Terwamaraton 2015 -käsiohjelma

Page 1

23.5.2015 CHALLENGE


49. OULUN JUOKSU La 29.8.2015

klo 11

Kisakeskus: Raatin Stadion, Matka: 10km Sarjat: M/N, M40/N40, M50/N50, M60/N60, M70

Hinnat: 20€ ennakkoon, 25€ kisakansliassa Osallistumismaksu sisältää uimahallin sisäänpääsyn.

www-ilmoittautuminen jo avattu:

TERVETULOA!


SISÄLLYSLUETTELO Järjestelytoimikunnan puheenjohtajan tervehdys.....................................................5 Oulun kaupungin tervehdys......................................................................................7 AC Oulun tervehdys.................................................................................................9 Jannen kuulumiset..................................................................................................11 100plus-kerholaiset terwajäniksinä........................................................................13 Kisapäivän aikataulu..............................................................................................15 Reittikartta...............................................................................................................16 Ohjeet osallistujille.................................................................................................17 Maratonin kunniataulu 1989 - 2014.......................................................................23 Puolimaratonin kunniataulu 1989 - 2014...............................................................25 Kympin kunniataulu 1989 - 2014..........................................................................27 Kärkijuoksijoiden etenemisaikataulu.....................................................................29 Kisaorganisaatio......................................................................................................30 Kannen sarjakuvahahmo kirmaa Terwamaratonilla Antell Oy:n luvalla.

3


Sähkölaskusta onnellinen?

Meidän asiakkaana voit olla.

oulunenergia.fi


TERWAMARATON – riemukasta alkukesän liikuntaa Oulun seudulla siirrytään Terwamaratonin myötä kesäaikaan Terva-liikunnassa. Pari kuukautta on kulunut Tervahiihdosta, kesällä soudetaan Tervasoudut , ajetaan Terva-ajot ja saattaapa löytyä muitakin Terva-tapahtumia. Olemme kehitelleet yhdessä Tervahiihtojen kanssa Tuplaterwa-kisan. Siinä Tervahiihtojen 37 km:n ja Terwamaratonin puolimaratonin ajat ynnätään yhteen ja parhaat palkitaan. Tätä yhteistyötä kehitetään edelleen. Lähiseudun juoksutapahtumien kanssa teemme yhteistyötä vanhaan malliin. Uutena kumppanina on Likkojen Lenkki, joka juostaan Oulussa elokuussa. Myös AC Oulun kanssa viime vuonna alkanut kumppanuus jatkuu. Terwahölkkä ja -maraton on kova juoksukilpailu ja samalla suuri perusliikunnalli­ nen massatapahtuma. Tänä vuonna lisää näkyvyyttä ja viihtyvyyttä etsimme ”Paras asu” -kisasta 10 km:n matkalla. Mielenkiinnolla odotamme, millaisia asukehitelmiä löytyy. Toisiko tämä lisää nuoria osallistujia mukaan – sitä me toivomme. Perjantai-iltana Raatissa on lasten minimaraton. Sekin on varsin suosittu tapahtuma. Viime vuonna oli yli 300 kirmaajaa paikalla. Terwamaratonin aikana on Raatissa ja reitin varrella monessa paikassa erilaisia kannustusryhmiä. Siellä voi kuulla torvisoittoa, laulua, vauhdikasta musiikkia ja kannustushuutoja. Myös tanssiryhmät kannustavat juoksijoita. Kiireisimmät kilpailijat eivät varmaan ehdi seurata em. ryhmiä, mutta uskon kaikkien saavan lisävoimia kannustajilta. Toivon hyviä hetkiä kaikille juoksijoille, talkoolaisille, esiintyjille ja kannustajille. Mukava kun olette kanssamme! Aurinkoista kesää ja tervetuloa taas vuoden kuluttua mukaan Terwamaratonille!

