Page 1

Quotes from around the world about ‘Love’


- Love is a binding that holds you with strength of intensity. To love another you love them in you, in your upholdance of them, offering always a sanctuary of the best of them, in you... - Ο πόνος της αγάπης είναι γλυκύτερος απ’ όλες τις άλλες απολαύσεις. (Τζ. Ντράιντεν) - Όποιος αγαπά θέλει να σκλαβώνει, όμως η καλύτερη αγάπη είναι η κρυφή. Το καλύτερο είναι να σ’ αγαπούν όπως αγαπούν τη μοναξιά. (Γ. Τσαρούχης) - Δεν αγαπά πραγματικά όποιος δεν αγαπά για πάντα. (Ευριπίδης) - Σ’ αγαπώ αληθινά … όπως οι δροσοσταλίδες αγαπούν τ’ αεράκι, όπως οι μητέρες αγαπούν το πρωτότοκο τους, όπως η μνήμη αγαπά πρόσωπα απ’ το παρελθόν, όπως η παλίρροια το φεγγάρι, όπως οι άγγελοι αγαπούν τους αγνούς στην καρδιά. (Μ. ΤΟΥΕΙΝ) - Η μόνη απάντηση στο μίσος είναι η αγάπη. Όλα τα άλλα σε σκοτώνουν. (Γ. Ντυέρ) - Η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση. (Α. Ντε Σεντ Εξιπερί) - Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούνε να δώσουμε σε κάποιον που αγαπάμε, είναι να τον κάνουμε να καταλάβει, ότι τον αποδεχόμαστε όπως είναι. (Φ. Σαμπέο)


- Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που όσο το προσφέρεις, τόσο περισσότερο έχεις. (Τ. Γουϊλσον) - Ο έρωτας παίρνει τα μυαλά εκείνων που έχουν μυαλά και δίνει μυαλό σ’ εκείνους που δεν έχουν. (Ντ. Ντιντέρο) - Αν, αγάπη μου, ζητάς να κοιμηθείς, μέτρα τα’ αστέρια που δεν τελειώνουν ποτέ. Αν εξακολουθείς να είσαι ξύπνια, μέτρα τις σταγόνες που αποτελούν έναν ωκεανό. Ύστερα, αν δεν σ’ έχει πάρει ο ύπνος ακόμα, μέτρα τις φορές που σου έχω πει ότι σ’ αγαπώ. Κι αν ο ύπνος σε διώχνει ακόμα, τότε μέτρα τις φορές που δεν σου το έχω πει. (Φ. Π. Άνταμς) - Πάνω στην πόρτα της καρδιάς μου έγραψα: “Απαγορεύεται η είσοδος”. Αλλά ο έρωτας ήρθε γελώντας και φώναξε: “Εγώ μπαίνω παντού!” (Χ. Σίπμαν) - Βαθύτερα στις καρδιές των ανθρώπων βλέπουν εκείνα τα μάτια, που έκλαψαν πολύ. (Ε. Οζέσκο) - Το πρώτο σύμπτωμα της αγάπης ενός νεαρού είναι η διστακτικότητα, αλλά της κοπέλας είναι η τόλμη. Τα δυο φύλα επιδεικνύουν τάση προς την προσέγγιση και ο καθένας δέχεται τις ιδιότητες του άλλου φύλου. (Β.Ουγκω) - Μόνο η αγάπη είναι ικανή να ενώσει τους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρώθουν και να εκπληρωθούν, γιατί μόνο η αγάπη τους οδηγεί να προσεγγίσουν ό, τι βαθύτερο έχουν μέσα τους. (Π. Τσάρντιν)


- Τα γεράματα δεν σε προστατεύουν από τον έρωτα. Όμως ο έρωτας σε προστατεύει από τα γεράματα. (Ζ. Μορό) - Εκείνος που αγαπώ, θέλω να είναι ελεύθερος, ακόμα κι από μένα. (Α. Λίντμπεργκ) - Η επαναστατικότερη δήλωση στην ιστορία είναι "αγάπα τον εχθρό σου". (Ε. Κλήβερ) - Χωρίς χαρές ήταν η σύντομη αγάπη μας. Χωρίς λύπη θα 'ναι και ο χωρισμός. (Μ. Λέρμοντοφ) - Με επιπλήξεις μπορείς να καταφέρεις μόνο το ένα τρίτο, με την αγάπη και τις υποχωρήσεις τα πάντα. (Ζ. Π. Ρίχτερ) - Αγάπη: μια σταγόνα από τον ουρανό, που ρίχνει ο Θεός στο ποτήρι της ζωής για να μειώσει την πίκρα της. (Α. Ρότσεστερ) - Τα λόγια που γεννιούνται στην καρδιά φτάνουν στην άλλη καρδιά. αλλά εκείνες οι λέξεις που γεννιούνται πάνω στη γλώσσα δεν πάνε πιο μακριά από τ' αφτιά. (Αλ Χουσρή) - Είναι καλύτερο ν' αγαπάς έναν άνθρωπο που δεν αξίζει την αγάπη σου παρά να μισείς κάποιον που αξίζει το μίσος σου. (Α. Πανσέληνος) - Το φιλί είναι ένα χαριτωμένο τέχνασμα, σχεδιασμένο από τη φύση για να σταματάει τα λόγια όταν περιττεύουν. (Ι. Μπέργκμαν)


