Page 1

The modern Retro

CBG Classic De luxe van nu met de looks van toen


Louis’Pizza CBG Classic II

Louispizza.be Classic ii van 1100 KG eigen gewicht met 2400 KG laadvermogen Binnen afmetingen 5000 mm lang 2150 mm breed 2200 mm hoog


The modern retro CBG Classic! De naam zegt het al, modern maar retro, geïnspireerd door de bijzondere vormen van oude trailers De CBG Classic met een eigen identiteit en respect voor de traditionele waarden!

Het ontwerp

De laatste jaren kregen we regelmatig de vraag voor het verbouwen, aanpassen en inrichten van oudere trailers en oldtimer bussen. Hierbij werden we vaak geconfronteerd met een complexe gewichtsverdeling, beperkte binnen ruimte en een mindere staat van het carrosserie. Daarom zijn wij in 2013 de CBG Classic gaan ontwerpen, bij het ontwerpen van de CBG Classic was het streven om een moderne trailer in een retro jasje te gieten ‘letterlijk en figuurlijk’ en daarbij gebruik te maken van duurzame en slijtvaste materialen.

Duurzaam Voor een lange en probleemloze gebruiksduur hebben we geïnvesteerd in duurzame materialen, zo is het onderstel hoogwaardig thermisch verzinkt, de vloer van 18 mm dik betonplex (2-zijdig gecoat), is de buitenzijde opgebouwd uit polyester kopstukken en een polyester bumper, 25 mm dikke sandwich polyester wanden en zijn de profielen van deuren, luiken en de dakconstructie vervaardigd van aluminium. Door gebruik van deze materialen heeft de CBG Classic een zeer laag eigen gewicht waardoor er een groot laadvermogen ontstaat.

- Doordat de CBG Classic weinig onderhoud behoeft en daardoor lage kosten meebrengt kun je langer plezier beleven in (en van!) uw Classic Ergonomie

Om prettig te kunnen werken is ruimte in een trailer erg belangrijk, tijdens de bouw van eerdere trucks en trailers was het gebrek aan ruimte een veel voorkomend probleem, daarom is er bij de CBG Classic extra gelet op een ergonomische werkomgeving. De binnen hoogte is 2100 - 2300 mm en de breedte is 2150 mm, eventueel nog 500 - 600 mm te verbreden met een uitschuifbare balie, hierdoor is er na inbouw nog voldoende bewegingsruimte.

Onderstel

Voor de CBG Classic hebben wij AL-KO as(sen), AL-KO remmen en een AL-KO dissel gebruikt, de producten van AL-KO voldoen aan de hoogst eisen en staan bekend om hun betrouwbaarheid en veiligheid.

Onderhoudsvriendelijk

Elke trailer behoeft onderhoud, maar door het gebruik van hoogwaardige duurzame materialen hebben wij dit voor de CBG Classic optimaal geminimaliseerd. Door het minimale onderhoud brengt de CBG Classic dus ook relatief lage kosten met zich mee.

COC/COP

De Classic wordt geleverd met een COC/COP Europese erkenning, waardoor je de CBG Classic eenvoudig kunt invoeren en op kenteken kunt zetten in ieder Europees land.


“HOw it was made� Na het maken van het ontwerp, zijn we gestart met de bouw van de Classic...

Als eerste werden de mallen voor de kopstukken, de bumper en de verlichte reclame bakken voor de Classic gemaakt.

Toen de mallen klaar waren konden de eerste vezel versterkte polyester delen gemaakt worden.

Het chassis werd volledig gelast en vervolgens ging het naar de verzinkerij.

Na het zinkbad van het chassis werden als eerste de voor- en achterzijde opgebouwd.

Daarna konden ook de zijpanelen geplaatst worden, waar gelijk de deuren en luiken in gemaakt werden.

Als laatste werden de bumper en verlichte reclame bakken geplaatst. Op naar de COC/COP certificering...

Het casco van de CBG Classic is klaar voor personalisatie!


VeggieJunk CBG Classic II

Foodcrib.nl Classic ii van 1200 KG eigen gewicht met 2300 KG laadvermogen Binnen afmetingen 5500mm lang 2150 mm breed (excl extentie) 2300 mm Hoogte


“CBG Classic i� Verlichting

Onderstel Chassis - Stalen chassis versterkt met meerdere dwarsliggers. - Chassis volledig thermisch verzinkt. - Een AL-KO as met een draagvermogen van totaal 1800 kg. - AL-KO V-dissel voorzien van zwaar neuswiel. - AL-KO koppeling geremd.