5

Pentti Kuukasjärvi järjestelytoimikunnan pj


Revonkuja 2, 90530 Oulu, puh. (08) 349 200 Ark. 7-21, la 7-18, (su 12-18) jukka.marttila@k-supermarket.fi 3


Hyvät Oulun Tervahölkän ja -maratonin osallistujat Oulu on Pohjoisen Skandinavian rohkeasti uudistuva pääkaupunki, joka kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Monipuoliset palvelut, vireä kaupunkikulttuuri sekä puhdas luontoympäristö tekevät Oulusta hyvän paikan elää, opiskella, tehdä töitä ja harrastaa. Oulu on asukasluvultaan Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja meitä oululaisia on jo lähes 200 000. Oulu on myös vahva terveysliikuntakaupunki. Oulun kaupunkistrategian yhtenä päämääränä on, että asukkaat osallistuvat, liikkuvat ja edistävät kestävää elämäntapaa. Oulun Terwahölkkä ja -maraton on tapahtumana vahvasti tämän päämäärän mukainen. Juoksu sen eri muodoissaan on suosittu terveysliikuntamuoto. Juoksua voi harrastaa monella eri tasolla; aina tavoitteellisesti kilpaurheilun hengessä kuin myös ns. matalan kynnyksen liikuntamuotona. Lajin suosio ja harrastajamäärät ovat kasvavia, josta kertoo myös Oulun Terwahölkän ja -maratonin suosio. Oulussa järjestetään tänäkin kesänä erilaisia urheilukilpailuja ja liikuntatapahtumia, jotka tuovat lisäväriä ja eloa Oulun kaupunkikuvaan. Oulussa nyt 27. kertaa järjestettävä Terwahölkkä ja -maraton edustaa lajissaan jo vakiintunutta ja perinteistä liikuntatapahtumaa Oulussa. Terwahölkkä ja -maraton on myös yksi suurimmista Oulussa vuosittain järjestettävistä suurtapahtumista. Terwahölkän ja -maratonin reitti kulkee pitkin kauneinta Oulua näyttäen kaupungin parhaita puo­ liaan. Tapahtumaan odotetaan tänä vuonna noin 3000 juoksijaa. Oulun kaupungin puolesta toivotan Oulun Terwahölkän ja -maratonin osallistujille menestystä, onnea ja liikunnan iloa, kilpailun järjestäjille suotuisia olosuhteita ja kaikille talkoolaisille, huoltojoukoille ja muille mukana olijoille elämyksellisiä hetkiä tapahtuman parissa!

Niina Epäilys liikuntajohtaja Oulun kaupunki 7


3


AC Oulu haluaa edistää liikuntaa ja terveyttä Vaikka AC Oulu toimii pääasiassa kilpaurheilun parissa, seuran arvoihin kuuluvat keskeisesti liikunta, terveys ja hyvinvointi. Olemme oululaisen jalkapalloilun lippu­laiva, mutta näemme myös yhteiskunnan haasteet ominamme – ihmiset tulee saada liikkumaan ja voimaan hyvin. Lähdimme mukaan Terwamaraton-tapahtumaan siitä syystä, että voisimme kannustaa meidän kannattajia ja itse asiassa aivan jokaista ihmistä mukaan hienoon juoksutapahtumaan. Urheilun ja liikunnan ilo on yhteinen asia, joka välittyy parhaiten yhdessä tekemällä – siksi kasasimme viestijoukkueen, jossa nähdään juoksijoita niin pelaajistosta, valmennuksesta aina hallitusportaalle saakka. Haluamme näyttää kuinka tiivis ja hyvähenkinen yhteisö me olemme. Pienenä kilpailullisena porkkanana haluamme tarjota jokaiselle AC Oulun joukkueen voittaneelle juoksijalle lipun seuraavaan kotiotteluumme. Muistamme lisäksi jokaista osallistujaa antamalla reilun edun seuraavaan kotiotteluun – kunhan muistaa saapua paikalle Terwamaraton-paita yllään! Hyvinvoivaa ja urheilullista kesää kaikille. Nähdään Terwamaratonilla ja meidän otteluissa!

