Page 1

MOTO PNEVMATIKE DUNLOP 2017

www.dunlop.eu


10 DNEVI NA STEZI/LAHKOTNO DIRKANJE

GP RACER D212, GP RACER SLICK, SPORTMAX A-13 SP SPORTMAX A-13

16 CESTNE: ŠPORTNE SPORTSMART2 MAX QUALIFIER II GPR-300

20 CESTNE: ŠPORTNO-TURNE

ROADSMART III, ROADSMART II, ROADSMART PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO: SPORTMAX D220 ST, K700, K701, SPORTMAX D205 STREETSMART TT100, K82, K70 TT900; D110, D102, D104, SPECIFIC OE TYRES: K205, K388, TT100GP, TT900GP

28 CESTNE: CUSTOM AMERICAN ELITE D404 ELITE 4, ELITE 3 F11, F14, F17, F20, F24, K127, K177, K425, K525, K527, K555 PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO: CRUISEMAX, D251, SPORTMAX D221, D417, 491 ELITE 2

36 HARLEY-DAVIDSON

D401, D402, D407/D408, GT502, K591, D427, SPORTMAX D207, SPORTMAX D208, SPORTMAX QUALIFIER

42 ZA VSE CESTE TRAILSMART TRAILMAX, D606, D605, K660 PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO: D602, D605, K180, K460, K560, K850 SPORTMAX MUTANT, PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO: SPORTMAX D208, TT900 GP

48 TERENSKE GEOMAX MX11, GEOMAX MX3S GEOMAX MX52, GEOMAX MX71, GEOMAX ENDURO, D908 RR GEOMAX AT81 D952 D803GP, DT3 MOUSSE - PENA

56 SKUTER

SCOOTSMART ROADSMART III, TRAILMAX, D451, GPR-100 TT72 GP, TT93 GP

60 ZRAČNICE, TEHNIČNE INFORMACIJE


NOVO V 2017!

4

N

N

O V

O V

Tukaj so novosti v programu Dunlop za leto 2017

DNEVI NA STEZI/LAHKOTNO DIRKANJE

DNEVI NA STEZI/LAHKOTNO DIRKANJE

STRAN: 17 Cestna pnevmatika s pridihom zmogljivosti za vztrajnostno dirkanje motoriste navdušuje s svojo trajno zmogljivostjo v vseh razmerah na cesti, pri čemer jim omogoča odlične povratne informacije, odlično okretnost, številne prevožene kilometre in maksimalen oprijem.

N O V

N O V

Pnevmatika GP Racer D212, izpeljana iz linije Dunlopovih dirkalnih pnevmatik D212 GP Pro s specifikacijami za Isle of Man TT, je homologirana za cestno vožnjo in dviga raven zmogljivosti: boljša vodljivost, maksimalen oprijem na suhi podlagi in večja vzdržljivost, s katero ohranja svoje dirkaške vozne lastnosti.

DNEVI NA STEZI/LAHKOTNO DIRKANJE

DNEVI NA STEZI/LAHKOTNO DIRKANJE

STRAN: 12

STRAN: 18

Nova pnevmatika za dirke klubskega razreda in dneve na stezi, primerna za lahka in srednje velika motorna kolesa, je izdelana iz naprednih zmesi, ki ji zagotavljajo visoko raven zmogljivosti in trpežnosti – brez grelnikov in posebnih nastavitev.

Pnevmatika je tako zasnovana, da zagotavlja varnost in vliva voznikom zaupanje pri njihovi vsakodnevni mestni vožnji. Zaradi lahke zgradbe je stabilna in vodljiva. Napredna zmes obenem omogoča veliko prevoženih kilometrov in trpežnost, ne glede na vreme.

N O V

STRAN: 11

CESTNE: CUSTOM STRAN: 31 Dunlopova popolnoma nova Elite 4 s tehnologijo Multi-Tread (MT) pri zadnjih pnevmatikah, omogoča občutno več prevoženih kilometrov kot pnevmatike z eno samo zmesjo. V osrednjem delu ima zmes, ki se počasi obrablja, na obeh ramenskih delih pa zmes za boljši bočni oprijem, zaradi česar omogoča prvorazreden oprijem in dober občutek.


STEZA

OPREDELITEV SEGMENTOV IN GLAVNI PROIZVODI

GP RACER D212

GP RACER SLICK

SPORTSMART2 MAX

QUALIFIER II

A-13 SP

ŠPORTNE

MESTNA VOŽNJA

ROADSMART III

ROADSMART II

ROADSMART

TT100

K82

K70

CUSTOM

AMERICAN ELITE

ELITE 4

D404

ELITE 3

HARLEYDAVIDSON

ŠPORTNOTURNE

D407/D408

D402

D401

GT502

ZA VSE CESTE

ŠPORTNO-TURNE

GPR-300

TRAILSMART

TRAILMAX

D606

MX-11

MX-3S

MX-52

GEOMAX ENDURO

D908RR

STREETSMART

KLASIČNE

MOTOKROS MX-71

ENDURO

CROSS COUNTRY

TRIAL

TERENSKE

AT81

D803GP

RAVNA PROGA DT3

VSESTRANSKE

SKUTER

ROADSMART III

SCOOTSMART

TEKMOVALNE TT93 GP

TT72 GP

TRAILMAX

D451

K591


USPEH NA DIRKAH IMAMO ŽE V DNK

6

Motošport je duša Dunlopa. Leta 1888 smo izumili pnevmatiko, da bi zmagovali na dirkah. Od takrat ne gledamo več nazaj. Danes Dunlop nenehno podira rekorde na mednarodnem prizorišču. Uspeh na dirkah rojeva nove tehnologije pnevmatik, ki jih razvijamo s pomočjo številnih najpomembnejših motociklistov in moštev na svetu. Omenjene tehnološke inovacije hitro najdejo pot do nastanka novih pnevmatik Dunlop za motorna kolesa, ki zmagujejo na dirkah, tako na cesti kot na stezi.

MOTO 2/3

IOM TT

Vsi vozniki na dirkah svetovnega prvenstva FIM MotoGPTM srednjega in lažjega razreda še naprej tekmujejo na pnevmatikah Dunlop. V obeh kategorijah je dirkanje nadvse konkurenčno, saj v njih tekmujejo zmagovalci formule na najvišji ravni in izzivalci prvenstev, kot so Marc Marquez, Pol Espargaro in Maverick Viñales.

V letu 2016 je John McGuinness na Isle of Man TT dosegel rekordno 45. uvrstitev na stopničke, ki jo je dodal svojim 23 zmagam na dirki. Prav tako letos je Michael Dunlop s pomočjo Dunlopovih pnevmatik postavil nov rekord na krog in dosegel povprečno hitrost na krog, ki je prvič presegala 133 milj/uro.

Dunlop ima za to sezono na voljo velik spekter zmesi za gladke (slick) pnevmatike, pri čemer se za vsako dirko izbereta dve sprednji in dve zadnji zmesi.

Od trenutnih 18 posameznih rekordov na krog in rekordov dirk je Dunlop omogočil vpis v knjigo rekordov vsem 18 rekorderjem in rekorderkam.

EWC

IDM

MXGP

Med Dunlopovimi v razvojnem smislu najpomembnejšimi prvenstvi je Svetovno prvenstvo FIM v vztrajnostnem dirkanju. V tej seriji je treba obdelati številne podatke o progi, na kateri se morajo Dunlopove pnevmatike, moštva in vozniki spopadati z nadvse širokim spektrom razmer. Vse to pa vodi k inovacijam na področju pnevmatik za cesto in stezo, ki so na voljo na tržišču.

To, pretežno nemško prvenstvo pritegne moštva in voznike s celega sveta, da tekmujejo v razredih Superbike in Superstock. Prvenstvo na dirkališčih po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski z odprto konkurenco pnevmatik za Dunlop predstavlja dragoceno prizorišče za preizkušanje.

Od leta 2011, ko se je Dunlop vrnil k motokrosu na svetovni ravni, so z Dunlopovimi pnevmatikami opremljeni vozniki doživeli uspeh, opazen tudi v razvoju serije Geomax, ki je trenutno na voljo na tržišču. Specifikacije MX3S in MX52 so voznikom pomagale do marsikatere zmage na dirkah MXGP in uvrstitve na stopničke, medtem ko je Kiara Fontanesi z Dunlopovimi pnevmatikami osvojila tri naslove na svetovnem prvenstvu WMX.


TEHNOLOGIJA Bili smo prvi, ki smo za cestne pnevmatike uporabili tehnologije zmogljivosti tekmovalnih pnevmatik. Po zaslugi svojih razvojnih inženirjev in konstruktorjev iz vse Evrope, Japonske in Severne Amerike se Dunlop ponaša z resnično globalnim raziskovalno razvojnim oddelkom in svoje inovacijske dosežke kaj hitro izpostavi najzahtevnejšemu preizkusu – vožnji na dirkah. Inovacije, kot so nizkoprofilne pnevmatike, radialna zgradba, usmerjen in v obliki posebne matematične krivulje izdelan dezen tekalne plasti, aramidni materiali za kordno ogrodje, tehnologija Multi-Tread (MT) in najnovejša Dunlopova tehnologija NTEC, so vse rezultat naše strasti, usmerjene v avto-moto šport.

TEHNOLOGIJA MULTI-TREAD (MT)

ZGRADBA Z NESKONČNIM PASOM (JLB)

NTEC

JLT

Dunlopov izviren sistem NTEC za prilagajanje tlaka v pnevmatikah omogoča vozniku, da z nastavitvijo ustreznega polnilnega tlaka doseže optimalne vozne lastnosti pnevmatike. Z nekoliko nižjim tlakom v pnevmatiki bo njegova vožnja po tekmovalni progi v suhem vremenu skrajno natančna in zanesljiva. Ko pa je spet na cesti, polnilni tlak poveča na priporočeno vrednost, kar mu zagotovi prvovrsten oprijem in zmogljivost.

Leta uspehov na prvenstvih Superbike, Endurance in GP se odražajo v razvoju inovativne tekalne plasti iz več zmesi, ki jo uporabljamo pri številnih najnovejših cestnih in tekmovalnih pnevmatikah Sportmax. S kombinacijo različnih zmesi ima tako enaka pnevmatika povsem drugačne lastnosti pri skrajnem nagibu kot v pokončnem položaju motornega kolesa.

Vse naše cestne pnevmatike Sportmax so zasnovane z uporabo računalniško podprtega načrtovanja (CAD), analize končnih elementov (FEA) in zgradbe z neskončnim pasom (JLB) na sprednji ali zadnji pnevmatiki. Z zgradbo JLB se izognemo prekrivanju pasov, kar omogoča lažjo vodljivost in stabilnejši stik z vozno površino.

Tehnologija tekalne plasti z neskončnim navitjem traku (JLT) omogoča natančno nanašanje več zmesi na pnevmatiko, s čimer dosežemo večjo vzdržljivost, odpornost proti obrabi, oprijem od osrednjega do ramenskega dela tekalne plasti in stabilnost pnevmatike pri visoki hitrosti.

CTCS

PCBT

MBD

Sistem za nadzor napetosti kordnega ogrodja, Carcass Tension Control System (CTCS), skrbi za enakomerno porazdelitev obremenitve in s tem optimizira napetost na posameznih območjih kordnega ogrodja, kar ima za posledico dosledno in nadzorovano ohranjanje smeri vožnje, oprijem pri vožnji naravnost in večjo odzivnost.

Dunlopova nova, patentirana tehnologija blokov, t.i. Progressive Cornering Block Technology, povečuje prožnost blokov dezena in s tem zagotavlja večji nadzor nad spodrsavanjem, v kombinaciji z dvojnimi robovi pa omogoča tudi trdnejši oprijem pri zavijanju.

Novi sistem porazdelitve blokov, t.i. Multiple Block Distribution (MBD), odlikuje spremenljivo zaporedje zamikov med središčnimi bloki in območjem blokov med osrednjim in ramenskim delom, kar skupaj z manjšim številom blokov v središču izboljšuje stik s podlago in prinaša zanesljiv in čvrst oprijem.