- Grote led achterlichten van 125 mm en een extra hoog geplaatst derde remlicht voor verbeterde zichtbaarheid. - Alle verlichting uitgevoerd in led. - Retro vormgegeven toplicht houders. - 13-polige stekker voorziening.

Wielen/ banden - Twee 195/50R13 maximillers banden.

RDW Keuring en tenaamstelling

Opbouw

De CBG Classic wordt in Nederland geleverd op Nederlands kenteken, voor ieder ander Europees land word de CBG Classic geleverd met een COC/COP Europees certificaat.

- Met vezel versterkt polyester voor- en achterkader. - 25 mm dikke sandwich paneel zijwanden. - Verkoopluik vervaardigd uit 25 mm sandwich paneel met een aluminium omrandingsprofiel en een waterdichte aluminium kraalscharnier constructie. - Gasdrukveren ter ondersteuning van het verkoopluik. - Loopdeur aan dissel zijde. - Aluminium dakdragers waarop het polyester geweven versterkt dak vakkundig verlijmd wordt.

Lengte

Garantie U krijgt 12 maanden garantie op het casco van de CBG Classic conform Focwa voorwaarden.

Levering Conform de Focwa voorwaarden.

Breedte

4500 mm 2150 mm (excl extentie)

Hoogte

2100 mm of 2300 mm


“CBG Classic ii� Onderstel Chassis

Verlichting

- Stalen chassis versterkt met meerdere dwarsliggers. - Chassis volledig thermisch verzinkt. - Twee AL-KO assen met een draagvermogen van totaal 3500 kg. - AL-KO V-dissel voorzien van zwaar neuswiel. - AL-KO koppeling geremd.

- Grote led achterlichten van 125 mm en een extra hoog geplaatst derde remlicht voor een verbeterde zichtbaarheid. - Alle verlichting uitgevoerd in led. - Retro vormgegeven toplicht houders. - 13-polige stekker voorziening.

Wielen/ banden

RDW Keuring en tenaamstelling

- Vier 195/50R13 maximillers banden.

De CBG Classic wordt in Nederland geleverd op Nederlands kenteken, voor ieder ander Europees land word de CBG Classic geleverd met een COC/COP Europees certificaat.

Opbouw - Met vezel versterkt polyester voor- en achterkader. - 25 mm dikke sandwich paneel zijwanden. - Verkoopluik vervaardigd uit 25 mm sandwich paneel met een aluminium omrandingsprofiel en een waterdichte aluminium kraalscharnier constructie. - Gasdrukveren ter ondersteuning van het verkoopluik. - Loopdeur aan dissel zijde. - Aluminium dakdragers waarop het polyester geweven versterkt dak vakkundig verlijmd wordt.

Lengte

Garantie U krijgt 12 maanden garantie op het casco van de CBG Classic conform Focwa voorwaarden.

Levering Conform de Focwa voorwaarden.

Breedte

4500 mm tot 5500 mm 2150 mm (excl extentie)

Hoogte

2100 mm of 2300 mm


“The basic” “The Basic” CBG Classic is opgebouwd als verkoop trailer, deze heeft aan de rechter- en/of linkerzijde een groot verkoopluik. Via de ruime deur aan de voorzijde kun je gemakkelijk in- en uit stappen. Mogelijk is om “The Basic” CBG Classic op te bouwen met een dubbel verkoopluik waardoor je twee keer zoveel klanten kunt helpen of bij gebruik van één verkoopluik, het verkoopluik te openen welke op u dat moment het gunstigste uitkomt.

