Page 1

Logeion, vereniging voor communicatie Koninginnegracht 22 B 2514 AB Den Haag T (070) 346 70 49 F (070) 361 58 96 Email algemeen: info@logeion.nl


Wist jij dat? Wist jij dat je de hele dag met communicatie in aanmerking komt? Wist jij dat niet alleen logo’s maar ook je wekker communicatie is? Wist jij dat je als communicatiedeskundige ook in de pr– reclame aan de slag kan gaan? Wist jij dat je gemiddeld 2500 euro per maand verdiend als communicatie deskundige? Wist jij dat een treinkaartje ook communicatie is? Wist jij dat je wekker ook communicatie is? Non verbale communicatie is gapen!! Wat betekend het als jij bloost? Dan communiceer jij! Wat weet jij eigenlijk allemaal van communicatie? En wat weet jij van skype? In deze brochure vertellen wij jou het!!

Skype? Skype is een applicatie waarmee je gratis en onbeperkt met andere Skype-gebruikers kunt bellen. Niet alleen naar Skype-gebruikers is het mogelijk te bellen, maar ook naar vaste telefoons kun je bellen. Dit is echter wel voor een laag tarief. Het installeren van Skype is ook niet bepaald lastig. Wanneer je op de site terechtkomt. Maak je een account aan, je voegt de accounts toe van jou vrienden, familie etc. En bellen maar! Wist jij dat Skype in mei 2011 is overgenomen door Microsoft voor €8,5 miljard en wist jij dat er ook Skype Dating bestaat? Skype is een communicatie programma, waarmee men over het internet kan telefoneren met beeld erbij. Waarom is skype zo handig in het dagelijks leven? En waarvoor wordt skype gebruikt in het dagelijks leven? Dit lees je verder in de brochure.


Waarom gebruikt de consument Skype? De consument gebruikt Skype voor het privégebruik. Dit betekend het gratis bellen met vrienden/vriendinnen met beeld erbij. Dit kan gaan om vrienden die 20 km van elkaar vandaan wonen, maar ook vrienden/familie die verhuisd zijn naar het buitenland. Het voordeel van Skype is dat het gratis te gebruiken is. Wanneer je Skype gebruikt en je sluit je webcam aan, kun je elkaar zien en lijkt het alsof je een echt face-to-face gesprek hebt. De rede waarom de consument Skype gebruikt is dus vooral voor het bellen via de computer met eventueel beeld erbij. Dit scheelt voor de consument geld. Met name oudere mensen waarvan de kinderen zijn geëmigreerd kunnen hierdoor contact blijven houden en de kleinkinderen zien ‘opgroeien’. Want zonder Skype zouden deze mensen heel veel missen van hun familie!

gevolgen voor de consument. Voor de consument zijn er (bijna) geen nadelige gevolgen. Dit komt omdat er gratis gebeld kan worden via de computer. Wanneer je dit met je mobiele telefoon gaat doen, kost dit je geld. Wanneer je met je mobiele telefoon gaat bellen naar het buitenland, kost dit nog veel meer geld. Wanneer je het in beide gevallen met Skype doet, kost dit je géén geld. Zeker wanneer jij familie en/of vrienden in het buitenland hebt zitten, kun je met elkaar praten én elkaar zien. Dat is toch een geweldig gevolg voor de consument? Wat als een negatief gevolg werd beschreven was het feit dat de gesprekken tussen de twee gebruikers niet veilig zouden zijn. Dit is onderzocht en is niet waar. De gesprekken via Skype zijn beveiligt en kan op geen manier dan ook worden achterhaald.

Waarom gebruikt het vakgebied dit Skype? Het vakgebied gebruikt ook Skype. De bedrijven zien steeds meer de voordelen van dit communicatiemiddel, ook wordt het steeds aantrekkelijker, dit komt mede door de kostenbesparing! Wanneer een bedrijf voor zijn werknemers een account aanmaakt en wat tegoed erop zet, kun je overal vandaan contact opnemen met je collega’s, klanten en leveranciers. Het scheelt niet alleen veel geld, maar ook veel tijd. En tijd is geld in de zakenwereld. Je kunt tegenwoordig ook vergaderen via Skype, dit is vooral voordelig voor bedrijven met klanten uit bijvoorbeeld een Duitsland. Door middel van de webcam kun je eventueel elkaar in beeld zien. Dit maakt de communicatie een stuk eenvoudiger.

Gevolgen voor het vakgebied? De gevolgen van het gebruik van skype in het vakgebied communicatie zijn erg gunstig, niet alleen zoals al eerder genoemd de tijd besparing. Maar ook de kosten van reizen en klantbezoeken zijn zeer voordelig.


Is Skype een blijvertje? Skype is in 2003 opgezet door de mannen Niklas Zennstrom en Janus Friis. Een jaar later was Skype al 38 miljoen keer gedownload en waren er al 13 miljoen geregistreerde leden. Ook bleek toen al dat het zakelijk heel goed zou werken, want de helft van de leden was voor zakelijk gebruik! In Mei 2011 bleek uit onderzoek dat er al meer dan 663 miljoen geregistreerde gebruikers zijn over de hele wereld. Dit geeft aan dat in 8 jaar tijd, Skype is blijven groeien. Ook bleek ook dat 1 van de 8 internationale telefoongesprekken via Skype worden gevoerd. Met deze cijfers en informatie kun je al concluderen dat Skype wel degelijk een blijvertje is. Het bedrijf is blijven groeien en wordt op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Wat betreft de concurentie kan je nooit weten of er een nieuw programma wordt uitgevonden.

Een blik in de toekomst!? Skype is gekocht door Microsoft voor 8,5 miljard dollar. Microsoft wilt vooral voor de zakelijke kant een ontwikkeling, zoals een chatprogramma voor bedrijven. Wanneer je als collega een mail verstuurd, krijg je door dat diegene ook achter de computer zit. Vervolgens wordt de afspraak of dergelijke via een chatsessie afgerond. Dit is persoonlijker, sneller, goedkoper en makkelijker. Wat Microsoft nog meer te bieden heeft, gaan we aankomende jaren zien‌

Peach brochure  

De brochure van peach

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you