DNEVI NA STEZI

DNEVI NA STEZI


10

DNEVI NA STEZI

DNEVI NA STEZI Motociklistično dirkanje je že od nekdaj področje, na katerem Dunlop premika meje, razvija tehnologije in gradi partnerske odnose. S svojim pristopom motociklistom in njihovim motornim kolesom zagotavljamo kakovostne in trpežne pnevmatike, ki smo jih razvili najprej za dirkališče in nato za cesto. Kar se naučimo iz podvigov na dirkalnih stezah, koristno uporabimo za cestno vožnjo. Naši inženirji so bili prvi, ki so standarde zmogljivosti dirkalnih pnevmatik prenesli na pnevmatike, namenjene vsakodnevni vožnji. TEKMOVANJA

GP RACER RACER D212 D211 GP RACER RACER SLICK SLICK SPORTMAX A-13 SPORTMAX A-13SP SPORTMAX A-13

DNEVI NA STEZI

HYPERSPORT

SUPERSPORT

ŠPORTNO-TURNA

AVANTURISTIČNE


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

HOMOLOGIRANE Pnevmatika GP Racer D212, izpeljana iz linije Dunlopovih dirkalnih pnevmatik D212 GP Pro, izdelanih po specifikacijah za Isle of Man TT, je homologirana za cestno vožnjo in omogoča zmogljivost, kakršna je bila do nedavnega dosegljiva le tovarniškim moštvom. GP Racer D212, ki se je dokazala na dirkah 12 ur Portimao 2016 in 24 ur Barcelone 2016, je v čast Dunlopovi obsežni dediščini s področja motošporta in njegovi dirkalni DNA. / Profil s koreninami v dirkalnih pnevmatikah za hitrejši vstop v ovinek in lažje krmiljenje / Sistem NTEC omogoča prilagoditev polnilnega tlaka za vožnjo po stezi

/ Nova zgradba in izpopolnjena zmes zagotavljata večjo trpežnost za ohranjanje dirkaške zmogljivosti

/ Izpopolnjene zmesi v osrednjem in ramenskem delu za maksimalen oprijem na suhi podlagi S/Z

PLA

VELIKOST

CPD

L/S

TT/TL

S

17

120/70 ZR 17

S

(58W)

TL

634634

120/70 ZR 17

M

(58W)

TL

634635

Z

17

160/60 ZR 17

PRVA OPREMA

KODA

69W

TL

634636

180/55 ZR 17

M

(73W)

TL

634637

180/55 ZR 17

E

(73W)

TL

634638

190/55 ZR 17

M

(75W)

TL

634590

190/55 ZR 17

E

(75W)

TL

634591

200/55 ZR 17

M

(78W)

TL

634592

200/55 ZR 17

E

(78W)

TL

634633

Z novim profilom, novimi zmesmi in zgradbo, neposredno izpeljano iz D212 GP Pro, pnevmatika GP Racer D212 močno olajšuje krmiljenje, omogoča ostrejše in hitrejše spreminjanje smeri, večjo natančnost v zavojih ter doživetje prave dirkalne pnevmatike. Zmogljivost na ravni Pro. Medtem ko sistem NTEC zagotavlja večjo in trdnejšo naležno površino, tekalna plast s tehnologijo MT izboljšuje bočni oprijem. Če temu dodate še našo tehnologijo Cap and Base (E-verzija), vam bo takoj jasno, zakaj je GP Racer

SPEC

KOMENTARJI

D212 našim vrhunskim dirkačem pomagala do 2 sekundi krajšega časa na krog v primerjavi s predhodnico. Pnevmatika GP Racer D212 je več kot samo priznanje dediščini tekmovalcev s področja vztrajnostnega dirkanja, saj so zadnje pnevmatike dokazale, da zdržijo celoten čas do druge menjave voznika na ravni ‘pro endurance’, sprednje pa dvakrat toliko, kar je bilo v veliko zadovoljstvo moštev in voznikov na vztrajnostnih dirkah 12 ur Portimao 2016 in 24 ur Barcelone.


12

DNEVI NA STEZI UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ZA STEZO Nova GP Racer SLICK D212, izpeljana iz linije Dunlopovih dirkalnih pnevmatik D212 GP Pro, izdelanih po specifikacijah za Isle of Man TT, zahtevnim občasnim voznikom na stezi in dirkačem razredov endurance in stock zagotavlja oprijem za dirkanje na najvišji ravni. // Profil s koreninami v dirkalnih pnevmatikah za hitrejši vstop v ovinek in lažje krmiljenje // Sistem NTEC omogoča prilagoditev polnilnega tlaka za vožnjo po stezi

L/S

TT/TL

// Izpopolnjene zmesi v osrednjem in ramenskem delu za maksimalen oprijem v suhem // Nova zgradba in izpopolnjena zmes zagotavljata večjo trpežnost za trajno dirkaško zmogljivost

S/Z

PLA

VELIKOST

CPD

PRVA OPREMA

KODA

S

17

120/70 R 17

M

TL

634642

Z

17

190/55 R 17

M

TL

634643

190/55 R 17

E

TL

634644

200/55 R 17

M

TL

634645

200/55 R 17

E

TL

634647

SPEC

KOMENTARJI

HOMOLOGIRANA ZA CESTO Pnevmatika A-13 SP poglablja koncepte, uvedene s Sportmax A-13, saj se v še večji meri osredotoča na zmogljivost na stezi. A-13 SP je namenjena občasnim obiskovalcem steze in dirkačem klubskega razreda, ki vozijo lahke in srednje velike športne motocikle; nudi visoko raven zmogljivosti in trpežnosti, ne da bi zahtevala posebne nastavitve, vozniki pa se dirkalne steze lahko lotijo brez grelnikov za pnevmatike. // Hitro spreminjanje smeri in velika odzivnost // Visoka zmogljivost v širokem razponu temperatur okolja S/Z

PLA

VELIKOST

S

17

Z

17

CPD

// Ne zahteva grelnikov za pnevmatike

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

110/70 R 17

54H

TL

635405

120/70 ZR 17

(58W)

TL

635406

140/70 R 17

66H

TL

635407

150/60 R 17

66H

TL

635408

160/60 ZR 17

(69W)

TL

635409

SPEC

KOMENTARJI

HOMOLOGIRANE Pnevmatika za hiter vstop v zavoj z dirkaškim oprijemom. Dirkaška zmogljivost z vrhunsko življenjsko dobo. Velikost za lahka športna motorna kolesa in klasična motorna kolesa Superbike iz 80-ih. //

JLB in Multi-Tread zadaj za vrhunski oprijem in trpežnost

S/Z

PLA

VELIKOST

S

18

Z

18

CPD

//

Tehnologija CTT (Camber Thrust Tuning) zagotavlja lahkotno in hitro vstopanje v zavoj

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

110/80 ZR 18

(58W)

TL

634523

150/70 ZR 18

(70W)

TL

634524

160/60 ZR 18

(70W)

TL

634533

SPEC

KOMENTARJI


ŠPORTNO-TURNE ŠPORTNO-TURNE


16

ŠPORTNOTURNE

ŠPORTNO-TURNE

Ne glede na to, ali ste dirkač ali samo ljubitelj pustolovščin z motornim kolesom, ali vozite visokozmogljiv športni motocikel ali Cruiser, imamo za vas pnevmatike, ki so vam pisane na kožo. Nenehno širimo njihovo že tako obsežno ponudbo, zato vselej lahko izberete pnevmatiko, ki v največji meri ustreza vašim zahtevam in vam omogoča bogata doživetja z vašim motociklom – kakršnega koli pač vozite.

DNEVI·NA·STEZI

SPORTSMART2 MAX QUALIFIER II GPR-300 ROADSMART III ROADSMART II ROADSMART STREETSMART TT100 K70/K82 TT900

HYPERSPORT

SUPERSPORT

ŠPORTNOTURNE

VSAKODNEVNA VOŽNJA

AVANTURI STIČNE


ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ŠPORTNE

UPORABA

ŠPORTNE

// Športna vodljivost in odlična okretnost // Velika odzivnost pri največjih naklonskih kotih // Zmes zadnje pnevmatike Multi-Tread s pridihom zmogljivosti za vztrajnostno dirkanje za trajno zmogljivost S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

17

110/70 R 17

54H

TL

635454

120/60 ZR 17

(55W)

TL

635455

120/70 R 17

58H

TL

635456

120/70 ZR 17

(58W)

TL

635457

150/60 R 17

66H

TL

635458

160/60 R 17

69H

TL

635459

160/60 ZR 17

(69W)

TL

635460

180/55 ZR 17

(73W)

TL

635462

180/60 ZR 17

(75W)

TL

635493

190/50 ZR 17

(73W)

TL

635494

190/55 ZR 17

(75W)

TL

635495

200/55 ZR 17

(78W)

TL

635496

Z

Popolnoma nova zgradba sprednje pnevmatike z vložki iz rejona in neprekinjeno ovita aramidna vlakna (JLB) povečujejo trpežnost za trajno cestno zmogljivost in občutno krajši čas ogrevanja.

17

Novi sprednji profil pnevmatike SportSmart2 omogoča lahkotno vodljivost in zmanjšuje težnjo po dviganju pri zaviranju v zavojih, medtem ko izpopolnjen prehod v bočni del zagotavlja brezhibno odzivnost celo pri največjih naklonskih kotih, zaradi česar je vožnja bolj zanesljiva in vznemirljiva.

PRVA OPREMA

// Zelo disperzna silika zagotavlja oprijem v vseh razmerah

KODA

Nova tri-polimerna multi-tread zmes tekalne plasti pri zadnji pnevmatiki je narejena na osnovi zmagovalne zmesi Svetovnega Endurance prvenstva v letu 2016 in zagotavlja enakomerno učinkovitost, zmogljivost in obrabo.

SPEC

KOMENTARJI

Izpopolnjena zmes s tripolimeri in zelo disperzno siliko zagotavlja oprijem v mokrem, tudi pri nizkih temperaturah.

ŠPORTNO-TURNE

Dunlop je s spoznanji, do katerih se je dokopal na vztrajnostnih dirkah, in izkušnjami, pridobljenimi z razvojem revolucionarne pnevmatike Roadsmart III, nadgradil svojo vrhunsko hiperšportno cestno pnevmatiko, pri čemer se je potrudil ohraniti kar največjo cestno zmogljivost. SportSmart2 MAX voznike navdušuje s svojo trajno zmogljivostjo v vseh razmerah na cesti, pri čemer jim omogoča skrajno okretnost in krajši čas ogrevanja, obenem pa gre korak naprej na področju prevoženih kilometrov in obrabe.


18

ŠPORTNOTURNE UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ŠPORTNE Športna cestna pnevmatika z moderno tehnologijo za starejša športna motorna kolesa. // //

//

Izbrana za številne modele športnih motornih koles Zmes Multi-Tread (MT) za krajši čas ogrevanja, daljšo življenjsko dobo in boljši oprijem na mokri in suhi podlagi Edinstven dezen tekalne plasti za večjo naležno ploskev, čvrst oprijem in večjo odzivnost

Zgradba zadnje pnevmatike z neskončnim pasom (JLB) omogoča izjemno stabilnost pri visoki hitrosti in blaženje udarcev “Kar zadeva pnevmatike za športna motorna kolesa, je Dunlop nedvomno na samem vrhu.” MCN “Zame je zaupanje najpomembnejše in Dunlopove pnevmatike so se v mokrem zagotovo najbolje obnesle. Qualifier II je bila namreč okrog šest sekund hitrejša od najtesnejše konkurence.” LondonBikers.com

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

16

130/70 ZR 16

(61W)

TL

625922

S

17

120/65 ZR 17

(56W)

TL

631781

120/70 ZR 17

(58W)

TL

624728

160/60 ZR 17

(69W)

TL

624780

170/60 ZR 17

(72W)

TL

625927

180/55 ZR 17

(73W)

TL

624782

190/50 ZR 17

(73W)

TL

624784

190/55 ZR 17

(75W)

TL

627787

200/50 ZR 17

(75W)

TL

625991

Z

17

PRVA OPREMA

//

KODA

SPEC

KOMENTARJI

MESTNA VOŽNJA Dunlopova nova pnevmatika GPR-300 zagotavlja vsestransko zmogljivost, da se pri vsakodnevni vožnji počutimo varne. // Nov dezen, zasnovan za varnost in zmogljivost v vseh pogojih mestne vožnje // Lahka in prožna zgradba za udobno, gladko in stabilno vožnjo PRVA OPREMA

// Nova zmes s siliko za številne kilometre, trpežnost in zanesljiv oprijem na mokri in suhi podlagi

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

16

130/70 ZR 16

(61W)

TL

KODA 635421

S

17

110/70 R 17

54H

TL

634872

110/70 ZR 17

(54W)

TL

634863

120/60 ZR 17

(55W)

