Page 1

CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

1


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

2

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Mat serveert

Mat Buuron samensteller TFN’73

Beste Flyers, Vroeger in dienst hadden we sergeant die vaak binnenkwam met de mededeling: “Ik heb twee berichten voor jullie, een ervan is goed en het andere een stuk minder. Welke willen jullie het eerst horen?” Het goede was dan: ”We gaan lekker wandelen op de hei.” En gelijk erachteraan: “En wel met volle bepakking (van 20 kg pp en het boordwapen van 30 kg).” Voor jullie heb ik ook een goed en een slecht bericht. Welke willen jullie het eerst horen?? Meestal kozen we vroeger voor het goede eerst, dus dat doe ik nu ook maar. Het goede bericht is dat we met het clubblad digitaal gaan en het op de website te lezen zal zijn. Onze web-dj Christ zorgt ervoor dat het bladerbaar in te zien is en het bijna echt aanvoelt. Als hij het ook nog downloadbaar maakt is het zelfs in PDF-formaat op je telefoon te bekijken; altijd handig om te zien of je vanavond mag zaalwachten of zo. No more excuses dus. Hoewel, dít was toch het goede bericht??

Dan nu het slechte: Dit clubblad is het eerste van mijn hand waarin buiten de huishoudelijke mededelingen van het bestuur, en dan nog niet eens van alle commissies, niets te lezen valt. Of je moet wel heel erg van reclame houden. Van kwaaiigheid heb ik dan ook een toespraak opgenomen van Paul Asselbergs, een om zijn humor en gedichten bekende Bergenaar. In zijn toespraak verwelkomt hij op humoristische wijze nieuwe leden bij badmintonvereniging The Happy Smashers. Daar dus wel!! Ja mensen, het is toch wat; in dit tijdperk vol communicatiemiddelen hebben we steeds minder te communiceren. Nóg een slecht bericht dus. Mat Buuron, namens de redactie (toch??) PS: voor de jeugdige lezertjes: in dienst betekende dat je als militair ruim een jaar verplicht in het leger moest werken (als je tenminste de pech had een jongetje te zijn). Velen zeggen dat je daardoor een MAN werd. Aangezien ik zelfs 4 jaar hare majesteits wapenrok droeg kan ik het weten: HET KLOPT!!

Inhoud Mat serveert ............................................................... … 3

Pluim van de maand ..................................................... 17

Van de voorzitter ...................................................... 5,7,9

‘Ingezonden Stukken” .................................................. 18

Competitienieuws .......................................................... 9

Zaalgebruik .................................................................. 19

Secretariaatsnieuws ..................................................... 11

Zaalwachten & trainingstijden ..................................... 21

Financiële Tijden ........................................................... 13

Lidmaatschapsvoorwaarden en contributie .................. 22

Jeugduitje ..................................................................... 15

Adressen, telefoonnummers ......................................... 23

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

3


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

loemsierkunst Elly van der Zande Oude Beijmoerseweg 1 4661 PG Halsteren telefoon 0164 - 680488

gelegenheidsbloemwerk boeketten en zomerpluktuin

4

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Woordje van “meneer de voorzitter

Wilfried Willemen voorzitter TFS “57

Op de Algemene Leden Vergadering van december zijn de volgende agenda punten besproken en zijn het vermelden waard: De knoedelprijs is dit keer gegaan naar: Monique de Laet Monique heeft de knoedelprijs gekregen omdat zij op vele fronten actief is binnen de vereniging. Ze bezorgt het clubblad op de Bergse Plaat,ze is lid van de jeugd commissie, ze organiseert zaalwacht en festiviteiten voor de jeugd en Monique neemt al vele jaren nieuwe senior leden aan. Monique is de vrijwilliger die de knoedelprijs een jaartje thuis mag houden.

Beste The Flying Shuttle ’57 leden. Daar zijn we weer met een berichtje vanuit het bestuur. De afgelopen maanden zijn we druk geweest met de herbezetting van bestuursfuncties. We kunnen inmiddels melden dat Ronald Liefboer en Simon van Opstal aansluiten bij de technische commissie. Jelle zal vanuit het bestuur de commissie gaan opstarten. Bij de recreatie/activiteiten commissie sluit Paul Wortel aan. Wat we graag zouden willen zien is dat de jongere generatie leden actief gaat worden binnen de diverse commissies. De eerste stappen hierin zijn gezet. Denise van Eekeren gaat in het seizoen 20142015 onze nieuwe competitiecontactpersoon worden. Komend seizoen zal ze met Huib de competitie gaan organiseren om alle in en outs te leren. Thomas Thijssen wil graag de plaats innemen van Ferry Lammers die bij de jeugd gaat stoppen. Al met al positieve ontwikkelingen maar we zijn er nog niet. We zijn nog opzoek naar invulling van het secretariaat. Wie wil er wat vrije tijd in de vereniging steken? Meer info via ondergetekende. Het clubblad gaan we digitaliseren. Het wordt voortaan als PDFbestand op de website geplaatst. Daarnaast zal er een beperkt aantal boekjes in de zaal komen te liggen die je, als je dat graag wil, kunt meenemen. Er hebben zich een aantal adverteerders teruggetrokken. Een jaarlijkse vraag aan jullie: Kijk eens in je omgeving of je iemand kent die wel een advertentie wil plaatsen. Meer info via de redactie leden.

