Page 1

ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΕΔΡΑ ΚΟΖΑΝΗ, ΤΣΟΝΤΖΑ 2 Tηλ. 24610 38611 \ 29872 Fax 24610 34611 e-mail: tharos@otenet.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Åôïò 49ï

ÔéìÞ öýëëïõ 0,75 ÅÕÑÙ

Áñéèìüò öýëëïõ 13439

Έχουμε τη δημοκρατία που πρέπει;

Συνεδρίασε το Σύμφωνο Συνεργασίας

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ «… Ο Έπαρχος(…) κ’ οι πέριξ του ξόανα επίσημα και σοβαροφανή τρισβάρβαρα τα ελληνικά των, οι άθλιοι» Κ. Καβάφης

ΣΕΛ.12

Για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας

Επιμένει ο Υπουργός Εσωτερικών. Κατόπιν άνωθεν εντολής προφανώς: «η τροπολογία πρέπει να περάσει». Και μάλιστα, όπως και το προς συζήτηση νομοσχέδιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Διαμαρτύρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την ουσία πρώτα της τροπολογίας και για το δήθεν, όπως λέει, κατεπείγον του νομοθετήματος. Διαμαρτύρονται και τα υπόλοιπα κόμματα. Διαμαρτύρεται προσέτι και ο π. πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του Πα.σο.κ Απόστολος Κακλαμάνης. Αυτός δεν κατανοεί τη βιασύνη. Ζητά χρόνο να το μελετήσουν οι βουλευτές και χρόνο για συζήτηση στη Βουλή. Όχι «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» της διαδικασίας του κατεπείγοντος (εντός μιας ημέρας δηλαδή). Κι ο Υπουργός Εσωτερικών, αναβάλλει τη συζήτηση. Αυτά την περασμένη Πέμπτη. Όμως η αναβολή που δέχθηκε ο Υπουργός ολιγοήμερη. Ετσι από αύριο Τρίτη το νομοσχέδιο και η τροπολογία (τροπολογία ντροπής, την χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς) συζητούνται στη Βουλή. Και με την κανονική διαδικασία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ στις Βρυξέλλες

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ Υ Π ΟΔ Ε Ι Κ Ν Υ Ο Υ Ν Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ι Α , Ο Λ Α Ν Δ Ι Α , Α Υ Σ Τ Ρ Ι Α , ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΙΣΧΥΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΕΛ.5

Λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα των Κρανιδίων ΣΕΛ.12

Θάνατος από ηλεκτροπληξία 38χρονου από τον Πολύμυλο Την περασμένη Παρασκευή στις 09:30΄ το βράδυ στον Πολύμυλο Κοζάνης, 38χρονος έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία. Ο νέος άνδρας εκτελούσε εργασίες σε ποιμνιοστάσιο του και υπέστη ηλεκτροπληξία. Στο σημείο προσήλθε ιατρός του αγροτικού ιατρείου Πολυμύλου και σταθμός του Ε.Κ.Α.Β, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή θανόντος, καθώς και πραγματογνωμοσύνη από Ηλεκτρολόγο - Μηχανικό. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.

óôÞëçò Κινητικότητα… με τη ΔΕΗ! Κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στην περιοχή σε σχέση με ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια επιχείρηση Ηλεκτρισμού: Συνάντηση των βουλευτών και άλλων εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της ΔΕΗ. Δεύτερη συνάντηση της διοίκησης του μεγαλύτερου εργασιακού τοπικού σωματείου, του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Το περασμένο Σάββατο έγινε γενική συνέλευση του Σωματείου όπου συζητήθηκαν- αναλύθηκαν τα αποτελέσματα της επαφής με τον κ. Ζερβό. Χτες μέλη του ίδιου σωματείου κατέλαβαν τον μεγαλύτερο Ατμοηλεκτρικό σταθμό ( ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου). Σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ απαιτώντας να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα τελευταία μέτρα. Τέλος, την Τετάρτη κάτοικοι της Ποντοκώμημης πραγματοποιούν πορεία αναδεικνύοντας τα προβλήματα καθημερινής διαβίωσης του οικισμού τους.

Πρωτοστατεί ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ…!

ΣΕΛ.5

Με κατάληψη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ

Åêôüò

Τη σύμβαση για την εξυγίανση της κεντρικής τάφρου Υπέγραψε ο Νομάρχης Κοζάνης

ΣΕΛ.3

Το χαρτογραφικό λεύκωμα του Χρήστου Ζαχαράκι, παρουσιάστηκε στη Δημοτική Χαρτοθήκη ΣΕΛ.8

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Αφιέρωμα στην βιώσιμη κατανάλωση από το ΚΕΠΚΑ Ν. Κοζάνης

Η «Πύλη Ανάπτυξης» βραβεύει τους καταξιωμένους Δυτικομακεδόνες

ΣΕΛ.3

ΣΕΛ.4

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

«Afentulis» plan «Δε με τρομάζουν τα νέα μέτρα» δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ο επινοητής του «Afentulis plan». Το σχέδιο του θείου Αφεντούλη αντιμετωπίζει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, που συνεπάγονται τα σκληρά μέτρα, με στροφή στην αυτάρκεια. «Το πρώτο αντίμετρο λέγεται Πελοπίδας» είπε προχτές ο θείος, αναλύοντας το δικό του σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. «Αποφασίσατε να ηγηθείτε Ιερού Λόχου στον «πόλεμο» της αριστεράς για την απόσυρση των μέτρων;» ρώτησα, ενθυμούμενος το διοικητή του Ιερού Λόχου των Θηβών. «Με την Αλέκα ποτέ. Αν ζούσε ο Φλωράκης θα το συζητούσαμε. Είμαστε κι οι δυο μπαρουτοκαπνισμένοι. Καπετάν Γιώτης αυτός. Καπετάν Χιώτης εγώ.» αναπόλησε ο θείος. «Πολεμήσατε για την απελευθέρωση της Χίου από τα γερμανικά στρατεύματα;» ρώτησα. «Όχι υπήρξα εμπορευάμενος. Εισαγωγές-Εξαγωγές. Πήγαινα σιτηρά στη Χίο κι έφερνα στο χωριό ελαιόλαδο

και μαστίχα.» εξήγησε ο θείος και συνέχισε: «Θες ένα υποβρύχιο;» «Παράπλευρης πλεύσης;» αστειεύτηκα. «Αυτά να τα πεις στους Γερμανούς. Θες μια μαστίχα να γλυκάνει το είναι σου;» επέμεινε ο θείος σε ήπιο τόνο, παράδοξο για το χαρακτήρα του. «Ευχαριστώ. Δεν είμαι φίλος.» απάντησα. «Δεν πειράζει. Θέλω εγώ. Με τόσα μέτρα και αναλύσεις… πολύ πικράθηκα!» είπε ο θείος και κάλεσε την επιφορτισμένη με τον επισιτισμό σύζυγό του. «Πολυτίμη. Ένα υποβρύχιο περιποιημένο. Και κρύο νερό.» Ακολούθησε ολιγόλεπτη παύση αλλά η Πολυτίμη ούτε φάνηκε ούτε ακούστηκε. «Τι φωνάζω; 8 Μαρτίου σήμερα. Ημέρα της γυναίκας.» μονολόγησε ο θείος. «Στις 8 Μαρτίου απαγορεύεται η κατανάλωση υποβρυχίων;» απόρησα.

ΣΕΛ.3

Δύο είναι οι κυρίαρχοι λόγοι των τελευταίων πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων στη περιοχή. Τα πάγια αιτήματα, οι μεγάλες εκκρεμότητες σε σχέση με τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, την 5η μονάδα της ΔΕΗ και τις προσλήψεις, καθώς και οι σοβαρές επιπτώσεις των κυβερνητικών μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Με εξαίρεση τη συνάντηση των φορέων στην Αθήνα, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ο φορέας που πρωτοστατεί στο τελευταίο σκηνικό δίνοντας την αίσθηση ότι έχει χρεωθεί το σημαντικότερο τοπικό ζήτημα που αφορά τις σχέσεις της ΔΕΗ με την περιοχή μας. Η πρωτοπορία αυτή του μεγαλύτερου τοπικού συνδικάτου δίνει την εντύπωση ότι μπαίνει σε ξένα χωράφια, δηλαδή σε θέματα που πρέπει να απασχολούν πρώτα και κύρια που εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα σωματείο εργαζομένων γιατί αγωνίζεται και διεκδικεί ζητήματα που άπτονται άμεσα ή έμμεσα με τα συμφέροντα των μελών του.

Αποτελέσματα…! Ο προβληματισμός έγκειται στο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρουν αυτές οι κινητοποιήσεις. Όσο αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ζήτημα που ξεφεύγει από την τοπική διάσταση και ανάγεται στην κυβερνητική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους του δημόσιου και των ΔΕΚΟ της χώρας. Αναφορικά με τα τοπικά ζητήματα οι συναντήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ δημιούργησαν συγκροτημένη αισιοδοξία στους φορείς για την έκβαση τους. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της επιχείρησης δεσμεύτηκε απέναντι στους εκπροσώπους των φορέων και των εργαζόμενων της ΔΕΗ, για τις μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, την άμεση δημοπράτηση της νέας μονάδας στην Πτολεμαίδα και την πρόσληψη των επιτυχόντων της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου ως το τέλος του χρόνου. Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται τελευταία στην ελληνική κοινωνία επηρεάζει καθοριστικά τις κοινωνικές διεκδικήσεις και το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζομένων. Οι τοπικοί φορείς και τα συνδικάτα δεν πρέπει να παραμείνουν παθητικοί αποδέκτες της όλης κατάστασης. Υπάρχουν ανοιχτά τοπικά ζητήματα πέρα από τη ΔΕΗ (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Νοσοκομείο, κ.α.) που δεν επιτρέπουν τον καθησυχασμό στην τοπική μας κοινωνία! Θαρραλέος

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ Του Κων/νου Τζέκη Ήταν μια νύχτα ανήσυχη ενός δύσκολου χιονιά στο παγωμένο Αιγαίο, τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η Αγγλική εμπορική κορβέτα έπλεε δύσκολα στα κανάλια των Κυκλάδων, με τις ατμομηχανές της στο φουλ, καθώς ήταν κατάφορτη με κάθε λογίς καλούδια, για τα χορτάτα παιδιά της αποικιοκρατικής Ευρώπης.

ΣΕΛ.12

ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Πληρ. τηλ. 6976 699353
ÈÁÑÑÏÓ

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

ÊÏÆÁÍÇ

ÄÇÐÅÈÅ ÊÏÆÁÍÇÓ- ÏÐÅÑÁ ÓÔÇ ÓÏÖÉÔÁ

Åìðåéñßåò áðü ôï óôñáôüðåäï Ôåñåæßí

ÓÔÏ ÉÓÔÏÑÉÊÏ ËÁÏÃÑÁÖÉÊÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÊÏÆÁÍÇÓ

Åêèåóç öùôïãñáößáò ìå óôéãìÝò áðü ôïí Ðïëß÷íéôï ËÝóâïõ ÅãêáéíéÜóôçêå óôï Éóôïñéêü Ëáïãñáöéêü Ìïõóåßï ÊïæÜíçò ç Ýêèåóç öùôïãñáößáò ìå õëéêü ôï ïðïßï óõíÝëëåîå ï ÊõñéÜêïò Êïõêïýëáò, Ýíáò éäéùôéêüò õðÜëëçëïò ìå ðïëý ìåñÜêé êáé áãÜðç ãéá ôïí ôüðï ôïõ ôç ËÝóâï.

åêäçëþóåéò, áðü áíôéóôáóéáêïýò óôç Ìáêñüíçóï êáé ðïëëÝò Üëëåò óôéãìÝò ôçò æùÞò ôïõ Ðïëõ÷íßôïõ. Åäþ åêôßèåíôáé ðåñßðïõ 40 öùôïãñáößåò, ùóôüóï ïëüêëçñç ç óõëëïãÞ ðåñéëáìâÜíåé ðåñßðïõ 800 öùôïãñáößåò ðïõ ôéò óõíÝëëåîá áðü äéÜöïñïõò êáôïßêïõò ôïõ ÷ùñéïý ïé ïðïßïé âÝâáéá ìå ðïëý áãÜðç ìïõ ôéò Ýäùóáí ãéá ôçí Ýêèåóç áõôÞ ðïõ Ýãéíå ìå ðïëý ìåñÜêé êáé áãÜðç.

Ç Ýêèåóç ðåñéãñÜöåé óôéãìÝò áðü ôï 1870 ìÝ÷ñé êáé óÞìåñá áðü ôçí éäéáßôåñç ðáôñßäá ôïõ ôï Ðïëý÷íéôï ËÝóâïõ. Óôçí Ýêèåóç õðÜñ÷ïõí öùôïãñáößåò áðü óôéãìÝò ôçò êáèçìåñéíüôçôáò êáé ôçò ðïëéôéêÞò æùÞò äßíïíôáò Ýôóé ìéá üìïñöç åéêüíá óôïõò åðéóêÝðôåò ôçò Ýêèåóçò.

Ïëüêëçñï ôï õëéêü èá åêäïèåß óå Ýíá ëåýêùìá, ôï ïðïßï èá åßíáé ðïëý óýíôïìá Ýôïéìï. Áðü ðëåõñÜ ìïõ èÝëù íá åõ÷áñéóôÞóù ôï ÄÞìï ÊïæÜíçò, ôï Éóôïñéêü êáé Ëáïãñáöéêü Ìïõóåßï êáé üëïõò üóïé ìå âïÞèçóáí ãéá íá ðñáãìáôïðïéçèåß áõôÞ ç Ýêèåóç, ç ïðïßá åßíáé ðïëý óçìáíôéêÞ êáé ãéá åìÝíá, áëëÜ êáé ãéá ôïí Ðïëõ÷íßôï, ôçí éäéáßôåñç ðáôñßäá ìïõ, íá âãåé áðü ôá óýíïñÜ ôïõò êáé íá ãíùñßóåé ï êüóìïò ôçí ðïëý éäéáßôåñç ïìïñöéÜ ôïõ. »

Ï ßäéïò ï ê. Êïõêïýëáò, ìéëþíôáò ãéá ôçí Ýêèåóç ôüíéóå ðùò ðåñéëáìâÜíåé öùôïãñáößåò áðü ôï 1870 êáé ìåôÜ êáé Ý÷åé íá êÜíåé ìå äéÜöïñåò åêöÜíóåéò ôçò æùÞò ôïõ Ðïëõ÷íýôïõ åêåßíçò ôçò åðï÷Þò.

Ç Ýêèåóç öùôïãñáößáò èá äéáñêÝóåé ìÝ÷ñé êáé ôçí åñ÷üìåíç ÐáñáóêåõÞ êáé èá åßíáé áíïé÷ôÞ ãéá ôï êïéíü êáôÜ ôéò þñåò ëåéôïõñãßáò ôïõ ìïõóåßïõ.

«Åßíáé öùôïãñáößåò áðü ôç èÜëáóóá, áðü ôçí áëõêÞ, áðü åñãïóôÜóéá, áðü ôïõò ðïëéôéêïýò ôçò ðåñéï÷Þò, áðü èåáôñéêÝò

ÐëçñùìÞ ÄùñïóÞìïõ ÐÜó÷á 2010 óôïõò åñãáôïôå÷íßôåò ïéêïäüìïõò Ç ðëçñùìÞ áðü ôï ÉÊÁ ôïõ ÄùñïóÞìïõ ÐÜó÷á 2010 óôïõò åñãáôïôå÷íßôåò ïéêïäüìïõò, èá ðñáãìáôïðïéçèåß áðü 22/3/2010 Ýùò 22/04/2010 ôéò çìåñïìçíßåò: 22,23,24,29,30,31/3/2010 êáé 7,8,13,14,15,19,20,21,22/4/2010 Ç ðëçñùìÞ èá ãßíåôáé êáôÜ ôéò þñåò 17.00 ì.ì. – 19.30 ì.ì. ÄéêáéïëïãçôéêÜ ðëçñùìÞò ôïõ äþñïõ: * Ãéá ôïõò áðïãñáöÝíôåò ìÝ÷ñé 31/12/01, ôï ÄÁÔÅ Þ ôï ÂéâëéÜñéï åíôïëþí áóöÜëéóçò * Ãéá ôïõò áðïãñáöÝíôåò áðü 1/1/02 êáé ìåôÜ, ç Âåâáßùóç áðïãñáöÞò áóöáëéóìÝíïõ * ÁóôõíïìéêÞ ôáõôüôçôá * ÁÖÌ ¼óïé äåí ðëçñþèçêáí äþñá åïñôþí ðñïçãïýìåíùí ðåñéüäùí ôá ïðïßá äåí Ý÷ïõí ðáñáãñáöåß, ìðïñïýí íá ðëçñùèïýí ìå ôï Äùñüóçìï Á’ ôåôñÜìçíï 2010. Áðü ôç óõíïëéêÞ áîßá ôùí äùñïóÞìùí, èá êñáôçèïýí åéóöïñÝò áóöáëéóìÝíïõ ãéá ôï ÉÊÁ êáé ôï ÔÅÁÌ. ¼óïé ïéêïäüìïé õðÝâáëëáí åìðñüèåóìá ôï Ýíôõðï «ÄÞëùóç ôñáðåæéêïý ëïãáñéáóìïý ðëçñùìÞò äùñïóÞìïõ åñãáôïôå÷íéôþí ïéêïäüìùí», èá ðëçñùèïýí ôï äùñüóçìü ôïõò ìÝóù ðßóôùóçò ôùí ôñáðåæéêþí ôïõò ëïãáñéáóìþí. Áðü ôï Ðåñ/êü Õðïê/ìá ÉÊÁ ÊïæÜíçò

TV ðñüãñáììá

Ô

çí «üðåñá óôç óïößôá» ôï Ýñãï ôçò óêçíïãñÜöïõ Óïößáò ÐáíôïõâÜêç åìðíåõóìÝíï áðü ôçí üðåñá ãéá ðáéäéÜ Ìðñïýíôéìðáñ óôï ãêÝôï ôïõ Ôåñåæßí, ðáñïõóßáóå ôï ÄÇÐÅÈÅ óå óõíåñãáóßá ìå ôï Äçìïôéêü Ùäåßï ôï Óáââáôïêýñéáêï óôçí Áßèïõóá ÔÝ÷íçò óôçí ÊïæÜíç.

ÌÜëéóôá óôçí ðáñÜóôáóç ðáñáâñÝèçêáí êáé äõï êõñßåò åðéæþóåò áðü ôçí åðï÷Þ ôïõ ãêÝôï ðïõ ôñáãïõäïýóáí ùò ðáéäéÜ óôçí üðåñá Ìðñïýíôéìðáñ, ïé ïðïßåò ðñéí áðü ôéò äõï ðáñáóôÜóåéò, óõíïìßëçóáí ìå ôá ðáéäéÜ ðïõ óõììåôåß÷áí óôçí ðáñÜóôáóç áëëÜ êáé ìå ôï êïéíü, ãéá ôéò åìðåéñßåò ôïõò óôï óôñáôüðåäï Ôåñåæéí óôçí Ôóå÷ïóëïâáêßá. Ç ðñüåäñïò ôïõ ÄÇÐÅÈÅ ÊïæÜíçò Êïýëá Êáëïãåñßäïõ áíáöåñüìåíç óôçí ðñùôïâïõëßá ôïõ ÄÇÐÅÈÅ íá ðáñáâñåèïýí óôçí ðáñÜóôáóç áõôÝò ïé ãõíáßêåò ðïõ ôñáãïýäçóáí óôï ãêÝôï ôç óõãêåêñéìÝíç üðåñá, ôüíéóå: «ÁõôÞ ç ðñùôïâïõëßá Ýãéíå ãéá íá áîéïðïéÞóïõìå ôçí ôéìÞ ðïõ ìáò Ýêáíáí ïé ãõíáßêåò áõôÝò ðïõ åðéóêÝöèçêáí ôçí ÊïæÜíç, ãéá íá äïõí ôá ðáéäéÜ ðïõ åñìçíåýïõí ôïõò ñüëïõò ðïõ åêåßíåò ùò ðáéäéÜ åñìÞíåõóáí óôçí ðáñÜóôáóç ðïõ äüèçêå óôï ãêÝôï êáé íá ìéëÞóïõí ìáæß ôïõò ãéá ôçí

åìðåéñßá ôïõò áðü ôçí üðåñá, áëëÜ êáé ãéá ôçí åìðåéñßá ôïõò êõñßùò áðü ôï ãêÝôï êáé ôéò äýóêïëåò åêåßíåò çìÝñåò ôçò íáæéóôéêÞò êáôï÷Þò. Ïé ãõíáßêåò áõôÝò èåëÞóáìå íá ìéëÞóïõí ìå ôá ðáéäéÜ, áëëÜ êáé ìå ôï êïéíü ôçò ðáñÜóôáóçò ãéá íá ôïõò ðïõí ãéá ôç äýíáìç ðïõ ðÞñáí áðü ôï èÝáôñï, ãéá ôç óõíÝ÷éóç ôçò æùÞò ôïõò êáé ôçò æùÞò ãåíéêüôåñá, êáèþò êáé ãéá ôç äýíáìç ðïõ äßíåé ç ôÝ÷íç, ãéá áíÜóá æùÞò óå äýóêïëåò åðï÷Ýò. ÈåëÞóáìå üëï áõôü ìÝóá áðü ìéá êïõâÝíôá íá ôï êïéíùíÞóïõí óôá ðáéäéÜ. Íïìßæù ëïéðüí üôé åßíáé ìéá ðïëý óçìáíôéêÞ óôéãìÞ ãéá ôçí ðüëç êáé ãéá ôï êïéíü ôçò ðüëçò.» Ïé äýï ãõíáßêåò ìßëçóáí ìå ôá ðáéäéÜ êáé áðÜíôçóáí óå üëåò ôéò åñùôÞóåéò ôïõò, åíþ ôïõò äéçãÞèçêáí ôá üóá ðÝñáóáí óôï ãêÝôï êáé ôá üóá ôïõò Ýìåéíáí áðü åêåßíç ôçí ôñáãéêÞ ðåñßïäï ôçò æùÞò ôïõò. Ïé ßäéåò, éäéáßôåñá óõãêéíçìÝíåò îáíáãýñéóáí óôá ðáéäéêÜ ôïõò ÷ñüíéá êáé åßäáí ìÝóá áðü ôçí ðáñÜóôáóç ôïõ ÄÇÐÅÈÅ ôç æùÞ ôïõò óôï ãêÝôï, îáíáèõìÞèçêáí ôá ôñáãïýäéá ôçò üðåñáò «Ìðñïýíôéìðáñ» êáé áðüëáõóáí ìéá ðñáãìáôéêÜ ðïëý üìïñöç ðáñÜóôáóç.

ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÊÇ ÁÍÅÎÁÑÔÇÔÇ ÊÉÍÇÓÇ ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÙÍ Ä.Å. (Ä.Á.Ê.Å. Ä.Å.)

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Êáëïýíôáé ôá ìÝëç ôçò ÄÁÊÅ Êáèçãçôþí Ä.Å. óå åêëïãÝò ãéá ôçí áíÜäåéîç äýï áéñåôþí ìåëþí ãéá ôçí óõìðëÞñùóç ôïõ Ä.Ó. óôá Ãñáöåßá ôçò ÍÏÄÅ ÊïæÜíçò ôçí ÐÝìðôç 18 Ìáñôßïõ 2010 êáé þñá 07:00 ì.ì. Ïé õðïøçöéüôçôåò èá õðïâÜëëïíôáé ìÝ÷ñé ôçí ÔåôÜñôç 17/03/2010 êáé þñá 06:00 ì.ì áðåõèåßáò óôï Ðñüåäñï ôçò ÄÁÊÅ ÂñÝêá ×áñßëáï.

ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ WEST CHANNEL ÔÑÉÔÇ 16/03/2010

«ÍÕ×ÔÅÓ ÊÙÌÙÄÉÁÓ»

04.30 ÐñÜóéíï Öùò 06.10 victory tv 06.35 Ñßæåò & ×ñþìáôá ôïõ Ôüðïõ ìáò (Å) 07.00 Ôé Ìáò Îçìåñþíåé 09.05 ¢ñùìá ÅëëÜäáò 11.10 victory tv 11.35 Áãñïôå÷íßá (E) 12.25 Ãëþóóá êáé ðáôñßäá 12.45 ÐïëéôéêÞ åêðïìðÞ 14.00 ÄÅËÔÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ 14.30 Ç Ãõíáßêá ÌõóôÞñéï (Å) 15.20 ÍôïêõìáíôÝñ 16.10 West style 16.35 Auto West 17.00 Scorer

Ç ðáñÜóôáóç ôïõ ÄÇ.ÐÅ.ÈÅ ÊïæÜíçò «Íý÷ôåò êùìùäßáò èá ðáßæïíôáé áõôÞ ôçí åâäïìÜäá: ÐáñáóêåõÞ 19 Ìáñôßïõ – ÊïñõöÞ Óðáñôáñéóôïß ìïíüëïãïé, äéÜëïãïò ìå ôïõò èåáôÝò, óÜôéñá êáé áíáôñåðôéêü ÷éïýìïñ. ¸íá ìåôùðéêü èÝáôñï, óå åíáëëáêôéêïýò ÷þñïõò. ÌåôÜ ôçí åðéôõ÷ßá ôïõ åã÷åéñÞìáôïò, ïé «Íý÷ôåò êùìùäßáò» èá ôáîéäÝøïõí óôçí ðåñéöÝñåéá, ãéá íá óõíáíôçèïýí ìå ôçí ¢ãïíç ÃñáììÞ. Ç ïìÜäá áðïôåëåßôáé êÜèå ÷åéìþíá áðü ôïõò: Ãéþñãï Êïíôïñßêï, ÔÜêç ÓõíäïõêÜ, Äþñá ÓéáëâÝñá, Áíáóôáóßá Äáäáìüãéá. Óôï ðéÜíï ï Íßêïò Ðáõëßäçò.

ÓÊÁÚ 08.30: Ï Ôæüíé êáé ôá îùôéêÜ 09.00: Ïé ößëïé ìïõ Ôßãñçò êáé Ãïõßíé 09.30: Ïé Ìéêñïß ÁúíóôÜéí 10.00: ÅêðáéäåõôéêÞ ôçëåüñáóç 14.00: ÅéäÞóåéò 14.30: ÏõñÜíéï ôüîï. 15.00: Ôï äéÜëåéììá 15.30: Åðßèáíç Êéì 16.00: ×Üíá ÌïíôÜíá 16.30: Æáê êáé êüíôé 17.00: Áôßèáóá íéÜôá 18.00: ÊùóôÞò ÐáëáìÜò 19.10: ÊëÞñùóç ëáéêïý ëá÷åßïõ 19.05: ÐÁÏ – Å.Á. Ðáôñþí 21.00: ÌåîéêÜíéêç ëïãïôå÷íßá 22.00: ÔñïöÝò ôïõ êüóìïõ 23.00: ÅéäÞóåéò 24.00: 12ï öåóôéâÜë íôïêéìáíôÝñ Èåóóáëïíßêçò 01.15: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá. «ÐÝñá áðü ôç ëßìíç»

05.30: Õäñüãåéïò 06.00: ÊáëçìÝñá ìå ôïí Ãéþñãï ÁõôéÜ 10.30: Åäþ êáé ôþñá 12.00: Ðïëý ìðëÜ ìðëá 15.00: Ìåóçìåñéáíü express 17.45: Áðïãåõìáôéíü äåëôßï 17.30: Showbiz news. 18.45: ÓÞìåñá ìå ôïí ¢êç Ðáõëüðïõëï. 20.00: Êåíôñéêü äåëôßï åéäÞóåùí 20.55: Auto Alter 21.00: Õäñüãåéïò 02.15: Auto Alter 04.15: ÎÝíç ôáéíßá. "ÊáôÜ÷ñçóç åîïõóßáò" 04.15: ÏéêïãÝíåéá Åëâåôþí Ñïâéíóþíùí

06.00: ÏéêïãÝíåéá Ãêßëìïñ 06.45: Êéíïýìåíá ó÷Ýäéá 07.45: ÐñùéíÞ ÌåëÝôç 10.15: Íçóôéêïß ðñÜêôïñåò 11.15: Ìáñßíá 12.30: ÅéäÞóåéò 13.30: Super star 16.30: ÅéäÞóåéò 16.45: Öþôçò- Ìáñßá Live 18.45: ÉáôñéêÝò õðïèÝóåéò 19.45: ÅéäÞóåéò 21.00: ÎÝíç ôáéíßá «Áðüëõôïò êßíäõíïò» 23.15: ÎÝíç ôáéíßá. «ÑÜìðï ôï ðñþôï áßìá» 00.30: Nine 01.15: Battlestar Galactica 03.15: ÎÝíç ôáéíßá «ÓêçíÝò áðü Ýíá Ýãêëçìá»

06.00: Ðñþôç ãñáììÞ 10.00: ÓêÜé ôþñá 13.00: ÍôáíôÜ ðñþôçí âïçèåéþí 14.00: Åãþ Þ ï óêýëïò 14.5: Top Chef 15.00: Split ends 16.50: Äåëôßï óôç íïçìáôéêÞ 17.00: Ôï êÜóôñï ôïõ ÔáêÝóé 17.30: Õðáóôõíüìïò Ñåî 18.30: Åêôüò ïñßùí 19.00: Doc it! 19.45: ÓêÜé ÁèëçôéêÜ 20.45: ÅëëçíïöÜíåéá 21.00: Ôá íÝá ôïõ ÓÊÁÕ 22.00: Óôïí ôüðï ôïõ åãêëÞìáôïò 23.00: Las Vegas Óôïí ôüðï ôïõ åãêëÞìáôïò 24.00: Dexter 01.00: Óôïí ôüðï ôïõ åãêëÞìáôïò 02.00: 24 03.00: ÍÂÁ action

19.00 ÄÅËÔÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ 19.55 ÍïçìáôéêÞ ÐñÜóéíåò ÅéäÞóåéò 20.15 IN & TOP 20.30 Ç Ãõíáßêá ÌõóôÞñéï 21.20 Ï ÐáñÜäåéóïò äåí åßíáé ìáêñéÜ 21.45 Åéò õãåßáí 23.00 ÄÅËÔÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ 23.40 EéäÞóåéò óôçí ÁëâáíéêÞ ãëþóóá 23.55 Öýóéò & Áíèñþðùí ¸ñãá Óýíôïìï äåëôßï 00.45 Jazz Life 01.30 Ìç Ìïõ Ðåéò

NET 06.15: Love bites 07.00: ÊáëçìÝñá ÅëëÜäá 10.00: 10 ìå 1 ìáæß 12.50: Ìå áãÜðç 13.00: Ôá íÝá ôïõ ÁÍÔ-1 13.50: Áêñùò ïéêïãåíåéáêüí 14.45: Êùíóôáíôßíïõ êáé ÅëÝíçò 15.45: Ôï êáöÝ ôçò ×áñÜò 16.15: Áîßæåé íá ôï äåéò 17.20: Ôá íÝá ôïõ ÁÍÔ-1 19.00: ÊÜñìá 20.00: Ôá íÝá ôïõ ÁÍÔ-1 21.00: Åñãáæüìåíç ãõíáßêá 22.00: Éáôñéêü áðüññçôï 23.00: ÑÜäéï áñâýëá 24.00: Criminal minds 01.15: ANT 1 news 01.10: ÊÜñìá (Å) 03.45: Ìç ìïõ ëåò áíôß 04.00: Ïóï õðÜñ÷åé áãÜðç 04.45: ÔçëåìÜñêåôéíãê

06.00: Áí èõìçèåßò ô’ üíåéñü ìïõ 07.00: Êïéíùíßá þñá ìÝãá 10.00: Ïìïñöïò êüóìïò ôï ðñùß 13.10: Ç æùÞ ôçò Üëëçò 14.00: ÅéäÞóåéò 15.00: ÌðïõêéÜ êáé óõ÷þñéï 16.50: ÌáôéÝò óôá ãåãïíüôá 17.30: ÓáââáôïãåííçìÝíåò 18.10: Ç æùÞ ôçò Üëëçò 19.00: Ôá ìõóôéêÜ ôçò ÅäÝì 20.00: Êåíôñéêü äåëôßï åéäÞóåùí 21.00: ÐáéäéêÞ ÷áñÜ 21.50: Óïýðåñ ìðÜëá 23.50: ÔóÝëóé- Éíôåñ 23.55: Óïýðåñ ìðÜëá 01.10: Ôåëåõôáßá ãåãïíüôá 01.30: ÅëëçíéêÞ óåéñÜ 02.45: ÔçëåìÜñêåôéíãê 04.30: ÅðôÜ êáêÜ ôçò ìïßñáò ìïõ

06.00: Êïõò êïõò ôï ìåóçìÝñé 07.50: ÐÜíù óôçí þñá 10.00: ÊáöÝò ìå ôçí ÅëÝíç 13.00: ÅéäÞóåéò. 13.15: Êïõò êïõò ôï ìåóçìÝñé 16.00: ÄÝóôå ôïõò 17.00: ÅéäÞóåéò 17.05: ÄÝóôå ôïõò 18.00: Fatus olus 19.00: ÅéäÞóåéò. 20.00: ÊÜôé øÞíåôáé 21.00: Áë Ôóáíôßñé íéïõæ 23.00: Óðßôé áð’ ôçí áñ÷Þ 24.00: Sex and the city 00.45: Ïé éóôïñßåò ôïõ áóôõíüìïõ ÌðÝêá 02.15: 10ç åíôïëÞ 03.15: ÔçëåáãïñÝò 04.00: Åéêüíåò

06.30: Ðñþôç ãñáììÞ 10.00: Óõìâáßíåé ôþñá. 12.00: ÅéäÞóåéò 13.00: ÌÝíïõìå ÅëëÜäá 14.15: Íçóôéêü áñêïýäé. 15.00: ÅéäÞóåéò 16.00: History Channel 17.00: ÅñáóôÝò ôçò ðåñéðÝôåéáò 18.00: ÅéäÞóåéò 19.00: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá. «Ôæéð ðåñßðôåñï êé áãÜðç» 21.00: ÅéäÞóåéò 22.00: ÁíôáðïêñéôÝò 23.00: Press 01.15: History «Ðþò äçìéïõñãÞèçêå ç Ãç»


ÈÁÑÑÏÓ

3

ÊÏÆÁÍÇ

ËÕÍÅÔÁÉ ÅÍÁ ×ÑÏÍÉÏ ÐÑÏÂËÇÌÁ ÔÙÍ ÊÑÁÍÉÄÉÙÍ

Ôç óýìâáóç ãéá ôçí åîõãßáíóç ôçò êåíôñéêÞò ôÜöñïõ ÕÐÅÃÑÁØÅ Ï ÍÏÌÁÑ×ÇÓ ÊÏÆÁÍÇÓ

Ô

ç óýìâáóç ôïõ Ýñãïõ: «Åîõãßáíóç êåíôñéêÞò ôÜöñïõ Ä.Ä. Êñáíéäßùí ÄÞìïõ Óåñâßùí» õðÝãñáøå ÷èåò ÄåõôÝñá 15 Ìáñôßïõ 2010 ï ÍïìÜñ÷çò ÊïæÜíçò Ãéþñãïò ÄáêÞò. Ôï Ýñãï Ý÷åé ðñïûðïëïãéóìü 162.000,00Å êáé ÷ñçìáôïäïôåßôáé áðü ôï Ðñüãñáììá Äçìïóßùí Åðåíäýóåùí (ÓÁÅ 205). ¼ðùò äÞëùóå ï ÍïìÜñ÷çò ÊïæÜíçò Ãéþñãïò ÄáêÞò ôï Ýñãï áõôü åêôüò áðü ôç óõìâïëÞ ôïõ óôçí ðñïóôáóßá ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò êáé óôçí õãåßá ôùí êáôïßêùí åßíáé êáé Ýíá ôìÞìá åíüò óõíïëéêüôåñïõ ó÷åäéáóìïý ôçò Íïìáñ÷éáêÞò Áõôïäéïßêçóçò ÊïæÜíçò , ðïõ áöïñÜ óôçí áíôéðëçììõñéêÞ ðñïóôáóßá ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ôïõ ÄÞìïõ Óåñâßùí. Ïé åñãáóßåò ðïõ ðñïâëÝðïíôáé åßíáé: Óôçí ôÜöñï ç ïðïßá äéÝñ÷åôáé ìÝóá áðü ôïí ïéêéóìü Êñáíéäßùí êáé êáôáëÞãåé óôç ëßìíç Ðïëõöýôïõ ðñïâëÝðåôáé ï êáèáñéóìüò ôçò êïßôçò ôïõ ñÝìáôïò áðü ôçí õðÜñ÷ïõóá âëÜóôçóç êáé ç áðïìÜêñõíóç óôñþìáôïò åäÜöïõò ìÝóïõ ðÜ÷ïõò 20 åê. Èá äéáìïñöùèåß ðõèìÝíáò áðü ïðëéóìÝíï óêõñüäåìá óå ìÞêïò 250ì. ÐñïâëÝðåôáé áêüìç ï êáèáñéóìüò ôïõ ñÝìáôïò ìÞêïõò 100ì. ìÝóá óôïí ïéêéóìü ôùí Êñáíéäßùí ãéá ëüãïõò õãéåéíÞò. ÔÝëïò ðñïâëÝðåôáé ç êáèáßñåóç ðáëáéÜò ãÝöõñáò þóôå íá õðÜñîåé åõ÷Ýñåéá óôçí åêôÝëåóç ôùí åñãáóéþí ðåñáßùóçò ôçò äéþñõãáò êáèþò êáé ç ìåëëïíôéêÞ óõíôÞñçóç êáé ï êáèáñéóìüò ôïõ ðõèìÝíá. Óôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ðáñÝóôçóáí ï ÁíôéíïìÜñ÷çò ÁíÜðôõîçò ÃéÜííçò Óüêïõôçò, ï ÄÞìáñ÷ïò Óåñâßùí ÄçìïóèÝíçò Êïêêïëéüò êáé ï ðñüåäñïò ôùí Êñáíéäßùí Êùíóôáíôßíïò Áñßäáò.

ÁÐÏ×ÙÑÅÉ Ç ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ Ä.ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ ÁÐÏ ÔÏ ÅÔÁÉÑÉÊÏ Ó×ÇÌÁ ÔÏÕ «×ÉÏÍÏÄÑÏÌÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ ÂÅËÂÅÍÔÏÕ»

Ðñüôáóç ãéá äéáìüñöùóç åëáúêÞò ðïëéôéêÞò óôç ÷þñá áðü ôïí Ãéþñãï Êáóáðßäç óôï 4ï ÖåóôéâÜë ÅëéÜò êáé Åëáéüëáäïõ

Ó

ôç óðïõäáéüôçôá ôïõ êëÜäïõ ôçò åëáéïêïìßáò óôïí ðïëéôéóìü êáé ôçí ïéêïíïìßá ôçò ÷þñáò ìáò áíáöÝñèçêå êáôÜ ôçí ïìéëßá ôïõ óôï 4ï ÖåóôéâÜë ÅëéÜò êáé Åëáéüëáäïõ, ï ôïìåÜñ÷çò áãñïôéêÞò áíÜðôõîçò ôçò Í.Ä. êáé âïõëåõôÞò ôïõ Íïìïý Ãéþñãïò Êáóáðßäçò. ¼ðùò åðåóÞìáíå ï ê. Êáóáðßäçò ç åëéÜ êáé ôï åëáéüëáäï åßíáé Üññçêôá óõíäåäåìÝíá ìå ôçí åëëçíéêÞ êïéíùíßá, êáèþò ôï åéóüäçìá 650.000 íïéêïêõñéþí óôçñßæåôáé óå ìéêñü êáé ìåãÜëï ðïóïóôü áðü ôá ðñïúüíôá ôçò åëéÜò, åíþ ç ÅëëÜäá åßíáé ôñßôç ðáñáãùãüò ÷þñá åëáéïëÜäïõ óôïí êüóìï ìå 300.000-350.000tn åôçóßùò, ðïóïóôü ðåñßðïõ 15% ôçò ðáãêüóìéáò ðáñáãùãÞò ðßóù áðü ôçí Éóðáíßá êáé Éôáëßá ðïõ ðáñÜãïõí ôï 40% êáé 20% áíôßóôïé÷á ôçò ðáãêüóìéáò ðáñáãùãÞò. Ôáõôü÷ñïíá ç ÷þñá ìáò åßíáé ç äåýôåñç ðáñáãùãüò ÷þñá ôçò Åõñþðçò óå ðáñáãùãÞ åðéôñáðÝæéáò åëéÜò êáé ç Ýêôç óôïí êüóìï. ¼ìùò, üðùò ôüíéóå ï âïõëåõôÞò ôïõ Íïìïý, ôï åëëçíéêü åëáéüëáäï åßíáé ôï êïñõöáßï ðáãêïóìßùò áðü Üðïøç ðïéüôçôïò êáèþò ôï 70% Ýùò 80% ôçò ðáñáãùãÞò êáôáôÜóóåôáé óôçí êáôçãïñßá ôïõ extra ðáñèÝíïõ (ïîýôçôá ìéêñüôåñç

Áíáãêáßï ôï îåêáèÜñéóìá óôü÷ùí ãéá ôçí Þðéá áíÜðôõîç ôùí Ðéåñßùí

Ð

ñáãìáôïðïéÞèçêå ÷èåò óýóêåøç ãéá ôï ëåãüìåíï ÷éïíïäñïìéêü êÝíôñï Âåëâåíôïý, õðü ôçí ðñïåäñßá ôïõ Ãåíéêïý ÃñáììáôÝá ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ê. Ãéþñãïõ Êßñêïõ. Óôç óýóêåøç óõììåôåß÷áí ï ÄÞìáñ÷ïò Âåëâåíôïý ê. Óôåñãßïõ Ìáíþëçò, ï ÁíôéíïìÜñ÷çò ÊïæÜíçò ê. Óüêïõôçò ÃéÜííçò, öïñåßò áðü ôï Âåëâåíôü, üðùò åðßóçò ç Äéá÷åéñéóôéêÞ Áñ÷Þ, ôï Ðåñéöåñåéáêü Ôáìåßï ÁíÜðôõîçò êáé ç Äéåýèõíóç Áõôïäéïßêçóçò êáé ÁðïêÝíôñùóçò. Ï ÄÞìáñ÷ïò Âåëâåíôïý óôçí åéóÞãçóÞ ôïõ áíáöÝñèçêå óôçí éóôïñéêÞ åîÝëéîç ôïõ Ýñãïõ üðùò áõôÞ äéáìïñöþèçêå ôá ðñïçãïýìåíá ÷ñüíéá, åíþ áíÜëïãç Þôáí êáé ç ôïðïèÝôçóç ôïõ ÁíôéíïìÜñ÷ç ÊïæÜíçò. Ôüóï ï ÄÞìáñ÷ïò, üóï ï ÁíôéíïìÜñ÷çò êáé ïé ëïéðïß öïñåßò, óõìöþíçóáí üôé äå ìðïñåß ðëÝïí íá ìéëÜìå ãéá ÷éïíïäñïìéêü êÝíôñï Âåëâåíôïý, áöïý äåí ðñïâëÝðåôáé ÷ñçìáôïäüôçóç ôÝôïéùí äñÜóåùí áðü ôï Åèíéêü Óôñáôçãéêü Ðëáßóéï ÁíáöïñÜò üðùò ôïõò åðéóçìÜíèçêå ðñïçãïýìåíá áðü ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôçò ÐåñéöÝñåéáò ê. Êßñêï, ïýôå âÝâáéá êáé åðéôñÝðåôáé ç äçìéïõñãßá íÝïõ ÷éïíïäñïìéêïý êÝíôñïõ áðü ôï ÷ùñïôáîéêü ó÷Ýäéï ôçò ðïëéôåßáò ãéá ôç áíÜðôõîç ôïõñéóôéêþí äñÜóåùí. Ï ê. Êßñêïò äéåõêñßíéóå üôé ç ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ðñüêåéôáé íá áðï÷ùñÞóåé áðü ôï åôáéñéêü ó÷Þìá óôï ïðïßï óõììåôÝ÷åé ìå áðüöáóç ôïõ ðñïçãïýìåíïõ Ãåíéêïý ÃñáììáôÝá ê. Ëåïýäç ÁíäñÝá, åíþ ÷áñáêôÞñéóå «ôóáñëáôáíéóìïýò» ôéò ðïìðþäåéò åîáããåëßåò ôïõ ðáñåëèüíôïò ðåñß åðåíäýóåùí äåêÜäùí åêáôïììõñßùí åõñþ, ÷ùñßò åîáóöáëéóìÝíç ÷ñçìáôïäüôçóç üìùò. Ãéá ôçí áðåìðëïêÞ ôïõ æçôÞìáôïò ï Ãåíéêüò ÃñáììáôÝáò ðñüôåéíå óôïí ÄÞìáñ÷ï (êÜôé ðïõ Ýãéíå áðïäåêôü) ôçí åêðüíçóç åê ìÝñïõò ôïõ ÄÞìïõ åíüò åðé÷åéñçóéáêïý ó÷åäßïõ áíÜðôõîçò ãéá ôï ôé áðáéôåßôáé íá ãßíåé áðü ôïí ÄÞìï, ôç Íïìáñ÷éáêÞ Áõôïäéïßêçóç ôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò.

Åðßóêåøç ôçò ÁíôéíïìÜñ÷ç ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò óôï ÄÞìï ÓéÜôéóôáò ÈÝìáôá ðïõ áöïñïýí ôçí åíßó÷õóç ôïõ ðñùôïãåíÞ ôïìÝá óôï ÄÞìï ÓéÜôéóôáò óõæçôÞèçêáí óôç óõíÜíôçóç ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå, ôçí ÐÝìðôç 11 Ìáñôßïõ 2010, ôï ðñùß, óôï Äçìïôéêü ÊáôÜóôçìá ÓéÜôéóôáò, ðáñïõóßá ôïõ ÄçìÜñ÷ïõ ÓéÜôéóôáò, Êïóìßäç Êùíóôáíôßíïõ, ôçò ÁíôéíïìÜñ÷ç ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò ÊïæÜíçò êá Ïñöáíßäïõ – Ðáðáêùíóôáíôßíïõ Ðáíáãéþôáò, ôïõ ÁíôéäçìÜñ÷ïõ ÓéÜôéóôáò ê. Êïêêþíç Áíáóôáóßïõ êáé åêðñïóþðùí öïñÝùí ôïõ ðñùôïãåíÞ ôïìÝá ôïõ ÄÞìïõ ÓéÜôéóôáò ( áìðåëïõñãïß, ïéíïðïéåßá, ãåùñãïß, êôçíïôñüöïé). ÊáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò óõíÜíôçóçò ôÝèçêáí åðß ôÜðçôïò ôá ðñïâëÞìáôá ðïõ áíôéìåôùðßæåé óÞìåñá ï ôïìÝáò áõôüò, Ýãéíáí ðñïôÜóåéò áðü ôïõò åêðñïóþðïõò ôùí öïñÝùí ãéá åðßëõóç ôùí ðñïâëçìÜôùí ôïõò êáé åíßó÷õóç ôùí ðáñáðÜíù êëÜäùí. Ï ÄÞìïò áðü ôçí ðëåõñÜ ôïõ áíÝëáâå, óå ôå÷íéêü åðßðåäï, íá õðïâÜëëåé ãñáðôþò óå óýíôïìï ÷ñïíéêü äéÜóôçìá óôçí áñìüäéá áíôéíïìÜñ÷ç ôå÷íéêÝò ðåñéãñáöÝò ó÷åôéêÜ ìå ôçí åíßó÷õóç ôïõ ðñùôïãåíÞ ôïìÝá óôï ÄÞìï ÓéÜôéóôáò, êáé ðáñÜëëçëá Ýãéíå ðáñÜêëçóç ãéá ïéêïíïìéêÞ åíßó÷õóç ôùí åí ëüãù êëÜäùí áðü ôçí ðëåõñÜ ôçò Íïìáñ÷éáêÞò Áõôïäéïßêçóçò ÊïæÜíçò.

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

ôïõ 0,3).

Áíáöåñüìåíïò óôçí ðñïïðôéêÞ êáé ôá ðñïâëÞìáôá ôïõ êëÜäïõ ï ÔïìåÜñ÷çò ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò êáôÝèåóå ðñïôÜóåéò ãéá ôïí êëÜäï ôçò åëáéïêïìßáò, õðïóôçñßæïíôáò ôçí áíÜãêç ó÷åäéáóìïý êé åöáñìïãÞò ïëïêëçñùìÝíçò åëáúêÞò ðïëéôéêÞò ìå êýñéïõò Üîïíåò ôç äéáôÞñçóç ôçò ðïéüôçôáò ôïõ ðñïúüíôïò, ôç ìåßùóç ôïõ êüóôïõò ðáñáãùãÞò ìÝóù ôçò êáëýôåñçò ïñãÜíùóçò ôùí ðáñáãùãþí êáé ôçí ðñïâïëÞ êáé ðñïþèçóç åðþíõìïõ, åëëçíéêïý ôõðïðïéçìÝíïõ ðñïúüíôïò óå ìéêñïóõóêåõáóßá ãéá ôçí áýîçóç ôïõ ïöÝëïõò ãéá ôïí ðáñáãùãü êáé ôç ÷þñá ìáò (áýîçóç êåñäþí, ðñï-

âïëÞ åðþíõìùí ðñïúüíôùí). Ôïíßæïíôáò ôçí áíÜãêç ïëïêëçñùìÝíïõ ó÷åäßïõ ðñïâïëÞò êáé ðñïþèçóçò ôùí áãñïôéêþí ìáò ðñïúüíôùí, óå óõíäõáóìü ìå äñÜóåéò êáé åíÝñãåéåò ôùí Õðïõñãåßùí ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò, Ôïõñéóìïý êáé Ðïëéôéóìïý, ï Ãéþñãïò Êáóáðßäçò áíáöÝñèçêå êáé óôï âïñåéïäõôéêüôåñï Üêñï êáëëéÝñãåéáò ôçò åëéÜò êáé ðáñáãùãÞò åëáéüëáäïõ êáé åëéÜò Üñéóôçò ðïéüôçôáò ôçò ÷þñáò, ðïõ åßíáé ôá ôåëåõôáßá 10 ðåñßðïõ ÷ñüíéá ï Íïìüò ÊïæÜíçò êáé ç ðåñéï÷Þ ôùí ÉìÝñùí óôï âïñåéïáíáôïëéêü ôìÞìá ôçò ëßìíçò Ðïëõöýôïõ.