- Zelfs onze basic is een luxe Ben je opzoek naar een eye-catcher, dan ben je met “The Basic” CBG Classic op de juiste weg. “The Basic” CBG Classic is snel gereed voor gebruik, na het stabiliseren van de Classic met de vier steunpoten aan de onderzijde, hoef je enkel het verkoopluik te openen en je kunt aan de slag. Deze versie van de Classic is doordat hij makkelijk en snel op te bouwen is ideaal voor het verkopen van jouw producten op meerdere plaatsen per dag. In deze Classic kan aan beide zijden een werkbank geplaats worden, zoals ook in de achterste kap waardoor je een groter werk oppervlak of meer opberg ruimte kunt creëeren. Het verkoopluik is in zowel de Classic I en de Classic II te vervaardigen, tevens is het mogelijk om enkel een gedeelte van de wand en/of meerdere delen van de wand te voorzien van smalle verkoopluiken.

- ruimer - sfeervoller - sneller - aantrekkelijker -


Wittekerke RosĂŠ CBG Classic I

Canuck.nl Classic 1 van 900 KG eigen gewicht met 900 KG laadvermogen Binnen afmetingen 4500 mm lang 2150 mm breed 2100 mm hoog


“The Presentation” “The Presentation” CBG Classic is op te bouwen als verkoop trailer of als demonstratie trailer, deze heeft aan de rechter- en/of linkerzijde een groot 2-delig verkoopluik en aan de voor- en/of achterzijde een deur. “The Presentation” trailer is voor diverse doeleinden in te zetten, omdat het 2-delig luik los van elkaar te gebruiken is. Door middel van het 2-delige verkoopluik kunt je de CBG Classic gemakkelijk van verkoop trailer naar demonstratie trailer transformeren. Wanneer je enkel het bovenste luikdeel opend krijg je een uitgiftebalie zoals “The Basic” CBG Classic. Wanneer je zowel het bovenste luikdeel (boven scharnierend) en het onderste luikdeel (onder scharnierend) opend, kun je op het onderste luikdeel aluminium trapdelen monteren, tevens kun je armleuningen links en rechts monteren waardoor jouw trailer veiliger te betreden wordt.

- Met de CBG Classic haal je klanten binnen! Ben je opzoek naar een eye-catcher, dan ben je met “The Presentation” CBG Classic op de juiste weg. Ideaal is deze trailer voor verhuur, verkoop van goederen en kleding, mobiel kantoor, mobiele ontvangsruimte, mobiel podium, workshops en nog zo veel meer! Kortom, perfect voor het promoten van jouw producten! Het 2-delige luik is in zowel de Classic I en de Classic II te vervaardigen, tevens is het mogelijk om enkel een gedeelte van de trailer en/of meerdere delen 2-delig te maken.

- ruimer - sfeervoller - toegankelijker - aantrekkelijker -


Experience VR CBG Classic I

Classic 1 van 900 KG eigen gewicht met 900 KG laadvermogen Binnen afmetingen 4500 mm lang 2150 mm breed 2300 mm hoog


“The extendable” “The Extendable” CBG Classic is opgebouwd als ruime verkoop trailer, deze heeft aan de rechter- en/of linker zijde een groot verkoopluik. Via de ruime deur aan de voorzijde kun je gemakkelijk in- en uit stappen. In het chassis van de Classic worden rollenbanen verwerkt, door de sterke rollenbanen kun je zonder extra krachtinspanning de wand naar buiten schuiven. Aan de binnenzijde worden blokkering-platen geplaatst waardoor de wand niet ongewenst terug naar binnen geschoven kan worden. Bij het naar binnen schuiven dienen deze platen te worden verwijderd en daarna weer teruggeplaatst te worden voor blokkering tijdens het transport.

- Denk ruim.. Ben je opzoek naar een eye-catcher, dan ben je met “The Extendable” CBG Classic op de juiste weg. Niet alleen zorgt de uitschuifbare balie voor meer werkruimte voor jou en jouw collega’s, ook zorgt het er voor dat jouw trailer extra goed opvalt. Het uitschuiven van de balie geeft je 500 - 600 mm extra ruimte, ideaal om met meerder collega’s tegelijk te kunnen werken, waardoor je een hogere werk capaciteit creëert. De uitschuifbare balie is in zowel de Classic I en de Classic II te vervaardigen, tevens is het mogelijk om enkel een gedeelte van de trailer en of meerdere delen uitschuifbaar te maken.