Juho Meriläinen Seurajohtaja

AC OULU CHALLENGE -viestijoukkueiden loppuajat 2014: Puolimaraton 1:40:04 Maraton 3:22:42 9


Puhtaasti

suomalainen. Teolliset kaasut | L채채kkeelliset kaasut | Elintarvikekaasut | Erikoiskaasut | Nestekaasu | Kaasunjakeluj채rjestelm채t | Tarkastus- ja analyysipalvelut | Hitsauskoneet ja -tarvikkeet

puh. 040 166 2023 woikoski.fi suomihengittaa.fi nestekaasu.fi


Janne kuulumiset

Juuri ennen tämän käsiohjelman painoon menoa Pohjois-Suomen kestävyysjuoksutähti Janne Ukonmaanaho, viime kesän 3000 m estejuoksun EM-finalisti, ilmoitti iloksemme tulevansa puolustamaan Terwakympin voittoaan ja samalla ystävällisesti suostui pikahaastatteluumme… Mitä sinulle kuuluu? Kuinka talvikauden harjoittelu sujui? Kiitos, hyvää kuuluu. Tammikuuhun asti harjoituskausi meni loistavasti. Kevään mittaan olen sairastellut paljon ja se on sotkenut harjoittelua, mutta nyt olen onneksi päässyt takaisin harjoittelun rytmiin. Kausi on pitkä ja tärkeimmät kilpailut ovat vasta elokuun loppupuolella, joten vielä edetään perusharjoittelun merkeissä. Muistatko milloin ja missä juoksit ensimmäisen kilpailusi? Ensimmäinen kilpailu taitaa olla noin neljä vuotiaana Ylikiimingin ikäkausikisoissa tai Hippomaastoissa. Muisti ei ikävä kyllä riitä sinne asti, että tuntemuksia tai sijoitusta muistaisin. Todennäköisesti makkara ja pillimehu olivat tärkeimpänä mielessä. Milloin huomasit hurahtaneesi lopullisesti kestävyysjuoksuun? Olin nuorena parempi pikalajeissa ja pallopeleissä, mutta tykkäsin kestävyyslajeista eniten. Hyvin varhaisella iällä testeissä kävikin selväksi, että oman halun lisäksi myös kone on rakennettu kestävyyslajeja varten. Lukio­ ikään asti hiihdin talvet ja juoksin kesät jalkapallon ohessa. Lopulta valitsin lajin, josta nautin eniten. Jokainen meistä Terwahölkän ja -maratonin osallistujista tietää juoksemisen antamat fiilikset, kun juoksu kulkee ja askel lentää. Siihen jää koukkuun. Kuinka monta SM-mitalia olet voittanut? Yleisessä sarjassa olen voittanut SM-maastot kerran ja 3000 m esteet kolme kertaa. Mitaleja on sen verran paljon, että niitä en muista. Juniorisarjoissa olen voittanut matkoja 800 metristä ylöspäin. Uskotko Terwakympillä pystyväsi puolustamaan voittoasi ja rikkomaan oman reittiennätyksesi? Olen tässä vaiheessa kautta aikalailla samassa kunnossa kuin viime keväänä. Jos keli ja kilpailu ovat suotuisia, niin uskon että pystyn juoksemaan alle viime vuoden aikani. Riittäkö se voittoon jää nähtäväksi. Oulussa asuu nykyään kovempi kympin juoksija kuin minä. Arttu Vattulainen muutti syksyllä Ouluun ja on kympin spesialistina kova vastus. Toivottavasti Artun jalat ovat kunnossa ja saadaan Artun ja muiden kilpailijoiden kanssa hyvä kisa aikaan. Mitkä ovat tämän kauden tavoitteesi? Kuinka kauan suunnitelmissasi on jatkaa juoksijan uraasi? Tähtään elokuun loppupuolella Pekingissä pidettäviin yleisurheilun MM-kilpailuihin. Kisoihin pääseminen tarkoittaa, että minun pitää olla vähintään ennätystasollani 3000m esteissä. Varman paikan kisoihin saa 8.28 alituksella, ennätykseni on 8.27. Olen mennyt viime vuodet vuosi kerrallaan ja syksyllä sitten katson mikä tilanne on jatkon suhteen. Mille matkoille aiot osallistua Kalevan kisoissa ensi vuonna Raatin Stadionilla? Ainakin katsomossa olen kannustamassa! Kausi kerrallaan ja syksyllä mietitään sitten tulevaa. Nyt keskityn tähän vuoteen ja tuleviin kilpailuihin. Terveisesi Terwahölkkään ja -maratonille osallistuville? Olen nauttinut tapahtuman hengestä ja toivon kaikkien osallistujien nauttivan yhtä paljon! Onnea kisaan!

Ennätykset:

Kiitokset haastattelusta ja paljon onnea & menestystä tuleviin koitoksiin myös sinulle Janne!

