Page 1

PORTFOLIO #1.0

SKOVBY NYGAARD > SALGSMAPPE

LEIF MÆLK > EN ANDERLEDES JUBILÆUMSGAVE

JENS LINDE A/S > NYHEDSBREV > METIMUS OGSÅ ET VÆRKTØJ

LANTMÄNNEN > BAGERBAGT KAMPGNE > UNO+ KAMPAGNE

+

STORT INTERVIEW: TIM H.


INTRO

VELKOMMEN Dette er min første leder på Magasinet Portfolio. Portfolio er mit magasin og det er et godt alternativ til mit e-portfolio, her kan man se min udvikling og mit engagement indenfor Mediegrafiker faget. Denne udgave er faktisk det andet magasin i serien, men da jeg er under konstant udvikling, havde jeg ikke mine tanker helt på plads ved udgivelsen af det første nummer. Portfolio #01 dækker over perioden 1/3-2011 til 1/8-2011 og den omhandler en hel kampagne for Lantmannen, digitale nyhedsbreve for Jens Linde A/S med Metimus, salgsfremmende materiale for Skovby Nygaard, jubilæums materiale for Leif Friis, direktør for Naturmælk og et eksklusivt interview med undertegnede. Dette vil være det fremtidige layout på Magasinet Portfolio. Alt materialet er lavet under min praktik hos AD Hoc House, Vejle. Noget har jeg lavet fra bunden og andet er videreudviklet eller opstillet efter andet materiale. Hvorfor et magasin? Et magasin, fordi det laver jeg aldrig i mit praktik ophold. Det bliver højst til diverse nyhedsbreve og lignende. Jeg håber du vil nyde læsningen og fortsat følge min udvikling. God fornøjelse

Tim H.


INDHOLD #2.0 10

04

16

ARTIKEL

CASES

FASTE INDLÆG

10 TIM H.

04 12 16 20

02 INTRO

LANTMÄNNEN SKOVBY NYGAARD JENS LINDE A/S LEIF MÆLK

20

10

LAYOUT+ART DIRECTION: TIM H. © 2011


Rugbrød plakat 500x700 mm

Lantmännen BagerBagt & Rugbrød

*

UNO+ og BagerBagt kampagne

4

PORTFOLIO #1.0


PORTFOLIO #1.0 5


BagerBagt plakat 500x700 mm

F

orretningsområdet Lantmännen Cerealia udvikler, producerer og markedsfører først og fremmest kornbaserede produkter som mel, melblandinger, gryn, mysli og pasta, men også færdigretter. Produkterne markedsføres under stærke varemærker som Axa, Amo, Kungsörnen, Regal, Gyllenhammars, Start, Kornkammeret, Nord Mills og HavneMøllerne.

*

Opgaven for Lantmännen bestod af to cases – en kampagne for BagerBagt og en for UNO+ Rugbrød. Kravet var at begge kampagner skulle adskille sig væsentligt fra hinanden.

*

BagerBagt kampagnen er holdt i en meget (for produktet) utraditionel stil med en mørkgrå/sort flise baggrund., men den mørke baggrund giver en god kontrast til produkterne og får dem til at virke rare, varme og indbydende mod den kolde/golde baggrund. Kampagnen består af 3 stk gadeplakater i 500x700 mm med hver sit produkt. 3 prisskilte i højformat og et smagsprøveskilt i tværformat på 100x70 mm. 1 matsort brødkasse. 1 4-sidet BagerBagt folder med bl.a. opskrifter på 190x297 mm og 1 bestillingsseddel til ingredienser og kampagnepakke. Derudover indeholder kampagneboxen også et produktark, som kunden selv leverer. Alt materialet blev pakket i en stor sort brødkasse, som bagermesteren kunne servere smagsprøver fra. Hele kampagnen blev, som udgangspunkt lavet i 300 stk. i første omgang og 200 stk. til senere levering.

*

I selve arbejdet med plakaterne skulle der laves en del photoshop arbejde med “rensning” af fliser for krummer og en enkelt kop kaffe skulle udskiftes, så den virkede mere indbydende. Derudover var der en del fritlægning af brød, som skulle bruges på skiltene og i folderen. Rent typografisk blev, der arbejdet meget med tabulatorer til opstilling af opskrifterne, da de skulle stå ens.

