Page 1

Inside: Pukkelpop 2011


inhoud

Pukkelpop


voorwoord


Dit magazine gaat over Teun. Maar wie is hij eigenlijk? Om op dat antwoord te komen stelde ik hem een aantal vragen.

Als er een ding is wat jij zou veranderen in de wereld, wat zou dat dan zijn?

Wie ben je?

Wat is jou missie voor de komende jaren?

Mijn naam is Teun van Asten. Ik ben 22 jaar en kom uit Lierop, een klein dorpje in de buurt van Eindhoven. Wie ik precies ben moet ik nog achter gaan komen in de komende jaren.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben een poging aan het doen om muziek te produceren. Een aantal jaren geleden heb ik een cursus gevolgd waardoor ik hier heel goed mee overweg kan. Omdat ik student ben heb ik niet veel geld te besteden waardoor ik helaas geen volwaardige apparatuur aan kan schaffen om te produceren. Naast het produceren draai ik als dubstep DJ en organiseer ik dubstep feesten en een festival.

Luister je dan alleen dubstep?

Nee ik luister ook heel veel andere muziek zoals punk, poppunk, hardcore(de gitaar versie) en ook mainstream muziek. Tegenwoordig kan ik me heel erg vinden in Moombahton, een opkomende muzieksoort die is voortgevloeid uit dubstep, house en reggaeton.

3

Dat is een moeilijke vraag die je me stelt Teun. Er zijn namelijk genoeg dingen die ik zou willen veranderen in de wereld. Een mooi voorbeeld daarvan zou de houding van mensen kunnen zijn. Ik merk dat er heel veel mensen heel erg snel een oordeel klaar hebben staan over iemand terwijl ze die persoon nog niet eens kennen.

Naast het afronden van CO IEMES op Fontys Hogescholen ga ik ervoor zorgen dat ik een eigen creatief bedrijf kan beginnen. Wat voor bedrijf het precies moet gaan worden weet ik nog niet. Ik wil dit gaan doen door middel van een team op te zetten met bekenden van mij waarvan ieder zijn eigen speciale kwaliteiten heeft die ik nodig heb om succesvol te worden. Daarnaast wil ik me verder gaan specialiseren in mediadesign.

Wat is kenmerkend aan jou? Ik ben heel erg gedreven in de dingen die ik leuk vind. Daar stop ik dan ook meteen al mijn tijd in. Als voorbeeld neem ik daarbij mijn festival. Omdat het organiseren van een festival me geweldig leek heb ik er samen met mijn vrienden een op poten gezet. Ondertussen is het een festival met veel uitbreidingskansen en een gezond verleden. Ik hoop dat het ook zo gaat met het maken van mijn muziek in de komende jaren.


4


Na heel veel gedoe ben ik toegelaten op het CO IEMES. Voordat ik meer ga vertellen over mijn beleving van deze opleiding vertel ik het verhaal over de reden waarom ik op deze school terecht ben gekomen en hoe dat tot stand is gekomen in de loop der jaren.

De eerste schooljaren

Het begon in Eindhoven op de school ROC Handel & Marketing. Dit was voor mij een doelloze keuze nadat ik zorg & welzijn had afgerond op kader niveau(lager dan vmbo theoretisch) met gemiddelde cijfers. Volgens mijn papieren zou ik niet toegelaten mogen worden op die school, maar wanneer je gewoon netjes je centen betaald mag je volgens mij gewoon lessen gaan volgen op de scholen van het ROC. Een echt intake gesprek was het dan ook niet, het was meer een kwestie van je gezicht laten zien en de hand schudden waarna ik werd aangenomen. Wat mij betreft in die tijd een aangename beleving aangezien ik niet van plan was om erg veel aan school te gaan doen. Het eerste jaar begon dan ook meteen goed voor mij, ik hoefde letterlijk niks te doen tot aan het einde toe. De inhoud van de lessen interesseerde me niet echt maar dat maakte niet erg veel uit, ik wilde mijn papiertje halen en er verder niet al teveel over na gaan denken. Dit was ook het jaar dat ik begon met mijn eigen festival, Peteyfest. Daarna begon het tweede leerjaar. Het begon eigenlijk al meteen niet erg lekker, door Peteyfest had ik het licht gezien en begon de opleiding steeds minder leuk te vinden. Ik moest op zoek naar een stage bedrijf en kon er bijna geen vinden.