ÐÁÃÊÏÓÌÉÁ ÇÌÅÑÁ ÊÁÔÁÍÁËÙÔÇ

Ó

ÁöéÝñùìá óôçí âéþóéìç êáôáíÜëùóç áðü ôï ÊÅÐÊÁ Í. ÊïæÜíçò

õíÝíôåõîç Ôýðïõ ðáñá÷þñçóå ôï Ä.Ó. ôïõ ÊÅÐÊÁ Í. ÊïæÜíçò, ôçí ðåñáóìÝíç ÊõñéáêÞ ìå áöïñìÞ ôçí ðáãêüóìéá ÇìÝñá ÊáôáíáëùôÞ. Ç õðåýèõíç Äçìïóßùí Ó÷Ýóåùí, Áíáóôáóßá ÓéëéÜöç, áíáöÝñèçêå óôçí Ðáãêüóìéá ÇìÝñá ÊáôáíáëùôÞ (15 Ìáñôßïõ) êáé óôïí ñüëï ôïõ ÊÅÐÊÁ:

«Äõóôõ÷þò, ôá äéêáéþìáôÜ ìáò áìöéóâçôïýíôáé, áðü ôçí åëåýèåñç áãïñÜ êáé ôï íåïóõíôçñçôéêü ìïíôÝëï ëåéôïõñãßáò ôçò, ðïõ Ý÷åé áãêáëéÜóåé êáé ç Åõñþðç. ¼ìùò, ïé êáôáíáëùôÝò, åêôüò áðü äéêáéþìáôá Ý÷ïõìå êáé åõèýíåò. Ïé äéêÝò ìáò åõèýíåò ðçãÜæïõí, áðü ôïí ù÷áäåñöéóìü (åãþ èá âãÜæù ôï ößäé áðü ôçí ôñýðá;), áðü ôçí ìéêñÞ óõììåôï÷Þ ìáò, óå åíþóåéò êáôáíáëùôþí, üðùò ôï ÊÅ.Ð.ÊÁ., áðü ôç ëïãéêÞ ôïõ êáíáðÝ (êÜðïéïò Üëëïò íá áãùíéóôåß ãéá ìÝíá, ÷ùñßò åìÝíá), áðü ôçí Üêñéôç êáé êáêüâïõëç êñéôéêÞ, ôï ôóïõâÜëéáóìá êáé ôçí áðüññéøç ôïõ ãåãïíüôïò üôé êÜðïéïò ìðïñåß íá áãùíßæåôáé, ãéá ôï êïéíü êáëü, ÷ùñßò ðñïóùðéêü üöåëïò êáé ÷ñåéÜæåôáé óôÞñéîç. Áí ïé êáôáíáëùôÝò äå óõíåéäçôïðïéÞóïõìå üôé ðñÝðåé íá óõììåôÜó÷ïõìå, óå õðáñêôÝò, åèåëïíôéêÝò, äçìïêñáôéêÝò, åíåñãÝò åíþóåéò êáôáíáëùôþí, ïé áðïöÜóåéò ôùí åîïõóéþí èá ëáìâÜíïíôáé, ãéá åìÜò, ÷ùñßò åìÜò êáé åéò âÜñïò ìáò….. Ôï ìÝëëïí, ãéá ôïõò êáôáíáëùôÝò, ðñïäéáãñÜöåôáé æïöåñü. Åßíáé þñá íá ïñãáíùèïýìå, íá ãßíïõìå ìÝëç óôï ÊÅ.Ð.ÊÁ., íá äõíáìþóïõìå ôç öùíÞ ìáò, íá äéåêäéêÞóïõìå üóá ìáò áíÞêïõí. Åßíáé þñá íá êÜíïõìå ôï óýíèçìá ôïõ ÊÅ.Ð.ÊÁ. ðñáãìáôéêüôçôá». Ç êá ÓéëéÜöç áíÝöåñå åðßóçò üôé, «Áöéåñþíïõìå ôçí Ðáãêüóìéá ÇìÝñá ÊáôáíáëùôÞ ôïõ 2010 óôçí âéþóéìç êáôáíÜëùóç, áõôÞí ðïõ óÝâåôáé ôï ðåñéâÜëëïí êáé ôéò åðüìåíåò ãåíéÝò. Ç ðñïóôáóßá ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò áðïôåëåß êáôáóôáôéêü óôü÷ï ôïõ ÊÝíôñïõ Ðñïóôáóßáò Êáôáíáëùôþí

Íïìïý ÊïæÜíçò. Ç Äéá÷åßñéóç ôïõ Ôïðéêïý Ðüñïõ Âéþóéìçò ÁíÜðôõîçò áðïôåëåß Ýíá ÷áñáêôçñéóôéêü ðáñÜäåéãìá ðáñáâßáóçò ôùí áñ÷þí ôçò âéùóéìüôçôáò (áåéöïñßáò)». Áêïëïýèçóáí êáé ïé ôïðïèåôÞóåéò ôùí Üëëùí ìåëþí ôçò äéïßêçóçò ôïõ ÊÅÐÊÁ: Ï Áíôéðñüåäñïò, ê. ÈùìÜò Ðáðáãéþôáò, ãåùðüíïò, áíáöÝñèçêå óôá ïêôþ âáóéêÜ äéêáéþìáôá ôùí êáôáíáëùôþí, üðùò áõôÜ ðñùôïáíáöÝñèçêáí óôçí ïìéëßá ôïõ ôüôå Ðñüåäñïõ ôùí ÇÐÁ, J.F. Kenndedy, ôï 1962, äçëáäÞ: Äéêáßùìá óôçí éêáíïðïßçóç ôùí âáóéêþí áíáãêþí, Äéêáßùìá óôçí áóöÜëåéá, Äéêáßùìá óôçí ðëçñïöüñçóç, Äéêáßùìá óôçí åðéëïãÞ, Äéêáßùìá óôçí åêðñïóþðçóç, Äéêáßùìá óôçí áðïæçìßùóç, Äéêáßùìá óôçí åêðáßäåõóç, Äéêáßùìá óå Ýíá õãéåéíü ðåñéâÜëëïí. Ãéá ôá äéêáéþìáôá áõôÜ óõíå÷ßæïõìå íá áãùíéæüìáóôå, êáèþò äåí ìðïñïýìå íá ðïýìå üôé ïé óôü÷ïé ðïõ áõôÜ èÝôïõí åêðëçñþèçêáí ðëÞñùò. Ï ê. Ðáðáãéþôáò áíáöÝñèçêå óå áðëÝò, êáèçìåñéíÝò êéíÞóåéò ðïõ ìðïñåß íá êÜíåé ï êáèÝíáò ìáò, ðñïêåéìÝíïõ íá ùöåëÞóåé ôï ðåñéâÜëëïí (áíáêýêëùóç, áðïöõãÞ ìåôáêßíçóçò ìå ôï áõôïêßíçôï, êëåßóéìï ôùí çëåêôñéêþí óõóêåõþí áðü ôï êïõìðß on/off, åîïéêïíüìçóç íåñïý êáôÜ ôçí êáèçìåñéíÞ ÷ñÞóç êôë). ÔÝëïò, ï ê. Ðáðáãéþôáò Ýêáíå ìßá áíáäñïìÞ óôçí éóôïñßá ôïõ ÊÅÐÊÁ ÊïæÜíçò áðü ôï 2000 Ýùò óÞìåñá êáé äéáðßóôùóå ôçí ðñüïäï ðïõ Ý÷åé ãßíåé. Ï Ôáìßáò ôïõ ÊÅÐÊÁ, ê. Ãåþñãéïò Âïõ÷Üñáò, óõíôáîéïý÷ïò êôçíßáôñïò, äÞëùóå ÷áñáêôçñéóôéêÜ üôé «ðñÝðåé íá êçñýîïõìå áíåëÝçôï ðüëåìï êáôÜ ôçò áêñßâåéáò êáé ôçò áéó÷ñïêÝñäåéáò» êáé Ýäùóå ÷ñÞóéìåò óõìâïõëÝò ãéá ôï ðþò ìðïñïýìå íá åðéëÝãïõìå öèçíÜ ðñïúüíôá êáëÞò ðïéüôçôáò. Ôï ìÝëïò ôïõ Ä.Ó. ôïõ ÊÅÐÊÁ, Ðáíáãéþôçò Ðáðáèáíáóßïõ, ìç÷áíéêüò, áíáöÝñèçêå óôï ðñüâëçìá ôçò áýîçóçò

ôïõ Ö.Ð.Á. êáé ôïõ åéäéêïý öüñïõ óôá êáýóéìá êáé êÜëåóå ôïõò åìðüñïõò êáé ôïõò åðé÷åéñçìáôßåò íá áðïññïöÞóïõí ôçí áýîçóç áõôÞ õðÝñ ôïõ êáôáíáëùôÞ. ÅíçìÝñùóå, ôÝëïò, ôïõò åêðñïóþðïõò ôïõ ôýðïõ üôé ðëÝïí ôï ÊÅ.Ð.ÊÁ. Í. ÊïæÜíçò äéáèÝôåé ôï äéêü ôïõ blog (kepkakozanis.blogspot.com), åíþ äéáèÝôåé êáé óåëßäá óôï facebook. Ôï ìÝëïò ôïõ Ä.Ó. ôïõ ÊÅÐÊÁ, ÅéñÞíç Óáñéüãëïõ, õðåýèõíç ôïõ ãñáöåßïõ ôïõ ÊÅÐÊÁ, áíáöÝñèçêå óôéò êáôáããåëßåò ðïõ äÝ÷åôáé ôï ÊÅÐÊÁ Í. ÊïæÜíçò êáôÜ ôï Ýôïò 2009 Ýùò êáé óÞìåñá. Ïé êáôáããåëßåò áõôÝò Þôáí ðåñßðïõ 600 ôïí áñéèìü êáé áöïñïýí êõñßùò ôéò ÔñÜðåæåò, ôïõò ðáñü÷ïõò óôáèåñÞò êáé êéíçôÞò ôçëåöùíßáò, ôéò Åðé÷åéñÞóåéò ÊïéíÞò ÙöÝëåéáò, êáèþò êáé ðñïúüíôá Ýíäõóçò – õðüäçóçò, çëåêôñéêÜ ðñïúüíôá êôë. Ïé êáôáããåëßåò êáôÜ ôï ìåãáëýôåñï ìÝñïò ôïõò åðéëýïíôáé õðÝñ ôïõ êáôáíáëùôÞ. ÔÝëïò, áíÝëõóå ôïí áðëïýóôáôï ôñüðï ìå ôïí ïðïßï ï êÜèå êáôáíáëùôÞò ìðïñåß íá ðñïóöýãåé óôï ÊÅÐÊÁ. ÔÝëïò, ç õðåýèõíç Äçìïóßùí Ó÷Ýóåùí êáé ìÝëïò ôïõ Ä.Ó. ôïõ ÊÅÐÊÁ, êá Áíáóôáóßá ÓéëéÜöç, äéáôñïöïëüãïò, Ýêëåéóå ôçí ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ, áíáöåñüìåíç óôï êýñéï èÝìá ôçò çìÝñáò, äçë. ôï ÐåñéâÜëëïí, ÁíÝëõóå ôñüðïõò ìå ôïõò ïðïßïõò ï êáèÝíáò ìáò ìðïñåß íá ðñïóôáôåýóåé ôï ðåñéâÜëëïí êáé ôüíéóå üôé üôáí ïé åíÝñãåéåò áõôÝò áðïêôÞóïõí ìáæéêüôçôá, ôüôå ç ðåñéâáëëïíôéêÞ ùöÝëåéá èá åßíáé áîéïóçìåßùôç. ÔÝëïò, ðñïÝâç óå Ýíá êÜëåóìá óôïõò êáôáíáëùôÝò, íá åíäõíáìþóïõí ôéò ôÜîåéò ôïõ ÊÅÐÊÁ, ðñïêåéìÝíïõ íá áêïõóôåß ç öùíÞ ìáò óôéò óçìåñéíÝò äýóêïëåò óõíèÞêåò. ÐåñéìÝíïõìå üëïõò ôïõò ðïëßôåò – êáôáíáëùôÝò íá ðñïóÝëèïõí óôá ãñáöåßá ìáò óôï Ìðëéïýñåéï ºäñõìá (áðÝíáíôé áðü ôïí ¢ãéï Íéêüëáï) ÄåõôÝñá ìå ÐáñáóêåõÞ êáé þñåò 10-12 ðì.

ÌÇÍÕÌÁ ÔÏÕ ÌÉ×ÁËÇ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÁÃÊÏÓÌÉÁ ÇÌÅÑÁ ÊÁÔÁÍÁËÙÔÙÍ Ï åïñôáóìüò ôçò Ðáãêüóìéáò ÇìÝñáò Êáôáíáëùôþí ðñïóöÝñåôáé Üëëç ìéá öïñÜ ãéá Ýíá áðïëïãéóìü êáé ðñïâëçìáôéóìü, ó÷åôéêÜ ìå ôçí ðñïóôáóßá ôùí äéêáéùìÜôùí ôùí êáôáíáëùôþí. Ï öåôéíüò åïñôáóìüò, ìÜëéóôá, áðïêôÜ äñáìáôéêÞ åðéêáéñüôçôá åí ìÝóù ðáãêüóìéáò ïéêïíïìéêÞò êñßóçò. Ôá ëüãéá ôïõ Ôæïí ÊÝíåíôé óôï ÊïãêñÝóï óôéò 15 Ìáñôßïõ ôïõ 1962 äõóôõ÷þò ìåôÜ áðü 48 ÷ñüíéá áêïýãïíôáé áêüìá åðßêáéñá : «ÊáôáíáëùôÝò åßìáóôå üëïé. Ðñüêåéôáé ãéá ôç ìåãáëýôåñç ïéêïíïìéêÞ ïìÜäá, ç ïðïßá åðçñåÜæåé, áëëÜ êáé åðçñåÜæåôáé ó÷åäüí áðü êÜèå äçìüóéá Þ éäéùôéêÞ ïéêïíïìéêÞ áðüöáóç, ôç ìüíç óçìáßíïõóá ïéêïíïìéêÞ ïìÜäá, ç ïðïßá äåí åßíáé áðïôåëåóìáôéêÜ ïñãáíùìÝíç êáé ôçò ïðïßáò ïé áðüøåéò äåí áêïýãïíôáé» Ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá âÝâáéá Ý÷ïõí ãßíåé ðñïóðÜèåéåò ïñãÜíùóçò ôùí êáôáíáëùôþí, ìÝóá áðü ôéò ïðïßåò äéåêäéêïýí ôá äéêáéþìáôá ôïõò. Ç ðïëéôåßá ðñÝðåé íá áöïõãêñÜæåôáé ôéò ïñãáíþóåéò áõôÝò êáé íá öñïíôßæåé ãéá • óôçí éêáíïðïßçóç ôùí âáóéêþí ôïõò áíáãêþí ôùí êáôáíáëùôþí • óôçí ðëçñïöüñçóç ôïõò ãéá ôçí ðïéüôçôá ôùí ðñïúüíôùí • óôç äõíáôüôçôá ôïõò ãéá åðéëïãÞ, ðïõ óõíäÝåôáé ìå ôçí åðÜñêåéá êáé ôçí ðïéêéëßá ôùí ðñïúüíôùí • óôçí ðñïóôáóßá ôçò õãåßáò êáé ôçò áóöÜëåéÜò ôïõò • óôçí áðïæçìßùóÞ ôïõò üôáí ðÝöôïõí èýìáôá åêìåôÜëëåõóçò • óôçí åêðñïóþðçóç ôïõò óôá êÝíôñá áðïöÜóåùí • óôç êáôáíáëùôéêÞ áãùãÞ ôïõò êáé • óôï äéêáßùìÜ ôïõò ãéá Ýíá õãéåéíü êáé áåéöüñï öõóéêü ðåñéâÜëëïí. Óå üôé ìå áöïñÜ êáôÜ ôçí èçôåßá ìïõ óôï õðïõñãåßï áãñïôéêÞò áíÜðôõîçò êáé ôñïößìùí Ýãéíå ìéá óçìáíôéêÞ ðñïóðÜèåéá íá óôçñßîïõìå ôá åëëçíéêÜ ôñüöéìá êáé ôïí ¸ëëçíá êáôáíáëùôÞ , ðáßñíïíôáò ôá ðáñáêÜôù ìÝôñá: Ñõèìßóôçêáí ìå áãïñáíïìéêÞ äéÜôáîç ôá æçôÞìáôá ðïõ áöïñïýí ôçí áíáãñáöÞ åíäåßîåùí ðñïÝëåõóçò ðñþôçò ýëçò óôéò óõóêåõáóßåò ôùí ãáëáêôïêïìéêþí ðñïúüíôùí, áëëÜ êáé ôïí ôñüðï ìå ôïí ïðïßï ôïðïèåôïýíôáé ôá äéÜöïñá åßäç ãÜëáêôïò óôá ñÜöéá ôùí êáôáóôçìÜôùí ëéáíéêÞò. Èåóðßóôçêå ï êáèïñéóìüò ôùí áíáãñáöüìåíùí óôïé÷åßùí ó÷åôéêÜ ìå ôçí êáôáãùãÞ?ðñïÝëåõóç ôïõ êñÝáôïò óôéò åôéêÝôåò æõãéóôéêþí ìç÷áíþí óôá êñåïðùëåßá, ôá êáôáóôÞìáôá ëéáíéêÞò ðþëçóçò ìå ôìÞìá êñåïðùëåßïõ êáé üóïõò áó÷ïëïýíôáé ìå ôçí åìðïñßá êñÝáôïò, óå üëç ôç ÷þñá, áíåîáñôÞôùò ðëçèõóìïý ôïõ ïéêåßïõ ÄÞìïõ Þ Êïéíüôçôáò ôçò Ýäñáò ôçò åðé÷åßñçóçò. Êáèïñéóìüò ôçò ðñïáéñåôéêÞò Ýíäåéîçò «ÅËËÇÍÉÊÇ ÅÊÔÑÏÖÇ ÁÍÙ ÔÙÍ 5 ÌÇÍÙÍ» ãéá ôï âoåéï-ìïó÷áñßóéï êñÝáò. ÅöáñìïãÞ ìçíéáßùí éóïæõãßùí áãïñþí êáé ðùëÞóåùí êñÝáôïò (âüåéïõ, ÷ïßñåéïõ êáé áéãïðñüâåéïõ êáé ðïõëåñéêÜ) êáé åëÝã÷ùí óôá éóïæýãéá êñÝáôïò óå üëá ôá óôÜäéá ôçò ðáñáãùãÞò, ìåôáðïßçóçò, ôõðïðïßçóçò, äéáêßíçóçò êáé åìðïñßáò ôïõ êñÝáôïò. ÄéáäéêôõáêÞ óýíäåóç óöáãåßùí – ÅËÏÃÁÊ êáé ëïéðþí öïñÝùí, ðñïêåéìÝíïõ íá åðéëõèåß ôï ðñüâëçìá ôùí «åëëçíïðïéÞóåùí» åéóáãüìåíùí æþùí ðñïò óöáãÞ ÕðáãùãÞ ôïõ ÅÖÅÔ óôï Õðïõñãåßï ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò êáé Ôñïößìùí ¸ãêñéóç ëåéôïõñãßáò öïñÝùí ùò Ïñãáíéóìþí ÅëÝã÷ïõ êáé Ðéóôïðïßçóçò ãåùñãéêþí ðñïúüíôùí êáé åéäþí äéáôñïöÞò Èåóðßóôçêáí ïé êáíüíåò ãéá ôçí åöáñìïãÞ ôçò êïéíïôéêÞò êëßìáêáò êáôÜôáîçò ôùí óöáãßùí âïïåéäþí, êáèþò êáé ãéá ôçí êïéíïðïßçóç ôùí ó÷åôéêþí ôéìþí ðáñáãùãïý. Óôü÷ïò üìùò ðñÝðåé íá åßíáé ç äçìéïõñãßá êáôáíáëùôéêÞò ðáéäåßá óôïõò íÝïõò êáé êáôáíáëùôéêÞò óõíåßäçóç óå üëïõò ôïõò ¸ëëçíåò ðñïêåéìÝíïõ ùò åíåñãïðïéçìÝíïé ðïëßôåò íá ìðïñïýìå íá êñßíïõìå êáé íá óõãêñßíïõìå áðïôåëåóìáôéêüôåñá Êáé Ýíá áêüìá âáóéêü åñþôçìá ðïõ ðñÝðåé íá áðáíôçèåß ðÝñá áðü ôï «ôé» êáôáíáëþíïõìå åßíáé êáé ôï «ðüóï» êáôáíáëþíïõìå, üôáí ìÜëéóôá Ýíá äéóåêáôïììýñéï áíèñþðùí, óýìöùíá ìå ôïí ÏÇÅ, æïõí óå Üèëéåò óõíèÞêåò. ¹, ãéá íá ôï äéáôõðþóïõìå äéáöïñåôéêÜ, ôï èÝìá äåí åßíáé ìüíï ç ðñïóôáóßá ôùí äéêáéùìÜôùí ôùí êáôáíáëùôþí, áëëÜ êáé ç ðñïóôáóßá ôïõ ðëáíÞôç êáé ôùí ßäéùí ôùí êáôáíáëùôþí áðü ôïí êáôáíáëùôéóìü.

×ÑÏÍÏÃÑÁÖÇÌÁ

«Afentulis» plan. ÓõíÝ÷åéá áðü ôçí 1ç «¼÷é, áðïõóéÜæåé ç Ðïëõôßìç. Åßíáé åîïäïý÷ïò ìåôÜ öéëåíÜäùí. ×áëÜëé ôçò.» åîÞãçóå ï èåßïò. «Êáé ãéáôß äåí áõôïôñáôÜñåóôå;» ñþôçóá. «ÅðéêÜëõøç áñìïäéïôÞôùí ðïôÝ. Äåí åßäåò ôé ôñáâÜåé ï Ðñùèõðïõñãüò ìå ôçí ýöåóç êáé ôçí áíÜðôõîç áðü ôüôå ðïõ ÷þñéóå ôá Õðïõñãåßá;» åßðå ï èåßïò. «Äåí Ý÷ù áíôéëçöèåß.» áðÜíôçóá. «Êé åìÝíá ìïõ ðÝñáóå ç üñåîç ãéá ãëõêü. ¸ëá ôþñá íá óïõ óõóôÞóù ôïí Ðåëïðßäá.» Ï èåßïò ìå óõíüäåõóå óôï ðßóù ìÝñïò ôçò áõëÞò. «Óå ìéóü ëåðôü, åðéóôñÝöù» åßðå êáé îáíáìðÞêå óôï óðßôé, áöÞíïíôáò ìå íá øÜ÷íù. Óå ëßãï åðÝóôñåøå, êñáôþíôáò Ýíá ðéÜôï áðïöÜãéá. « Ðïéïò èá ôá öÜåé áõôÜ;» ñþôçóá. Ï «Ðåëïðßäáò» áðÜíôçóå ìå êáìÜñé, äåß÷íïíôáò Ýíá ìéêñü ãïõñïõíÜêé ðïõ Ýðáéæå áìÝñéìíï óå ìéá ãùíéÜ ôïõ êÞðïõ. Êáèüëïõ äåí ÷Üñçêå ï Ðåëïðßäáò ðïõ ìå ãíþñéóå. Áíôßèåôá, Ýäåéîå éäéáßôåñï åíäéáöÝñïí ìüëéò Üäåéáóå ôï ðéÜôï. «Ëïõêïýìé èá ãßíåé ôá ×ñéóôïýãåííá» ìïíïëïãïýóå ï èåßïò êé ï Ðåëïðßäáò êïõíïýóå ôçí ïõñÜ êáèþò Ýôñùãå. «Ï ËÜæáñïò ðïý âñßóêåôáé;» ñþôçóá, áíáìï÷ëåýïíôáò ôá ðåñáóìÝíá. «Äåí ôïí âëÝðåéò;» Ýäåéîå ìå ôï äÜ÷ôõëï Ýíá êñéÜñé äåìÝíï óôï äÝíôñï. «Ðñï÷ôÝò ìåëÜíéáóå ôá ðëåõñÜ ôçò Ðïëõôßìçò.» åßðå ìå ðáñÜðïíï ï èåßïò. «Äåí ôïí ðñïïñßæáôå ãéá ïâåëßá ôï ðñïðÝñóéíï ÐÜó÷á; » ñþôçóá. «Áêñéâþò. ÁëëÜ Üëëåò ïé äéêÝò ìïõ âïõëÝò êé Üëëá ôá êåëåýóìáôá ôïõ åããïíïý. ÂáëÜíôùóå óôï êëÜìá ìüëéò ðÞãáìå íá ôïí óöÜîïõìå. Åî ïõ êáé ôï üíïìá ËÜæáñïò» áðÜ-

íôçóå ï èåßïò. «ËÝôå ï Áöåíôïýëçò junior íá óõìðáèÞóåé êáé ôïí Ðåëïðßäá;» ñþôçóá. «Áõôü ìáò Ýëåéðå. ¸÷ù êÜíåé ó÷Ýäéá. ËïõêÜíéêá, êáâïõñìÜò, ôóéãáñßäåò êëð. ÅðéóôñïöÞ óôá âáóéêÜ áíéøéÝ!» áðÜíôçóå ï èåßïò. «Åããïíïý åðéôñÝðïíôïò.» äéåõêñßíéóá. «Ëåò íá Ý÷ïõìå ôï ËÜæáñï ´;» ðñïâëçìáôßóôçêå ï èåßïò. «ºäùìåí» áðÜíôçóá. «Äåí èá ìïõ ôçí îáíáóêÜóåé åìÝíá ôï íéÜíéáñï. Áýñéï êáôáöôÜíåé ç ÁìÜëèåéá. ÐñïóöïñÜ ôïõ ãåßôïíá Ðáõóßëõðïõ» áíôáðÜíôçóå ï èåßïò. «Ï ãåßôïíáò Ý÷åé åéäéêåõôåß óôçí áíôéìåôþðéóç êñßóåùí;» ñþôçóá. «¼÷é ãåííÞèçêå ôï ’32, üôáí ï ÂåíéæÝëïò åß÷å êåñäßóåé «ôç ìÜ÷ç ôçò äñá÷ìÞò» ìåôÜ ôï ìåãÜëï êñá÷ ôïõ ´29.» äéåõêñßíéóå ï èåßïò. «Åóåßò ðÜíôùò äýóêïëá èá êåñäßóåôå «ôç ìÜ÷ç ôçò ïéêéáêÞò ïéêïíïìßáò» ìå ôéò åõáéóèçóßåò ôïõ åããïíïý» ó÷ïëßáóá. «Ï Áöåíôïýëçò íéêçôÞò ãåííÞèçêå êáé íéêçôÞò èá ðåèÜíåé. ÓôñïöÞ óôá ãáëáêôïêïìéêÜ. Åêåß èá óôåãáóôåß ç ÁìÜëèåéá.» åßðå ï èåßïò êáé ðÞñå ôá óýíåñãá ãéá íá åðéìåëçèåß ôçí «ïéêßá» ôçò êáôóßêáò-ðñïóöïñÜò ôïõ ãåßôïíá. «Áðü áýñéï ôï êáôÜóôçìá èá äéáèÝôåé êáé öñÝóêï ñõæüãáëï. Ìç ìïõ ðåéò üôé äåí åßóáé ößëïò êáé ìå ôá ãáëáêôåñÜ!» åßðå ï èåßïò. «Áöåíôïýëç, Ý÷ïõìå íçóôåßá. Íá óïõ ëåßðïõí ôá ñõæüãáëá. ÔóÜé êé åëéÝò ìÝ÷ñé ôï ÐÜó÷á.» áêïýóôçêå ç èåßá Ðïëõôßìç, Üñôé åðéóôñÝøáóá. -Ù-


ÈÁÑÑÏÓ

"

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

ÊÏÆÁÍÇ

ÄéáêïðÞ åñãáóéþí åêìåôÜëëåõóçò ëáôïìåßùí ìáñìÜñïõ óôçí ðåñéï÷Þ ÄÞìïõ Êáìâïõíßùí ÅÑÙÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁËÅÊÏÕ ÁÈÁÍÁÓÉÁÄÇ ÓÔÇ ÂÏÕËÇ

Åßíáé ãíùóôü üôé óôçí ÊïæÜíç Ý÷ïõìå åãêáôåóôçìÝíåò åðé÷åéñÞóåéò åîüñõîçò ëåõêïý êáé çìßëåõêïõ ìáñìÜñïõ. Åßíáé ãíùóôü, åðßóçò, üôé äéá÷ñïíéêÜ åðåíäýèçêáí ìå ðüñïõò ôçò ôïðéêÞò êïéíùíßáò – áõôïäéïßêçóçò óçìáíôéêÜ ðïóÜ ãéá ôçí õðïóôÞñéîç ôïõ êëÜäïõ ôüóï óôç âåëôßùóç ôçò ôå÷íïãíùóßáò üóï êáé óôïí åîáãùãéêü ðñïóáíáôïëéóìü ôùí åðé÷åéñÞóåùí. Ùóôüóï óÞìåñá óôïí êëÜäï ðáñïõóéÜæåôáé ôï ðáñáêÜôù ïîý ðñüâëçìá ôï ïðïßï ÷ñÞæåé Üìåóçò åðßëõóçò. Ðéï óõãêåêñéìÝíá ìå ôï íüìï 669/1977 äüèçêáí áñ÷éêÜ ïé Üäåéåò åêìåôÜëëåõóçò ïé ïðïßåò ìåôÜ áðü äéáäï÷éêÝò áíáíåþóåéò Ýëçîáí ôåëéêþò ôï 2005. Ç êáôÜ ðáñÝêêëéóç ëåéôïõñãßá ôùí ôåëåõôáßùí åôþí ìå óêïðü ôçí ïñéóôéêÞ äéåõèÝôçóç ôïõ ðñïâëÞìáôïò áðüêôçóçò ðåñéâáëëïíôéêþí üñùí, ðñáêôéêÜ ôåñìáôßæåôáé ìå ôçí åðéâïëÞ ðñïóôßìùí êáé äéáêïðÞò åñãáóéþí ðïõ åðéâÜëëåôáé áðü ôïí áñìüäéï êñáôéêü öïñÝá ôçò «Åðéèåþñçóçò Ìåôáëëåßùí Âïñåßïõ ÅëëÜäïò». Áõôü Ý÷åé óáí óõíÝðåéá íá ÷áèïýí ïñéóôéêÜ 300 èÝóåéò áðáó÷üëçóçò óôçí ðåñéï÷Þ, íá åîïíôùèïýí êáé íá ðåñéÝëèïõí óå êáôÜóôáóç ïéêïíïìéêÞò áðüãíùóçò ïé åðé÷åéñÞóåéò áöïý äåí èá ìðïñïýí íá êÜíïõí åîüñõîç ïãêïìáñìÜñùí. Ôï ðñüâëçìá åßíáé ôåñÜóôéï, ç äå Åðéèåþñçóç Ìåôáëëåßùí Âïñåßïõ ÅëëÜäïò áâáóÜíéóôá åîÜíôëçóå ôçí ôõðéêÞ áõóôçñüôçôá ôïõ íüìïõ ÷ùñßò íá åíçìåñþóåé ôçí Íïìáñ÷ßá Þ ôçí ÐåñéöÝñåéá ãéá åíäå÷üìåíç óõíåñãáóßá ôïõò ðñïêåéìÝíïõ íá âñåèåß ëýóç, ðñéí ðáñèåß ç áðüöáóç äéáêïðÞò ôùí åñãáóéþí. Ôá ÷ñïíßæïíôá ðñïâëÞìáôá ìðïñïýí íá ëõèïýí ìÝóá áðü ôçí óõíåñãáóßá êáé ìéá óõíôïíéóìÝíç äñÜóç ìå üëïõò ôïõò åìðëåêüìåíïõò öïñåßò. Âñéóêüìáóôå óå ìéá ðåñßïäï ðïõ åßíáé áíÜãêç íá îåðåñáóôïýí ðñïâëÞìáôá ðïõ Ý÷ïõí óõóóùñåõôåß êáé ïäÞãçóáí ôïí êëÜäï óå áäéÝîïäï. ×ñåéÜæïíôáé ôïëìçñÝò êéíÞóåéò êáé üñáìá ãéá íá ìðïñÝóïõí ïé åðé÷åéñÞóåéò íá áíáðôõ÷èïýí áîéïðïéþíôáò ôïí ïñõêôü ðëïýôï ôçò ðåñéï÷Þò. ÌåëÝôåò üðùò áõôÞ ôïõ Åèíéêïý Ìåôóüâéïõ Ðïëõôå÷íåßïõ êáé ôçò ÁÍÊÏ Á.Å. õðÜñ÷ïõí áêñéâþò ãéá áõôüí ôïí óêïðü. Áðáéôåßôáé üìùò óõíôïíéóìüò áðü ôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò êáé ôçí Íïìáñ÷éáêÞ Áõôïäéïßêçóç ÊïæÜíçò ãéá ôçí ëÞøç áðïöÜóåùí, ãéá ôïí êáôáñôéóìü ÷ñïíïäéáãñÜììáôïò åêìåôÜëëåõóçò ôùí êïéôáóìÜôùí êáé ãéá ôçí óõíïëéêÞ áíôéìåôþðéóç ôçò áðïêáôÜóôáóçò ôïõ ÐåñéâÜëëïíôïò. ºóùò ç äçìéïõñãßá åíüò öïñÝá åêìåôÜëëåõóçò êáé åíüò Üëëïõ öïñÝá áðïêáôÜóôáóçò ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò íá áðïôåëÝóåé êáé ôçí ìïíáäéêÞ ëýóç ôùí óçìåñéíþí áäéåîüäùí. ÅðåéäÞ, 1. Ôï ðñüâëçìá äåí áöïñÜ ìåìïíùìÝíåò åðé÷åéñÞóåéò áëëÜ ôï óýíïëï ôùí åðé÷åéñÞóåùí óôïí ÄÞìï Êáìâïõíßùí 2. ÐñáêôéêÜ äåí åðé÷åéñÞóáìå óôï ðáñåëèüí óõíôïíéóìÝíç ðñïóðÜèåéá áíôéìåôþðéóçò ôïõ ðñïâëÞìáôïò ðáñüëï ðïõ õðÜñ÷åé ìåëÝôç ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ 3. Áðáó÷ïëïýíôáé ðëÝïí ôùí 300 åñãáæïìÝíùí, üëïé áðü ôïí ïñåéíü ÄÞìï Êáìâïõíßùí, êáé ç ìç åðßëõóç ôïõ ðñïâëÞìáôïò ôçò ðåñéâáëëïíôéêÞò áäåéïäüôçóçò èá åðéöÝñåé åðéðëÝïí åðéâÜñõíóç óôçí áíåñãßá ôïõ Íïìïý ÊïæÜíçò Åñùôþíôáé ïé êõñßåò Õðïõñãïß: 1. Áí ðñïôßèåíôáé íá ëÜâïõí åéäéêÞ ðñùôïâïõëßá íïìïèåôéêïý ðåñéå÷ïìÝíïõ ãéá ôçí åðßëõóç ôïõ ÷ñïíßæïíôïò ðñïâëÞìáôïò ôçò áäåéïäüôçóçò ôùí ëáôïìéêþí åðé÷åéñÞóåùí ìáñìÜñïõ 2. Áí õðÜñ÷åé åíáëëáêôéêü óåíÜñéï óå êõâåñíçôéêü åðßðåäï ãéá ôçí áðïöõãÞ ôïõ êëåéóßìáôïò ôùí åðé÷åéñÞóåùí ïé ïðïßåò ðéÝæïíôáé ëüãù ôïõ éäéáßôåñïõ áõôïý ðñïâëÞìáôïò 3. Áí ðñïôßèåôáé ôï Õðïõñãåßï ÐåñéâÜëëïíôïò íá åãêñßíåé ÷ñïíéêÞ ðáñÜôáóç, þóôå íá äïèåß ç äõíáôüôçôá óôéò ëáôïìéêÝò åðé÷åéñÞóåéò ìáñìÜñïõ íá ðñïâïýí óôéò äéáäéêáóßåò åíáñìüíéóçò ìå ôçí éó÷ýïõóá íïìïèåóßá, ðñïêåéìÝíïõ íá áðïöåõ÷èåß ç äéáêïðÞ åñãáóéþí ôùí Üíù åðé÷åéñÞóåùí 4. Áí ïé ðñïóöõãÝò ôùí åðé÷åéñÞóåùí ãßíïõí äåêôÝò ìå óêïðü íá áêõñùèïýí ïé áðïöÜóåéò åðéâïëÞò ðñïóôßìùí ôçò Åðéèåþñçóçò Ìåôáëëåßùí Âïñåßïõ ÅëëÜäïò Êõñßåò Õðïõñãïß, Åßíáé ðïëý óçìáíôéêü íá äéáôçñçèïýí ïé åðé÷åéñÞóåéò åîüñõîçò ìáñìÜñïõ óôçí äýóêïëç ïéêïíïìéêÞ óõãêõñßá ðïõ äéáíýïõìå, éäéáßôåñá óôï íïìü ÊïæÜíçò. Ìå åêôßìçóç, ÁèáíáóéÜäçò ÁëÝîáíäñïò ÂïõëåõôÞò ÐÁÓÏÊ Íïìïý ÊïæÜíçò

Ó

«Ïýôå îÝñù ðþò ôïí... ëÝíå!..»

¸íáò Ðüíôéïò âïõëåõôÞò óôç Óïõçäßá ðñùôïóôÜôçóå óôçí áíáãíþñéóç ôçò Ãåíïêôïíßáò ôùí Ðïíôßùí, ôùí Áñìåíßùí êáé ôùí Áóóõñßùí áðü ôï óïõçäéêü Êïéíïâïýëéï ¸íáò ¸ëëçíáò âïõëåõôÞò, ìÝëïò ôïõ óïóéáëäçìïêñáôéêïý êüììáôïò, ðñùôïóôÜôçóå óôçí áíáãíþñéóç ôçò Ãåíïêôïíßáò ôùí Ðïíôßùí, ôùí Áñìåíßùí êáé ôùí Áóóõñßùí áðü ôï óïõçäéêü Êïéíïâïýëéï, ðïõ ðñïêÜëåóå ñÞîç óôéò ó÷Ýóåéò ôçò Óïõçäßáò ìå ôçí Ôïõñêßá, ç ïðïßá áíáêÜëåóå Þäç ôïí ðñÝóâç ôçò óôç óêáíäéíáâéêÞ ÷þñá.

ÐñùôïóôÜôçò óôïí áãþíá ãéá íá áíáãíùñéóôåß áðü ôï óïõçäéêü Êïéíïâïýëéï ç ãåíïêôïíßá ôùí Ðïíôßùí, Áñìåíßùí êáé Áóóõñßùí ï ìïíáäéêüò ¸ëëçíáò âïõëåõôÞò óôç Óïõçäßá Íßêïò Ðáðáäüðïõëïò. ¸äùóå ôç ìÜ÷ç ìå óõìðáñáóôÜôç Ýíá óõíÜäåëöï áñìåíéêÞò êáôáãùãÞò Ôï 2008, ï Íßêïò Ðáðáäüðïõëïò Ýãéíå «êüêêéíï ðáíß» ãéá ôçí åëëçíéêÞ ïìïãÝíåéá êáé ôï ðïíôéáêü óôïé÷åßï ôçò Óïõçäßáò, øçößæïíôáò êáé ï ßäéïò -êáôÜ ëÜèïò- êáôÜ ôçò Ãåíïêôïíßáò, ðáñÜ ôçí ðïíôéáêÞ ôïõ êáôáãùãÞ. Äýï ÷ñüíéá ìåôÜ ü÷é ìüíï äéêáéþèçêå, áëëÜ ðñùôïóôÜôçóå óôçí ðñþôç áíáãíþñéóç ôçò Ãåíïêôïíßáò áðü åèíéêü Êïéíïâïýëéï, åêôüò ÅëëÜäáò êáé Êýðñïõ. • ÌðñïóôÜñçò Ýíáò Ðüíôéïò Ï ìïíáäéêüò ¸ëëçíáò âïõëåõôÞò óôç Óïõçäßá (ó.ó.: äéáíýåé ôçí ôÝôáñôç ôåôñáåôßá) êáé ðñüåäñïò ôïõ åõñùðáúêïý ôìÞìáôïò ôçò Ðáãêüóìéáò ÄéáêïéíïâïõëåõôéêÞò ¸íùóçò ÅëëÞíùí Âïõëåõôþí ôï ðÜëåõå åðß ÷ñüíéá, äßíïíôáò ôç äéêÞ

ôïõ ìÜ÷ç ìÝóá êáé Ýîù áðü ôï Êïéíïâïýëéï. Ìáæß ìå óõíÜäåëöü ôïõ, áñìÝíéêçò êáôáãùãÞò, åß÷áí âÜëåé ùò óôü÷ï æùÞò ôçí áíáãíþñéóç ôçò Ãåíïêôïíßáò ôïõ ìç ìïõóïõëìáíéêïý ðëçèõóìïý (Ðïíôßùí, Áñìåíßùí êáé Áóóõñßùí) áðü ôçí Ôïõñêßá. Ðñéí áðü äýï ÷ñüíéá ç ðñïóðÜèåéÜ ôïõò áðÝôõ÷å ðáôáãùäþò, ìå ôï «ü÷é» íá õðåñéó÷ýåé óõíôñéðôéêÜ óôç ó÷åôéêÞ øçöïöïñßá (245 øÞöïé êáôÜ ôçò áíáãíþñéóçò, 37 õðÝñ êáé 66 ëåõêÜ). Ç ëÜèïò êßíçóÞ ôïõ íá ðáôÞóåé êáé ï ßäéïò ôï êïõìðß ôïõ «ü÷é» åß÷å ðñïêáëÝóåé óÜëï óôéò ðïíôéáêÝò ïñãáíþóåéò ôçò Óïõçäßáò êáé Üëëùí ðåñéï÷þí ôïõ êüóìïõ, ðïõ åîáðÝëõóáí âáñéÝò êáôçãïñßåò åíáíôßïí ôïõ, ðáñÜ ôï ãåãïíüò üôé ôï ëÜèïò äéïñèþèçêå áìÝóùò êáé ç øÞöïò ôïõ êáôá÷ùñßóôçêå óôï «íáé». «Áðü ôüôå Üëëáîáí ðïëëÜ», ëÝåé ï Í. Ðáðáäüðïõëïò. «Êõñßùò Üëëáîå ç óôÜóç ôïõ êüììáôüò ìïõ, ôï ïðïßï ðÝñõóé óôï óõíÝäñéü ôïõ, ðáñïõóßá êáé ôïõ Ã. ÐáðáíäñÝïõ, áíáãíþñéóå ôç Ãåíïêôïíßá êáé åìöáíßóôçêå óõíôåôáãìÝíá óôç ÂïõëÞ», óçìåßùóå. Óôçí øçöïöïñßá ôçò ÐÝìðôçò, ïé øÞöïé ôùí óïóéáëäçìïêñáôþí, ìáæß ìå 4 øÞöïõò âïõëåõôþí áðü ôçí êõâåñíçôéêÞ ðëåéïøçößá (2 ôïõ ëáúêïý êüììáôïò êáé 2 ôùí ÷ñéóôéáíïäçìïêñáôþí) êáé ôéò øÞöïõò ôùí

Ðñáóßíùí (åêôüò ìßáò, åíüò Ôïýñêïõ âïõëåõôÞ), Ýäùóáí óôï «íáé» ôçí ïñéáêÞ ðëåéïøçößá: 131 õðÝñ, 130 êáôÜ êáé 88 áðï÷Ýò. • Áðü ôçí ÊáâÜëá Ï Íßêïò Ðáðáäüðïõëïò, ìå êáôáãùãÞ áðü ôïí Êå÷ñüêáìðï ÊáâÜëáò, èá åßíáé ï åðßóçìïò êáëåóìÝíïò ôçò êáèéåñùìÝíçò åôÞóéáò åêäÞëùóçò ìíÞìçò ðïõ èá ãßíåé óôéò 19 ÌáÀïõ óôçí ðëáôåßá Áãßáò Óïößáò óôç Èåóóáëïíßêç. «Ôïõ åßìáóôå åõãíþìïíåò êáé ãéá ôïí åðéðëÝïí ëüãï üôé áõôÞ ç áíáãíþñéóç èá áíïßîåé ôïí äñüìï êáé ãéá Üëëåò. Ç äéåèíÞò áíáãíþñéóç ôçò Ãåíïêôïíßáò ðáñáìÝíåé ï áôáëÜíôåõôïò óôü÷ïò ìáò», åßðå óôï «¸èíïò» ï ðñüåäñïò ôçò ÐáìðïíôéáêÞò Ïìïóðïíäßáò ÅëëÜäáò Ã. Ðáñ÷áñßäçò, ï ïðïßïò èåùñåß ðùò óçìáíôéêü ñüëï óôç èåôéêÞ åîÝëéîç Ýðáéîå êáé ç «áýñá» áðü ôçí áíáãíþñéóç ôçò Ãåíïêôïíßáò ôùí Áñìåíßùí áðü ôçí ÅðéôñïðÞ Åîùôåñéêþí ÕðïèÝóåùí ôïõ Áìåñéêáíéêïý ÊïãêñÝóïõ. Áðü ôçí ðëåõñÜ ôçò, ç ÐáíåëëÞíéá Ïìïóðïíäßá Ðïíôéáêþí Óùìáôåßùí èá óôåßëåé áíôéðñïóùðåßá óôç Óïõçäßá ãéá íá ðñáãìáôïðïéÞóåé åéäéêÞ ðáñÜóôáóç óôï óïõçäéêü Êïéíïâïýëéï. «ÁéóèÜíïìáé éäéáßôåñç ÷áñÜ ðïõ êáé ôï óïõçäéêü Êïéíïâïýëéï õðïäåéêíýåé óôçí Ôïõñêßá üôé ðñÝðåé íá óõìöéëéùèåß ìå ôï éóôïñéêü ôçò ðáñåëèüí êáé íá æçôÞóåé óõãíþìç», åßðå ï ðñüåäñüò ôçò, Ì. Áðïóôïëßäçò. ÌÝ÷ñé óÞìåñá, ôçí ðïíôéáêÞ Ãåíïêôïíßá Ý÷ïõí áíáãíùñßóåé ôï Åõñùðáúêü Êïéíïâïýëéï êáé áõôÜ ôçò Íüôéáò Áõóôñáëßáò, ôçò Óïõçäßáò, ôçò ÅëëÜäáò êáé ôçò Êýðñïõ.

Ç «Ðýëç ÁíÜðôõîçò» âñáâåýåé ôïõò êáôáîéùìÝíïõò Äõôéêïìáêåäüíåò

¼

ðùò êáé ðÝñõóé, Ýôóé êáé öÝôïò, ðñáãìáôïðïéåßôáé, ôï ÓÜââáôï, 20 Ìáñôßïõ 2010 óôï êÝíôñï åêäçëþóåùí «ÊôÞìá ÊáñáöÜêé» ç åôÞóéá åêäÞëùóç ôçò «Ðýëçò ÁíÜðôõîçò» ìå áöïñìÞ ôç óõìðëÞñùóç äýï åôþí áðü ôçí êõêëïöïñßá ôçò. Óôçí åêäÞëùóç èá âñáâåõôïýí êáôáîéùìÝíïé Äõôéêïìáêåäüíåò êáé Üíèñùðïé ðïõ áãáðïýí ôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá, üðùò ãßíåôáé êÜèå öïñÜ. ÊÜèå ÷ñüíï ôéìïýí ìå ôçí ðáñïõóßá ôïõò ôçí åêäÞëùóç ïé ÂïõëåõôÝò, ïé ÍïìÜñ÷åò, ïé ÄÞìáñ÷ïé êáé üëïé ó÷åäüí ïé Öïñåßò (ÅðéìåëçôÞñéá, Óùìáôåßá êëð.) ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, áëëÜ êáé êáôáîéùìÝíïé åðé÷åéñçìáôßåò ïé ïðïßïé äßíïõí êáèçìåñéíÜ ôï äéêü ôïõò áãþíá óôçí áíÜðôõîç ôçò ðåñéï÷Þò. ÊÜèå ÷ñüíï óôçí åêäÞëùóç áõôÞ èá ôéìÜôáé êáé Ýíáò ÄÞìïò ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò. Ôéìþìåíïò ÄÞìïò óôç öåôéíÞ åêäÞëùóç èá åßíáé ï ÄÞìïò ÁéáíÞò êáé ãéá ôï ëüãï áõôü, êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò åêäÞëùóçò èá ðáñïõóéáóôåß DVD ðåñéÞãçóçò óôï ÄÞìï êáèþò êáé ôñáãïýäéá áðü ôç ÷ïñùäßá ôïõ ÄÞìïõ ÁéáíÞò. Óôï ôÝëïò ïé ðñïóêåêëçìÝíïé èá ðáñáëÜâïõí ôóÜíôá ìå áíôßóôïé÷ï õëéêü. Óôçí öåôéíÞ åêäÞëùóç èá âñáâåõôïýí ïé: • Ìðïõíôïýëáò ×Üñçò, Êáñäéïëüãïò - Áêáäçìáúêüò ãéá ôç óõíåéóöïñÜ ôïõ óôçí ÅðéóôÞìç & ôïí ¢íèñùðï. • ÌÜíèïò ÁíáóôÜóéïò, ÊáèçãçôÞò ÉáôñéêÞò &

Ðñýôáíçò ôïõ Á.Ð.È. ãéá ôçí ðñïóöïñÜ ôïõ óôçí Ðáéäåßá êáé ôçí Åêðáßäåõóç. • Áðïóôïëßäçò Ðáíáãéþôçò, Åðé÷åéñçìáôßáò & Ðñüåäñïò ôçò ÓõíåôáéñéóôéêÞò ÔñÜðåæáò Äõô. Ìáêåäïíßáò ãéá ôç óõíåéóöïñÜ ôïõ óôçí ÐåñéöåñåéáêÞ ÁíÜðôõîç. • ÍÝôôáò ÁëêéâéÜäçò, äçìïóéïãñÜöïò & ÓõããñáöÝáò, ãéá ôçí óõíåéóöïñÜ ôïõ óôç Äçìïóéïãñáößá, • ÊáñáìÞôñïõ ÅëÝíç, ÊáèçãÞôñéá óôï Á.Ð.È. & Ä/íôñéá óôï Ìïõóåßï ÁéáíÞò, ãéá ôç óõíåéóöïñÜ ôçò óôïí Ðïëéôéóìü. • ÔóÜìç Áíôéãüíç, ËáïãñÜöïò ãéá ôç óõíåéóöïñÜ ôçò óôçí ÐáñÜäïóç êáé ôç Ëáïãñáößá. • Äñáãïýìçò Ößëéððïò, ÐñùôåñãÜôçò óôçí Ïéêïëïãßá êáé ôçí Ðñïóôáóßá ôïõ ÐåñéâÜëëïíôïò, ãéá ôç óõíåéóöïñÜ ôïõ óôï ÐåñéâÜëëïí • ÌðÝóóáò ÄçìÞôñéïò, ÊáèçãçôÞò & Ðñüåäñïò ôçò Ó÷ïëÞò Êáëþí Ôå÷íþí ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Äõô. Ìáêåäïíßáò, ãéá ôçí ðñïóöïñÜ ôïõ óôçí ÔÝ÷íç êáé ôï Ëüãï. • Ðáðáãåùñãßïõ Íéêüëáïò, Åðé÷åéñçìáôßáò & ÉäñõôÞò ôïõ Íïóïêïìåßïõ «Ðáðáãåùñãßïõ» óôç Èåóóáëïíßêç, ãéá ôç óõìâïëÞ ôïõ óôïí ¢íèñùðï. Ôï ìïõóéêü ó÷Þìá ôçò Áíèïýëáò ÊïëÝôóç èá êñáôÞóåé óõíôñïöéÜ ôïõò ðñïóêåêëçìÝíïõò êáè’ üëç ôç äéÜñêåéá ôçò åêäÞëùóçò ìå êáëü Ýíôå÷íï - ëáúêü ðñüãñáììá.