- ruimer - sfeervoller - hogere werk capaciteit - aantrekkelijker-


Charles Bar Bq CBG Classic II

Beenhouwerietje.be Classic ii van 1100 KG eigen gewicht met 2400 KG laadvermogen Binnen afmetingen 5500mm lang 2150 mm breed (excl extentie) 2300 mm Hoogte


“The Options” De CBG Classic biedt vele mogelijkheden en opties. Tevens is het mogelijk, aan de hand van uw wensen, de trailer custom made op te bouwen.

Extra verkoopklep

Aan voor-, achter- of zijkant.

Reclame bakken lang bovenzijde dak

Verlichte reclamebakken aan de linker- en rechterzijde voorzien van LED verlichting.

Reclame bakken kort bovenzijde dak

Verlichte reclamebakken aan de voor- en achterzijde voorzien van LED verlichting.

Loopdeur verplaatst naar achterzijde In plaats van op dissel.

EP Levelsysteem

Hydraulische steunpoten, op de as en op de vier hoeken gemonteerd.

Stabilisator koppeling 1800 - 3500 KG Voor een stabielere ligging achter uw voertuig

LED verlichting binnenin

Waterdichte led verlichting (IP67) tegen het plafond geplaatst in een aluminium led strip profiel. Verkrijgbaar in warm wit (2700K), koud wit (6500K), dual wit (2700-6500K), RGB (multicolor), RGBW (multicolor+2700K) en RGBWW (multicolor+2700-6500K)

Dakbeplating binnenzijde

Binnenzijde van het dak afgewerkt met aluminium platen welke in kleur worden gespoten.

Werk-toonbank links en rechts

Afhankelijk van de benodigde apparatuur wordt er tegen de zijwand kast ruimte gecreëerd, deze kasten kunnen in kleur geleverd worden en zijn voorzien van een ingewerkte druksluiting, zodat de kasten niet open zullen gaan tijdens het rijden. Het bovenblad wordt in overleg met u vervaardigd van RVS of uitgevoerd in hout. De onderzijde van de werkbank wordt zo goed mogelijk afgesloten om vuil ophopingen te voorkomen.

Werk-toonbank voor of achter

De voor- of achterzijde wordt voorzien van een afgeronde werkbank afgewerkt met RVS of hout. Hierdoor worden de linker en rechter werkbank met elkaar verbonden en ontstaat er één geheel.

Waterdichte vloer

Waterdichte en zeer slijtvaste versterkte vloer van taraplus classic (andere topvloer in overleg), verlijmd op de houten ondervloer en geheel afgekit (sika 221) aan de zijkanten.

LED verlichting verkoopklep LED strips verwerkt in een led strip profiel op het verkoopluik.


Elektra

Gaskast

Omvormer met accupakket

Watervoorziening (geen drinkwater)

Aan de hand van een elektraplan voor de aan te leveren en aan te sluiten apparatuur wordt er elektra aangelegd. De afname van de elektra wordt zo gunstig mogelijk verdeeld, er worden standaard 2-3 groepen aangelegd (meer groepen in overleg) van maximaal 3680W-220V. De groepen kast wordt uitgevoerd met aardlekschakelaars. De CEE buitenwand aansluitingen worden in de wand ingewerkt, de elektra van de walstroom kan hierop worden aangesloten. Na montage en voor ingebruikname wordt de elektra getest conform de NEN 1010 normeringen. Tevens is het aanleggen van 380V mogelijk in overleg.

Om bederfelijke producten gekoeld te houden tijdens het transport, adviseren wij u om gebruik te maken van een omvormer met accu pakket om de koelingen werkend te houden. Afhankelijk van de aan te sturen koelingen wordt een accupakket en omvormer gemonteerd.

Aggregaat (andere aggregaten mogelijk) - 12 kW (12000w), silent aggregaat, 400V, ingebouwd in trailer, gewicht indicatie 200KG - 6.5 kW (6500w) Silent aggregaat, 400/220V ingebouwd in trailer, gewicht indicatie 150KG - 3 kW (3000W) Silent aggregaat 220V ingebouwd in trailer, gewicht indicatie 61KG

Indien er gebruik gemaakt wordt van gasapparatuur kunnen wij de Classic voorzien van een gasaansluiting met gaskast. In een aparte ruimte die bereikbaar is via de buitenzijde worden de gasflessen of een gastank geplaatst. Gasleidingen worden aangelegd tot aan de gasapparatuur. Bij gebruik van gasapparatuur is het, om aan de NEN 2768/1078 normering te kunnen voldoen, verplicht een afzuigkap te installeren. Tevens werkt de gasapparatuur enkel wanneer de afzuigkap in gebruik is. Na montage en voor ingebruikname wordt de gasvoorziening getest conform de NEN 2768/1078 normeringen.