TL

634864

120/70 ZR 17

(58W)

TL

634865

S

18

110/80 ZR 18

(58W)

TL

634871

Z

17

140/70 R 17

66H

TL

634866

150/60 R 17

66H

TL

634867

150/70 ZR 17

(69W)

TL

634868

160/60 ZR 17

(69W)

TL

634869

170/60 ZR 17

(72W)

TL

635422

180/55 ZR 17

(73W)

TL

634873

190/50 ZR 17

(73W)

TL

634870

SPEC

KOMENTARJI


ŠPORTNE

ŠPORTNO-TURNE


20

ŠPORTNOTURNE UPORABA USAGE

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA TECHNOLOGY

ŠPORTNOTURNA Dunlopova nova GT pnevmatika – za boljši oprijem in zmogljivost, ki je močnejša in dolgotrajnejša*. Naj gre za dolge ture ali zahtevnejšo cestno vožnjo – RoadSmart III omogoča natančno vodenje motornega kolesa in brezkompromisno stabilnost. Nov, inovativen dezen tekalne plasti in zmes, izdelana z uporabo nano-tehnologije, zagotavljata maksimalen oprijem in zmogljivost tako na mokrih kot na suhih cestah, obenem pa omogočata tudi več prevoženih kilometrov*. Pnevmatika RoadSmart III je prava za vse, od velikih in težkih GT-jev do najnovejših, nadvse živahnih srednje velikih dvovaljnikov. // //

Rezultati testa: #1. mesto - upravljanje na mokrem #1. mesto - št. prevoženih kilometrov

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

17

120/60 ZR 17

(55W)

TL

635443

120/70 ZR 17

(58W)

TL

634395

130/70 ZR 17

(62W)

TL

634521

110/80 R 18

58V

TL

634743

120/70 ZR 18

(59W)

TL

634396

110/80 R 19

59V

TL

634394

120/70 ZR 19

(60W)

TL

634397

150/70 R 17

69V

TL

634398

150/70 ZR 17

(69W)

TL

634399

160/60 ZR 17

(69W)

TL

634400

160/70 ZR 17

(73W)

TL

634522

170/60 ZR 17

(72W)

TL

634401

180/55 ZR 17

(73W)

TL

634402

180/55 ZR 17

(73W)

TL

634946

190/50 ZR 17

(73W)

TL

634403

190/55 ZR 17

(75W)

TL

634404

190/55 ZR 17

(75W)

TL

634947

140/70 R 18

67V

TL

634554

170/60 ZR 18

(73W)

TL

634555

S

Z

Revolucionarni dezen RoadSmart III smo razvili posebej zato, da bi pnevmatiki zagotovili enakomerno obrabo in s tem dolgotrajnejšo vrhunsko zmogljivost.

//

Nova, visokozmogljiva zmes, odporna na obrabo – za več prevoženih kilometrov Občutno lažje krmiljenje in hitrejše ogrevanje

PLA

Z

Zdi se drugačna in je drugačna. Inovativen dezen tekalne plasti s povečanimi koti v kanalih tako pri sprednji kot pri zadnji pnevmatiki.

//

S/Z

S

TEST WINNER #

Inovativni dezen omogoča ohranjanje visokih zmogljivosti dlje Boljši oprijem na mokri in suhi podlagi – dalj časa

18

19

17

18

Edinstvena tekalna plast (iGT) z med seboj povezanimi kanali omogoča učinkovito razprševanje vode. Inovativen dezen tekalne plasti z med seboj povezanimi kanali (iGT) zagotavlja hitro in učinkovito odvajanje vode, kar omogoča prvorazreden oprijem in vodljivost.

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

SP

Športna različica***

SP

Športna različica***

Zmes nove generacije, odporna na obrabo in s pomočjo nano-tehnologije.

Nova razvita karkasa iz tekstilnega korda in novi dezen sprednje pnevmatike.

Nova zmes MultiTread pnevmatike RoadSmart III po zaslugi izpopolnjenih tripolimerov in močno razpršljive silike omogoča znatno več prevoženih kilometrov in boljši oprijem na mokri podlagi. Interni testi so pokazali, da je bila kilometraža izboljšana za več kot 10 %*

Dunlopova pnevmatika RoadSmart III ima popolnoma predelano ogrodje z vložki iz tekstilnega korda, ki pri krmiljenju zahteva precej manj napora in zagotavlja natančnejše vodenje motornega kolesa, obenem pa ohranja zanesljivost in veliko odzivnost, kakršno je pričakovati od blagovne znamke Dunlop.

*Glede na predhodnico RoadSmart II **Glede na predhodnico, zadaj, RoadSmart II *** Športna različica zagotavlja večjo stabilnost občutljivih modelov pri visoki hitrosti; glejte Dunlopov vodnik za pnevmatike #Test je izvedel Motorrad Test Center po naročilu Goodyear Dunlop. Pnevmatika Dunlop RS III je bila izbrana za skupno zmagovalko testa. Dunlop RS III so primerjali s 4 konkurenčnimi pnevmatikami v segmentu radialnih športno-turnih pnevmatik, testiranimi na suhi in mokri podlagi (Michelin Pilot Road 4 GT, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Angel GT in Metzeler Roadtec Z8 M/O), in s 3 konkurenčnimi pnevmatikami, testiranimi na obrabo (Michelin Pilot Road 4 GT, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Angel GT). Test na suhi in mokri podlagi je bil izveden na testni progi v Mirevalu v Franciji, januarja 2016. Test na obrabo je bil izveden v Almeriji v Španiji, novembra 2015. Uporabili so motocikel Yamaha FJR 1300A s pnevmatikami dimenzije 120/70/ZR17 spredaj in 180/55/ZR17 zadaj.


ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ŠPORTNE

UPORABA

ŠPORTNOTURNA Vrhunska, vsestransko zmogljiva športno-turna pnevmatika.

// //

//

Posebna zasnova kordnega ogrodja omogoča boljšo vodljivost tako pri počasni kot pri hitri vožnji “Prepričani smo, da so pnevmatike Dunlop najbolj vsesplošno zmogljive za cestno vožnjo v vsakršnih razmerah.” FAST BIKES “Z novimi pnevmatikami Dunlop RoadSmart lahko v mokrem precej bolj stisnete ročico za plin.” MCN “Čudovito - ne plačamo samo za blagovno znamko.” BIKE

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

17

110/70 ZR 17

(54W)

TL

629679

120/60 ZR 17

(55W)

TL

629740

120/70 ZR 17

(58W)

TL

629741

110/80 ZR 18

(58W)

TL

629750

120/70 ZR 18

(59W)

TL

629751

150/70 ZR 17

(69W)

TL

629742

160/60 ZR 17

(69W)

TL

629744

160/70 ZR 17

(73W)

TL

629745

180/55 ZR 17

(73W)

TL

629747

190/50 ZR 17

(73W)

TL

629748

190/55 ZR 17

(75W)

TL

629749

160/60 ZR 18

(70W)

TL

200/50 R 18

76V

TL

S

18

Z

17

Z

18

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

629752 Replika V-Max

633719

ŠPORTNO-TURNA Cenovno ugodna športno-turna pnevmatika. // // //

Tehnologija Multi-Tread (MT) zadnji pnevmatiki zagotavlja izjemno kilometražo Vsestranska športno-turna pnevmatika Trpežni polimeri zagotavljajo daljšo življenjsko dobo tekalne plasti in izvrsten oprijem

//

Zgradba sprednje pnevmatike z neskončnim pasom (JLB) zagotavlja boljše povratne informacije in boljše lastnosti pri vožnji naravnost “RoadSmart se je na stezi tako dobro obnesla, da si kar pozabil, da to ni tekmovalna pnevmatika.” BikeAnimal.com “Ni besed, s katerimi bi lahko dovolj pohvalili Dunlopovo pnevmatiko RoadSmart.” MCN

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

17

110/70 ZR 17

(54W)

TL

PRVA OPREMA

624005

KODA

120/60 ZR 17

(55W)

TL

627781

120/70 ZR 17

(58W)

TL

621254

S

18

120/70 ZR 18

(59W)

TL

624007

Z

17

150/70 ZR 17

(69W)

TL

624008

160/60 ZR 17

(69W)

TL

624009

170/60 ZR 17

(72W)

TL

621258

180/55 ZR 17

(73W)

TL

621259

190/50 ZR 17

(73W)

TL

627786

SPEC

KOMENTARJI

ŠPORTNO-TURNE

Tehnologija neskončnega pasu (JLB) pri sprednji in zadnji pnevmatiki zagotavlja večjo stabilnost Tehnologija Multi-Tread (MT) zadnji pnevmatiki zagotavlja izjemno kilometražo Posebej zasnovani kanali sprednje pnevmatike zagotavljajo krajšo zavorno pot na suhih in mokrih cestah

//


22

ŠPORTNOTURNE

SPECIFIČNE PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

S

17

130/70 R 17

62H

TL

Kawasaki VN1500 Mean Streak (2002)

657275

G

Z

17

170/60 R 17

72H

TL

Kawasaki VN1500 Mean Streak (2002)

657276

G

K700

Z

16

150/80 R 16

71V

TL

Kawasaki GTR 1000 (1994)

650920

J

K701

S

18

120/70 R 18

59V

TL

Kawasaki GTR 1000 (1994)

650886

SPORTMAX D205

S

18

110/80 R 18

58V

TL

Honda CB1100(2013)/EX(2014)

632429

Z

18

140/70 R 18

67V

TL

Honda CB1100(2013)/EX(2014)

632430

SPORTMAX D220 ST

KOMENTARJI


ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ŠPORTNE

UPORABA

ŠPORTNO-TURNA

// // // //

ŠPORTNO-TURNE

Športno-turna pnevmatika z diagonalno zgradbo klasičnim motornim kolesom prinaša sodobno tehnologijo. Idealna za lahka in klasična motorna kolesa Privlačen dezen Vozne lastnosti so plod najsodobnejših tehnologij Inovativne zmesi s posebej prilagojeno siliko zagotavljajo optimalno ravnotežje med oprijemom na mokri podlagi in kilometražo

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

16

110/90 - 16

59V

TL

630360

120/80 - 16

60V

TL

630361

90/80 - 17

46S

TL

630380

100/80 - 17

52H

TL

630365

110/70 - 17

54H

TL

630366

110/80 - 17

57V

TL

630368

120/70 - 17

58V

TL

630370

100/90 - 18

56V

TL

630382

110/80 - 18

58V

TL

630383

110/90 - 18

61V

TL

630385

3.25 - 19

54H

TL/TT

633619

90/90 - 19

52H

TL

630393

100/90 - 19

57V

TL

630391

S

S

S

17

18

19

PRVA OPREMA

KODA

Z

16

130/90 - 16

67V

TL

630363

Z

17

110/80 - 17

57S

TL

630367

130/70 - 17

62H

TL

630372

130/80 - 17

65H

TL

630373

130/90 - 17

68V

TL

630374

140/80 - 17

69V

TL

630376

150/70 B 17

69V

TL

630378

160/70 B 17

73V

TL

630379

4.00 - 18

64H

TL/TT

633618

110/90 - 18

61H

TL

630384

120/90 - 18

65V

TL

630387

130/70 - 18

63H

TL

630388

130/80 - 18

66V

TL

630389

Z

18

SPEC

KOMENTARJI


24

ŠPORTNOTURNE UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

KLASIČNE Klasičen slog za lahka motorna kolesa. Prva pnevmatika serijske proizvodnje, ki je dosegla hitrost na krog 100 km/h, in sicer leta 1969 na dirki Isle of Man TT. Sodobna zmogljivost v klasičnem stilu

//

//

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

19

3.60 H 19

52H

TT

652939

S/Z

18

4.10 - 18

59H

TT

652940

4.25/85 H 18

64H

TT

652941

4.10 H 19

61H

TT

650780

S/Z

19

PRVA OPREMA

Popolna za lahka in klasična motorna kolesa KODA

SPEC

KOMENTARJI

KLASIČNE Športno-turna pnevmatika za starejša klasična in lahka motorna kolesa. Idealna pnevmatika za starejša klasična in lahka motorna kolesa Zgodovinski dezen s sodobno tehnologijo

// //

Lahka klasična pnevmatika predstavlja popolno kombinacijo zmogljivosti in gospodarnosti