400m 52.50 (2003), 800m 1:53.30 (2003), 1500m 3:46.44 (2011), 3000m 8:14.73 (2009), 3000m esteet 8:27.08 (2011), 5000m 14:39.68 (2011), 10000m 31:58.8 (2013), 10km 30:33 (2014 Oulu)

11100 plus -kerholaiset terwajäniksinä Tapahtumassamme noin 25 jänistä johdattaa juoksijoita tavoiteaikoihin. Heistä kolme on maratonin ”100plus”-kerholaisia eli heillä kullakin on juostuna yli sata maratonia tai sitä pidempiä ultramaratoneita. Yhteensä kaikilla kolmella on suoritettuna noin 1350 maratonia eli he ovat taivaltaneet juoksemillaan maratoneillaan maapallon ympäri puolitoista kertaa. Seuraavassa heille esitetyt kysymykset vastauksineen. 1. Milloin juoksit ensimmäisen maratonisi ja mikä oli loppuaikasi? 2. Ikävin maratonmuisto? 3. Paras maratonmuisto? 4. Kuinka monta maratonia on suoritettuna ennen 2015 Terwamaratonia? 5. Montako näistä olet juossut ulkomailla? 6. Montako maratonia on tavoitteena vielä juosta? 7. Mahdollinen vinkki ja/tai terveiset terwamaratoonareille. Miikka Bäckström (takana yli 600 maratonia, 4. eniten Suomessa) 1. 25-vuotiaana vuonna 2001 noin viiteen tuntiin. 2. Yksi ikävimmistä muistoista on Tallinnan maratonilta 2002 jolloin hellekelissä simahdin täysin ja loppumatkasta kaikki opaskyltit oli kerätty pois eikä juomahuoltoakaan ollut. Hyvällä tuurilla selvisin kuitenkin maaliin asti. 3. Parhaita muistoja ovat kaikki jänisjuoksut sekä huolto- ja muut talkootehtävät maraton- ja ultrakisojen parissa. Myös kaikki ultrakisat noin 40 kpl sekä onnistuminen viime vuoden 100 maratonia alle neljän tunnin alle vuodessa ovat tapahtumia, joita on mukava muistella jälkikäteen. 4. noin 625-630 maratonia. ­ 5. Ulkomailla olen juossut noin 20 maratonia tai ultra-maratonia. 6. Jokainen maraton tai ultrakisa on se seuraava haaste ja tavoite selvitä läpi eikä tulevaa kannata liikaa suunnitella etukäteen. 7. Nähdään Terwamaratonilla! RitvaVallivaara-Pasto (takana noin 600 maratonia, 5. eniten Suomessa) Ensimmäinen maraton vuonna 2004 Suupohjan Maratonilla aikaan 4:06:52. Takana noin 600 maratonia tai ultramaratonia - eniten maratoneja juossut suomalainen nainen! Lauri ”Larkke” Mikkonen (takana 135 maratonia, ~145. sija Suomessa) 1. 30-vuotiaana Helsingissä 1985. Loppuaika taisi olla jotain 3.20 paikkeilla. 2. Ensimmäinen on ollut kaikista tuskaisin. Ylipainoa oli parikymmentä kiloa ja matkaa taitoin halvat tennarit jalassa. Huonostihan siinä kävi. Kukaan ei ollut kertonut, että nännit kannattaa teipata ennen juoksua ja sehän johti siihen, että koko rintamus hankautui verille. Lisäksi molemmat reidet hankautuivat rikki. Tuskaista taivalta täydensi vielä se, että 36 km:n kohdalla vasen reisilihas kramppasi niin voimakkaasti, että lensin nurin. 3. Hienoimpia maratoneja on Firenzen maraton, joka oli 59. Siellä oltiin yhdessä KKM:n porukan kanssa v. 2007. Reitti on uskomattoman hieno läpi Firenzen kauniin kaupungin. Maraton juostaan Firenzen keskustan läpi ja siellä on tuhansia ihmisiä kannustamassa. Aivan keskustassa kirkonkellot pauhaavat, tunnelma on kuin taivaan porteille tulisi. Toinen yhtä upea juoksu on Norjassa Fjällmaraton, jonka juoksin v. 2004. Reitti lähtee lähes meren pinnan tasolta ja nousee 21 km lumirajaan saakka. Puoli tuntia taivalletaan matkaa, jolloin molemmin puolin tietä oli yli kaksimetriset kinokset. 4. Takana on 135 maratonia, joista 5 ultraa. 5. Ulkomailla olen juossut 12 maratonia. 6. Juoksen niin kauan kuin jalat kestävät ja osaan pysyä reitillä. Tällä hetkellä mennään n. 10-15 maratonia / vuosi. 7. Vauhdin suhteen malttia, malttia ja vielä kerran malttia. Alku rauhallisesti. Loppua kohden voi kiristellä jos paukkuja löytyy. Kannattaa nautiskella hienosta reitistä ja hyvistä järjestelyistä. Ja erityisesti maaliin tulosta. Tsemppiä vaan kaikille maratoonareille ja erityisesti ensikertalaisille. Ja pieni varoituksen sana: tähän voi jäädä koukkuun!