ÐñïôÜóåéò ôçò ÄçìïôéêÞò ÅðéôñïðÞò Í.Ä (ÄÇÌ.Ô.Å) ÊïæÜíçò ãéá ôï «ÍÝï ó÷ïëåßï»

å óõíåäñßáóç, ðïõ Ýãéíå óôéò 15/5/2009 , þñá 19:30ìì , çìÝñá ÐáñáóêåõÞ, áðïöáóßóôçêå íá óõãêñïôçèåß åðéôñïðÞ, ìå óêïðü Óôç äéáôýðùóç ðñïôÜóåùí ãéá ôçí ðáéäåßá ðñï÷þñçóå ôçí åðéôñïðÞ ôçò ÄÇÌÔÅ ÊïæÜíçò ç ïðïßá óõãêñïôåßôáé áðü ôïõò: Ðñüåäñïò :ÄéáìáíôÞò Âá÷ôóéáâÜíïò (ðñüåäñïò ÄÇÌÔÅ ) Õðåýèõíïò åðéôñïðÞò: Âáóßëåéïò ×áóéþôçò (åê/ïò ’èìéáò, õðåýèõíïò ôïìÝá åðéêïéíùíßáò êáé ðáéäåßáò ôçò ÄÇÌÔÅ ôçë. åðéêïéíùíßáò: 6970320045) ÌÝëç: Óðýñïò ÐåñäéêÜñçò (åê/ïò ’èìéáò) ÔÜóá Ëïýäá (åê/ïò Á’èìéáò) Óïößá Ôæþñá (åê/ïò Á’èìéáò) Ìáñßá ÄáëáìÞôñïõ (åê/ïò ’èìéáò) Ç åðéôñïðÞ ìåôÜ áðü ó÷åôéêÝò åñãáóßåò, êáôÝëçîå êáé äéáôýðùóå ôéò ðáñáêÜôù ðñïôÜóåéò, ôéò ïðïßåò êáé êáôáèÝôåé, óôá ðëáßóéá ôïõ äéáëüãïõ ãéá ôçí ðáéäåßá. Ôï ó÷ïëåßï óôçí óýã÷ñïíç ÅëëçíéêÞ êïéíùíßá öáßíåôáé íá åßíáé áðáîéùìÝíï óå üëåò ôéò âáèìßäåò ôïõ, ëéãüôåñï Þ ðåñéóóüôåñï. Ç áðáéóéüäïîç ðñïóÝããéóç åßíáé ðùò äåí õðÜñ÷åé åýêïëç äéÝîïäïò áðü ôçí êáôÜóôáóç áõôÞ. Ï äéÜëïãïò ðïõ ãéá áêüìç ìßá öïñÜ îåêßíçóå, ìå ðñùôïâïõëßá ôçò ðïëéôåßáò, áöÞíåé ÷áñáìÜäá ãéá áéóéïäïîßá. Óôï ðëáßóéï áõôïý ôïõ äéáëüãïõ èåùñïýìå õðï÷ñÝùóÞ ìáò, ùò èåóìïèåôçìÝíï üñãáíï ôïõ êüììáôïò, íá óõì-

âÜëëïõìå ìå ôçí ÜðïøÞ ìáò. ¼ëåò ïé ðñïôÜóåéò ìðïñåß íá áîéïðïéçèïýí, ðïëý äå ðåñéóóüôåñï üôáí ðñïÝñ÷ïíôáé áðü ôçí æþóá ðñáãìáôéêüôçôá êáé áíôáíáêëïýí ôïõò ðñïâëçìáôéóìïýò êáé ôéò áãùíßåò ôçò êïéíùíßáò. Óôçí ðñïóðÜèåéÜ ìáò áõôÞ óõíåñãáóôÞêáìå ìå åêðñïóþðïõò üëùí ôùí âáèìßäùí ôçò åêðáßäåõóçò, áëëÜ êáé ìå áðëÜ ìÝëç ôïõ êüììáôïò. Ôï íÝï ó÷ïëåßï äåí ìðïñåß ðáñÜ íá åßíáé ðáíôåëþò äéáöïñåôéêü áðü ôï óçìåñéíü. Ôï ó÷ïëåßï ðéóôåýïõìå ðùò ðñÝðåé íá õðçñåôåß ôñåéò âáóéêÝò áñ÷Ýò: 1.Íá ðñïÜãåé ôçí çèéêÞ ôùí ðïëéôþí. 2.Íá âåëôéþíåé ôï ìïñöùôéêü ôïõò åðßðåäï. 3.Íá óõìâÜëåé óôçí ïéêïíïìéêÞ áíÜðôõîç ôçò êïéíùíßáò. Ï ñüëïò ôåëéêÜ ôïõ ó÷ïëåßïõ áíáìößâïëá óå ìßá ïñãáíùìÝíç êïéíùíßá åßíáé èåìåëéþäçò. Åßíáé ôï ó÷ïëåßï ðïõ ðñÝðåé íá ëåéôïõñãÞóåé ùò åíïðïéçôéêüò ðáñÜãïíôáò ôçò êïéíùíßáò, íá áìâëýíåé êïéíùíéêÝò áíéóüôçôåò, íá äþóåé äõíáôüôçôåò óå ðïëßôåò ôüóï ãéá áôïìéêÞ üóï êáé ãéá óõëëïãéêÞ ðñïêïðÞ. Åßíáé åðéâåâëçìÝíï íá äþóåé ëýóåéò óå ðñïâëÞìáôá ðïõ åßôå áöïñïýí Üìåóá ôçí ëåéôïõñãßá ôïõ êïéíùíéêïý óõíüëïõ, åßôå ãåíéêüôåñá ôçí êáôåýèõíóÞ ôïõ. Áò äïýìå ëïéðüí ìå õðåõèõíüôçôá áëëÜ êáé ìå áõóôçñüôçôá ðïéá áðü ôá ðáñáðÜíù óôïé÷åßá åíóùìáôþíåé ôï óçìåñéíü ó÷ïëåßï êáé êáëëéåñãåß ôï åêðáéäåõôéêü óýóôçìá. Ç êáôåýèõíóç ôïõ óçìåñéíïý ó÷ïëåßïõ åßíáé ôå÷íïêñáôéêÞ êáôÜ êïéíÞ ïìïëïãßá ìå óáöÞ õðï÷þñçóç ôùí áíèñùðéóôéêþí ìáèçìÜôùí, ìÝóá áðü ôá ïðïßá ìðïñåß íá ðñïêýøåé ç çèéêÞ âåëôßùóç áëëÜ ü÷é ìüíï.

Åßíáé ãíùóôü üôé Üëëåò ÷þñåò åíôÜóóïõí óôï áíáëõôéêü ðñüãñáììá ôùí ó÷ïëåßùí ôïõò, ãéá ðáñÜäåéãìá, ôá áñ÷áßá åëëçíéêÜ, èåùñþíôáò üôé áõôü óõìâÜëëåé óôçí ðáñáðÜíù êáôåýèõíóç. Ôï íÝï ó÷ïëåßï åßíáé áíÜãêç íá âñåèåß óôï êÝíôñï ôïõ êïéíùíéêïý ãßãíåóèáé. Óå ôñåéò ôïìåßò ðéóôåýïõìå üôé ðñÝðåé íá ãßíåé ðáñÝìâáóç: 1.Óôï áíáëõôéêü ðñüãñáììá. 2.Óôéò õðïäïìÝò. 3.Óôï áíèñþðéíï äõíáìéêü 1. Ó÷åôéêÜ ìå ôï áíáëõôéêü ðñüãñáììá, êïéíÞ ðåðïßèçóç åßíáé üôé ðñÝðåé íá ðñï÷ùñÞóïõìå óå: á. Ìåßùóç ýëçò. â. Åìðëïõôéóìü ôçò ýëçò ìå íÝá áíôéêåßìåíá. ã. ÓùóôÞ äéÜñèñùóç. ä. ÏõóéáóôéêÞ áíáâÜèìéóç ôçò Ôå÷íéêÞò Åêðáßäåõóçò. 2. Ó÷åôéêÜ ìå ôéò õðïäïìÝò ðñïôåßíïõìå: á. ¿èçóç ôïõ ðñïãñáììáôéóìïý ãéá íÝá êôßñéá Üìåóá, ðëÞñùò åîïðëéóìÝíá â. Íá ìçí õðÜñ÷åé ó÷ïëåßï óå üëåò ôéò âáèìßäåò ÷ùñßò âéâëéïèÞêç, ãõìíáóôÞñéï, åñãáóôÞñéá (ðëçñïöïñéêÞò, öõóéêÞò, ÷çìåßáò, âéïëïãßáò), áßèïõóáò åêäçëþóåùí. ã. Íá ãßíåé ðáñÝìâáóç óôá Þäç õðÜñ÷ïíôá êôßñéá, ðñïêåéìÝíïõ íá áíáâáèìéóôïýí áéóèçôéêÜ áëëÜ êáé óå åðßðåäï åîïðëéóìïý. ä. Íá õðÜñ÷åé ðñüâëåøç ãéá ÷þñï áíáøõ÷Þò, üðïõ èá ìðïñïýí êáèçãçôÝò êáé ìáèçôÝò íá óõíõðÜñ÷ïõí åêôüò ìáèÞìáôïò, üðïõ èá ðñïóåããßæïíôáé ôá æçôÞìáôá ìÜèçóçò, óå Üëëï ðåñéâÜëëïí áðü áõôü ôçò ôÜîçò. å. Ïé õðïäïìÝò áðïôåëïýí ðåñéïõóßá ôçò êïéíùíßáò êáé ãéá ôï ëüãï áõôü ðéóôåýïõìå ðùò ðñÝðåé íá Ý÷ïõí êáé Üìåóï áíôáðïäïôéêü üöå-

ëïò. Ãéá ðáñÜäåéãìá èá ìðïñïýóå íá ðáñá÷ùñïýíôáé óå þñåò ìç ëåéôïõñãßáò óå ðïëéôéóôéêïýò óõëëüãïõò êáé öïñåßò ðïõ Ý÷ïõí áíÜãêç. Áõôü èá âïçèïýóå óôï Üíïéãìá óôçí êïéíùíßá. 3. Ó÷åôéêÜ ìå ôï áíèñþðéíï äõíáìéêü ðñïôåßíïõìå: á. ÏéêïíïìéêÞ áíáâÜèìéóç ôùí ëåéôïõñãþí ôçò ðñùôïâÜèìéáò êáé ôçò äåõôåñïâÜèìéáò âáèìßäáò. â. Áîéïëüãçóç ôïõ Ýñãïõ ôïõò. Ðéóôåýïõìå ðùò åðéâÜëëåôáé ç áîéïëüãçóç ôïõ åêðáéäåõôéêïý óå üëåò ôéò âáèìßäåò. Áõôü ðñÝðåé íá ãßíåé ìå óýã÷ñïíï ôñüðï, óôïí ïðïßï ïé ìáèçôÝò èá ìðïñïýóå íá óõììåôÝ÷ïõí êáé áõôïß ùò áîéïëïãçôÝò. ã .Ï ñüëïò ôïõ åêðáéäåõôéêïý èá ðñÝðåé íá ðñïóáñìïóôåß. Áðü ôçí ãíùóôÞ ìÝ÷ñé ôþñá ìåôáâßâáóç ãíþóçò ðïõ åðé÷åéñåß, íá ðåñÜóïõìå óå ìßá êáôÜóôáóç üðïõ èá åßíáé áñùãüò óôçí ðñïóðÜèåéá ôïõ ìáèçôÞ íá áíáêáëýøåé ôç ãíþóç. ä. ÐñÝðåé íá ãßíåé åíóùìÜôùóç ôïõ éêáíïý äõíáìéêïý ðïõ õðÜñ÷åé óôçí éäéùôéêÞ (öñïíôéóôçñéáêÞ) åêðáßäåõóç. Äåí åßíáé äõíáôüí íá áãíïåßôáé ìéá ðñáãìáôéêüôçôá, ç ïðïßá ôåßíåé íá õðïêáôáóôÞóåé ôç äçìüóéá åêðáßäåõóç éäéáßôåñá óôï Ëýêåéï. Ç ðñüóèåôç äéäáêôéêÞ óôÞñéîç ìðïñåß íá áîéïðïéÞóåé ìåãÜëï ìÝñïò ôùí åêðáéäåõôéêþí, ðïõ åñãÜæïíôáé óôá öñïíôéóôÞñéá. ÐñÝðåé íá áíáðñïóáñìïóôåß. Ïé ìáèçôÝò íá Ý÷ïõí ôç äõíáôüôçôá íá åðéëÝãïõí ôïí êáèçãçôÞ ôïõò. ÅðéðëÝïí íá õðÜñ÷åé ðñüâëåøç ãéá ôìÞìáôá ìáèçôþí ðïëý êáëïý åðéðÝäïõ, ìå óêïðü ôçí âåëôßùóÞ ôïõò ðÝñá áðü ôéò óõìâáôéêÝò áíÜãêåò.

Ôïõ ÊáèçãçôÞ ÃÉÙÑÃÏÕ ÐÉÐÅÑÏÐÏÕËÏÕ ÁöïñìÞ ãéá ôçí óçìåñéíÞ ìïõ «blog-Üðïøç» õðÞñîå ç êõêëïöïñßá ôçò ðåñéâüçôçò ðëÝïí ðïñíïêáóÝôáò ôçò ‘Þäç èñéáìâåõôéêÜ êáèéåñùìÝíçò ùò «ðïñíïóôÜñ» îáíèéÜò ôñáãïõäßóôñéá-ìïíôÝëïõ ðïõ Ýöåñå óôï äéêü ìïõ íïõ êáé õðåíèõìßæù êáé óå óáò ôç óýëëçøç ãíùóôÞò «óôáñ» ôçò åëëçíéêÞò ôçëåüñáóçò ðïõ ðñïöáíþò äéÝèåôå åìðïñéêÜ ôï óþìá ôçò óôï ËïõôñÜêé ðÝñõóé ôï êáëïêáßñé ãéá 1,100 åõñþ (áðü ôá ïðïßá ôá ðåñéóóüôåñá êáôÝëçãáí óôïí «ìåóßôç» êáé åëÜ÷éóôá óÜõôÞí!...) Óôçí ðïñíåßá ðïõ ðåñéãñÜöåôáé ùò «ôï áñ÷áéüôåñï åðÜããåëìá» ôá êÝñäç åßíáé ôåñÜóôéá, ç åêìåôÜëëåõóç áíèñþðïõ áðü óõíÜíèñùðï åßíáé áðÜíèñùðç êáé ôá èýìáôá åßíáé íåáñÝò êïðÝëåò ðïõ ðáñáóýñïíôáé áðü ôç ãïçôåßá ôïõ ÷ñÞìáôïò êáé ôçí áäéáöïñßá ãïíÝùí êáé Áñ÷þí. Ôï øõ÷ïãñÜöçìá ðïõ áêïëïõèåß ôï Ýãñáøá ðñéí 3 ðåñßðïõ äåêáåôßåò, ðåñéãñÜöåé ìõèïðëáóôéêá ðñáãìáôéêüôçôåò åêåßíçò ôçò åðï÷Þò üðïõ õðÞñ÷å áêüìá ôï ôåß÷ïò ôïõ Âåñïëßíïõ ÷ùñßæïíôáò ÁíáôïëÞ êáé Äýóç, áëëÜ ÓÉÃÏÕÑÁ äåí õðÞñ÷å óôá óçìåñéíÜ ìåãÝèç ôï trafficking ôï ïðïßï ôñïöïäïôåßôáé áðü ïéêïíïìéêÜ áßôéá êáé áðÜíèñùðç åêìåôÜëëåõóç ãõíáéêþí áðü ôéò ðñþçí «ÁíáôïëéêÝò ÷þñåò» áðü êõêëþìáôá åìðüñùí «ëåõêÞò óáñêüò» óôçí ÅõñùðáúêÞ ¹ðåéñï… Ôüôå ÄÅÍ õðÞñ÷å ç áíèñùðïöÜãïò ÔÇËÅÏÑÁÓÇ üðïõ óÞìåñá óôá ðåñéþíõìá life style shows ôùí åèíéêþí ìáò êáíáëéþí ðñùß êáé ìåóçìÝñé åêôßèåíôáé óå äçìüóéá èÝá ôá ðñüóùðá êáé ôá êïñìéÜ êïñéôóéþí ðïõ ðéóôåýïõí üôé ìðïñåß íá ãßíïõí ÁÓÔÅÑÉÁ áëëÜ ìåôïõóéþíïíôáé óå áêñéâïðëçñùìÝíá «óðåñìáôïäï÷åßá» êáé êáôáëÞãïõí ðïëý ãñÞãïñá ùò «áíþíõìåò» åêäéäüìåíåò ãõíáßêåò óå öôù÷Ü «åñùôéêÜ áôåëéÝ» Áèçíþí êáé åðáñ÷ßáò ìáêñõÜ áðü ôá öþôá ôùí ôçëåïðôéêþí óôïýíôéï, óå ôéìÝò «åõêáéñßáò» áíáðïëþíôáò ìå Üóðñç óêüíç ðåñáóìÝíá «ìåãáëåßá» … *************************************** Ôï åéäçóåïãñáöéêü äåëôßï (ÌÜñôéïò ôïõ 1983) Þôáí áðëü óôç äéáôýðùóÞ ôïõ «ÓõíåëÞöèçóáí áðü Üíäñåò ôçò áóöÜëåéáò ï Ä.Ì. 38 åôþí êáé ç Ì.Ë. 21 åôþí ôçí ïðïßá åîÝäéäå ìå áìïéâÞ 15 ÷éëéÜäùí äñá÷ìþí áíÜ ‘åðßóêåøç’. Åíáíôßïí ôïõò áóêÞèçêå äßùîç êáé óõíåôÜ÷èç ç äéêïãñáößá áðü ôïí åéóáããåëÝá õðçñåóßáò....» ÓÞìåñá åêáôïíôÜäåò ÷éëéÜäåò ãõíáßêåò óôçí Åõñþðç åßíáé éèýìáôá åìðïñßáò ëåõêÞò óáñêüò... ****************************** ÊïéôÜ÷èçêå óôïí êáèñÝöôç... ÐñïóðÜèçóå íá âñåé ôç äýíáìç íá óõíôïíßóåé ôïõò 14 ìõò ôïõ ðñïóþðïõ ôçò - êÜðïõ ôü÷å äéáâÜóåé üôé ôüóïé ÷ñåéÜæïíôáé ãéá íá ó÷çìáôßóåé Ýíá êÜðïéï ÷áìüãåëï. ¹ôáí ìéá Üãáñìðç "ãêñéìÜôóá" áõôü ðïõ ó÷çìÜôéóáí ôá ÷åßëç ôçò ... Îåâßäùóå ôï êñáãéüí, ÷ñùìÜôéóå ôçí áó÷Þìéá ôùí ÷åéëéþí ôçò, ðïõäñáñßóôçêå... Ç áíäñéêÞ öùíÞ Þôáí Ü÷ñùìç - ïõäÝôåñç êáèþò áíáêñéôéêÜ ôçí ñþôçóå - "öåýãåéò"; ¸ãíåøå êáôáöáôéêÜ, ðÞñå ôçí ôóÜíôá ôçò, Ýâãáëå ôï ðáêÝôï êáé Üíáøå ôóéãÜñï... ×ôýðçóå ïñìçôéêÜ ôçí ðüñôá. Ôï áóóáíóÝñ áñãïýóå íá áíôáðïêñéèåß óôçí êëÞóç ôçò... ÐéÜóôçêå áðü ôçí êïõðáóôÞ êáé êáôÝâçêå ôéò óêÜëåò... Óôçí Ýîïäï ôçí "÷ôýðçóå" ôï öñÝóêï áåñÜêé, îçìÝñùíå. ÐÝôáîå, ôï ôóéãÜñï, ôï Üöçóå íá êáßåé ðÜíù óôï ðëáêüóôñùôï, åíþ ôï êüêêéíï êñáãéüí ó÷çìÜôéæå ìéá øõ÷åäåëéêÞ êáêïãñáößá ðÜíù óôï Üóðñï ößëôñï... ¢íïéîå ôçí ðüñôá ôïõ áõôïêéíÞôïõ êáé êÜèçóå óôç èÝóç ôïõ óõíïäçãïý. Ï íÝïò Üíôñáò, óêëçñüò óôçí Ýêöñáóç, ÷áìïãÝëáóå - "üëá åíôÜîåé, ìùñü ìïõ; äåí öáíôÜæïìáé íÜêáíåò êáìéÜ âëáêåßá - åßíáé êáëüò ðåëÜôçò îÝñåéò" ÏÊ ôïõ áðïêñßèçêå - ìçí ôï óêÝðôåóáé êáí - åßíáé Ýíáò áêüìç "éêáíïðïéçìÝíïò ðåëÜôçò". ¸óðñùîå ðßóù ôçí ðëÜôç ôïõ êáèßóìáôïò, Üíáøå îáíÜ ôóéãÜñï, ôõëß÷ôçêå óôïí êáðíü ôïõ, ðÞñå áðáíùôÝò 4-5 ñïõöçîéÝò... ÊÜðïõ áíÜìåóá óôïõò êáðíïýò, óôçí êïýñáóç êáé ôçí áçäßá ãýñéóå ðßóù ... ÐÝíôå ïëÜêåñá ÷ñüíéá ðßóù... Öïñïýóå ôï êüêêéíï öüñåìÜ ôçò - ðÞãáéíå áóïñôß ìå ôá êüêêéíá êåñáóÝíéá óáñêþäç ÷åßëç ôçò... Ôï åöçâéêü ôçò êïñìß ðáëëüôáíå êÜôù áðü ôï óôåíÜ÷ùñï ìßíé... Ìå ôÝôïéï êïñìß èá ðáò ìðñïóôÜ, ôçò ëÝãáíå, êé áõôÞ ... ÷áìïãåëïýóå! Ï "ðñþôïò" Þôáí êÜôé áíÜìåóá óå ðÜèïò, íåáíéêÞ Üãíïéá, êáé ðñïóäïêßá ãéá "êïéíùíéêÞ Üíïäï"... Ìá ôï "åéäýëëéï" îÝöôéóå êáèþò ôï êáëïêáßñé ãëýóôñçóå ìÝóá áðü ôá ÷Ýñéá ôçò êáé ôï êïñìß ôçò êñýöôçêå êÜôù áðü ôçí öèéíïðùñéíÞ ãêáñíôáñüìðá ... Ï "äåýôåñïò", ï "ôñßôïò" - ìåôÜ Ý÷áóå ôï ëïãáñéáóìü... Äåí ôçí "÷ùñïýóå" ðéÜ ï ôüðïò ôçò ... Êáé ïé ãïíåßò ôçò êëåßóáíå "êáôÜìïõôñá" ôçí åîþðïñôá .... ÂëÝðåéò "áðÝôõ÷å" óôçí ðñïóðÜèåéá ãéá "êïéíùíéêÞ Üíïäï" êáé áðü åëðßäá Ýãéíå âÜñïò - ðáñßáò, ßóùò ïäõíçñÞ õðåíèýìçóç êÜðïéùí ãïíåúêþí óöáëìÜôùí... Ôï ðñüâëçìá äåí åßíáé ðþò êáé ãéáôß êáé ðüôå "ðáßñíåéò ëÜèïò óôñïöÞ" ... Ôï ðñüâëçìá Ýãêåéôáé óôï ãåãïíüò üôé "ðÞñåò óôçí óôñïöÞ" , ôá õðüëïéðá áêïëïõèïýí ôéò ðÜãéåò Áñ÷Ýò ôçò ïéêïíïìéêÞò åðéóôÞìçò êáé ôçò êïéíùíéêï-øõ÷ïëïãéêÞò ðñáãìáôéêüôçôáò... «¢ôéìïýëéêï, ðÜëé ôá êáôÜöåñåò;» ñþôçóå ÷áìïãåëáóôÜ ï «Üíäñáò» êáé áõôÞ ôïõ Ýãíåøå êáôáöáôéêÜ! «Êé ïýôå ðïõ îÝñù ðþò ôïí ... ëÝíå!...» ìïõñìïýñéóå ìÝóá ôçò. Äåí åß÷å ðñïëÜâåé íá ôåëåéþóåé ôç öñÜóç ôçò...ÎáöíéêÜ äýï Üíäñåò ìðëüáñáí ôçí áñéóôåñÞ êáé äåîéÜ ðüñôá ôïõ áõôïêéíÞôïõ ôïõ «áôæÝíôç». Åäåéîáí ôéò ôáõôüôçôÝò ôïõò... Ìðïñïýìå íá Ý÷ïõìå ôá óôïé÷åßá óáò; Ñþôçóáí åõãåíéêÜ êáé ðåéóôéêÜ.... Ôá õðüëïéðá Ýãéíáí...åßäçóç!... *********************************** ¸ôóé Ýãéíå ôïí Áýãïõóôï ôïõ 2009 óå îåíïäï÷åßï óôï ËïõôñÜêé ìå ôçí lifestyle «Ôé-Âé-ðåñóüíá» êáé ôá 1,100 åõñþ… ************************************ Óôï ßäéï ìÞêïò êýìáôïò áëëÜ ìå Üëëï «ðåñéôýëéãìá» Ýãéíå êáé ç Ýíáñîç åðéôçäåýìáôïò ìå ôçí ÐÑÙÔÇ ðïñíï-êáóÝôá ôçò êõñßáò Ôæïýëéáò ÁëåîáíäñÜôïõ êáé ôïõ ÃÜëëïõ – ïýôå îÝñù ðþò ôïí ëÝíå, åßðå – «áöáíïýò» åðéâÞôïñá…


#

ÈÁÑÑÏÓ

ÊÏÆÁÍÇ

Óêëçñü ðáæÜñé óôéò ÂñõîÝëëåò Ïé õðïõñãïß Ïéêïíïìéêþí ôçò åõñùæþíçò (Eurogroup) åìöáíßóôçêáí ÷èåò äé÷áóìÝíïé ó÷åôéêÜ ìå ôïí ôñüðï ðáñï÷Þò ïéêïíïìéêÞò âïÞèåéáò óôçí ÅëëÜäá, ðáñÜ ôçí åðéöõëáêôéêüôçôá ôçò Ãáëëßáò êáé ôçò Ãåñìáíßáò ãéá ôçí åðéôõ÷Þ Ýêâáóç ôùí óõíïìéëéþí.

ÄÕÏ ÓÅÍÁÑÉÁ Ïé õðçñåóßåò ôïõ áñìüäéïõ åðßôñïðïõ ¼ëé Ñåí, Ý÷ïõí ïëïêëçñþóåé ôçí åðåîåñãáóßá ôïõ ó÷åäßïõ, ýøïõò 20 Ýùò 25 äéó. åõñþ, ôï ïðïßï ðåñéëáìâÜíåé äýï åíáëëáêôéêÜ óåíÜñéá: Ôï ðñþôï ðñïâëÝðåé ôç ÷ïñÞãçóç äáíåßùí ìå ôçí åããýçóç ôùí ÷ùñþí ôçò åõñùæþíçò, õðü ôïí óõíôïíéóìü ôçò Êïìéóéüí. Ôï óåíÜñéï áõôü åßíáé ôï ðéèáíüôåñï, êáèþò ìðïñåß íá åöáñìïóèåß Üìåóá, ÷ùñßò íá áðáéôïýíôáé îå÷ùñéóôÝò äéáðñáãìáôåýóåéò ôçò ÅëëÜäáò ìå êÜèå ÷þñáìÝëïò. Ôï äåýôåñï óåíÜñéï åßíáé íá äáíåéóôåß ç ÅõñùðáúêÞ ÅðéôñïðÞ óôç äéåèíÞ áãïñÜ ìå ôçí åããýçóç üëùí ôùí ÷ùñþí ôçò ÅÅ (åõñùïìüëïãï) êáé óôç óõíÝ÷åéá íá ÷ïñçãÞóåé ôï äÜíåéï óôç ÷þñá ìáò. ÅÐÉÖÕËÁÎÅÉÓ ÅðéöõëÜîåéò äéáôýðùóáí Ãåñìáíßá, Ïëëáíäßá êáé Áõóôñßá, åíþ Âñåôáíßá êáé Óïõçäßá (ðïõ äåí ìåôÝ÷ïõí óôï Eurogroup), åðéìÝíïõí óôçí ðñïóöõãÞ óôï ÄÍÔ. Éó÷õñÞ åßíáé ç õðïóôÞñéîç ðñïò ôçí ÁèÞíá áðü ôç Ãáëëßá êáé ôéò õðüëïéðåò ÷þñåò ôïõ åõñùðáúêïý íüôïõ. Õøçëüâáèìç ðçãÞ ôçò ÅÅ åßðå óôï Reuters ôï Óáââáôïêýñéáêï üôé áíÜìåóá óôéò ëýóåéò ðïõ åîåôÜæïíôáé åßíáé ç ðáñï÷Þ äéìåñþí äáíåßùí êáé ïé äáíåéáêÝò åããõÞóåéò ðñïò ôçí ÅëëÜäá. Ç ÃÁËËÉÄÁ ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÏÉÊÏÍÏÌÉÁÓ Ç Ãáëëßäá õðïõñãüò Ïéêïíïìßá, Êñéóôßí ËáãêÜñíô, åßðå üôé äåí áíá-

ìÝíåé íá áíáêïéíùèåß óõãêåêñéìÝíï ðïóü âïÞèåéáò óôçí óõíÜíôçóç ôïõ. Ðñüóèåóå, ùóôüóï, üôé ç ÅëëÜäá Ý÷åé êÜíåé óçìáíôéêÞ ðñüïäï üóïí áöïñÜ ôá ìÝôñá ðñïóáñìïãÞò ãéá ôç ìåßùóç ôïõ åëëåßììáôïò. Óôïí áíôßðïäá, ï Ãåñìáíüò ïìüëïãüò ôçò, Â.Óüéìðëå äÞëùóå ðùò «õðÜñ÷ïõí ðÜíôá öÞìåò ðñéí áðü ôéò êñßóéìåò óõíüäïõò ôçò EE. Äåí õðÜñ÷ïõí, üìùò, íÝïé ðáñÜãïíôåò, Üñá äåí õðÜñ÷åé ëüãïò íá ëçöèïýí áðïöÜóåéò ãéá âïÞèåéá ðñïò ôçí EëëÜäá ». Åêðñüóùðïò ôïõ õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí åßðå åðßóçò üôé åðß ôïõ ðáñüíôïò äåí ãßíïíôáé óõíïìéëßåò ãéá ôçí ðéèáíÞ ÷ñçìáôïäüôçóç Åõñùðáúêïý Íïìéóìáôéêïý Ôáìåßïõ. ÁÍÔÉÖÁÔÉÊÅÓ ÄÇËÙÓÅÉÓ Ï ¼ëé Ñåí äåí ðñïôßèåôáé íá ðáñïõóéÜóåé óôï Eurogroup êÜðïéï ó÷Ýäéï óôÞñéîçò ôçò åëëçíéêÞò ïéêïíïìßáò, äÞëùóå ÷èåò áðü ôéò ÂñõîÝëëåò ï åêðñüóùðüò ôïõ, ï ïðïßïò ðáñÜëëçëá óçìåßùóå üôé ï Öéíëáíäüò åðßôñïðïò åìðëÝêåôáé óôéò óõæçôÞóåéò ðïõ äéåîÜãïíôáé ôéò ôåëåõôáßåò åâäïìÜäåò ãéá ôçí êáôÜóôáóç ôçò åëëçíéêÞò ïéêïíïìßáò óå üëåò ôéò ðôõ÷Ýò ôçò. Ï åðßôñïðïò áñíåßôáé íá äåóìåõôåß óå ïðïéïäÞðïôå óåíÜñéï ïéêïíïìéêÞò âïÞèåéáò ðñïò ôçí ÅëëÜäá, ðáñÜ ôï ãåãïíüò üôé óõíÝñ÷åôáé ôï Eurogroup ãéá ôï èÝìá, üðùò ðñïêýðôåé êáé áðü ôçí áðÜíôçóÞ ôïõ óå åñþôçóç ôïõ åõñùâïõëåõôÞ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ Íßêïõ ×ïõíôÞ, ç ïðïßá äüèçêå ìÝóá óôï Óáââáôïêýñéáêï. Ôá ìçíýìáôá, ðÜíôùò, áðü ôéò ÂñõîÝëëåò åßíáé áíôéöáôéêÜ, áöïý ëßãç þñá ìåôÜ ôç äÞëùóç ôïõ åêðñïóþðïõ ôïõ ¼ëé Ñåí áêïëïýèçóå íÝá áíáêïßíùóç -áõôÞ ôç öïñÜ áðü ôïí ßäéï ôïí ¼ëé Ñåí: «Ç ÅõñùðáúêÞ ÅðéôñïðÞ åßíáé Ýôïéìç íá ðáñïõóéÜóåé ìéá ðñüôáóç ïéêïíïìéêÞò âïÞèåéáò õðü üñïõò ðñïò ôçí ÅëëÜäá, Ýíáí ìç÷áíéóìü, ï ïðïßïò èá ÷ñçóéìïðïéçèåß áí êñéèåß áðáñáßôçôïò». ÆÇÔÏÕÍ ÌÅÉÙÓÇ ÐÑÏÓÙÐÉÊÏÕ Ìåôáîý ôùí ìÝôñùí ðïõ æçôïýí áðü ôçí êõâÝñíçóç ÂñõîÝëëåò êáé ÅÊÔ, åßíáé ç ìåßùóç ðñïóùðéêïý óôï

Äçìüóéï, ìÝóù ôçò ìç áíáíÝùóçò ôùí óõìâÜóåùí åñãáóßáò êáé ôùí áðïëýóåéò óå ïñãáíé­óìïõò ðïõ èá ðÜøïõí íá õößóôáíôáé. Íïìéêü ðñüâëçìá óôéò ÄÅÊÏ êáé ôïõò Üëëïõò öïñåßò êáé ïñãáíéóìïýò äåí õðÜñ÷åé, êáèþò ïé óõìâÜóåéò áïñßóôïõ ÷ñüíïõ åßíáé ðáñüìïéåò ìå ôéò áíôßóôïé÷åò óôïí éäéùôéêü ôïìÝá. Áðü ôçí êõâÝñíçóç áíáöÝñïõí üôé äåí Ý÷åé ëçöèåß áêüìá êÜðïéá áðüöáóç. Ôï ó÷Ýäéï ðïõ åîåôÜæåôáé åßíáé ðñïâëÝðåé ìåßùóç ðñïóùðéêïý ìÝóù ôçò ìç áíáíÝùóçò ôùí óõìâÜóåùí Ýñãïõ êáé ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ óå ÄÅÊÏ, ÏÔÁ êáé Üëëïõò öïñåßò êáé ïñãáíéóìïýò ðïõ ÷ñçìáôïäïôïýíôáé áðü ôï êñÜôïò. Ç ÓÇÌÅÑÉÍÇ ÁÔÆÅÍÔÁ ÔÏÕ ECOFIN Óôï Óõìâïýëéï õðïõñãþí Ïéêïíïìéêþí ôçò ÅÅ, ôçí Ôñßôç, èá óõæçôçèåß ç ôñÝ÷ïõóá ïéêïíïìéêÞ êáôÜóôáóç, âÜóåé ôùí åíäéÜìåóùí ïéêïíïìéêþí ðñïâëÝøåùí ôçò ÅE, ðïõ äçìïóéïðïéÞèçêáí óôéò 25 Öåâñïõáñßïõ. Ãéá ôï 2010, ðñïâëÝðåôáé áýîçóç ôïõ ÁÅÐ êáôÜ 0,7% ôüóï óôçí åõñùæþíç, üóï êáé óôï óýíïëï ôçò ÅÅ. Åðßóçò, ïé ðñïâëÝøåéò ãéá ôïí ðëçèùñéóìü ðáñáìÝíïõí áìåôÜâëçôåò ãéá ôï 2010, óôï 1,4% êáé 1,1% ãéá ôçí ÅÅ êáé ôçí åõñùæþíç, áíôßóôïé÷á. Åðßóçò, óôçí áôæÝíôá åßíáé ç åöáñ-

ìïãÞ ôïõ Óõìöþíïõ Óôáèåñüôçôáò êáé ÁíÜðôõîçò êáé åéäéêüôåñá ç óõíÝ÷åéá ôçò åéäïðïßçóçò ðñïò ôçí ÅëëÜäá (èá åîåôáóôåß, äçëáäÞ, ç ðïñåßá ôïõ ÐñïãñÜììáôïò Óôáèåñüôçôáò). Óôéò 8 Ìáñôßïõ, êáé óå áðÜíôçóç ôçò áðüöáóçò ôïõ Óõìâïõëßïõ Ecofin ôçò 16çò Öåâñïõáñßïõ, ç ÅëëÜäá õðÝâáëå Ýêèåóç ó÷åôéêÜ ìå ôçí ðïñåßá åöáñìïãÞò ôùí ìÝôñùí ðïõ ðñïâëÝðïíôáé óôï åðéêáéñïðïéçìÝíï Ðñüãñáììá Óôáèåñüôçôáò êáé ÁíÜðôõîçò êáé ôùí ðñüóèåôùí ìÝôñùí ðïõ åëÞöèçóáí ôïí ÖåâñïõÜñéï êáé ôï ÌÜñôéï, ìå óêïðü ôçí åðßôåõîç ôùí äçìïóéïíïìéêþí óôü÷ùí ãéá ôï 2010. Ìå âÜóç ôçí ùò Üíù Ýêèåóç, ç ÅÅ åîÝäùóå áíáêïßíùóç óôéò 9 Ìáñôßïõ, ìå ôçí ïðïßá áîéïëïãïýíôáé ïé ìÝ÷ñé óôéãìÞò ëçöèåßóåò áðïöÜóåéò áðü ôéò åëëçíéêÝò áñ÷Ýò. ÓõíÜãåôáé üôé, ç ÅëëÜäá åöáñìüæåé ôçí áðüöáóç ôïõ Óõìâïõëßïõ ôçò 16çò Öåâñïõáñßïõ êáé ôá ìÝôñá ôïõ ÐÓÁ, åíþ ôá ðñüóèåôá äçìïóéïíïìéêÜ ìÝôñá ðïõ áíáêïéíþèçêáí êáé õéïèåôÞèçêáí áðü ôï Åëëçíéêü Êïéíïâïýëéï öáßíïíôáé åðáñêÞ ãéá ôç äéáóöÜëéóç ôùí äçìïóéïíïìéêþí óôü÷ùí ôïõ 2010 (ìåßùóç ôïõ åëëåßììáôïò óôï 8,7% ôïõ ÁÅÐ). Óôá åðüìåíá óôÜäéá, ç ÅÅ èá áîéïëïãÞóåé ôéò äéáñèñùôéêÝò ìåôáññõèìßóåéò êáé ôï äçìïóéïíïìéêü ó÷åäéáóìü ãéá ôï 2011-2012.

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

¸÷ïõìå ôç äçìïêñáôßá ðïõ ðñÝðåé; ÓõíÝ÷åéá áðü ôçí 1ç ¼÷é áõôÞ ôïõ êáôåðåßãïíôïò. ÁëëÜ ãéáôß ôüóïò èüñõâïò, ôüóåò áíôéäñÜóåéò áðü ôçí Áíôéðïëßôåõóç; Ðåñß ôßíïò áêñéâþò ðñüêåéôáé; Ï ê. Ñáãêïýóçò, êáôÝèåóå êáé åðåßãåôáé íá «ðåñÜóåé» áðü ôç ÂïõëÞ äéÜôáîç óýìöùíá ìå ôçí ïðïßá ï ðñùèõðïõñãüò èá Ý÷åé ôç äõíáôüôçôá íá óõãêñïôåß åðéôñïðÝò êáé íá åðéëÝãåé óõìâïýëïõò áíåîÝëåãêôá êáé ÷ùñßò êáíÝíáí èåóìéêü Þ ïéêïíïìéêü ðåñéïñéóìü. Êáé ãéáôß, èá ðåßôå, åíï÷ëåß áõôÞ ç äéÜôáîç; Åíï÷ëåß êáé ðñïâëçìáôßæåé ãéá ðïëëïýò êáé óïâáñïýò ëüãïõò: - ÕðÜñ÷åé êáé éó÷ýåé ó÷åôéêüò íüìïò, ï í. 1558/1985. Ôï íüìï áõôü ôïí óõíÝôáîå ï óõíôáãìáôïëüãïò Ã. ÊáóéìÜôçò êáé øçößóôçêå åðß Ðá.óï.ê. (1985). Åßíáé äå óáöÞò, óõãêåêñéìÝíïò êáé õðåñáñêåôüò. Ãéáôß ëïéðüí ï Ã. ÐáðáíäñÝïõ äåí áîéïðïéåß áõôüí ôïí íüìï êáé ðñïùèåß íÝá äéÜôáîç; Ç êïéíÞ ëïãéêÞ åðéâÜëëåé íá õðïèÝóïõìå üôé êÜôé óôï íüìï áõôüí «åíï÷ëåß». ¹ óå êÜèå ðåñßðôùóç äåí êáëýðôåé ôéò åðéäéþîåéò ôïõ Ã. ÐáðáíäñÝïõ. Ðñéí áðü ìåñéêïýò ìÞíåò åß÷å äçìïóéïðïéçèåß áðüöáóç óôïõ Ðñùèõðïõñãïý íá óõãêñïôÞóåé åðéôñïðÞ ðñïóùðéêïôÞôùí áðü áëëïäáðïýò ¢ããëïõò, ÃÜëëïõò, Óïõçäïýò, Áõóôñáëïýò êé Áìåñéêáíïýò. Ìåôáîý áõôþí ï ð. Ã. ÃñáììáôÝáò ôçò Åéóáããåëßáò ôçò Áõóôñáëßáò, ï ê. Óôßãêëéôò ïéêïíïìïëüãïò, ößëïò ôïõ ê. ÐáðáíäñÝïõ êáé õðÜëëçëïò ôçò ÓïóéáëéóôéêÞò Äéåèíïýò, Ýíáò ¢ããëïò ëÝêôïñáò Ðáíåðéóôçìßïõ, Ýíáò ÃÜëëïò êáèçãçôÞò ê.Ü. ÅðéêåöáëÞò ôçò óõãêåêñéìÝíçò åðéôñïðÞò ï ê. Ðáìðïýêçò, óôåíüò ößëïò ôïõ ðñùèõðïõñãïý. ¸ñãï ôçò ÅðéôñïðÞò: ç ïñãÜíùóç ôïõ ãñáöåßïõ ôïõ ðñùèõðïõñãïý, ç ëåéôïõñãßá êáé äåïíôïëïãßá ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, ç ïñãÜíùóç êáé ëåéôïõñãßá ôçò ÊõâÝñíçóçò. ¼ìùò ï íüìïò 1558/85 êáëýðôåé ðáñüìïéåò åðéôñïðÝò. Åêôüò êé áí äåí áñÝóåé óôïí ðñùèõðïõñãü ôï üôé ï íüìïò áõôüò ðñïâëÝðåé üôé ôï Ýñãï áõôþí ôùí åðéôñïðþí ðåñéïñßæåôáé óå ðïëéôéêü êáé ìüíï åðßðåäï êáé óå êáìßá ðåñßðôùóç äåí áóêïýí åîïõóßá. ÌÞðùò õðïêñýðôåôáé ç âïýëçóç íá êáôåõèýíïõí, íá «êáðåëþóïõí» ôïõò õðïõñãïýò; Ðïéïò îÝñåé… Ãåíéêüôåñá ôßèåíôáé ôá åîÞò åñùôÞìáôá: Äåí åßíáé éêáíüò ï ðñùèõðïõñãüò ìå ôïõò ¸ëëçíåò óõìâïýëïõò ôïõ, íá ïñãáíþóåé ôï ãñáöåßï ôïõ; Äåí ìðïñåß ï ðñùèõðïõñãüò êáé ïé õðïõñãïß ôïõ, óýìöùíá ìå ôéò ðñïâëÝøåéò ôïõ í. 1558, íá êÜíïõí üðùò ðñÝðåé ôç äïõëåéÜ ôïõò (Õðïõñãéêü Óõìâïýëéï, äéáêõâÝñíçóç); Ìá ãé’áõôü

áêñéâþò äåí ôïõò øçößóáìå; Ðéóôåýïõí Üñáãå üôé åßíáé áíßêáíïé íá ôï êÜíïõí üðùò ðñÝðåé êáé öÝñíïõí îÝíïõò «óïöïýò» (äåí õðÜñ÷ïõí ¸ëëçíåò;) íá ôïõò êáèïäçãÞóïõí; Ï Æáí Æáê Ñïõóóü åß÷å ãñÜøåé: «Áðü ôç óôéãìÞ ðïõ Ýíáò ëáüò åðéôñÝðåé íá ôïí áíôéðñïóùðåýïõí ðáýåé íá åßíáé åëåýèåñïò». ÓÞìåñá ïé äçìïêñáôéêÝò ÷þñåò (êáé ç äéêÞ ìáò) êõâåñíþíôáé áðü ôïõò áíôéðñïóþðïõò ôïõò, ìéá êáé ç Üìåóç äçìïêñáôßá åßíáé, ðñïò ôï ðáñüí ôïõëÜ÷éóôïí, áíÝöéêôç. ¼ìùò ôï íá åê÷ùñåßôáé åîïõóßá áðü ôïõò åêëåãìÝíïõò áíôéðñïóþðïõò ìáò óå ôñßôïõò êáé îÝíïõò ðáñáåßíáé áíôéäçìïêñáôéêü. - ¸ãêñéôïé íïìéêïß åîÜëëïõ åêôéìïýí üôé ç ðñïò øÞöéóç ñýèìéóç áíôßêåéôáé óôï Êïéíïôéêü Äßêáéï. ÕðÜñ÷åé äçëáäÞ êßíäõíïò íá åêôåèåß êáé ï ðñùèõðïõñãüò êáé ç ÷þñá. - Ïýôùò Þ Üëëùò ôï ðïëßôåõìÜ ìáò ìå ôçí ôñïðïðïßçóç ôïõ ÓõíôÜãìáôïò ôï 1986 (ÊõâÝñíçóç Á. ÐáðáíäñÝïõ) Ýãéíå Ðñùèõðïõñãïêåíôñéêü. Óôçí ïõóßá äçëáäÞ Ý÷åé óéùðçñÜ êáèéåñùèåß ç åîïõóßá ôïõ åíüò (áðïëõôáñ÷ßá) ôïõ ðñùèõðïõñãïý êáé áñ÷çãïý ôïõ êõâåñíþíôïò êüììáôïò . Áõôü ò «äéïñßæåé» ôïõò åõñùâïõëåõôÝò êáé ôïõò âïõëåõôÝò Åðéêñáôåßáò, áõôüò ïñßæåé ôïõò õðïøÞöéïõò âïõëåõôÝò, íïìÜñ÷åò, äçìÜñ÷ïõò, ðñïúóôáìÝíïõò ôùí ìåãÜëùí êñáôéêþí åðé÷åéñÞóåùí êáé ïñãáíéóìþí. Áõôüò äéïñßæåé êáé êÜíåé õðïõñãïýò ôïõ êëð, êëð. E÷ïõìå äçëáäÞ «ëüãù ìåí äçìïêñáôßá, Ýñãù äå åíüò áíäñüò áñ÷Þ» (Èïõêéäßäçò Éóôïñéþí ´) . Ï Ðñùèõðïõñãüò ëïéðüí ìå ôçí óõãêåêñéìÝíç ñýèìéóç åíéó÷ýåé áêüìá ðåñéóóüôåñï ôéò ðÜìðïëëåò åîïõóßåò ôïõ. ×ùñßò ìÜëéóôá íá «äßíåé ëïãáñéáóìü» óå êáíÝíáí. ÐñïóëáìâÜíåé üóïõò êáé üðïéïõò óõìâïýëïõò êáé ôå÷íïêñÜôåò èÝëåé ÷ùñßò äéáöÜíåéá êáé ìå áðïäï÷Ýò ðÝñá áðü ôéò ðñïâëåðüìåíåò áðü ôïõò íüìïõò. Ôï üôé ôïí øÞöéóå ç ó÷åôéêÞ ðëåéïøçößá ôïõ ëáïý íïìéìïðïéåß áóöáëþò ôïí ßäéï óôá ðëáßóéá ôïõ ÓõíôÜãìáôïò öõóéêÜ. Äåí ôïí êÜíåé ùóôüóï ìïíÜñ÷ç. ¼ôáí ìÜëéóôá åìåßò ï ëáüò äåí Ý÷ïõìå ôï äéêáßùìá, äå ìáò ôï Ýäùóáí ôá êüììáôá åîïõóßáò, íá åêëÝãïõìå ôïí ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò: êÜðïéïí åããõçôÞ êáé ñõèìéóôÞ ôïõ ðïëéôåýìáôïò, åëåãêôÞ êÜèå áõèáéñåóßáò ôùí åðáããåëìáôéþí ôçò ðïëéôéêÞò êáé áñìüäéï íá äéáðéóôþíåé, üôáí õðÜñîåé, ôõ÷üí äõóáñìïíßá âïõëÞò êáé ëáïý. Øçößæïõìå ìßá öïñÜ êáé ìåôÜ … ü,ôé áðïöáóßóåé ï åêÜóôïôå Ðñùèõðïõñãüò. «Ëüãù ìåí äçìïêñáôßᅻ ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏÑÏÌÇËÇÓ


ÈÁÑÑÏÓ

$

ô ÅèíéêÞ

ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

Ò ÅèíéêÞ

ìðÜëá èá öôÜóåé óôï Óïõëßäç ìÝóá óôçí ðåñéï÷Þ áõôüò èá ðéÜóåé äõíáôü óïõô ãéá íá áíáãêÜóåé ôï Äéíüðïõëï íá ðåôá÷ôåß êáé íá ðåôÜîåé ôç ìðÜëá êüñíåñ. Óôï 57’ üìùò ï ÐÁÏÍÅ èá ðñïçãçèåß ìå áðåõèåßáò ÷ôýðçìá öÜïõë ôïõ ÔóïõêÜíç ðïõ èá óôåßëåé ôç ìðÜëá óôï ðáñáèõñÜêé ôïõ Âïýñá êÜíïíôáò ôï 0-1. Óôï 67’ ç ÊïæÜíç èá áðáíôÞóåé üôáí ï Óïõëßäçò èá âãÜëåé åðéêßíäõíç óÝíôñá óôç ìéêñÞ ðåñéï÷Þ ôïõ ÐÁÏÍÅ ï Êïõãéïõìôæßäçò èá ðñïóðáèÞóåé íá äéþîåé ç ìðÜëá èá âñåé ôï ÷Ýñé ôïõ êé ï äéáéôçôÞò èá äåßîåé ôçí Üóðñç âïýëá ôïõ ðÝíáëôé. Ôï ðÝíáëôé èá åêôåëÝóåé åýóôï÷á ï ÌáíôæéÜñçò éóïöáñßæïíôáò óå 1-1. Óôï 85’ ï ÐÁÏÍÅ èá ÷Üóåé êáëÞ åõêáéñßá íá îáíÜ ðñïçãçèåß ìå ôïí Êáôéáíü íá âñßóêåé ôïí ÔóïõêÜíç ìÝóá óôçí ðåñéï÷Þ áëëÜ ôï óïõô ôïõ ôåëåõôáßïõ åîïõäåôåñþíåé ùñáßá ï Âïýñáò. Óôéò êáèõóôåñÞóåéò êáé óõãêåêñéìÝíá óôï 91’ ïé ãçðåäïý÷ïé ÷Üíïõí ôçí ìåãáëýôåñç åõêáéñßá ôïõ áãþíá ãéá íá êëÝøïõí ôï ôñßðïíôï áëëÜ ôï êïíôéíü óïõô ôïõ Éùáííßäç ìåôÜ áðü ùñáßá áóßóô ôïõ ÐÜëëá äéþ÷íåé åíóôéêôùäþò ìå ôá ðüäéá ï Äéíüðïõëïò âãÜæïíôáò ôç ìðÜëá êüñíåñ. Ôï êüñíåñ èá åêôåëÝóåé ï Óáââïýäçò, ï ÌêñôóéÜí èá óçêùèåß èá ðéÜóåé êáñöùôÞ êåöáëéÜ áëëÜ ç ìðÜëá èá

¸óâçóáí ïé åëðßäåò ôïõ Ðõñóïý ãéá Üíïäï Ðõñóüò Ãñåâåíþí – ÁÏ ÔñéêÜëùí 0-1

Ôñßêáëá (Æ. ÌðÜìðïâéôò): Ôüëéïò, Ãéþôáò, Ãåùñãßïõ, ÊïéëéÜñáò, Óáââßäçò (80’ Áããåëüðïõëïò), ÈåïäïóéÜäçò, ÌáíïõóÜêçò, ¸íïê (65’ ÄéáìÜíôçò), ÊåñáìÜò (46’ ×ñõóÜöçò), Ìßíãêáò, ÔñïÀñçò

Âüëåú

Óêüíôáøå ç ÊïæÜíç Ãëßôùóå … ìå ôï âáèìü ôçò éóïðáëßáò ÊïæÜíç – ÐÁÏÍÅ 1-1

Êáôþôåñç ôùí ðåñéóôÜóåùí ðáñïõóéÜóôçêå ç ÊïæÜíç óôï ðáé÷íßäé ìå ôïí ÐÁÏÍÅ êáé õðï÷ñåþèçêå óå éóïðáëßá 1-1, ÷Üíïíôáò Ýôóé äýï ðïëýôéìïõò âáèìïýò óôçí ðñïóðÜèåéá ðïõ êÜíåé ãéá ðáñáìïíÞ óôçí êáôçãïñßá. Óôï ᒠçìß÷ñïíï ç ÊïæÜíç åðçñåáóìÝíç êé áðü ôéò áðïõóßåò ôùí ÄåëÞìðáóç, ÌðÜêáíïõ, ¸íôïõ êáé ÊëÜæïãëïõ ðáñïõóéÜóôçêå íùèñÞ êáé ìå ðïëëÜ ðñïâëÞìáôá óôçí áíÜðôõîç. Áíôßèåôá ïé öéëïîåíïýìåíïé ðáôïýóáí ðéï ãåñÜ óôïí áãùíéóôéêü ÷þñï êáé åß÷áí ôïí Ýëåã÷ï ôïõ ðáé÷íéäéïý ÷ùñßò üìùò íá ðáñïõóéÜóïõí êé áõôïß êÜôé êáëü. ×áñáêôçñéóôéêü ôïõ êáêïý ðáé÷íéäéïý ðïõ Ýãéíå óôï ᒠçìß÷ñïíï åßíáé üôé ïé ãçðåäïý÷ïé Þôáí áêßíäõíïé åíþ ïé öéëïîåíïýìåíïé åß÷áí äýï óïõô óôï 15’ ìå ôïí Áããåëïýäç êáé óôï 19’ ìå ôïí ÔóïõêÜíç áëëÜ ç ìðÜëá êáé ôéò äýï öïñÝò êáôÝëçîå Üïõô. Óôï ⒠ìÝñïò ï ñõèìüò ôïõ ðáé÷íéäéïý áíÝâçêå ëßãï, ç ÊïæÜíç ðñïóðÜèçóå íá ðéÝóåé êáé óôá ðñþôá ëåðôÜ êáé óõãêåêñéìÝíá óôï 53’ ÷Üíåé ôçí ðñþôç êáëÞ åõêáéñßá óôïí áãþíá üôáí ï ÓôïãéÜíïö èá åêôåëÝóåé öÜïõë ç

Áí êáé ôï ðñùôÜèëçìá Ý÷åé ìðåé óôçí ôåëéêÞ åõèåßá ç ïìÜäá ôùí ÔñéêÜëùí êáôüñèùóå íá ðÜñåé Ýíá óðïõäáßï äéðëü êÜôé ðïõ ôçò Ýëåéðå ôçí öåôéíÞ óåæüí êáé íá åëðßæåé áêüìç óôçí êáôÜêôçóç ôçò äåýôåñçò èÝóçò. Ç ïìÜäá ôïõ Æüñáí ÌðÜìðïâéôò ü÷é ìüíï êÝñäéóå óôá ÃñåâåíÜ ôïí ôïðéêü Ðõñóü ìå 1-0, áëëÜ åêìåôáëëåýôçêå êáé ôçí ãêÝëá ôïõ Åïñäáúêïý êáé ðëÝïí áðÝ÷åé åöôÜ âáèìïýò áðü ôïõò «ëéãíéôùñý÷ïõò». Óôïí áíôßðïäá ïé «ðñÜóéíïé» ãéá áêüìç Ýíá êñßóéìï ìáôò äåí êáôÜöåñáí íá ðÜñïõí èåôéêü áðïôÝëåóìá êáé ìå ôçí ðñï÷èåóéíÞ ôïõò åíôüò Ýäñáò Þôôá Ýðåóáí ðëÝïí óôçí 7ç èÝóç ôïõ âáèìïëïãéêïý ðßíáêá. Âåâáßùò áîßæåé íá óçìåéùèåß üôé ôï ðñï÷èåóéíü ìáôò äéåîÞ÷èç êÜôù áðü áíôßîïåò êáéñéêÝò óõíèÞêåò, êáèþò ôéò ðñïçãïýìåíåò ìÝñåò óôçí ðüëç ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò õðÞñ÷å éó÷õñÞ ÷éïíüðôùóç. Ïé Ãñåâåíéþôåò ìðÞêáí ðïëý äõíáôÜ êáé Ý÷áóáí óðïõäáßá ìå ôïí ÓåñÝôç ìüëéò óôï 1’ ôçò áíáìÝôñçóçò. Ôá Ôñßêáëá áðÜíôçóáí óôéò åõêáéñßåò óôï 28’ ìå ôïí ¸íïê. Óôçí åðáíÜëçøç ïé äýï ïìÜäåò åß÷áí áðü ìéá åõêáéñßá. ÓõãêåêñéìÝíá ïé «ðñÜóéíïé» ìå ôïí Ôæéþñá óôï 61’ êáé ïé öéëïîåíïýìåíïé ìå ôïí ÌáíïõóÜêç óôï 69’ . Ôïí ãüñäéï äåóìü ãéá ôïí ÁÏÔ Ýëõóå 79’ ï Ìßíãêáò ìå äõíáôü óïõô. ÊáëÞ ç äéáéôçóßá ôïõ ÌçëéÜäç ( Ó. Ä. Ìáêåäïíßáò) ðïõ õðÝäåéîå ôçí êßôñéíç êÜñôá óôïõò ÁëåîáíäñÞ, ÓåñÝôç, ÊïéëéÜñá, ÈåïäïóéÜäç, ÌáíïõóÜêç, ×ñõóÜöç êáé Ôüëéï. Åíþ ï Ìáêåäüíáò ñÝöåñé áðÝâáëëå ìå äåýôåñç êßôñéíç êÜñôá ôïí ÈåïäïóéÜäç. ÄéáéôçôÞò: ÌçëéÜäçò (Ìáêåäïíßáò) Âïçèïß: ÐåôñåíôæÞò, ÔóáããÜñç (Ìáêåäïíßáò) Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìÜäùí Ðõñóüò Ãñåâåíþí (Á. ÐáíôæéÜñáò): Öéñéíßäçò, ÓåñÝôçò, ÁëåîáíäñÞò, ÊïõñäÜêçò, Ãêáñüæçò (58’ Ìðáíïýóçò), ×áôæÞò (82’ Äïýìáò), Ôæéþñáò, Ãåùñãßïõ, Âåëþíçò, ÊÜëöáò, ÓôïõñíÜñáò.