Contributie systematiek De aanwezige leden zijn akkoord gegaan met de nieuwe contributiesystematiek. Uitgangspunt van de nieuwe contributie systematiek is dat ieder lid 100% betaalt voor wat hij/zij krijgt, iedereen profiteert in gelijke mate van de aangeboden faciliteiten. De nieuwe totaalcontributie bestaat uit een basiscontributie en een clubcontributie; deze bekostigen: Basiscontributie => zaalhuur, training, competitie en shuttles. De basiscontributie wordt jaarlijks bijgesteld nav zaalhuurverhoging, shuttleprijs, inflatie etc. Deze basiscontributie is dus voor iedere categorie verschillend. Clubcontributie => overhead, jeugd (coördinatie, extra training & trainers), extra veren shuttles, trainerscursussen. De clubcontributie is een gelijk bedrag voor ieder lid, dit wordt jaarlijks bijgesteld voor genoemde bekostiging. Besteding hiervan is ter discretie van het bestuur, waarbij de visie van de vereniging vwb stimuleren van de jeugd en prestatief badminton als speerpunt dient. (vervolg op pag 7)

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

5


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

6

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Gevolgen : Door het contrast met de huidige contributiebedragen, is ervoor gekozen om een traject van 7 jaar in te gaan. In deze 7 jaar wordt de totaalcontributie jaarlijks voor iedere categorie verlaagd / verhoogd totdat de 100% norm bereikt is. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat door de categorie-herindeling, er in het 1e jaar van het 7-jarige traject de grootste stap qua verhoging / verlaging uitgevoerd wordt. De 6 jaren daarna zullen deze stappen kleiner zijn. Alle leden krijgen de komende maand een brief waarin de nieuwe contributie systematiek die in gaat per 1 oktober 2013 wordt toegelicht. Leden die behoefte hebben aan een extra mondelinge toelichting kunnen hiervoor worden uitgenodigd. In wat voor setting dit plaats zal vinden is afhankelijk van het aantal leden die behoefte hebben voor meer informatie over het ALV besluit. Alle leden zijn via het clubblad en de website tijdig uitgenodigd voor de ALV van december 2012 met een uitleg over de contributie systematiek. Hetzij zonder bedragen maar er is wel aangegeven dat het financiële consequenties heeft. We hebben ook afscheid genomen van drie bestuursleden: Petra, Emilie en Richard Woordje tot Petra Petra het is de tweede keer dat we afscheid van je nemen als bestuurslid. De vorige keer, in 2005, was het als vertegenwoordiger van de activiteiten commissie. In het woordje van toen gaf ik aan dat je de neiging hebt om teveel zaken op te nemen. Je hebt dat ter harte genomen en je bent wat meer op de achtergrond getreden. Je bleef nog wel altijd actief binnen de vereniging. Een paar jaar geleden stopte Roel als secretaris. We hadden tijdens de ALV een vacature. Jij gaf spontaan aan dat je die functie wel wilde gaan vervullen en zo geschiede. Je hebt twee seizoenen het secretariaat voor je rekening genomen. Je bent daarin zeer punctueel. Soms misschien wel te nauwkeurig waardoor het werk wat stress bij je gaf.