- Η πραγματικά ερωτευμένοι είναι σαν τη χαραυγή και το ηλιοβασίλεμα: και για τους τρεις συχνά γράφουν και μιλάνε, αλλά πολύ σπάνια τους βλέπουν. (Σ. Μπάτλερ) - Η αγάπη είναι η μόνη πυξίδα που μπορεί να σε οδηγήσει στο μεγάλο ταξίδι προς την εσωτερική γαλήνη. (Γκ. Ρίντλς) - Τέσσερις είναι οι βασικές μου ανάγκες: τροφή, στέγη, ρουχισμός κι εσύ. (Γκ. Ρίντλς) - Αγάπη: η μοναδική δύναμη, που έχει την ικανότητα να κάνει τον εχθρό φίλο. (Μ. Λ. Κίνγκ) - Το βάθος της αγάπης δεν μπορείς να το εκφράσεις ούτε με λόγια, ούτε με σιωπή. (Καθηγητής Ντουρακόφ) - Η αγάπη τσακίζει και καταστρέφει όλα τα εμπόδια και αφήνει πίσω της ένα σορό συντρίμμια… (Καθηγητής Ντουρακόφ) - Η αγάπη είναι μια άμιλλα μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας για να φέρουν ο ένας στον άλλων όσο γίνεται πιο πολύ ευτυχία. (Σταντάλ) - Εάν θέλετε ν' αγαπήσετε, πρώτα απ' όλα να μάθετε να συγχωρείτε. (Α. Βαμπίλοφ) - Εάν κανένας δεν σας αγαπάει, να είστε σίγουρος ότι φταίτε εσείς ο ίδιος. (Ντ. Ντόντρίντζ) - Η τυφλή αγάπη έχει άγρια μάτια. (Σ. Λετς)


- Η αγάπη κάνει ανακαλύψεις, αλλά η ακολασία εφευρέσεις. (Χ. Στέϊνχαους) - Δεν υπάρχει πιο ωραίο θέαμα από το όμορφο πρόσωπο και δεν υπάρχει μουσική πιο γλυκιά από το ήχο της φωνής της αγαπημένης. (Λα Μπρυγιέρ) - Δεν είναι έγκλημα ν' αγαπάς μερικές φορές στη ζωή σου, αλλά δεν είναι και αξία ότι αγάπησες μόνο μια φορά: να κατηγορείς τον εαυτό σου για το πρώτο και να καυχιέσαι για το δεύτερο είναι στον ίδιο βαθμό ανοησία. (Β. Μπελίνσκι) - Ο καθένας ονειρεύεται ν' αποκτήσει τέτοια αγάπη, που αυτός δεν αξίζει. (Λ. Κούμορ) - Όταν δεν υπάρχουν δυνάμεις για αγάπη, θα βρεθούν δυνάμεις για ζήλια. (Μ. Ντομπρόφσκαγια) - Εκείνος που αγαπά δεν έχει ανάγκη να συγκρίνει, όταν η σύγκριση μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει απ' το παράθυρο. (Γ. Χακί) - Αν μπορείς να περπατάς πάνω στο νερό, δεν είσαι πιο επιδέξιος από μια ψάθα. Αν μπορείς να πετάς στον αέρα, δεν είσαι πιο επιδέξιος από μια μύγα. Κατάκτησε την καρδιά σου, και τότε θα γίνεις κάποιος. (Σουφί Ανσαρί) - Αληθινή αγάπη δεν είναι εκείνη που αντέχει το μακρόχρονο χωρισμό, αλλά εκείνη που αντέχει την μακρόχρονη οικειότητα. (Χ. Ρόουλεντ)