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

Ò ÅèíéêÞ

Óôï ßäéï Ýñãï èåáôÝò Åèíéêüò ÖéëéððéÜäáò – Åïñäáúêüò 1-0

ðåñÜóåé åëÜ÷éóôá Ýîù áðü ôï êÜèåôï äïêÜñé. Áîßæåé íá óçìåéùèåß üôé ïé öéëïîåíïýìåíïé Ýðáéæáí áðü ôï 80’ ìå äÝêá ðáßêôåò ëüãù áðïâïëÞò ìå 2ç êßôñéíç êÜñôá ôïõ Ôóßëç. ÄéáéôçôÞò: ÐïõëçìÜò (ÊÝñêõñáò) Âïçèïß: ÂëÜóçò, Áõèéíüò (ÊÝñêõñáò) Êßôñéíåò: Ôóßëçò 30’ -80’ (2ç êßôñéíç-êüêêéíç), ÔóïõêÜíçò 41’, Óáââïýäçò 69’, ÌáíôæéÜñçò 73’. Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìÜäùí ÊïæÜíç(Ðáðáäüðïõëïò): Âïýñáò, ÂëÜ÷ïò (á.á. 29’ Óáââïýäçò), Óôåñãéüðïõëïò, ÌêñôóéÜí, Ëáæïýñáò, ÐåëÝêáò, Éùííßäçò, Stoyanoy (75’ ÐÜëëáò), Foe (46’ Äåëüëìáò), ÌáíôæéÜñçò, Óïõëßäçò. ÐÁÏÍÅ: Äéíüðïõëïò, Êïõãéïõìôæßäçò(82’ ÃéáïõôæÞò), Ôóßëçò, ÃéáíôóÝëçò, ÓåñÝôçò, ÊáñáìáíëÞò, ÔóïìðÜíïãëïõ, Åëëçíßäçò (77’ Ðå÷éâáíßäçò), ÔóïõêÜíçò, Áããåëïýäçò, Ëåðôïêáñßäçò (53’ Êáôéáíüò).

Ò ÅèíéêÞ

¸ìåéíå æùíôáíÞ ç ÂÝñïéá ÂÝñïéá – ÁíáãÝííçóç Óåññþí 1-0

ÔÝëïò óôéò öÞìåò ðïõ åß÷áí áíáðôõ÷èåß ãýñù áðü ôï ðáé÷íßäé ôçò ÖéëéððéÜäáò ìå ôïí Åïñäáúêü, -ðïõ áíÝöåñáí üôé ï áäéÜöïñïò âáèìïëïãéêÜ Åèíéêüò èá... äþóåé ôï ðáé÷íßäé óôïõò «ëéãíéôùñý÷ïõò» ðïõ Þèåëáí ôçí íßêç ãéá íá ðáñáìåßíïõí óôçí 2ç èÝóçÝâáëå ï ÖëïñÝíóéï ìå ôï ôÝñìá óôï 43’, ìå ôï ïðïßï ïé ãçðåäïý÷ïé åðéêñÜôçóáí ôïõ Åïñäáúêïý ìå 1-0. Ç ïìÜäá ôïõ Ôæï Ðáëáôóßäç áðÝäåéîå ãéá áêüìç ìßá öïñÜ, üôé ìáêñéÜ áðü ôï «Áéìßëéïò Èåïöáíßäçò» äõóêïëåýåôáé íá íéêÞóåé. ¼óï ãéá ôïõò «êõáíüëåõêïõò» ï öåôéíüò óôü÷ïò(ðáñáìïíÞ óôçí êáôçãïñßá) åêðëçñþèçêå, áöïý âñßóêïíôáé ðëÝïí äþäåêá âáèìïýò ðÜíù áðü ôçí æþíç ôïõ õðïâéâáóìïý. Óôï áãùíéóôéêü êïììÜôé ï Åèíéêüò åß÷å ðïëëÝò ÷áìÝíåò åõêáéñßåò êáé äõï äïêÜñéá êáé èá ìðïñïýóå íá ðåôý÷åé åõñýôåñï óêïñ áðÝíáíôé óå Ýíá Åïñäáúêü ðïõ äåí äéêáéïëüãçóå óå êáìéÜ ðåñßðôùóç ôçí âáèìïëïãéêÞ èÝóç ðïõ êáôÝ÷åé. Óôï 19’ ï Ìðïýñìðïò óïýôáñå åëÜ÷éóôá áüõô. Óôï 21’ ï Íïõôóüöóêé âñÝèçêå ìüíïò ôïõ áðÝíáíôé óôïí ÓôáõñÜêç áëëÜ óïýôáñå áðåëðéóôéêÜ Üïõô. Ôñßá ëåðôÜ áñãüôåñá áðÜíôçóå ï Åèíéêüò ìå ôïí ÖëïñÝíóéï íá óïõôÜñåé äõíáôÜ óôï áñéóôåñü êÜèåôï äïêÜñé ôïõ ÐáñáóêåõÜ. Óôï 42’ áðü ôï ýøïò ôïõ ðÝíáëôé âñÞêå ç ìðÜëá óôï ÷Ýñé ôïõ Ãåñïíôßäç êáé ï äéáéôçôÞò ðïõ Þôáí êïíôÜ óôçí öÜóç Ýäåéîå ôï óçìåßï ôïõ ðÝíáëôé.Ôï ðÝíáëôé ôï åêôÝëåóå ï ÖëïñÝíóéï êÜíïíôáò ôï 1-0. Óôçí åðáíÜëçøç ïé ãçðåäïý÷ïé åß÷áí ôçí õðåñï÷Þ ìå ôïí ËÜððá óôï 61’ êáé ôï ÖëïñÝíóéï óôï 87’ íá óôÝëíåé ôçí ìðÜëá ãéá äåýôåñç öïñÜ óôï äïêÜñé ôïõ ÐáñáóêåõÜ. ÄéáéôçôÞò: Êáñáãêïýíéáò Âïçèïß: Ñçãüðïõëïò , ×ñõóüðïõëï (Á÷áÀáò) Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìÜäùí Åèíéêüò ÖéëéððéÜäáò (Í. ËÜððáò): ÓôáõñÜêçò, Ìïýôáò, ÊáôáãÞò Ó., ÐáëéÜãêáò, ÌáãêëÜñáò, ËÝíôæïò, ËÜððáò (88´ Ìðáóéïýêáò), Êüëëéíò, ÖëïñÝíóéï (84´ ÃáôóÝëïò), Ôñïýëëçò (68´ ÍôáëÜêáò), Ìðïýñìðïò Åïñäáúêüò (Ô. Ðáëáôóßäçò): ÐáñáóêåõÜò, ÔáöáñëÞò, Ãåñïíôßäçò, ÔæåëåìðÞò, ÊáñáìðáôæÜêçò, Êïõëßäçò (52´ ÅëåõèåñéÜäçò), Ìáõñïìáôßäçò, Ãåñáãþôçò(81´ Ìåñåóéþôçò) , Ïéêïíüìïõ (66´ÔóïõëÜêïò), Êùíóôáíôéíßäçò,Íïõôóêüöóêé

Äçëþóåéò ôùí ðñïðïíçôþí ìåôÜ ôï ôÝëïò ôïõ áãþíá: ÌðÜìðïâéôò: “Ðéóôåýù üôé åßäáìå Ýíá êáëü ðáé÷íßäé ìå äýï êáëÝò ïìÜäåò êáé åìåßò Þìáóôáí ðéï ôõ÷åñïß êáé êåñäßóáìå. Åìåßò ðñïóðáèÞóáìå êáé åß÷áìå èÝëçóç óå ó÷Ýóç ìå ôï ðñïçãïýìåíï ðáé÷íßäé. Óõã÷áñçôÞñéá óôïí Ðõñóü ãéá ôï êáèáñü ôïõ ðáé÷íßäé. Åìåßò ðñÝðåé ðëÝïí íá ðÜñïõìå ôï åðüìåíï ðáé÷íßäé óôçí Ýäñáò ìáò. ÊïéôÜìå êÜèå ìáôò îå÷ùñéóôÜ. ¼óï áöïñÜ ôï óçìåñéíü ìáôò ðéóôåýù üôé åßìáóôáí êáëýôåñïé óôï ðñþôï çìß÷ñïíï êáé ï Ðõñóüò åß÷å ìéá õðåñï÷Þ óôï äåýôåñï ìÝñïò. ¼ðïéïò Ýâáæå ôï ãêïë èá êÝñäéæå êáé áõôïß åßìáóôáí åìåßò”. ÐáíôæéáñÜò: Åìåßò åñ÷üìáóôáí áðï Ýíá Üôõ÷ï áðïôÝëåóìá óôá ÃéáííéôóÜ. Äõóôõ÷þò ôéò ôåëåõôáßåò 9 ìÝñåò äåí êÜíáìå êáèüëïõ ðñïðüíçóç. Åéìáé åõ÷áñéóôçìÝíïò. ÊïéôÜìå ìðñïóôÜ. ¸÷ïõìå Ýíá äýóêïëï ðáé÷íßäé óôçí ÊïæÜíç êáé èá ðÜìå íá ðáëÝøïõìå.

ÐáíåëëÞíéï ÐñùôÜèëçìá Íåáíßäùí

ÎåêéíÜåé óÞìåñá óôçí Èåóóáëïíßêç êáé óôï êëåéóôü ãõìíáóôÞñéï ôùí Âáóéëéêþí, ôï ÐáíåëëÞíéï ðñùôÜèëçìá Íåáíßäùí, ìå ôçí óõììåôï÷Þ êáé ôïõ ÃÓ ÊïæÜíçò. Ôï ðñüãñáììá ôùí áãþíùí: Á’ ¼ìéëïò, ÃÞðåäï «Âáóéëéêþí»: ÓÖÐ ×áíßùí, ÌÁÓ Åáñéíüò, ÃÓ ÐáíåëëÞíéïò, ÅÁ Ëáñßóçò 1ç áãùíéóôéêÞ – 16/3: ÐáíåëëÞíéïò – ×áíßá (16.00), ÅÁ Ëáñßóçò – Åáñéíüò (12.00) 2ç áãùíéóôéêÞ 17/3: ÅÁ Ëáñßóçò – ÐáíåëëÞíéïò (10.00), Åáñéíüò – ×áíßá (12.00) 3ç áãùíéóôéêÞ 18/3: ×áíéÜ – ÅÁ Ëáñßóçò (10.00), ÐáíåëëÞíéïò – Åáñéíüò (16.00) ’ ¼ìéëïò, ÃÞðåäï «Âáóéëéêþí»: ÃÓ ÊïæÜíçò, ÁÏ ÐáëëÞíç, ÃÓ ÇñáêëÞò, ÁÃÓ ¢ñôåìéò 1ç áãùíéóôéêÞ 16/3: ¢ñôåìéò – ÊïæÜíç (10.00), ÇñáêëÞò – ÐáëëÞíç (14.00) 2ç áãùíéóôéêÞ 17/3: ÇñáêëÞò – ¢ñôåìéò (16.00), ÐáëëÞíç – ÊïæÜíç (14.00) 3ç áãùíéóôéêÞ 18/3: ÊïæÜíç – ÇñáêëÞò (14.00), ¢ñôåìéò – ÐáëëÞíç (12.00) Áðü êÜèå üìéëï ðñïêñßíïíôáé ãéá ôçí ôåëéêÞ öÜóç ïé 2 ðñþôåò ïìÜäåò. 20/3, ãÞðåäï «Âáóéëéêþí»: Á1-Â2 (14.00), Â1-Á2 (16.00) 21/3, ãÞðåäï «Âáóéëéêþí»: Ôåëéêüò (15.30), Ìéêñüò Ôåëéêüò (13.30)

ÆùíôáíÞ óôï êõíÞãé ôçò áíüäïõ óôç ’ ÅèíéêÞ Ýìåéíå ç «Âáóßëéóóá», Ýðåéôá áðü ôç äýóêïëç íßêç ðïõ ðÝôõ÷å åðß ôïõ ÏäõóóÝá ÁíáãÝííçóçò Óåññþí ìå 1-0. Ïé Âåñïéþôåò, ìå ôÝñìá ðïõ ðÝôõ÷å ï ÊáñáãéÜííçò óôï ôåëåõôáßï ëåðôü ôçò áíáìÝôñçóçò, Ýêáìøáí ôçí áíôßóôáóç ôùí öéëïîåíïýìåíùí êáé ðÞñáí ôïõò ôñåéò ðïëýôéìïõò âáèìïýò, ðëçóéÜæïíôáò êáé ðÜëé ôïí äåýôåñï Åïñäáúêü ðïõ çôôÞèçêå óôç ÖéëéððéÜäá. ÁãùíéóôéêÜ, ôï ðáé÷íßäé Þôáí ìÝôñéï êáé ÷ùñßò ðïëëÝò öÜóåéò ìðñïóôÜ óôéò äýï åóôßåò. Ïé «êõáíÝñõèñïé» åß÷áí ôçí ðñùôïâïõëßá ôùí êéíÞóåùí óå üëç ôç äéÜñêåéá ôïõ 90ëÝðôïõ, üìùò äå ìðïñïýóáí íá äéáóðÜóïõí åýêïëá ôçí ðïëõðñüóùðç áìõíôéêÞ äéÜôáîç ôùí Óåññáßùí. Óôï ðñþôï ìÝñïò, ï ÁóôñÜïõóêáò Þôáí áõôüò ðïõ Ý÷áóå ôç ìåãáëýôåñç åõêáéñßá ãéá íá áíïßîåé ôï óêïñ, üìùò ç êåöáëéÜ ðïõ åðé÷åßñçóå óôï 18’ âñÞêå ôï äåîß êÜèåôï äïêÜñé ôïõ Óìõñßäç. Óôçí åðáíÜëçøç ïé ãçðåäïý÷ïé ðßåóáí ðåñéóóüôåñï, êõñßùò áðü óôçìÝíåò öÜóåéò, ÷ùñßò üìùò íá êáôáöÝñïõí íá ðáñáâéÜóïõí ôçí åóôßá ôçò ÁíáãÝííçóçò. Áõôü ôåëéêÜ ôï êáôÜöåñå ï ÊáñáãéÜííçò óôï 90’, ï ïðïßïò ìå ãõñéóôü - óõñôü óïõô ìÝóá áðü ôçí ðåñéï÷Þ Ýóôåéëå ôç ìðÜëá óôá äß÷ôõá ôïõ Óìõñßäç, ëõôñþíïíôáò ôüóï ôçí ïìÜäá ôïõ üóï êáé ôïõò 500 ðåñßðïõ öéëÜèëïõò ðïõ âñÝèçêáí óôéò êåñêßäåò ôïõ Äçìïôéêïý óôáäéïõ! Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìÜäùí ÂÝñïéá: Êïôôáñßäçò, ÂÝñôæïò (67’ Ìáôæéáñßäçò), ÔñéÜíôïò, ÔæçìïãéÜííçò, Êáðßáò, ÔñéÜíôïò, Ðáõëßäçò (46’ ÔóáêôÜíçò), ¸íêâéóô, ÊáëôóÜò (58’ ÃêÝóéïò), ÊáñáãéÜííçò, ÁóôñÜïõóêáò. ÁíáãÝííçóç Óåññþí: Óìõñßäçò, Áìáñáíôßäçò (79’ Ìïõñáôßäçò), ËáìðåñíÜêçò (63’ Êïóìßäçò), ÃêÜãêáò, Êáñõðßäçò, ÌåóåñäÞò, ÌðáñêÜí, ÃáúäáñôæÞò, Ãêïôïâüò, Ðáõëßäçò (70’ Ôñéáíôáöõëëßäçò), Óáìïõçëßäçò.

Ò ÅèíéêÞ

Äåí åðùöåëÞèçêå êáíåßò Íßêç Âüëïõ – Âéóáëôéáêüò Íéãñßôá 1-1

Ïé äýï ïìÜäåò Ýøá÷íáí ìå êÜèå ôñüðï ôçí íßêç ðïõ èá ôïõò åðÝôñåðå íá îåöýãïõí áðü ôçí äåéíÞ âáèìïëïãéêÞ èÝóç ðïõ âñßóêïíôáé. Ôï ÷èåóéíü 1-1 áíÜìåóá óôçí Íßêç Âüëïõ êáé ôïí Âéóáëôéáêü äåí Üöçóå êáíÝíáí åõ÷áñéóôçìÝíï. Óå Ýíá êáêü ðïéïôéêÜ ðáé÷íßäé ðïõ êõñéÜñ÷çóå ç äýíáìç êáé ôï ðÜèïò êáé ðáñáìåñßóèçêå ôï èÝáìá, ï Âéóáëôéáêüò Þôáí ç ïìÜäá ðïõ ìðÞêå ðéï äõíáôÜ êáé êáôÜöåñå íá ðÜñåé êåöÜëé óôï óêïñ óôï 37’, üôáí ï Ìðïõëãïõñßäçò Ýêáíå óÝíôñá áðü äåîéÜ ï ÍÜíé áðÝêñïõóå áäýíáìá, ìå ôçí ìðÜëá íá êáôáëÞãåé óôá ðüäéá ôïõ ÔóéíôïãéÜííç êáé ôïí ôåëåõôáßï ìå êïíôéíÞ ðñïâïëÞ íá êÜíåé ôï 0-1. Óôçí åðáíÜëçøç ïé «êõáíüëåõêïé» áíÝâáóáí óôñïöÝò êáé Ý÷áóáí óðïõäáßåò åõêáéñßåò ìå ôïí ÃåùñãéÜäç óôï 68’ êáé 77’. Ôï ôåëéêü 1-1 äéáìüñöùóå óôï 85’ ï Ìùõóßäçò ìå åêôÝëåóç ðÝíáëôé. Ï ×ïíäñüðïõëïò ( Ó. Ä. Êïñßíèïõ) «êéôñßíéóå» ôïõò Áëåîáíäñßäç, Óùôñßíç, Óõñüðïõëï, Ìðïõëãïõñßäç, ÔóéíôïãéÜííç, ÓôÜìï êáé ÖùôéÜäç. Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìÜäùí Íßêç Âüëïõ (×. ÌðÜñéïò):ÍÜíé, ÌïñÜëåò, Êùóôáíôéíßäçò, Êáñõþôçò, Ðáðáóôåñãßïõ, Óùôñßíçò(55’ Ãêáñßôóçò), Ìùõóßäçò, ÃåùñãéÜäç(80’ Ãêßíçò), ÓôÜìïò, Êáñáêþóôáò, ÃêÜëâåæ(55’ Óáëáðßäçò) Âéóáëôéáêüò Íéãñßôáò (Ê. Áëåîáíäñßäçò):ÐïõëÜêçò, Êïõêïýëçò, ÁóôÜñçò, Ìðïõëãïõñßäçò, ÅëåõèåñéÜäçò(19’ ë. ô. ÃêáúôáñôæÞò), ÓõñïãéÜíçò, Ëáããßæïò, ÔóéíôïãéÜííçò, Áëåîáíäñßäçò(88’ ÊïõëôóéÜêçò), Ðáó÷áëïýäçò, ÖùôéÜäçò

Ē ÅèíéêÞ

¹ôôåò ãéá Âáôåñü êáé ÓéÜôéóôá

Äåí áãùíßóôçêå ï Öïýöáò Âáôáíéáêüò – Åèíéêüò Âáôåñïý 3-0 Ï Âáôáíéáêüò åðéêñÜôçóå ìå 3-0 ôïõ Åèíéêïý Âáôåñïý êáé ðáñÝìåéíå óå áðüóôáóç… âïëÞò áðü ôçí ðñþôç èÝóç ðïõ êáôáëáìâÜíåé ç ÁÅ Ðïíôßùí Êáôåñßíçò. Ôá ãêïë ôùí íéêçôþí óçìåßùóáí ïé Ôñéáíôáöýëëïõ (7’), ÁããåëÜêçò (79’) êáé Êáëáìðáëßêçò (86’). Âáôáíéáêüò : ×áôæåúðßäçò, Ëáæáñßäçò É., Ôñéáíôáöýëëïõ, Êïëáîßäçò, Ðáðåßñáò, ÃéáðéôæÞò, ÅõóôáèéÜäçò (63’ Ëáæáñßäçò ×.), Ìðïõæïýêçò, ÁããåëÜêçò, Áíäñïíéêßäçò (71’ ÌðáôóáñÜò), Ðïôïõñßäçò (81’ Êáëáìðáëßêçò). Åèíéêüò Âáôåñïý: Æçíüâéïò Ó.,

Áðïóôïëßäçò, Óõìåëßäçò, ÖùôéÜäçò, Êáëëéáíßäçò, ÃêïíôïâÜò (65’ Óüöïãëïõ), Êõâñáêßäçò, ÌåôéêÜíïò, Æçíüâéïò Í., Ôóéþíçò, ÅëåõèåñéÜäçò (60’ Ôáêßäçò). ÅÁÐ – ÓéÜôéóôá 3-0 Ç ¸íùóç Áðïóôüëïõ Ðáýëïõ åðéêñÜôçóå ìå 3-0 ôçò ÁÅ ÓéÜôéóôá êáé Ýìåéíå «æùíôáíÞ» óôç äýóêïëç ìÜ÷ç ðïõ äßíåé ãéá ôçí ðáñáìïíÞ ôçò óôçí êáôçãïñßá. Ôá ãêïë ãéá ôïõò ãçðåäïý÷ïõò óçìåßùóáí ïé Óõìåùíßäçò (22’), Óïýêéáò (65’) êáé Êåëåóßäçò (90’). ÁðïâëÞèçêå ãéá ôçí ÓéÜôéóôá ï Íáóéüðïõëïò óôï 78’. ¸íùóç Áðïóôüëïõ Ðáýëïõ: Èåïäùñßäçò, ÃéÜííïõ, Óôáöõëëßäçò, Óõìåùíßäçò ×., ÔóéÜìçò,

Ðáðáäüðïõëïò (76’ Äçìïýëôóçò), ÇëéÜäçò Ê. (71’ ÐáððÜò), ÇëéÜäçò Áíô., Ôóáêáëßäçò ÔÜóïò, Êåëåóßäçò, Óïýêéáò (79’ Ìáõñáããåëßäçò). ÁÅ ÓéÜôéóôá: Ôñáðåæáíëßäçò, Ðáðáäüðïõëïò (33’ Óôåñãßïõ), Íïýóéïò (67’ Ðáôóéêüðïõëïò), Ìáëïýôáò, Íáóéüðïõëïò, Óôåñãßïõ Ç., Ãêáñáãêïýíçò, Ìðïýñôóïò, Ôæïýêáëéáò (56’ Ôóßôóáñçò), ×áôæçñïýìðçò, Êïôïýëáò. ÁíáâïëÞ óôï Ìáêåäïíéêüò Öïýöá – ÊÜóôùñ. Äåí ðñáãìáôïðïéÞèçêå ôï ðáé÷íßäé ìåôáîý ôïõ Ìáêåäïíéêïý Öïýöá êáé ôïõ ÊÜóôùñ. Ï ëüãïò; Ï êáêüò áãùíéóôéêüò ÷þñïò, óôïí ïðïßï äåí Þôáí äõíáôü íá ðáé÷ôåß ðïäüóöáéñï. ¸ôóé, ç ÅÐÏ èá ïñßóåé íÝá çìåñïìçíßá äéåîáãùãÞò…


ÈÁÑÑÏÓ

% ´ÅÐÓÊ

ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

Ãêïë êáé èÝáìá Åëðßäåò ÁÅʖ ÌðÝìðçäåò 4-4

×üñôáóáí ãêïë êáé èÝáìá ïé èåáôÝò ôïõ åî’ áíáâïëÞò ðáé÷íéäéïý ôçò 13çò áãùíéóôéêÞò ôïõ 1ïõ Ïìßëïõ ôçò ’ Êáôçãïñßáò ÅÐÓÊ áíÜìåóá óôéò Åëðßäåò ôçò ÁÅÊ êáé ôïõò ÌðÝìðçäåò Êïßëùí. Ï äõíáôüò âïñéíüò áÝñáò ðïõ öõóÜåé óôï ãÞðåäï ôçò ÅÐÓ ÊïæÜíçò åðçñÝáóå ôéò ðñïóðÜèåéåò ôùí äýï ïìÜäùí, ðïõ åß÷áí áðü Ýíá çìß÷ñïíï. Óôï ðñþôï ìÝñïò ïé ÌðÝìðçäåò, Ý÷ïíôáò ôçí åýíïéá ôïõ áÝñá, ðñïçãÞèçêáí ìå 1-3. Óôï äåýôåñï ìÝñïò ïé öéëïîåíïýìåíïé óçìåßùóáí êáé ôÝôáñôï ôÝñìá, áëëÜ ïé Åëðßäåò âñÞêáí ôá øõ÷éêÜ áðïèÝìáôá íá éóïöáñßóïõí, åíþ Ý÷áóáí óçìáíôéêÝò åõêáéñßåò íá óçìåéþóïõí ôï ðÝìðôï êáé íéêçôÞñéï ãêïë. Ôï ðñþôï ìÝñïò áíÞêå óôïõò ÌðÝìðçäåò êáèþò ïé Åëðßäåò äõóêïëåõüôáí íá âãÜëïõí ôç ìðÜëá ìðñïóôÜ ìå êüíôñá ôïí äõíáôü áÝñá. Óôï 14’ öÜïõë ôïõ ÐáðáúùÜííïõ, êåöáëéÜ ôïõ ÊáñáìÞôñïõ áðü êïíôÜ áðÝêñïõóå óùôÞñéá ï ×ëéáñÜò óå êüñíåñ. Óôï 20’ ðÜóá ôïõ ÊáñáìÞôñïõ óôïí ×Üôóéï ðïõ ìå äõíáôü åõèýâïëï óïõô Ýóôåéëå ôç ìðÜëá óôï “ðáñáèõñÜêé” ôïý ×ëéáñÜ ãéá ôï 0-1. Óôï 30’ öÜïõë ôïõ ÐáðáúùÜííïõ áðü ôç ãñáììÞ ôçò ðåñéï÷Þò ðÝñáóå ëßãï ðÜíù áðü ôï ïñéæüíôéï äïêÜñé. Óôï 35’ öÜïõë ôïõ ËéÜêïõ áðü äåîéÜ êáé ï ×ñÞóôïò Ìðáêüëáò óôçí ðñïóðÜèåéá ôïõ íá áðïêñïýóåé ìå êåöáëéÜ Ýóôåéëå ôç ìðÜëá óôá äß÷ôõá ôçò ïìÜäáò ôïõ ãéá ôï 0-2. Óôï 41’ öÜïõë ôïõ ÔæÝëïõ, áóèåíÞò áðüêñïõóç ôïõ ×áôæÜêç êáé ï ÄçìÞôñçò Êõñéáêßäçò óôçí åðáíáöïñÜ Ýêáíå ôï 1-2. Óôï 43’ ïé Åëðßäåò äåí ìðüñåóáí íá âãÜëïõí ôç ìðÜëá áðü ôçí ðåñéï÷Þ ôïõò, ï ÄçìÞôñçò ÐáðáúùÜííïõ ôçí Ýêëåøå êáé ìå äõíáôü óïõô Ýêáíå ôï 1-3 ðïõ Þôáí ôï óêïñ ôïõ çìé÷ñüíïõ. Óôï äåýôåñï ìÝñïò ïé Åëðßäåò ìðÞêáí äõíáôÜ ìå óêïðü íá åêìåôáëëåõôïýí ôïí áÝñá êáé ðßåóáí ôïõò ÌðÝìðçäåò óôá ðñþôá äåêáðÝíôå ëåðôÜ. Áíôßèåôá üìùò ìå ôç ñïÞ ôïõ ðáé÷íéäéïý, áðü ëÜèïò ôùí Åëðßäùí óôï ÷þñï ôïõ êÝíôñïõ óôï 61’ ï ×Üôóéïò Ýêëåøå ôç ìðÜëá êáé âñÞêå ôïí ÊáñáìÞôñï ðïõ ðëÜóá-

ñå ãéá ôï 1-4. Ðáñüëï ðïý âñÝèçêáí ðßóù ìå ôñßá ãêïë äéáöïñÜ ïé Åëðßäåò äåí ðáñÜôçóáí ôï ðáé÷íßäé êáé óõíÝ÷éóáí íá ðéÝæïõí ôïõò áíôéðÜëïõò ôïõò. Óôï 65’ ðáñÜëëçëç óõñôÞ óÝíôñá ôïõ ×áúíôïýôç áðü ôá áñéóôåñÜ, ï ×áñáêüðïò óôï ðñþôï äïêÜñé Üöçóå ôç ìðÜëá íá ðåñÜóåé êáé ï Êëüíôé Íôïýêá, ðïõ åß÷å ðåñÜóåé óôï çìß÷ñïíï óáí áëëáãÞ, óôï äåýôåñï äïêÜñé ôçí Ýóôåéëå óôá äß÷ôõá ãéá ôï 2-4. Óôï 70’ ïé Åëðßäåò ìåßùóáí óå 3-4 üôáí áðü ðñïóðÜèåéá ôïõ ÓôáõñéáíïõäÜêç êáé ðÜóá ôïõ Êõñéáêßäç, ï Íôïýêá ìå øý÷ñáéìï ðëáóÝ óçìåßùóå ôï äåýôåñï ðñïóùðéêü ôïõ ôÝñìá. Óôï 72’ áíôåðßèåóç ôùí ÌðÝìðçäùí, ï Ðáíáãéþôïõ âñÝèçêå ìüíïò áðÝíáíôé óôïí ×ëéáñÜ áëëÜ ðëÜóáñå óôï êÜèåôï äïêÜñé. Óôï 75’ áðïâëÞèçêå ìå äåýôåñç êßôñéíç êÜñôá ï ÊáñáìÞôñïò ôùí ÌðÝìðçäùí êáé ïé Åëðßäåò åêìåôáëëåýôçêáí áìÝóùò (76’) ôï áñéèìçôéêü ðëåïíÝêôçìá üôáí ï Êõñéáêßäçò Ýäùóå êåöáëéÜ-ðÜóá óôïí ÄçìÞôñç ×áñáêüðï ðïõ ìå ùñáßï åíáÝñéï âïëÝ Ýêáíå ôï 4-4. Óôá ôåëåõôáßá äåêáôÝóóåñá ëåðôÜ ïé Åëðßäåò, ðáßæïíôáò ìå ðáß÷ôç ðáñáðÜíù êáé Ý÷ïíôáò åõíïúêü ôïí áÝñá, ðßåóáí áóöõêôéêÜ ôïõò ÌðÝìðçäåò. Óôï 80’ öáëôóáñéóôü êüñíåñ ôïõ ÔæÝëïõ, ç ìðÜëá óôï ïñéæüíôéï äïêÜñé êáé Üïõô. Óôï 81’ ìüíïò ï ×áñáêüðïò áðÝíáíôé óôïí ×áôæÜêç ðëÜóáñå ðÜíù áðü ôá äïêÜñéá. Óôï 85’ ïé Åëðßäåò Ý÷áóáí ìïíáäéêÞ åõêáéñßá üôáí ï ×áñáêüðïò ìå ôïí Êõñéáêßäç Ýöõãáí ìüíïé ôïõò áëëÜ ìðåñäåýôçêáí ìåôáîý ôïõò,

Á1 ÌðÜóêåô Ãõíáéêþí

Åðéôõ÷çìÝíï ôï íôåìðïýôï ôïõ Êïýêïõ óôïí Áðüëëùíá

Ï ÃéÜííçò Êïýêïò ðñáãìáôïðïßçóå íéêçöüñï íôåìðïýôï óôïí ðÜãêï ôïõ Áðüëëùíá ÐôïëåìáÀäáò, ðáßñíïíôáò ôï “äéðëü” óôçí Ýäñá ôçò ÖÅÁ: 72-68. Êé åêåß ðïõ öáéíüôáí êáôáäéêáóìÝíç óå õðïâéâáóìü, ç ÊáëáìáñéÜ Ýäåéîå ÷áñáêôÞñá êáé íßêçóå ôïí Ðáíáèçíáúêü ìå 69-64, áíáðôåñþíïíôáò ôéò åëðßäåò ðáñáìïíÞò ôçò. Ï Ðáíéþíéïò ðñáãìáôïðïßçóå óðïõäáßá åìöÜíéóç óôç ÃëõöÜäá êáé êáôÜöåñå åí ôÝëåé íá áðïóðÜóåé ôï ñïæ öýëëï óå âÜñïò ôïõ Ðáëáéïý ÖáëÞñïõ (67-63), ðáßæïíôáò ãéá ôñßá äåêÜëåðôá åíôõðùóéáêü ìðÜóêåô, áí êáé óôï ôÝëïò ëßãï Ýëåéøå íá… áõôïêôïíÞóåé. Ïé Åóðåñßäåò äåí óõíÜíôçóáí ôï ðáñáìéêñü ðñüâëçìá êüíôñá óôïí Ïëõìðéáêü Âüëïõ, öôÜíïíôáò óôï åêêùöáíôéêü 80-50.

ÖÅÁ - Áðüëëùí Ðô. 68-72

Ôá äåêÜëåðôá: 14-24, 30-38, 48-48, 68-72. ÖÅÁ (Êïóìßäçò): Ôæßìïõ, ×áëéâÝñá 14, ÄåëÞ 5 (1), Âáóéëåßïõ 9 (3), Êõñéáêïðïýëïõ 10 (1), Ãêåñëíôò 21 (4), ÄÜöêïõ, Óôáìðïýñëïõ, Ìçôñïðïýëïõ 9. ÁÐÏËËÙÍ ÐÔÏË. (Êïýêïò): Ðáðáäçìçôñßïõ 16 (2), ×ïëìò 18 (2), Êáæáíôæßäïõ, Óôáõñßäïõ 10, ÊáñáäÞìá 2, ÅíêÝëå 13, Âßíôáóéôò 13. Ôá áðïôåëÝóìáôá Åóðåñßäåò - Ïëõìðéáêüò Â. 80-50 Ð. ÖÜëçñï - Ðáíéþíéïò 63-67 ÄÁÓÁË - Áèçíáúêüò (áíáâëÞèçêå) ÏëõìðéÜäá Ë. - ×áíéÜ 20-0 (á.á.) Áðüëëùí Êáë. - Ðáíáèçíáúêüò 69-64 ÖÅÁ - Áðüëëùí Ðô. 68-72 Ñåðü: ¢ñçò ÄéáéôçôÝò: ÌðïñìðáíôùíÜêçò - ÍéêïëáêÝá. Âáèìïëïãßá (óå 21 áãþíåò): Áèçíáúêüò 40, Åóðåñßäåò 36, Ðáíáèçíáúêüò 33, ¢íù Ëéüóéá 32, Áðüëëùí ÐôïëåìáÀäáò 32, ¢ñçò 32, Ðáëáéü ÖÜëçñï 31, Ðáíéþíéïò 30, ÖÅÁ Í.Ö./Í.×. 29, Ïëõìðéáêüò Âüëïõ 28, Áðüëëùí ÊáëáìáñéÜò 27, ÏëõìðéÜäá ËÜñéóáò 23, ×áíéÜ 2. -Ôá ×áíéÜ Ý÷ïõí áðïóõñèåß áðü ôï ðñùôÜèëçìá. O Áèçíáúêüò êáé o ÄÁÓÁË Ý÷ïõí áðü Ýíáí áãþíá ëéãüôåñï, åíþ ôï Ð. ÖÜëçñï, ï Áèçíáúêüò, ïé Åóðåñßäåò êáé ï ÄÁÓÁË äåí Ý÷ïõí êÜíåé áêüìá ôï ñåðü ôïõò. Åðüìåíç áãùíéóôéêÞ (23ç, 21/3): Ïëõìðéáêüò Âüëïõ - Ðáëáéü ÖÜëçñï, Ðáíéþíéïò - ÄÁÓÁË, Ðáíáèçíáúêüò - ¢ñçò, Áðüëëùí Ðôïë. - Áðüëëùí Êáë., ÏëõìðéÜäá Ëáñ. – ÖÅÁ. ×áíéÜ - Áèçíáúêüò 0-20 á.á.

Âáèìïëïãßåò êáé áðïôåëÝóìáôá Ò ÅèíéêÞ (Âüñåéïò ¼ìéëïò) 27ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ

Íßêç Âüëïõ - Âéóáëôéáêüò Íéãñßôáò Ìáêåäïíéêüò – Öùêéêüò Åèíéêüò ÖéëéððéÜäáò – Åïñäáúêüò ÁíáãÝííçóç ÅðáíùìÞò – ÊáóôïñéÜ ÂÝñïéá - ÁíáãÝííçóç Óåññþí Èåñìáúêïò - ÁíáãÝííçóç Ãéáííéôóþí ÊïæÜíç- ÐÁÏÍÅ Ðõñóüò Ãñåâåíþí – Ôñßêáëá

ÂÁÈÌÏËÏÃÉÁ

ç ìðÜëá êáôÝëçîå óôïí ÔæÝëï ðïõ óïýôáñå áëëÜ ï ÔïðÜëçò áðÝêñïõóå óôç ãñáììÞ óå êüñíåñ. Óôï 88’ áðü öÜïõë ôïõ Êõñéáêßäç êáé êåöáëéÜ ôïõ ÓôáõñéáíïõäÜêç ç ìðÜëá êáôÝëçîå óôá äß÷ôõá, áëëÜ ï äéáéôçôÞò áêýñùóå ôï ãêïë óáí åðéèåôéêü öÜïõë. ÄéáéôçôÞò: ÐëéÜêçò Âïçèïß: ÃåùñãéÜäçò, Äñáãþãéáò. Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìÜäùí Åëðßäåò ÁÅÊ (Ìáëïýôáò): ×ëéáñÜò, Ìðáêüëáò, ×áúíôïýôçò, ÃêÜñãêáò (75’ Ìáõñüðïõëïò), ÓôáõñéáíïõäÜêçò, ÑÜðôçò (70’ ÂëÜ÷ïò), ÔæÝëïò, ÆÜìðáêáò (46’ Íôïýêá), Êõñéáêßäçò, ÑÝââáò, ×áñáêüðïò. ÌðÝìðçäåò Êïßëùí (Áóëáíßäçò): ×áôæÜêçò, ÄÜìïõ (46’ Óáââßäçò), ËéÜêïò, Ðáíáãéþôïõ, ÔïðÜëçò, Ìáããéñßäçò (74’ ÌðïæáôæÞò), ÐáðáúùÜííïõ, ÃñçãïñéÜäçò, Æáöåßñçò, ×Üôóéïò, ÊáñáìÞôñïò.

Ò ÅèíéêÞ ÌðÜóêåô Áíäñþí

ÐÞñå ôï íôÝñìðé ôï Âåëâåíôü Óå ðåñéðÝôåéåò ï ËáóóÜíçò

Óôï äõôéêïìáêåäïíéêü íôÝñìðé ôï Âåëâåíôü âãÞêå íéêçôÞò êé Ýêáíå Ýíá óçìáíôéêü âÞìá ãéá ôç óùôçñßá ôïõ, áíôßèåôá ï ËáóóÜíçò âëÝðåé ôï ìÝëëïí ôïõ óôçí êáôçãïñßá äõóïßùíï. Ç íßêç ãéá ôï Âåëâåíôü Þñèå äßêáéá áöïý Þôáí êáëýôåñï óå üëç ôç äéÜñêåéá áðÝíáíôé óå Ýíá ËáóóÜíç ðïõ äåí èýìéóå óå ôßðïôá ôçí êáëÞ áðüäïóç ðïõ åß÷å ôçí ðñïçãïýìåíç áãùíéóôéêÞ ìå ïí ÐñùôÝá. Ï ÐñùôÝáò Ãñåâåíþí óõíå÷ßæïíôáò ôç öåôéíÞ ôïõ êáëÞ ðïñåßá åðéêñÜôçóå Üíåôá ìÝóá óôïí Áéãéíéáêü êáé äéáôçñÞèçêå óôéò õøçëÝò èÝóåéò ôçò âáèìïëïãßáò. Ç ¸äåóóá Þôáí ç íéêÞôñéá óôï íôÝñìðé ôçò ïõñÜò, áöïý Ýêáìøå êáé Üíåôá ìÜëéóôá ôçí áíôßóôáóç ôçò ÃïõìÝíéóóáò. Ïé ðñùôïðüñïé ôçò âáèìïëïãßáò óõíÝ÷éóáí ôç èåôéêÞ ôïõò ðïñåßá ðñïóèÝôïíôáò Üëëç ìéá íßêç óôï åíåñãçôéêü ôïõò.

Âåëâåíôü - ËáóóÜíçò 89-77

ÅðáíùìÞ Åïñäáúêüò ÁíáãÝííçóç Ãéáííéôóþí ÂÝñïéá Ìáêåäïíéêüò ÁÏ ÔñéêÜëùí Ðõñóüò Ãñåâåíþí Åèíéêüò ÖéëéððéÜäáò Öùêéêüò ÊïæÜíç Äüîá Êñáíïýëáò Íßêç Âüëïõ ÁíáãÝííçóç Óåññþí Âéóáëôéáêüò Íéãñßôá ÐÁÏÍÅ Èåñìáúêüò ÈÝñìçò ÊáóôïñéÜ

Ôá äåêÜëåðôá: 28-19, 45-31, 66-50, 89-77. Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìáäùí Âåëâåíôü (ÁóâåóôÜò): Óïýðïõñáò 22 (3), ÆáñäÝò, Ìðëéïýìçò 2, Ðáðáäüðïõëïò 2, ÓáìáñÜò 9 (3), Ðáíßäçò 12, Íßêïò 24 (4), Ìáëéïýñáò 9, ÐáðáúäÞò 4, ÐáðáìÜñêïò 5 (1). ËáóóÜíçò (Ðáðáäüðïõëïò): Êáñáãéáííßäçò 11, ÂëÜ÷ïò 16 (1), Ößëéïò 8, Ìáõñïìáôßäçò, Êáñáäßóïãëïõ, ÌðÜíïò 3 (1), Êáëáìðïýêáò 23 (2), ÊáôóÝëáò 11

ÅÐÏÌÅÍÇ ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ (21/03)

Ôñßêáëá-Èåñìáúêïò ÊïæÜíç-Ðõñóüò Ãñåâåíþí ÐÁÏÍÅ-ÂÝñïéá ÁíáãÝííçóç Ãéáííéôóþí-ÁíáãÝííçóç ÅðáíùìÞò ÁíáãÝííçóç Óåññþí-Åèíéêüò ÖéëéððéÜäáò ÊáóôïñéÜ-Ìáêåäïíéêüò Åïñäáúêüò-Äüîá Êñáíïõëáò Öùêéêüò-Íßêç Âüëïõ

Ä´ÅèíéêÞ (3ïò ÏÌÉËÏÓ) 22ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ

Âáôáíéáêüò - Åèíéêüò Âáôåñïý ÅÁÐ – ÓéÜôéóôá ÁëåîÜíäñåéá - ÁÅ Ðïíôßùí Âáôüëáêêïõ ÁÅ Ðïíôßùí Êáôåñßíçò - Åèíéêüò Êáôåñßíçò Áðüëëùí Áììï÷ùñßïõ – Öëþñéíá Ìáêåäïíéêüò Öïýöáò – ÊÜóôùñ ÍÜïõóá - Íßêç ÁãêáèéÜò ÃñåâåíÜ ÁåñÜôá – Óâïñþíïò

ÂÁÈÌÏËÏÃÉÁ

ÁÅ Ðïíôßùí Êáôåñßíçò Âáôáíéáêüò ÍÜïõóá Íßêç ÁãêáèéÜò Åèíéêüò Êáôåñßíçò Åèíéêüò Âáôåñïý ÁëåîÜíäñåéá ÓéÜôéóôá Ìáêåäïíéêüò Öïýöá Öëþñéíá Óâïñþíïò ÊÜóôùñ ÁÅ Ðïíôßùí ÂáôïëÜêïõ ÅÁÐ ÁÅÑÁÔÁ Áðüëëùí Áììï÷ùñßïõ

ÓÝññåò - Áñßùí Ðôïë. 58-59 ÓÝññåò (Êçñýêïò): Ìáñáãêïý 18, ÊáñáíôæÜ 2, Ôüãá 2, ÓáìïëáäÜ 6, ÔóéáìðáæÞ 6 (2), ÐáëëáäÜ 6, ÐåëôÝêç 18 (1). Áñßùí ÐôïëåìáÀäáò (ÐáðÜæïãëïõ): Èåï÷Üñç 2, Êõñêïðïýëïõ 19 (2), ÔæÞìïõ 2, ×áôæçìáãéüãëïõ 6 (2), ÔóáêìÜêç 9, ÓôáìáôéÜäïõ 7 (1), ÔïêìÜêç 14 (3). 74-51 (÷èåò) 31-66 68-61 ðáñ. (58-58 ê.á.) 58-59 63-40 87-80 2ç ðáñ.

Âáèìïëïãßá (óå 20 áãþíåò): ÐÁÏÊ 39, ÁÏ Óåññþí 35, ÔéôÜíåò ÄñÜìáò 35, Ðáíáèëçôéêüò 35, Áñßùí Ðôïëåìáßäáò 35, Ðõëáßá 33, ÁíáãÝííçóç Ñõóßïõ 33, ÇñáêëÞò 29, Áßáò Åõüóìïõ 28, ÌÝãáò ÁëÝîáíäñïò 26, ÊïìïôçíÞ 26, Áðüëëùí Êáñäßôóáò 24, ÁíÜëçøç Âüëïõ 21, Ößëéððïò ÂÝñïéáò 20. Åðüìåíç áãùíéóôéêÞ (21ç, 21/3): Ðáíáèëçôéêüò - ÁíáãÝííçóç Í. Ñõóßïõ, Ðõëáßá - Áßáò Åõüóìïõ, ÔéôÜíåò Äñ. - ÓÝññåò, Ì. ÁëÝîáíäñïò - Áñßùí Ðôïë., ÇñáêëÞò - ÁíÜëçøç Â., Ößëéððïò Â. - ÊïìïôçíÞ, ÐÁÏÊ - Áðüëëùí Êáñä.