Een half jaartje gelden gaf je aan om te stoppen met het secretariaat om meer tijd voor jezelf vrij te maken. Petra we respecteren je besluit en willen je namens ons allen bedanken voor het bestuurswerk. Ik hoop en verwacht dat je nog vele jaren actief zult zijn binnen de vereniging. In de loop der jaren heb je ook NEE leren zeggen en dat is goed voor je waardoor het leuk blijft. Woordje tot Emilie Emilie het is net een week geleden dat je aan mij doorgaf dat Hanneke je plaats in het bestuur ging overnemen. Je gaf aan dat besturen niet jouw ding is. Je bent veel liever praktisch bezig. Toch zit je al vanaf 2007 in het bestuur, je was destijds de opvolger van Jelle. Je bent al sinds 1994 lid van de jeugdcommissie. Toen ik terug ging kijken in de jaarverslagen kwam ik allerlei activiteiten tegen die je hebt vervuld. Ik zal ze eens opnoemen: Aanname nieuwe leden, MRK, grote club actie, festiviteiten, zaalwacht jeugd en het oplossen van allerlei ad-hoc problemen. We kunnen inmiddels wel zeggen dat je het gezicht bent van onze jeugdcommissie. We zijn daarom ook blij met je. Je stopt gelukkig niet als lid van de jeugdcommissie. We verwachten en hopen dat je nog vele jaren actief blijft binnen onze vereniging. Emilie bedankt voor je bijdrage in het bestuur.

Woordje tot Richard Richard het is tijdens de laatste competitiewedstrijd in 2010 geweest dat ik je benaderde om te overwegen de taak van Jelle over te nemen in het bestuur. Jelle nam een sabbatical jaar. Jij leek mij een zeer geschikte kandidaat en ik wist dat je krap in je beschikbare tijd zat. Je nam vrij snel de beslissing om voorzitter te worden van de Technische commissie. Je hebt dat met veel overtuiging en structuur gedaan. Binnen zeer korte tijd had je een groep mensen om je heen die samen met jou de Technische Commissie vormde. Het eerste jaar was meteen een pittig jaar. Veel overleg, via de mail weliswaar maar dat maakte voor de meningsvorming, rondom een probleem niet zoveel uit. Je hebt de TC binnen TFS 57 stevig weggezet. De kaders zijn er. Je belde me net voor de zomervakantie met de mededeling ik heb goed en slecht nieuws. Ik antwoordde begin dan maar met het slechte nieuws. “Ik heb een nieuwe baan bij mijn werkgever geaccepteerd waardoor ik veel moet reizen en geen tijd meer heb voor TFS 57”. Het was in één zin voor jou goed nieuws voor ons wat minder. Richard we wisten dat je weinig vrije tijd hebt. Deze is momenteel nog schaarser geworden waardoor je op die momenten bij je gezin wilt zijn. We begrijpen het. Hopelijk kunnen we nog eens een beroep op je doen. Je zult betrokken blijven bij TFS ‘57 alleen meer op de achtergrond. Richard bedankt namens ons allen. (verder op pag 9)

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

7


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Ravelstraat 155

4614 XG

Bergen op Zoom

0164-236857

Norbartlaan 6

4702 AX

Roosendaal

0165-533521

E-mail: info@lindhout.nl Internet: www.lindhout.nl

Gecertificeerd makelaar/taxateur voor al uw makelaarswerkzaamheden, taxaties, hypotheken en verzekeringen

8

Zandstraat 36 4614 CK Bergen op Zoom T. 0164 – 237713 F. 0164 – 237740 E. info@wiericx-geerdink.nl www.wiericx-geerdink.nl

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Competitie 2012-2013 Vandaag is de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen gespeeld en dat was een hele belangrijke. Team 5 won namelijk met 8-0 van Hoeven 1 en werd zodoende kampioen in de Hoofdklasse afd. 1. Bovendien promoveren zij naar de vierde divisie Bond en compenseren daarmee de degradatie van team 4. Rowan, Daniël, Leon, Joyce, Amanda en Audrey proficiat en veel succes eind april bij de Brabantse Kampioenschappen.

Resultaten van de overige seniorenteams Richard van der Looij oud-voorzitter TC

 De boete die we hebben gekregen van Badminton Nederland met betrekking tot onze leveringsverplichting van een scheidsrechter zal niet ten laste komen van de leden. We zullen jaarlijks bekijken of de boete betaald kan worden uit de exploitatierekening.

De competitie zit er weer op We gaan slechts één kampioen huldigen. Het is team 5: Joyce Belde, Audrey Fissher, Amanda van der Maas, Rowan Geers en Daniel Deenen. Zij worden in de bloemetjes gezet tijdens de clubkampioenschappen. Zij gaan deelnemen aan de kampioenswedstrijden van Noord Brabant op 27/28 april.

Inmiddels is bij iedereen wel bekend dat William van der Maas, al jaren onze hoofd trainer, er mee gaat stoppen. Een commissie bestaande uit Roel Jansen, Anton Veraart, Jelle van Loon en ondergetekende is druk bezig om een geschikte opvolger te vinden. In het volgende clubblad hopen we jullie daarover meer informatie te kunnen geven. We zullen tijdens de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen op gepaste wijze afscheid van William nemen.