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S/Z

18

2.75 - 18

42S

TT

651016

3.00 - 18

47S

TT

651018

3.25 - 18

52S

TT

651023

3.50 - 18

56S

TT

651027

4.60 - 16

59S

TT

651038

Z

16

PRVA OPREMA

//

KODA

SPEC

KOMENTARJI

KLASIČNE Moderna pnevmatika z navdihom preteklosti za klasična motorna kolesa. //

Sodobna zmogljivost

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S/Z

19

3.25 - 19

54P

TT

652958

3.50 - 19

57P

TT

652959

4.00 - 18

64S

TT

652997

Z

18

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI


ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ŠPORTNE

UPORABA

ŠPORTNO-TURNA Lahka pnevmatika z odličnim oprijemom, kot nalašč za mlade motoriste. Dezen tekalne plasti dopušča skrajne nagibe

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S/Z

17

2.50 - 17

43P

TT

665109

2.75 - 17

47P

TT

665110

SPEC

KOMENTARJI

SPEC

KOMENTARJI

KOMENTARJI

PNEVMATIKE ZA MOPEDE S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

16

70/90 - 16

36P

TT

634639

Z

16

80/90 - 16

43P

TT

634640

D102

S/Z

17

90/80 - 17

46P

TL

634641

D104

F

17

2.50 - 17

38L

TT

635283

Z

17

2.50 - 17

38L

TT

635284

2.75 - 17

41P

TT

635285

D110

PRVA OPREMA

KODA

SPECIFIČNE PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO

TT100 GP

TT900 GP

K205

K388

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

S

19

100/90 - 19

57H

TT

Kawasaki W650 (2000), W800 (2010)

650682

J

Z

18

130/80 - 18

66H

TT

Kawasaki W650 (2000), W800 (2010)

650721

S

17

110/70 - 17

54H

TL

Kawasaki Ninja 250&300/Z250 2015

634252

J

Z

17

140/70 - 17

66H

TL

Kawasaki Ninja 250&300/Z250 2015

634259

J

S

16

110/80 - 16

55V

TL

Kawasaki GPX 600 R

651085

Z

16

130/90 - 16

67V

TL

Kawasaki GPX 600 R

651121

S

16

80/100 - 16

45P

TL

Suzuki RG80 Gamma, RG125

650814

Z

18

90/90 - 18

51P

TL

Suzuki RG80 Gamma, RG125

650819

A

ŠPORTNO-TURNE

//


CUSTOM

CUSTOM


28

CUSTOM CUSTOM

CESTNE - CUSTOM

Ne glede na to, ali ste dirkač ali samo ljubitelj pustolovščin z motornim kolesom, ali vozite visokozmogljiv športni motocikel ali Cruiser, imamo za vas pnevmatike, ki so vam pisane na kožo. Nenehno širimo njihovo že tako obsežno ponudbo, zato vselej lahko izberete pnevmatiko, ki v največji meri ustreza vašim zahtevam in vam omogoča bogata doživetja s vašim motociklom – kakršnega koli pač vozite.

ŠPORTNO-TURNE

AMERICAN ELITE D404 ELITE 4 ELITE 3

TURNE

MESTNA VOŽNJA

DALJŠE RAZDALJE


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

Več kilometrov. Boljše upravljanje. Sedaj lahko dobite oboje. Dunlopova American Elite je pnevmatika za HarleyDavidson za nadomestno vgradnjo, ki je bila oblikovana, testirana in proizvedena v ZDA.

//

Celotna linija pnevmatik American Elite je bila razvita z Dunlopovo tehnologijo MT, da bi omogočila več kilometrov. V 5 dimenzijah je možno izbrati bočnico, ki bi najbolj ustrezala lastniku Harley-Davidsona. // Enakomerna obraba in tiha vožnja v vseh vremenskih pogojih na cesti

// //

MT Multi-Tread-tehnologija je vdelana s pomočjo vzdržljive zmesi v osrednjem delu zadnje pnevmatike Idealno razmerje med udobnostjo, lažjim upravljanjem in daljšo življensko dobo plašča Razpoložljiva v različnih dimenzijah in možnostih stranice: brez bele bočnice, s srednje široko belo bočnico (NW) in široko belo bočnico (WWW)

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

16

130/90 B 16

67H

TL

Indian Chief Vintage & Classic (2014)

633590

MT90 B 16

72H

TL

634264

MT90 B 16

72H

TL

634265

NW

MT90 B 16

72H

TL

634266

WWW

130/80 B 17

65H

TL

634253

130/80 B 17

65H

TL

634270

140/75 R 17

67V

TL

634244

S

17

SPEC

KOMENTARJI WWW

NW

S

18

130/70 B 18

63H

TL/TT

634254

S

19

100/90 - 19

57H

TL

634256

130/60 B 19

61H

TL

634257

MH90 - 21

54H

TL

634258

130/60 B 21

63H

TL

635354

130/90 B 16

73H

TL

635002

MT

140/90 B 16

77H

TL

635003

MT

150/80 B 16

77H

TL

634250

MT

180/65 B 16

81H

TL

634251

MT

180/65 B 16

81H

TL

634260

MT

NW

180/65 B 16

81H

TL

633591

MT

WWW

MT90 B 16

74H

TL

634261

MT

MT90 B 16

74H

TL

634262

MT

NW

MT90 B 16

74H

TL

634263

MT

WWW

MU85 B 16

77H

TL/TT

634267

MT

MU85 B 16

77H

TL/TT

634268

MT

NW

MU85 B 16

77H

TL/TT

634269

MT

WWW

160/70 B 17

73V

TL

635004

MT

200/55 R 17

78V

TL/TT

634246

MT

180/55 B 18

80H

TL

635005

MT

240/40 R 18

79V

TL

635353

MT

S

Z

Z

Z

21

16

17

18

WWW = MWW = SW / NW = RWL = WLT =

Široka bela bočnica Srednje široka bela bočnica Tanka bela bočnica / Ozka bela bočnica Izbočene bele črke Bele črke

Indian Dark Horse (2015)

Indian Chief Vintage & Chief Classic (2014)

WWW


30

CUSTOM CUSTOM UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

CUSTOM V ponudbi je najširši izbor pnevmatik za motorna kolesa custom. //

Zmes in dezen tekalne plasti omogočata številne kilometre in oprijem na suhih ali mokrih cestah

//

Zamaknjen kanal v osrednjem delu tekalne plasti daje pnevmatiki izjemno stabilnost pri vožnji naravnost

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

16

110/90 - 16

59P

130/90 - 16

67S

130/90 - 16

67H

TT

Kawasaki VN900 Classic & VN900 Classic LT (2006)

620520

P

130/90 - 16

67H

TL

Yamaha XVZ1300 (2006)

621423

X

130/90 - 16

67H

TT

130/90 - 16

67H

TT

130/90 - 16

67H

TL

Suzuki VZ 800 (prej D404F J)

650725

Q

150/80 - 16

71H

TL

Kawasaki VN1500 Classic Tourer (2000)

652860

G

150/80 - 16

71H

TL

prej D404F, zdaj D404F J

650753

J

150/80 - 16

71H

TL

90/90 - 17

49P

TT

Kawasaki BN125A Eliminator (1997)

650818

120/90 - 17

64S

TT

Honda VT 750 C (2004)

664429

120/90 - 17

64S

TT

Honda VT 750 C2 (1997)

651004

140/80 - 17

69H

TL

Honda VTX 1300S (2003)

662654

140/80 - 17

69H

TL

Honda VT1100 C3

650738

3.00 - 18

47P

TT

130/70 - 18

63H

TL

3.00 S 19

49S

TT

100/90 - 19

57H

TL

Yamaha XVS 650 Drag Star, Kawasaki EN 500

650672

80/90 - 21

48H

TL

Kawasaki VN900 Custom (2006)

622273

80/90 - 21

48H

TT

90/90 - 21

54S

TT

Honda Shadow Spirit VT750DC (2007)

622274

130/90 - 15

66P

TT

Kawasaki BN125A Eliminator (1997)

650804

140/90 - 15

70S

TT

Kawasaki EN 500

651011

140/90 - 15

70H

TL

150/90 - 15

74H

TL

150/90 B 15

74H

TL

150/90 B 15

74H

TL

160/80 - 15

74S

TT

Honda VT 750 C (2004), Shadow Spirit VT 750 DC (2007)

664430

J

170/80 - 15

77S

TT

Honda VT 750 C2 (1997), Yamaha XVS 650, XVS 650 Drag Star

651014

J

180/70 - 15

76H

TL

Kawasaki VN900 Custom (2006)

622275

180/70 - 15

76H

TT

Kawasaki VN900 Classic & VN900 Classic LT (2006)

620521

140/90 - 16

71H

TT

650742

150/80 - 16

71H

TT

650755

150/80 B 16

71H

TL

631782

150/80 B 16

71H

TT

650751

150/80 B 16

71H

TT

650752

S

S

S

S

Z

Z

WWW = Široka bela bočnica MWW = Srednje široka bela bočnica RWL = Izbočene bele črke SW = Tanka bela bočnica WLT = Bele črke

17

18

19

21

15

16

KODA

SPEC

TT

650800

J

TT

651006

PRVA OPREMA

KOMENTARJI

650723 650726

WWW

650754

WWW

G

WWW

653225 Yamaha XVS950 (2009)

627361

653338

J

650782

653363 Suzuki VZ 800

650757

G

657219 650759

WWW

G

WWW


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

CUSTOM Številni kilometri, enakomerna obraba in odličen oprijem – popolnoma nova Dunlop Elite 4. Nov standard za turna in potovalna motorna kolesa. Vse zadnje pnevmatike Elite 4 uporabljajo tehnologijo Dunlop (MT) Multi-Tread™ s počasi obrabljivo zmesjo v osrednjem delu in zmesjo za boljši oprijem na obeh ramenskih delih, kar jim omogoča več prevoženih kilometrov, ne da bi šlo to na račun vodljivosti. Nov dezen tekalne plasti pripomore k prvorazredni zmogljivosti na mokrem asfaltu, enakomerni obrabi v celotni življenjski dobi pnevmatike in manjšemu kotalnemu hrupu. Elite 4 je na voljo v radialni in diagonalni izvedbi, primerna pa je za turna, potovalna in standardna motorna kolesa, sodobna in starejša. // Lahko vodljiva in okretna // Stabilna pri vožnji naravnost, zaviranju in v zavojih, na suhi in mokri podlagi S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

16

130/90 B 16

73H

TL

635375

S

18

130/70 - 18

63H

TL

635378

130/70 R 18

63H

TL

635374

100/90 - 19

57H

TL

635379

110/90 - 19

62H

TL

635380

S

ELITE 3

19

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

S

21

80/90 - 21

48H

TL

635381

Z

15

170/80 B 15

77H

TL

635382

MT

Z

16

150/80 B 16

77H

TL

635376

MT

160/80 B 16

80H

TL

635377

MT

180/60 R 16

80H

TL

635373

MT

SPEC

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

17

150/80 R 17

72H

TL

Honda F6C

633134

S

21

90/90 - 21

54H

TL

Honda Fury (2009), VICTORY Vegas, Vegas 8 ball, Zach Ness Vegas (2011)

622582

120/70 R 21

62V

TL

180/60 R 16

80H

TL

VICTORY Vision, Cross road & cross country (2011), Indian Chieftain (2014)

624261

180/70 R 16

77H

TL

Honda F6C

633133

Z

ELITE 3 WIDE

// Nov standard za število prevoženih kilometrov in večstransko uporabnost v Dunlopovi ponudbi

16

KOMENTARJI

KOMENTARJI

634249

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

Z

18

200/50 R 18

76H

TL

Honda Fury (2009)

627641

240/40 R 18

79V

TL

HD Screamin Eagle V-Road (2005), V-Road, Night Rod Special (2006)

669534

250/40 R 18

81V

TL

VICTORY Hammer & Vegas Jackpot (2011)

667677

MT

SPEC

KOMENTARJI


32

CUSTOM CUSTOM

SPREDAJ S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

F11

S

19

100/90 - 19

57H

TT

F14

S

19

3.00 - 19

49S

TT

F17

S

17

100/90 - 17

55S

TL

F20

S

18

110/90 - 18

61V

TL

F24

S

19

100/90 - 19

57S

TT

100/90 - 19

57H

TL

110/80 - 19

59S

TT

110/90 - 19

62H

TL

668747

Yamaha 535 Virago

KODA

SPEC

650674

L

651019

G

KOMENTARJI

650993

Yamaha V-Max 1200

651097

WLT

650997 624299 Honda VT 750 DC (2000), VT 750 C2

656076 G

ZADAJ K127

Z

16

110/90 - 16

59S

TT

651000

K177

S

18

120/90 - 18

65H

TL

629755

120/90 - 18

65H

TL

653779

130/70 - 18

63H

TL

650718 650767

K425

Z

16

160/80 B 16

75H

TL

Z

15

140/90 - 15

70S

TL

140/90 - 15

70S

TT

651012

140/90 - 15

70H

TL

650739

160/80 - 15

74S

TT

635444

160/80 - 15

74V

TL

651146

WWW = Široka bela bočnica MWW = Srednje široka bela bočnica RWL = Izbočene bele črke SW = Tanka bela bočnica WLT = Bele črke