13Kisapäivän la 23.5.2015 aikataulu 9:00

Kisakanslia aukeaa

11:15

10km startti

12:00

Maratonin ja ½-maratonin startti

13:30

10km palkintojenjako

15:00

Pääsy maratonin 2. kierrokselle päättyy

15:30

Puolimaratonin palkintojenjako

17:00

Maratonin palkintojenjako

~18:00

Viimeinen juoksija saapuu maaliin

18:30

Kisakanslia sulkeutuu

Huom! Palkintojenjaot suoritetaan tekonurmikentällä (säävaraus).

15


REITTIKARTTA


27. TERWAHÖLKKÄ JA -MARATON, OHJEITA OSALLISTUJILLE Kisakanslia (kts sivu 20: tilasuunnitelma) Kisakanslia sijaitsee Raatin Stadionin liikuntasalissa, avoinna perjantaina klo 10:00-19:00 sekä lauantaina klo 9:00-18:30. Kisakansliassa varmistat osallistumisesi ja samalla vastaanotat osallistumismateriaalin, joka sisältää: kilpailunumeron & hakaneulat, RFID-ajanottotunnistetarran, käsiohjelman ja osallistumislahjan. Kilpailunumerot (taustavärit: maraton keltainen, ½-maraton valkoinen, terwakymppi vihreä) Numero kiinnitetään kilpailupaidan rintaan ja pidetään näkyvillä suorituksen aikana. Numeroa ei saa peittää, eikä taittaa. Kirjoita yhteystietosi sekä mahdolliset allergiat/lääkitykset numeron taakse, tiedot auttavat mahdollisissa ensiaputapauksissa.

RFID-tunnistetarra Ajanoton RFID-tunnistetarra kiinnitetään lenkkikenkään. Tunnistetarra löytyy osallistujille jaettavan kirjekuoren sisältä. Ohje tunnistetarran kiinnittämiseen löytyy kuoresta. Pysäköinti ja liikenne Raatinsaareen pääsee autolla vain Merikosken siltoja pitkin. Etelästä tullessa ajo Lohitietä ja poh­ joisesta Raatintietä. Kaikki kaupungin merkittävimmät linja-autolinjat kulkevat siltoja pitkin. Pysäkit molempiin suuntiin ovat aivan stadionin aurinkokatsomon muurien takana. Kevyen liikenteen käyttäjät pääsevät Raattiin etelästä joko Pikisaaren, Linnansaaren tai Merikosken siltojen kautta sekä pohjoisesta joko Alakanavan tai Merikosken siltojen kautta. Parkkipaikkoja on kisakeskuksessa rajallinen määrä. Liikenteenohjaajat ohjaavat teidät pysäköintialueelle, jossa on vapaita paikkoja. Tapahtumapäivän ruuhkien välttämiseksi paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin. Suosittelemme tulemaan paikalle kimppakyydeillä, jalkaisin, polkupyörällä tai julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Pukuhuoneet ja varustesäilytys Pukuhuoneet sijaitsevat Raatin Liikuntakeskuksessa. Henkilökohtaiset varusteet voi jättää säilytykseen tekonurmikentällä sijaitsevaan (kts sivu 18) valvottuun varustesäilytyspisteeseen. WC:t Tapahtumakeskuksen sisätilojen ensimmäisestä kerroksesta (kts sivu 18) sekä toisesta kerroksesta katsomoiden alaisesta tilasta (seuraa opasteita) löytyy wc-tiloja. Kisakeskuksen stadionin ulkopuoli­ selta keinonurmikentän pohjoispäästä (kts sivu 16) löytyy kemiallisia wc-tiloja sekä pisuaari. Lisäksi jokaisella reitin huoltopisteeltä löytyy kemiallinen-wc. Kokoontuminen, alkuverryttely ja lähtöpaikalle siirtyminen Osallistujia pyydetään kokoontumaan noin 20min ennen startteja Raatin Urheilukeskuksen tekonurmikentälle, jossa järjestetään alkuverryttelyt seuraavasti: Terwakymppi klo 10:55 - 11:05 Maraton & puolimaraton klo 11:40 - 11:50. Siirtyminen lähtöpaikalle alkaa välittömästi alkuverryttelyjen jälkeen.