6

PORTFOLIO #1.0

UNO+ er meget mere sprælsk og det giver meget liv og gør produkterne meget indbydende og som give-away skulle der vedlægges et grønt skærebræt formet som et æble. Hovedfarverne i kampagnen var rød, blå, grøn og gul. Hvert brød fik sin egen farve og det gjorde, at de kunne bruges sammen eller hver for sig. Kampagnen består af 4 stk gadeplakater i 500x700 mm med hver sit produkt. 4 prisskilte i højformat og et smagsprøveskilt i tværformat på 100x70 mm. 1 grønt skærebræt. 1 4-sidet UNO+ Rugbrød folder med bl.a. opskrifter på 190x297 mm og 1 bestillingsseddel til ingredienser og kampagnepakke. Derudover indeholder kampagneboxen også et produktark, som kunden selv leverer. Alt materialet blev pakket i en papæske med et skærebræt inkluderet, som bagermesteren kunne servere smagsprøver fra. Hele kampagnen blev, som udgangspunkt lavet i 300 stk. i første omgang og 200 stk. til senere levering.

*

I selve arbejdet med plakaterne skulle der laves en del photoshop arbejde med “dushning” af baggrunden, samt farvestyring. Derudover var der en del fritlægning af brød, som skulle bruges på skiltene og i folderen. Rent typografisk blev der arbejdet meget med tabulatorer til opstilling af opskrifterne, da de skulle stå pænt og holde samme format.

*

Kampagneopgaven var meget spændende og krævende, da der var løbende deadlines, der skulle overholdes. Desuden krævede kampagnen et godt samarbejde mellem kunde, leverandører, bureau og trykkeri, da det hele skulle tilrettelægges, så de forskellige deadlines blev overholdt.

*

De to kampagner var også at se på en messe, hvor de også var en del af Lantmannens messestand og de blev modtaget rigtig godt af både sælgere og kunder, som var meget begejstrede for de fine kampagner.


PORTFOLIO #1.0 7


BagerBagt kampagnemateriale

UNO+ Rugbrød kampagnemateriale

RUGBOLLER 6 stk. sammenbagt

8

PORTFOLIO #1.0

FULDKORNS HOLMERBRØD

FULDKORNS GOSLARBRØD

FULDKORNS LUKSUS RUGBRØD bagt med ren rugmel


BagerBagt og UNO+ Rugbrød kampagnefolder og bestillingssedler

PORTFOLIO #1.0 9


TIM H Mediegrafiker-elev med ambitioner til meget mere Mediegrafiker? Nok mest fordi interessen altid har været der, men jeg vil hellere kalde det medie og grafiker, da man først vælger sit medie og så derefter begynder det sjove med grafiken. Men det hele startede nok i børnehaven, da jeg tit var - ja, hvordan skal man sige det. Jeg var nok mest min egen, hvilket resulterede i afklippede fletninger og smadrede ruder og generelt larm, hvilket idag nok er en sag for de socialemyndigheder, men dengang hed det at man skulle side selv udenfor fællesskabet på en stol. Og for at jeg ikke lavede nye kunstner fik jeg papir, farver og blyant, så jeg kunne tegne. Der startede det. Adskillelige år senere, da jeg arbejdede jeg, som pædagogmedhjælper og vi havde noget tværfagligt med “min” gamle børnehave. En af pædagogerne kunne kende mig og hun spurgte: “Tim tegner du stadig lige godt?” Så hun kunne huske, at jeg tegnede godt, men ikke hvorfor... Heldigvis.

Kunst og kultur har altid haft min interesse og sammen med evnerne kan det kun blive godt. Derudover er jeg meget hooked på det medie mæssige aspekt i kommunikations branchen og jeg er meget glad og stolt over, at jeg som elev hos AD Hoc House får mulighed for at deltage i seminarer om fremtidens mobilmarketing o.l.

Så hun kunne huske, at jeg tegnede godt, men ikke hvorfor... Heldigvis. Det er også interessant, at arbejde med de forskellige medier, men at stå med en tryksag - mærke duften - er lidt mere interessant end, at se et nyt website på en skærm, selvom man har brugt en måned på begge dele. Interesser? Mange... Seriøst? OK, der er mange og de spænder vidt. Det er lige fra kunst og arkitektur til noget så down to earth som fodbold, hvor yndlings klubben er og bliver Tottenham Hotspurs. Derudover interesserer jeg mig også marketing og marketingsstrategier, det er nærmest blevet et must for mig at læse alle bøger af Martin Lindstrøm – mindst 1 gang årligt. Bøger er i det hele taget meget vigtigt for mig og specielt biografier, faglitteratur o.lign. har min store interesse. Når der skal læses eller arbejdes er det dejligt med noget musik og favoritten er rock. De bedste bands er: U2, Oasis/Beady Eye, Volbeat, DAD, Nephew, Fooo Fighters, Radiohead,........og mange, mange flere. Jeg ynder ikke kun at høre musik, jeg elsker også koncerter. Live musik er fantastisk intenst også selvom oplevelsen tit kan drukne i regnvejr eller fislunkne fadbamser. Film er også en af mine store interesser og specielt animationsfilm fra Pixar er klasse. Desuden er konceptet genialt med blandingen af voksen- og børnehumor genialt, hvilket giver et bredt publikum. Desuden glæder forældrene sig lige så meget til oplevelsen, som børnene, selvom historiens tit er givet på forhånd. Det ender jo altid godt! Hvor store mon hundene er her ? Tim H 2011