Yamaha XV 535 Virago

651013

WWW

G


ZADAJ S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

K525

Z

15

150/90 - 15

74V

TL

Yamaha V-Max 1200

651142

K527

Z

16

140/90 - 16

71V

TL

651134

K555

S

17

120/80 - 17

61H

TL

650704

120/80 - 17

61V

TL

651111

S

18

110/90 - 18

61S

TT

651001

Z

15

140/80 - 15

67H

TL

650737

150/80 - 15

70V

TL

651137

170/80 - 15

77S

TT

651015

170/80 - 15

77H

TT

170/80 - 15

77H

TL

Honda VTX 1300S (2003)

662675

170/80 - 15

77H

TL

Honda VT 1100 C

650771

170/80 - 15

77H

TL

Honda VT 1100 C3

653755

170/70 B 16

75H

TL

Yamaha XVZ1300 (2006), XVS950 (2009)

621424

Z

16

SPEC

KOMENTARJI

WLT

J

650768 J

WWW

SPECIFIÄŒNE PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO

CRUISEMAX

D251

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

16

130/90 - 16

67H

TL

Victory High ball (2011)

657278

WWW

Z

16

150/80 B 16

71H

TL

Victory High ball (2011)

656761

WWW

S

16

150/80 R 16

71V

TL

Kawasaki VN2000-A

666999

S

18

130/70 R 18

63H

TL

Yamaha XV 1900 (2006)

621702

130/70 R 18

63H

TL

Honda VTX 1800 (2001), Motoguzzi 1400, Audace

656879

180/70 R 16

77H

TL

Honda VTX 1800 (2001)

656880

200/60 R 16

79V

TL

Kawasaki VN 2000-A, Motoguzzi 1400, Audace

667001 621701

Z

16

SPEC

KOMENTARJI

L

Z

17

190/60 R 17

78H

TL

Yamaha XV 1900 (2006)

S

18

130/70 R 18

63V

TL

Suzuki VZR 1800 (2006), (2011)

620368

Z

18

240/40 R 18

79V

TL

Suzuki VZR 1800 (2006), (2011)

620369

D417

Z

18

180/55 B 18

74H

TL

Victory 2011 - Kingpin, Kingpin 8 ball, Vegas, Vegas 8 ball, Zach Ness Vegas

631370

491 ELITE2

S

16

130/90 B 16

67H

TL

Victory Judge (2012), Gunner (2014)

632123

RWL

Z

16

140/90 B 16

77H

TL

Victory Judge (2012), Gunner (2014)

632124

RWL

D254

S

19

130/60 R 19

61H

TL

Honda GL1800 F6C (2014)

633901

D256

Z

17

180/55 R 17

73H

TL

Honda GL1800 F6C (2014)

633895

D423

S

18

130/70 R 18

63V

TL

Honda CTX1300 (2014)

633899

Z

17

200/50 R 17

75V

TL

Honda CTX1300 (2014)

633897

SPORTMAX D221

A


HARLEYDAVIDSON

HARLEY-DAVIDSON


36

HARLEYCUSTOM DAVIDSON

HARLEY-DAVIDSON

®

Med Dunlopom in Harley-Davidsonom obstaja posebna vez. Pnevmatike, ki smo jih razvili skupaj, so bile prva oprema skoraj vsakega Harley-Davidsona, izdelanega v zadnjih 30 letih. V ponudbi imamo celovit izbor pnevmatik, ki jih je odobril Harley-Davidson, da boste vozili v slogu in dosegali skrajno zmogljivost, kamor koli vas bo zanesla pot.

ŠPORTNO-TURNE

D401 D402 D407/ D408 GT502 K591

TURNE

MESTNA VOŽNJA

POTOVALNE


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

HARLEY-DAVIDSON ® Edina pnevmatika, ki jo je Harley-Davidson® odobril za svoje modele cruiser. // // //

Napredni dezen tekalne plasti za boljši oprijem na suhih ali mokrih cestah Izjemno trpežna Računalniško optimiziran dezen zagotavlja enakomerno obrabo tekalne plasti

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

19

90/90 - 19

52H

TL

657526

100/90 - 19

57H

TL

656274

100/90 - 19

57H

TL

630191

130/90 B 16

73H

TL

150/80 B 16

71H

TL

150/80 B 16

71H

TL

657218

150/80 B 16

71H

TL

630190

160/70 B 17

73H

TL

160/70 B 17

73H

TL

HD FLD Dyna Switchback (2012)

631126

200/55 R 17

78V

TL

HD FLSTSB ‘08.5 Softail® Cross Bones™

626210

Z

16

Z

17

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

WWW

656260 HD XL1200V Seventy-Two® (2012)

631716

MWW

WWW

635313

HARLEY-DAVIDSON ® Edina pnevmatika, ki jo je Harley-Davidson® odobril za svoja turna motorna kolesa. //

Računalniško optimiziran dezen daje vozniku občutek varnosti, tudi ko zapelje na spolzko površino, obenem pa zagotavlja enakomerno obrabo tekalne plasti

//

Kordno ogrodje s tremi poliestrskimi vložki in dvema pasovoma iz steklenih vlaken za večjo nosilnost in stabilnost

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

S

16

MT90 B 16

72H

TL

656266

MT90 B 16

72H

TL

656265

SW

MT90 B 16

72H

TL

657229

WWW

S

18

130/70 B 18

63H

TL

HD FLD Dyna Switchback (2012)

631127

S

21

MH90 - 21

54H

TL

HD XL1200V Seventy-Two® (2012)

631715

MH90 - 21

54H

TL

656276

MT90 B 16

74H

TL

656264

MT90 B 16

74H

TL

656263

SW

MT90 B 16

74H

TL

657228

WWW

MU85 B 16

77H

TL

666005

MU85 B 16

77H

TL

666006

SW

MU85 B 16

77H

TL

661321

WWW

Z

16

WWW = Široka bela bočnica MWW = Srednje široka bela bočnica RWL = Izbočene bele črke SW = Tanka bela bočnica WLT = Bele črke

MWW

Označeno tudi z znamko Harley-Davidson®


38

HARLEYCUSTOM DAVIDSON UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

HARLEY-DAVIDSON ® Razvita je bila v sodelovanju s Harley-Davidsonom in zagotavlja zmogljivo in zanesljivo vodenje motornega kolesa v vseh razmerah. // // //

Zmes tekalne plasti zadnje pnevmatike zagotavlja izjemen oprijem na suhi podlagi Kanali pod kotom učinkovito razpršujejo vodo izpod naležne ploskve, da ste v dežju bolj varni Zadnja pnevmatika D407T se ponaša s

//

tehnologijo Multi-Tread, ki združuje zmes s počasno obrabo v osrednjem delu in zmes z odličnim oprijemom ob straneh Pnevmatike na prvi vgradnji pri touring modelih za leto 2014 imajo črne bočnice

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

Z

16

180/65 B 16

81H

TL

HD 2014 touring models.

633695

T

180/65 B 16

81H

TL

626444

SW

180/65 B 16

81H

TL

626445

WWW

170/60 R 17

78H

TL

622342

200/55 R 17

78V

TL

622343

180/55 B 18

80H

TL

200/50 R 18

76V

TL

240/40 R 18

79V

TL

624402

Z

Z

17

18

626449 HD CVO Softail Convertible FLSTSE (2010)

628180

S

16

130/90 B 16

67H

TL

627503

S

17

130/80 B 17

65H

TL

627504

130/80 B 17

65H

TL

627505

140/75 R 17

67V

TL

627525

130/70 B 18

63H

TL

130/70 R 18

63V

TL

90/90 - 19

52H

TL

130/60 B 19

61H

TL

MH90 - 21

54H

TL

130/60 B 21

63H

TL

S

S

S

18

19

21

KOMENTARJI

WWW

SW

627506 HD CVO Softail Conertible FLSTSE (2010)

627567

627507 HD CVO Street Glide (2011)

630042

627566 HD CVO Softail - FXSBSE Breakout (2012)

632144

HARLEY-DAVIDSON ® Nadomestna pnevmatika za originalno opremo (OE) motornih koles Harley-Davidson® XR, Sportster in Dyna. S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

19

100/90 V 19

57V

TL

120/70 R 19

60V

TL

XL1200CX Roadster ‘16

635414

HD Dyna wide glide (2010)

628184

627374

S

21

80/90 - 21

54V

TL

Z

16

130/90 B 16

67V

TL

627371

150/80 B 16

71V

TL

627372

Z

17

180/60 B 17

75V

TL

HD Scream’n Eagle Deuce (opcija široke pnevmatike), Dyna Wide Glide (2010)

620380

Z

18

150/70 R 18

70V

TL

XL1200CX Roadster ‘16

635415

WWW = Široka bela bočnica MWW = Srednje široka bela bočnica RWL = Izbočene bele črke SW = Tanka bela bočnica WLT = Bele črke

SPEC

KOMENTARJI


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

HARLEY-DAVIDSON ® Edina pnevmatika, ki jo je Harley-Davidson® odobril za svoja športna motorna kolesa. //

Razvita je bila na osnovi tekmovalne pnevmatike K591, zato se odlično oprime tako mokre kot suhe podlage

//

Usmerjeni dezen tekalne plasti v veliki meri preprečuje stopenjsko obrabo

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

19

100/90 V 19

51V

TL

656275

Z

16

130/90 B 16

67V

TL

656261

150/80 B 16

71V

TL

656262

160/70 B 17

73V

TL

656270

Z

17

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

SPEC

KOMENTARJI

OSTALE PNEVMATIKE ZA HARLEY-DAVIDSON ® S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

16

130/90 B 16

67H

TL

HD Dyna”Fat Boy” FXDF (2008)

624403

Z

16

180/70 B 16

77H

TL

HD Dyna”Fat Boy” FXDF (2008)

624404

SPORTMAX D208

S

19

120/70 ZR 19

(60W)

TL

HD V-Road, Night Rod, Street Rod (2006)

622344

SPORTMAX D207

Z

18

180/55 ZR 18

(74W)

TL

HD V-Road, Night Rod, Street Rod (2006)

657216

SPORTMAX QUALIFIER

S

18

120/70 ZR 18

(59W)

TL

HD Sportster® XR-1200

625701

RP

Z

17

180/55 ZR 17

(73W)

TL

HD Sportster® XR-1200

625700

HD

D427

Označeno tudi z znamko Harley-Davidson®


ZA VSE CESTE

ZA VSE CESTE


42

ZA VSE CUSTOM CESTE

ZA VSE CESTE Za številne motocikliste je bila terenska vožnja v preteklosti le način preživljanja prostega časa ob koncu tedna. Vožnja po težavnih terenskih poteh in premagovanje tehnično zahtevnih skalnatih območij danes postaja vse bolj popularna, obenem pa je na trgu vedno več motornih koles modelov Trail in Adventure. Nudimo bogat izbor pnevmatik za motocikliste, ki jih poleg praktične cestne vožnje mika tudi vznemirjenje terenske, pri tem pa ne želijo ves čas menjavati motornega kolesa ali pnevmatik.