5

Op het laatste moment kon ik nog terecht bij een slijterij in Asten, wat naast mijn eigen dorp Lierop ligt. Ik heb in de betreffende slijterij geen beste naam gemaakt, het interesseerde me zo weinig wat er in die winkel gebeurde dat ik van elke pauze effectief gebruik maakte. Na een tijdje begon de bedrijfsleider zich aan me te ergeren waarna er een gesprek plaatsvond met mijn studiecoach van het ROC. In dat gesprek werd besloten om te stoppen met die stage vanwege mijn laksheid en moest ik op zoek naar een nieuwe stage. Ik deed niks bij de slijterij vanwege het toekomstbeeld wat ik steeds voor me zag, dat ik voor de rest van mijn leven in een simpele winkel zou staan waar ik niks mee op zou schieten.

“Ik heb mezelf ziek gemeld en ben nooit meer terug gekomen� Met dat beeld moest ik op zoek naar een nieuwe stage. Eigenlijk kon het ook niet anders dan fout gaan, een nieuwe stage zoeken met deze opleiding in de achterbroek ging hoe dan ook fout. Een stage bij de Karwei in Someren was mijn laatste optie en heb ik aangenomen. Ik heb er mijn best gedaan en kon het goed vinden met de meeste werknemers. Toch kon ik het niet meer aan met de gedachte dat ik voor de rest van mijn leven in een winkel moest staan. Ik wist van mijn eigen toen ook dat ik wel meer potentie had en iets creatievers moest gaan doen. Ik heb mezelf ziek gemeld en ben nooit meer terug gekomen. Na de keuze om te stoppen met deze stage heb ik ook een einde gemaakt aan mijn opleiding na een verhelderend gesprek met een van de docenten op het ROC. Het was tijd voor iets nieuws, iets waar ik gelukkig van zou worden.


Het begin van iets nieuws

Ik was gestopt met de opleiding op het ROC voor Handel & Marketing. Ik kon geen nieuwe school meer vinden voor het opvolgende schooljaar. Om die reden heb ik er toen voor gekozen om een cursus te gaan doen om me in iets creatiefs te gaan specialiseren. Ik wilde altijd al muziek produceren waarna een speciale opleiding in mijn zicht kwam, het Sound Education in Utrecht. Elke twee weken ging ik hier drie keer naartoe. Ik heb daar alles geleerd over het produceren van muziek, het masteren van de muziek en het opzetten van een studio. Na een jaar was het voorbij en kreeg ik mijn diploma van de opleiding na heel hard werken overhandigd. Daardoor draag ik de titel van Pro-audio & Recording Engineer. Het was voorbij, wat moest ik nu gaan doen? Ik had helemaal geen opleiding afgemaakt dus ik ging meteen naar het ROC in Tilburg. Een school naast het IEMES waar ik voor evenementen kon gaan leren. Na een brief te hebben gestuurd kon ik op gesprek komen bij de opleiding. Een jaar of twee daarvoor was ik al eens ooit daar op gesprek gekomen en wisten ze (gek genoeg) nog steeds wie ik was. Het was een goed gesprek maar moest er toch voor kiezen om niet naar die opleiding te gaan. Volgens de mevrouw waarmee ik het gesprek had wist ik zelf al hoe ik mijn toekomst in ging vullen. Ik had zoveel passie voor mijn eigen hobby’s dat ze voor mij geen toekomst zag op die opleiding omdat ze dacht dat ik er na een jaar al mee zou gaan stoppen. Ze had er ook zeker gelijk in. Ik ben die dag niet met spijt te deur uitgelopen, wel wist ik totaal niet hoe ik mijn toekomst in moest gaan vullen.

