Page 1


ΝΕΑ

John Cooper Works Mini Countryman 50 χρόνια γιορτάζει η Land Rover στο Eastnor Castle To 1961 η Land Rover επέλεξε τα 5.000 εκτάρια (!) του Eastnor Castle στο Herefordshire σαν το πεδίο δοκιμών των αυτοκινήτων της. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι δοκιμές στην ιστορική γη της Αγγλίας συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των αυτοκινήτων της φίρμας. Εδώ εξελίχθηκαν τα ABS, Adjustable Air Suspension, Electronic Trac"on Control, Hill Descent Control, Terrain Response κα.! Το Eastnor Castle είναι ουσιαστικά ένα «κράτος εν κράτη» μέσα στη Μεγάλη Βρετανία, διατηρεί ιδιωτικό στρατό, ο οποίος φυσικά κινείται με Land Rover – τι άλλο; Ο χώρος είναι τεράστιος, διαθέτει απίστευτο αριθμό φυσικών δοκιμασιών, απαραίτητων για να χαρακτηριστεί ένα τετρακίνητο ικανό και τελευταία διαθέτει και σχολή εκτός δρόμου οδήγησης.

6


H έκδοση που περιμένουν όλοι οι φίλοι του Mini, των Cooper αλλά και της εκτός δρόμου κίνησης, δοκιμάζεται αυτήν την εποχή στις Αυστριακές Άλπεις, με στόχο την παρουσίασή του την Άνοιξη στη Γενεύη. Όπως και όλα τα John Cooper Works, έτσι και στο Countryman αποτελεί ουσιαστικά την κορυφαία έκδοση του μοντέλου. Η βασική διαφορά με το βασικό μοντέλο Cooper είναι στο ύψος, που στην έκδοση Works είναι 10 χιλιοστά μεγαλύτερο και στην όλη σχεδιαστική φιλοσοφία του διάκοσμου, που αναμένεται να παραπέμπει στο εργοστασιακό Countryman που συμμετέχει στο WRC. Θα φορά τον 1.6 Turbo των 211 PS και 300 Nm ροπής.

7


ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Juke-R Στην πίστα δοκιμών του MIRA, του οργανισμού δοκιμών και πιστοποίησης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης του πολλά αναμενόμενου Juke-R. Και μόνο αυτή η επιλογή, μία πίστα εξέλιξης από μία πίστα αγώνων και η επιμονή των μηχανικών ότι πρώτα από όλα θέλουν να κάνουν το Juke-R ασφαλές, διαψεύδουν τις διαβεβαιώσεις της Nissan ότι το αυτοκίνητο δεν θα βγει στην παραγωγή. Αν ήταν ένα αυτοκίνητο επίδειξης θα πήγαιναν σε μία πίστα αγώνων και θα προσπαθούσαν να πετύχουν ρεκόρ! Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν και θα δούμε το βασισμένο στο GT-R cross over στο δρόμο…

Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε η SΑΑΒ Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε στα δικαστήρια η γνωστή SAAB, καθώς απέβησαν άκαρπες οι διετείς προσπάθειες διάσωσης της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χρεωκοπία αυτή, μετά την πολύχρονη ιδιοκτησία της SAAB Automobiles από την GM, δεν θα υλοποιηθεί, μια και το όνομα συνδέεται με όλη σχεδόν τη βαριά βιομηχανία της Σουηδίας (αεροπλάνα, βαριά φορτηγά κλπ.). Όλοι αναμένουν εξελίξεις στο θέμα, που δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο στο χώρο του auto industry σήμερα.

8


ΝΕΑ

Νέος κινητήρας V6 TDi στο Audi Q7

TÜV 2012: πίσω από την 911 το RAV4! Τη γενικότερη επιτυχία της Toyota στο κομμάτι της αξιοπιστίας των αυτοκινήτων της, επισημαίνει η αναφορά TÜV 2012. Πέρα από το Prius που κατάφερε να ηγείται της κατηγορίας οχημάτων ηλικίας δύο – τριών ετών με ποσοστό βλαβών μόλις 1,9% για τα μοντέλα των δοκιμών, το RAV4 κατάφερε να είναι δεύτερο στα αυτοκίνητα ηλικίας 8-9 αλλά και 1011 ετών, πίσω από την πολύ πιο ακριβή Porsche 911!

10


Η Audi άρχισε να συνδυάζει τον κινητήρα που είδαμε για πρώτη φορά στο Α6 και την SUV πλατφόρμα του Q7 έρχεται να δώσει, τουλάχιστον στην υπόλοιπη Ευρώπη, ένα πραγματικά ενδιαφέρον αυτοκίνητο, εξίσου επιδόσεων με τα υπόλοιπα της σειράς και πολύ πιο οικονομικού. Ο κινητήρας για την περίπτωση, αποδίδει 204 PS και 450 Nm ροπής, με μία κατανάλωση που αγγίζει τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, απίστευτη για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό πάντα με ρύπους στα CO2 189g/km!Θα εξοπλίζεται με την ίδια μετάδοση και τα ίδια καλούδια με τα μοντέλα με τον V6 των 245 ίππων.

Sebasan Veel: Πρέσβης της FIA για την Οδική Ασφάλεια Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής F-1 2010-11 Sebas"an VeZel, πέρα από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula-1 του 2012 με την oμάδα της Red Bull, αναλαμβάνει και νέα «καθήκοντα»: Ως Πρέσβης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου-FIA, αναλαμβάνει δράση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την ενημέρωση των οδηγών ώστε να αντιληφθούν τα οφέλη των τεχνολογιών ασφάλειας, όπως το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ευστάθειας (ESC). Μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας ενημέρωσης των οδηγών, η FIA μαζί με σημαντικούς παράγοντες όπως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστήριξε μέσω του προγράμματος eSafety Challenge, ότι όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων στην Ε.Ε πρέπει να είναι εφοδιασμένα με την τεχνολογία eSafety ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC). Αποτέλεσμα είναι η εφαρμογή κανονισμού της ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ το Νοέμβριο του 2011. Οι βασικές εφαρμογές που προωθούνται από την Challenge eSafey είναι: Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας, Έλεγχος «τυφλών σημείων», Συστήματα Υποστήριξης Λωρίδας, Ειδοποίησης Ταχύτητας, Προειδοποίησης και συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης, και προσαρμοζόμενων προβολέων .

11

Τεύχος 74, Νέα, sel_6_11  

50 χρόνια γιορτάζει η Land Rover στο Eastnor Castle Ν Ε Α 6 7 Ν Ε Α 8 Νέος κινητήρας V6 TDi στο Audi Q7 10 Ν Ε Α 11

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you