46 44 43 38 36 32 32 30 30 29 29 27 24 22 13 5

ÅÐÏÌÅÍÇ ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ

’ ÅÐÓÊ (ᒠüìéëïò) åî áíáâïëÞò 4-4

ÄéáéôçôÝò: ÂïãéáôæÞò - Ôóïõìá÷ßäçò. Ôá äåêÜëåðôá: 16-23, 32-40, 43-64, 76-89. Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìáäùí Áéãéíéáêüò (×áôæïýëçò): Ìé÷áçëßäçò 27 (4), Ðáðïõëßäçò 8, Ëùôæáíéþôçò 14 (3), ÂÝíïò 2, ÊáíëÞò 4, Áìïýôæéáò 5 (1), Óôõëéáíßäçò 9 (1), Ðáðáâáóéëåßïõ 7 (1). ÐñùôÝáò Ãñåâåíþí (ÊáôóÜëçò): Áîå÷Ýñïãëïõ 7, Óðáíüò 9, ÌïõñÜôïãëïõ 16, Êùíóôáíôéíßäçò 3, Ñßãêïò 4, ÑÝððáò 10, ÔæÞìáò 11, ÊëùíáñÜò 8, Êáëïìåíéäçò 11, ×éüíïò 16 (4).

ÄéáéôçôÝò: Ìáñáèéþôçò - ÔæéïðÜíïò. Ôá äåêÜëåðôá: 9-12, 18-23, 40-51, 58-59.

3-0 3-0 2-2 1-0 2-3 ä.ä. 1-0 0-1

Åèíéêüò Âáôåñïý – ÓéÜôéóôá ÁÅ Ðïíôßùí Âáôüëáêêïõ – Âáôáíéáêüò Åèíéêüò Êáôåñßíçò – ÅÁÐ Öëþñéíá – ÁëåîÜíäñåéá ÊÜóôùñ - ÁÅ Ðïíôßùí Êáôåñßíçò Íßêç ÁãêáèéÜò - Áðüëëùí Áììï÷ùñßïõ ÃñåâåíÜ ÁåñÜôá - Ìáêåäïíéêüò Öïýöáò Óâïñþíïò – ÍÜïõóá

Åëðßäåò ÁÅÊ – ÌðÝìðçäåò

Óõíå÷ßæåé ôéò åðéôõ÷çìÝíåò åìöáíßóåéò ï Áñßùíáò. ÁõôÞ ôç öïñÜ èýìá ôïõ Ýðåóå ç ïìÜäá ôùí Óåññþí. Ïé ðôïëåìáúäéþôéóóåò ðÞñáí éá äýóêïëç áëëÜ äßêáéç íßêç ìÝóá óôéò ÓÝññåò êáé áíÝâçêáí óôç 2ç èÝóç. Áðôüçôïò óõíÝ÷éóå ôçí ðñïÝëáóÞ ôïõ ðñïò ôçí Á1 Ãõíáéêþí ï ÐÁÏÊ, êáèþò äåí óõíÜíôçóå ôï ðáñáìéêñü ðñüâëçìá êüíôñá óôïí ÌÝãá ÁëÝîáíäñï, ôïí ïðïßï óõíÝôñéøå ìå 63-40.

52 47 45 44 42 40 39 36 34 27 27 27 25 25 25 18 4

(2).

Áéãéíéáêüò - ÐñùôÝáò Ãñåâ. 76-89

Ðýññåéïò íßêç ôïõ Áñßùí

1-1 3-1 1-0 3-0 á.á. 1-0 1-3 1-1 0-1

ÄéáéôçôÝò: ÃêéïõæÝëçò - Óéôáñôßäçò.

Á2 ÌðÜóêåô Ãõíáéêþí

Ôá áðïôåëÝóìáôá ÁíáãÝííçóç Í. Ñõó. - Ðõëáßá ÁíÜëçøç Â. - Ðáíáèëçôéêüò Áßáò Åõüóìïõ - ÔéôÜíåò Äñ. ÓÝññåò - Áñßùí Ðô. ÐÁÏÊ - Ì. ÁëÝîáíäñïò ÊïìïôçíÞ - ÇñáêëÞò Áðüëëùí Êáñä. - Ößëéððïò Â.

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

Ôá áðïôåëÝóìáôá: Öïßíéêáò Ëáñ. - Áåôüò Êéëêßò

69-80

Åäåóóá - ÃïõìÝíéóóá

95-68

Íßêç Â. - Ößëéððïò Âåñ.

84-88

Âåëâåíôü - ËáóóÜíçò

89-77

Áéãéíéáêüò - ÐñùôÝáò Ãñåâ.

76-89

Áßïëïò Ôñéê. - Áñãïò/Ïñåóôéêü

92-53

Ìåôáìüñöùóç Â. - ×ÁÍÈ

80-87

Âáèìïëïãßá (óå 20 áãþíåò): Áßïëïò Ôñéê. 37, Ößëéððïò Â. 36, ÐñùôÝáò Ãñ. 32, Áåôüò Ê. 32, ×ÁÍÈ 31, Íßêç Â. 30, Öïßíéêáò Ë. 29, Áéãéíéáêüò 29, Ìåôáìüñöùóç 28, Áñãïò Ïñ. 25, Âåëâåíôü 24, ËáóóÜíçò 23, Åäåóóá 23, ÃïõìÝíéóóá 20. Åðüìåíç áãùíéóôéêÞ (21/03): ÃïõìÝíéóóá - Öïßíéêáò Ëáñ., Ößëéððïò Âåñ. ¸äåóóá, ËáóóÜíçò - Íßêç Â., ÐñùôÝáò Ãñ. - Âåëâåíôü, ×ÁÍÈ - Áéãéíéáêüò, Áåôüò Êéëêßò - Áßïëïò Ôñéê., ¢ñãïò Ïñåóôéêü - Ìåôáìüñöùóç.

ÂÁÈÌÏËÏÃÉÁ

¢ñçò Êáëïíåñßïõ ÄñÜóç Ôóïôõëßïõ Ì. Áë. ×áñáõãÞò ÄÜöíç Ðïëõìýëïõ ÊïæÜíç 2004 ÌðÝìðçäåò ÁíáãÝííçóç ÅñÜôõñáò Åëðßäåò ÁÅÊ Áê. ÓéÜôéóôáò Íéêçöüñïò ÊïéëÜäáò Äáíáïß ÊïæÜíçò ÁÅ Åëëçóðüíôïõ

35 35 30 26 23 22 21 22 19 14 9 1

ÅÐÏÌÅÍÇ ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ ÁÅ Åëëçóðüíôïõ – ¢ñçò Êáëïíåñßïõ Áê. ÓéÜôéóôáò – Äáíáïß ÊïæÜíçò ÄñÜóç Ôóïôõëßïõ – ÊïæÜíç 2004 Íéêçöüñïò ÊïéëÜäáò – Ì. Áë. ×áñáõãÞò Åëðßäåò ÁÅÊ – ÄÜöíç Ðïëõìýëïõ ÌðÝìðçäåò – ÁíáãÝííçóç ÅñÜôõñáò


ÈÁÑÑÏÓ

&

ÅÉÄÇÓÅÉÓ

Tï íÝï ó÷ïëåßï – ÊÅÐ «×Üóáìå ôç óïößá ãéá ÷Üñç ôçò ãíþóçò, ÷Üóáìå ôç ãíþóç ãéá ÷Üñç ôçò ðëçñïöïñßáò» ¸ëéïô ¸÷ù ìðñïóôÜ ìïõ, äçìïóéåýåôáé óôï äéáäßêôõï óôçí éóôïóåëßäá ôïõ õðïõñãåßïõ, ðñþçí ÅèíéêÞò, Ðáéäåßáò, ôï «ó÷Ýäéï äñÜóçò ãéá ôçí õëïðïßçóç ôùí ðñïãñáììáôéêþí äåóìåýóåùí óôï ÷þñï ôçò Ðáéäåßáò», üðùò óçìåéþíåé óôï åéóáãùãéêü óçìåßùìá ç õðïõñãüò ¢ííá. Ôßôëïò ôïõ «ÐÑÙÔÁ Ï ÌÁÈÇÔÇÓ». Óôü÷ïò, ìåãáëüðíïïò, ç ÁÍÁÂÁÈÌÉÓÇ ôçò Ðáéäåßáò, ç ÁÍÁÓÔÇËÙÓÇ ôïõ åêðáéäåõôéêïý óõóôÞìáôïò. (Ôá êåöáëáßá ðåñéÝ÷ïíôáé óôï êåßìåíï). Ç ëÝîç «áíáóôÞëùóç» ðáñáðÝìðåé óôçí ÊõñéáêÞ ôçò Ïñèïäïîßáò. Ðñïöáíþò ãñÜöôçêå ôéò çìÝñåò «ðÝñéî» ôçò åïñôÞò êáé ç õðïõñãüò «êáé ÈñçóêåõìÜôùí» ôóßìðçóå ôçí ëÝîç. Ç «áíáâÜèìéóç» åßíáé ôï êåíôñéêü óýíèçìá ãéá ôï «íÝï ó÷ïëåßï». Ùò ãíùóôüí êÜèå íÝïò õðïõñãüò Ðáéäåßáò áíáóôõëþíåé ôï «üñáìá» ôïõ ìå ìéá åìâëçìáôéêÞ ëÝîç, ìéá ëÝîç – óýíèçìá, ðïõ óáí áöçñçìÝíï áíáöïñéêü õðïêáôÜóôáôï óçìáßíåé äõíçôéêÜ ôá ðÜíôá ÷ùñßò óôçí ðñáãìáôéêüôçôá íá ðåñéÝ÷åé ôßðïôå. Áò äïýìå êÜðïéåò ëÝîåéò – êáñáìÝëåò, ðïõ áíáèñþóêïõí áíÜëáöñåò óáí öõóáëßäåò áÝñïò, «êåëýöç Ýñçìá åííïßáò» üðùò èá Ýëåãå êé ï ÑïÀäçò. Ðëçí ôçò ÷éëéïìáóçìÝíçò «ìåôáññýèìéóçò» ó’ áõôüí ôïí ôïìÝá äéáðñÝðïõí ëÝîåéò ðïõ Ý÷ïõí ðñþôï óõíèåôéêü ôçí ðñüèåóç «áíÜ». ÁíáíÝùóç, áíáóõãêñüôçóç, áíáãÝííçóç, áíáêáßíéóç, áíáäüìçóç üëåò ãåíéêÝò êáé áüñéóôåò, ãé’ áõôü êáé ìåãÜëçò åìâÝëåéáò, üðùò äéäÜóêåé ç êïéíùíéêÞ øõ÷ïëïãßá. Ôþñá êáñõêåýôçêå ôï íÝï üñáìá ìå ôçí ëÝîç áíáâÜèìéóç. ÌÜëëïí ôïõò îÝöõãå üôé Ý÷åé îáíá÷ñçóéìïðïéçèåß ùò áåñüðëáóôï óýíèçìá. ÄéáâÜæù óôï âéâëßï «îýëéíç ãëþóóá» ôïõ Ã. Êáëéüñç, Ýêäïóç ôïõ 1991. «Ç ðåñéëÜëçôç áíáâÜèìéóç – ôçò Ðáéäåßáò, ôçò ÄéïéêÞóåùò ê.ë.ð. – êáôÜíôçóå øåõäþíõìï ôçò ëïýöáò êáé ôçò óõíôå÷íéáêÞò áíåõèõíüôçôáò, ôçò Þóóïíïò ðñïóðÜèåéáò êáé ôçò Üêïðçò ðñïáãùãÞò: óôçí åêðáßäåõóç ë.÷. óçìáßíåé íá ìçí êáôáñãçèåß ç åðåôçñßäá êé ïé ðôõ÷éïý÷ïé ôùí ðáíåðéóôçìßùí íá äéïñßæïíôáé óå ãõìíÜóéï êáé ëýêåéï ìå ìüíï ðñïóüí ôï ðôõ÷ßï – êé áõôü áíåîáñôÞôùò âáèìïý – ÷ùñßò Üëëç ìåôåêðáßäåõóç Þ ðñïðáñáóêåõÞ? ïé êáèçãçôÝò ôçò ÌÝóçò íá óõíå÷ßóïõí íá ðñïÜãïíôáé áõôïìÜôùò, êáé áíáîéïëüãçôá Üìá ôç óõìðëçñþóåé ïñéóìÝíïé ÷ñüíïõ, äß÷ùò Ýëåã÷ï åðéèåùñçôþí Þ Üëëçò ðñïúóôáìÝíçò áñ÷Þò? ïé ìáèçôÝò íá ðñïÜãïíôáé Üíåõ åîåôÜóåùí óôï ãõìíÜóéï êáèþò êáé áðü ôï ãõìíÜóéï óôï Ëýêåéï, åíþ óôçí áíþôáôç åêðáßäåõóç íá êáôáñãçèåß ï «áõôáñ÷éóìüò» ôùí åîåôÜóåùí êáé ç «êáðéôáëéóôéêÞ åíôáôéêïðïßçóç ôùí óðïõäþí», íá êáôá÷ùñçèåß åóáåß ôï Ýíá åã÷åéñßäéï êáé íá èåóìïðïéçèåß ç ðáñåñãïìÜèåéá. Êáé ãåíéêþò ïé ðÜíôåò æçôïýí áíáâÜèìéóç ôùí ðÜíôùí öôÜíåé íá ìçí èéãïýí ôá õðïâáèìéóôéêÜ “êåêôçìÝíᔠôïõ êáèåíüò». (åêä. «Áñìüò», óåë. 231). Ôï íÝï ó÷Ýäéï – áíáâÜèìéóç èÝôåé ôïí ìáèçôÞ óôï åðßêåíôñï ôùí… áíáâáèìéóôéêþí ðñïôÜóåùí. Äéáöùíþ. «Ó÷ïëåßï ßóïí äÜóêáëïò», üðùò ëÝåé ï ÐáëáìÜò.(«Êáëþí ôùí äéäáóêÜëùí êáëïß êáé ïé ìáèçôáß», ï Üãéïò Ãñçãüñéïò ï Èåïëüãïò). ºóùò êÜðïéïõò áõôü ôïõò îåíßæåé êáé ôïõò…îéíßæåé. «ÊÝíôñï Þ ðñþôá ï ìáèçôÞò» åßíáé Ýíá ïëÝèñéï éäåïëüãçìá, êáôáóôñåðôéêü ôçò ßäéáò ôçò õðüóôáóçò ôïõ ó÷ïëåßïõ. ÉäñõôéêÞ óõíèÞêç ôïõ ó÷ïëåßïõ åßíáé üôé õðÜñ÷åé êÜðïéïò ðïõ ãíùñßæåé (ï äÜóêáëïò) êáé êÜðïéïò ðïõ äåí ãíùñßæåé (ï ìáèçôÞò) êáé üôé ï äåýôåñïò ðñïóÝñ÷åôáé óôïí ðñþôï ãéá íá äéäá÷ôåß êáé íá ìÜèåé».( «Ôá ÷áìÝíá ðáéäéÜ ìáò», ÍáôÜóá Ðïëïíý, åêä. «Ðüëéò» óåë. 15). ÐáëéÜ ëÝãáìå ãéá ôïí êáëü äÜóêáëï üôé Ý÷åé ìåôáäïôéêüôçôá, ôþñá ôïí èÝëïõìå åðéêïéíùíéáêü, íá îÝñåé Üñéóôá ôïõò õðïëïãéóôÝò, íá åßíáé «äéáäñáóôéêüò», «øçöéáêüò». Íá öýãåé ôï ðñüóùðï, åßíáé áíåîÝëåãêôï, åßíáé åðéêßíäõíï, ìðïñåß íá âãåé áðü ôï ðñüãñáììá êáé íá ìéëÜ ãéá üñáìá, ãéá áîßåò. Ï õðïëïãéóôÞò, ç ïèüíç «óéäåñþíåé» ôá áíåüñôáóôá íéÜôá, ôá ïìïéïìïñöþíåé, ç áðïöïñÜ ôïõ ïëïêëçñùôéóìïý, ç ïñãïõåëéáíÞ «íÝá óêÝøç» êñïýåé ôçí èýñá. Åíäåéêôéêü ôçò øçöéïìáíßáò êáé ðñïïäïìáíßáò ðïõ äéáêáôÝ÷åé ôï íÝï Õðïõñãåßï åßíáé ôï åîÞò. Ôï «ó÷Ýäéï áíáâÜèìéóçò» äçìïóéåýåôáé óå 37 óåëßäåò. ÌÝôñçóá ðåñßðïõ 30 öïñÝò ôç ëÝîç «øçöéáêüò -Þü». Óôü÷ïò «ï äéáäñáóôéêüò ðßíáêáò, ôï çëåêôñïíéêü âéâëßï, ôï øçöéáêü åêðáéäåõôéêü õëéêü, ï ðñïóùðéêüò ìáèçôéêüò õðïëïãéóôÞò». (Áðü ôï ðñïó÷Ýäéï). ¼ëá áõôÜ áðü ôï íçðéáãùãåßï, áðü ôçí ðñþôç Äçìïôéêïý. Ðñïóöåýãù óôï âéâëßï «Ç áíïêëÞñùôç åðáíÜóôáóç» ôïõ Ì. Äåñôïýæïõ (ìáêáñßôç ðéá), ï ïðïßïò õðÞñîå êáèçãçôÞò óôï ÌÉÔ, åðéóôÞìïíáò ðáãêüóìéáò åìâÝëåéáò êáé áõèåíôßá óôïõò õðïëïãéóôÝò. ÃñÜöåé: «Óå ïëüêëçñï ôïí êüóìï, áãÝëåò ðïëéôéêþí, ïäçãïýìåíåò áðü áõôïýò ôùí Ç.Ð.Á., åðáíáëáìâÜíïõí ôï áêáôÜëçðôï äüãìá ôïõ óõñìïý üôé åêáôïììýñéá ðáéäéþí óå ÷éëéÜäåò ó÷ïëåßá ðñÝðåé íá åßíáé äéáóõíäåäåìÝíá. Ìðïñåßôå íá áéóèáíèåßôå ôç æÝóç ôïõò. Äåí åßíáé ôüóï õðåýèõíï êáé ìïíôÝñíï íá èÝóïõìå ôç íÝá ôå÷íïëïãßá óôçí õðçñåóßá ôïõ åõãåíéêüôåñïõ êïéíùíéêïý óôü÷ïõ ôçò åêðáßäåõóçò ôùí ðáéäéþí ìáò; ¼÷é áêñéâþò. ÌåôÜ áðü 35 ÷ñüíéá ðåéñáìáôéóìþí ìå ôïõò õðïëïãéóôÝò óå äéÜöïñïõò ôïìåßò ôçò åêðáßäåõóçò, äåí Ý÷åé âñåèåß áêüìç áðÜíôçóç óôï êåíôñéêü åñþôçìá: “Ïé õðïëïãéóôÝò åßíáé ðñÜãìáôé áðïôåëåóìáôéêïß óôçí åêðáßäåõóç;”. Ôá óôïé÷åßá áðü ðïëõÜñéèìåò ìåëÝôåò ðÜíù óôï áí ïé õðïëïãéóôÝò âåëôéþíïõí ôçí ïõóéáóôéêÞ ìáèçóéáêÞ äéáäéêáóßá åßíáé óõíôñéðôéêÜ åêêñåìޅ. Áò áó÷ïëçèïýìå áðëþò ìå ìéá óôáôéóôéêÞ áðü ôïí óùñü ôùí óôïé÷åßùí. Ïé Áìåñéêáíïß ìáèçôÝò ãõìíáóßïõ êáé ëõêåßïõ êáôáôÜóóïíôáé óôáèåñÜ áðü äùäÝêáôïé ìÝ÷ñé äÝêáôïé üãäïïé, äéåèíþò, óôéò éêáíüôçôåò ðïõ åìöáíßæïõí óôá ìáèçìáôéêÜ êáé ôç öõóéêÞ, åíþ ïé ÁóéÜôåò ìáèçôÝò Ýñ÷ïíôáé ðñþôïé. Êáé üìùò ïé Áìåñéêáíïß ìáèçôÝò Ý÷ïõí ðïëý ìåãáëýôåñç ðñüóâáóç óå õðïëïãéóôÝò áð’ ü,ôé ïé áíôßóôïé÷ïé ÁóéÜôåò. Ôé åßíáé áõôü ðïõ êÜíïõí ïé ÁóéÜôåò åêðáéäåõôéêïß ÷ùñßò ôçí ôå÷íïëïãßá, ðïõ êáëü èá Þôáí íá ìéìçèïýí ïé Áìåñéêáíïß åêðáéäåõôéêïß; ¸íáò ëüãïò ðïõ ïé áðüøåéò óõíå÷ßæïõí íá åßíáé äé÷áóìÝíåò Ý÷åé Üìåóç ó÷Ýóç ìå áõôü ðïõ êÜíïõí êáëýôåñá ïé Üíèñùðïé – äÜóêáëïé. ÄçëáäÞ íá áíÜâïõí ôç öëüãá óôçí øõ÷Þ ôïõ ìáèçôÞ, íá ôïí óôçñßæïõí, íá áðïôåëïýí ðñüôõðï. ÊáíÝíá áðü áõôÜ ôá ÷áñáêôçñéóôéêÜ äåí ìåôáöÝñåôáé åýêïëá ìÝóù ôçò ðëçñïöïñéêÞò». (Åêä. «ËéâÜíç», óåë 243-244). Ôé ëÝåé óôï ôÝëïò ï óïöüò êáèçãçôÞò. Ó÷ïëåßï ßóïí äÜóêáëïò êáé ôï ôïõ ÐëÜôùíïò: «ðáéäåßá åóôß ïõ ôçí õäñßá ðëçñþóáé áëëÜ áíÜøáé áõôÞí», ç ðáéäåßá åßíáé öëüãá øõ÷Þò êáé ü÷é ãÝìéóìá Üäåéïõ äï÷åßïõ. Áí óôÞóïõìå 6÷ñïíá êáé 7÷ñïíá ðáéäéÜ ìðñïóôÜ óå õðïëïãéóôÞ, èá ìéëÜìå ãéá ðëÞñç áðï÷áýíùóç, ãéá áäéáíüçôç êáôáóôñïöÞ ôçò ðáéäéêÞò çëéêßáò. ÐáñÞëèáí 10 ÷ñüíéá áðü ôüôå ðïõ ãñÜöôçêå ôï âéâëßï êáé Þäç óôçí ÁìåñéêÞ«áí èÝëåéò íá äåéò ôçí ÅëëÜäá ôïõ ìÝëëïíôïò åðéóêÝøïõ ôçí óçìåñéíÞ ÁìåñéêÞ»- õðÜñ÷åé ôñïìåñÞ áíçóõ÷ßá ãéá ôïí äéáäéêôõáêü åèéóìü Þ «çëåêôñïíéêÞ ìïñößíç» üðùò ïíïìÜæåôáé. Ôï êåßìåíï ôçò õðïõñãïý Ðáéäåßáò, ôï «ó÷Ýäéï áíáâÜèìéóçò», åßíáé ïõóéáóôéêÜ Ýíáò ýìíïò óôï ëåãüìåíï «øçöéáêü ó÷ïëåßï» (“e-school”). ¸÷åéò ôçí åíôýðùóç üôé äåí áíáöÝñåôáé óå ó÷ïëåßï, óå Ðáéäåßá, áëëÜ óå Ýíá åßäïò ÊÅÐ (ÊÝíôñï ÅîõðçñÝôçóçò Ðïëéôþí), ìéá êáëùäéùìÝíç åðé÷åßñçóç, ìå áìßëçôïõò, áðñüóùðïõò õðáëëÞëïõò – äáóêÜëïõò êáé ÷ñÞóôåò, ðåëÜôåò, åðéóêÝðôåò, ðïõ ôïõò ëÝìå êáé ìáèçôÝò. Ôï íÝï ó÷ïëåßï – ÊÅÐ õðïíïìåýåé, êáôáñãåß ôçí ïõóßá ôçò Ðáéäåßáò (üôé ôïõëÜ÷éóôïí áðÝìåéíå). ÁíÜãåôáé «áíáâáèìßæåôáé» ç ðëçñïöïñßá, äçëáäÞ ôï åöÞìåñï, ôï ðñüóêáéñï êáé ÷ñÞóéìï, óå «ÌåãÜëç ÉäÝá» ôçò Ðáéäåßáò êáé åîïâåëßæåôáé ðëÞñçò ï áíèñùðéóôéêüò ÷áñáêôÞñáò ôïõ ó÷ïëåßïõ. ÌåôáâÜëëåôáé áðñïêÜëõðôá óå ðñïèÜëáìï ôçò ôå÷íïêñáôéêÞò êïéíùíßáò, ó÷ïëåßï ÷ùñßò éèáãÝíåéá, ãëùóóéêÜ êáé çèéêÜ áðïíåêñùìÝíï. ¸íá êñáôéêü ðáéäïìÜæùìá, üðïõ èá ðñïåôïéìÜæïíôáé ïé áõñéáíïß ôçëåãåíßôóáñïé, ïé ðñþçí ¸ëëçíåò. ËåðôïìÝñåéá áðïêáëõðôéêÞ. Óôï «ó÷Ýäéï» äåí óõíÜíôçóá ðïõèåíÜ ôéò ëÝîåéò ðáôñßäá êáé Ýèíïò. Íá ìçí ìéëÞóù ãéá Ïñèïäïîßá Þ ðáñÜäïóç, ãéáôß åëëï÷åýïõí ïé êáè’ åðÜããåëìá åêêëçóéïìÜ÷ïé… ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÍÁÔÓÉÏÓ ÄÁÓÊÁËÏÓ - ÈÅÏËÏÃÏÓ

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

ÌÞíõìá Üñíçóçò óôçí ÕðåñâïëéêÞ êáé Áëüãéóôç ÊáôáíÜëùóç ÁÐÏ ÔÏ ÔÏÐÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÍÅÙÍ ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ

Ô

ï Ôïðéêü Óõìâïýëéï ÍÝùí ôïõ ÄÞìïõ Åëëçóðüíôïõ ìå áöïñìÞ ôç Ðáãêüóìéá ÇìÝñá ôïõ ÊáôáíáëùôÞ (15 – 03 – 2010), äçëþíåé ôo åíäéáöÝñïí ôïõ óôá ðïëëÜ ðñïâëÞìáôá ðïõ áíôéìåôùðßæïõìå êáèçìåñéíÜ ùò ÊáôáíáëùôÝò êáé õðåíèõìßæåé ôçí ðáñïõóßá êáé ôçí ÁðïíïìÞ ôùí ÊõðÝëëùí êáé Ìåôáëëßùí áðü ôïí Ðñüåäñï ôïõ ÊÅÐÊÁ ÊïæÜíçò ê. ÉùÜííç Èåïöýëáêôï óôïí ôåëéêü ôïõ 2ÏÕ ÔïõñíïõÜ ÌðÜóêåô Êáëïêáßñé 2009 ðïõ äéïñãÜíùóå ôï Ôïðéêü Óõìâïýëéï ÍÝùí Åëëçóðüíôïõ. ¼ðùò êáé ôüôå Ýôóé êáé ôþñá ôï Ôïðéêü Óõìâïýëéï ÍÝùí ôïõ ÄÞìïõ Åëëçóðüíôïõ óôÝëíåé ôï ìÞíõìá ôçò

Ïé ðñïóëÞøåéò ôùí åðéôõ÷üíôùí óôçí ÄÅÇ Ôçò ÁÍÍÁÓ ÍÁÍÏÐÏÕËÏÕ ÐïëéôåõôÞ Í. ÊïæÜíçò

Üñíçóçò óôçí ÕðåñâïëéêÞ êáé Áëüãéóôç ÊáôáíÜëùóç êáé ðùò ç ãíþóç ôùí ÄéêáéùìÜôùí ôùí Êáôáíáëùôþí Ý÷ïõí óôü÷ï ôçí äéêÞ ìáò ðñïóôáóßá áðÝíáíôé óå êÜèå åßäïõò êåñäïóêïðßá êáé åêìåôÜëëåõóç óôéò êáèçìåñéíÝò ìáò óõíáëëáãÝò. ¸ñãï ôïõ ÊÅÐÊÁ ÊïæÜíçò åßíáé ç åíçìÝñùóç ôùí Êáôáíáëùôþí ãéá áõôÜ ôá Äéêáéþìáôá, ç ëÞøç ìÝôñùí ðñüëçøçò ãéá ôçí ðñïóôáóßá ôïõò, êáé ç óùóôÞ äéåêäßêçóç Ýôóé þóôå íá õðÜñ÷åé Äßêáéç óõíáëëáãÞ êáé óåâáóìüò áðÝíáíôé óôïí ÊáôáíáëùôÞ.

Óôçí ÅëëÜäá êéíäõíåýïõìå ðëÝïí ü÷é ìüíïí áðü ôçí ïéêïíïìéêÞ êñßóç, áëëÜ áðü ìéá Üëëç åðéêéíäõíþôåñç ôçí èåóìéêÞ êñßóç ðïõ áããßæåé ôá üñéá êáôÜëõóçò êÜèå äçìïêñáôéêÞò áñ÷Þò. Ïé ðáëëéíùäßåò ôçò êõâÝñíçóçò óôçí ðñüóëçøç ôùí åðéôõ÷üíôùí óôïí äéáãùíéóìü ôçò ÄÅÇ äåí Ý÷ïõí êáíÝíá íïìéêü êáé êïéíùíéêü Ýñåéóìá. Ïé åðéôõ÷üíôåò ðñïÝñ÷ïíôáé áðü Ýíáí íüìéìï äéáãùíéóìü êáé ïé äéáäéêáóßåò íïìüôõðçò ðñüóëçøÞò ôïõò Ý÷ïõí êáè üëá ïëïêëçñùèåß. Ïé äéáâåâáéþóåéò áðü ôá ÷åßëç ôùí áñìïäßùí ðåñßóóåøáí êáé ç êõâÝñíçóç åßíáé Ýêèåôç . Ç áíáâïëÞ ôùí ðñïóëÞøåùí óôïí äçìüóéï ôïìÝá êáé óôéò ÄÅÊÏ äåí ìðïñåß íá êáôáëÜâåé åðéôõ÷üíôåò ðïõ Þäç åßíáé Üíåñãïé åäþ êáé ðïëý êáéñü, ãíùñßæïíôáò üôé Ý÷ïõí «ðñïóëçöèåß» óôçí ÄÅÇ êáé ðïõ Þäç Ýðñåðå åö üóïí ôï ÊñÜôïò åß÷å óõíÝ÷åéá ùò þöåéëå íá åñãÜæïíôáé. Óýóóùìç ç ðïëéôéêÞ çãåóßá ôïõ íïìïý ìáò èá ðñÝðåé íá äåóìåõôåß êáé íá èÝóåé êüêêéíåò ãñáììÝò óôçí äéïßêçóç ôçò ÄÅÇ êáé ôïõò ðïëéôéêïýò ôçò ðñïúóôáìÝíïõò , ãéáôß ï ôüðïò ìáò äïêéìÜæåôáé áðü õøçëüôáôç áíåñãßá êáé ç êáèçìåñéíÜ ðáñáôçñïýìåíç óõññßêíùóç ôçò ÄÅÇ Ý÷åé Þäç êáôáóôñïöéêÝò óõíÝðåéåò ãéá ôçí ôïðéêÞ êáé ôçí åèíéêÞ ìáò ïéêïíïìßá. Áíôç÷åß áêüìç óôá áõôéÜ ìáò ç äÝóìåõóç ôïõ óçìåñéíïý ðñùèõðïõñãïý óôçí ðëáôåßá ôçò ÊïæÜíçò ãéá Üìåóç ðñüóëçøç ôùí åðéôõ÷üíôùí . Åðéêßíäõíç ðïëéôéêÞ áíáîéïðéóôßá ; Þ ïäçãüò «ðùò êåñäßæåéò åêëïãÝò ðïõëþíôáò åëðßäá ;»

ÍÝï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï óôï Óýëëïãï Ãñåâåíéùôþí ÊïæÜíçò

Ôï ÷áñôïãñáöéêü ëåýêùìá ôïõ ×ñÞóôïõ Æá÷áñÜêé, ðáñïõóéÜóôçêå óôç ÄçìïôéêÞ ×áñôïèÞêç Óôïõò ÷þñïõò ôçò ÄçìïôéêÞò ×áñôïèÞêçò, óôï Áñ÷ïíôéêü ËáóóÜíç, ðáñïõóéÜóôçêå ôï ìåóçìÝñé ôçò ÊõñéáêÞò 14 Ìáñôßïõ, ôï ÷áñôïãñáöéêü ëåýêùìá ôïõ ðñÝóâç å.ô. ×ñÞóôïõ Æá÷áñÜêé «"ÍÞóïõ ÊñÞôçò ÈÝóéò", ôÝóóåñéò áéþíåò Ýíôõðçò ÷áñôïãñáößáò ôçò ÊñÞôçò, 1477-1800», óôï ðëáßóéï ôçò ïëïêëÞñùóçò ôçò Ýêèåóçò ÷áñôþí «Ç ÊñÞôç ôáîéäåýåé ìå ÷Üñôåò óôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá», ðïõ äéïñãÜíùóå ï ÄÞìïò ÊïæÜíçò áðü ôéò 17 Éáíïõáñßïõ.

Ï ê. Æá÷áñÜêéò áöïý åõ÷áñßóôçóå ôï ÄÞìï ÊïæÜíçò êáé ôï ÄÞìáñ÷ï, åîÝöñáóå ôç ÷áñÜ ôïõ ãéá ôçí åðßóêåøç óôçí ðüëç ôçò ÊïæÜíçò êáé ãéá ôç äõíáôüôçôá ðïõ ôïõ äüèçêå, üíôáò Êñçôéêüò, íá ìéëÞóåé ãéá ôç ÷áñôïãñÜöçóç ôï íçóéïý ôïõ. Ï ðñÝóâçò óôï ðëáßóéï ôçò åðßóêåøÞò ôïõ îåíáãÞèçêå óôçí ÊïâåíôÜñåéï ÂéâëéïèÞêç ãéá íá åíçìåñùèåß ãéá ôï Ýñãï êáé ôéò ðñïïðôéêÝò ôçò, êáé äÞëùóå åíôõðùóéáóìÝíïò áðü ôïí ðëïýôï ôïõ ðåñéå÷ïìÝíïõ ôçò êáé ôï ó÷Ýäéï ôïõ íÝïõ êôéñßïõ ôçò. Ï ÄÞìáñ÷ïò, ËÜæáñïò Ìáëïýôáò, áöïý åîÝöñáóå ôçí ÷áñÜ êáé ôçí ôéìÞ ãéá ôçí ðáñïõóßá ôïõ ðñÝóâç óôç ÄçìïôéêÞ ×áñôïèÞêç, äéáôýðùóå êáé ôçí ðåðïßèçóÞ ôïõ, üôé ï ê.

Æá÷áñÜêéò èá ãßíåé ößëïò ôçò ÊïæÜíçò, ôçò Êïâåíôáñåßïõ ÂéâëéïèÞêçò êáé öõóéêÜ ôçò ÄçìïôéêÞò ×áñôïèÞêçò. Ç åðßóêåøç êáé ç ïìéëßá ôïõ äéáêåêñéìÝíïõ äéðëùìÜôç ïñãáíþèçêå ìå ôçí óõíåñãáóßá ôïõ ÄÞìïõ ÊïæÜíçò, ôçò Êïâåíôáñåßïõ ÄçìïôéêÞò ÂéâëéïèÞêçò, ôïõ Óõëëüãïõ Êñçôþí ÊïæÜíçò êáé ôùí åêäüóåùí «Ìéêñüò Íáõôßëïò» Çñáêëåßïõ ÊñÞôçò, óôï ðëáßóéï ôïõ ÐñïãñÜììáôïò ôïõ ÄÞìïõ êáé ôçò ÂéâëéïèÞêçò «ÏñãÜíùóç êáé ÁíÜäåéîç ôçò ÄçìïôéêÞò ×áñôïèÞêçò ÊïæÜíçò, 2008-2010» ðïõ óõíôïíßæåé ç åñåõíçôéêÞ ïìÜäá ôïõ Á.Ð.È. ìå õðåýèõíï ôïí êáèçãçôÞ ÅõÜã. ËéâéåñÜôï.

Õðïôñïößåò óå öïéôçôÝò ôçò Ä. Ìáêåäïíßáò ¸÷åé áíáñôçèåß óôï ðßíáêá áíáêïéíþóåùí ôïõ Äçìïôéêïý ÊáôáóôÞìáôïò ÓéÜôéóôáò ç ðñïêÞñõîç äéáãùíéóìïý ôïõ Áñéóôïôåëåßïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Èåóóáëïíßêçò ãéá ôç ÷ïñÞãçóç ôñéþí õðïôñïöéþí óå ðñïðôõ÷éáêïýò öïéôçôÝò, ãéá ôï áêáäçìáúêü Ýôïò 2010-2011, áðü ôá Ýóïäá ôïõ êëçñïäïôÞìáôïò Êùíóôáíôßíïõ Êëåéíßá, ôùí Ó÷ïëþí Èåôéêþí Åðéóôçìþí, Ðïëõôå÷íéêÞò, ÉáôñéêÞò, ÏäïíôéáôñéêÞò, Ãåùðïíßáò, Äáóïëïãßáò êáé Öõóéêïý ÐåñéâÜëëïíôïò, ÊôçíéáôñéêÞò êáé ôïõ ÔìÞìáôïò ÖáñìáêåõôéêÞò ôïõ ÁÐ.È., êáôáãüìåíùí êáôÜ ðñïôßìçóç áðü ôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá éäßùò áðü ôç ÓéÜôéóôá Þ ôçí ÊïæÜíç. ÁíáëõôéêÜ ôá äéêáéïëïãçôéêÜ, ïé ëåðôïìÝñåéåò ãéá ôçí õðïôñïößá êáé ôï äéáãùíéóìü óôï ôåý÷ïò ôçò ðñïêÞñõîçò êáé óôï ÔìÞìá ÊëçñïäïôçìÜôùí ôïõ Á.Ð.È., óôï ôçëÝöùíï 2310995213-14, ðëçñïöïñßåò êá ×áñÜ Êïõêëéíïý.

ØÇÖÉÓÌÁ ÊÏÉÍÏÔÇÔÁÓ ËÉÂÁÄÅÑÏÕ ÊÏÆÁÍÇÓ Óôéò 7 Öåâñïõáñßïõ 2010 óôï Ëéâáäåñü ÊïæÜíçò ðñáãìáôïðïéÞèçêå óýóêåøç ìåôáîý ôùí ðáñáêÜôù áíáöåñüìåíùí öïñÝùí, ðñïêåéìÝíïõ íá óõæçôçèåß ôï ðñüãñáììá äéïéêçôéêÞò áíáäéÜñèñùóçò ôçò ÷þñáò ìå ôçí ïíïìáóßá «ÊÁËËÉÊÑÁÔÇÓ». Ïé öïñåßò ðïõ Ýëáâáí ìÝñïò óôç óýóêåøç Þôáí ïé åîÞò: ôï Êïéíïôéêü Óõìâïýëéï Ëéâáäåñïý, ï Óýëëïãïò ÃïíÝùí êáé Êçäåìüíùí, åêðñüóùðïé ôïõ Ëõêåßïõ, Ãõìíáóßïõ, Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ êáé Íçðéáãùãåßïõ Ëéâáäåñïý, ï Ðïëéôéóôéêüò Óýëëïãïò Ëéâáäåñïý, ï Ðïëéôéóôéêüò Óýëëïãïò Ëéâáäåñéùôþí Èåóóáëïíßêçò, ï Êôçíïôñïöéêüò Óýëëïãïò, ï Áãñïôéêüò Óõíåôáéñéóìüò Ëéâáäåñïý, ï Áèëçôéêüò Óýëëïãïò, ï Áéìïäïôéêüò Óýëëïãïò êáé ôï Ê.Á.Ð.Ç. Ëéâáäåñïý. ÌåôÜ áðü ó÷åôéêÞ óõæÞôçóç ðïõ Ýãéíå ó÷åôéêÜ ìå ôï ðñïùèïýìåíï ðñüãñáììá äéïéêçôéêÞò áíáäéÜñèñùóçò ôçò ÷þñáò êáé ôç äñïìïëïãïýìåíç áðïññüöçóç ôçò Êïéíüôçôáò Ëéâáäåñïý áðü ôï ÄÞìï Óåñâßùí, ïé ðáñáðÜíù öïñåßò ÏÌÏÖÙÍÁ ÁÐÏÖÁÓÉÓÁÍ ôá åîÞò: Äéáöùíïýìå ñéæéêÜ ôç ìåëÝôç ôïõ É.Ô.Á. ãéá ôÝóóåñéò ÄÞìïõò óôï Íïìü ÊïæÜíçò, üðùò åðßóçò êáé ìå ôç ìåëÝôç ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Èåóóáëßáò, ðïõ ðñïùèïýí ôçí êáôÜñãçóç ôçò õöéóôÜìåíçò éóôïñéêÞò êïéíüôçôáò Ëéâáäåñïý êáé ôçí áðïññüöçóÞ ôçò áðü ôï ÄÞìï Óåñâßùí. Ç áìåôáêßíçôç áõôÞ êÜèåôç ÜñíçóÞ ìáò äåí åßíáé ðñïúüí ïðïéáóäÞðïôå éäåïëçøßáò Þ Üêñéôïõ ôïðéêéóìïý. Ðéóôåýïõìå üìùò áêñÜäáíôá üôé ï åîáíáãêáóìüò ôùí ôïðéêþí êïéíùíéþí óå óõíÝíùóç, üðïõ ïé êïéíùíßåò áõôÝò äåí óõìöùíïýí, èá Ý÷åé ùò áðïôÝëåóìá ôç äçìéïõñãßá ÄÞìùí ÷ùñßò óõíï÷Þ êáé ÷ùñßò óõìðáãÞ êáé óõíåêôéêÞ äïìÞ, ÄÞìùí äõóëåéôïõñãéêþí êáé áðïìáêñõóìÝíùí áðü ôïí ðïëßôç êáé ôá ðñïâëÞìáôÜ ôïõ. Ç äéïéêçôéêÞ áíáäéÜñèñùóç ôçò ÷þñáò ìáò ðñÝðåé íá óôçñé÷èåß êáôÜ âÜóç óôç óõíáßíåóç ôùí ôïðéêþí êïéíùíéþí êáé íá ëÜâåé õðüøç ôçò ôá éäéáßôåñá éóôïñéêÜ, ãåùãñáöéêÜ, ðïëéôéóìéêÜ, êïéíùíéêÜ êáé ïéêïíïìéêÜ ÷áñáêôçñéóôéêÜ ôïõ êÜèå õöéóôÜìåíïõ ÄÞìïõ Þ Êïéíüôçôáò. Ðñïò ôçí êáôåýèõíóç áõôÞ ìáò ïäçãåß êáôáñ÷Þí ôï Üñèñï 101 ðáñ. 2 ôïõ ÓõíôÜãìáôïò, ôï ïðïßï ïñßæåé üôé «ç äéïéêçôéêÞ äéáßñåóç ôçò ÷þñáò äéáìïñöþíåôáé ìå âÜóç ôéò

ãåùïéêïíïìéêÝò êïéíùíéêÝò êáé óõãêïéíùíéáêÝò óõíèÞêåò». Óýìöùíá ëïéðüí ìå ôá ðáñáðÜíù êáé ìå äåäïìÝíá üôé: á) ç êïéíüôçôá Ëéâáäåñïý áðÝ÷åé 26 ÷ëì. Áðü ôï ÄÞìï Óåñâßùí, ãéá íá êáëõöèåß äå ç áðüóôáóç áõôÞ ÷ñåéÜæåôáé ðÜíù áðü ìéóÞ þñá, ëüãù ôçò õøïìåôñéêÞò äéáöïñÜò ðïõ õðÜñ÷åé ìå ôï ÄÞìï Óåñâßùí êáé ôçò áðüôïìçò ìïñöïëïãßáò ôïõ åäÜöïõò. â) åßíáé ìéá áðü ôéò ðëÝïí ïñåéíÝò êáé áðïìáêñõóìÝíåò êïéíüôçôåò ôïõ Íïìïý ÊïæÜíçò, ìå óõíÝðåéá ç ìåôáêßíçóç ôùí êáôïßêùí áðü êáé ðñïò ôï Ëéâáäåñü íá êáèßóôáôáé- éäéáßôåñá ôïõò ÷åéìåñéíïýò ìÞíåò – áí ü÷é åðéêßíäõíç ôïõëÜ÷éóôïí äõó÷åñÞò êáé ðñïâëçìáôéêÞ, ã) ðáñïõóéÜæåé óýìöùíá ìå ôçí áðïãñáöÞ ôïõ 2001 ðëçèõóìéáêÞ áýîçóç 3,59% óå ó÷Ýóç ìå ôçí ðñïçãïýìåíç áðïãñáöÞ. ä) åßíáé ìéá êïéíüôçôá ìå ìåãÜëåò áíáðôõîéáêÝò äõíáôüôçôåò å) äéáèÝôåé ìåãÜëç êôçíïôñïöéêÞ äýíáìç, ôçí ðéï õðïëïãßóéìç êáé áíáðôõóóüìåíç ôïõ Íïìïý ÊïæÜíçò, óô) Ý÷åé íá åðéäåßîåé ùò óÞìåñá èåôéêü áðïëïãéóìü üóïí áöïñÜ ôç äéá÷åßñéóç ôùí ïéêïíïìéêþí ôçò, æ) êõñßùò äå üôé ÔÏ ÁÐÏËÕÔÏ ÓÕÍÏËÏ ÔÙÍ ÊÁÔÏÉÊÙÍ ÔÇÓ Ï×É ÁÐËÁ ÅÐÉÈÕÌÅÉ, ÁËËÁ ÁÐÁÉÔÅÉ ÔÇ ÄÉÁÔÇÑÇÓÇ ÔÇÓ ÕÖÉÓÔÁÌÅÍÇÓ ÊÏÉÍÏÔÇÔÁÓ ÙÓ Å×ÅÉ, ãéá üëïõò ôïõò ëüãïõò: * Äå÷üìáóôå ùò ìüíç ëýóç ôç äéáôÞñçóç ôçò õöéóôÜìåíçò êïéíüôçôáò Ëéâáäåñïý * Áñíïýìáóôå ôçí áðïññüöçóÞ ìáò áðü ôï ÄÞìï Óåñâßùí * Áðïññßðôïõìå ôéò ðñïôÜóåéò ðïõ ìïéñáßá èá ïäçãÞóïõí óôçí åãêáôÜëåéøç ôçò Êïéíüôçôáò Ëéâáäåñïý áðü ôïõò êáôïßêïõò ôçò êáé * Åðéöõëáóóüìáóôå ãéá ôçí ðåñáéôÝñù êëéìÜêùóç ôùí êéíçôïðïéÞóåþí ìáò, óå ðåñßðôùóç ðïõ áðïöáóéóèåß êáé åðé÷åéñçèåß êáôÜñãçóç ôçò Êïéíüôçôáò Ëéâáäåñïý ÊïæÜíçò. Ëéâáäåñü 10-02-2010 Ï ðñüåäñïò ôçò Êïéíüôçôáò ÄéóåñÞò Åõèýìéïò Ïé öïñåßò ôçò êïéíüôçôáò

ÓõãêñïôÞèçêå óôéò 11 Ìáñôßïõ 2010 óå óþìá ôï íÝï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôïõ Óõëëüãïõ Ãñåâåíéùôþí ÊïæÜíçò ðïõ ðñïÞëèå áðü ôéò åêëïãéêÝò äéáäéêáóßåò óôéò 7-3-2010 ìå ôçí ðáñáêÜôù óýíèåóç: Ðñüåäñïò, ÔáãÜñáò ÄçìïóèÝíçò Áíôéðñüåäñïò, ÊáñáãéÜííç Áéêáôåñßíç Ãåíéêüò ÃñáììáôÝáò, Áðïóôüëïõ Âáóßëåéïò Ôáìßáò, Ëüôóéïò ÁèáíÜóéïò ÁíáðëçñùôÞò Ã. ÃñáììáôÝá: ÐëéÜôóéïõ ÐåñéóôÝñá Õðåýèõíïò Ðïëéôéóôéêþí Åêäçëþóåùí: ÖáñìÜêçò Ãåþñãéïò Õðåýèõíç Äçìïóßùí Ó÷Ýóåùí: ÌðïõêÜëç-Êáôóáíôþíç ÂáóéëéêÞ Ãéá ôçí ÅëåãêôéêÞ ÅðéôñïðÞ: ÐáðáãéÜííçò Åõèýìéïò, Æïëþôáò ×ñÞóôïò, Êïëôóßäáò ÄçìÞôñéïò Äéåýèõíóç óõëëüãïõ: Ó.Ìðëéïýñá 2. Ôá ãñáöåßá ëåéôïõñãïýí êÜèå ìÝñá áðü 8-10 ì.ì.

ÐáñÜôáóç çìåñïìçíßáò Ýíáñîçò ìáèçìÜôùí åêìÜèçóçò åëëçíéêÞò ãëþóóáò óôï Åíéáßï ÊÅÊ Í. ÊïæÜíçò Ôçí ÄåõôÝñá, 29 Ìáñôßïõ, èá îåêéíÞóåé ç õëïðïßçóç 2 ðñïãñáììÜôùí åêìÜèçóçò ôçò åëëçíéêÞò ãëþóóáò óôï Åíéáßï ÊÅÊ Í. ÊïæÜíçò. Ôá ðñïãñÜììáôá ôïõ Õðïõñãåßïõ Åñãáóßáò êáé ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò, ôá ïðïßá ÷ñçìáôïäïôïýíôáé áðü ôï Ò ÊÐÓ 2000-2006 êáé åíôÜóóïíôáé óôï åðé÷åéñçóéáêü ðñüãñáììá «Áðáó÷üëçóç êáé ÅðáããåëìáôéêÞ ÊáôÜñôéóç. Ôï Åíéáßï ÊÅÊ Íïìïý ÊïæÜíçò ìå óõíÝðåéá êáé óõíÝ÷åéá óôï Ýñãï ôçò êáôÜñôéóçò êáé åêðáßäåõóçò üëùí ôùí êïéíùíéêþí ïìÜäùí êáé åêðáéäåõôéêþí âáèìßäùí áíÝëáâå ôçí õëïðïßçóç ôùí óõãêåêñéìÝíùí ðñïãñáììÜôùí, ðïõ óôü÷ï Ý÷ïõí íá ïäçãÞóïõí ôïõò êáôáñôéæüìåíïõò óôçí áðüêôçóç ôïõ êñáôéêïý ðéóôïðïéçôéêïý ãëùóóïìÜèåéáò ⒠åðéðÝäïõ. Óôá ðñïãñÜììáôá, ôá ïðïßá áíáìÝíåôáé íá ïëïêëçñùèïýí 04/06/2010 óõììåôÝ÷ïõí 20 êáôáñôéæüìåíïé ìåôáíÜóôåò êáé 20 Üíåñãïé ÷ùñþí ôçò ÅõñùðáúêÞò ¸íùóçò. Óôï ôÝëïò ôùí ðñïãñáììÜôùí ïé êáôáñôéæüìåíïé èá Ý÷ïõí áðïêôÞóåé ôéò áðáéôïýìåíåò ãëùóóéêÝò äåîéüôçôåò, þóôå íá åßíáé éêáíïß íá óõììåôÜó÷ïõí óôéò åîåôÜóåéò åëëçíïìÜèåéáò åðéðÝäïõ áíôßóôïé÷ïõ ìå åêåßíïõ ôïõ ⒠åðéðÝäïõ ôïõ ÊÝíôñïõ ÅëëçíéêÞò Ãëþóóáò êáé èá ôïõò ÷ïñçãçèåß âåâáßùóç åðÜñêåéáò ôçò åëëçíïìÜèåéáò ôïõ ⒠åðéðÝäïõ. Ïé åíäéáöåñüìåíïé ðñÝðåé íá Ý÷ïõí: 1.ÁÍÔÉÃÑÁÖÏ ÔÇÓ ÊÁÑÔÁÓ ÁÍÅÑÃÉÁÓ ÔÏÕ Ï.Á.Å.Ä 2.ÐÁÑÁÐÅÌÐÔÉÊÏ ÓÇÌÅÉÙÌÁ ÁÐÏ ÔÏÍ Ï.Á.Å.Ä. 3.ÖÙÔÏÁÍÔÉÃÑÁÖÏ ÔÉÔËÏÕ ÓÐÏÕÄÙÍ (ÁÍ ÕÐÁÑ×ÅÉ) 4.ÖÙÔÏÁÍÔÉÃÑÁÖÏ ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÇÓ ÔÁÕÔÏÔÇÔÁÓ H ÄÉÁÂÁÔÇÑÉÏÕ 5.ÐÉÓÔÏÐÏÉÇÔÉÊÏ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ 6.ÂÅÂÁÉÙÓÇ ÌÏÍÉÌÇÓ ÊÁÔÏÉÊÉÁÓ 7.ÖÙÔÏÁÍÔÉÃÑÁÖÏ ÅÊÊÁÈÁÑÉÓÔÉÊÏÕ ÓÇÌÅÉÙÌÁÔÏÓ 2009 8.ÌÉÁ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÐËÇÑÏÖÏÑÉÅÓ : ÅÍÉÁÉÏ Ê.Å.Ê Í. ÊÏÆÁÍÇÓ ÔÇË : 2461026688


ÈÁÑÑÏÓ

'

ÅÉÄÇÓÅÉÓ

ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÖÁÑÌÏÃÇ ÔÙÍ ÁÌÅÓÙÍ ÅÍÉÓ×ÕÓÅÙÍ ÁÐÏ ÔÏ 2010 ÅÙÓ 2013 ÅéäéêÜ ìÝôñá ÓôÞñéîçò

Ïé åíéó÷ýóåéò ôïõ Üñèñïõ 69 (ðïéïôéêü ðáñáêñÜôçìá) êáôáñãïýíôáé áðü ôï 2010 êáé áíôéêáèßóôáíôáé áðü åéäéêÝò åíéó÷ýóåéò ýøïõò 78 åêáôïììõñßùí Åõñþ ãéá ôï óêëçñü óôÜñé, ôï åëáéüëáäï êáé ôéò âñþóéìåò åëéÝò, ôï âüåéï êáé áéãïðñüâåéï êñÝáò.