De komende periode kun je je weer inschrijven voor de competitie 2012 – 2013 en de clubkampioenschappen op 22-23 en 24 maart. Voor meer informatie elders in het clubblad en uiteraard op onze website. Met vriendelijke sport groeten, Wilfried Willemen, voorzitter

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

      

Team 1 is op een geweldige 2e plaats geëindigd. Dat geeft recht om promotie- degradatiewedstrijden te spelen voor een plaats in de Eredivisie, echter daar zien wij vanaf om financiële reden en omdat de spelers ook niet willen. Team 2 had een lastig tweede gedeelte van de competitie maar wist degradatie te voorkomen en is als 6e geëindigd. Team 3 stond tot de laatste wedstrijd in de probleemzone, echter in de laatste wedstrijd wisten zij klassenbehoud veilig te stellen en zelfs als 2e te eindigen. Tussen de nummer 2 en nummer 7 zit maar 6 punten verschil……. Team 4 heeft het dus inderdaad niet gered, maar dat was eigenlijk al het hele seizoen duidelijk.. Team 6 stond tweede en bleef dat ook een straatlengte achter de kampioen en ook weer ver voor nummer 3. Team 8 is keurig in de middenmoot geëindigd op een gedeelde 5e/6e plaats. Team 9 heeft met een enorme eindsprint een gedeelde 1e plaats met Robad 5 gehaald. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van Robad uitviel, zijn zij kampioen. Team 10 is evenals team 8 in de middenmoot geëindigd op een keurige 4e plaats Team 11 was en bleef zevende maar omdat er maar één team degradeert blijven zij in de 3e klasse. Team 12 was en bleef achtste en degradeert. Team M1 is als 2e geëindigd, slechts 2 punten achter de kampioen. Bijna konden zij dus hun kunststukje van vorig jaar herhalen.

De jeugdteams Waar in de vorige jaren een aantal van onze jeugdteams de boventoon voerden, was dat dit jaar niet het geval.

  

Team U17-1 en U17-2 eindigden beiden op een 4e plaats in de middenmoot. Team U13-1 eindigde als 3e eveneens in de middenmoot. Het zeer jeugdige en onervaren MU11-1 team is ondanks alle dappere pogingen als laatste geëindigd.

Behalve in het voorlaatste en laatste weekend zijn er weinig problemen geweest, wat niet wil zeggen dat er weinig invallers waren. De bereidheid om in te vallen was echter wel groot. Huib van Rooijen, 2 februari 2013.

9


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Westersingel 13 Postbus 994 4600 AZ Bergen op Zoom T (0164) 28 11 00 F (0164) 28 11 11 info@dekokbouwgroep.nl

10

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Secretariaatsnieuws Competitie 2013—2014  Inleveren ondertekende inschrijfformulieren tot vrijdag15 februari bij Huib  Voorlopige teamsamenstelling bekend op vrijdag 8 maart  Tot 15 maart kan men schriftelijk reageren bij betreffende trainer of Jelle van Loon  Definitieve teamsamenstelling bekend op vrijdag 29 maart. Zaalwachtlijst In het clubblad staat vermeld wanneer je aan de beurt bent voor je zaalwachtverplichting. Noteer de datum dat je aan de beurt bent op een voor jou herkenbare plaats, zodat je ook daadwerkelijk op betrokken avond aanwezig zult zijn. Clubkleding Zoals iedereen inmiddels wel weet ben je tijdens de competitiewedstrijden verplicht om te spelen in het nieuwe club- tenue. Wil je het nieuwe clubtenue aanschaffen, dan moet je langs bij PLUGRO sport in de Potterstraat. Zie advertentie in dit clubblad. Er is inmiddels een lijst van ex spelers The Flying Shuttle ‘57 die bij ons competitie hebben gespeeld en een club shirt hebben gekocht. Het is natuurlijk ook goed mogelijk om van hen een club shirt over te kopen. Namen en telefoon nummers kun je opvragen bij Huib.

Verhuisberichten Het komt regelmatig voor dat leden gaan verhuizen en dit vergeten door te geven aan het secretariaat van de vereniging. Willen jullie er aan denken om ook ons even een kaartje te sturen dit voorkomt nogal wat extra puzzelwerk voor de diverse vrijwilligers. Aanname nieuwe leden We kunnen altijd nieuwe leden gebruiken. Ken je iemand uit je kennissenkring die belangstelling heeft om te gaan badmintonnen dan kan hij of zij informatie opvragen of zich aanmelden bij onderstaande personen:  Senioren, Monique de Laet tel.0164-251285  Jeugd, Emilie Buuron tel. 253614 en/of Astrid Looij tel. 230480  Sportoverdag, Lonny van Leeuwen tel. 0164 - 250854 Wel graag, voordat je naar de zaal komt, een afspraak maken met Monique, Lonny, Emilie en/of Astrid