Toen ik thuis kwam vertelde ik dit verhaal aan mijn moeder. Ik dacht op het begin echt dat ze het belachelijk zou vinden dat ik niet voor die opleiding had gekozen, maar ze stelde me al meteen gerust. Ze dacht zelf ook dat dit niks voor mij was. Hoe dan ook, ik moest voor de zomervakantie iets hebben gevonden. In die weken heb ik voor de eerste keer ooit nagedacht om naar het HBO te gaan. Ik wilde niet zomaar naar een HBO, de eerste keer dat ik de site van Fontys ACI bezocht had ik meteen mijn keuze gemaakt. Ik moest en zou CO IEMES gaan doen in Tilburg. Ik had alleen het vmbo kader afgemaakt dus er moest een andere manier zijn om mij op het HBO te krijgen. Ik heb naar heel veel scholen gekeken zoals de vavo, een soort van havo die je in een verkorte tijd kan afronden. Toch dachten mijn ouders dat dit niet de oplossing was en zochten een andere school voor mij. Dit werd het Luzac College in Eindhoven waar ik een aantal vakken afrondde op havo niveau die van belang waren voor het HBO. Na die opleiding ging ik een 21+ test afleggen bij de Fontys en ontving ik een bevestigingsbrief dat ik was aangenomen. Ik ben zelden zo gelukkig geweest en dat heb ik ook flink gevierd in de zomervakantie die daar op volgde.

6


CO iemes

De eerste week op CO IEMES begon meteen goed. Vanaf het begin wist ik dat deze opleiding precies bij mij past. Het was even wennen om op een hbo te starten omdat ik nog nooit op dit niveau had gewerkt, toch kon ik de eerste lessen zoals iedereen goed volgen en ging ik meteen al elke dag met plezier naar school.

Eerste tentamenweek

Daar was het dan, mijn eerste tentamenweek op het hbo. Na deze tentamenweek kregen we een beoordeling aan de hand van de behaalde scores. Ik kreeg helaas een B-advies. Dat wil zeggen dat ik een beginnende achterstand had. Ik heb die eerste week twee onvoldoendes gescoord, werk aan de winkel dus.

Project I

Ondertussen waren we al bezig met een project waarbij we een evenement moesten houden met een informatief tintje. Het begin van dit project verliep erg moeizaam, ook al was het super gezellig met mijn groepsgenoten. Pas richting het einde van het project kwamen de ideeën opborrelen en stonden we allemaal achter ons concept. We hadden een erg mooi poppodium geregeld, De Pul in Uden. Hier konden we al onze concepten perfect tot in de puntjes uitwerken in de drie beschikbare zalen. Uiteindelijk zijn we hiervoor als een van de beste beoordeeld, dat was een mooie beloning voor al het harde werk wat we erin hadden gestoken.

“Ja hoor, ik had weer eens een B-advies te pakken”

Tweede tentamenweek

Omdat het project samenviel met het studeren voor de tentamens heb ik mij niet voor de volle 100% in kunnen zetten waardoor ik helaas weer een onvoldoende scoorde voor de daaropvolgende tentamenweek. Ja hoor, ik had weer eens een B-advies te pakken. Dit was dan ook meteen het punt voor mij om ervoor te zorgen dat ook ik de volgende tentamenweek voor een mooi A-advies zou zorgen.

7

“ik lijk wel een nerd! ”

Vanaf na de eerste tentamenweek begon ik echt te merken dat ik vooruitgang boekte op school. Ik begon steeds meer vakken goed te beheersen en begon me in de flow te voelen van IEMES. Voorgaande jaren ging ik nog elk weekend iets doen, tegenwoordig is dat wel anders. Ik heb genoeg weekenden overgeslagen om aan school te werken, ik lijk wel een nerd! Toch voel ik me niet zo omdat ik weet dat ik hier nog veel mee kan bereiken als ik er hard mijn best voor doe. Omdat ik geen echte vooropleiding heb gehad moet ik net wat harder werken dan sommige anderen om goed te scoren.

