Page 1

UPPDRAG:

WORLD CHAMPION HARVEST PATRIK SANDELL FÖRADLINGAR WORLD RALLY COLLECTION A PROFILE CENTERS

MOT VÄRLDSMÄSTARTITELN 2014

TRYCKTEKNIK OCH METODER

CHAMPIONSHIP

BY JAMES HARVEST


HARVEST

PROFILE

CENTERS

PROFILBRANSCHENS DREAMTEAM Under förra seklet skapades Harvest Profile Centers – ett nätverk med målsättningen att vara de absolut bästa inom profilbranschen. Den gemensamma nämnaren för oss Harvest Profile Centers är att alla arbetar med James Harvest Sportswear och andra starka varu­märken. Ett Harvest Profile Center andas kunskap, kreativitet och affärsmannaskap inom området profil- och presentreklam. Starka varumärken och unika produkter Alla Harvest Profile Centers arbetar med starka varumärken och unika produkter som du bara hittar hos just ett Harvest Profile Center. Exempel på sådana unika produkter är Collection A by James Harvest och kollektionen för Sweden World Rally Team och Patrik Sandell.

Utbildning och utveckling Vår mission som ett Harvest Profile Center är att tillföra kunskap om och på vilket sätt profilprodukter kan användas i din verksamhet. Med vår kompetens och erfarenhet skapar vi kreativa lösningar och ger dig vägledning inom segmentet profilkläder och presentreklam. Miljö och etik Miljö och etik är viktiga frågor för James Harvest Sportswear och för nätverket Harvest Profile Centers. Vi bevakar mycket noga hur våra leverantörer behandlar sina anställda samt frågor som berör miljön vid produktionen av produkter till James Harvest Sportswear.


PATRIK SANDELL Harvest Profile Centers och Sweden World Rally Team med Patrik Sandell möts och skapar ett profilprogram tillsammans.

Patrik Sandell, som siktar mot rallyns världsmästartitel, kom i kontakt med representanter från Harvest Profile Centers för några år sedan och ett samarbete inleddes. Som 17-åring startade Patrik sin rallykarriär i en Ekonomi-Golf Gti Mk 1. Under de första åren spenderade Patrik och hans pappa mer tid i garaget än på specialsträckorna för att reparera bilen efter alla krascher. Enligt Patrik gjorde detta honom till en bättre förare. Senare i livet, med kännedom och kunskap om naturlagarna och sina begränsningar var Patrik redo för större utmaningar. Efter att gått vidare till värre standardbilar, började Patrik fightas mot den svenska eliten. Nu kan Patrik koncentrera sig på målsättningen att bli världsmästare i en WRC-bil 2014 och Harvest Profile Centers vill gärna stötta honom på den spännande resan. Nu är målet tydligt och klart – att bli världsmästare.

Att få följa Patriks väg mot världsmästartiteln ska bli mycket intressant och vi som Harvest Profile Centers ser det som otroligt givande och nyttigt att se Patriks målbild genomföras. Vi ska göra vad vi kan för att få Patrik högst upp på pallen 2014. Harvest Profile Centers är en stark grupp av professionella återförsäljare där service, kunskap och kvalitet är självklarheter i det dagliga arbetet. Kunskap i kombination med kvalitetsprodukter från James Harvest Sportswear är en garanti för ett framgångsrikt profilprogram. Vi vill gärna samarbeta med dig också och se hur vi tillsammans kan utveckla din profil och hjälpa dig att bli världsmästare i din bransch. Oavsett om det gäller kläder, sommargåvor eller något annat.


FÖRADLING

ATT PROFILERA EN FRAMTIDA VARLDSMASTARE Vi på Harvest Profile Centers har tagit fram en exklusiv och unik kollektion tillsammans med Patrik Sandell och Sweden World Rally Team för att visa hur kläder kan bli mer levande med hjälp av förädlingar. Ett plagg med märkning och förädlingar är en perfekt budbärare och ett tydligt verktyg för att skapa en profil och stärka teamkänslan. Att få möjligheten att göra en kollektion som andas fart och spänning är för oss på Harvest Profile Centers extra roligt. Vi har hämtat inspiration från verktyg och motordelar som andas garage, olja och rally. Vi har tittat på allt från former på verktyg till hur profilering I rallyvärlden ofta ser ut. Det finns mycket att inspireras av när vi skrapar på lite på ytan. Det gäller förmodligen också ditt företag och din bransch. Slutresultatet är sex plagg i vitt och marint som på ett tydligt sätt visar hur en framtida världsmästare vill uppfattas och synas i olika sammanhang. Välkommen in till oss för att granska kollektionen närmare och för att se över hur du kan bygga din egen världsmästarprofil.