Met vriendelijke groeten, Het secretariaat

Secretariaatsnieuws Afwijkende zaaltijden        

Laatste trainingsavond voor senioren vrijdag 8 of 15 maart Vanaf vrijdag 5 april kunnen senioren vanaf 18.45 uur vrij spelen tot 22.00 uur Goede vrijdag 29 maart en vrijdag na hemelvaart 10 mei geen zaal Mei vakantie geen training en vrij spelen voor jeugd Mei vakantie vrij spelen voor senioren van 20.00 – 22.00 uur Woensdag 29 mei en vrijdag 31 mei examen deeldiploma jeugd Maand juni huren we geen zaal op woensdag. (onder voorbehoud) Maand juni alle geledingen vrij spelen van 19.00 uur tot 22.00 uur

Compleet overzicht van afwijkende speeltijden zie elders in het clubblad.

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

11


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Een origineel promotie-idee/artikel? Een leuk of exclusief relatiegeschenk?

CARAVAN/BOTEN STALLING 40 euro per strekkende meter per jaar

Sabri

Piet van der Zande Halsteren 0164-680488 06-55322941

PETER WITJES Nobellaan 32 4622 AJ Bergen op Zoom tel. 0164-211092 fax. 0164-211093

Schoonheidsbehandeling Make-up (Lanèche) Manicuren Verven Harsen Pedicuren

Uw wens + ons idee = SUCCES

12

Ravelstraat 71 Bergen op Zoom Telefoon 0164 - 237989

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Financiële Tijden

Frans Verbraak Penningmeester

De Kop is er af ….......... Maar we zien toch duidelijk dat er een kop bij is, dat klopt inderdaad. Al een hele tijd ben ik de man voor vele zonder gezicht,en dat is natuurlijk geen gezicht. Om daar nu verandering in te brengen ben ik op men beste pose gaan staan en heeft een familie lid me op de digitale droge stick gezet. Of daar het aanzicht van ons zo geliefde clubblad beter van wordt laat ik maar in het midden. Maar het moest er maar van komen,om nog beter aanspreekbaar te zijn en nog herkenbaarder voor de mensen die er geen gezicht bij hebben. Want het schijnt toch nodig te zijn. Om vanuit het bestuur nog beter te comminiceren met de leden en de sponsoren en advertreerders van onze club,en om dat we een nog positiever beeld willen schetsen en uitstralen naar de buiten wereld. Of dat dat porum van mij een bijdrage aanlevert is nog maar de vraag. Maar de kop is er af, met een oh zo gezellig oliebollen toernooi op 2jan 2013, geen eetbare oliebol gezien dan wel op de baan weer wel.. De organisatie had weer wel gezorgt voor lekker snoepies-spekkies-en droppies. Met een goed groepje introducee,s die voor de eerste keer een poging waagde om dat ding terug over het net te slaan,of zelfs probeerde om een droppie te maken.Was het een goed begin van 2013 . Nog voordat we s,avonds aan het oliebollen toernooi mochten we beginnen,hadden s,morgens al 2 oliebollen crises overleg(D.B. Vergadering),een grieperige voorzitter en een verkouden penning meester hadden hun eerste hoestende voorjaarsoverleg. Daar bespraken de A.L.V.en gangbare zaken en voorbereiding op het jaar. En er staat weer het nodige op de rol,zo zijn we naarstig op zoek naar aanvulling binnen het bestuur waar onze voorzitter in zijn Nieuwjaarstoespraak al op refereerde. Een rondgang langs leden leert je dan ook snel dat er nog al wat mensen die gewoon tijd te weinig hebben, wat hebben we het toch druk in ons kleine kikkerlandje. Of nu op studiegebied is of gewoon dat bestuursfunctie niet hun dingetje is.