×ïñçãïýíôáé åðßóçò íÝá äéêáéþìáôá åíßó÷õóçò óå ãåùñãïýò êáé êõñßùò êôçíïôñüöïõò ôùí ïñåéíþí êáé ìåéïíåêôéêþí ðåñéï÷þí ýøïõò 30 åêáôïì. Åõñþ. ¸íôáîç óõíäåäåìÝíùí åíéó÷ýóåùí óôçí åíéáßá åíßó÷õóç. Áðü ôï 2010, åíôÜóóïíôáé óôçí åíéáßá åíßó÷õóç êáé áõîÜíïõí áíÜëïãá ôçí áîßá ôùí äéêáéùìÜôùí ôùí ãåùñãþí, ïé ðáñáêÜôù åíéó÷ýóåéò: * ãéá ôï óêëçñü óéôÜñé * ãéá ôï ñýæé * ãéá ôïõò êáñðïýò ìå êÝëõöïò * ãéá ôéò ðñùôåúíïý÷åò êáëëéÝñãåéåò * ãéá ôïõò óðüñïõò óðïñÜò * ãéá ôá ìåôáðïéçìÝíá åóðåñéäïåéäÞ ÌÝ÷ñé 15 Áðñéëßïõ 2010 ï ÏÐÅÊÅÐÅ èá óôåßëåé óôïõò ãåùñãïýò åíçìÝñùóç ó÷åôéêÜ ìå ôïí áñéèìü êáé ôçí áîßá ôùí äéêáéùìÜôùí ôïõò, üðùò áõôÜ èá äéáìïñöùèïýí ìåôÜ ôçí Ýíôáîç ôùí óõíäåäåìÝíùí åíéó÷ýóåùí. ÊáôáíïìÞ äéêáéùìÜôùí áðü ôï Åèíéêü Áðüèåìá. Êáèïñßæïíôáé ìå äéáöÜíåéá ôá êñéôÞñéá êáôáíïìÞò äéêáéùìÜôùí åíßó÷õóçò áðü ôï åèíéêü áðüèåìá óýìöùíá ìå ôá ïðïßá äßíåôáé ðñïôåñáéüôçôá óôïõò íÝïõò ãåùñãïýò êáé êôçíïôñüöïõò. ÅëÜ÷éóôï üñéï ãéá ôç ÷ïñÞãçóç Üìåóùí åíéó÷ýóåùí óôïõò ãåùñãïýò Áðü ôï 2010 êáé ìåôÜ äåí ÷ïñçãïýíôáé Üìåóåò åíéó÷ýóåéò óôïõò ãåùñãïýò ïé ïðïßïé äéêáéïýíôáé óõíïëéêü åôÞóéï ðïóü ìéêñüôåñï áðü 200Å. ¼óïé ãåùñãïß êáôÝ÷ïõí äéêáéþìáôá åíéáßáò åíßó÷õóçò ÷áìçëÞò áîßáò êáé åìðßðôïõí ó’ áõôÞí ôçí êáôçãïñßá Ý÷ïõí ôéò ðáñáêÜôù åðéëïãÝò : Íá ôá ìéóèþóïõí ìÝ÷ñé ôï 2013 ìáæß ìå ôçí áíôßóôïé÷ç Ýêôáóç óå Üëëï ãåùñãü ðïõ äéêáéïýôáé Üìåóåò åíéó÷ýóåéò Üíù ôùí 200Å Íá ðñï÷ùñÞóïõí óå áãïñáðùëçóßåò äéêáéùìÜôùí, ìå Þ ÷ùñßò ãç, þóôå ïé Üìåóåò åíéó÷ýóåéò ôïõò íá õðåñâáßíïõí ôá 200Å. Ïé ìåôáâéâÜóåéò (ìéóèþóåéò Þ áãïñáðùëçóßåò) êáëü èá åßíáé íá ãßíïõí ôï áñãüôåñï ìÝ÷ñé 15 ÌáÀïõ 2010 þóôå íá ìçí ÷áèïýí ïé åíéó÷ýóåéò ãéá ôï Ýôïò 2010. Ïé åíäéáöåñüìåíïé ãåùñãïß èá ðñÝðåé íá áðåõèýíïíôáé óôá ÐåñéöåñåéáêÜ ãñáöåßá ôïõ ÏÐÅÊÅÐÅ ôçò ðåñéï÷Þò ôïõò. Ïé ãåùñãïß, ðïõ áíÞêïõí óôçí êáôçãïñßá êÜôù ôùí 200Å åÜí äåí åðéëÝîïõí ìßá áðü ôéò ðáñáðÜíù äõíáôüôçôåò ãéá ôï 2010 Þ 2011 ôï äéêáßùìá ðïõ ôïõò áíáëïãåß èá äéáôåèåß õðÝñ ôïõ åèíéêïý áðïèÝìáôïò ðñïò êáôáíïìÞ óå íÝïõò ãåùñãïýò. Ôï ìÝôñï áöïñÜ êõñßùò Üôïìá ðïõ ôï åéóüäçìá áðü ôç ãåùñãßá áðïôåëåß ðïëý ìéêñü ìÝñïò ôïõ óõíïëéêïý ôïõò åéóïäÞìáôïò. Ôï éäéïêôçóéáêü êáèåóôþò ôçò ãçò äåí åðçñåÜæåôáé êáèüëïõ áðü ôç ñýèìéóç áõôÞ. Êáèéåñþíåôáé ç äçìïóéïðïßçóç ôùí åíéó÷ýóåùí ðïõ ëáìâÜíïõí ïé ãåùñãïß üëçò ôçò ÷þñáò, ôüóï óôï äéáäßêôõï, üóï êáé ìå ôïé÷ïêüëëçóç óôá êáôÜ ôüðïõò ãñáöåßá ôïõ ÏÐÅÊÅÐÅ êáé óôá óçìåßá õðïäï÷Þò ôùí áéôÞóåùí ôùí ãåùñãþí. Êáèéåñþíåôáé åðßóçò ç ðëÞñçò êáé áíáëõôéêÞ åíçìÝñùóç ôùí ãåùñãþí áðü ôïí ÏÐÅÊÅÐÅ ó÷åôéêÜ ìå ôï ýøïò ôùí ðëçñùìþí ôïõò åíôüò óõãêåêñéìÝíçò ðñïèåóìßáò. ÔÝëïò, áíáöïñéêÜ ìå ôéò áéôÞóåéò Åíéáßáò Åíßó÷õóçò ôïõ 2011 ðñïêçñýóóåôáé, ìå áðüöáóç ôçò Õðïõñãïý, äéåèíÞò ìåéïäïôéêüò äéáãùíéóìüò ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ ðïõ èá áíáëÜâåé ôçí åìðñüèåóìç óõëëïãÞ êáé ôçí êáôá÷þñçóç ôùí áéôÞóåùí óôï ÏëïêëçñùìÝíï Óýóôçìá ôïõ ÏÐÅÊÅÐÅ.

Ãéá ôï 2010 èá õðÜñîåé äçìüóéá ðñüóêëçóç åíäéáöÝñïíôïò ãéá ôïõò öïñåßò, ðïõ Ý÷ïõí ôéò ðñïûðïèÝóåéò õëéêïôå÷íéêÞò õðïäïìÞò êáé ðñïóùðéêïý, ðñïêåéìÝíïõ íá ðéóôïðïéçèïýí þóôå íá áíáëÜâïõí ôçí õðïâïÞèçóç ôùí äéêáéïý÷ùí óôçí õðïâïëÞ ôùí áéôÞóåùí. Ç äéáäéêáóßá ôçò õðïâïëÞò ãéá ðéóôïðïßçóç, èá ïëïêëçñùèåß ìÝ÷ñé 12 Ìáñôßïõ 2010.

Ìáæåýïõí õðïãñáöÝò ïé ÍÝïé Áãñüôåò Îå÷åéëßæåé ç áãáíÜêôçóç üóùí õðÝâáëëáí áßôçóç Ýíôáîçò óôï Ðñüãñáììá ÍÝùí Ãåùñãþí, ôùí ÏñãáíùìÝíùí ÍÝùí Áãñïôþí áëëÜ êáé êÜèå íïÞìïíïò áîéïðñåðïýò ¸ëëçíá ðïëßôç áðü ôçí áäéêáéïëüãçôç êáèõóôÝñçóç óôçí õëïðïßçóç ôïõ ÐñïãñÜììáôïò ÍÝùí Ãåùñãþí. ÈåùñçôéêÜ èá Ýðñåðå íá îåêéíÞóåé áðü 1 Éáíïõáñßïõ 2007, ãé’ áõôü ëÝãåôáé Ðñüãñáììá ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò 20072013 (Áë. ÌðáëôáôæÞò 2007-2013), áëëÜ ç ðñþôç ðñüóêëçóç Ýãéíå óôéò 27-1-2009, áöïý åß÷å áöÞóåé ôïõò ðéèáíïýò åíäéáöåñüìåíïõò ÷ùñßò êÜðïéá êÜëõøç ãéá ó÷åäüí ôñßá ÷ñüíéá. Áðü ôçí ðñüóêëçóç ôçò 27-1-2009 (ãéá 100.000.000 åõñþ) êáé ìåôÜ, õðÜñ÷åé ìüíï ìßá ÕðïõñãéêÞ Áðüöáóç (3-9-2009) ç ïðïßá áýîáíå ôï äéáèÝóéìï ðïóü ãéá ôïõò õðïøÞöéïõò ÍÝïõò Ãåùñãïýò óôá 275.000.000 åõñþ. Áðü ôüôå áíáñôþíôáé êáé êáôåâáßíïõí ïé ðßíáêåò ôùí «åí äõíÜìåé äéêáéïý÷ùí», óôÝëíïíôáé êáé áíáêáëïýíôáé åãêñßóåéò, ìå äçëþóåéò áíåâïêáôåâáßíåé ç ïñïöÞ (40.000 åõñþ Þ ëéãüôåñá) êáé ïé äéêáéïý÷ïé Ý÷ïõí ãßíåé «áêïñíôåüí». Áðü 3.500, Ýãéíáí 8.500 ðåñßðïõ, ìåôÜ îáíáÝãéíáí 3.500, áêïëïýèùò áõîçèÞêáí (ðåñßðïõ +60%) êáé êáôÝëçîáí (ðÜíôá ìå äçëþóåéò êáé ü÷é ìå ðñÜîåéò ôçò äéïßêçóçò) óå Ýíôáîç üëùí, üðïõ ôåëåõôáßá óôçí ÂïõëÞ áêïýóôçêå üôé 27% (áðü ôéò 8.500) äåí èá ðëçñïýí ôéò ðñïûðïèÝóåéò üôáí åëåã÷èïýí áðü ôïí ÏÐÅÊÅÐÅ êáé äåí èá åéóðñÜîïõí ôßðïôå. Ç êáôÜóôáóç åßíáé ôñáãéêÞ ãéá ôéò íÝåò êáé íÝïõò ðïõ ðåñßìåíáí üôé ç Äçìüóéá Äéïßêçóç èá ôïõò áðáíôïýóå ìÝóá óå ôÝóóåñéò ìÞíåò, üðùò Ýãñáöå ç ðñüóêëçóç, ÐáñáéôÞèçêáí áðü ôéò äïõëåéÝò ðïõ áðáó÷ïëïýíôáí, äéáãñÜöçêáí áðü ôá áóöáëéóôéêÜ ôáìåßá, äáíåßóôçêáí êáé ÷ñåþèçêáí ãéá ìåñéêïýò ìÞíåò ãéá íá íïéêéÜóïõí Þ áãïñÜóïõí ôá áðáñáßôçôá, êáé ¢íåñãïé, ÁíáóöÜëéóôïé êáé ×ñåùìÝíïé ðåñéìÝíïõí Þäç Ýíá ÷ñüíï ÷ùñßò íá Ý÷ïõí ìéá óáöÞ áðÜíôçóç óôçí áßôçóç íá åíôá÷èïýí óôï Ðñüãñáììá ÍÝùí Ãåùñãþí. Åí ôù ìåôáîý óôéò ðáñïõóéáæüìåíåò äõíáôüôçôåò Þ áêüìá êáé åõêáéñßåò áðáó÷üëçóçò áðáíôïýóáí áñíçôéêÜ, äéüôé Þôáí «ìÝóá» óôï Ðñüãñáììá Þ êáôÜ öÞìåò, ðïõ äåí ðßóôåõáí, èá ôïõò «ðåôïýóáí» áð’ Ýîù, áëëÜ ÄÅÍ ÐÇÑÁÍ ìÝ÷ñé óÞìåñá êáìéÜ óáöÞ áðÜíôçóç. ¹äç îåêßíçóå ç óõãêÝíôñùóç õðïãñáöþí óôçí Âïéùôßá Óôçí Áñãïëßäá ïé åíäéáöåñüìåíïé îåêßíçóáí íá óõãêåíôñþíïõí õðïãñáöÝò. Óôéò 10/3/2010 óôçí Êïõëïýñá Çìáèßáò ïé ÍÝïé Ãåùñãïß õðÝãñáøáí ôçí äÞëùóç.

Óôç ÂïõëÞ ôï íïìïó÷Ýäéï ãéá ôçí áíáìüñöùóç ôïõ ÅÓÐÁ Óôçí ôá÷ýôåñç êáé ðéï áðïôåëåóìáôéêÞ áîéïðïßçóç ôùí êïéíïôéêþí êïíäõëßùí óôï÷åýåé ôï ó÷Ýäéï íüìïõ ãéá ôçí áíáìüñöùóç ôïõ ÅÓÐÁ. Ôï ðñïôåéíüìåíï íïìïó÷Ýäéï ðñïùèåß ôçí áðïêÝíôñùóç óôç äéá÷åßñéóç ôùí ðüñùí, ôçí áðëïðïßçóç ôùí åöáñìïæüìåíùí äéáäéêáóéþí êáé ôçí ìåãáëýôåñç äõíáôÞ áðïôåëåóìáôéêüôçôá óôçí åöáñìïãÞ ôùí Åðé÷åéñçóéáêþí ÐñïãñáììÜôùí. Óôü÷ïò åßíáé ç ôá÷åßá áðåëåõèÝñùóç ôùí êïéíïôéêþí êïíäõëßùí êáé ç äéï÷ÝôåõóÞ ôïõò óå Ýñãá êáé äñÜóåéò õøçëïý áíáðôõîéáêïý áðïôåëÝóìáôïò, åéäéêÜ óôç óçìåñéíÞ äýóêïëç äçìïóéïíïìéêÞ óõãêõñßá. "Ç ðïëõðëïêüôçôá ôïõ óõóôÞìáôïò äéá÷åßñéóçò ôùí Åðé÷åéñçóéáêþí ÐñïãñáììÜôùí ôïõ ÅÓÐÁ

óå óõíäõáóìü ìå ôç ãñáöåéïêñáôéêÞ êáé óõãêåíôñùôéêÞ åöáñìïãÞ ôïõ, áðü ôçí ÝíáñîÞ ôïõ ôï 2007 ìÝ÷ñé óÞìåñá, ïäÞãçóå óå óïâáñÝò äõóëåéôïõñãßåò êáé êáèõóôåñÞóåéò óôçí õëïðïßçóç ôùí óôü÷ùí ôïõ êáé ôçí áðïññüöçóç ôùí ó÷åôéêþí êïíäõëßùí áðü ôá ôáìåßá ôçò ÅÅ êáé õðïëïãßæåôáé üôé ç áðïññüöçóç ôùí êïéíïôéêþí ðüñùí áðü ôçí ÝíáñîÞ ôïõ ÅÓÐÁ, ìÝ÷ñé óÞìåñá, äåí îåðåñíÜåé ôï 5% ôïõ óõíïëéêïý ðñïûðïëïãéóìïý üëùí ôùí ðñïãñáììÜôùí", ôüíéóå ç ê. ÊáôóÝëç.

Íáé óôá öùôïâïëôáúêÜ, áëëÜ ü÷é ãéá ôïõò áóöáëéóìÝíïõò ôïõ ÏÃÁ ¼óïé áãñüôåò èÝëïõí íá êÜíïõí «óôñïöÞ óôçí ðñÜóéíç áíÜðôõîç», åãêáèéóôþíôáò óôï êôÞìá ôïõò Ýíá öùôïâïëôáúêü óýóôçìá éó÷ýïò 20 ÊW (üóï äçëáäÞ åðéôñÝðåé ç éó÷ýïõóá áäåéïäïôéêÞ äéáäéêáóßá áðü ôçí ÑÁÅ) êáé ðñïóâëÝðïíôåò, åêôüò ôùí Üëëùí, óôá åðéðëÝïí Ýóïäá áðü ôçí ðþëçóç ôïõ ñåýìáôïò óôç ÄÅÇ èá äéáðéóôþóïõí üôé ãéá íá ôï êÜíïõí áõôü èá Ýðñåðå íá äéáãñáöïýí áðü ôçí áóöÜëéóÞ ôïõò óôïí ÏÃÁ êáé íá åíôá÷èåß ðëÝïí óôïí ÏÁÅÅ (ðñþçí ÔÅÂÅ). ÄçëáäÞ Ýôóé ïé áãñüôåò áðïêëåßïíôáé áðü ôçí êáôáóêåõÞ ÁÐÅ áöïý èá ðñÝðåé íá äéáêüøïõí ôçí áóöÜëéóç óôïí ÏÃÁ êáé, óõíåðþò, íá ÷Üóïõí ôçí éäéüôçôá ôïõ áãñüôç áöïý èá áðïëÝóïõí êáé ôï âéâëéÜñéï ÏÃÁ. Áîéïëüãçóç åðåíäõôéêþí ðñïôÜóåùí óôï ðñüãñáììá åíßó÷õóçò åðéóôçìüíùí åëåýèåñùí åðáããåëìáôéþí Óôá ðëáßóéá ôçò áîéïëüãçóçò ôùí áéôÞóåùí óõììåôï÷Þò óôï Ðñüãñáììá Åíßó÷õóçò Åðéóôçìüíùí ÅëåõèÝñùí Åðáããåëìáôéþí, ïëïêëçñþèçêå ç äéáäéêáóßá äéïñèùôéêÞò õðïâïëÞò óôéò 10/03/2010. ¸÷åé åíåñãïðïéçèåß ç äéáäéêáóßá ôçò áîéïëüãçóçò ôùí åðåíäõôéêþí ðñïôÜóåùí, ç ïðïßá åêôéìÜôáé üôé èá ïëïêëçñùèåß óå 15 çìÝñåò. Ç åíçìÝñùóç ôùí õðïøÞöéùí åðåíäõôþí áíáìÝíåôáé íá îåêéíÞóåé áðü ôéò 31/03/2010.

Ôá íÝá ãéá ôï ÅÓÐÁ Ç äåýôåñç öÜóç ôïõ ðñïãñÜììáôïò åíßó÷õóçò ÌÌÅ, ýøïõò 200 åêáô., èá äçìïóéåõèåß åíôüò ôïõ ìÞíá. Èá ìðåé ôÝëïò óôçí ðåñéôôÞ ãñáöåéïêñáôßá, óôéò ðïëýðëïêåò äéáäéêáóßåò, óôçí áðïõóßá áíáðôõîéáêïý ó÷åäéáóìïý, åéäéêÜ ãéá ôçí ÅëëçíéêÞ ÐåñéöÝñåéá. Èá áðëïðïéåß üëåò ôéò äéáäéêáóßåò, èá áðïêåíôñþíåé ðüñïõò êáé èá ðñïùèåß ôçí áðïôåëåóìáôéêüôçôá. Êáôáñãåßôáé ôï äåýôåñï óôÜäéï ðéóôïðïßçóçò ìå âÜóç ôá ðñüôõðá ôïõ ÅËÏÔ ãéá üëá ôá ôïìåáêÜ êáé ðåñéöåñåéáêÜ ðñïãñÜììáôá. ÐáñÜëëçëá, èá åðéôá÷ýíïíôáé êáé èá áðëïðïéïýíôáé ïé äéáäéêáóßåò åðéêáéñïðïßçóçò ôùí ìåëåôþí êáé ùñßìáíóçò ôùí Ýñãùí, äßíïíôáò ôç äõíáôüôçôá óôéò áíáèÝôïõóåò áñ÷Ýò íá åðéêáéñïðïéïýí êáé áðü ìüíåò ôïõò ôéò ìåëÝôåò. Ï íüìïò âñßóêåôáé Þäç óå äçìüóéá äéá-

âïýëåõóç, ìÝóá óôï ìÞíá èá øçöéóôåß áðü ôç ÂïõëÞ êáé èá ðñï÷ùñÞóåé þóôå ùò ôï ôÝëïò ôïõ 2010 ç áðïññüöçóç íá öèÜóåé óôï 15%.

Ðñüãñáììá åîüöëçóç öüñùí êáé åéóöïñþí ìå åããýçóç ôï ÔÅÌÐÌÅ ×áìçëüôïêá äÜíåéá ìå åããýçóç ôïõ ÔÅÌÐÌÅ ðïõ èá êáëýðôïõí ôï 100% ôùí öïñïëïãéêþí êáé áóöáëéóôéêþí õðï÷ñåþóåùí ôùí ìéêñïìåóáßùí åðé÷åéñÞóåùí. Óôï 1 äéò. Åõñþ åßíáé ï ðñïûðïëïãéóìüò ôïõ ðñïãñÜììáôïò êáé èá áöïñÜ ïöåéëÝò åðé÷åéñÞóåùí ðñïò ôçí åöïñßá êáé ôá áóöáëéóôéêÜ ôáìåßá ðïõ äåí Ý÷ïõí åîïöëçèåß Ýùò ôéò 28-2-2010. Ç ëÞîç ôïõ ðñïãñÜììáôïò åßíáé ç 31-12-2010. Ôï áíþôáôï ýøïò ôïõ äáíåßïõ èá åßíáé 100.000 Å êáé ôï åëÜ÷éóôï 5.000Å, áíÜëïãá ìå ôïí áñéèìü ôùí áðáó÷ïëçìÝíùí. ÄçëáäÞ: * 0-5 åñãáæüìåíïõò 40.000Å. * 5-20 åñãáæüìåíïõò 70.000Å * 20-50 åñãáæüìåíïõò 100.000Å. Ôá ðïóÜ èá äéï÷åôåýïíôáé áõôüìáôá óôéò ÄÕÏ Þ óôá áóöáëéóôéêÜ ôáìåßá.

Ðñüãñáììá êÜëõøçò áãïñÜò ðñþôùí õëþí. Ôï ðñüãñáììá áõôü èá êáëýðôåé ôéò äáðÜíåò ãéá áãïñÜ ðñþôùí õëþí êáé Üëëùí Üõëùí áãáèþí áðü êáé ðñïò ôïõò ðñïìçèåõôÝò, ïé ïðïßïé óÞìåñá åßôå ðëçñþíïíôáé ìå ìåãÜëç êáèõóôÝñçóç, åßôå âñßóêïíôáé óôïí Ôåéñåóßá. Ï ðñïûðïëïãéóìüò ôïõ ðñïãñÜììáôïò åßíáé 1 äéò. Åõñþ êáé ç ëÞîç ôïõ åßíáé óå äõï Ýôç áðü óÞìåñá, äçëáäÞ Ýùò 31-122010. Ôï ýøïò ôïõ äáíåßïõ áñ÷ßæåé áðü ôéò 5.000Å êáé ìðïñåß íá öôÜóåé óùñåõôéêÜ ãéá ôçí äéÜñêåéá ôïõ ðñïãñÜììáôïò ôéò 300.000Å. Ôï ðïóü äéï÷åôåýåôáé áõôüìáôá óôïõò ðñïìçèåõôÝò âÜóåé ôéìïëïãßùí êáé Üëëùí íüìéìùí ðáñáóôáôéêþí. Êáé óôá äõï ðñïãñÜììáôá, ç äéÜñêåéá ôïõ äáíåßïõ åßíáé 6 Ýôç, ìå äõï Ýôç ðåñßïäï ÷Üñéôïò êáôÜ ôá ïðïßá ïé åðé÷åéñÞóåéò èá êáôáâÜëïõí ìüíï ôïõò ôüêïõò. Ôï ðïóïóôü êÜëõøçò ôïõ ÔÅÌÐÌÅ öôÜíåé óôï 80%, åíþ ãéá äÜíåéá ìåãáëýôåñá ôùí 40.000€ ç åðé÷åßñçóç, åöüóïí æçôçèåß áðü ôç ôñÜðåæá, èá ðáñÝ÷åé åîáóöáëßóåéò Ýùò 10% ôïõ äáíåßïõ. ¼óïí áöïñÜ ôï åðéôüêéï, êáé óôá äõï ðñïãñÜììáôá èá öèÜíåé Ýùò ôï 6% ( Euribor åîáìÞíïõ óõí ðåñéèþñéá 4 ìå 5 ìïíÜäåò).

ÁÖÏÉ ÔÏÐÇ Ï.Å. ÌåëÝôåò Áíáðôõîéáêþí Íüìùí - Ó. ÂåíéæÝëïõ 71 – 59300 ÁëåîÜíäñåéá 2333023828 & 6977582662 e-mail:afitopi@yahoo.gr

Ìåéþóôå ôá Ýîïäá ôçò åðé÷åßñçóÞò óáò, ü÷é ôçí åðéêïéíùíßá óáò óõíäõÜæïíôáò ôá ÅõÝëéêôá & Áðåñéüñéóôá ÅðáããåëìáôéêÜ ÐñïãñÜììáôá ôçò Vodafone ìå ôéò ëýóåéò ôçò hellas online ãéá åðáããåëìáôßåò êáé åðé÷åéñÞóåéò!

Ô

þñá ïé åëåýèåñïé åðáããåëìáôßåò êáé ïé åôáéñßåò ìðïñïýí íá áðïêôÞóïõí áðåñéüñéóôç åðéêïéíùíßá ðáíôïý – óôï ãñáöåßï ôïõò êáé åí êéíÞóåé - ìå áîéüðéóôåò, åõÝëéêôåò êáé ïéêïíïìéêÜ ðïëý áíôáãùíéóôéêÝò ëýóåéò ïëïêëçñùìÝíçò åðéêïéíùíßáò, óõíäõÜæïíôáò êéíçôÞ ôçëåöùíßá, óôáèåñÞ ôçëåöùíßá êáé adsl internet áðü ôç Vodafone êáé ôçí hellas online. Ïé äýï åôáéñßåò óôï ðëáßóéï ôçò óôñáôçãéêÞò ôïõò óõíåñãáóßáò ðáñïõóéÜæïõí ôçí ðñþôç áðü ìéá óåéñÜ ðñïôÜóåùí åéäéêÜ ó÷åäéáóìÝíùí ãéá ôïõò åôáéñéêïýò ðåëÜôåò, áîéïðïéþíôáò ôçí ôå÷íïãíùóßá êáé ôçí ðïëõåôÞ åìðåéñßá ôïõò óôï ÷þñï ôùí åðéêïéíùíéþí. Ïé åðáããåëìáôßåò ìðïñïýí ðëÝïí íá ùöåëçèïýí áðü óçìáíôéêüôáôåò åêðôþóåéò óôïõò ëïãáñéáóìïýò üëùí ôùí êéíçôþí óõíäÝóåùí ôçò åôáéñßáò ôïõò êáèþò êáé óôéò ëýóåéò óôáèåñÞò ôçëåöùíßáò êáé adsl internet êáé íá áðïëáìâÜíïõí õøçëÞò ðïéüôçôáò õðçñåóßåò áðü åîåéäéêåõìÝíåò ïìÜäåò åîõðçñÝôçóçò êáé õðïóôÞñéîçò.

ÅãêáéíéÜæïíôáò ôçí óõíåñãáóßá êáé óôï ÷þñï ôùí åôáéñéêþí ðåëáôþí, ïé äýï åôáéñßåò ðñïóöÝñïõí åðéðëÝïí åêðôþóåéò ãéá ôéò íÝåò áéôÞóåéò ðïõ èá ðñáãìáôïðïéçèïýí áðü12 Ìáñôßïõ Ýùò êáé 6 Áðñéëßïõ 2010. ÓõãêåêñéìÝíá üóïé åôáéñéêïß ðåëÜôåò ðñáãìáôïðïéÞóïõí íÝá óýíäåóç óôá ÅõÝëéêôá & Áðåñéüñéóôá ÅðáããåëìáôéêÜ ðñïãñÜììáôá ôçò Vodafone Þ/êáé hol business double play (óôáèåñÞ ôçëåöùíßá êáé adsl internet ãéá åðé÷åéñÞóåéò) ôçò hellas online, èá ùöåëçèïýí ìå 2 ðÜãéá äþñï ãéá êÜèå õðçñåóßá, äçëáäÞ óõíïëéêÜ Ýùò êáé 4 ðÜãéá äþñï. Ç íÝá ðñüôáóç ãéá åôáéñéêïýò ðåëÜôåò åßíáé äéáèÝóéìç ìÝóù ôùí åîåéäéêåõìÝíùí óõìâïýëùí åôáéñéêþí ðåëáôþí êáé ôï ÔìÞìá ÅîõðçñÝôçóçò Åôáéñéêþí ðåëáôþí ôçò Vodafone ôï ïðïßï åßíáé äéáèÝóéìï 24 þñåò ôï 24ùñï, 7 çìÝñåò ôçí åâäïìÜäá óôïí áñéèìü 1399 áðü êéíçôü ôçëÝöùíï Vodafone ÷ùñßò ÷ñÝùóç, êáèþò êáé áðü ôï áíôßóôïé÷ï ôìÞìá ôçò hellas online óôï 13845.

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

ÐÑÏÔÁÓÇ ÐÁÐÁÓÔÁÌÊÏÕ ÃÉÁ ÅÍÔ

Êïìéóéüí: Åíßó÷õóç ôïõ óõíôïíéóìïý êáé ôçò åðïðôåßáò ôùí åèíéêþí ïéêïíïìéêþí ðïëéôéêþí óôçí åõñùæþíç

Ó

ôçí ðñüôáóç ôïõ ê. ÐáðáóôÜìêïõ ãéá ôçí "êáèßäñõóç åíüò Åõñùðáúêïý Íïìéóìáôéêïý Ôáìåßïõ, ôçí ïðïßá õðÝâáëå ìå Üóêçóç êïéíïâïõëåõôéêïý åëÝã÷ïõ ôçí 17ç Öåâñïõáñßïõ 2010, ç Êïìéóéüí ôïðïèåôÞèçêå ùò åîÞò: "Ôá ìÝëç ôçò åõñùæþíçò ìïéñÜæïíôáé ìéá êïéíÞ åõèýíç üóïí áöïñÜ ôç óôáèåñüôçôá ôïõ åõñþ. Ïé ïéêïíïìéêÝò ìáò ðïëéôéêÝò åßíáé èÝìá êïéíïý åíäéáöÝñïíôïò. Ôï óçìáíôéêüôáôï äßäáãìá ôçò êñßóçò åßíáé üôé ÷ñåéáæüìáóôå åðåéãüíôùò âáèýôåñç êáé åõñýôåñç åðïðôåßá ôùí ïéêïíïìéêþí ðïëéôéêþí, ðåñéëáìâáíïìÝíïõ ôïõ Ýãêáéñïõ åíôïðéóìïý êáé ôçò áíôéìåôþðéóçò ôùí áíéóïññïðéþí, þóôå íá äéáöõëá÷èåß êáëýôåñá ç ìáêñïäçìïóéïíïìéêÞ óôáèåñüôçôá óôç æþíç åõñþ. Ç ÅðéôñïðÞ ðñïôßèåôáé íá õðïâÜëåé óýíôïìá ðñïôÜóåéò ðåñáéôÝñù åíßó÷õóçò ôïõ óõíôïíéóìïý êáé ôçò åðïðôåßáò ôùí åèíéêþí ïéêïíïìéêþí ðïëéôéêþí óôçí åõñùæþíç." Ìå áöïñìÞ ôçí áðÜíôçóç ôçò Êïìéóéüí, ï ê. ÐáðáóôÜìêïò Ýêáíå ôçí áêüëïõèç äÞëùóç: Ç åðßëõóç ôïõ äçìïóéïíïìéêïý ðñïâëÞìáôïò ôçò ÅëëÜäïò áöïñÜ óôçí ßäéá. Ç ðïéüôçôá ôùí óôáôéóôéêþí óôïé÷åßùí áöïñÜ ôüóï óôçí ÅëëÜäá üóï êáé óôïõò åõñùðáúêïýò ìç÷áíéóìïýò. "ÄñÜóôåò" êáé "öýëáêåò" ôáõôßæïíôáé ùò ðñïò ôçí åõèýíç. Ç ÅÅ ïìïëïãåß ôçí åõèýíç ôçò ìÝóù áëëåðÜëëçëùí ôñïðïðïéÞóåùí ôïõ êáíïíéóôéêïý ôçò ðëáéóßïõ. Ôåëåõôáßá ôñïðïðïéçôéêÞ ðñÜîç ç ðñüôáóç êáíïíéóìïý ôçò 15çò Öåâñïõáñßïõ 2010 "ãéá ôçí ôñïðïðïßçóç ôïõ êáíïíéóìïý (ÅÊ) áñéè. 479/2009 üóïí áöïñÜ ôçí ðïéüôçôá ôùí óôáôéóôéêþí óôïé÷åßùí óôï ðëáßóéï ôçò äéáäéêáóßáò ôïõ õðåñâïëéêïý åëëåßììáôïò". ÐÝñáí ôùí áíôéêåéìåíéêþí ïñßùí ôïõ åëëçíéêïý ïéêïíïìéêïý ðñïâëÞìáôïò, ôç èÝóç ôçò ÅëëÜäïò ôçí Ý÷åé, äõóôõ÷þò, áðïäõíáìþóåé êáé ç Üêñéôç (åíäå÷ïìÝíùò Ýíóêïðç) ñçôïñéêÞ ïéêïíïìéêïðïëéôéêþí ðáñáãüíôùí åêôüò óõíüñùí, ôñïöïäïôïýìåíç êáé áðü ôçí êõâåñíçôéêÞ áíáðïôåëåóìáôéêüôçôá. Ôïõò ôåëåõôáßïõò ìÞíåò ç ÅëëÜò ôñÝ÷åé ùò åèíéêü ïéêïíïìéêü óýóôçìá ðßóù áðü ôçí ãëþóóá ôùí áñéèìþí. Äåí ðïëéôéêïðïßçóå åîáñ÷Þò ôï ïéêïíïìéêü ðñüâëçìá. Ôï ðïëéôéêü êñÜôïò ìÝëïò "ÅëëÜò" áðïõóßáóå ðáíôåëþò. Áðïõóßáóå ðáíôåëþò êáé ç áíáöïñÜ óôï äïìéêü Ýëëåéììá ôçò ßäéáò ôçò ÏÍÅ, äçëáäÞ óôçí ðñïöáíÞ áóõììåôñßá ìåôáîý ôïõ Ïéêïíïìéêïý êáé ôïõ Íïìéóìáôéêïý ðõëþíá ôçò ÏÍÅ.

Ç ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ ÔÏÕ ÌÁÑÎ Ôïõ Íßêïõ Ðáðáäüðïõëïõ Ç ðáãêüóìéá áðïôõ÷ßá ôçò ëåãüìåíçò åëåýèåñçò áãïñÜò ðïõ ðñïêÜëåóå ôçí óçìåñéíÞ êñßóç ìå ôïõò ãíùóôïýò êåñäïóêüðïõò üðùò ôïõò ëÝåé ï ÐáðáíäñÝïõ Ýöåñáí êáé ðÜëé óôï ðñïóêÞíéï ôïí ÊÜñë Ìáñî ôïí ðïéï ìéóçôü Üíèñùðï ôïõ êüóìïõ ðïõ ðñéí äéáêüóéá ÷ñüíéá ðåñéÝãñáøå ðëÞñùò ôï óçìåñéíü öáéíüìåíï ðïõ æïýìå êáé ðñüôåéíå óáí ëýóç ôïí êïììïõíéóìü ìå ôï ìáíéöÝóôï ðïõ óõíÝãñáøå ìáæß ìå ôïí ¸íãêåëò. Ç Ýêäïóç ôïõ âéâëßïõ áõôïý áðü ôçí ìåãáëýôåñç åöçìåñßäá ôçò ÷þñáò ìáò «ôï ÂÞìá» äåß÷íåé ôï åíäéáöÝñïí ôïõ êüóìïõ ãéá ôá ëåãüìåíá ôïõ, äåß÷íåé åðßóçò üôé äåí åðÞëèå ôï ôÝëïò ôçò éóôïñßáò (êïììïõíéóìïý) üðùò ðñïÝâëåøáí ðïëëïß áóôïß äçìïóéïëüãïé áíôßèåôá ôï öÜíôáóìá ôïõ åðáíÝñ÷åôáé êáé óÞìåñá. ¸ãñáöå ëïéðüí ôüôå ï Ìáñî üôé ç éóôïñßá üëùí ôùí êïéíùíéþí åßíáé éóôïñßá ôáîéêþí áãþíùí. åëåýèåñïò êáé äïýëïò ,ðáôñßêéïò êáé ðëçâåßïò ,áñéóôïêñÜôçò êáé äïõëïðÜñïéêïò, ìÜóôïñáò êáé êÜëöáò, âñßóêïíôáé óå äéáñêÞ áíôßèåóç ìå áðïôÝëåóìá ôçí áëëáãÞ ôçò êïéíùíßáò Áõôü ðïõ óÞìåñá æçôïýí ëïéðüí üëïé áõôïß ïé ðëïõôïêñÜôåò ¢ããëïé, ÃÜëëïé, ÁìåñéêÜíïé, Ãåñìáíïß áðü ôç ÷þñá ìáò äéáóýñïíôáò äçìüóéá ôïí ÐáðáíäñÝïõ åßíáé ç êáôÜñãçóç ôçò ìüíéìçò ìéóèùôÞò åñãáóßáò ðïõ êáôáêôÞèçêå ìå ðïëý áßìá êáé éäñþôá áðü ôïõò åñãáæïìÝíïõò. Åßäáìå ôá åðéíßêéá êáé ôïõò äéèõñÜìâïõò ðïõ ôïõ áðÝíåéìáí üëïé áõôïß ìüëéò Ýêáíå ôá ðñþôá âÞìáôá ìå ôá óêëçñÜ ìÝôñá ðïõ ðÞñå. ¸ãñáöå åðßóçò üôé ïé «êåñäïóêüðïé» üôáí áöåèïýí åëåýèåñïé êáé áíåîÝëéêôïé üðùò áêñéâþò êÜíïõí óÞìåñá ôüôå ãßíïíôáé áäßóôáêôïé êáé ôá èÝëïõí üëá äéêÜ ôïõò. ÌÜëéóôá ç áðëçóôßá ôïõò åßíáé ôüóï ìåãÜëç ðïõ öôÜíïõí óôï óçìåßï íá ïäçãïýí ôéò êïéíùíßåò óôçí åîáèëßùóç ðñïåôïéìÜæïíôáò ôïõò ìåëëïíôéêïýò ôïõò íåêñïèÜöôåò ðïõ åßíáé ïé ðñïëåôÜñéïé. ÂÝâáéá ïé ðñïóðÜèåéåò ðïõ Ýãéíáí ãéá ôçí åðéêñÜôçóç ôïõ êïììïõíéóìïý, ôïõ óõóôÞìáôïò åêåßíïõ ðïõ èá êáôáñãïýóå ôéò ôÜîåéò, ôçí åêìåôÜëëåõóç, ôçí áäéêßá êáé ðïõ èá Ýöåñíå ôçí åëåõèåñßá êáé ôçí äçìïêñáôßá äåí åõïäþèçêáí. Öáßíåôáé ðùò ïé óõíèÞêåò äåí Þôáí þñéìåò ç Ýãéíáí ëÜèç êáé ðáñáâéÜóôçêáí âáóéêÝò áñ÷Ýò. ºóùò áêüìá ïñéóìÝíåò áðüøåéò (Äéêôáôïñßá ôïõ ðñïëåôáñéÜôïõ, ÷ñÞóç âßáò, Äçìïêñáôéêüò óõãêåíôñùôéóìüò) ðïõ ôüôå Þôáí áíáãêáßåò óÞìåñá íá ÷ñåéÜæïíôáé áíáèåþñçóç Þ äéáöïñåôéêÞ åñìçíåßá. ¼ìùò ï êïììïõíéóìüò åßíáé ç ìåëëïíôéêÞ åîÝëéîç ôçò êïéíùíßáò ãéáôß óôçñßæåôáé óôç ãíþóç êáé ôçí åðéóôÞìç êáé ãéáôß åßíáé ôï ôÝêíï ôçò áíÜãêçò ô' þñéìï ôÝêíï ôçò ïñãÞò ðïõ ëÝåé êáé ï ðïéçôÞò.


10 Ö3‘‰Ã‡ÖÖÖ֌‚‘ɏÄÖÖ

Ö

ˆ‚‘‘“Ö ZÖ ‹ƒ‰ˆ†’ŠŽˆØƒŽ†ƒ’ňňØ؆vˆ†’Š“ƒØň”Ø“ÆŊ‹ˆ”؍ƒ‹†“ŽŠƒ”

OIKONOMIA ǹŸȕȆȗȚŸȎȒȍȒȓȤȚŸȌșȊǢǢȊȜȆȊȚŸȁȐȞȒȊȓȗȥŸ ǼȟȎȍȒȊțǢȗȥŸȊȘȗȓȊȔȥȘȜȎȒŸȜȊŸțȟȆȍȒȅŸȜȗȝ

0ȗȕȡȜȒȓȇŸȆȕȎțȐŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸ țȜȐŸȊȌȗșȅŸȜȐȚŸȘȔȐșȗȞȗșȒȓȇȚ

Newsphone ǯȔȔȅȚŸ ǼȝǢǢȎȜȗȟȇŸ țȜȐȕŸǬǶǴŸȜȐȚŸ Ergophone

0ňņŒōŃńĸŸķņĿŌŁŸŸĿńĻō ŸĿŎŊŗŸĻņĻēķņĿōĻџņĻŸ ľŗŌĿџŁŸĠŃľŃńĸŸğŊĻēēĻōĿĹĻŸIJŁŏŃĻńňŖŸĭŐĿľŃĻŌēňŖŸ ŌōŁņŸĿŅŅŁņŃńĸŸĻĽňŊĶŸʼnŅŁŊňŏňŊŃńĸŋŸĿŏķōňŋ ŸŌŖēŏŒņĻŸēĿŸōňņŸĝņōŗņŁŸħĻŊńŕʼnňŎŅň ŸōňŸņķňŸĿŃľŃńŕŸĽŊĻēēĻōķĻŸōňŎŸŎʼnňŎŊĽĿĹňŎŸĪŃńňņňēŃńŗņ

ŸǼȜȐȕŸȊȥȖȐțȐŸȜȗȝŸǢȎȜȗȟȒȓȗȥŸȓȎȞȊȔȊȈȗȝŸȜȐȚŸȓȊȜȅŸ ŸȑȝȌȊȜșȒȓȇȚŸȜȐȚŸțȜȐȕŸ ǹȔȔȊȕȍȈȊ Ÿ#PUHIVHG@Ÿ 2

Ÿ ȓȊȜȅŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦ ŸǢȎŸȜȐȕŸ ȓȊȜȊȋȗȔȇŸǢȎȜșȐȜȦȕŸȊȘȤŸ ȜȊŸȈȍȒȊŸȓȎȞȅȔȊȒȊŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚ ŸȘșȗȟȦșȐțȎŸȐŸǯȒȍȐțȎȗȞȡȕȒȓȇŸǯȔȔȅȚŸǬǯ

ǺșȗȣȘȤȑȎțȐŸȌȒȊŸȜȐȕŸȆȕȜȊȖȐŸȎȕȤȚŸȆșȌȗȝŸțȜȐȕŸ•ȁȐȞȒȊȓȇŸǼȥȌȓȔȒțȐ–ŸȑȊŸȎȈȕȊȒŸȗŸțȥȕȜȗǢȗȚŸȟșȤȕȗȚŸȘșȗȓȇșȝȖȐȚ Ÿ țȥǢȞȡȕȊŸǢȎŸȜȗŸȕȆȗŸȎȒȍȒȓȤŸȌșȊǢǢȊȜȆȊŸȁȐȞȒȊȓȗȥŸǼȟȎȍȒȊțǢȗȥ ŸǬȕȜȦȕȐŸǶȊșȓȤȘȗȝȔȗ Ÿ ǬȕȊȔȝȜȒȓȤȜȎșȊŸȗŸȕȆȗȚŸȎȒȍȒȓȤȚŸȌșȊǢǢȊȜȆȊȚŸȁȐȞȒȊȓȗȥŸ ǼȟȎȍȒȊțǢȗȥŸȘȗȝŸȊȕȆȔȊȋȎŸȘșȤțȞȊȜȊŸȜȊŸȓȊȑȇȓȗȕȜȅŸȜȗȝŸțȟȎȍȒȅȏȎȒŸȕȊŸȜȗȕȦțȎȒŸȜȐȕŸȊȌȗșȅŸǢȎŸȘȎșȈȘȗȝŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸ ȜȊŸȗȘȗȈȊŸȑȊŸȘșȗȆȔȑȗȝȕŸȊȘȤŸȆșȌȊŸ•ǢȎȜȊȞȎșȤǢȎȕȊ–ŸȊȘȤŸȜȗŸ Ǯ™ŸǴǺǼŸȓȊȑȦȚŸȤȘȡȚŸȗŸȈȍȒȗȚŸȊȕȊȞȆșȎȒŸȝȘȅșȟȗȝȕŸȘȎșȒțțȤȜȎșȊŸȊȘȤŸŸȆșȌȊŸȘȔȐșȗȞȗșȒȓȇȚŸȘȗȝŸȎȈȕȊȒŸȊȝȜȇŸȜȐŸțȜȒȌǢȇŸțȎŸ•ȊȕȊțȜȗȔȇ–

DZŸǬǶǴŸȘșȊȌǢȊȜȗȘȗȒȇȑȐȓȎŸȘșȗȓȎȒǢȆȕȗȝŸȐŸ #PUHIVHG@Ÿ 2 ŸȕȊŸțȝǢǢȎȜȅțȟȎȒŸțȎŸȎȜȊȒșȎȈȎȚŸǢȎŸȊȕȜȒȓȎȈǢȎȕȗŸȘȊșȎǢȞȎșȆȚŸȘșȗȚŸȎȓȎȈȕȗŸȜȐȚŸ ,@NKIVHG@ŸǯȔȔȅȚ

ǺȊșȅȔȔȐȔȊŸȅȔȔȊŸȘȎșȈȘȗȝŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸȊȕȊǢȆȕȎȜȊȒŸȕȊŸ ȘșȗȆȔȑȗȝȕŸȊȘȤŸȜȒȚŸȕȆȎȚŸȘșȗȓȐșȥȖȎȒȚŸțȜȗŸȘȔȊȈțȒȗŸȜȗȝŸȎȘȒȟȎȒșȐțȒȊȓȗȥŸȘșȗȌșȅǢǢȊȜȗȚŸȁȐȞȒȊȓȇȚŸǼȥȌȓȔȒțȐȚ ŸȓȊȑȦȚŸ ǢȆȟșȒŸȜȊŸǢȆțȊŸǬȘșȒȔȈȗȝŸȑȊŸȆȟȗȝȕŸȊȕȊȓȗȒȕȡȑȎȈŸȗȒŸȕȆȎȚŸ ȎȕȜȅȖȎȒȚŸȓȊȒŸǢȆȟșȒŸȜȗŸȓȊȔȗȓȊȈșȒŸȑȊŸȝȘȅșȖȗȝȕŸȗȒŸȘșȗȓȐșȥȖȎȒȚŸȜȡȕŸȕȆȡȕŸȆșȌȡȕ ŸǼȥǢȞȡȕȊŸǢȎŸȜȗȕŸȓ ŸǶȊșȓȤȘȗȝȔȗ Ÿ ȆȕȊȚŸȊȘȤŸȜȗȝȚŸȤșȗȝȚŸȌȒȊŸȜȐȕŸȆȕȜȊȖȐŸȜȡȕŸȆșȌȡȕŸȑȊŸȎȈȕȊȒŸ ȕȊŸȘșȗȓȐșȥțțȗȕȜȊȒŸțȎŸțȥȕȜȗǢȊŸȟșȗȕȒȓȤŸȍȒȅțȜȐǢȊ ŸȆȜțȒŸ ȦțȜȎŸȕȊŸȎȖȊțȞȊȔȈȏȎȜȊȒŸȐŸȆȌȓȊȒșȐŸȝȔȗȘȗȈȐțȇŸȜȗȝȚ

ǶȎȜȅŸȜȐȕŸȊȕȡȜȆșȡŸ ȊȥȖȐțȐ ŸȜȗŸȘȗțȗțȜȤŸțȝǢǢȎȜȗȟȇȚŸȜȐȚŸ,@NKIVHG@Ÿ ǯȔȔȅȚŸțȜȐŸȑȝȌȊȜșȒȓȇŸȜȐȚŸ ȑȊŸȘȊșȊǢȎȈȕȎȒŸȜȗŸȈȍȒȗ

ǹŸȓ ŸǶȊșȓȤȘȗȝȔȗȚŸȎȓȜȒǢȅŸȤȜȒŸțȜȐȕŸȊȌȗșȅŸȑȊŸȘșȗȓȐșȝȟȑȗȥȕŸȎȘȒȘȔȆȗȕŸȆșȌȊŸŸȆȡȚŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸȊȘȤŸȜȐȕŸ •ȁȐȞȒȊȓȆȚŸǯȕȒțȟȥțȎȒȚŸǬ ǯ –ŸȐŸȗȘȗȈȊŸȝȘȗțȜȐșȈȏȎȒŸȜȐȕŸȝȔȗȘȗȈȐțȐŸȧșȅțȎȡȕŸǴșȊȜȒȓȦȕŸǯȕȒțȟȥțȎȡȕŸțȜȗŸȘȔȊȈțȒȗŸȜȗȝŸ ǯȘȒȟȎȒșȐțȒȊȓȗȥŸǺșȗȌșȅǢǢȊȜȗȚŸ•ȁȐȞȒȊȓȇŸǼȥȌȓȔȒțȐ–ŸȜȗȝŸ ǯǼǺǬŸ ŸȗȒŸȗȘȗȈȎȚŸȊȘȎȝȑȥȕȗȕȜȊȒŸȘșȗȚŸȜȗȕŸȒȍȒȡȜȒȓȤŸȜȗǢȆȊ

