Page 1

Nieuwsbrief Stichting Shewula 2013

Sawubona! (Zulu en Swati voor goeiedag)

Graag laten wij u weten hoe het met Stichting Shewula gaat en wat we tot nu toe bereikt hebben. Eén van onze bestuursleden bezocht het afgelopen jaar Shewula om met eigen ogen te zien hoe het met het Shewula Camp gaat en met de kinderen die wij financieel ondersteunen. Ook hebben we contact gelegd met een Nederlandse arts die regelmatig naar Swaziland afreist om o.a. in Shewula vrijwilligerswerk te doen. Hieronder leest u er meer over.

November vorig jaar was bestuurslid én fotograaf Thomas Fasting voor een werkopdracht in Zuid-Afrika. Hij maakte van die gelegenheid gebruik om een paar dagen in Shewula door te brengen. “Het was leuk na 7 jaar het dorp weer te zien. Nu pas viel me op dat het zo'n groot gebied is, maar liefst 13 km lang en 2 km breed. Langs een lange weg liggen allemaal kleine nederzettingen van 5 tot 10 huisjes waar een hele familie woont. De eerste keer dat ik daar was heb ik me dat niet zo gerealiseerd.”

studie aan de highschool en vergroot daarmee hun kans op een beter leven. Dit jaar kunnen we voor minimaal 25 kinderen het schoolgeld betalen.

Dit is Mazwabi. Eén van de kinderen die door ons gesponsord wordt. Ze woont in een klein huisje samen met haar moeder, broer en twee zusjes. Dit voorjaar wordt het huisje door Noorse vrijwilligers verbeterd en uitgebreid.

Hieronder leest u het verslag van enkele studenten die in 2012 Shewula bezochten.

Er zijn verschillende scholen in Shewula. Van kinderdagverblijf tot highschool. Voor kansarme kinderen (vaak Aids-wezen) waarvan de familie geen schoolgeld kan betalen, betaalt de regering alleen het basisonderwijs. Stichting Shewula financiert voor een aantal van deze kinderen de

Leerlingen van de highschool

Een groot deel van de financiering regelen wij via het project Child Sponsorship Scheme Shewula (CSSS) van het Truro College in Engeland. Deze school was al langer actief in Shewula en wij hebben ons daar bij aangesloten. Jaarlijks bezoekt een aantal studenten Shewula.

Twenty intrepid International Baccalaureate students from Truro College have just returned from Swaziland. Tasha Brookes explained, “Five days of our African adventure were spent in Shewula Mountain Camp a place so welcoming we soon felt at home.”

Nieuwsbrief Shewula