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

Verders ????????????? Ja wat staat er verders te gebeuren in 2013,als je nu maar een glaze bol had waar je toekomst in kon zien zou het allemaal niet zo moeilijk zij. Had Rafael v./d Vaart ook misschien wel gewillen,want dat was me nogal een gesprek in de heren kleedkamer..De vrouw van Rafael hadden wen wel als secretaresse willen hebben,hadden we ook gelijk een pracht gezicht in het clubblad( en wordt het het best gelezen blad van Berrege).Maarja of deze droom uitkomt waag ik te betwijfelen,net als de droom die we hadden om een flinke geldprijs te winnen in onze nationale staatskloterij. En berg loten gekocht en als geldprijs nog niet eens de moeite om het te gaan ophalen,gelukkig blijft het een jaar geldig. Zodat als we er een keer in de buurt komen om de geldprijs op te halen we dat wel een keer doen,niet eens de moeite om er voor om te rijden. Of net als het ingezonden stukje van 4 januari in de krant dat er iemand ongelukkig gemaakt wordt met 30 miljoen,die schrijver is niet goed bij z,n verstand hoor. Ik zou het wel weten met 30 mil,zou met onmiddelijke ingang het lidmaatschap opzeggen de spullen pakken en emigreren naar Griekenland. Daar kunnen ze het geld goed gebruiken,wie gaat er nu niet graag wat vaker Grieken en heel de dag op z,n Grieks de luiwammes uithangen. Spanje zou ook nog kunnen,paella is ook lekker, lekker onder de zelfde zon als die we hier hebben maar dan veel vaker en warmer. Maar goed dat het persoonlijk goed gaat, we niks te klagen hebben-we nog steeds gelukkiig getrouwd zijn (lekker puh Rafael)-we nog steeds met volle teugen genieten van onze kleindochter-we nog steeds genieten van het spelletje dat badminton heet- we nog steeds genieten van de relatief goede gezondheid- en ik nog steeds kan genieten van het bij jullie geld afhandig maken om de club te draaien zoals die draait. En in de toekomst nog wel beter gaat draaien,met alle bespreekbare zaken die we voor hebben in 2013. Wie weet wat het jaar ons gaat brengen,mischien is binnen no-time de crises voorbij-gaat het op de huizenmarkt weer als een trein (als ze niet uitbranden). Hebben we binnen de kortste keren weer een voltallig bestuur,en hebben na alle bezoeken van uitstaande nieuwjaarsreceptie,s-sportcafe bijeenkomsten met de nodige hapjes en drankjes weer eens ordinair zin in spruitjes. Of boerekool meej worst, want het feest der feesten voor de geaarde Bergenaar staat ook weer voor de deur. Het is een lekker vroege dees jaar,nouw dan zij we der ok weer vroeg vanaf. En kunnen we ons op gaan maken voor een voorjaar waar alle bloempjes weer ontknoppen,en ik weer eens op een droog wegdek de motor de sporen kan geven. Nu is het best frisjes,en je er zodoende heel lang op moet gaan zitten wil je gaan transpireren. Gelukkig brand hier de kachel.......... Allemaal een gelukkig en gezond 2013........Gr: Frans

13


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

café

JAN KRIJNEN

DUBBELSTRAAT 88

14

BERGEN OP ZOOM

TEL 0164 - 233043

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Uitje voor de jeugd

Emilie Buuron voorzitter JC

Hallo luitjes, Hieronder weer een paar berichtjes die voor jullie van belang zijn COMPETITIE Het is een rustig jaar geweest met weinig invallers. Helaas is er geen team 1ste geworden, wel is het combiteam samen met Batho 2de geworden. En het U 11 team is laatste geworden, toch goed gedaan hoor Emre, Stijn, Thomas en Roger. Jullie hebben er zeker veel van geleerd.

AFSLUITING COMPETITIE Deze wordt op 1 maart gehouden. Al een aantal jaren gingen we bowlen in Hoogerheide, maar nu gaan we iets heel anders doen. We gaan namelijk JEU DE BOULE spelen en waar we niet van afwijken: We gaan ook friet eten. Hopelijk doen jullie met z’n allen weer mee. In ieder geval veel plezier.

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

OPSTAP EN VERVOLGCOMPETITE Dit jaar doen we hier weer met 3 teams aan mee. Alles is zo’n beetje rond, hier en daar nog wat veranderingen We hebben 1 U11 team in de opstapcompetitie. Hierin zitten Emre Rizeli, Asyo Türk, Romy v Geel en een vierde speler hadden we niet maar we spelen met invallers. En we hebben 2 U14 teams 1 in de opstapcompetitie en 1 in de vervolgcompetitie. In het team U 14 opstap zitten, Floris Otterman, Sybren Zondervan, Charissa Verschuren en Federico Castaldo. In het U14 team vervolgcompetitie zitten, Kardelen Rizeli, Ahmetcan Rizeli, Ecenaz Rizeli en Buse Ibis. Ik wens jullie allen veel spelplezier. CLUBKAMPIOENSCHAPPEN De clubkampioenschappen worden op 22, 23 en 24 maart gehouden. Hier mag iedereen aan mee doen, ook al zit je er nog maar net op. Je mag je samen opgeven, maar je mag je ook alleen opgeven. Je kan dan een singel spelen en/of een dubbel. Er worden niet alleen wedstrijdjes gespeeld, maar er wordt onder andere op zondag ook een bingo gehouden, dat is altijd beregezellig.