Derde tentamenweek

Nu was ik helemaal goed voorbereid. De weekenden die ik thuis had doorgebracht loonde mij enorm terug. Ik scoorde deze keer voor alles een voldoende, wat nog belangrijker was: ik hoefde voor de eerste keer geen hertentamens te maken. Na 5 dagen rust moesten we weer aan de bak. Tijd om de derde periode in te gaan.

Project II Vanaf de derde periode begonnen we aan een nieuw project. Met heel veel geluk had onze studiecoach voor ons geregeld dat we een opdracht mochten doen voor Chef Special. Het was duwen en trekken voordat we precies wisten wat we wilden gaan doen met dit project. Mijn projectgroep was vanaf het begin vastberaden om hoog te gaan scoren. Toch botste het af en toe en ging het er hard op. We hielden gelukkig privé en werk gescheiden waardoor we heel gemakkelijk ons werk konden doen. Uiteindelijk was onze opdrachtgever meer dan tevreden en kan ik terug kijken op een geslaagde periode van hard werken die zich zeker nog terug zal betalen. Nu is het uitkijken naar de laatste periode met tentamens en mijn assessment. Wil je weten hoe het is afgelopen? Volg me dan in de rest van mijn studieloopbaan.

Gallerij >>>>

Neem een kijkje in de gallerij. Hier kun je mijn beste werk van het vak Media Design zien.


8


Elk jaar ga ik met mijn vrienden naar het Belgische festival Pukkelpop in Hasselt. Zo ook in 2011, het jaar dat het festival flink werd verrast door een grote storm. ge keer dat ik een volledi In 2010 was de eerste n aa n ge bezocht. Vier da editie van Pukkelpop ssen groot feest. Een mix tu een stuk was het een acht emuziek verdeeld over gitaarmuziek en danc k. podia, zon en veel dran sloot gek dat ik dat jaar al be Het was dan ook niet d het volledige weeken om ook het jaar daarop . naar Pukkelpop te gaan 2011 was aangebroke n, tijd om een kaartje te kopen. Dat was tenmins te de bedoeling. Door dat ik veel moest doen aan school had ik niet zove el tijd om te werken en kon ik niet meteen een ka artje kopen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Pukkelpop werden de combitickets uitverko ch t. Gelukkig kon ik toch no g kaarten bemachtigen voor twee dagen. Mijn vrienden die eerd er waren vertrokken ha dden mijn tent meegen omen en opgezet op he t campingterrein.

De dag dat we gi ngen was het prac htig weer, geen wolkje aan de lucht. Ik reed sa men met drie andere vrienden richting Hasselt. Omdat we in België aankwam en vonden we he t wel toepassselijk om er lekk ere Belgische pa tat te eten. We namen de afslag bij de snelweg en reden een voor ons onbekend do rpje binnen en gi ngen op zoek naar een koosjere friettent. Zoals je gewend bent in België kr ijg je bij het bestellen van ee n klein frietje ee n emmer vol. Zonder navigatie vertrokken we w eer en kwamen we in een vo lstrekt onbekend gebied terecht waardoor we de weg kwijt raakte n.