10 PORTFOLIO #1.0


En anden genre, jeg godt kan lide er de autentiske film - og meget gerne om store personligheder. Specielt vil jeg nævne: GoodFellas (Henry Hill),The Doors (Jim Morrison), JFK (John F. Kennedy), Der Untergang (Adolf Hitler) og mange flere. Men alt Guy Richie og Tarantino er jo også altid seværdige film.. Idoler? Apple og Adobe... Uden min iMac og Macbook med min Adobe CS Mastercollection, kunne jeg ikke virkeliggøre mine til tider crazy ideer og samtidig holde styr på dem. Det var selvfølgelig et lidt søgt svar, men skal der nævnes nogle mådet jo være kongen: Steve Jobs, som er ikke mindre end genial i både sin markedsføring og ledelsesstil. Hvis du vil vide hvad jeg taler om, så få fat i noget litteratur om manden og læs det, for ellers vil jeg, bruge de næste 57 sider på, at forklare dig det. Af danskere er der selvfølgelig også et par nævneværdige: Martin Lindstrøm (Marketings-guru), Dorte Nielsen (AD’er), Anders Colding (Internetpsykolog), David Guldager og Nikolaj Sonne (Gadget-nørder) plus mange flere. Derudover vil der selvfølgelig også altid være personligheder, som Paul Gascoigne, George Best og Mike Tyson med flere. Stjerner som alle har en form for brist, der gør, at de forspilder et givent talent, men sådan ser jeg ikke disse personligheder. Jeg ser dem, som en refleksion af tiden En tid, der gør dem ud af stand til at holde fokus og dermed spilde deres talent på mindre heldige episoder. De er, ligesom jeg selv, antihelte. Den helt, som er en skidt fyr, men som man ikke kan lade være med at holde med. Livet? Hvad skal det til for og hvor fører det hen? Det essentielle for mig er god-/tilfredshed. Hvis man blot glæder sig til hver morgen og er ked af, at gå i seng om aftenen fordi en god dag er slut, så er livet godt.

... yndlings klubben er og bliver Tottenham Hotspurs. Jeg ved godt, at tit er glæde forventet af andre. f.eks. juleaften, den slags glæde gør mig tosset, man skal kun være glad, hvis man er det og ikke, fordi det forventes. Inspirationen? Den kommer bare. Det kan være et klistermærke på en lygtepæl, en sjov emballage, en god film, et stykke musik, der danner billeder

i den indre biograf eller en bemærkning/joke, som kan omsættes til noget visuelt. Uelt er nøgleordet for det kreative sind. Der er sen-suelt, sex-uelt og vis-uelt, ligesom der i marketing er de 3 ‘DE’er: Genera-DE, exellera-DE og innova-DE og DE går igen i i-DE-a & DE-sign.. Dette er min egne regler for god inspiration..

Faith to commitment Tim H 2011

“Tænk, hvis alt i verden var sort-hvid, så ville mine sko være blå med grønne snørebånd og røde såler.” Fremtiden? Når jeg er uddannet, så kunne jeg godt se mig selv i London eller Berlin, hvor jeg evt. ville være freelance og lave både indlæg til magasiner, men også gerne emballage og co-ids, samt andet kommunikation. Jeg kunne også godt se mig selv, lave print til tøjindustrien eller kunst. Derudover vil mit t-shirt firma DBC kører på skinner og være en internatiional succes. Jeg kunne også sagtens, se mig selv, som chef i egen hule, som kreativ chef på eget bureau. Eurithmics sang engang “When Tomorrow Comes”, men jeg synger “Why Wait For Tomorrow, When You Can Do It Today”. Jeg ved, jeg vil få en god fremtid, inden for grafiker faget og jeg ved at man skal sætte sig nogle mål, men samtidig skal man også lytte, lære og arbejde hårdt for det, man gerne vil, man vil skulle arbejde hårdt og sluge nogle kameler undervejs - but in the end it’s all gonna fall to you. Slutreplik? Gør som dværgen på et pissoir - kom op på tæerne!