FÖRADLINGSTEKNIKER OCH METODER Vävda etiketter Vid stora upplagor är en vävd etikett ofta billigare än direktbrodyr eller broderat märke. En vävd etikett klarar att återge finare detaljer än t ex brodyr. Etiketterna värms eller sys fast. Direktbrodyr Brodyr är slitstarkt och upplevs ofta som exklusivt. Varje plagg broderas individuellt. Ett mönsterkort för din brodyr tas fram. Embossing/lasergravyr Embossing »bränner« in motivet, effekten blir diskret och exklusiv. Broderade märken Brodyren görs på en bärare som sedan sys eller värms fast. Dessa märken kan även läggas på lager för återkommande

produktioner. Ovanstående är återgivet i stora drag, och ibland kan man använda oväntade produktionsmetoder för att uppnå andra effekter. Screentryck Den enklaste och många gånger bästa tryckmetoden. Används mest till lättare konfektion. Screentryck görs oftast direkt på plagget. Det finns flera varianter på färg och appliceringsmetoder som ger olika slutresultat, t ex färg som sväller, flera färglager m m. Transfertryck Transfertryck görs på en bärare som sedan värms fast på plagget. Ger god detaljrikedom och distinkta färger. Det möjliggör lagerhållning för senare färdigställning.


WORLD RALLY

CHAMPIONSHIP

World Rally Championship, förkortas WRC eller Rally-VM, är världsmästerskapet i rally. Mästerskapet organiseras av det internationella motorsportförbundet FIA sedan 1973. Deltävlingar har hållits i över trettio länder genom tiderna. Förarmästare och konstruktörsmästare koras enligt ett gemensamt poängsystem. Den förare som vunnit flest mästerskap är Sébastien Loeb. På konstruktörssidan har Lancia flest framgångar. Två svenskar har genom åren blivit världsmästare. 1979 blev Björn Waldegård den förste officiella världsmästaren någonsin, bakom ratten på en Ford Escort RS 1800 samt MercedesBenz 450 SLC. Stig Blomqvist är den andre svensk som tagit titeln. Detta gjorde han 1984 i en Audi Sport Quattro. För 50 år sedan Rallyvintern 1963-1964 hände något riktigt stort. En liten, söt, röd bil med vitt tak körde ifrån alla betydligt starkare konkurrenter och tog hem totalsegern i rallysportens kanske populäraste tävling – Monte Carlo-rallyt. Mini som uppfattats som ett billigt och ekonomiskt fordon blev en ikon, en legend – Mini Cooper var nu en sportvagn.

Sweden World Rally Team SWRT är grundat av Sveriges stora rallyprofiler; Björn Waldegård, Stig Blomqvist, Thomas Rådström, Jan Petterson, Leif Asterhag och Staffan Parmander. Tillsammans har de hundratals VM-starter, delsegrar och flera VM-guld. De har levt för rally under många år - och gör det fortfarande. De har en gedigen kompetens, engagemang och stort intresse att se sporten växa sig stark i Sverige igen. SWRT vill skapa ett rallyteam med de rätta förutsättningarna för att lyckas. Ekonomiskt stöd, coachning, trygghet, mental träning. Och inte minst trygga återväxten inom sporten. Med rallyföraren Patrik Sandell i spetsen för satsningen 2012-2014 har vi redan ett etablerat varumärke att börja bygga SWRT och svensk framtida rallyhistoria på.


COLLECTION EXKLUSIVT

ASHEVILLE

Collection A finns endast hos Harvest Profile Centers. Enligt många branschens bästa produktlinje. Självklart hittar du den bara hos branschens proffsigaste aktörer.

I Collection A by James Harvest finns klassiska leisureplagg som endast finns tillgängliga via ditt lokala Harvest Profile Center. Branschens, enligt många, bästa T-shirt (American T) trängs med branschens bästa piké (American Poloshirt). Därutöver ryms det traditionella huvjackor och sweatshirts. Alla av yppersta kvalitet med påkostade detaljer. Sköna slitstarka plagg som trivs bäst när de används. Dessutom finns James Harvest Sportswears ordinarie sortiment att tillgå med allt ifrån T-shirts, pikér, tröjor, jackor, kepsar och väskor.

www.jamesharvest.se


A ABERDEEN

ARLINGTON

AMERICAN T


VAD KAN VI GÖRA FÖR DIG? Harvest Profile Centers representerar Sveriges bästa återförsäljare av profilkläder och presentreklam. Vi kan profilering och vet hur företag på bästa sätt använder sig av profilkläder, profilering och presentreklam i sin marknadsföring och sin dagliga verksamhet. Vi vet hur viktigt det är för dig att framstå som det kvalitativa företag du representerar, vi vet hur profilprodukter kan stärka upp din kärnverksamhet och ge dig det

förtroende och uppmärksamhet som du söker hos dina kunder och intressenter. Harvest Profile Centers kan hjälpa dig med allt från den lilla produkten till ett helt koncept som kollektionen för Patrik Sandell är ett exempel på.

Nu AterstAr bara en frAga - vad kan vi göra för dig?

jamesharvest.se

Harvest Profile Center  

Harvest Profile Center meets rally driver Patrik Sandell. + Collection A by James Harvest Sportswear.