9

We reden uiteindelijk heel ver om en kwamen op een gekke manier vanuit de rich ting van Wallonië aan op het Pukkelpop terrein. Nor maal is het ongeveer een uur rijden vanuit mij n woonplaats, dit keer was het een rit van drie en een half uur. Gelukkig konden we op een goe de plek parkeren en waren we snel genoeg aangek omen bij het camping terrein tegenover de ing ang van het festivalterrein. Mijn vrienden hadden een hele mooie plek gereserveerd dicht bij een tore n. We proberen altijd een plek te zoe ken bij iets wat herkenbaar is om ook in de nacht onze plek terug te kunnen vinden na het nuttige n van de nodige versnaperingen.

en combimij hadden e an v n e d n e ri v naar het De meeste ze aankomst n o a n n e kk ro mijn ticket en vert daar een van m o in e rr gaan te festival dat moment te an v n e st ie rt n stekker dat lievelingsa uurlijk als ee at n e ld aa b me daar luisteren. Ik jven, maar had li b st e o m g in auffeur ik op de camp en met de ch m sa f e le b Ik id. begonnen al op voorbere camping. We e d p o g e w n elbox om van de hee n van onze ko re e d n lu p t e aken. meteen met h ’ dag van te m e jk li te e rg ve ‘on er alsnog een

Nadat we driekwartier op de camping zaten ging de zon ineens weg. “E r was toch geen regen voorspelt?” vroeg ik no g aan die vriend van mi j. Hij antwoordde daar na tuurlijk op met nee. W e hadden nog goed geke ken op Belgische webs ite voor het weer, daar sto nd nadrukkelijk op da t het weer perfect zou zijn voor het festival. De lucht begon er ste eds gekker uit te zien, het ging van een donkere vloed over naar een gr oene gloed. Ik had de lucht nog nooit op die manie r meegemaakt en mijn menselijke instinct de ed me vertellen dat het niet echt snor zat.


Het oog van de storm

lf genen. Wij hadden ze Nu begon het ook te re nt ren blij dat we in de te geen grote tent dus wa de Na n. ep konden zitte van onze vriendengro er te n het ook steeds hard eerste druppels bego en tent dicht moesten do waaien waardoor we de nnen kwam. omdat de regen naar bi t ens om, we zaten rech Daarna sloeg alles ine . We moesten met veel in het oog van de storm rouden om ervoor te zo kracht onze tent vasth van en kk te. Een aantal sto gen dat het niet inklap nd sto breken en de grond onze tent begonnen te zomern de hoogte van mijn aa t to k an bl l aa lem he tot gon zich om te vormen schoenen. De regen be t da op k en het uitzicht lee een heuse hagelstorm op zee. van een storm midden ik de echt in te zitten toen s pa De schrik begon er nten. te en cht naast onze eig toren om zag vallen di

Na alles besproken te hebben besloten er een paar vrienden om naar huis te gaan. Van sommige waren de tentjes en spullen helemaal vernield waardoor ze helemaal geen mogelijkheid hadden om nog 3 dagen op het festivalterrein te verblijven. Op dat moment hadden we nog helemaal geen weet van het nieuws rondom de storm. Na anderhalf uur werd er omgeroepen dat er een persconferentie aan zat te komen in een grote tent op de camping. We verzamelden ons daar en kregen het slechte nieuws te horen, 5 doden. Een daarvan is gestorven door de toren die ik heb zien vallen. We zijn de ochtend da arop naar huis vertrok ken nadat de organisatie va n Pukkelpop had beslo ten om het in zijn geheel af te lassen. Ik wens Pu kkelpop veel geluk toe me t de editie van 2012.

Toen de storm vo orbij was beseft e we nog niet helemaal wat er was gebeurd. Gel ukkig kreeg ik meteen bericht va n mijn vrienden dat het goed met ze ging en da t ze terug kwamen naar de camping.

10


Peteyfest In 2008 ben ik begonnen met een eigen festival, Peteyfest. Maak je klaar voor een exclusief inzicht in het ontstaan van dit festival.