PORTFOLIO #1.0 11


SKOVBY NYGAARD

SALGSMAPPE

Skanderborg Kommune planlægger en ny spændende og grøn bydel mellem Galten og Skovby. Byområdet ønsker at skabe en bedre sammenhæng mellem Galten og Skovby. Hermed ikke sagt, at byerne helt vokser sammen. Der bliver nemlig en grøn landskabskile på ca. 15.000 m2 ned gemmem det nye område. Den grønne kile skaber forbindelse til det store idrætsområde ved Klank hallen, områdets skoler og institutioner og stien mod Galten midtby. Mod nord bliver der mulighed for en sti til naturområderne ved Lyngbygård Ådal.

D

enne opgave var at lave en flot præsentationsmappe for at fremme salget af boliger i en ny bydel. Den nye bydel, der på sigt vil kunne rumme mellem 450 - 500 boliger, ligger med let adgang til offentlige transportmuligheder og det overordnede vejnet og indenfor 15 minutter fra Århus.

Der vil stadig blive annonceret via dagspresse, men når eventuelle kunder beder om mere materiale, vil de få det i et lækkert omslag med tilhørende visitkort, så de bedre har styr på deres papir, udklip, banknotater o.l. Præsentationsmappen blev vældig godt modtaget af kunden og den mest fængende kommentar var nok.

Skovby Nygaard ville gerne have lavet noget god og seriøs marketing for billige penge – derfor blev mange forskellige løsningsmodeller gennemgået, men ingen ramte rigtigt. For når alt var gennemgået endte man alligevel med, at have givet kunden en flad fornemmelse, idet der manglede noget godt og flot materiale til slut-/udvælgelsesprocessen, hvor kunden siger A eller B. Efter at forslag som annoncering og flyers, havde været oppe og vende, kom vi i processen ikke uden om et slut produkt til kunden. For efter annoncering vil kunden henvende sig angående mere fyldestgørende materiale, og der var der intet og skulle det laves ville det betyde en meromkostning – derfor blev enden på det, at lave marketingsmaterialet, som slutmateriale.

“Man får jo helt lyst til at købe et hus, når man ser det her!” Den slags ros fra kunder, kan ikke købes for penge og det er den slags, man skal tage frem, når tvivlen rammer en efter et forkastet oplæg på en opgave.

12 PORTFOLIO #1.0

Dette er et eksempel på, hvor simpelt et dyrt og følelsesladet produkt kan sælges – man forærer simpelthen noget væk. Man giver kunden en mappe, så han/hun føler, at de får noget, hvilket giver tryghed og oprigtighed omkring produktet. Det betyder, at du har fat i kundens følelser, som er dem, der i sidste ende beslutter om, man vil købe et hus i Lyngbygård Ådal hos Skovby Nygaard. Det er en nem måde at lave en “give-away” kampagne på og så er den omkostnings lav.


PORTFOLIO #1.0 13


Forside af prĂŚsentationsmappen

14 PORTFOLIO #1.0


Bagside af prĂŚsentationsmappen

PORTFOLIO #1.0 15


Grafisk design med Metimus

- men ikke uden Photoshop

Jens Linde A/S er en miljøbevidst og professionel sparringspartner, der bl.a. leverer specialfremstillede rensemaskiner, udsugning, håndværktøj, samt værkstedsudstyr til alle brancher. Hos Jens Linde A/S går kvalitet og faglig viden op i en højere enhed med godt teamwork og topmotiveret service.

M

etimus er et godt og glimrende værktøj til hurtig eksponering af nyhedsbreve online. Det er nemt og hurtigt at lære og det kræver ikke den tekniske kunnen eller den supernørdede viden. Men hvorfor har en mediegrafiker så brug for det? Når han/hun nu i forvejen har InDesign, der nemt og hurtigt kan generer en pdf, som man så kan maile, printe og gøre med lige hvad man vil.

 Dette spørgsmål er fair, for man laver jo et InDesign dokument , som man krydrer med grafiske elementer fra AI og PSD, hvorefter man laver sin pdf og finder sin kundeliste og mailer rundt til alle sine kunder, ... men hov stop nu lige. For Jensens Hundekennel vil jo ikke have et tilbud på katteshampoo... vel? Nå nej, om igen ind og sortere kartoteket, så ingen der er interesseret i hunde, elefanter og små smidige larver får tilbud på katteshampoo.

