Page 1

Whitepaper leadgeneratie Voor veel ondernemers is de economische situatie in Nederland anno 2013 een uitdaging. Afnemers, of dat nu consumenten of bedrijven zijn, hebben steeds minder budget. Het klantenbestand uitbreiden is een oplossing om teruglopende marges te compenseren. Maar hoe komt een ondernemer dan aan nieuwe klanten? Een van de antwoorden die vaak wordt genoemd, is leadgeneratie. Wat dit begrip inhoudt is echter niet voor iedereen duidelijk. Daarom nu een whitepaper over het onderwerp. Inhoud van deze whitepaper In deze whitepaper zullen we een beeld schetsen van wat leadgeneratie, ook wel lead generation genoemd, inhoudt. We gaan in op wat het is, hoe het werkt en wat u er mee kunt. Alles wordt stap voor stap in heldere taal uitgelegd. Daarna leest u over een case waarin leadgeneratie succesvol wordt toegepast. Letterlijk genomen betekent leadgeneratie het genereren van leads. Leadgeneratie gaat dus over het verzamelen van contactgegevens van personen, het liefst natuurlijk personen die ook interesse hebben in uw product of dienst (zgn. ‘warme’ leads). Leadgeneratie kan op verschillende manieren worden aangepakt: direct mail, telemarketing en internetmarketing zijn een aantal voorbeelden. Het doel van leadgeneratie is om de verkoopkansen zoveel mogelijk te vergroten. Kwalitatief goede leads (contactgegevens van personen die uw product of dienst ook echt graag willen aanschaffen) zorgen voor de grootste verkoopkansen. Hoe dit het makkelijkst kan worden bereikt, leggen we aan de hand van vier stappen uit in deze whitepaper: 1. 2. 3. 4.

Wat zijn de voordelen van leadgeneratie voor u Hoe werkt leadgeneratie Hoe kunt u leadgeneratie gaan gebruiken Leadgeneratie case: Devoon

Tot slot geven we u nog kort algemene informatie over Leadsupply, een bedrijf dat zich in leadgeneratie heeft gespecialiseerd.

Leadsupply | Vughterstraat 186 | 5211 GN Den Bosch | www.leadsupply.nl |info@leadsupply. nl | 073-6890538


Wat zijn de voordelen van leadgeneratie voor u? Leadgeneratie betekent het vinden van waardevolle leads voor uw bedrijf. Als leadgeneratie door een professioneel bureau veel waardevolle leads oplevert, kunnen uw sales specialisten afspraken maken met deze personen en deals sluiten. Zo kan uw salesafdeling zich echt op één enkele taak richten: verkopen. Koude acquisitie, zoals het bellen van een groot aantal consumenten of bedrijven waarvan u niet weet of ze uw product/dienst interessant vinden, kost zeer veel tijd. Het is daarnaast iets moeilijks en alleen succesvol als degene die belt zeer goed is in koude acquisitie. Een specialisatie die niet voor iedere sales agent is weggelegd. Door leadgeneratie bij een professioneel bureau uit te besteden, weet u zeker dat er veel warme leads worden gegenereerd en kunnen uw sales agents zich specifiek toeleggen op het maken van afspraken met potentiële klanten, en: op verkopen.

Hoe werkt leadgeneratie Leadgeneratie kan op verschillende manieren. Het doel is echter altijd hetzelfde: zoveel mogelijk warme leads verzamelen. Om zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe leadgeneratie werkt, gebruiken we in deze whitepaper het voorbeeld van leadgeneratie door een telemarketingbureau. De telemarketeers bellen personen of bedrijven binnen een vooraf vastgestelde doelgroep op met een algemeen aanbod. De doelgroep die wordt gebeld kan zijn: - - -

Oude of huidige klanten die nogmaals worden benaderd Een op basis van persoonsgegevens vastgestelde segmentatie van personen Een op basis van KVK-gegevens vastgestelde segmentatie van bedrijven