Het begin Het begon in de zomervakantie van 2008. Ik bij werkte al een aantal jaren als vrijwilliger mee nlijk een festival genaamd Nirwana Tuinfeest. Eige niet daar ik dat al n merkte ik meteen in het begi de ik helemaal mijn ei in kwijt kon, maar toch keer doen elk jaar weer terug om mijn klusjes daar te en het ten rpla vloe en, hekk zoals het zetten van de nodige verf werk. nisaIn het begin keek ik heel erg op naar de orga ts plaa een g graa tie en wilde ik daar zelf ook heel anheel ik in krijgen in de toekomst, maar omdat ts voor ders denk dan die organisatie zou een plaa mij daar nooit bestemd zijn. borToen begon langzaam het idee bij me op te ezien relen om zelf iets te gaan organiseren aang en ik toch niet bij Nirwana kon komen. In de wek wat ik heb t fees opvolgend aan het Nirwana Tuin ideeën gemaakt en de naam voor het festival werd me al heel snel duidelijk.

Bij mijn ouderlijke woning had mijn broer in de jaren ervoor een hok genaamd “Petey”.

11

Deze naam heeft mijn broer uit de beste com edy die er bestaat, Dumb And Dumber. Om wat specifieker te zijn is het de naam van het dode vogeltje wat aan het blinde jongetje in de film werd verkocht. Als je totaal niet weet waar ik het over heb raad ik je toch echt aan om deze film nog eens te kijken. Nadat mijn broer het huis verliet nam ik het hok van hem over en kwamen er ook bij mij rege lmatig vrienden over de vloer in de Petey. Ik hoefde dus geen moment te twijfelen om het festival Peteyfest te noemen. Ik weet nog heel goed dat ik de naam vertelde aan mijn vrienden en bekenden. Meteen kwamen de woordgrappen al over de naam en werd ik natuurlijk weer eens niet serieus genomen over mijn plannen. Gelukkig deed het me allemaal niks wat ze zeiden, ik wist heel erg goed waar ik mee bezig was. De tweede stap die ik maakte voor het opze tten van Peteyfest was een organisatie bij elkaar trommelen. Als eerste ging ik naar mijn beste vrie nd Martijn die het gelukkig meteen zag zitten om dit te doen. Daarna was het de beurt aan heel mijn vriendengroep, we waren in die tijd met 13 man.


te Het idee achter Peteyfest werd dat wij als eers omonze een dancefestival gingen opzetten in vals geving omdat er in Lierop al twee rockfesti e danc naar echt niet waren. Wij luisterden zelf hier n zage r gerelateerde muziek in die tijd maa al wel een mooie kans in. Ik moest deze muziek electro regelmatig aanhoren en kon de muziekstijl t bij dich best ers wel waarderen, deze kwam imm rock gezien de snelheid en intensiteit. style We kozen ervoor om house, electro en hard st mee het te vertegenwoordigen, de stijlen die at werden gewaardeerd in onze omgeving. Omd te we nog helemaal geen geld hadden om iets nden vrie onze organiseren legde iedereen van wat groep 15 euro in om op die manier toch nog slaan. geld te hebben om een aantal dingen in te een van tent We huurden een erg goedkope van bedrijfje uit de buurt en kochten tapbier in and Bavaria en begonnen twee weken voorafga . aan Peteyfest met de ticketverkoop

Peteyfest I We begonnen met opbouwen. Het tentenbedrijf kwam langs waarmee we de ten t in een hevige regenbui op moesten zetten. Heel ons terrein werd een grote modderpoel en het was erg koud. Maar de tent stond en het licht en gel uid kon worden ingebouwd. Omdat dit de eerste keer was dat we een festival gingen organiseren hadden we er helemaal niet over nagedacht om ons te verzek eren. Mijn moeder attendeerde mij daar nog op de dag voordat het zover was. Helaas was het te laat en moesten wij het risico maar gaan nemen. Het gevaarlijke daaraan was dat er in de naastliggende loods een grote berg hooi lag en wij met heel de organisatie gewoon rookten waa rdoor het nog wel eens slecht af zou kunnen lopen. De dag van Peteyfest was aangeb roken. Het was voor ons een grote verassing hoe veel bezoekers er zouden komen. Ik verwachtte zelf ongeveer 150 bezoekers, maar dat werden er al snel 250. Naarmate het donker begon te wo rden merkten we hoe weinig licht we hadden geh uurd. Je zag geen steek in de tent, maar daar werd het alleen maar gezelliger op. Het was echt een underground sfeer en de muziek deed het erg goed bij het publiek, wat voornamelijk bekenden van ons waren op enkele vriendengroepen na.