ǯȔȜȗȕŸǼȜȒȚŸ Ÿ ȐŸȆȓȜȊȓȜȐŸǮǼ

ΛΟΝΔΙΝΟ 5.604,11 -0,38 XETRA D 5.932,95 -0,20 CAC 40 3.909,09 -0,47 DJ INDU 10.582,98 -0,39 NASDAQ 2.347,56 -0,85 NIKKEI 10.751,98 0,01 Ευρω/$ 1,36530 Euribor 3M 0,64600 Χρυσός 1.104,000 BRENT 77,18

ǼȥǢȞȡȕȊŸǢȎŸȜȗȕŸȓ ŸǶȊșȓȤȘȗȝȔȗŸȜȗŸȘșȤȌșȊǢǢȊŸȜȐȚŸ ȁȐȞȒȊȓȇȚŸǼȥȌȓȔȒțȐȚŸȝȘȗȔȗȌȈȏȎȜȊȒŸțȇǢȎșȊŸțȎŸȘȎșȈȘȗȝŸ ŸȍȒț ŸȎȝșȦŸȓȊȒŸțȜȐșȈȏȎȜȊȒŸȗȝțȒȊțȜȒȓȅŸțȎŸȜșȎȒȚŸȋȊțȒȓȗȥȚŸ ȅȖȗȕȎȚ ŸțȜȐȕŸȐȔȎȓȜșȗȕȒȓȇŸȍȒȊȓȝȋȆșȕȐțȐ ŸțȜȐȕŸȎȝșȝȏȡȕȒȓȤȜȐȜȊŸȓȊȒŸȜȒȚŸȝȘȗȍȗǢȆȚ ŸțȜȐȕŸȊȕȜȊȌȡȕȒțȜȒȓȤȜȐȜȊŸȓȊȒŸ țȜȒȚŸȎȘȒȟȎȒșȇțȎȒȚ ŸǼȇǢȎșȊŸȜȗŸȘȎșȈȘȗȝŸŸȜȡȕŸȘșȗȜȅțȎȡȕŸȊȞȗșȅŸȜȐȕŸȐȔȎȓȜșȗȕȒȓȇŸȍȒȊȓȝȋȆșȕȐțȐŸȓȊȒŸȘșȗȆșȟȎȜȊȒŸ ȊȘȤŸȞȗșȎȈȚŸȤȘȡȚŸȗȒŸǹǽǬ ŸȜȊŸȝȘȗȝșȌȎȈȊ ŸȜȊŸǬǯdzŸȓȔȘ

ǼȜȤȟȗȚŸȜȐȚŸȎȒȍȒȓȇȚŸȌșȊǢǢȊȜȎȈȊȚŸȎȈȕȊȒŸȕȊŸȎȘȊȕȊțȟȎȍȒȅțȎȒŸȜȗŸȎȕŸȔȤȌȡŸȘșȤȌșȊǢǢȊŸȓȊȒŸȕȊŸȘșȗȟȡșȇțȎȒŸǢȎŸțȜȗȟȎȝǢȆȕȎȚŸȘșȗțȓȔȇțȎȒȚŸțȎŸȜȎȔȒȓȗȥȚŸȍȒȓȊȒȗȥȟȗȝȚŸȇŸțȎŸțȜȗȟȎȝǢȆȕȗŸȞȝțȒȓȤŸȊȕȜȒȓȎȈǢȎȕȗ

ǼȜȊŸțȟȆȍȒȅŸȜȐȚŸȎȈȕȊȒŸȐŸȝȔȗȘȗȈȐțȐŸȆșȌȡȕŸȘȔȐșȗȞȗșȒȓȇȚŸǢȎŸȕȆȊŸǢȗșȞȇŸȜȊŸȗȘȗȈȊŸȑȊŸȎȒțȅȌȗȝȕŸȕȆȎȚŸȜȅțȎȒȚŸȤȘȡȚŸ ȜȗŸ>EHM?Ÿ>HFIMLBGU ŸȎȕȦŸȑȊŸȘșȗȡȑȐȑȎȈŸȓȊȒŸȐŸȍȐǢȒȗȝșȌȈȊŸ ȜșȒȦȕ ȜȎțțȅșȡȕŸȓȝȋȎșȕȐȜȒȓȦȕŸ"RLRŸ!@GLL@P

ǭȊțȒȓȤȚŸȘȝȔȦȕȊȚŸȜȗȝŸȕȆȗȝŸțȟȎȍȒȊțǢȗȥŸȜȗȝŸȘșȗȌșȅǢǢȊȜȗȚŸȤǢȡȚŸȎȈȕȊȒŸȜȊŸȆșȌȊŸȊȝȜȅŸȕȊŸȆȟȗȝȕŸ•ȊȕȗȒȓȜȅŸȘșȤȜȝȘȊ–ŸȓȊȒŸȕȊŸȎȈȕȊȒŸȊȘȗȔȥȜȡȚŸ•ȘșȗțȋȅțȒǢȊ–ŸȘșȗȓȎȒǢȆȕȗȝŸ ȕȊŸȍȒȊțȞȊȔȒțȑȎȈŸȐŸȍȒȊȔȎȒȜȗȝșȌȒȓȤȜȐȜȅŸȜȗȝȚ ŸǹȘȡȚŸȎȖȐȌȎȈŸ ȗŸȕȆȗȚŸǯȒȍȒȓȤȚŸǮșȊǢǢȊȜȆȊȚŸțȜȒȚŸȘșȗȓȐșȥȖȎȒȚŸȜȡȕŸȕȆȡȕŸ ȆșȌȡȕŸȍȎȕŸȑȊŸȘȎșȒȔȊǢȋȅȕȗȕȜȊȒŸȊȕȊȔȝȜȒȓȆȚŸȜȎȟȕȒȓȆȚŸȘșȗȍȒȊȌșȊȞȆȚŸȊȔȔȅŸțȜȤȟȗȚŸȑȊŸȎȈȕȊȒŸȜȗŸȊȘȗȜȆȔȎțǢȊ ŸȗȒŸȘșȗȍȒȊȌșȊȞȆȚŸȍȐȔȊȍȇŸȑȊŸȊȞȗșȗȥȕŸȜȐŸȔȎȒȜȗȝșȌȈȊŸȓȊȒŸȜȒȚŸȊȕȅȌȓȎȚŸ ȜȗȝŸȞȗșȆȊŸȘȗȝŸȑȊŸȘșȆȘȎȒŸȕȊŸȓȊȔȥȠȗȝȕŸȗȒŸȊȕȅȍȗȟȗȒ

ħ

ĿŸēŃńŊĸŸĶņňľňŸķńŅĿŃŌĻņŸňџōŃēķŋŸ ōŒņŸēĿōňŐŗņŸŌōŁŸŌŎņĿľŊĹĻŌŁŸ ōňŎŸıŊŁēĻōŃŌōŁŊĹňŎŸōŁŸŘĿŎōķŊĻ Ÿ-ŸğĿņŃńŕŋŸŘĿĹńōŁŋŸľŃĻēňŊŏŗłŁńĿŸŌōŃŋŸ  ŸēňņĶľĿŋŸēĿŸĶņňľňŸēŕŅŃŋŸ ŸĢŸ ĻŇĹĻŸōŒņŸŌŎņĻŅŅĻĽŗņŸĻņĸŅłĿŸŌōĻŸ Ÿ ĿńĻō ŸĿŎŊŗ

ǹŸȍȎȈȓȜȐȚŸȝȠȐȔȇȚŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐȚŸțȐǢȎȈȡțȎŸȅȕȗȍȗŸ țȎŸȘȗțȗțȜȤŸ ŸȎȕȦŸȗŸȍȎȈȓȜȐȚŸȜȐȚŸǢȎțȊȈȊȚŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐȚŸȎȕȒțȟȥȑȐȓȎŸțȎŸȘȗțȗțȜȤŸ ŸȓȊȒŸȗŸȍȎȈȓȜȐȚŸȜȐȚŸ ǢȒȓșȇȚŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐȚŸțȐǢȎȈȡțȎŸȘȜȦțȐŸ 

ǬȘȤŸȜȗȝȚŸȎȘȒǢȆșȗȝȚŸȍȎȈȓȜȎȚŸȜȐŸǢȎȌȊȔȥȜȎșȐŸȅȕȗȍȗŸȓȊȜȆȌșȊȠȊȕŸȗȒŸȍȎȈȓȜȎȚŸȜȡȕŸǽȊȖȒȍȒȦȕŸ ŸȓȊȒŸȜȡȕŸǬțȞȊȔȎȒȦȕŸ 

ǬȕȜȒȑȆȜȡȚŸȜȒȚŸǢȎȌȊȔȥȜȎșȎȚŸȊȘȦȔȎȒȎȚŸȘȊșȗȝțȈȊțȊȕŸȗȒŸ ȍȎȈȓȜȎȚŸȜȗȝŸǺȎȜșȎȔȊȈȗȝŸ ŸȓȊȒŸȜȡȕŸǽȐȔȎȘȒȓȗȒȕȡȕȒȦȕŸ  Ÿ ǽȐŸǢȎȌȊȔȥȜȎșȐŸȅȕȗȍȗŸțȐǢȎȈȡțȊȕŸȗȒŸǢȎȜȗȟȆȚŸǬȜȜȒȓȆȚŸǯȓȍȤțȎȒȚŸ  ŸW!Ÿ/OLK@FKŸ  ŸǶȘȗȝȜȅșȐȚŸȓŸ  ŸǺȊșȕȊțțȤȚŸ ŸȓȊȒŸǭȒȗȓȊșȘȆȜȓȗŸ  Ÿ

ǬȘȤŸȜȒȚŸǢȎȜȗȟȆȚŸȘȗȝŸȍȒȊȓȒȕȇȑȐȓȊȕ ŸŸȓȒȕȇȑȐȓȊȕŸȊȕȗȍȒȓȅ ŸŸȘȜȡȜȒȓȅŸȓȊȒŸŸȘȊșȆǢȎȒȕȊȕŸțȜȊȑȎșȆȚ

Ÿ ĮŁņŸĻʼnňŊŊŕŏŁŌŁŸōŁŋŸłŎĽĻōŊŃńĸŋŸĿōĻŃŊĿĹĻŋ ŸīŕŅĻŊŃŋŸĝĞĠĠ ŸĻʼnňŏĶŌŃŌĿŸŁŸĥŅŒŌōňŔŏĻņōňŎŊĽĹĻŸĨĻŎʼnĶńōňŎŸ ĝĞĠĠ ŸŌōŁņŸķńōĻńōŁŸĽĿņŃńĸŸŌŎņķŅĿŎŌŁŸōŒņŸēĿōŕŐŒņŸōŁŋ

ǯȘȈțȐȚ ŸȐŸǮǼŸȆȍȡțȎŸȜȗŸ•ȘșȅțȒȕȗŸȞȡȚ–ŸȌȒȊŸȜȐȕŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐŸȜȡȕŸȘȗțȦȕŸ ŸȎȝșȦŸȓȊȒŸ ŸȎȝșȦ ŸțȝȕȗȔȒȓȇȚŸȊȖȈȊȚŸ  ŸȎȝșȦ ŸǢȎŸȊȥȖȐțȐŸȜȐȚŸȗȕȗǢȊțȜȒȓȇȚŸȊȖȈȊȚŸȜȐȚŸǢȎȜȗȟȇȚ ŸǮȒȊŸȔȤȌȗȝȚŸțȜșȗȌȌȝȔȗȘȗȒȇțȎȡȚ ŸȐŸȗȕȗǢȊțȜȒȓȇŸ ȊȖȈȊŸȜȐȚŸǢȎȜȗȟȇȚŸȗșȈȏȎȜȊȒŸțȎŸ ŸȔȎȘȜȅŸȜȗȝŸȎȝșȦ ŸȊȕȅŸǢȎȜȗȟȇ ŸŸǬȘȤŸȜȗŸȘșȗȚŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐŸȘȗțȤ Ÿ  ŸȎȝșȦŸȌȒȊŸ ȊȥȖȐțȐŸǢȎȜȗȟȒȓȗȥŸȓȎȞȊȔȊȈȗȝŸȗșȈȏȎȜȊȒŸȜȗŸȘȗțȤŸ  ŸȎȝșȦŸȓȊȒŸȘȗțȤŸ ŸȎȝșȦŸȅȌȎȜȊȒŸțȎŸȘȈțȜȡțȐŸȎȒȍȒȓȗȥŸȊȘȗȑȎǢȊȜȒȓȗȥŸȌȒȊŸǢȎȔȔȗȕȜȒȓȇŸȊȥȖȐțȐŸȓȎȞȊȔȊȈȗȝ ŸŸǽȗŸȘȗțȤŸȜȐȚŸȊȝȖȇțȎȡȚŸ  ŸȎȝșȦŸȘșȗȆșȟȎȜȊȒŸȊȘȤŸȜȐȕŸȊȘȗșșȤȞȐțȐŸ ȜȐȚŸȑȝȌȊȜșȒȓȇȚŸȓȊȜȅŸ  ŸȎȝșȦŸȓȊȒŸȊȘȤŸȜȐȕŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐŸȎȒȍȒȓȗȥŸȊȘȗȑȎǢȊȜȒȓȗȥŸ ŸȎȝșȦ

ŸǽȗŸȝȘȗȔȎȒȘȤǢȎȕȗŸȘȗțȤŸ ŸȎȝșȦŸȅȌȎȜȊȒŸțȎŸȘȈțȜȡțȐŸȎȒȍȒȓȗȥŸȊȘȗȑȎǢȊȜȒȓȗȥŸȌȒȊŸǢȎȔȔȗȕȜȒȓȇŸȊȥȖȐțȐŸȓȎȞȊȔȊȈȗȝ ŸȎȓŸ ȜȗȝŸȗȘȗȈȗȝŸȘȗțȤŸ ŸȎȝșȦŸȘșȗȆșȟȎȜȊȒŸȊȘȤŸȜȐȕŸȊȘȗșșȤȞȐțȐŸȑȝȌȊȜșȒȓȇȚŸȓȊȒŸȘȗțȤŸ ŸȎȝșȦŸȘșȗȆșȟȎȜȊȒŸȊȘȤŸ ȜȐȕŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐŸȎȒȍȒȓȗȥŸȊȘȗȑȎǢȊȜȒȓȗȥ

Āûñöìýóüýñûóù Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

ȂǼīǹȁǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ AEGEAN ǹǼ 3,7 -0,27 4420 ALAPIS ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 0,48 2,13 8005400 ALPHA BANK ǹǼ(Ȁȅ) 7,46 0,00 795396 COCA COLA EEE (Ȁȅ) 19,59 0,72 331472 EUROBANK PROPERTIES 7,9 6,76 10424 FOLLI - FOLLIE ǹ.Ǻ.Ǽ.Ǽ.(ȀO) 16,49 1,17 3955 FORTHNET AE(Ȁȅ) 1,09 2,83 508277 FOURLIS ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ ǹǼ(Ȁȅ) 9,15 0,99 7408 FRIGOGLASS ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 8,8 2,56 21848 GENIKI BANK (Ȁȅ) 0,68 0,00 209937 INTRALOT (Ȁȅ) 3,58 -0,56 100656 J&P ǹǺǹȄ ǹǼ ǼȇīȅȁǾȆȉǿȀǾ ȉȅȊȇ.ǼȂȆ.Ǻǿȅ 2,22 2,78 47371 JUMBO ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 7,93 1,93 22260 LAMDA DEVELOPMENT S.A.(Ȁȅ) 5,51 0,18 10813 MARFIN INVESTMENT GROUP 1,85 -1,07 801852 MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD 2,12 -0,47 889145 S & B ǺǿȅȂǾȋǹȃǿȀǹ ȅȇȊȀȉǹ (Ȁȅ) 4,73 -0,21 3268 SPRIDER STORES ǹ.Ǽ. 0,82 -4,65 146003 ǹȃǼȀ ǹǼ(Ȁȅ) 0,55 -3,51 53042 ǹȃǼȀ ǹǼ(Ȇȅ) 2,75 -1,79 30 ǹȃǼȀ ǹǼ(Ȇȅ) 1,4 0,00 0 ǹȉǼ ǺǹȃȀ 1,75 1,16 466012 ǺǿȅȋǹȁȀȅ ǼǺ.ȋǹȁȀȅȊ & ǹȁȅȊȂ(Ȁǹ) 4,51 0,90 57287 īǼȀ ȉǼȇȃǹ ǹǼ ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ 5,28 -0,57 33717 īȇ. ȈǹȇǹȃȉǾȈ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 4,44 0,00 50395 ǻ/ȀȅȈ ȅȇīǹȃǿȈȂȅȈ ȁǹȂȆȇǹȀǾ(Ȁȅ) 1,66 0,00 5409 ǻǾȂȅȈǿǹ ǼȆǿȋǼǿȇǾȈǾ ǾȁǼȀȉȇǿȈȂȅȊ ǹ.Ǽ 12,48 -0,16 397092 ǻǿȀǹǿȍȂǹ ǾȋȅȈ Ȁǹǿ ǼǿȀȅȃǹ 0,01 -75,00 380000 ǼĬȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ ȉǾȈ ǼȁȁǹǻȅȈ (Ȁȅ) 16 0,00 1668422 ǼȁǺǹȁ ǹǼ(Ȁǹ) 1,31 -2,96 8940 ǼȁȁǹȀȉȍȇ ǹǼ(Ȁȅ) 4,52 -1,09 114701 ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȆǼȉȇǼȁǹǿǹ ǹǼ(Ȁȅ) 8,4 -3,34 127831 ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȋȇǾȂǹȉǿȈȉǾȇǿǹ ǹǼ (Ȁȅ) 7,06 -0,42 179261 Ǽȉ. ȊǻȇǼȊȈǼȍȈ & ǹȆȅȋǼȊȉ.(Ȁȅ) 5,95 0,85 45082 ǼȉǹǿȇǼǿǹ ȊǻȇǼȊȈǼȍȈ Ȁǹǿ ǹȆȅȋǼȉǼȊȈǼȍȈ 4,13 2,23 37518 ǿǹȈȍ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 3,66 0,55 310 ǿǹȉȇǿȀȅ ǹĬǾȃȍȃ ǼǹǼ(Ȁȅ) 1,26 0,00 7515 ǿȃȉȇǹȀȅȂ ǹǼ ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) 1,11 -1,77 166229 Ȁǹȉ. ǹĭȅȇȅȁȅīǾȉȍȃ Ǽǿǻȍȃ ǹǼ(Ȁȅ) 6,19 -1,12 6951 ȂǼȉȀǹ ǹǼ(Ȁȅ) 10,61 -0,38 20990 ȂǾȋǹȃǿȀǾ ǹǼ(Ȁȅ) 0,98 0,00 42636 ȂǾȋǹȃǿȀǾ ǹǼ(Ȇȅ) 0,79 0,00 29374 Ȃȅȉȅȇ ȅǿȁ ǼȁȁǹȈ 10,8 1,22 77588 ȂȆǹȂȆǾȈ ǺȍǺȅȈ ǻǿǼĬȃǾȈ ȉǼȋȃǿȀǾ 4,23 -0,94 87375 ȂȊȉǿȁǾȃǹǿȅȈ ǹǼ ȅȂǿȁȅȈ ǼȆǿȋ(Ȁȅ) 4,84 -0,62 137731 ȅȁȆ ǹǼ 13,91 0,07 5081 ȅȆǹȆ ǹǼ 16,79 3,96 235082 ȅȇī.ȉǾȁǼ/ȃǿȍȃ ȉǾȈ ǼȁȁǹǻȅȈ (Ȁȅ) 9,45 -1,56 686496 ȅȇīǹȃǿȈȂȅȈ ȁǿȂǼȃȅȈ ĬǼȈȈǹȁȅȃǿȀǾȈ 13,83 2,07 1799 ȆȁǹǿȈǿȅ COMPUTERS A.E.(Ȁȅ) 4,98 0,00 1358 ȈǿǻǼȃȅȇ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 3,94 0,77 104039 ȈȍȁǾȃȅȊȇīǼǿǹ ȀȅȇǿȃĬȅȊ ǹǼ(Ȁȅ) 1,4 0,00 10117 ȉǹȋȊǻȇȅȂǿȀȅ ȉǹȂǿǼȊȉǾȇǿȅ ǼȁȁǹǻȅȈ ǹȉ 4,08 2,51 409475 ȉǼȇȃǹ ǼȃǼȇīǼǿǹȀǾ ǹǺǼȉǼ 5,61 -0,53 98880 ȉǿȉǹȃ ǹȃ.Ǽȉ.ȉȈǿȂǼȃȉȍȃ(Ȁȅ) 19,8 0,51 42052 ȉǿȉǹȃ ǹȃ.Ǽȉ.ȉȈǿȂǼȃȉȍȃ(Ȇȅ) 13,66 0,00 0 ȉȇǹȆǼǽǹ ǼFG EUROBANK A.E.(Ȁȅ) 6,72 0,75 893153 ȉȇǹȆǼǽǹ ȀȊȆȇȅȊ (Ȁȅ) 4,87 -0,61 1000147 ȉȇǹȆǼǽǹ ȆǼǿȇǹǿȍȈ ǹ.Ǽ(Ȁȅ) 6,7 1,67 1327126 ȊīǼǿǹ ǻǿǹīȃȍȈȉǿȀȅ ĬǼȇǹȆǼȊȉǿȀȅ ȀǼȃȉȇ 1,53 0,66 26563 ȋǹȁȀȅȇ ǹǼ (ȆȇȍǾȃ ǺǼȀȉȍȇ)(Ȁǹ) 1,26 -0,79 11857

3,65 0,47 7,42 19,14 7,3 16,36 1,07 8,89 8,42 0,67 3,55 2,2 7,72 5,36 1,84 2,11 4,7 0,81 0,55 2,75 1,4 1,71 4,36 5,23 4,43 1,64 12,4 0,01 15,8 1,3 4,48 8,4 7 5,76 4,08 3,53 1,24 1,1 6,01 10,42 0,96 0,79 10,52 4,21 4,8 13,57 16,2 9,45 13,55 4,95 3,87 1,37 4 5,5 19,73 13,66 6,65 4,84 6,48 1,5 1,24

3,74 0,49 7,56 19,59 7,9 16,5 1,11 9,25 8,8 0,69 3,62 2,26 7,93 5,51 1,87 2,15 4,75 0,86 0,56 2,75 1,4 1,77 4,58 5,28 4,52 1,7 12,61 0,01 16,25 1,4 4,55 8,66 7,16 5,95 4,28 3,66 1,27 1,16 6,25 10,65 0,99 0,79 10,8 4,34 4,95 14,3 16,79 9,71 13,96 4,99 4 1,4 4,13 5,65 20,18 13,66 6,83 4,95 6,7 1,54 1,28

1,23 0,82 0,65 1,83 0,76 0,71 0,66 0,36 0,75 1,18 4,19 0,98 0,88 1,33 7,59 1,32 1,12 0,58 1,88 0,86 0,41 2,74 4,31 0,99

1,29 0,82 0,7 1,86 0,8 0,75 0,68 0,37 0,76 1,18 4,19 1,07 0,89 1,35 7,66 1,41 1,15 0,62 1,89 0,92 0,43 2,75 4,31 0,99

ȂǼȈǹǿǹ Ȁǹǿ ȂǿȀȇǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ ALPHA TRUST ǹȃǻȇȅȂǼǻǹ ǹǼǼȋ ALSINCO A.E Ǽǿǻȍȃ ǼȃǻȊȈǾȈ -ȊȆȅǻǾȈǾȈ ASPIS BANK ǹȃ.ȉȇǹȆǼǽǿȀǾ Ǽȉǹǿȇǿǹ AUTOHELLAS ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) BYTE COMPUTER ǹǺǼǼ(Ȁȅ) CENTRIC MULTIMEDIA ǹǼ CYCLON ǼȁȁǹȈ ǹǼ DIONIC ǹǼǺǼ EURODRIP ǹ.Ǻ.Ǽ.ī.Ǽ.(Ȁȅ) EUROLINE AEEX (KO) EUROMEDICA ǹ.Ǽ.ȆǹȇȅȋǾȈ ǿǹȉȇǿȀȍȃ ȊȆǾ F.G EUROPE ǹǼ (Ȁȅ) F.H.L ȀȊȇǿǹȀǿǻǾȈ Ȃ&ī ǹǺǼǼ(Ȁȅ) FASHION BOX ǼȁȁǹȈ ǹǼ FLEXOPACK AEBEP(Ȁȅ) INFOQUEST ǹǼǺǼ(Ȁȅ) INFORM Ȇ.ȁȊȀȅȈ(Ȁȅ) INTRAKAT ǹǼ KLEEMAN HELLAS A.B.E.E(Ȁȅ) LAVIPHARM ǹǼ(Ȁȅ) LOGISMOS ǹǼ MEDICON HELLAS ǹ.Ǽ. MERMEREN KOMBINAT AD PRILEP MEVACO ȂǼȉǹȁȁȅȊȇīǿȀǾ (Ȁȅ)

ħŃńŊĸŸĶņňľňŋŸńĻџŸ ŎʼnňōňņŃńŕŸńŅĹēĻŸŌōňŸ ŸıŊŁēĻōŃŌōĸŊŃňŸōŁŋŸ ŸĝłĸņĻŋŸōŁŸŘĿŎōķŊĻŸ

DZŸ•ȁȐȞȒȊȓȆȚŸǯȕȒțȟȥțȎȒȚŸǬǯ–ŸȑȊŸțȜȎȔȎȟȡȑȎȈŸȅǢȎțȊŸȓȊȒŸ ȑŸȊŸȊȘȗȜȎȔȆțȎȒŸȆȕȊŸțȐǢȊȕȜȒȓȤŸȎșȌȊȔȎȈȗŸȌȒȊŸȕȊŸȜȗȕȡȑȎȈŸȐŸ ȊȌȗșȅŸȘȔȐșȗȞȗșȒȓȇȚŸȐŸȗȘȗȈȊŸȍȒȊȕȥȎȒŸǢȈȊŸȊȘȤŸȜȒȚŸȍȝțȓȗȔȤȜȎșȎȚŸȘȎșȒȤȍȗȝȚŸțȜȐȕŸȒțȜȗșȈȊŸȜȐȚ ŸǼȎŸȊȝȜȤŸȜȗŸțȐǢȎȈȗŸ ȘșȆȘȎȒŸȕȊŸțȐǢȎȒȡȑȎȈŸȤȜȒŸȗŸțȜȤȟȗȚŸȌȒȊŸȊȘȗșșȤȞȐțȐŸȓȗȕȍȝȔȈȡȕŸǢȆțȊŸȊȘȤŸȜȗŸȘșȤȌșȊǢǢȊŸȜȐȚŸȁȐȞȒȊȓȇȚŸǼȥȌȓȔȒțȐȚŸ ȌȒȊŸȞȆȜȗȚŸȍȒȊǢȗșȞȦȕȎȜȊȒŸțȎŸȘȎșȈȘȗȝŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦ

ǴȔȡț ȌȈȊŸǷȊȝȘȅȓȜȗȝŸ ǺșȗȚŸȊȘȗșșȤȞȐțȐŸȜȐȚŸǺȤȔȊșȒȚ

0,36 % ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

ŸdzțȟȕȅŸȓȆșȍȐ

ǽȐŸǢȎȌȊȔȥȜȎșȐŸȘȜȦțȐŸȓȊȜȆȌșȊȠȊȕŸȗȒŸǢȎȜȗȟȆȚŸǰȅǢȘȊŸ  ŸȎȔȔȐȕȒȓȇŸǾȞȊȕȜȗȝșȌȈȊŸ  Ÿ$RKVBHGŸ HSŸ  ŸǯȔȎȥȑȎșȐŸǽȐȔȎȤșȊțȐŸ ŸȓȊȒŸǬȞȗȈŸǴȗșȍȆȔȔȗȝŸ  Ÿ

ǽȐȕŸǽȎȜȅșȜȐŸŸǬȘșȒȔȈȗȝŸŸȓȊȒŸȦșȊŸŸȑȊŸ ȘșȊȌǢȊȜȗȘȗȒȐȑȎȈŸȐŸǥȓȜȊȓȜȐŸǮȎȕȒȓȇŸǼȝȕȆȔȎȝțȐŸ ȜȡȕŸǶȎȜȤȟȡȕŸȜȐȚŸǥȔȜȗȕŸ ǢȎŸȑȆǢȊŸȜȐȕŸȆȌȓșȒțȐŸȘșȗȌșȅǢǢȊȜȗȚŸȊȌȗșȅȚŸȒȍȈȡȕŸ ǢȎȜȗȟȦȕ

ǹdzŸǬǮǹǻǯǼ

Ý÷íòçúïùúä÷ïõ Ññëåùïòõ

1,28 0,82 0,67 1,83 0,78 0,72 0,68 0,37 0,75 1,18 4,19 1,06 0,89 1,35 7,66 1,38 1,14 0,58 1,88 0,87 0,43 2,75 4,31 0,99

-0,78 2,50 -2,90 -1,61 -2,50 -4,00 4,62 2,78 0,00 0,00 0,00 4,95 1,14 -8,16 -0,13 2,22 1,79 -3,33 -0,53 -2,25 4,88 1,85 0,23 0,00

208 5 249369 6510 3492 62125 30 13250 5656 0 1200 5909 3079 939 4350 24965 7219 47678 90 70754 79420 590 200 0

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

2,1 0,59 2,44 0,4 0,89 0,8 1,38 1,2 1,03 2,98 0,36 0,58 0,41 1,12 0,58 0,4 0,7 0,54 1,8 0,61 0,39 0,9 1,12 0,74 1,32 0,68 1,64 0,36 0,63 0,82 0,49 0,76 1,29 1,25 0,37 0,36 0,72 7,8 0,62 1,33 0,81 1,3 1,19 0,45 0,74 0,69 0,54 0,77 0,42 0,47 0,98 0,78 1,52 2,11 0,92 1,22 0,32 0,55 2,82 0,93 1,57 0,34 0,68 0,6 0,54 2,82 10,12 2,3 0,63 1,24 0,5 0,6 0,64 0,78 0,53 0,34 4,91 1,17 1,94 5,95 0,8 5,99 1,34 0,62 2,7 1,81 0,46 0,67 0,57 0,39

2,15 0,61 2,44 0,4 0,94 0,8 1,41 1,23 1,03 3,09 0,38 0,59 0,41 1,19 0,63 0,45 0,73 0,59 1,8 0,61 0,41 0,91 1,16 0,84 1,41 0,76 1,66 0,36 0,64 0,82 0,54 0,81 1,29 1,3 0,37 0,36 0,9 7,8 0,63 1,33 0,81 1,32 1,19 0,47 0,83 0,69 0,54 0,77 0,42 0,49 1,02 0,78 1,52 2,13 0,95 1,27 0,35 0,57 2,86 0,93 1,66 0,35 0,72 0,63 0,58 2,93 10,24 2,35 0,64 1,28 0,52 0,6 0,64 0,82 0,56 0,36 5,02 1,2 2 6,09 0,84 5,99 1,34 0,67 2,7 1,84 0,48 0,69 0,65 0,39

ĮňŸıŊŁēĻōŃŌōĸŊŃňŸĝłŁņŗņŸĻņĻńňĹņŒŌĿŸōŁņŸĿŇĸŋŸĿōĻŃŊŃńĸŸʼnŊĶŇŁŸĽŃĻŸōŁņŸŘĿŎōķŊĻŸŸħĻŊōĹňŎŸŸ ŸǯǢȘȗșȒȓȇŸǽșȅȘȎȏȊŸŸŸȘȊȥțȐŸȍȒȊȘșȊȌǢȅȜȎȝțȐȚŸțȜȗŸȀ Ǭ ŸȜȡȕŸ ȍȒȓȊȒȡǢȅȜȡȕŸǯǶǺȧŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȈȊȚ ŸțȝǢǢȎȜȗȟȇȚŸțȜȐȕŸȘșȤțȞȊȜȐŸȊȥȖȐțȐŸȜȗȝŸǢȎȜȗȟȒȓȗȥŸȓȎȞȊȔȊȈȗȝŸǢȎŸȓȊȜȊȋȗȔȇŸǢȎȜșȐȜȦȕ ŸDZǢȎșȗǢȐȕȈȊŸȔȇȖȐȚŸȅțȓȐțȐȚŸȜȗȝŸȍȒȓȊȒȦǢȊȜȗȚŸȘșȗȜȈǢȐțȐȚŸ ȗșȈȏȎȜȊȒŸȐŸ 

˂˥˟˗ˬˣ˦˨ƹˌˣ˦˪˧ƹ  ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

MLS ȆȁǾȇȅĭȅȇǿȀǾ 2,15 0,47 44915 NEWSPHONE HELLAS SA 0,61 0,00 12650 NEXANS ǼȁȁǹȈ ǹȃ.ǺǿȅȂ.Ǽȉ.(Ȁȅ) 2,44 0,00 0 NUTRIART A.B.E.E. 0,4 0,00 925 PASAL ǹ.Ǽ. ǹȃǹȆȉȊȄǼȍȈ ǹȀǿȃǾȉȍȃ 0,92 1,10 2468 PROFILE ǹǼǺǼ ȆȁǾȇȅĭȅȇǿȀǾȈ 0,8 0,00 0 PROTON ȉȇǹȆǼǽǹ ǹ.Ǽ 1,39 0,73 63171 REDS AE (KO) 1,2 -2,44 627 REVOIL ǹǼ 1,03 1,98 1000 RILKEN ǺǿȅȂ. ȀǹȁȁȊȃȉǿȀȍȃ(Ȁȅ) 3 -2,28 36079 0,37 0,00 5578 SATO ǹǼ(ȀO) SCIENS ǻǿǼĬȃǾȈ ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ ǹ.ǼȀO) 0,59 -1,67 20578 SPACE ǼȁȁǹȈ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 0,41 0,00 0 TRASTOR ǹǼǼȆ 1,13 -0,88 11521 VELL GROUP ǹ.Ǽ 0,6 -3,23 52575 YALCO-ȀȍȃȈȉǹȃȉǿȃȅȊ ǹǼ(Ȁǹ) 0,45 2,27 123 ǹ. S COMPANY ǼȂȆȅȇǿȀǾ -ǺǿȅȂ. Ǽȉ.-Ǿ/Ȋ 0,72 2,86 4470 ǹīȇ.ȅǿȀȅȈ ȈȆȊȇȅȊ(Ȁȅ) 0,59 3,51 24619 ǹǿȅȁǿȀǾ ǹǼǼȋ(Ȁȅ) 1,8 0,00 0 ǹȀȇǿȉǹȈ ǺǿȅȂ. ȄȊȁȅȊ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 0,61 7,02 2 ǹȁȀȅ ǼȁȁǹȈ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 0,4 -2,44 2930 ǹȁȅȊȂȊȁ ǺǿȅȂ. ǹȁȅȊȂǿȃǿȅȊ (Ȁȅ) 0,9 0,00 500 ǹȁĭǹ īȀȇǿȈǿȃ ǹ.Ǽ 1,16 0,00 700 ǹȇȉȅǺǿȅȂ/ȃǿǹ ȀǹȇǹȂȅȁǼīȀȅȈ(ȀO) 0,83 5,06 255 ǹȉǼ ǹȈĭǹȁǿȈȉǿȀǾ ǹǼ 1,41 4,44 8136 ǹȉȁǹȃȉǿȀ ȈȅȊȆǼȇȂǹȇȀǼȉ ǹ.Ǽ. (KO) 0,76 1,33 1030 ǹȉȉǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 1,66 19,42 3060 ǹĭȅǿ ȋ.ȀȅȇǻǼȁȁȅȊ ǹǼǺǼ(Ȁǹ) 0,36 -7,69 1350 ǹȋȅȃ ǹ.Ǽ. ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ(Ȁȅ) 0,63 -1,56 4152 ǺǹȇǹīȀǾȈ ǹǺǼȆǼ ǹǼ(Ȁȅ) 0,82 0,00 0 ǺǹȇǻǹȈ ǹǼǺǼǼ 0,54 3,85 935 ǺǿȅȀǹȇȆǼȉ ǹ.Ǽ (Ȁȅ) 0,81 9,46 5040 ǺǿȈ ǹǼ(Ȁȅ) 1,29 8,40 50 ǺȅīǿǹȉǽȅīȁȅȊ SYSTEMS A.E.(KO) 1,3 -2,26 1001 īǹȁǹȄǿǻǿ ĬǹȁǹȈȈǿǼȈ ȀǹȁȁǿǼȇīǼǿǼȈ (KO) 0,37 -7,50 1030 īǼȃ.ǼȂȆȅȇǿȅȊ & ǺǿȅȂ/ȃǿǹȈ(Ȁȅ) 0,36 0,00 2270 īǿȅȊȇȅȂȆȇȅȀǼȇȈ ȂǼȈǿȉǼȈ ǹȈĭǹȁǿȈǼȍȃ 0,83 -6,74 38320 ǻǹȎȅȈ ȆȁǹȈȉǿȀǹ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 7,8 8,33 1 ǻǿǹȈ ǹǼǼȋ(ȀO) 0,62 0,00 9013 ǻǿǹȈ ǿȋĬȊȅȀǹȁȁǿǼȇīǼǿǼȈ ABEE(Ȁȅ) 1,33 -6,99 1150 ǻǿǼĬȃǾȈ ǼȆǼȃǻȊȉǿȀǾ ǹǼǼȋ(ȀO) 0,81 1,25 50 ǻȅȂǿȀǾ ȀȇǾȉǾȈ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 1,32 0,00 1480 ǻȅȊȇȅȈ ǹǼ(Ȁȅ) 1,19 0,00 0 ǻȇȅȂǼǹȈ ȆǹȆǹȆǹȃǹīǿȍȉȅȊ ǹǺǼǼǹ (Ȁȅ) 0,47 0,00 42373 Ǽ.ȆǹǿȇǾȈ ǹǺǼǼ ȆȁǹȈȉǿȀȍȃ(Ȁȅ) 0,78 0,00 2925 ǼǺȇȅĭǹȇȂǹ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 0,69 0,00 0 ǼȀǻȅȉǿȀȅȈ ȅȇīǹȃǿȈȂȅȈ ȁǿǺǹȃǾ 0,54 -1,82 3500 ǼȀȉǼȇ ǹǼ(Ȁȅ) 0,77 0,00 0 Ǽȁ. ǻ. ȂȅȊǽǹȀǾȈ(Ȁǹ) 0,42 0,00 0 ǼȁǹȈȉȇȅȃ ǹǼǺǼ(Ȁȅ) 0,48 -2,04 23920 ǼȁǺǼ - ǼȃǻȊȂǹȉȍȃ ǹǼ(Ȁȅ) 1,01 -0,98 770 ǼȁīǼȀǹ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 0,78 -6,02 750 ǼȁǼȊĬǼȇǾ ȉǾȁǼȅȇǹȈǾ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 1,52 -7,88 30 Ǽȁǿȃȅǿȁ ǼȁȁǾȃǿȀǾ Ǽȉǹǿȇǿǹ ȆǼȉȇǼȁǹǿȍȃ 2,12 0,47 145 Ǽȁȁ.ǺǿȅȂ.ǽǹȋǹȇǾȈ ǹǼ(Ȁǹ) 0,93 -1,06 1820 ǼȁȁǾȃǿȀǹ Ȁǹȁȍǻǿǹ(Ȁȅ) 1,25 -1,58 4390 ǼȁȁǾȃǿȀǾ ȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ(ȀO) 0,32 -8,57 5700 Ǽȁȉȅȃ ǹǼǺǼ.(ȀO) 0,57 0,00 1625 ǼȁȉȇǹȀ ǹǼ(ȀO) 2,86 0,00 1590 ǼȁĭǿȀȅ(Ȁȅ) 0,93 9,41 4 ǼȂȆȅȇǿȀǾ ǼǿȈǹī.ǻǿȉȇȅȋȍȃ & ȂǾȋǹȃȍȃ 1,65 0,00 578 ǼȆǿȁǼȀȉȅȈ (Ȁȅ) 0,35 0,00 3021 ǼȆǿȋǼǿȇǾȈǼǿȈ ǾȋȅȊ Ȁǹǿ ǼǿȀȅȃǹȈ ǹǼ 0,7 0,00 39747 ǼȉǼȂ ǹǼ(Ȁǹ) 0,62 0,00 5110 ǼȊȇȍȆǹȎȀǾ ȆǿȈȉǾ ǹǼīǹ(Ȁȅ) 0,55 0,00 1167 ǼȊȇȍȈȊȂǺȅȊȁȅǿ ȈȊȂǺȅȊȁȅǿ ȉǼȋȃȅȁȅī 2,91 1,75 86173 ǽǹȂȆǹ ǹǼ(Ȁǹ) 10,24 -8,73 32 ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǾ ǹĬǾȃȍȃ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) 2,3 -1,71 1011 ǿȀȉǿȃȅȈ ǼȁȁǹȈ ǹ.Ǽ-ǺǿȅȂ.Ȃǹȇ(Ȁȅ) 0,64 -1,54 7510 ǿȁȊǻǹ ǹǼ 1,27 1,60 149459 ǿȂȆǼȇǿȅ ǹȇīȍ ǹ.M.Ǽ(Ȁȅ) 0,51 -1,92 2249 ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ ǹȉǼȃǼ(Ȁȅ) 0,6 0,00 0 ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ ǹȉǼȃǼ(Ȇȅ) 0,64 0,00 0 ǿȃȉǼȇȉǼȀ ǹǼ(Ȁȅ) 0,81 0,00 5009 ǿȋĬȊȅȉȇȅĭǿǹ ȈǼȁȅȃȉǹ ǹǼīǼ(Ȁȅ) 0,55 1,85 20415 Ȁ.ȀǹȇǻǹȈǿȁǹȇǾȈ & Ȋǿȅǿ ǹǼǺǼ(Ȁȅ) 0,35 -2,78 105202 ȀǹĬǾȂǼȇǿȃǾ ǹ.Ǽ. ǼȀǻȅȈǼǿȈ(Ȁȅ) 5,02 2,24 60 ȀǹȇǹȉǽǾ BIOM.& ȄǼȃȅǻ/ȀǼȈ ǼȆǿȋ.ǹ.Ǽ. (Ȁ 1,2 0,00 1150 ȀȁȂ ǹǼ 1,95 -2,50 7377 ȀȅȇȇǼȈ ǹ.Ǽ 6,04 -0,66 450 ȀȇǼ.Ȁǹ ǹǼ(Ȁȅ) 0,84 1,21 15948 ȀȇǼȉǹ ĭǹȇȂ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 5,99 0,00 0 Ȁȇǿ Ȁȇǿ ǹǺǼǼ 1,34 0,00 0 ȀȉǾȂǹ Ȁ. ȁǹǽǹȇǿǻǾ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 0,62 -1,59 4240 ȀȊȁǿȃǻȇȅȂ. Ȁ.ȈǹȇǹȃȉȅȆȅȊȁȅȊ(ȀO) 2,7 0,00 0 ȀȊȁǿȃǻȇȅȂȊȁȅȈ ȁȅȊȁǾ(Ȁȅ) 1,84 -5,16 717 ȀȊȇǿǹȀȅȊȁǾȈ Ȃ.Ȁ.ȃ. ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 0,48 9,09 1250 ȁǹȃǹȀǹȂ ǹǼ(Ȁȅ) 0,67 -2,90 2420 ȂǹĬǿȅȈ ȆȊȇǿȂǹȋǹ ǹǼ(ȀO) 0,61 -3,18 8820 ȂǹȇǹȀ ǹǺǼǼ 0,39 0,00 0

4 ŸĠōĻŃŊŃńķŋŸʼnŊĶŇĿŃŋ

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å

ȂǿG RǼǹL ǼSȉǹȉǼ ǹ.Ǽ. 4 ȂǿȃǼȇǺǹ ǹĭȅǿ ǿ&Ǻ ȁǹǻǼȃǾȈ (Ȁǹ) 1,32 ȂȆǾȉȇȅȈ ȈȊȂȂǼȉȅȋǿȀǾ ǹǼ(Ȁȅ) 0,76 ȂȊȁȅǿ ȀǼȆǼȃȅȊ 0,84 ȃ.ǺǹȇǺǼȇǾȈ -MODA BAGNO ǹǼ(Ȁȅ) 0,52 ȃ.ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ǹǼ(ȀA) 0,63 ȃ.ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ǹǼ(Ȇǹ) 0,57 ȃǹȀǹȈ ȂȅȊȈǿȀǾ (Ȁȅ) 1,47 ȃǹȊȉǼȂȆȅȇǿȀǾ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 0,58 ȃǼȍȇǿȅȃ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) 0,73 ȃǾȇǼȊȈ ǿȋĬ/īǼǿǼȈ ȋǿȅȊ ǹǼ.(Ȁȅ) 0,62 ȃȉȇȅȊȀĭǹȇȂȆǼȃ ǼȁȁǹȈ ǹǼǺǼ DFH SA (Ȁ 0,57 ȅȂǿȁ. ǿȃȉǼǹȁ ǹǺǼǼ ǻǼ & Ȉǿǹ(Ȁȅ) 0,84 Ȇ. ȆǼȉȇȅȆȅȊȁȅȈ ǹǼǺǼ(Ȁȅ) 3,05 ȆǹȇȃǹȈȈȅȈ ǼȆǿȋǼǿȇǾȈǼǿȈ ǹǺǼ(Ȁȅ) 1,2 ȆǾīǹȈȅȈ ǼȀǻȅȉǿȀǾ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 2,79 ȆȁǹȈȉǿȀǹ ĬȇǹȀǾȈ ǹǺǼǼ(ȀO) 0,78 ȆȁǹȈȉǿȀǹ ȀȇǾȉǾȈ ǹ.Ǻ.Ǽ.Ǽ.(Ȁȅ) 3,62 ȈǼȁȂǹȃ(Ȁȅ) 0,68 ȈǿǻǾȇǼȂȆȅȇǿȀǾ ȂǹȀǼǻȅȃǿǹȈ ǹǼ 1,44 ȈȉǼȁǿȅȈ ȀǹȃǹȀǾȈ ǹǺǼǼ 1,37 ȈĭǹȀǿǹȃǹȀǾȈ ǹǼǺǼ(Ȁȅ) 1,05 Ȉȍȁ.ȁ.ȉǽǿȇǹȀǿǹȃ Ȇȇȅĭǿȁ ǹE(Ȁǹ) 0,52 ȉǼȋȃǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) 0,54 ȉǾȁǼȉȊȆȅȈ ǹǼ(Ȁȅ) 4,2 ȉȇǹȆǼǽǹ ǹȉȉǿȀǾȈ(Ȁȅ) 1,37 ȉȇǹȆǼǽǹ ǼȁȁǹǻȅȈ(Ȁȅ) 44,76 ĭǿȃȉǼȄȆȅȇȉ(Ȁȅ) 0,38 ȋ.ȂȆǼȃȇȅȊȂȆǾ & ȊǿȅȈ ǹǼ(Ȁȅ) 3,48 ȋǹǿǻǼȂǼȃȅȈ(Ȁȅ) 0,89

Œ…„

0,00 430 -1,49 50 0,00 0 0,00 0 1,96 10 0,00 0 0,00 0 0,00 10 0,00 365 -3,95 5470 3,33 42023 0,00 0 3,70 325 0,00 0 10,09 170353 0,00 3240 -1,27 54450 2,55 1544 0,00 53010 -2,70 150 -2,14 4360 0,00 1150 0,00 0 0,00 0 -1,18 1902 0,00 28194 1,31 3122 0,00 0 0,00 36758 4,71 1176

4 1,26 0,76 0,84 0,52 0,63 0,57 1,47 0,58 0,72 0,61 0,57 0,76 3,05 1,08 2,79 0,78 3,54 0,68 1,44 1,36 1,03 0,52 0,54 4,2 1,37 44,02 0,38 3,48 0,85

4 1,32 0,76 0,84 0,52 0,63 0,57 1,47 0,59 0,73 0,62 0,57 0,85 3,05 1,25 2,79 0,8 3,64 0,68 1,44 1,4 1,05 0,52 0,54 4,25 1,41 44,8 0,38 3,48 0,93

0,00 760 1,99 2650 0,00 0 0,00 0 0,00 0 -3,06 295 -0,97 21785 0,00 0 0,00 0 -3,21 1400 0,00 0 0,00 0 5,56 480 4,35 4870 -5,26 30000 1,16 499 -7,41 662 5,56 1620 -0,22 26 0,00 2077 9,38 183944 4,94 8825 0,00 5213 0,25 40 0,00 15700 6,67 30 0,00 7590 0,00 3623 11,11 31320 0,00 0 0,00 0 0,00 44 -6,63 709 0,00 0 0,00 200 1,96 3000 0,00 14085 0,00 195 0,00 2500 0,00 1160 19,05 5 0,00 297 0,00 0 -5,26 75 0,00 1416 -3,13 26039

7,7 1,52 0,3 7,9 0,43 0,95 4,04 0,39 0,33 1,51 1,58 0,26 0,19 0,23 0,18 20,7 0,5 0,65 35,8 2,81 0,34 0,84 0,21 7,99 0,16 0,15 0,6 5,11 0,19 0,31 13,88 75 3,1 0,31 19,9 3,11 0,16 1,38 0,22 0,2 0,23 10,64 8,49 0,18 0,84 0,3

7,7 1,54 0,3 7,9 0,43 0,95 4,13 0,39 0,33 1,51 1,58 0,26 0,19 0,24 0,19 21 0,5 0,78 35,8 2,87 0,36 0,88 0,22 7,99 0,16 0,16 0,6 5,2 0,21 0,31 13,88 75 3,1 0,31 19,9 3,16 0,17 1,38 0,23 0,21 0,25 10,64 8,49 0,18 0,84 0,32

ǼǿǻǿȀȍȃ ȋǹȇǹȀȉǾȇǿȈȉǿȀȍȃ ALPHA ǹȈ. ǹȀǿȃǾȉǹ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) ATTICA GROUP ǹǼ(Ȁȅ) CPI A.E. ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀȍȃ Ǿ/Ȋ (Ȁȅ) CROWN HELLAS CAN ǹǼ(Ȁȅ) ELBISCO AE ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ(Ȁǹ) ELMEC SPORT ǹǺǼȉǼ(Ȁȅ) EMPORIKI BANK S.A(Ȁȅ) INFORMER ǹǼ(Ȁȅ) INTERFISH ǿȋĬȊȅȀǹȁȁǿǼȇīǼǿǼȈ ǹǼ Ȁȅ MARFIN Ǽīȃǹȉǿǹ ȉȇǹȆǼǽǹ OLYMPIC CATERING A.E.(Ȁȅ) PAPERPACK-ȉȈȅȊȀǹȇǿǻǾȈ ǹ.Ǻ.Ǽ.Ǽ.(Ȁȅ) QUALITY & RELIABILITY ABEE(Ȁȅ) SPIDER ȂǼȉǹȁ/ȋǹȃǿǹ(Ȁȅ) UNIBIOS ǹǼ ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ(Ȁȅ) VIVARTIA ǹǺǼǼ (ȀO) VIVERE AE Ȁȅ ǹĬǾȃǹ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǹȁĭǹ - ǺǾȉǹ ǺǹȈǿȁȅȆȅȊȁȅȈ(Ȁȅ) ǹȈȉǾȇ ȆǹȁǹȈ ǺȅȊȁǿǹīȂ. ǹȄǼ(Ȁȅ) ǹȉȉǿ - Ȁǹȉ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǺǹȁȀǹȃ ǹȀǿȃǾȉǹ ǹǼ (ȀO) ǺǿȅȉǼȇ ǹǼ(Ȁȅ) īǼȀǼ ǹ.Ǽ(Ȁǹ) ǼǻȇǹȈǾ - ȋ.ȌǹȁȁǿǻǹȈ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǼǿȀȅȃǹ - ǾȋȅȈ ǹ.Ǽ.Ǽ.(Ȁȅ) ǼȀǻȅȈǼǿȈ ȁȊȂȆǼȇǾ ǹ.Ǽ.(Ȁȅ) ǾȇǹȀȁǾȈ (ǹȃ.īǼȃ.Ǽȉ.ȉȈǿȂǼȃ)(Ȁȅ) ǿ.ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ & ȊǿȅȈ HOLDING(Ȁǹ) ǿ.ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ & ȊǿȅȈ HOLDING(ȆA) ǿȅȃǿȀǾ (ȄǼȃȅǻȅȋ.ǼȆǿȋ.)(Ȁȅ) ȀǹȆȃȅǺǿȅȂǾȋǹȃǿǹ ȀǹȇǼȁǿǹ ǹǼ(ȀA) ȀǼȀȇȅȌ ȄǼȃȅǻ.ȉȅȊȇ.ȅǿȀ.ȁǹȉ.(Ȁȅ) ȀȁȍȈȉȅȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ ȃǹȊȆǹȀȉȅȊ ǹǺǼǼ ȁǹȂȌǹ (ǹȃ.Ǽȉ.Ǽȁȁ.ȄǼȃȅǻȅȋ.)(ȀO) ȂǿȃȍǿȀǼȈ īȇǹȂȂǼȈ ǹ.ȃ.Ǽ.(Ȁȅ) ȂȅȋȁȅȈ ǹǼ(Ȁȅ) Ȇ.ī.ȃǿȀǹȈ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) ȇǿȃȉǼȃȀȅ ǹǼ (Ȁȅ) ȈǹȃȊȅ ǼȁȁǹȈ ǹǼǺǼ(ȀO) ȈȊȈȉ. ȂǿȀȇȅȊȆȅȁȅīǿȈȉȍȃ ǹǼ(Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ(Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ(Ȇȅ) ĭǿǼȇǹȉǼȄ ǹĭȅǿ ǹȃǼǽȅȊȁǹȀǾ(Ȁȅ) ȋ.Ȁ.ȉǼīȅȆȅȊȁȅȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ ǹǼ(Ȁȅ) ȋǹȉǽǾǿȍǹȃȃȅȊ ǹǺǼǼ (Ȁȅ)