Zo kan een bedrijf er bijvoorbeeld voor kiezen om consumenten binnen een bepaalde gemeente te laten bellen, of om bedrijven met ten minste 50 werknemers in de provincie Utrecht te bellen. Uit de volledige lijst van bedrijven of personen binnen de doelgroep, wordt door het telemarketingbureau een nieuwe lijst gedestilleerd. De nieuwe lijst bevat alleen de leads die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het product. Sommige leadgeneratie bureaus zullen het eerste telefonische contact ook direct gebruiken om afspraken te maken met de leads. De klant van het leadgeneratie bureau zorgt vervolgens dat de warme leads ook echt klant worden, door hun sales agents naar deze afspraken te laten gaan. Gespecialiseerde bureaus leadgeneratie De laatste jaren heeft het uitbesteden van leadgeneratie een flinke toevlucht genomen. Leadgeneratie wordt een dienst waar een klein aantal bedrijven zich in specialiseert. Bedrijven besteden leadgeneratie uit aan die gespecialiseerde leadgeneratie bureaus.  

Leadsupply | Vughterstraat 186 | 5211 GN Den Bosch | www.leadsupply.nl | info@leadsupply. nl | 073-6890538


Hoe kunt u leadgeneratie gaan gebruiken Het voeren van koude acquisitie wordt door veel mensen ervaren als iets vervelends. Om succesvol te zijn met koude acquisitie is veel lef, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen nodig. Veel accountmanagers houden zich liever bezig met verkopen aan mensen die al interesse hebben in een bepaald product/dienst. Vaak komen deze mensen via huidige klanten bij u terecht, of zijn het huidige klanten die ook een van uw andere diensten/producten willen aanschaffen. Door gebruik te maken van een extern bedrijf dat zich in leadgeneratie (Engels: lead generation) heeft gespecialiseerd, kunnen de mensen van uw sales afdeling zich richten op het daadwerkelijk sluiten van deals: verkopen. Door de leadgeneratie blijft u ondertussen constant nieuwe warme leads binnenkrijgen, met wie de sales agents afspraken kunnen maken.

Leadgeneratie case: Devoon Devoon is een softwarebedrijf dat exclusieve software maakt voor notariskantoren. Deze notariÍle software is specifieke software die aan allerlei juridische eisen voldoet. De doelgroep van Devoon bij deze software bestaat enkel en alleen uit notariskantoren. Uitdaging Om te kunnen groeien en de software voortdurend te kunnen blijven ontwikkelen, is het voor Devoon belangrijk om constant nieuwe klanten te werven. Daarnaast moet er goed contact worden onderhouden met de notarissen die reeds van de software van Devoon gebruikmaken. Op die manier worden eventuele bugs steeds gemeld, bètaversies getest en updates tijdig doorgevoerd. Oplossing Een telemarketingbureau helpt Devoon bij het vergroten van hun klanten- en prospect bestand. Het uiteindelijk doel is om goed gekwalificeerde afspraken met notarissen zelf (de prospects) in te plannen. Een sales consultant van Devoon gaat vervolgens op bezoek om middels een demonstratie meer van de software te laten zien. Het telemarketingbureau voert regelmatig telefonische acties uit om de notariskantoren in Nederland op de hoogte te brengen van de nieuwe functionaliteiten.

Over Leadsupply Leadsupply is gespecialiseerd in leadgeneratie. Veel verschillende klanten door heel Nederland profiteren al van onze expertise en ervaring met koude acquisitie. Wilt u meer informatie over leadgeneratie door Leadsupply? Kijk op de www.leadsupply.nl voor meer informatie. De leadgeneratie aanpak van Leadsupply biedt zeer veel voordelen. De telefonische acquisitie wordt op een professionele manier aangepakt en terugbelacties, infoaanvragen en afspraakbevestigingen worden op tijd opgevolgd. De resultaten van leadgeneratie bij Leadsupply zijn heel meetbaar en worden wekelijks inzichtelijk gemaakt. Bij piekperiodes is er altijd de mogelijkheid om de belvolumes te vergroten.

Leadsupply | Vughterstraat 186 | 5211 GN Den Bosch | www.leadsupply.nl | info@leadsupply. nl | 073-6890538

Whitepaper Leadgeneratie  
Whitepaper Leadgeneratie  

Wat houdt leadgeneratie in? Wat kunnen bedrijven ermee, en hoe werkt leadgeneratie? De antwoorden op deze en andere vragen over leadgenerati...

Advertisement