Page 1

den tværfaglige studieretning

Diskussionslysten var stor da samfundsfags­ eleverne sidste år havde besøg af souschefen for Tv-avisen Jacob Kwon.

Engelsk A + matematik B + samfundsfag B 3. g

hi

da

valg id

en A

valg A

valg C

2. g

hi

da

id

ol

en A

sa B

ma B 2. spr B

1. g F

hi

da

id

ku

en

sa

ma

1. g E

nv

da

id

ku

en

sa

ma

natvid

re

bi C

2. spr

fy

ng C

2. spr

fy

Obligatoriske fag Valgfag (begrænset valg) Valgfag (”frit valg”) Studieretningsfag Valg af fag på A- eller B-niveau forudsætter, at faget er taget på niveauet lavere. Note: I valgblokken ”valg natvid” skal et af de naturvidenskabelige fag bi, fy eller ng løftes til B-niveau.

Han holdt oplæg om nyhedsproduktion og viste underholdende filmklip om journalistik. Årsagen til DR’s besøg var et ønske om at komme i dialog med forskellige grupper af unge i Danmark for at høre om deres forbrug af nyheder. Derfor blev TG’s kritiske og nysgerrige publikum spurgt om, hvilke nyheder der interesserer dem. Jakob fortalte bagefter, at det havde været en kæmpe optur at få input til DR’s fremtidige nyhedsformidling. Obligatorisk fag på denne studieretning

Dette er en tværfaglig studieretning eller en allround studieretning, der giver mulighed for at opnå stor manøvredygtighed inden for en bred vifte af fagområder - og for at komme hele vejen rundt i videnssamfundet og forstå, hvorfor vi mennesker tænker og handler, som vi gør.

SAMFUNDSFAG

Kan du godt lide at tænke i helheder? Kunne du tænke dig at få nogle redskaber til at forstå verdens mangfoldighed med? For eksempel ud fra en matematisk eller samfundsfaglig vinkel? I samfundsfag beskæftiger du dig med globaliseringens udfordringer for samfundet og med politiske løsningsmodeller. Matematikken udstyrer dig med de nødvendige forudsætninger til at gennemskue og læse beregninger i statistikker. Du er matematisk og samfundsmæssigt interesseret, og desuden ser du beherskelsen af 1-2 fremmedsprog som et middel til at forstå og kommunikere med mennesker – tæt på og langt væk. For du elsker at diskutere og bliver klogere på mennesket i den stadigt mere globaliserede verden. Denne studieretning klæder dig godt på til en lang række uddannelser. Særligt inden for humaniora, sprog og kommunikation – i kombination med en lang række samfundsvidenskabelige uddannelser.

26

matematik

engelsk

Det samfundsvidenskabelige område

Studieretning engelsk, matematik og samfundsfag

27

Engelsk matematik og samfundsfag  

http://www.tgy.dk/fileadmin/Arkiv/Dokumenter/Studieretninger/engelsk_matematik_og_samfundsfag.pdf