Page 1


“ The d e t a i l s a r e n o t th e d e ta ils , th e y m a ke th e d e sig n .�


18

12 16

24


INHOUD 4

VOORWOORD Soms

6

DIT BEN IK Tessa Verhagen

8

C . V. Curriculum Vitea

12

EENSGEZINSWONING Floating box

16

COOKING WORKSHOP Design for celebration

18

KANTOOR IN KERK Get connected

24

IK KRUKJE Wireless

28

BIBLIOTHEEK Lees keoh

32

HUISSTIJL TM

34

FREELANCE ONTWERPEN Keuken en woonkamer


SOMS

3|TESSA.


Soms moet je met iets heel anders bezig zijn om tot een idee te komen. Soms moet je op een andere manier kijken naar alledaagse voorwerpen. Soms moet iets eerst mislukken voordat het goed kan gaan. Soms moet je iets eenvoudigs doen om te zien hoe ingewikkeld het is. Soms moet je uit je comfortzone om iets nieuws te ervaren. Soms moet je dingen weglaten om te zien hoe mooi het is. Soms zijn het de allerkleinste dingen die voor iets groots zorgen. Soms moet je buiten de lijntjes kleuren om iets innovatiefs te creëren.

TESSA.|4


TESSA VERHAGEN

ORIGINEEL OPTIMIST LEERGIERIG C R E AT I E F NIEUWSGIERIG SPORTIEF T E A M P L AY E R CONCEPTUEEL GEDREVEN LESS IS MORE FLEXIBEL I N N O VAT I E F BEHULPZAAM INSPIREREND REISLUSTIG ESTHETISCH

5|TESSA.


Ik ben geboren in 1988 in ‘s-Hertogenbosch en op mijn vijfde verhuisde ik met mijn ouders, oudere broer en jonger zusje naar Valkenswaard waar ik ben opgegroeid, een echte Brabantse dus. Mijn ouders gingen uit elkaar en om het weekend gingen we naar onze vader. Van kinds af aan was ik al bezig met het veranderen van mijn slaapkamers en ook het huis van mijn vader moest er aan geloven. Toch besloot ik na mijn middelbare school iets met kinderen te gaan doen, vandaar de keuze voor de opleiding ‘klassenassistent’. Maar al snel voelde ik dat ik daar niet op mijn plek zat en iets creatiefs veel beter bij mij zou passen. Op dat moment kwam er een nieuwe opleiding in Eindhoven ‘Interieuradviseur’ wat precies was wat ik zocht. Ik voelde dat ik hiermee verder wilde en dat ik nog meer wilde leren in deze richting. Daarom koos ik hierna voor de opleiding ‘Interieurvormgeving’ in Mechelen waar ik met veel plezier en doorzettingsvermogen aan projecten heb gewerkt. Daar heb ik out of the box leren denken en ik kon mijn creativiteit toepassen. Het bedenken van originele concepten en het visueel maken van mijn ideeën kwamen helemaal tot zijn recht.

‘Vormgeving werd niet alleen een beroep, het is ook een passie en een manier van leven geworden voor mij’ Op het moment woon ik in een appartement in Eindhoven. In maart ‘17 verhuis ik naar mijn Loft op Strijp-S, die ik heb weten te bemachtigen door zoveel mogelijk initiatief te tonen en met inspirerende ideeën te komen. Wonen in een loft is een droom die werkelijkheid wordt. Muren van vijf meter hoog en ramen waar heel veel daglicht naar binnen komt geven mij een ruimtelijk gevoel. Ik vind het belangrijk om een ruimte optimaal te benutten en samenhang te creëren zodat er harmonie ontstaat. Een schommelstoel? Nee, doe mij maar een echte schommel in mijn loft! Mijn inspiratie haal ik vooral uit alledaagse dingen, inspirerende personen en de natuur. Het is de kunst om van iets alledaags weer iets unieks te maken door maar iets heel kleins te doen of een andere combinatie te durven maken. Ik ga graag op ontdekkingsreis naar verschillende landen om inspiratie op te doen binnen andere culturen en om deze sferen te proeven. Ook vind ik het belangrijk om zowel letterlijk als figuurlijk constant in beweging te blijven en altijd met een open blik om mij heen te kijken.

‘Ik wil mezelf constant blijven ontwikkelen en nieuwe uitdagingen blijven aangaan’ TESSA.|6


C.V.

7|TESSA.


TESSA.|8


INTERIEUR


VORMGEVING F L O AT I N G B O X D E S I G N F O R C E L E B R AT I O N GET CONNECTED


11|TESSA.


F L O AT I N G B O X Deze woning is geschikt voor een gezin met twee kinderen. De vorm van de woning is zo optimaal mogelijk behouden door het plafond en de muren ertussen weg te halen. Zo ontstonden de zwevende boxen boven het atelier. Hierdoor voelt het heel ruim aan omdat de hoogte wordt behouden. De zwevende boxen zijn de slaapkamers omdat deze functie meer privacy nodig heeft. Op deze manier is er een ruimte in een ruimte gecreeerd.

TESSA.|12


Grondplan 1e verdieping

13|TESSA.