Omdat het de eerste keer was dat we een festival organiseerden maakten we natuurlijk een aantal fouten, bijvoorbeeld bij de bar. De fusten bier waren zo neergezet dat naarmate er meer werd gedronken er over de fusten heen moest worden geklommen en er sommige fusten moesten worden ger old waardoor er een grote hoeveelheid sch uim aan te pas kwam. Verder is de eerste edi tie erg goed gegaan en dat kunnen onze bezoek ers beamen. Omdat deze eerste editie een suc ces was konden we er niet meer omheen, we wilden verder gaan in de toekomst. Metee n hadden we ambitie om er een groot festiva l van te gaan maken. Omdat onze eerste editie in oktober was en het weer niet om aan te voelen was maakten we me meteen de afspraak om het dit keer in de meivakantie te doen. In mei is het immers beter weer dan in oktober.

Peteyfest II

richtten we in februari Voor de tweede editie we . Op deze manier zijn 2009 een stichting op chte sle ele tu voor de even zelf niet aansprakelijk ten gif g zonder belastin gevolgen en kunnen we g teen nadat de stichtin krijgen van derden. Me te en we met het woord was opgericht begonn moest t da en t II kwam eraan verspreiden, Peteyfes r wat jaa dden in het eerste iedereen weten. We ha een or we geld hadden om winst gemaakt waardo aantal DJ’s in te huren. le stijlen house & hardsty Nog steeds werden de ten d. Om die reden boek het meest gewaardeer en UH KR lijk formaat. DJ we twee DJ’s van rede j de bi er mag tegenwoordig The Pitcher. The Pitch k de worden gerekend. Oo grootste in het genre de n aa ig rd rt tegenwoo house DJ KRUH operee zijde van DJ Tiesto.

12


dzakelijk om Voor de tweede editie was het noo ein waar we iets te verhuizen naar een nieuw terr is ook meteen meer bezoekers kwijt konden. Dit nog steeds zithet terrein waar we tegenwoordig ele festival geh ten. Op dit terrein kunnen we het die reden kunop groene stroom laten lopen, om groene festival nen wij zeggen dat wij het eerste zelfs wel van van Nederland zijn en misschien Europa. l uit Lierop de We kregen van een ander festiva rden weer een bouwhekken gesponsord, en huu fouten moet je tent bij het goedkope bedrijf. Van n we net wat leren, dus voor deze editie huurde ook in de ers meer lichten waardoor de bezoek avond konden zien waar ze waren. oekers, wat geen We hadden gerekend op 500 bez ede editie was verkeerde schatting was. De twe t wat natuurlijk rond 7 uur in de avond uitverkoch st van een een hele prestatie is voor een fee vriendengroep. over waardoor Ook deze editie hielden we geld n gegooid, er een blik in de toekomst kon worde r waren we Daa . kwam zeker een derde editie aan e vriendenhet unaniem over eens met de hel groep.

Peteyfest III Na de tweede editie van 2009 beg on onze droom werkelijkheid te worden. We had den officieel een eigen festival opgezet en dat sm aakte naar meer. De daaropvolgende editie moest dan ook grootser gaan worden. Sommige van ons werden in dat jaar 18, anderen 19. Het was in elk gev al een feit dat we de jongste organisatie waren van onze omgeving. Om die reden durfden we het aan om het nog meer op een echt festival te late n lijken. Omdat we al twee edities achter de rug hadden konden we steeds beter overwe g met het organiseren. Dit maal huurden we een hel e grote tent in, regelden we sponsoren en waren ook de artiesten niet de allerminste. Het was een erg succesvolle edi tie met 700 bezoekers op het hoogtepunt. De ten t stond goed gevuld en we kregen veel complim enten over de wijze waarop we dit tot stand had den gebracht. Ook de artiesten vroegen evenal s de voorgaande jaren of ze ook in het jaar daarna een plekje konden krijgen op de line-up van wege de goede