TEKMOVANJA

TRAILSMART TRAILMAX MUTANT D606

DNEVI NA STEZI

HYPERSPORT

SUPERSPORT

ŠPORTNO-TURNA

AVANTURISTIČNE


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

Pnevmatika za pustolovsko vožnjo, ki vas popelje povsod, kamor vas vodi pot. // // //

Izpopolnjen dezen tekalne plasti za več* prevoženih kilometrov Večja* zmogljivost v mokrem, vse do skrajne meje Odlično ravnotežje med lastnostmi za cestno in terensko vožnjo

Izjemen oprijem v ovinku v vseh razmerah Dimenzije, ki se prilegajo najnovejšim modelom visokozmogljivih motornih koles Adventure

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

19

100/90 - 19

57H

TL/TT

634143

110/80 R 19

59V

TL/TT

634133

120/70 ZR 19

60W

TL/TT

634426

120/70 R 19

60V

TL/TT

634135

90/90 - 21

54H

TL/TT

634427

90/90 - 21

54V

TL/TT

634144

120/90 - 17

64S

TL/TT

634140

130/80 - 17

65S

TL/TT

634141

130/80 R 17

65H

TL/TT

634139

140/80 R 17

69H

TL/TT

634138

150/70 R 17

69V

TL/TT

634134

170/60 R 17

72V

TL/TT

634136

170/60 ZR 17

72W

TL/TT

634425

150/70 R 18

70V

TL/TT

634137

S

Z

Z

21

17

18

TrailSmart je Dunlopova pnevmatika Trail nove generacije za velika in srednje velika motorna kolesa Adventure. Za razvoj pnevmatike TrailSmart smo dobili navdih od vodilne pnevmatike na trgu, Trailmax TR91, pri čemer smo ohranili njeno razporeditev kanalov, ki zagotavlja vrhunski oprijem* v vseh razmerah, dinamično vodljivost, odzivnost na visoki ravni in precizno krmiljenje.

PRVA OPREMA

// //

KODA

SPEC

KOMENTARJI

Pri vsem tem lahko s pnevmatiko TrailSmart prevozite občutno več kilometrov*, saj smo povečali razmerje med stično ploskvijo in kanali ter zmanjšali širino in dolžino kanalov, obenem pa smo spremenili razporeditev blokov tekalne plasti. TrailSmart ima odlične lastnosti za cestno vožnjo in istočasno omogoča bolj pustolovskim motociklistom, da dodajo plin tudi tam, kjer se konča asfalt in začne peščen teren.

* V primerjavi s Trailmax TR91


44

ZA VSE CESTE UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

Bistvena pnevmatika za enovaljna in srednjevelika dvovaljna trail motorna kolesa. // Agresiven, usmerjen dezen z veliko naležno // Razmeroma veliko razmerje med kanali in gumo ploskvijo in polovičnimi izboklinami ter groba zmes omogočata pnevmatiki dober oprijem in dolgo življenjsko dobo // Zaradi številnih robov je dezen pnevmatike zelo primeren za terensko vožnjo, saj najde oprijem // Obsežen seznam pokriva različne dimenzije za tudi na težavnem skalnatem terenu 19- in 21-colska sprednja kolesa ter za 17- in 18- colska zadnja kolesa S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

19

100/90 - 19

57T

TT

651044

S

21

80/90 - 21

48S

TT

653009

90/90 - 21

54T

TL

651074

90/90 - 21

54H

TT

653386

120/90 - 17

64S

TT

651048

130/80 - 17

65T

TL

651054

140/80 - 17

69H

TT

653005

110/80 - 18

58S

TT

653000

120/90 - 18

65T

TT

651049

Z

Z

17

18

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

AVANTURISTIČNE Za uporabo 10% na cesti in 90% izven nje // Dunlopova D606 je vzdržljiva Trail pnevmatika s pravimi izven-cestnimi zmogljivostmi // Priporočena za pustolovske voznike, ki si želijo dolge vožnje in prevozijo velike razdalje zlasti izven asfaltiranih cest

D605

K660

PRVA OPREMA

// //

Optimizirani dezen in visoki bloki omogočajo odlično vožnjo na vseh vrstah podlag Posebej zasnovana zmes za vzdržljivo ter varno vožnjo ter predvidljivo upravljanje

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

21

90/90 - 21

54R

TT

665433

Z

17

130/90 - 17

68R

TT

656981

Z

18

120/90 - 18

65R

TT

634998

130/90 - 18

69R

TT

665432

PRVA OPREMA

KODA

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

KODA

S

21

2.75 - 21

45P

TT

651056

Z

18

4.10 - 18

59P

TT

651064

Z

17

130/90 - 17

68S

TT

651009

SPEC

KOMENTARJI

SPEC

KOMENTARJI


SPECIFIÄŒNE PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO

D602

D605

K180

K460

K560

K850

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

18

100/90 - 18

56P

TL

Yamaha TDR 125

650798

Z

17

130/80 - 17

65P

TL

Yamaha TDR 125

650803

S

19

70/100 - 19

42P

TT

Kawasaki KLX 125 (2010)

629184

J

Z

16

90/100 - 16

51P

TT

Kawasaki KLX 125 (2010)

629183

J

S

18

130/80 - 18

66P

TT

Yamaha TW, Suzuki Van Van

656531

J

Z

14

180/80 - 14

78P

TT

Yamaha TW, Suzuki Van Van

656530

J

S

19

90/100 - 19

55P

TT

Honda NX 250

650816

Z

16

120/90 - 16

63P

TT

Honda NX 250

650802

S

21

80/100 - 21

51P

TT

Suzuki DR350

650815

J

Z

18

110/90 - 18

61P

TT

Suzuki DR350

650801

J

S

21

3.00 - 21

51S

TT

651021

A

Z

18

4.60 - 18

63S

TT

651040

A

SPEC

KOMENTARJI


46

ZA VSE CESTE UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

SUPERMOTO Pnevmatika supermoto, primerna za cestne in terenske izzive. // //

Lahko ogrodje, posebna zgradba z enim samim vložkom pri sprednji pnevmatiki, pri zadnji pa zgradba z neskončnim pasom (JLB) Široka naležna ploskev pnevmatiki daje živahnost in omogoča popoln nadzor nad motornim kolesom, ko z njim drsite skozi ovinke

// //

Agresiven dezen tekalne plasti daje pnevmatiki odlične vozne lastnosti v vseh razmerah, tudi na manj zahtevnem terenu Izbrane zmesi za tekalno plast sprednje in zadnje pnevmatike zagotavljajo trpežnost in oprijem na mokri in suhi podlagi

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

17

120/70 ZR 17

(58W)

TL

669291

Z

17

150/60 ZR 17

(66W)

TL

669308

160/60 ZR 17

(69W)

TL

669309

SPEC

KOMENTARJI

KOMENTARJI

SPECIFIČNE PNEVMATIKE ZA PRVO OPREMO

SPORTMAX D208

TT900 GP

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

S

17

120/70 R 17

58H

TL

Suzuki DR-Z400 SM (2005)

667906

SM

Z

17

140/70 R 17

66H

TL

Suzuki DR-Z400 SM (2005)

667911

SM

S

14

100/80 - 14

48P

TT

Kawasaki D-Tracker 125 (2010)

628462

J

Z

14

120/80 - 14

58P

TT

Kawasaki D-Tracker 125 (2010)

628463

J


TERENSKE

TERENSKE


48

TERENSKE

TERENSKE

Dunlopove vezi z motokrosom segajo na sam začetek tega športa, ko je sprostil na trg K88 Sport, svojo prvo namensko pnevmatiko MX. V nadvse konkurenčnem okolju Svetovnega prvenstva FIM v motokrosu zdaj Dunlop ponovno razvija pnevmatike za motokros. Že v prvem letu Dunlopove udeležbe na svetovnem prvenstvu so pnevmatike Dunlop začele uporabljati številne tovarniške ekipe, tako v razredu MX1 kot v MX2.

Dunlop se z enako zavzetostjo in predanostjo posveča svojemu programu za motokros kot svojim aktivnostim na področju cestnega dirkanja na svetovni ravni. Z nenehnimi laboratorijskimi raziskavami in brezkompromisnimi prizadevanji na dirkalnem področju premika meje zmogljivosti pnevmatik in konec koncev izdeluje najboljše izdelke za svoje kupce. PESEK

BLATO

SREDNJE TRDA PODLAGA

TRDO ZBITA PODLAGA

KAMENJE

TEKMOVANJA

DNEVI NA STEZI

HYPERSPORT

SUPERSPORT

ŠPORTNO-TURNA

GEOMAX MX-11 GEOMAX MX-3S GEOMAX MX-52 GEOMAX MX-71 GEOMAX AT81 D952

D803 GP GEOMAX ENDURO D908 RR DT3

AVANTURISTIČNE


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

PESEK 100 % terenska pnevmatika, zasnovana tako, da je z lahkoto kos tudi najtežavnejšemu peščenemu terenu. // // //

Še posebej se odlikuje na peščenih tleh Izredno stabilna na neravnih površinah Križni sredinski bloki na prednji pnevmatiki za daljšo življensko dobo PRVA OPREMA

//

Dezen z bloki v obliki polmeseca na zunanjem delu tekalne plasti zadnje pnevmatike zagotavlja izvrsten oprijem

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

KODA

S

21

80/100 - 21

51M

TT

631369

Z

14

90/100 - 14

49M

TT

635153

16

90/100 - 16

52M

TT

635154

18

110/100 - 18

64M

TT

635155

19

100/90 - 19

57M

TT

632145

110/90 - 19

62M

TT

631368

SPEC

KOMENTARJI

MEHKA PODLAGA Pnevmatike MX3S/MX3SF neposredno izvirajo iz zmagovalnih pnevmatik Svetovnega prvenstva v motokrosu 2013 in predstavljajo najnovejšo generacijo pnevmatik za mehko in srednje trdo podlago. // Razvoj je potekal vzporedno s kampanjami // Nov dezen brez veznih členov omogoča boljše Honde in Kawasakija v okviru svetovnega občutenje podlage in boljši oprijem na prvenstva v motokrosu 2013, pri čemer je za blatnem terenu povezavo med vozniki in Dunlopovo tovarno // Odličen oprijem zagotavljajo večji sredinski skrbel Eddy Seel , bivši voznik MX GP in prvak bloki (MX3S spredaj) razreda Supermoto // Tehnologija blokov, t.i. Progressive Cornering // Odlično blaženje in ohranjanje smeri, za kar Block Technology (PCBT), zagotavlja boljši ima zaslugo protiodbojna guma (MX3S zadaj) nadzor nad motornim kolesom v ovinku // Usmerjen dezen tekalne plasti zagotavlja boljše // Dosledno in nadzorovano ohranjanje smeri lastnosti pri zaviranju (MX3S spredaj) smo dosegli s tehnologijo kordnega ogrodja CTCS S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

10

60/100 - 10

33J

TT

634803

S

12

60/100 - 12

36J

TT

634805

S

14

60/100 - 14

30M

TT

634807

S

17

70/100 - 17

40M

TT

634810

S

19

70/100 - 19

42M

TT

634817

S

21

80/100 - 21

51M

TT

634818

Z

10

70/100 - 10

41J

TT

634804

Z

12

80/100 - 12

41M

TT

634806

Z

14

90/100 - 14

49M

TT

634808

Z

16

90/100 - 16

52M

TT

634809

Z

18

100/100 - 18

59M

TT

634811

110/100 - 18

64M

TT

634812

120/90 - 18

65M

TT

634813

100/90 - 19

57M

TT

634814

110/90 - 19

62M

TT

634815

120/80 - 19

63M

TT

634816

Z

19

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI


50

TERENSKE UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

SREDNJE TRDA PODLAGA Nova pnevmatika za srednje trdo podlago je bila razvita in izpopolnjena v najzahtevnejšem okolju za motokros. // //

//

S/Z S

Z

Večja stabilnost pri zaviranju in v ovinkih (spredaj) Sistem za nadzor napetosti kordnega ogrodja, t.i. Carcass Tension Control System (CTCS), omogoča natančno krmiljenje motornega kolesa in ohranjanje smeri Zamaknjeni središčni bloki zagotavljajo boljši nadzor nad zadnjim delom motornega kolesa pri pospeševanju ter boljši oprijem in stabilnost pri vožnji naravnost PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

//

// // //

Boljši nadzor nad spodrsavanjem in boljši oprijem v ovinku omogoča tehnologija Progressive Cornering Block Tread Izvrsten oprijem in odpornost proti obrabi (zadaj) Protiodbojna guma zmanjšuje odbojni učinek, kar je še zlasti dobrodošlo na tršem terenu (zadaj) Novi boki na stranskem delu izboljšujejo zavijanje in omogočajo izvrstno vožnjo po trdi podlagi (zadaj)

PRVA OPREMA

KODA

10

60/100 - 10

33J

TT

633287

12

60/100 - 12

36J

TT

633290

14

60/100 - 14

30M

TT

633305

17

70/100 - 17

40M

TT

633311

19

70/100 - 19

42M

TT

21

80/100 - 21

51M

TT

90/90 - 21

54M

TT

10

70/100 - 10

41J

TT

633289

12

80/100 - 12

41M

TT

633303

KOMENTARJI

633321 Honda CFR250F / CRF450R (2015)

633322 633324

14

90/100 - 14

49M

TT

633307

16

90/100 - 16

52M

TT

633309

18

100/100 - 18

59M

TT

634799

110/100 - 18

64M

TT

634800

19

SPEC

100/90 - 19

57M

TT

110/90 - 19

62M

TT

Honda CFR250F (2015)