Grondplan beganegrond


Snede B-B

Snede A-A

TESSA.|16 TESSA.|14


Snede A-A

Grondplan

Snede B-B

D E S I G N F O R C E L E B R AT I O N Our design is a cooking workshop to bring people together. We created a design with ecologic products and materials. We want to make the people aware of life. We wanted to create an intimate space which is sustainable, eco-friendly and pure.The walls are coverd with different strokes of scrapwood, so the place becomes cosy and natural. The wall in the cooking area will also be used as a kitchen garden for herbs. On the other side you can see a volume with the dining place. On the front side we have integrated the wardrobe and on the back side are the toilets.

TESSA.|16


17|TESSA.


GET CONNECTED De ronde vormgeving van de kerk is in contrast gebracht met rechte vormen. Een kantoor heeft open en gesloten ruimte nodig, zo onstonden de open plateaus en gesloten volumes. Om samenhang, harmonie en eenheid te creeeren zijn deze open en gesloten ruimtes letterlijk met elkaar verbonden. Naar toepassing in de kerk is er vanuit het hart van de organisatie een centraal punt ontstaan die verschillende aftakkingen heeft die met elkaar in verbinding staan. Elke functie heeft zijn eigen zone. De open plateaus boven in hebben de werkfuncties gekregen zodat je daar in een open, ruime en luchtige omgeving kunt werken, met mooi zicht in de kerk. Beneden bevinden zich de gesloten volumes met ondersteunende functies die meer gesloten ruimte nodig hebben. De daken van de volumes dienen als tuin/park zodat je het gevoel krijgt in een tuin/park aan het werk te zijn. Elk open plateau heeft zijn eigen trap, deze is in dezelfde kleur gemaakt zodat die bij het plateau hoort.

TESSA.|18


Grondplan 1e verdieping

Grondplan beganegrond

19|TESSA.


Snede B-B

Snede A-A

TESSA.|20


MEUBEL


ONTWERP WIRELESS LEESHOEK


23|TESSA.


WIRELESS Wat als je kunt zitten op een prikkel van prikkeldraad? Het is iets waarbij je in het dagelijks leven niet aan denkt. Dit is daar niet geschikt voor en doet pijn. Maar wat als de schaal is veranderd en het heel erg aangenaam en zacht aanvoelt? Het vertrekpunt was jezelf en je omgeving. Het woord tegenstellingen past wel bij mij omdat ik vaak dingen zeg en doe die men niet verwacht. Met het woord tegenstellingen ben ik een onderzoek gestart en uitgekomen bij prikkeldraad. Daar ging ik iets mee doen. Het is een origineel en verrassend krukje geworden.

TESSA.|24


LEES KEOH Voor de bibliotheek te Dendermonde mochten we een kindermeubel ontwerpen. Het ontwerp is voor de allerkleinste en hun ouders. Ze kunnen zelf bij de boekjes, de boxen zijn hier ideaal voor want de boeken kunnen zo niet vallen en het blijft netjes opgeruimd. Er zijn zachte zitjes ontworpen waar de ouders op kunnen zitten met hun kind en extra lage zitjes zodat kinderen er niet vanaf kunnen vallen. De binnenkant van het meubel is bekleed met stof, dit geeft een intiem en warme uitstraling. Het meubel is eenvoudig, veilig en vrolijk. Het staat ook in harmonie met de rest van de bibliotheek omdat dezelfde materialen en kleuren zijn gebruikt.

TESSA. |28


P R E S E N TAT I E


TECHNIEKEN HUISSTIJL TM


31|TESSA.


T E S S A

&

M A N D Y

HUISSTIJL Mandy & ik zijn samen vertrokken en hebben dit logo ontworpen. Haar voorletter en mijn voorletter zijn als het ware in elkaar gesmolten. Daarna zijn we individueel verder gaan ontwerpen. Het belangrijkste aspect van mijn huisstijl was dat het tijdloos moest zijn. Het moest ook kenmerkend zijn, eenvoudig en makkelijk te onthouden. De T&M schuiven in elkaar als een puzzelstukje. Zo is de plaatsing van alle gegevens ontstaan. Deze kunnen zo ook in elkaar geschoven worden.

TESSA. |32


FREELANCE

33|TESSA.


ONTWERPEN KEUKEN EN WOONKAMER LOFT (HUIDIG PROJECT) E N T R E E S S PA C E - S ( C O M I N G S O O N )

TESSA. |34


35|TESSA.


WOONKAMER EN KEUKEN Voor de Familie Janssen mocht in de woonkamer en eetkamer inrichten. Hun droomhuis is opgeleverd welke onderdeel uitmaakt van een nieuwbouwproject. Ze hebben twee kinderen en een jonge hond. De beneden verdieping mocht een frisse en moderne uitstraling krijgen, voorzien van warme elementen. Een scheiding tussen de woonkamer en keuken was een must en een haardpartij was gewenst. Ik heb gewerkt met contrast zowel in kleur als in vormgeving en materialen om zo eenheid te creeeren.

TESSA. |36


37|TESSA.


LOFT Deze loft is mijn priveproject. Met muren en een raampartij van 5 meter hoog kun je hier alle kanten mee uit. Ik vind dat een ruimte altijd helemaal benut moet worden dus heb ik ervoor gekozen om de functies slapen en omkleden op de badkamer te ontwerpen. De trap mag hier een echte eye catcher worden welke tegelijkertijd ook een kast is voor opbergruimte. Dit is een nieuwbouw loft maar ik vind het wel belangrijk dat het een industriele uitstraling krijgt daarom ga ik werken met natuurlijke en stoere materialen zoals beton, staal, hout en veel groen.

TESSA. |38


tessaverhagen  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you