- Μεταξύ της αγάπης και του σεξ υπάρχει μεγάλη διαφορά: το σεξ αφαιρεί το αίσθημα της αμηχανίας, αλλά η αγάπη το γεννάει. (Β. Άλεν) - Η αγάπη είναι αυτό που έχουμε για να βοηθά ο ένας τον άλλο. (Ευριπίδης) - Ν' αγαπάς είναι να βλέπεις τον άνθρωπο έτσι όπως τον σκόπευε να φτιάξει ο Θεός και δεν έκαναν οι γονείς. Να μην αγαπάς είναι να τον βλέπεις έτσι όπως τον έκαναν οι γονείς. Να παύεις ν' αγαπάς είναι να βλέπεις αντί για άνθρωπο: καρέκλα, τραπέζι, ντουλάπα… (Μ. Τσβετάγεβα) - Οι άγγελοι την ονομάζουν επουράνια χαρά, οι διάβολοι: μαρτύριο της κόλασης, οι άνθρωποι τη λένε αγάπη. (Χ. Χάινε) - Ο έρωτας και η επανάσταση είναι παράνομοι γιατί κρύβουν απροσδιόριστα μέσα τους μιαν απειλή και μιαν ελπίδα. Όταν νομιμοποιηθούν δεν υπάρχουν. (Α. Πανσέληνος) - Μην προσπαθείς να πείσεις τον άλλον ότι τον αγαπάς, άφησε το έργο αυτό στην ίδια την αγάπη. (Ι. Ευαγγέλου) - Σ' αγαπώ με την ανάσα, τα χαμόγελα, τα δάκρυα όλης της ζωής μου. (Ε. Μπράουνινγκ) - Περισσότερο ασχολούμαστε με το να κρύβουμε την αγάπη μας, παρά με το να κρύβουμε το μίσος μας. (Λ. Μπερνέ)


- Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο. (Αυγουστίνος) - Μπορείς να δίνεις χωρίς να αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να αγαπάς χωρίς να δίνεις. (Αγνώστου) - Αν κατορθώσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τον έρωτα, δεν θα ζήσεις περισσότερο. Απλώς θα σου φαίνεται ότι η ζωή διαρκεί περισσότερο. (Κ. Φρόυντ) - Αγάπη: ανάγκη να φύγεις από τον εαυτό σου. (Κ. Μποντελαίρ) - Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η αγάπη είναι το πλάτος του. (Ν. Βρεττάκος) - Αυτός ο κόσμος είναι μικρός, αλλά αν στηριχτεί στην αγάπη, μας χωράει όλους. (Σ. Καργάκος) - Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: "Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί, εγώ θα φταίω!" (Ν. Καζαντζάκης) - Αληθινή αγάπη: όταν δε χρειάζεται και να πεις τίποτα. (Γαλλική παροιμία) - Εμείς θέλουμε να είμαστε η πηγή όλων των χαρών ή, αν αυτό είναι αδύνατο, όλων των δυστυχιών, αυτών που αγαπάμε. (Λα Μπρυγιέρ) - Εκεί που υπάρχει πολύ αγάπη εκεί υπάρχουν και πολλά λάθη. Εκεί που δεν υπάρχει αγάπη εκεί όλα είναι λάθος. (Τ. Φούλερ) - Νίκα την οργή με την αγάπη, απάντησε με καλό στο κακό και την τσιγκουνιά νίκα με γενναιοδωρία.


(Βούδας) - Μακάριοι αυτοί που έχουν καθαρή καρδιά, γιατί θα αγαπάνε χωρίς να ζητάνε αμοιβαιότητα. (Ι. Χριστός) - Η αγάπη είναι ο εξάντας της αλήθειας. (Ρουμί) - Εάν θέλετε αληθινές σχέσεις αγάπης πρέπει να ξεχάσετε την πολιτική πιέσεων. Μην προσπαθείτε να κυριαρχήσετε πάνω στον άλλο και μην αφήσετε τον άλλο να κυριαρχήσει πάνω σας. (Όσσο) - Οι πιο ευτυχισμένοι ερωτευμένοι στον κόσμο είναι αυτοί που ποτέ δεν συναντήθηκαν. Χάρη σ' αυτούς εμφανίστηκαν οι πιο ρομαντικές ιστορίες αγάπης επειδή δεν γνώρισαν τους καυγάδες και τις στρεψοδικίες. Αυτοί ποτέ δε θα αποκτήσουν την κατανόηση πως αυτή η γυναίκα δεν είναι για μένα ή αυτός ο άνδρας δε μου ταιριάζει, αφού ποτέ δε θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλον τόσο ώστε να το γνωρίσουν. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι απ' αυτούς μετά παντρεύονται και γνωρίζουν την μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής τους αφού πέφτουν από πολύ ψηλά. (Όσσο) - Αλίμονο σ' αυτόν που κανένας δεν αγαπάει, αλλά να φοβάσαι εκείνον που όλοι αγαπάνε. (Κινέζικη παροιμία) - Είναι ανώφελο να μιλάς γι’ αγάπη, γιατί η αγάπη έχει τη δική της γλώσσα και μιλάει από μόνο της. (Π. Κοέλο) - Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σου, αλλά πόσο κόσμο χωράει η καρδιά σου. (Ε. Ρέτση)


- Η αγάπη ποτέ δε ζητάει, μόνο δίνει. (Μ. Γκαντι) - Σ’ αγαπώ. Δεν μπορώ τίποτ’ άλλο να πω, πιο βαθύ, πιο απλό, πιο μεγάλο! (Μυρτιώτισσα) Καλά όλα αυτά αλλά είπαμε ...λόγια της αγάπης ας μείνουμε εκεί......

Αγαπη  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you