633313 633315

120/80 - 19

63M

TT

633318

TRDA PODLAGA 100% terenska pnevmatika, izpopolnjena za vožnjo po trdi podlagi. //

//

Usmerjen dezen tekalne plasti in porazdelitev blokov izboljšujeta vodljivost in oprijem na trdih površinah Zgradba s tremi vložki omogoča večje udobje med vožnjo skozi celo življenjsko dobo pnevmatike

PRVA OPREMA

// //

Odličen nadzor na meji zdrsa Blok dezen z veznimi členi za večjo odpornost proti krušenju gume

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

KODA

S

21

80/100 - 21

51M

TT

627798

Z

19

110/90 - 19

62M

TT

633314

A

120/80 - 19

63M

TT

633319

A

SPEC

KOMENTARJI


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ENDURO Tekmovalna pnevmatika, odobrena s strani Mednarodne motociklistične zveze (FIM) in homologirana za cestno vožnjo. Boljši oprijem, lastnosti v ovinku in nižja stopnja obrabe Specifikacija S spredaj – za mokro in blatno podlago

// //

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

21

90/90 - 21

54R

90/90 - 21

54R

120/90 - 18 140/80 - 18

Z

18

Specifikacija M spredaj – za suho podlago in trd teren

//

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

TT

630173

Mehka

TT

621863

Srednje trda

65R

TT

621861

70R

TT

621862

KOMENTARJI

AVANTURA/CESTE Športna pnevmatika za cestno in terensko vožnjo (puščave), posebej izdelana za motorna kolesa Rally Raid in homologirana za cestno vožnjo. Posebej je bila razvita za puščavske dirke in vožnjo čez drn in strn, obenem pa je homologirana za cestno vožnjo, da se lahko z njo pripeljete tudi na kraj dogodka

//

Neprekosljiva na pesku, skalnatem terenu ali zbitih tleh Izjemna trpežnost

// //

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

21

90/90 - 21

54R

TT

668426

Z

18

140/80 - 18

70R

TT

662326

SPEC

KOMENTARJI

CROSS COUNTRY Dunlopove izkušnje iz tekmovanj in razvojno znanje so vgrajeni v družino pnevmatik Geomax® AT81™ Cross-country. Ponujajo celovit spekter zmogljivosti na različnih podlagah z visoko vzdržljivostjo za izvencestna tekmovanja in vožnjo. //

//

Oblika in razporejenost blokov zadnje pnevmatike AT81 ter tehnologija blokov DIRTuitive Grip Design (DGD) omogočajo zadnji pnevmatiki globok zajem v podlago za boljši oprijem pri pospeševanju na širokem spektru podlag Novo zasnovana in izjemno trpežna zmes zadnje pnevmatike ponuja izboljšane lastnosti proti ščipanju, trganju in obrabi.

//

Karkasa zadnje pnevmatike Geomax AT81 RC (Reinforced Construction – Ojačana zgradba) vsebuje kar 4 plasti najlonskih pasov Stranski kanali na ramenskih čepkih omogočajo dodaten oprijem in hkrati dovoljujejo večjo prilagodljivost podlagi

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

21

80/100 - 21

51M

TT

635463

90/90 - 21

54M

TT

634997

110/90 - 18

61M

TT

634960

110/90 - 18

61M

TT

634961

110/100 - 18

64M

TT

634962

110/100 - 18

64M

TT

634993

120/90 - 18

65M

TT

634994

120/90 - 18

65M

TT

634995

RC

110/90 - 19

62M

TT

634996

RC

Z

Z

18

19

PRVA OPREMA

//

KODA

SPEC

RC

RC

KOMENTARJI


52

TERENSKE UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ZA TRENINGE Pnevmatika za lagodno terensko vožnjo, namenjena vsem tistim, ki za rekreacijo radi zavijejo s ceste. // // //

Vsestranski oprijem in trpežnost Namenjena najrazličnejšim vrstam podlage Zelo trpežna zgradba s tekalno plastjo, ki se počasi obrablja in odlično oprime podlage

//

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

21

80/100 - 21

51M

TT

626006

Z

18

110/90 - 18

61M

TT

635590

120/90 - 18

65M

TT

630283

100/90 - 19

57M

TT

626001

110/90 - 19

62M

TT

626003

Z

19

PRVA OPREMA

Dezen je oblikovan na osnovi priljubljene pnevmatike D752, s tem da je izpopolnjen za še večjo trpežnost

KODA

SPEC

KOMENTARJI

TRIAL Tako profesionalnim motociklistom kot navdušenim popotnikom nudi občutno večjo zmogljivost*. // // //

DT3

Nova zmes s siliko Izpopolnjena zgradba kordnega ogrodja Zanesljiv nadzor nad spodrsavanjem in boljše* blaženje sunkov

PRVA OPREMA

// //

Odličen oprijem v mokrem ali hladnem vremenu Hitrejši* odziv pri zavijanju

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

KODA

S

21

80/100 - 21

51M

TT

634414

Z

18

120/100 R 18

68M

TL

635355

SPEC

KOMENTARJI

RAVNA PROGA Dunlopova DT3 je pnevmatika za ravne steze, primerna za profesionalne, pa tudi za amaterske dirkače. S testiranjem skozi celo sezono 2014 so vrhunski vozniki AMA Pro, kot so Jake Johnson, Brad Baker, JD Beach, Bryan Smith, Hayden Gillim in Kenny Coolbeth, dokazali veliko zmogljivost pnevmatike DT3. // V Evropo je bila uvedena zaradi vse večjega zanimanja za dirkanje po blatni in ravni progi.

* V primerjavi z D803

S/Z

PLA

VELIKOST

S

19

130/80 - 19

TT

634999

M

Z

19

140/80 - 19

TT

635000

M

140/80 - 19

TT

635001

H

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

// Srednje trda zmes spredaj, srednje trda in trda zadaj. KODA

SPEC

KOMENTARJI


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

MOTOCROSS ENDURO MOUSSE Peno proti predrtju uporabljajo najboljši dirkači v motokrosu in smo jo namensko razvili za tekmovanja. // // //

Oblikovana izključno za terenske dirke, kjer pena nadomešča zračnico Njena zgradba je v obliki satovja Zasnovana je tako, da v primeru predrtja ne pride do puščanja zraka

//

Izjemna trpežnost in odpornost proti obrabi v težkih razmerah Priložena posebna mast v peni

S/Z

PLA

VELIKOST

S

21

FM21

0

709973

80/100-21, 90/100-21, 90/90-21

Z

18

FM18

0

709976

140/80-18 Rally raid & Enduro hard pack

FM18 C

0

709977

120/90-18, 140/80-18

FM19 S

0

709974

100/90-19, 110/80-19

FM19 L

0

709975

110/90-19, 120/80-19

Z

19

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

//

KODA

SPEC

KOMENTARJI


SKUTER

SKUTER


56

SKUTER

SKUTER

Skuterji so, odkar so v začetku 20. stoletja prišli na trg, naredili dolgo pot. Zaradi nizkih stroškov, prednosti pri parkiranju in shranjevanju ter enostavnega prebijanja skozi gost promet danes na številnih delih sveta predstavljajo nadvse popularno obliko prevoza po mestu. Naš bogat izbor pnevmatik za skuterje pokriva skoraj vse vrste uporabe, od dirkanja do vsakodnevnih prevozov.

TEKMOVANJA

SCOOTSMART ROADSMART III TRAILMAX GPR-100 TT72 GP TT93 GP

ŠPORTNE

TURNE

MESTNA VOŽNJA

TERENSKE


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

Zmogljivost, primerna za športno turno vožnjo, za sodobne, vse bolj vsestranske skuterje. // //

Odlikuje jo silika, ki ji omogoča več kilometrov in zmogljivost v vseh pogojih Dezen tekalne plasti je izpeljan iz pnevmatike RoadSmart, večkratne zmagovalke na testih

//

Prinaša visoko raven oprijema in odlično vodljivost pri hitrosti do 210 km/h

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

10

120/90 - 10

57L

TL

630954

11

110/70 - 11

45L

TL

630965

12

110/90 - 12

64P

TL

13

110/70 - 13

48P

TL

110/90 - 13

56P

TL

630040

120/70 - 13

53P

TL

630041

14

90/90 - 14

46P

TL

630973

15

120/70 - 15

56S

TL

630055

120/70 R 15

56H

TL

630056

80/80 - 16

45P

TL

630979

120/70 - 16

57S

TL

631560

120/70 R 16

57H

TL

633345

3.00 - 10

42J

TL

630958

3.00 - 10

50J

TL

630959

3.50 - 10

51P

TL

630960

3.50 - 10

59J

TL

630961

90/90 - 10

50J

TL

630964

90/100 - 10

53J

TL

630963

100/80 - 10

53L

TL

630950

100/90 - 10

56J

TL

630951

100/90 - 10

61J

TL

630952

120/70 - 10

54L

TL

630953

120/70 - 12

51S

TL

630967

120/70 - 12

58P

TL

630968

130/70 - 12

56P

TL

630969

130/60 - 13

53P

TL

630032

130/60 - 13

60P

TL

630033

120/70 - 14

55S

TL

630050

120/80 - 14

58S

TL

630039

100/80 - 16

50P

TL

630981

110/70 - 16

52S

TL

630058

120/90 - 10

66L

TL

630955

130/70 - 10

62J

TL

630956

130/90 - 10

61L

TL

630957

130/70 - 12

62S

TL

630970

140/70 - 12

65P

TL

630971

130/70 - 13

63P

TL

630034

140/60 - 13

57P

TL

630035

140/60 - 13

63S

TL

630036

140/70 - 13

61P

TL

630972

150/70 - 13

64S

TL

630037

100/90 - 14

57P

TL

630974

110/80 - 14

59P

TL

630038

140/60 - 14

64S

TL

630051

140/70 - 14

68S

TL

630052

150/70 - 14

66S

TL

630053

160/60 R 14

65H

TL

630054

130/80 - 15

63S

TL

630976

140/70 - 15

69S

TL

630977

160/60 R 15

67H

TL

630057

90/80 - 16

51P

TL

630980

120/80 - 16

60P

TL

630982

130/70 - 16

61S

TL

630059

130/70 R 16

61S

TL

633346

130/80 - 16

64P

TL

630983

140/70 - 16

65S

TL

630060

16

S/Z

10

12

13 14 16

Z

10

12 13

14

15

16

PRVA OPREMA

KODA

630966 Yamaha N-Max 250 (2015)

635034

SPEC

KOMENTARJI


58

SKUTER UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

ŠPORTNOTURNE Dunlopova najnovejša pnevmatika GT, zdaj na voljo tudi za vaš maksi skuter. Bodisi da uporabljate vaš skuter z veliko gibno prostornino za turno vožnjo, pot v službo, ali pa ob nedeljah do konca pritisnete na plin, vam bo RoadSmart III omogočila izjemen oprijem v vsakršnih razmerah, natančnost pri krmiljenju in vodljivost brez vsakega napora, obenem pa vam bo zagotovila stabilnost. Njen inovativen dezen tekalne plasti skupaj z najnovejšo tehnologijo zmesi je jamstvo za brezkompromisen oprijem na mokrih in suhih cestah, poleg tega z njo lahko prevozite številne kilometre. // Inovativen dezen pnevmatiki omogoča zmogljivost, ki traja dlje // Izjemen oprijem v mokrem in suhem

// Nova visokozmogljiva zmes, odporna proti obrabi // Uravnotežena vožnja in lahkotno spreminjanje smeri

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

14

120/70 R 14

55H

TL

635589

15

120/70 R 15

56H

TL

635588

14

160/60 R 14

65H

TL

635587

15

160/60 R 15

67H

TL

635586

Z

PRVA OPREMA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

ZA VSE CESTE PREMIUM PNEVMATIKA Vrhunska pnevmatika trail za skuterje, primerna za vse ceste, saj zagotavlja oprijem tako na cesti kot izven nje. //