 Dette tænkte eksempel virkede måske som noget pjat, men det er faktisk noget af det, som Metimus kan. Man kan sortere kundens reklame mails for ham og lave directmarketing, så han/hun ikke modtager alt muligt uønsket og derved bliver træt af nyhedsbrevene og afmelder dem og i værste fald lægger sine indkøb andetsteds.

16 PORTFOLIO #1.0

Men hvorfor laver en mediegrafiker sådan noget? Det er sgu da ikke særlig fedt eller reklameagtigt! Jo, der tager du fejl, for som mediegrafiker, må man påtage sig mange forskellige opgaver indenfor grafisk/typografisk marketing.

 At bruge disse hjælpemidler vil nok blive en del af en mediegrafikers hverdag på sigt, da teknologien er super evoluerende i disse år og fakta er, at med det eksplosive salg af smartphones vil værktøjer som Metimus blive mere og mere udbredt, da mange af disse programmer er mobiloptimerede. Man kan gøre to ting i forbindelse med teknologien: følge med eller blive hægtet af.

 Personligt, ser jeg kun disse hjælpemidler/værktøjer, som et mellemled, man kan springe over ved at lave det selv og ikke betale eksterne konsulenter for nogle relative simple opgaver og som grafiker bestemmer, man jo også, hvor spændende og avanceret nyhedsbrevet skal blive. I Metimus vælger vi, at lave billeder i Photoshop med information, produktbillede, priser og øvrige fakta. Det er nemt og hurtigt og man kan sætte sit eget præg på nyhedsbrevet og skabe trafik til hjemmesider ved hjælp af links.


Jens Linde A/S - et digitalt nyhedsbrev

PORTFOLIO #1.0 17


Jens Linde A/S - opsætningen i Metimus

Jens Linde A/S - opsætningen i Metimus

18 PORTFOLIO #1.0


Jens Linde A/S - det digitale nyhedsbrev opsat i Metimus PORTFOLIO #1.0 19


20 PORTFOLIO #1.0


LEIF MÆLK - en anderledes opgave...

Receptioner o.l., hvad har de at gøre med en mediegrafikers arbejde – ikke meget vil nogle hævde for den slags er jo forbeholdt Moster Henny, som godt kan lide at klippe og klistrer eller den lokale blomsterhandler, som laver en god kurv med en dram eller god flaske vin til noget lidt for gammelt chokolade, der næsten er løbet på dato’en. Men jeg kan bruge bruge det – også seriøst – da det giver nogle lidt andre muligheder for kreativitet end man er vantil i hverdagen. Derudover er det lidt sjovt at betragte modtager og gæsters reaktion. Leif Mælk var sådan en opgave, der var lidt ud over det sædvanlige. Leif Friis – direktøren hos Naturmælk i Tinglev i Sønderjylland havde 50 års fødselsdag og som en god samarbejdspartner med AD Hoc House, ville vi selvfølgelig gerne deltage og gaven skulle

selvfølgelig være en kæmpe mælkekarton på 1 meter i højden. Kartonen skulle selvfølgelig ligne deres nuværende kartoner med deres karakteristiske ko på. Kartonen blev lavet i nøjagtig mål, så den cirka blev 1:5, så den ville fremstå så ægte som muligt. Leifs hoved blev photoshoppet ind og den øvrige tekst på kartonen blev udskiftet, så den passede til lejligheden. Kartonen fik en super modtagelse, den skulle ikke afleveres på gavebordet, men derimod til fødselaren selv, som var meget begejstret for gaven, der indholdte 3 kg. blandet chokolade. Der blev taget billeder til dagblade og alle havde en god dag. Det var beskrivelsen af en lidt anderledes opgave for en mediegrafiker.

Naturmælk er et selvstændigt, økologisk mejeri, hvor mælken forarbejdes skånsomt og med fokus på den gode smag. Produktionen består af konsummælk, smør og ost. På mejeriet får mælken en meget skånsom behandling for at bevare så meget af dens oprindelige smag som muligt, og produktionen foregår efter gamle principper uden brug af tilsætningsstoffer.

PORTFOLIO #1.0 21


22 PORTFOLIO #1.0


LEIF MÆLK

by Wilbour 2011 Leif Mælk - plakat 500x700 mm af kunstneren Wilbour

Leif Mælk - 4 x plakat 500x700 mm af kunstneren Wilbour PORTFOLIO #1.0 23


Tim Henning - Portfolio No. 1  

My first Issuu magazine of my private Portfolio Magazine