13

ervaring met ons. Het enigste nad eel van dit jaar was dat we geen winst hadden ged raaid door een veiligheidsbeslissing van de gem eente die Peteyfest meer dan 2000 euro kos tte. Het gaat ons totaal niet om het geld, maar het was wel een heel erg laffe beslissing van de gemeen te. We moesten meer security neerzetten dan nod ig was terwijl er bij ons nog nooit iets was gebeur t.

Peteyfest IV ons echt volwaardige Ondertussen voelden wij goede moed begonnen festivalorganisatoren. Vol editie van Peteyfest. we dan ook aan onze vierde nog met een van mijn Ondertussen begon ik ook Wwop! in O.J.C Nirvrienden het dubstep feest wana in Lierop. s zo vlekkeloos Omdat de voorgaande editie om weer wat uit te verliepen vonden we het tijd extra tent in en besloten breiden. We huurden een liner te boeken. Dit om een internationale head een grote fout maakte. was het eerste jaar dat we ot worden waardoor de We wilden veel te snel gro tegenvielen. bezoekersaantallen heel erg rder weinig op aan te Organisatorisch viel er ve onze zaak en wisten merken. We stonden voor al neer te zetten voor wederom een mooi festiv 0 bezoekers hoor je mij onze omgeving. En met 80 niet klagen. logeerde Aap, De artiesten Boef en de Ge ha waren zeker een Darkraver en Trolley Snatc che. Dit was ook de grote aanwinst voor ons affi ter de draaitafels beeerste editie dat ik zelf ach rlijk. Maar geld hielden gon, in de kleine tent natuu over. Sterker nog, we we er deze editie niet aan iets gaan veranderen, draaiden verlies. Er moest dat was in elk geval zeker.


Peteyfest V itie verlies hadden ge Omdat we de vierde ed keer t Di . en el gaan verander maakt moesten we ve t wa s geld letten en flink gingen we goed op on rd n. De tweede tent we bezuinigingen invoere ang ing de . nt edkope oude te ingeruild voor een go t di s en ook catering wa gingen we zelf bouwen die beheer gedaan om op keer helemaal in eigen n. kas te kunnen brenge manier weer geld in de ileerd van de laatste ed We hebben erg veel ge veel geld zonder dat de tie en bespaarden erg g. val er op achteruit gin kwaliteit van het festi t me l gewoon doorgaan We wilden namelijk we ze mooiste feestje van on het vieren van het aller t l Peteyfest samen me omgeving. Dit maal vie ng tti ha voor ons om een sc bevrijdingsdag, reden editie. maken voor de vijfde van 650 bezoekers te kerg altijd heel veel onze Daarnaast is er ook no heid over het weer.

In het verleden hadden we nogal veel beta ald voor de artiesten. Daarom besloten wij als organisatie om minder budget vrij te maken. Met dit budget moesten we zorgen dat we een mins tens net zo sterke line-up neer konden zetten dan in 2011. Uiteindelijk hebben we een hele mooie lineup bij elkaar weten te krijgen die ik persoonlijk nog beter vond dan die van de vierde editie. Yello w Claw, Kastor & Dice, Alpha Twins, Nicon, Dev nik en Guerilla Speakerz waren onze headliners voor de vijfde editie, aangevuld met heel veel talen t uit onze eigen omgeving. Door een foutje hebben we helaas niet prec ies kunnen tellen hoeveel bezoekers er daadwerk elijk binnen stonden. Onze schatting is rond de 850 personen. De vijfde edite was onze beste edit ie tot nu toe. Ik ben klaar voor de toekomst, je kunt nog heel veel meer van mij verwachten. Daar om eindig ik met een komma,

14


Teun Magazine  

Magazine over Teun van Asten