D451

GPR-100

Grob dezen za cestno in terensko vožnjo

//

Samočistilni bloki za oprijem na cesti ali izven nje

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

S

10

120/90 - 10

57J

TL

652755

Z

10

130/90 - 10

61J

TL

652762

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

16

100/80 - 16

50P

TL

622580

Z

16

120/80 - 16

60P

TL

622581

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

PRVA OPREMA

KODA

S

14

120/70 R 14

55H

TL

Yamaha TMAX 500cc (2004)

633720

S

15

120/70 R 15

56H

TL

Yamaha TMAX 500cc (2008)

624501

L

Z

15

160/60 R 15

67H

TL

Yamaha TMAX 500cc (2008)

624502

L

PRVA OPREMA

KODA

KODA

SPEC

KOMENTARJI

SPEC

KOMENTARJI

SPEC

KOMENTARJI


UPORABA

ZGRADBA

TEHNOLOGIJA

TEKMOVALNA (DEŽNA) V celoti dirkalna pnevmatika za skuterje, primerna za mokro dirkalno stezo. Tekalna plast in zmogljivost s specifikacijami, primernimi za dirke

//

//

PRVA OPREMA

Vrhunska 12-colska pnevmatika za skuterje

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

KODA

S

12

100/90 - 12

49J

TL

624053

Z

12

120/80 - 12

55J

TL

624054

SPEC

KOMENTARJI

TEKMOVALNE Dirkalne pnevmatike za skuterje, homologirane za cestno vožnjo, nudijo izvrsten oprijem na suhih cestnih površinah. // // //

Pnevmatika za dirke s skuterji, homologirana za cestno vožnjo Polgladek dezen in posebej ojačena tekalna plast za takojšnjo odzivnost pri zavijanju Ima celo boljši oprijem kot priljubljena TT91 GP, katero nadomešča

Togost dezena je posebej optimizirana za takojšnjo odzivnost pri zavijanju

S/Z

PLA

VELIKOST

L/S

TT/TL

S

12

100/90 - 12

49J

TL

630748

S/Z

10

3.50 - 10

51P

TL

633325

90/90 - 10

50J

TL

633326

120/80 - 12

55J

TL

630749

Mehka

120/80 - 12

55J

TL

632408

Srednja

Z

12

PRVA OPREMA

//

KODA

SPEC

KOMENTARJI


60

DUNLOPOVE ZRAČNICE Dunlopove zračnice so izdelane na Japonskem in ustrezajo najvišjim standardom kakovosti. Uporabljajo samo najbolj izbrane materiale, ki zagotavljajo pravo ravnotežje med težo in odpornostjo ter omogočajo tanjše stene, obenem pa jamčijo za optimalno trdnost. Na voljo so tri specifikacije zračnic, od katerih vsaka izpolnjuje specifične zahteve za posamezno vrsto uporabe.

Vrste uporabe

* Cestne: Za vse cestne motocikle, od klasičnih in custom do avanturističnih, 1,4 mm * Motokros: Uporaba za MX na mehki in srednje trdi podlagi, 2,5 mm * Večje obremenitve: Visokokakovosten naravni kavčuk za Enduro, Cross Country in MX na srednje trdi in trdi podlagi, 3,5 mm

Vrste ventilov: TR4 PV78N

Raven ventil Ventil pod kotom 90°

Za dimenzije

Uporaba

Tip ventila

Položaj ventila

Debelina stene (mm)

Za dimenzije

Uporaba

Tip ventila

Položaj ventila

Debelina stene (mm)

10

2.50-10 ; 2.75-10

Motokros

TR4

Center

2.5

710075

18

4.50-18 ; 130/90-18

Cesta

TR4

Center

1.4

710073

10

2.50-10 ; 2.75-10 ; 80/90-10

Cesta

TR4

Center

1.4

12

3.00-12 ; 80/100-12 ; 100/80-12

Cesta

TR4

Center

1.4

710074

18

4.60-18 ; 110/90-18 ; 120/80-18

Cesta

TR4

Center

1.4

710123

710076

19

100/90-19 ; 110/80-19

Motokros

TR4

Center

2.5

12

60/100-12

Cesta

TR4

Center

710086

1.4

710116

19

100/90-19 ; 110/80-19

TR4

Center

3.5

710088

Center

2.5

710117

Velike obremenitve, naravni kavčuk

12

60/100-12

Motokros

TR4

14

180/80-14

Cesta

TR4

Center

1.4

710115

19

110/90-19 ; 120/90-19 ; 120/80-19

Cesta

TR4

Center

1.4

710124

14

2.50-14 ; 60/100-14 ; 80/80-14

14

3.00-14 ; 80/100-14 ; 90/100-14 ; 90/90-14

Cesta

TR4

Center

1.4

710077

19

TR4

Center

2.5

710104

TR4

Center

1.4

710078

110/90-19 ; 120/90-19 ; 120/80-19

Motokros

Cesta

14

19

110:120/90*120/80-19 SH TR4 NR

Center

3.5

710105

Motokros

TR4

Center

2.5

710079

Velike obremenitve, naravni kavčuk

TR4

90/100-14

15

130/90-15 ; 140/90-15 ; 140/80-15 ; 150/80-15

Cesta

TR4

Center

1.4

710108

19

120/70R19

Cesta

TR4

Center

1.4

710130

19

2.50-19 ; 70/90-19 ; 70/100-19

Cesta

TR4

Center

1.4

710085

15

130/90-15 ; 140/90-15 ; 180/70-15

Cesta

PV78N

Center

1.4

710109

19

3.00-19 ; 90/100-19 ; 90/90-19

Cesta

TR4

Center

1.4

710101

15

150/90-15 ; 170/80-15

Cesta

PV78N

Center

1.4

710091

19

3.25-19 ; 4.10-19 ; 110/80-19 ; 100/90-19

Cesta

TR4

Center

1.4

710127

16

130/90-16 ; 140/90-16 ; 150/80-16

Cesta

PV78N

Center

1.4

710110

16

180/65-16

Cesta

TR4

Center

1.4

710129

16

3.00-16 ; 80/100-16 ; 90/90-16

Cesta

TR4

Center

1.4

710092

16

4.60-16 ; 110/90-16 ; 120/90-16

Cesta

TR4

Center

1.4

710093

16

90/100-16

Motokros

TR4

Center

2.5

710080

16

90/100-16 ; 100/90-16

Cesta

TR4

Center

1.4

710118

16

MT90B16 ; MU85B16 ; 130/90-16

Cesta

TR4

Center

2.5

710128

16

MT90B16 ; MU90B16

Cesta

TR4

Izvencentra

1.4

710094

17

110/70-17

Cesta

TR4

Center

1.4

710095

17

120/70R17

Cesta

R4

Center

1.4

710096

17

130/70-17

Cesta

TR4

Center

1.4

710097

17

140/70-17

Cesta

TR4

Center

1.4

710098

17

140/70R17 ; 150/60R17

Cesta

TR4

Center

1.4

710125

17

150/70-17 ; 160/70-17 ; 180/60-17

Cesta

TR4

Center

1.4

710099

17

2.25-17 ; 2.50-17 ; 70/100-17

Cesta

TR4

Center

1.4

710081

17

2.75-17 ; 3.00-17 ; 90/90-17 ; 100/80-17

Road

TR4

Center

1.4

710111

17

200/55R17

Cesta

TR4

Center

1.4

710131

17

4.50-17 ; 130/90-17 ; 140/80-17 ; 150/80-17

Cesta

TR4

Center

1.4

710113

17

4.60-17 ; 120/90-17 ; 120/80-17 ; 130/80-17

Cesta

TR4

Center

1.4

710112

Platišče (in)

SAP

17

70/100-17

Motokros

TR4

Center

2.5

710082

18

100/100-18

Motoros

TR4

Center

2.5

710083

18

110/100-18 ; 120/100-18

Motokros

TR4

Center

2.5

710084

18

110/100-18 ; 120/100-18 ; 120/90-18

Velike obremenitve, naravni kavčuk

TR4

Center

3.5

710103

18

2.75-18 ; 3.00-18 ; 3.60-18 ; 80/90-18 ; 90/90-18

Cesta

TR4

Center

1.4

710114

18

4.00-18 ; 110/100-18 ; 120/100-18 ; 120/90-1

Cesta

TR4

Center

1.4

710126

18

4.10-18 ; 90/100-18 ; 100/90-18

Cesta

TR4

Center

1.4

710100

Platišče (in)

SAP

19

70/100-19

Motokros

TR4

Center

2.5

710087

21

2.50-21 ; 70/100-21

Cesta

TR4

Center

1.4

710089

21

2.75-21 ; 3.00-21 ; 80/90-21 ; 80/100-21 ; 90/100-21

Cesta

TR4

Center

1.4

710106

21

2.75-21 ; 3.00-21 ; 80/90-21 ; 80/100-21 ; 90/100-21

Motokros

TR4

Center

2.5

710107

21

80/100-21 ; 90/100-21

Velike obremenitve, naravni kavčuk

TR4

Center

3.5

710090

21

MH90-21 ; 80/90-21

Cesta

TR4

Center

1.4

710102


TEHNIČNE INFORMACIJE REFERENČNI PREMER EUROCODE ZA VELIKOSTI VENTILOV 1

Pnevmatika za motorna kolesa (obvezno samo za premer platišča 13 palcev in več)

2

Indeks nosilnosti in simbol hitrosti

3

Največja dovoljena obremenitev in tlak (ZDA in Avstralija)

4

Ime blagovne z namke

5

Država izvora

8 13 6 1

Trgovsko ime

7

Oznaka DOT

8

Evropska homologacijska številka in oznaka države, ki daje pooblastila

9

Oznaka dezena

10

Smer vrtenja

11

Uporaba brez zračnice ali z njo

12

Podatki o zgradbi nosilnega ogrodja (karkase)

13

Opis dimenzij: širina, presečno razmerje, zgradba pnevmatike, premer noge

14

Teden in leto proizvodnje

MADE IN FRANCE

6

2

5

4

11 9

10 12 3

INDEKS NOSILNOSTI

Kg

INDEKS NOSILNOSTI

Kg

SIMBOL HITROSTI

Km/H

21

82.5

53

206

F

80

22

85

54

212

G

90

23

87.5

55

218

J

100

24

90

56

224

K

110

25

92.5

57

230

L

120

26

95

58

236

M

130

27

97.5

59

243

N

140

28

100

60

250

P

150

29

103

61

257

Q

160

30

106

62

265

R

170

31

109

63

272

S

180

32

112

64

280

T

190

33

115

65

290

U

200

34

118

66

300

H

210

35

121

67

307

V

240

36

125

68

315

W

270

37

128

69

325

ZR

+ 240

38

132

70

335

39

136

71

345

40

140

72

355

41

145

73

365

42

150

74

375

43

155

75

387

44

160

76

400

45

165

77

412

46

170

78

425

47

175

79

437

48

180

80

450

49

185

81

462

50

190

82

475

51

195

83

487

52

200

14

7


62

BeleĹžke


BeleĹžke


64

BeleĹžke


BeleĹžke


66

ZAGOTOVITE SI NAJNOVEJŠE NOVICE O PNEVMATIKAH DUNLOP Ponosni smo na naš širok seznam pnevmatik za prvo vgradnjo. Želimo, da imate tudi vi najnovejše informacije, da tako lahko pomagate kupcu pri pravi izbiri. Če želite prejeti vse novice, ki jasno pokažejo, zakaj je Dunlop prva izbira na področju pnevmatik, se prijavite na naš seznam za novice za prodajalce. Prijava je hitra in enostavna:

SKENIRAJTE KODO QR ALI OBIŠČITE OE.DUNLOPMOTORCYCLE.EU


DA BI DOBILI ŠE VEČ INFORMACIJ O ZNAMKI DUNLOP, UPORABITE MYWAY. / Novi, izboljšani spletni portal za vse prodajalce Goodyear Dunlop / Nabava iz skladišča, preverjanje dostave, pregled naročil / Preberite najnovejše rezultate testov ter priporočila znamk Goodyear in Dunlop / Dostop do knjižnice vseh marketinških gradiv, ki vam lahko pomagajo pri poslovanju

Prijavite se danes www.myway.goodyear.com


GOODYEAR DUNLOP SAVA TIRES, proizvodnja pnevmatik, d.o.o. Škofjeloška 6 4000 Kranj, Slovenija T +386(0)4 2077 142 F: +386(0)4 2077 504 E-mail: tomaz_berus@goodyear.com

/DunlopMoto @DunlopMoto

www.dunlopmotorcycle.eu

2017 Dunlop Slovenia (SL) Product Price List  

2017 Dunlop Slovenia (SL) Product Price List