De traditionele Loterij wordt ook weer gehouden. Het is dan de bedoeling dat de prijsjes door de kinderen zelf worden verzamelt. Heeft jou moeder of vader bijvoorbeeld met de Kerst een kaarsenstandaard gekregen en vinden ze die niet mooi, dan pak je hem in en geef je hem voor de loterij af bij de wedstrijdtafel. Dit weekend wordt weer een groot feest.

Groetjes namens de jeugdcommissie, Emilie Buuron

15


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Dorpsstraat 22 4661HP Halsteren tel: 0164-684076 email: info@restauranthetouderaadhuis.nl

Keuken-openingstijden: Maandag

Op de dag zelf is het niet mogelijk via de website te reserveren, U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen.

Dinsdag t/m Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

op reservering Lunch 12:00-14:00 12:00-14:00 op reservering op reservering

Diner 18:00-21:00 18:00 18:00-21:00 17:00-21:00

MCD Ernest ‌ mooi lekker laag! supermarkten

16

Bloemendaal 56

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Liesette Schuurbiers, voor al haar werk voor de Jeugdcommissie

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

17


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

“Ingezonden stukken” (Een toespraakje van Paul Asselbergs, ter gelegenheid van de ontvangst van nieuwe leden bij The Happy Smashers)

Beste sportvrienden van The Happy Smashers, Mag ik me even voorstellen. Mijn naam is Atjoe Melisana, ik ben doctor in de Badminton-wetenschappen. Uw bestuur heeft mij gevraagd of ik u vanavond enige basiskennis over de badmintonsport zou willen bijbrengen. Dat doe ik met plezier. 1. Zoals u misschien weet, moet je voor het beoefenen van deze sport een baan hebben. Als je geen baan hebt, kun je dus ook niet sporten. Verder moet er boven die baan een plafond zijn, anders wordt er véél te hoog geserveerd en dan moet je te lang wachten voordat de shuttle bij de tegenstander is. Verder moeten er lijnen op de vloer staan. Dit is namelijk makkelijker bij het tellen. De lijnen worden aangebracht door een zgn. lijntrekker. We gebruiken bij deze sport een doorzichtig net ter hoogte van 1.55 meter. U zult zeggen: waarom 1.55 meter? Wel, dat is simpel, want 1.85 m – 0.30 m is namelijk 1.55 m. Aan weerszijden van het net plaatsen we palen. Om die vast te houden kunt u twee introducés gebruiken, die staan namelijk al zo vaak voor paal. 2. Ik wil even iets zeggen over de kleding. Het is gebruikelijk om bij badminton kleding te dragen. Graag witte kleding. Dit stamt uit Indonesië. Het houdt de hete zonnestralen tegen. In Halsteren houdt het de stralen van de Halogeenlampen tegen. Speelt u een lange partij, dan draagt u bij voorkeur een lange broek of lange rok. Speelt u een korte partij, dan draagt u een korte broek of korte rok. Speelt u helemaal niet, dan kunt u beter naar een naaktstrand gaan. Op een gladde vloer draagt u schoenen met ribbelzolen. Wordt het een zeikpartij, dan doet gympies aan. Om te voorkomen dat uw brillenglazen beslaan, neemt u een bril zonder glazen. Dat is ook een stuk minder gevaarlijk.

4. De drop-shot is een Engelse speelwijze. Men laat de shuttle net achter het net vallen. Men spreekt ook wel van een Engelse drop-shot. In het spel komen we de zgn. backhand tegen. Deze slag is moeilijk en lukt zelden. Daarom heet hij in het Nederlands: bekant. De andere slag heet forehand, vóórhand, maar dat ligt voor de hand. Een bijzondere slag is de smash, oftewel, de rotklap, die vaak eindigt met een blauw oog. We kennen verschillende speltypen: de single, die speel je met z’n tweeën. We noemen dat: enkel. Er zijn veel spelers die enkel singels spelen. Als variatie kennen we de dubbel. Een stand van 14-14 wordt ook wel quitte of dubbel genoemd. Zo, ik hoop, dat u weer wat bijgeleerd heeft, zodat u allemaal Happy Smasher kunt worden. Bedankt voor uw aandacht Paul Asselbergs Jaar????

3. Voor gevorderden bestaan er uiterst lichte rackets. Deze zijn zó licht, dat men al gauw met twee rackets over elkaar gaat spelen. Zo ontstond het Kruis-raket. De echte shuttle bestaat uit kurk, zeem en ganzenveertjes. Deze ingrediënten haalt men uit de keuken. Ze worden dan ook meestal gemaakt door een shuttle-kok. Als een shuttle zwabbert, is hij waarschijnlijk gemaakt van veertjes van een rotgans.