7,7 1,54 0,3 7,9 0,43 0,95 4,08 0,39 0,33 1,51 1,58 0,26 0,19 0,24 0,18 20,86 0,5 0,76 35,8 2,85 0,35 0,85 0,22 7,99 0,16 0,16 0,6 5,2 0,2 0,31 13,88 75 3,1 0,31 19,9 3,12 0,17 1,38 0,23 0,2 0,25 10,64 8,49 0,18 0,84 0,31

ȊȆȅ ǼȆǿȉǾȇǾȈǾ ALTEC ǹǺǼǼ(Ȁȅ) COMPUCON ǼĭǹȇȂȅīǼȈ ȊȆȅȁȅīǿȈȉȍȃ ǹ HELLAS ONLINE ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǼȈ ȊȆǾȇǼȈǿǼ PLIAS ǹȃ/ȂǾ ǺǿȅȂ/ȀǾ &ǼȂ/ȀǾ ǼȉǹǿȇǼǿǹ Ȁ ǹǼīǼȀ ǹǼ(Ȁȅ) ǹȉǼȇȂȍȃ ǹ.Ǽ(Ȁȅ) ǺǹȇǺǹȇǼȈȅȈ ǹ.Ǽ. (Ȁǹ) ǼȁǺǿǼȂǼȀ ǹ.Ǽ

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

Ǽȁȁ.ǿȋĬȊȅȀǹȁȁ. ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 0,12 0,00 6120 ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ(Ȁȅ) 0,11 0,00 0 ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ(Ȇȅ) 0,14 0,00 0 ǼȊȇȍȈȊȂȂǼȉȅȋǼȈ ȀǼĭǹȁǹǿȅȊ & ǼȆǼ 0,14 7,69 1 0,74 6900 ǽǾȃȍȃ ǹǼ ȇȅȂȆȅȉǿȀǾȈ Ȁǹǿ ȆȁǾȇȅĭȅ1,36 ǿȆȆȅȉȅȊȇ ǹǼ(ȀA) 0,19 0,00 946 ȀǼȇǹȂǼǿǹ ǹȁȁǹȉǿȃǾ AE 0,5 8,70 500 ȀȁȍȃǹȉǼȄ ȅȂǿȁ. ǼȆǿȋǼǿȇ. AE(ȀO) 0,06 0,00 20200 ȀȁȍȃǹȉǼȄ ȅȂǿȁ. ǼȆǿȋǼǿȇ. AE(ȆO) 0,09 0,00 0 ȀȅȊȂȆǹȈ ǹ.Ǽ. ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ(Ȁȅ) 0,29 0,00 0 Ȃ.ǿ.ȂǹǿȁǾȈ ǹǼǺǼ(Ȁȅ) 0,26 -3,70 4011 ȅȂǿȁ. ǿȃȉǼǹȁ ǹǺǼǼ ǻǼ & Ȉǿǹ(Ȇȅ) 8,26 0,00 0 ȆǼȇȈǼȊȈ Ȇȇȅǿȅȃȉǹ ǼǿǻǿȀǾȈ ǻǿǹȉȇȅĭ 0,49 -5,77 50 ȆǼȉǽǼȉǹȀǾȈ ǹǼ(Ȁȅ) 0,39 -2,50 13240 ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ ǹ.Ǽ. 0,39 0,00 0 ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ ǹǼ (Ȇȅ) 0,54 0,00 0 ȆȇȅȅǻǼȊȉǿȀǾ ǹȉǼ(Ȁȅ) 0,27 0,00 5850 ȉǼȄǹȆȇǼȉ ǹǼ(Ȁȅ) 0,13 0,00 0 ȉǼȋȃǿȀǾ ȅȁȊȂȆǿǹȀǾ ǹǼ(Ȁȅ) 0,48 0,00 58028

0,11 0,11 0,14 0,14 1,35 0,19 0,5 0,05 0,09 0,29 0,26 8,26 0,49 0,38 0,39 0,54 0,26 0,13 0,47

0,12 0,11 0,14 0,14 1,37 0,19 0,5 0,06 0,09 0,29 0,28 8,26 0,49 0,4 0,39 0,54 0,27 0,13 0,48

ǼȃǹȁȁǹȀȉǿȀǾ ǹīȅȇǹ ALPHA TRUST ǹ.Ǽ.Ȇ.Ǽ.Ȋ. 1,01 ENVITEC AE 2,23 EPSILON NET AE 2,15 EUROXX ȋȇǾȂǹȉǿȈȉǾȇǿȀǹȀǾ ǹ.Ǽ.Ȇ.Ǽ. 4,03 PERFORMANCE TECHNOLOGIES ǹ.Ǽ Ȇ 2,52 Ǻǿȅǿǹȉȇ & ȇȅȂȆȅȉ. ȉǼȋȃȅȁ. 2,47 ǼȃȉǼȇȈȅĭȉ ǹǼ 1,4 ȀȇǾȉȍȃ ǹȇȉȅȈ ǹ.Ǽ.Ǻ.Ǽ 1,05 ȂǼȃȉǿȉǼȇȇǹ ǹǺǼE 2,18 ȃȉȅȆȁǼȇ ǹǺǼǼ 2,62 ȅȆȉȅǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǼȈ ǼȇīǹȈǿǼȈ ǹǺǼȉǼ 2,18 ĭȅȊȃȉȁǿȃȀ ǹǺǼǼ 2,07

0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 5,31 0,00 0,00 0,00

0 0 0 1.800 0 0 0 0 10 0 0 0

1,01 2,23 2,15 4,03 2,52 2,47 1,4 1,05 2,18 2,62 2,18 2,07

1,01 2,23 2,15 4,03 2,52 2,47 1,4 1,05 2,18 2,62 2,18 2,07

0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

1,07 0,06 0,62 0,64 3,08 2,19 1,2 0,67 0,12 0,1 0,05 0,12 0,1 0,48 0,78 0,12 0,88

1,07 0,06 0,62 0,64 3,08 2,19 1,2 0,67 0,12 0,1 0,05 0,12 0,1 0,48 0,78 0,12 0,88

ȊȆȅ ǹȃǹȈȉȅȁǾ ALTIUS ǹǼǼǼȋ KO BETANET ABEE HITECH SNT ǹǼ MICROLAND COMPUTERS(Ȁȅ) SINGULARLOGIC S.A. ǹȁȊȈǿǻǹ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) ǹȁȊȈǿǻǹ ǹǺǼǼ(Ȇȅ) ǹȈȆǿȈ Ȇȇȅȃȅǿǹ ǹǼīǹ(Ȁȅ) ǹĭȅǿ ȂǼȈȅȋȍȇǿȉǾ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǻǿǼȀǹȉ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǼȃȍȂǼȃǾ ȀȁȍȈȉȅȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ ǹ.Ǽ( ȁǹȃ ȃǼȉ ǹ.Ǽ (Ȁȅ) ȂǹȄǿȂ - ȆǼȇȉȈǿȃǿǻǾȈ ǹǼ(Ȁǹ) ȃǹȊȉǿȁǿǹȀǾ Ǽȉǹǿȇǿǹ ȁǼȈǺȅȊ (Ȁȅ) ȈǹȅȈ ĭǼȇȇȊȈ ȋǹȁȊǺǻȅĭȊȁȁȍȃ(Ȁȅ) ȍȂǼīǹ ǹǼǼȋ (Ȁȅ)

1,07 0,06 0,62 0,64 3,08 2,19 1,2 0,67 0,12 0,1 0,05 0,12 0,1 0,48 0,78 0,12 0,88

ǻȡĮȖĮIJıĮȞȓȠȣ ʌȜĮIJİȓĮȀȜĮȣșȝȫȞȠȢ ǹșȒȞĮ ȉȘȜ)D[(PDLOVDOHV#FIVJUZHEVLWHZZZFIVJU ȆȜǼȜİȣșİȡȓĮȢȀĮIJİȡȓȞȘIJȘȜ)D[

0,17 6,25 119880 0,08 0,00 2801 0,98 2,08 10 0,27 -10,00 2336 1,05 8,25 20807 0,13 8,33 260 0,19 0,00 0 3,7 0,00 0

0,16 0,08 0,98 0,27 1,02 0,12 0,19 3,7

0,17 0,08 0,98 0,27 1,06 0,13 0,19 3,7

ǹȡĮįİȓĮȢȜİȚIJȠȣȡȖȓĮȢǹʌȩijĮıȘIJȘȢǼʌȚIJȡȠʌȒȢȀİijĮȜĮȚĮȖȠȡȐȢ ǹȇȂǹǼǺǹĭȂǻȅȊĭǹǼǼǹĬǾȃȍȃ


ÈÁÑÑÏÓ

 ÈAPPOÓ

IÄIOKTHÓIA ÅêäïôéêÞ EíçìåñùôéêÞ I.KOPOMHËHÓ A.E ÅÊÄÏÔÇÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ É. ÊÏÑÏÌÇËÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ ÎÅÍÏÖÙÍ Å. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ ÄIEYÈYNTHÓ ÓYNTAÎÇÓ Ä. KATÓOÃIANNHÓ IÄPYTHÓ + Xñ. ÐáðáóôåñéÜäçò Eôïò éäñýóåùò 1960 YÐEYÈYNOI THÓ EÖHMEPIÄAÓ “ÈAPPOӔ Ä. MAKEÄONIAÓ KAÓTOPIA Kþóôáò Äïýöëéáò ÓIATIÓTA Èåüäùñïò ÐåóíéêÜò ÓéÜôéóôá ÃåñÜíéá Tçë. 24650- 22.970 Tçë. 38611 Fax 34611 e-mail: tharos@otenet.gr EÄPA KOZANH ÓYNÄPOMH 72 E EËAXIÓTH ÓYNÄPOMH 15 E TPAÐEZÙN ÏPÃANIÓMÙN

190 E

XPHÓIMA THËEÖÙNA NOÓOKOMEIO 67600 EKAB 166 OÄIKH BOHÈEIA EËÐA 104 ÐYPOÓBEÓTIKH 199 ÄÇÌÏÔÉÊÇ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ 2461301194 KTEË 34454 ÄEH âëÜâåò Ä/ NÓH 34515 OTE BëÜâåò 121 TAÎI 34.605, 34.905 PAÄIO TAÎI 40500 AÓTYNOMIA 22001 OÓE 36067 OËYMÐIAKH AEP. 36.462 KñáôÞóåéò èÝóåùí 36.463 OAEÄ 22.930 IKA 22100 EÎÐPEÓ ÓEPBIÓ 36966 TAXYÄPOMEIO 34500 INTERAMERICAN OÄIKH ÐPOÓTAÓIA 24610 42253 6942234356 1158 KTEO 31690

ÖÁÑÌÁÊÅÉÁ ÓÞìåñá Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ äéáíõêôåñåýåé ôï öáñìáêåßï ôçò ÌïõóôÜêá Èåïäþñáò óôçí ïäü Á. ÐáðáíäñÝïõ 4 (.ð. ×áéñùíåßáò) ôçë. 24610 34453 êáé äéçìåñåýåé ôï öáñìáêåßï ôçò ÊáñáóôïãéÜííç ÁëÝêáò óôçí ïäü Ê. ÐáëáìÜ 12 ôçë. 24610 22752

ÐÑÏÓÖÅÑÏÕÍ ÅÑÃÁÓÉÁ

ÆÇÔÅÉÔÁÉ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ðùëÞôñéåò ãéá êáôÜóôçìá åíäõìÜôùí ãéá ðëÞñç êáé ìåñéêÞ áðáó÷üëçóç. Ðëçñ. ôçë. 2410 554144, fax 2410 553720, e-mail:pap-lar@otenet.gr

ÆÇÔÅÉÔÁÉ: óõíåñãÜôçò ãéá ôï 50% äýï åðé÷åéñÞóåùí êáöÝ, ç ìßá óôïí êåíôñéêü ðåæüäñïìï êáé ç Üëëç óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò ìå 40.000 Å óõíïëéêÜ. Ðëçñ. ôçë. 6972 268801

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ: êïðÝëåò ãéá êáôÜóôçìá ãñÞãïñïõ öáãçôïý (PREGO). Ðëçñ. ôçë. 24610 22252 ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ: áðü åðé÷åßñçóç ðïõ áíáðôýóåôáé óôçí ðåñéï÷Þ (2) Üôïìá ãéá ðëÞñç áðáó÷üëçóç êáé (5) ãéá çìéáðáó÷üëçóç Üíù ôùí 22 åôþí. ÐáñÝ÷ïíôáé åëåýèåñï ùñÜñéï, äùñåÜí åêðáßäåõóç, ðñïïðôéêÞ åîÝëéîçò, äõíáôüôçôá åñãáóßáò áðü ôï óðßôé ìå Éíôåñíåô. Ðëçñ. ê. Ôïêáôëßäçò www.moneyhome4u.gr 6955 585750 ÁÔÏÌÁ ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ãéá áíåîÜñôçôç åðáããåëìáôéêÞ óõíåñãáóßá ìå áíôéêåßìåíï ôïí Ýëåã÷ï ôïõ âÜñïõò êáé ôç äéáôñïöÞ, çìéáðáó÷üëçóç 600-900 Å Þ ðëÞñç áðáó÷üëçóç 1500 Å êáé Üíù. ÊáëÝóôå Üìåóá ê. Óßóêïò Áíôþíéïò. Ôçë. 6976 653645 ðñïóï÷Þ ü÷é ðùëçôÝò íôÞëåñ

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðé÷åßñçóç óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò (øéëéêÜ, ôóéãÜñá, æá÷áñþäç) åðß ôçò ïäïý ÂåíéæÝëïõ 2. Ðëçñ. ôçë. 24610 31892, ôéìÞ ðñïóéôÞ ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðé÷åßñçóç åóôßáóçò óå ëåéôïõñãßá ðëÞñùò åîïðëéóìÝíç óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò ìå ìåãÜëï ðåëáôïëüãéï, ÷áìçëü åíïßêéï. ÔéìÞ 60.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 6980965715 ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðé÷åßñçóç “Óïýðåñ-ÌÜñêåô” (ìÝëïò óõíåôáéñéóìïý ðáíôïðùëþí) óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò, ëüãù óõíôáîéïäüôçóçò. Ðëçñ. ôçë. 6946 682676

Ôñßôç 16 Ìáñôßïõ 2010

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï óôç Ëåõêüâñõóç 812 ôì. Ðëçñ. ôçë. 6979 005631 ÐÙËÅÉÔÁÉ: êôÞìá 5 óôñåì. ìå ïéêßá 80 ôì óå Üñéóôç êáôÜóôáóç (ñåýìá, íåñü, ôçëÝöùíï) óôçí ðåñéï÷Þ ÊÁÓËÁ, êïíôÜ óôçí áíôéðñïóùðåßá SKODA (ÐáðáôÜóéïò ÆáñïãéÜííçò). Ðëçñ. ôçë. 6932 335584 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï óôçí ðåñéï÷Þ Çðåéñþôéêá ÊïæÜíçò, 185 ôì óå êáëÞ ôéìÞ. Ðëçñ. ôçë. 6947 438844 ÅÕÊÁÉÑÉÁ ÐÙËÅÉÔÁÉ: äéáìÝñéóìá 95 ôì óôïí 2ï üñïöï (2 õðíïäùìÜôéá, óáëïêïõæßíá, WC, ðÜñêéãê, ðõëùôÞ 16 ôì ôæÜêé, áðïèÞêç ÷ùñßò çìéõðáßèñéïõò ÷þñïõò) êáôáóêåõÞ 1997 åðß ôçò ïäïý Äåñâåíáêßùí 14 (Çðåéñþôéêá). ÔéìÞ 105.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 24610 28961, 6976 995980 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: á) äéáìÝñéóìá 100 ôì ìåéêôÜ óôïí 3ï üñïöï ñåôéñÝ, 3Ä êáé ãêáñÜæ óôçí ïäü Áéó÷ýëïõ 5, êáôáóêåõÞ 2005, êáé â) äéáìÝñéóìá 120 ôì êáèáñÜ çìéôåëÝò 2Ä êáé óáëïêïõæßíá ìå êëåéóôü parking óôçí ïäü É. ÐáðáãéÜííç 3. Ðëçñ. ôçë. 24610 35928, 6972 726482

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÐÙËÅÉÔÁÉ: óôçí ËåðôïêáñõÜ Ðéåñßáò - óôïõò ðñüðïäåò ôïõ Ïëýìðïõ ïéêüðåäï 1.400 ôì ìå åëéÝò ðåñéï÷Þ ÃÝñïíôá, åêôüò ó÷åäßïõ - ìå 50 ôì íåüêôéóôï óðßôé ìå öáíôáóôéêÞ èÝá. ÔéìÞ 110.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 6970 513637 ÐÙËÅÉÔÁÉ: íåüêôéóôç ìïíïêáôïéêßá 100 ôì óå 1 óôñÝììá ïéêüðåäï óôçí ËåðôïêáñõÜ - óôïõò ðñüðïäåò ôïõ Ïëýìðïõ - ðÜíù áðü ôçí ÅèíéêÞ ïäü, åêôüò ó÷åäßïõ - ìå öáíôáóôéêÞ èÝá. ÔéìÞ 150.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 6970 513637 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá êáé ãêáñóïíéÝñåò ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò óå áíåãåéñüìåíç ïéêïäïìÞ. Ðëçñ. ôçë. 24610 33134, 6979 729586, 6979 729585 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï óôïí Êñüêï ÊïæÜíçò 870 ôì ÓÄ 0,8 (ôéìÞ 60.000 Å) êáé êôÞìá 6 óôñåì. óôç èÝóç ÌåóéÜ (ôéìÞ 30.000 Å). Ðëçñ. ôçë. 6944 985850 ÐÙËÅÉÔÁÉ: äéáìÝñéóìá áíáêáéíéóìÝíï óôç Èåóóáëïíßêç êïíôÜ óôá ÐáíåðéóôÞìáé, áðÝíáíôé áðü ôç Ñïôüíôá. ÄéáèÝôåé äýï äùìÜôéá, óáëüíé, êïõæßíá,WC. ÔéìÞ 95.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 6979 985665, 6972 823840

ÔïðÜëçò Ð. ×ñÞóôïò

×åéñïõñãüò Ïñèïðåäéêüò Åîåéäßêåõóç åéò ÏñèïðåäéêÞ Ðáßäùí Ðôõ÷éïý÷ïò ÉáôñéêÞò Á.Ð.È. Õð. ÄéäÜêôùñ Éíóôéôïýôïõ Êáñïëßíóêá Åéäßêåõóç & Åîåéäßêåõóç: Ðáíåðéóôçìéáêü Íïóïêïìåßï Êáñïëßíóêá, Óôïê÷üëìç-Óïõçäßá Ì. ÄÞìôóá 20 (üðéóèåí 2ïõ & 5ïõ Ãõìíáóßïõ) 50100 ÊïæÜíç Ôçë. Éáôñåßïõ: 24610 21621 Êéíçôü: 6970 763 735

Aíåîáñôçóßáò 17 ÐÁÑÃÁ ôçë.: 2684031767 www.ionion-realestate.com

ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý E-mail: christostopalis@yahoo.gr

ÁëëáãÞ ôçëåöùíéêþí áñéèìþí óôï ÊÝíôñï ÅîõðçñÝôçóçò Ðïëéôþí (ÊÅÐ ) Í. ÊïæÜíçò Áðü ôçí 29ç Ìáñôßïõ 2010 ïé áñéèìïß ôçëåöþíùí ôïõ ÊÝíôñïõ ÅîõðçñÝôçóçò Ðïëéôþí ôïõ ÄÞìïõ ÊïæÜíçò áëëÜæïõí. ÓõãêåêñéìÝíá ïé íÝïé áñéèìïß èá Ý÷ïõí ôçí åîÞò ìïñöÞ: 2461 3 50000-5. •ÐñïúóôÜìåíïò:24613 50000 •Ðëçñïöïñßåò: 24613 50001-2, 24613 50004-5 •FAX: 24613 50003 Äéåõêñéíßæåôáé üôé ïé ðáëéïß áñéèìïß äåí èá ëåéôïõñãïýí ðëÝïí. Ïé ðáñáðÜíù áëëáãÝò ãßíïíôáé óôá ðëáßóéá óõììåôï÷Þò ôïõ Ê.Å.Ð. óôï ðñüãñáììá «ÓÕÆÅÕÎÉÓ» ìå ôï ïðïßï ðáñÝ÷ïíôáé õðçñåóßåò äéáäéêôýïõ êáé óôáèåñÞò ôçëåöùíßáò. Âáóéêüò óôü÷ïò ôçò ëåéôïõñãßáò ôïõ ðñïãñÜììáôïò åßíáé ï åêóõã÷ñïíéóìüò ôùí äçìïóßùí õðçñåóéþí êáé ç ðáñåðüìåíç áðïôåëåóìáôéêÞ äéïßêçóç êáé âåëôßùóç ðáñï÷Þò õðçñåóéþí óôïõò ðïëßôåò.

ÁÉÈÏÕÓÁ ÐÁÑÃÁÓ, óå ïéêüðåäï 300ô.ì. ìå áíåìðüäéóôç èÝá èÜëáóóá, äýï áíåîÜñôçôåò ìïíïéêáôïéêßåò óå Üñéóôç êáôÜóôáóç, 2 Ä.2Ó.2Ê.2Ë. ôæÜêé, áðïèçêåõôéêïß ÷þñïé, ðëáêüóôñùôç áõëÞ ...2 60.000 Å – ÊÙÄ: (Ä-6) ÐÁÑÃÁ: ìå èÝìá èÜëáóóá ìïíïéêáôïéêßá 128 ô.ì. óå ïéêüðåäï – êÞðï 363 ô.ì êåíôñéêÞ èÝñìáíóç, êëéìáôéóìüò, 4 èÝóåéò ðÜñêéíãê, áðïèÞêç 185.000 Å – ÊÙÄ: (Ä-138). ÐÜñãá: Íåüäìçôç ìïíïêáôïéêßá 132ô.ì. åðéðëùìÝíç, 3 õðíïäùìÜôéá, 2 êïõæßíåò, 2 ìðÜíéá,ôæáêïýæé, ôæÜêé, êåíôñéêÞ èÝñìáíóç, êëéìáôéóìü, ìåãÜëåò âåñÜíôåò ìå áíïéêôü ïñßæïíôá,

ðÜñêéíãê 239.000EUR ÊÙÄ:[Ä-194]

-

Óýâïôá: ÅîáéñåôéêÞò áéóèçôéêÞò íåüäìçôç ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò, ìïíïêáôïéêßá áðïôåëïýìåíç 2 õðíïäùìÜôéá, êïõæßíá ôñáðåæáñßá óáëüíé, êåíôñéêÞ èÝñìáíóç, ìåãÜëåò âåñÜíôåò, êÞðï, ðÜñêéíãê, ôæÜêé. 153.000EUR - ÊÙÄ:[Ä-78] ÐÜñãá: ÄéáìÝñéóìá íåüäìçôï óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò, áðïôåëïýìåíï áðü êïõæßíá-êáèéóôéêü, ôñáðåæáñßá, óáëüíé, 2 õðíïäùìÜôéá, ìðÜíéï + óïößôá 16 ô.ì., êåíôñéêÞ èÝñìáíóç ,çëéáêüò èåñìïóßöùíáò, ìðáëêüíéá ìå êáôáðëçêôéêÞ èÝá óôçí ðüëç. 155.000EUR - ÊÙÄ:[Ä-74]

Aíåîáñôçóßáò 17 ÐÁÑÃÁ ôçë.: 2684031767 www.ionion-realestate.com

ÊÉÍ/ÈÅÁÔÑÏ ÏËÕÌÐÉÏÍ ôçë. 24610-22121

ÁÉÈÏÕÓÁ 1 Áðü ôçí WALT DISNEY êáé ôïí óêçíïèÝôç ÔÉÌ ÌÐÁÑÔÏÍ Ìå ôïõò ÔÆÏÍÉ ÍÔÅÐ, ÅËÅÍÁ ÌÐÏÍÁÌ ÊÁÑÔÅÑ,

ÁÈÇÍÁ – ÊÏÆÁÍÇ: ÔåôÜñôç: áíá÷þñçóç 14.50 Áöéîç 15.55 ÐáñáóêåõÞ: Áíá÷þñçóç 14.50 Áöéîç 15.55

ÅÍ ×ÁÈÁÃÏÕÅÚ ÊÜèå ìÝñá 2 ðñïâïëÝò 7.00 êáé 10.00 ÁÉÈÏÕÓÁ 2 ÐñïâÜëëåôáé ç óõíáñðáóôéêÞ ðåñéðÝôåéá ÓÔÇÍ ÁÊÑÇ ÔÏÕ ÍÇÌÁÔÏÓ Ìå ôïí ÌÅË ÃÊÉÌÐÓÏÍ ÊÜèå ìÝñá 2 ðñïâïëÝò 7.30 & 10.00

Ôï íÝï Äéïéêçôéêü óõìâïýëéï ôçò ÂïúáêÞò Åóôßáò ðïõ ðñïÝêõøå áðü ôéò áñ÷áéñåóßåò ôçò 24çò Öåâñïõáñßïõ 2010, óõãêñïôÞèçêå óå óþìá ùò áêïëïýèùò: ÆÞóçò ×áóéþôçò, ðñüåäñïò Ãåþñãéïò Ðáðáäüðïõëïò, Áíô/äñïò Ãåþñãéïò Ôóüôóïò Ã. ÃñáììáôÝáò Ãåþñãéïò ÁèáíáóéÜäçò Åéä. ÃñáììáôÝáò ÆùÞ Ôóáñóéþôïõ, Ôáìßáò Êùí/íïò Ôóþíçò, ÌÝëïò (Õðåýèõíïò ôìÞìáôïò íÝùí) ÄçìïóèÝíçò ÐáðáíéêïëÜïõ, ÌÝëïò ÅîåëåãêôéêÞ åðéôñïðÞ Éóéäþñá – Äïýâáëç – Ôóáíßäïõ Áíôþíéïò ÑÜëëçò Âáóßëåéïò ËéÜâáò

Ç Áêïëïõèßá Ôïõ ÁêÜèéóôïõ ¾ìíïõ óôçí ÉåñÜ ÌïíÞ ôçò Ðáíáãßáò ÓïõìåëÜ Ï Ðïíôéáêüò Óýëëïãïò ÐôïëåìáÀäáò ôçí ÐáñáóêåõÞ 19 Ìáñôßïõ 2010 èá ðáñáêïëïõèÞóåé ôçí Áêïëïõèßá Ôïõ ÁêÜèéóôïõ ¾ìíïõ óôçí ÉåñÜ ÌïíÞ ôçò Ðáíáãßáò ÓïõìåëÜ . Ç áíá÷þñçóç èá ãßíåé óôéò 4:00 ìì . Äçëþóåéò óõììåôï÷Þò óôá ãñáöåßá ôïõ Óõëëüãïõ êáé óôï ôçëÝöùíï 2463027067.

ÄÅÕÁÊ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Ç ÄÅÕÁ ÊïæÜíçò áíáêïéíþíåé ôçí ðáñÜôáóç ôçò ðñïèåóìßáò õðïâïëÞò áéôÞóåùí ãéá ôçí óýíäåóç ìå ôï óýóôçìá ÔçëåèÝñìáíóçò ôçò ðüëçò ôçò ÊïæÜíçò ôçí ðñïóå÷Þ ÷åéìåñéíÞ ðåñßïäï ëåéôïõñãßáò 20102011. Êáëïýíôáé ïé êÜôïéêïé ôçò ðüëçò ðïõ äéáìÝíïõí óå ðåñéï÷Ýò üðïõ õðÜñ÷åé äßêôõï ÔçëåèÝñìáíóçò êáé åðéèõìïýí íá óõíäåèïýí, íá õðïâÜëïõí áßôçóç óýíäåóçò ìå ôçí Ô/È, ìÝ÷ñé 19 Ìáñôßïõ 2010 ðñïêåéìÝíïõ ç åðé÷åßñçóç íá ðñïãñáììáôßóåé Ýãêáéñá êáé íá õëïðïéÞóåé ôéò áðáñáßôçôåò ðñïìÞèåéåò õëéêþí êáé ôá áíáãêáßá Ýñãá. Ïé áéôÞóåéò èá õðïâÜëëïíôáé óôá ãñáöåßá ôçò Õðçñåóßáò ÔçëåèÝñìáíóçò ôçò Ä.Å.Õ.Á, ÊïæÜíçò ÔìÞìá Ðåëáôåßáò ÂåíéæÝëïõ 30 Ôçë: 24610/24600-24666-24006. ÁÐÏ ÔÇÍ ÄÅÕÁ ÊÏÆÁÍÇÓ

ÊÏÆÁÍÇ – ÁÈÇÍÁ: ÔåôÜñôç: Áíá÷þñçóç 16.20 Áöéîç 18.20 ÐáñáóêåõÞ: Áíá÷þñçóç 16.20 Áöéîç 18.20 (ìÝóù ÊáóôïñéÜò).

Ãéá ôéò ìéêñÝò óáò áããåëßåò ôçëåöùíåßóôå óôï 2461- 0 38611

6946 464117 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ìïíïêáôïéêßá 87 ôì óôç Í. ÊáñäéÜ ÊïæÜíçò ìå ôæÜêé, õðüãåéï, ãêáñÜæ êáé äéáìïñöùìÝíç áõëÞ. Ðëçñ. ôçë. 24630 27756, 6944849630 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáôÜóôçìá 102 ôì óôïí Êñüêï ÊïæÜíçò ôéìÞ (400 Å). Ðëçñ. ôçë. 6944 985850 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáéíïýñãéá ãêáñóïíéÝñá 2 ÷þñùí óôçí ïäü ÌáêñõãéÜííç 27 (ðåñ. Áã. ÁèáíÜóéïò), 2ïò üñïöïò, ðëÞñùò åðéðëùìÝíçì ìå áõôüíïìç ôçë/íóç êïíôÜ óôç óôÜóç áóôéêþí. Ðëçñ. ôçë. 6977 542135, 6942 785203 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáéíïýñéá ãêáñóïíéÝñá 2 ÷þñùí, ìå áõôüíïìç ôçëåèÝñìáíóç óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò óôçí ïäü ÄéïãÝíïõò 38. Ðëçñ. ôçë. 6972102530, 24610 36114 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá ðåíôáåôßáò óôá ÐëáôÜíéá Áã. ÁèáíÜóéï, äùìÜôéï - óáëïêïõæßíá, ìðÜíéï. Ðëçñ. ôçë. 24610 39687, 40935, 6979 447364 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá 38 ôì óå íåüêôéóôç ïéêïäïìÞ óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò (Ã. Ôéüëç êáé ×ñéóôïðïýëïõ). ÔéìÞ 160 Å. Ðëçñ. ôçë. 24610 38183, 39993 ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: äùìÜôéá óå öïéôçôÝò óôçí Pansion Paradise óôï 1ï ÷ëì ÊïæÜíçò Êñüêïõ. Ðëçñ. ôçë. 6975 810699

Ôï ÍÝï Ä.Ó. ôçò ÂïúáêÞò Åóôßáò

Ç ÁËÉÊÇ ÓÔÇ ×ÙÑÁ ÔÙÍ ÈÁÕÌÁÔÙÍ

Ðñüãñáììá ÐôÞóåùí ôçò ÏëõìðéáêÞò èåñéíÞò ðåñéüäïõ 02/04/2008 24/10/2008

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáôÜóôçìá óôçí ïäü Ê. Äñßæç 6 äßðëá óôï Âáëôáäþñåéï ÃõìíÜóéï. Ðëçñ. ôçë. 6946 509705 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: éóüãåéï êáôÜóôçìá 160 ôì ìáæß ìå ðáôÜñé (Ýîôñá 110 ôì õðüãåéï ìå äýï åéóüäïõò), áíáêáéíéóìÝíï ðñüóöáôá, ëïõî êáôáóêåõÞò óôçí ïäü Í.Ðëáêïðßôç 4. Ðëçñ. ôçë. 6978532994, 2465 41249, êïò ËÜæáñïò. ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá åðéðëùìÝíç êáéíïýñãéá ìå áõôüíïìç ôçëåèÝñìáíóç, ðåñéï÷Þ Áãßïõ Äçìçôñßïõ. Ðëçñ. ôçë. 6974 569194, 24610 30359 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá êáé óôïýíôéï óå êáéíïýñãéá ïéêïäïìÞ óôçí ðåñéï÷Þ Áãßïõ ÍéêÜíïñá. Ðëçñ. ôçë. 24610 36901, 6974 906981 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá óå öïéôÞôñéåò ãéá 3 ÷ñüíéá, óôçí ïäü Ã. Ôéüëç 1, óå ëïãéêÞ ôéìÞ 150 Å. Ðëçñ. ôçë. 24610 36102 ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: 2 åðáããåëìáôéêïß ÷þñïé óôï 5ï ÷ëì ÊïæÜíçò Ðôïëåìáúäáò. óôçí ßäéá ôïðïèåóßá ìå åìâáäü 220 ôì êáé 270 ôì áíôßóôïé÷á êáé ìå ïéêüðåäï 2,5 óôñ. Ýêáóôïò. Ðëçñ. óôá ôçë. 24610 24742, 6932 717179 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáôÜóôçìá 165 ôì óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò óôçí ïäü Ìçôñ. Öùôßïõ 8 . Ðëçñ. ôçë. 2310 832703 Pansion Paradise åíïéêéÜæïíôáé: äùìÜôéá ìå ðëÞñç åîïðëéóìü êáé ðéóßíá. Ðëçñ. ôçë. 6975 810699,

CLIK

Ãñáöåßï Ãíùñéìéþí Äþóôå ôÝñìá óôçí áíáìïíÞ êáé ôç ìïíáîéÜ. Åìöáíßóéìåò êïðÝëåò áðü Âïõëãáñßá - Ñùóßá æçôïýí ãíùñéìßá, ìå óêïðï ó÷Ýóçóõìâßùóç-ãÜìï êáé áõèçìåñüí, ðáíåëëáäéêÜ. Ôçë. 2410670840

ÈÅÑÌÁÍÓÇ ÕÄÑÅÕÓÇ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ÅÐÉÓÊÅÕÇ Ôçë. 24610/38171 êéíçôü 6949 691430 ËÏÕÊÁÓ ÐÁÐÁËÏÕÊÁÓ

ÆÇÔÁ ÅÑÃÁÓÉÁ ÊÕÑÉÁ: áíáëáìâÜíåé óéäÝñùìá ñïý÷ùí. Ðëçñ. ôçë. 6939 877694 ÏÄÇÃÏÓ ìå äßðëùìá Ò êáôçãïñßáò ìå åìðåéñßá óôç äéáíïìÞ ôñïößìùí Ä. Ìáêåäïíßáò êáé óôá ÷ùìáôïõñãéêÜ æçôÜ åñãáóßá. Ðëçñ. ôçë. 6948 188649

ÄÉÁÖÏÑÁ ÐÙËÅÉÔÁÉ: Ýðéðëï óáëïíéïý (óýíèåôï) óå Üñéóôç êáôÜóôáóç. Ðëçñ. ôçë. 6946 501718

ÐÜó÷á ìå ôçí ÐåñéçãçôéêÞ óôç ËïõìðëéÜíá Óëïâåíßáò Ç ÐåñéçãçôéêÞ ËÝó÷ç ÊïæÜíçò èá ðñáãìáôïðïéÞóåé 6Þìåñï åêäñïìÞ ôéò çìÝñåò ôïõ ÐÜó÷á óôç ËïõìðëéÜíá áðü 1 ìÝ÷ñé 6 Áðñéëßïõ. Èá ðáñáêïëïõèÞóïõìå ôïí åðéôÜöéï êáé ôçí ÁíÜóôáóç óå ïñèüäïîç åêêëçóßá ÓÝñâùí ôùí Áãßùí Êõñßëëïõ êáé Ìåèïäßïõ óôç ËïõìðëéÜíá, èá åðéóêåöèïýìå ôçí ÔåñãÝóôç êáé ôçí Âåíåôßá. Ðáñáêáëïýìå ôá ìÝëç, ôïõò ößëïõò ôçò ÐåñéçãçôéêÞò êáé ôõ÷üí åðéèõìïýíôåò óõìðïëßôåò ìáò, íá äçëþóïõí óõììåôï÷Þ óôá ôçëÝöùíá 24610-30330- 4084230656-30207. Áðáéôåßôáé äéáâáôÞñéï. Ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï

ÁÍÁÃÃÅËÉÅÓ ÃÁÌÏÕ Ãíùóôïðïéåßôáé üôé óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 1369 ôïõ Á.Ê. üôé ï ÄçìÞôñéïò ×ñéóôïãéáííïýëáò ôïõ Áèáíáóßïõ êáé ôçò ÂáóéëéêÞò ôï ãÝíïò ÑÜããïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôï ÊáóôñÜêé ÊáëáìðÜêáò Í. ÔñéêÜëùí êáé êáôïéêåß óôï Âýñùíá êáé ç Êùôïýëá Áéêáôåñßíç ôïõ ÉùÜííç êáé ôçò Ðáíáãéþôáò ôï ãÝíïò Êáâïõñßäç ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÊïæÜíç êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç, ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí. ** Ãíùóôïðïéåßôáé üôé óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 1369 ôïõ Á.Ê. üôé ï ÓôÝöáíïò Ëüãáò ôïõ ÍéêïëÜïõ êáé ôçò ÆùÞò ôï ãÝíïò ÌðëéÜãêïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÊïæÜíç êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç êáé ç Áíáóôáóßá ÔóéöôóÞ ôïõ ×áñéóßïõ êáé ôçò ÅëÝíçò ôï ãÝíïò Ôåëéïðïýëïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÊïæÜíç êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç, ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí

CLIK

Ãñáöåßï Ãíùñéìéþí Äþóôå ôÝñìá óôçí áíáìïíÞ êáé ôç ìïíáîéÜ. Åìöáíßóéìåò êïðÝëåò áðü Âïõëãáñßá - Ñùóßá æçôïýí ãíùñéìßá, ìå óêïðï ó÷Ýóçóõìâßùóç-ãÜìï êáé áõèçìåñüí, ðáíåëëáäéêÜ. Ôçë. 2410670840


ΘΑΡΡΟΣ

|

12

ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 |

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με Θάρρος & Παρρησία

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΧΟΛΙΑ

Στήριξη του Βαζελώνα…!

Κατάφεραν και το γέμισαν το Κοβεδάρειο οι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ το περασμένο Σάββατο όπου έγινε ενημέρωση για την συνάντηση του σωματείου με τον Αρθούρο Ζερβό. Η πρωτοβουλία ανήκει κύρια στο πρόεδρο του σωματείου Γιώργο Αδαμίδη ο οποίος θέτει βάσεις για ψηλότερα… Γιατί όχι εδώ αναρριχηθήκαν άλλοι κι άλλοι !

Αν καταφέρουμε να αντέξουμε…!

Σύμφωνο στήριξης…!

Σύσσωμη ήταν η ανταπόκριση των Ποντίων Νομαρχών της περιοχής, με πρώτο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο κάλεσμα του Δημάρχου Ελλησπόντου Κώστα Σανίδη για την στήριξη- ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στο Βαζελώνα. Η συνάντηση έγινε την περασμένη Κυριακή στο χώρο της ιεράς μονής και όλοι συμφώνησαν να στηρίξουν το ιερό αυτό σύμβολο απανταχού των Ποντίων!

Σελίδες δόξας… του Πόρου! Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έλυσε την σύμβαση που υπέγραψε ο προηγούμενος περιφερειάρχης για την έκδοση εντύπου « Σελίδες δόξας…του ΑΣΣ» Πρόκειται για παράβαση της νομοθεσίας για το συγκεκριμένο έργο και το καλύτερο, τα κονδύλια προέρχονται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Αυτό θα πει σωστή διαχείριση και αξιοποίηση του πόρου!

Μετά το Σύμφωνο Συνεργασίας με τη ΔΕΗ το οποίο δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, ακολουθεί και η σύσταση δεύτερου Συμφώνου αυτή τη φορά όχι από τη Ν.Α αλλά από το ΕΒΕ Κοζάνης. Πρόκειται για «Σύμφωνο στήριξης της τοπικής οικονομίας» το οποίο ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς την τοπική οικονομία

Κάρτα έκπτωσης….!

Το μέλημα μας σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά ο τόπος, είναι να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις και το προσωπικό μας, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χρήστος Σάββας. «Δεν συζητάμε για κέρδη υπογράμμισε ο κ. Σάββας, αν καταφέρουμε να αντέξουμε, θα έρθουν και καλές μέρες ….»!

Φουλ επίθεση…! Με τον παχύ φάκελο στα χέρια του ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Παναγιώτης Αποστολίδης τρέχει από φορέα σε φορέα να πείσει για την προώθηση Διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου στην περιοχή.» Αν φοβηθούμε και δεν περάσουμε στην επίθεση ως επιχειρηματίες της περιοχής, είμαστε χαμένοι…»!

Το γέμισε…!

Στα προτεινόμενα μέτρα αυτού του Συμφώνου μεταξύ καταναλωτών και εμποροβιοτεχνών θα είναι, σύμφωνα με τον Αντώνη Σιαμπανόπουλο απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ και η κάρτα έκπτωσης. Περισσότερα θα βγάλει η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης!

Διαβάστε την ηλεκτρονική έκδοση του ΘΑΡΡΟΥΣ καθημερινά στο www.tharos.gr ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ Του Κων/νου Τζέκη Συνέχεια απο την 1η Μια φούχτα ναυτικών του Αιγαίου, απόγονοι των Κρητών και των Αργοναυτών, κυβερνώντας με απίστευτη και απαράμιλλη επιδεξιότητα, με ένα σάπιο πανί και με πεισμωμένα κουπιά, ένα γέρικο και κουρασμένο μπρίκι, πλησίασαν την περήφανη κορβέτα αθόρυβα, γάντζωσαν στα πλευρά της και σαν αιλουροειδή αθόρυβα και ατρόμητα καθήλωσαν τον μισοκοιμισμένο Άγγλο τιμονιέρη, καταλαμβάνοντας το πλοίο. Ο αρχηγός αυτού του άτακτου ναυτικού στρατού, ζήτησε από τον Καπετάνιο του ξένου πλοίου τα τρόφιμα και τα πολεμοφόδια που κουβαλούσε στ’ αμπάρια του. Και για να έχει και τη συνείδησή του ήσυχη, αφού πολεμούσε για του «Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία», υποσχέθηκε ότι το ρεσάλτο έγινε για τις ανάγκες του αγώνα με πληρωμή της αρπαγμένης πραμάτειας από το Κράτος. «Μα δεν έχετε Κράτος» είπε περίεργος ο Άγγλος Καπετάνιος. Για να πάρει την απάντηση: « Θα κάμωμεν κράτος». Πέρασαν διακόσια χρόνια, από τότε και ακόμα προσπαθούμε να κάνουμε κράτος. Αυτό προσπαθούν να μας πιπιλίσουν στα αυτιά και οι ξένοι Πρωθυπουργοί. « Για να πάρετε δανεικά, λένε, κάντε κράτος, σύγχρονο, ευέλικτο, αποτελεσματικό και προ πάντων ηθικό». Εμείς όμως έχοντας αυτιά υπερήφανα και περίσσια πονηριά, τους χαμογελούμε κάτω από τα μουστάκια μας πονηρά. Λέμε ναι θα κάνουμε κράτος, αλλά δεν το πιστεύουμε, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κράτος. Γιατί και να κάνουμε κράτος θα είναι σαν αυτό που επανασυστήθηκε από τον κουφό τέως Πρωθυπουργό μας –φαίνεται να είναι κληρονομικό το κούφωμα- ή τέλος πάντων κάτι σαν εκείνο. Αυτά σκεφτόμουνα όταν περίμενα στην ουρά να πληρώσω τον λογαριασμό μου στα ταμεία της ΔΕΗ. Προσπάθησα να υπολογίσω πόσα από τα 150 Ευρώ που θα πλήρωνα, θα πήγαιναν στους μισθούς των τριών νέων χρυσοπληρωμένων ατσίδων τεχνοκρατών και τα τοιαύτα, που όπως λένε τα ντοκουμέντα παίρνουν 180 ψωροχιλιάρικα ο καθένας, χώρια τα άγραφα, τηλέφωνα, φθηνά ρεύματα, μετακινήσεις, εκτός έδρας που είναι εντός και δεν συμμαζεύεται. Και σκεφτόμουνα ότι οι άλλοι έφυγαν και οι ήρθαν αυτοί. Για να πάρω την απάντηση του γνωστού ανέκδοτου. «Μα εμείς είμαστε οι άλλοι». Άσε που δεν μπορώ να χωνέψω ότι τα χρήματα που θα προκύψουν από τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στη ΔΕΗ, θα τα καρπωθούν οι μέτοχοί της. Ουσιαστικά τίποτα δεν θα πετύχουμε άμα δεν συμμαζέψουμε το κράτος. Φοβάμαι όμως ότι με χρυσοπληρωμένους εθνοσωτήρες δεν θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό μας. Και να μη ξεχνούν οι αιρετοί. Είναι φτωχή η μνήμη όταν δουλεύει μόνο προ τα πίσω. Γιατί καθώς φαίνεται θυμήθηκαν πόσα έπαιρναν οι προηγούμενοι. Και τους μιμήθηκαν μειον 10%. Εδώ γελάνε, Με κλάμα. Γιατί το γέλιο ταιριάζει μόνο στις κηδείες…τους.

Με κατάληψη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ Με συμβολική κατάληψη του Α Η Σ Αγίου Δημητρίου από το Περιφερειακό Σωματείο Ενέργειας ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ξεκίνησαν χθες από τις 6.30 το πρωί, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ της περιοχής και ακολουθεί σήμερα και αύριο η 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν ιδιαίτερα τους εργαζομένους στη επιχείρηση.

Δυναμική ήταν η παρουσία χθες των εργαζομένων στην κατάληψη του ΑΗΣ προμήνυμα της μαζικής συμμετοχής των συναδέλφων στην 48ωρη, δήλωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του σωματείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Γιώργος Αδαμίδης. Επίσης εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία εργαζομένων, πολιτών και φορέων στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το σωματείο, το περασμένο Σάββατο, στο Κοβεδάρειο. Όπως μας ανέφερε ο κ. Αδαμίδης στην ενημέρωση που έγινε από την

Συνεδρίασε το Σύμφωνο Συνεργασίας Με τα θέματα και τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού απέναντι στους τοπικούς εκπροσώπους, ασχολήθηκε το «Σύμφωνο Συνεργασίας – Συνύπαρξης της ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία» κατά την τελευταία συνεδρίαση του την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στην Νομαρχία..

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ανακοινώθηκε ότι το Δ.Σ της ΔΕΗ θα αποφασίσει προς τα τέλη Μαρτίου για την δημοπράτηση της πέμπτης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, ενώ εκφράστηκε και η βούληση της ΔΕΗ για μετεγκατάσταση των οικισμών της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής. Τέλος όσον αφορά τους επιτυχόντες του διαγωνισμού των 2035 θέσεων εργασίας επισημάνθηκε ότι θα υπάρξει απορρόφηση τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

πλευρά της διοίκησης του σωματείου, σε σχέση με την συνάντηση και τις δεσμεύσεις του προέδρου της ΔΕΗ για τις μετεγκαταστάσεις, την 5η μονάδα και τις προσλήψεις, εκφράστηκε αισιοδοξία από τους παρισταμένους στη συνάντηση και ζητήθηκε να υπάρξει άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών από τη ΔΕΗ. Τέλος να επισημάνουμε ότι χθες στις 5 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαΐδα, εν όψει της απεργίας που κήρυξε για σήμερα και την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του προεδρείου της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ. Σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες Δευτέρα 15/3 σε όλη τη χώρα καθώς και 48ωρη απεργία σήμερα Τρίτη 16/3 και την Τετάρτη 17/3 και συνεδρίαση του Δ.Σ το πρωί της Τετάρτης για περαιτέρω ενέργειες προχωρά με απόφαση της, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απαντώντας έτσι όπως τονίζει στην κατεδάφιση των κατακτήσεων της.

Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ποιμνιοστάσιο Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Πτολεμαΐδας δύο Έλληνες ετών 44 και 41 αντίστοιχα για κατοχή προς πώληση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 670 γραμμαρίων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας προσήλθε στον χώρο ο έτερος δράστης, στην κατοχή του οποίου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 12,1 γραμμαρίων, τις οποίες είχε αγοράσει από τον προαναφερθέντα δράστη. Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο Ε.Ι.Χ αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του ποιμνιοστασίου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 12,8 γραμμαρίων. Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.

Η Αννα Νανοπούλου στην Σύνοδο του Κογκρέσσου Περιφερειών και Πόλεων της Ευρώπης Στο Στρασβούργο

Στις εργασίες της συνόδου της Ολομέλειας του Κογκρέσσου Περιφερειών και πόλεων της Ευρώπης που θα γίνει στο Στρασβούργο από 17/3 –19/3 θα συμμετέχει η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης και Πρόεδρος του Ε.Σ. ΚΕΔΚΕ κ. `Αννα Νανοπούλου. Η `Αννα Νανοπούλου είναι μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Κογκρέσσο ορισθείσα από την ΚΕΔΚΕ, καθώς είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών του Κογκρέσσου. Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα θέματα όπως : 1) «Μετά την Κοπεγχάγη πόλεις και περιφέρειες αντιμετωπίζουν την πρόκληση» 2) Επίτευξη της βιώσιμης ισότητας των φύλων στην τοπική και περιφερειακή ζωή. 3) Η Διακήρυξη της Ουτρέχης για την καλή τοπική και περιφερειακή διακυβέρνηση σε ασταθείς εποχές : Η πρόκληση της αλλαγής. 4) Τοπική δημοκρατία στην Ισλανδία και άλλα.

Εφημερίδα "Θάρρος" Δυτική Μακεδονία - Τρίτη 16 Μαρτίου 2010  

Εφημερίδα " Θάρρος " Δυτική Μακεδονία - Τρίτη 16 Μαρτίου 2010