In een inbouwkast wordt een schoon watertank, voorzien van een digitale water indicator, geplaatst. De schoon watertank is door de gardena koppeling aan de buitenzijde te vullen. Indien mogelijk wordt de vuil watertank onder het chassis gemonteerd. In de werkbank zal een RVS wasbak en een RVS koudwaterkraan gemonteerd worden. Het water zal door middel van een RVS Pedrollo opvoerpomp met pressflow drukregelaar van 2 bar opgevoerd worden naar de kraan en vervolgens door de sifon terecht komen in de vuil watertank.

Boiler

Warm water mogelijk bij het plaatsen van een boiler. De boiler wordt geplaatst in een inbouwkast en op de werkbank wordt een warm- en koudwaterkraan gemonteerd.

LED verlichting onder de trailer

LED verlichting gemonteerd onder de classic aan de luikzijde.


“Lichtreclame” Jouw eyecatcher er uit laten springen? Lichtreclame zet jouw CBG Classic in “the spotlight” Er gaat geen dag voorbij dat je ze niet ziet, die oplichtende reclame letters en borden, vooral op de gevels van winkels en bedrijfspanden, maar wist je dat het ook mogelijk is om die gave reclame op jouw trailer te plaatsen? Alle oplichtende reclame wordt op maat gemaakt aan de hand van jouw wensen, of je nou doosletters, kermisletters, letters met verlichting er achter of geheel wat anders in gedachten hebt, wij onderzoeken alle mogelijkheden om je de perfecte reclame te bieden.

- Led op dat je in the spotlights blijft staan De lichtreclame wordt bevestigd op een frame welke je handmatig (ondersteund door gasveren) open en dicht kunt klappen. Dit frame wordt bevestigd aan het verkoopluik of op het dak van jouw trailer waardoor je de reclame niet hoeft te demonteren wanneer je op pad gaat of hoeft te monteren als je aan het opbouwen bent! Omdat het voor de wat hogere trailers moeilijk is om het frame te kantelen bieden wij voor deze trailers de mogelijkheid om het frame hydraulisch te laten kantelen met behulp van een elektrische aansturing. Met één druk op de knop wordt de motor geactiveerd en het frame kantelt naar voor of achter. (Dit is natuurlijk ook mogelijk bij de wat lagere trailers en trucks) De lichtreclame wordt vanuit binnen in de trailer bediend en je kunt kiezen voor een continue verlichting of een alternerende verlichting.

- Zichtbaarder - opvallender- lichter - spotlight-


Chez Jan CBG Classic II

Chezjan.nl Classic ii van 1100 KG eigen gewicht met 2400 KG laadvermogen Binnen afmetingen 5000mm lang 2150 mm breed 2300 mm hoog


“CBG builds the CBG Classic... “Wittekerke Rosé”

“Experience VR”

“Beenhouwerietje”

“Veggie Junk”

“Chez Jan III”

“Louis’ Pizza”

“Belgium import service”

“Honey Pie”

“Izy Coffee”

De luxe van nu met de looks van toen


...& many more...! “Rich Pork”

“‘L Arte Della Pizza”

“Pizzabus ‘l Orsa”

“DPD”

“Aperol Spritz”

“Dormio Foodcourt”

“de Vlaminck”

“Chez Jan II”

“‘L Arte Della Pizza”

De luxe van nu met de looks van toen


CBG Classic De luxe van nu met de looks van toen

Wijzigingen, typ- en drukfouten voorbehouden

CBG Food Trucks Verrijn Stuartweg 8 4462 GE Goes Nederland

Janwillem Slabbekoorn Technisch Directeur jwc.slabbekoorn@cbggoes.nl

T: 0113 211 682

Kristel Brandt Vormgeving en Administratie receptie@cbggoes.nl

www.cbgfoodtrucks.nl

Blaas Meulmeester Commercieel Directeur b.meulmeester@cbggoes.nl

The modern retro CBG Classic magazine  
The modern retro CBG Classic magazine  
Advertisement