18

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Zaalgebruik The Flying Shuttle '57 speelt op vaste momenten in sporthal Gageldonk in Bergen op Zoom. Enerzijds is er gelegenheid tot vrijspelen, anderzijds wordt er ook training gegeven. Op zondag zijn er tijdens de najaarscompetitie wedstrijden. Vaste speeltijden Maandag

19.00-21.30 uur

Training

Woensdag

08.30-12.00 uur

Sport Overdag

Woensdag

19.00-22.00 uur

Training en vrij spelen

Vrijdag

17.30-23.00 uur

Training

Afwijkende speeltijden 03-03-2013

11.00 – 13.00

TUINWIJK

Opstap competitie

10-03-2013

10.30 – 12.30

Gageldonk

Opstap competitie

22-03-2013

18.00 – 22.00

Gageldonk

Clubkampioenschappen

23-03-2013

10.00 – 17.00

Gageldonk

Clubkampioenschappen

24-03-2013

10.00- 17.00

Gageldonk

Clubkampioenschappen

29-03-2013

Geen zaal i.v.m. goede vrijdag

07-04-2013

10.30 – 1230

Gageldonk

Opstap competitie

01-05 / 03-05 / 08-05

20.00 – 22.00

Gageldonk

Geen training jeugd i.v.m. mei vakantie

10-05-2013

Geen zaal i.v.m. dag na hemelvaart

25-05-2013

09.00 – 22.00

Gageldonk

Cooling Down toernooi

26-05-2013

09.00 – 18.00

Gageldonk

Cooling Down toernooi

5-6 / 12-6 / 19-6 / 26-6 / 3-7 7-6 / 14-6 / 21-6 / 28-6

woensdagen 19.00 – 22.00

Geen zaal Gageldonk

5-7 t/m 16-8

NB:

Vrij spelen alle geledingen Geen zaal i.v.m. zomer vakantie

Zomervakantie van 29 juni 2013 t/m 19 augustus 2013

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

19


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

DIVERSE BELEGDE BROODJES Bergen op Zoom 0164-242178

DIVERSE SCHOTELS

Engelsestraat 6 Bergen op Zoom 0164-266992

20

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

Zaalwachten Week

Dag

Datum

10

woensdag

6 maart

11

woensdag

13 maart

12

woensdag

20 maart

13

woensdag

27 maart

14

woensdag

3 april

15

woensdag

10 april

16

woensdag

17 april

17

woensdag

24 april

18

woensdag

1 mei

19

woensdag

8 mei

Zaalwacht

Telefoon

Sharon Bindels

06-28196718

Tara Bollebakker

06-42046289

Martine Buijk

0165-556199

Daniël Deenen

0165-541668

Denise van Eekeren

06-44199144

Leon Geers

06-29037525

Rick Geers

0164-259578

Carola van der Have

06-20798402

Koen Hoetelmans

0164-255418

Mandy Ypenburg

0164-610065

Roel Janssen

06-38746843

Stefan Joosen

0164-299078

Renaldo Kaljouw

06-28830831

Ricardo Koens

06-21842917

Roland Kühnen

0621612003

Tak Chin Lam

0165-551336

Esther Lammers

06-41652902

Sarah Lammers

06-41652902

Petra Landmeter

076-7074233

Petra van Leeuwen

0164-263684

Trainingstijden miv september Maandag 19.00—20.00 uur 20.00—21.30 uur

Extra groep Veren spelers

Arno + William William

Woensdag 19.00—20.00 uur 20.00—22.00 uur

Begeleid vrijspelen jeugd Vrijspelen senioren

Marcel + jeugdcommissie

Vrijdag 17.30—18.45 uur 17.30—18.45 uur 17.30—18.45 uur 17.30—18.45 uur 18.45—20.00 uur 20.00—21.30 uur 21.30—23.00 uur

Mini recreanten Recreanten jeugd D1 + E1 B1 + B2 7 + 8 + 9 + 10 + 11 +12 + Recreanten 4 + 5 + 6 + H1 + aanvulling 1+2+3

Jeffry + Rick Jeffry + Rick Ferry Marcel Arno/Marcel William William + Arno

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

21


CLUBBLAD VAN THE FLYING SHUTTLE ‘57

24

JAARGANG 41 | FEBRUARI 2013

TFN'73 - 2013 - nummer 1 - februari  

Clubblad van The Flying Shuttle '57 in Bergen op Zoom. Jaargang 41 - nummer 1 - februari 2013.