17


KISAKESKUS ALUESUUNNITELMA

18


Lähtö ja maali Lähtöpaikat sijaitsevat Raatintiellä (kts aluesuunnitelma s. 18). Maratonin ja puolimaratonin lähdössä juoksijoita suositellaan sijoittumaan omien tavoiteaikojen mukaisiin lähtökarsinoihin, joiden välillä olevat muovinauhat poistetaan noin kaksi minuuttia ennen lähtölaukausta. Verryttely kielletty väliaikapisteen ja maalin läheisyydessä. Lähtöajat: 11:15 Terwakymppi 12:00 Maraton ja puolimaraton Reitti (kts s. 16) Maraton ja puolimaraton juostaan 21,1 km:n lenkkeinä. Terwakymppi juostaan yhtenä lenkkinä, jonka reitti ylittää Oulujoen patosillan kohdalla. Maratonin toisella kierroksella Hietasaaressa reitti kulkee kevyenliikenteen väylällä ja Nallikarin “majakan suoralla” juostaan maratonin ”reitintasaus”. Reitin merkinnässä on käytetty sinistä maalia, merkkinauhoja, kalkkiviivaa, aitoja, kartiorajaajia ja kilometrikylttejä. Liikenteellisesti vaarallisissa paikoissa on erillinen ohjaus. Kilometrimerkinnät Terwakympillä vihreätaustaiset km-merkinnät. Puolimaratonilla ja maratonin 1. kierroksella valkotaustaiset km-merkinnät. Maratonin 2. kierroksella keltataustaiset km-merkinnät. Jänispalvelu Jänispalvelu auttaa juoksijoita säilyttämään tavoiteajan mukaisen tasaisen vauhdin koko juoksun ajan. Juoksussa toimivat jänikset löytyvät lähtökarsinoiden tavoiteaikatolppien luota. Erotat jänikset muusta joukosta ilmapalloista ja keltaisista jänispalvelu-liiveistä. Jänikset juoksevat tavoiteaikoihin seuraavasti: Maraton: 3h, 3h15m, 3h30m, 3h45m, 4h, 4h30m, 5h. Puolimaraton: 1h30m, 1h37.5m, 1h45m, 1h52.5m, 2h, 2h15m, 2h30m. Huoltopisteet Numeroidut huoltopisteet on merkattu reittikarttaan ja ne sijaitsevat noin 3-4 km:n välein seuraavasti: 1. Nallikari, 2. Tuira/Uittokoti, 3. Laanilan koulu, 3. Oulujoen koulu, 5. Koskenniska, 6. Raatinsaari ja 7. Maali/tekonurmikenttä. Huoltopisteillä seuraavat tarjoilut sekä palvelut: • Squeezy Energy Drink (maku: orange/appelsiini), vesi, suolakurkku, rusina, banaani, WC:t • Keskeyttäneiden kuljetus maalipaikalle, kuljetuksen puhelinnumero löytyy numerolapusta. Omat juomat (vain maraton ja puolimaraton) Huoltopisteille kuljetettavat omat juomapullot on toimitettava omalla kilpailunumerolla ja kierrosnumerolla (maraton: 1/2 ja 2/2, puolimaraton: 1/1) merkittyinä kisakeskusalueella (tekonurmikenttä) sijaitseviin kuljetuslaatikoihin lauantaina klo 11:00 mennessä. Huoltopisteillä omat juomat sisältävä pöytä on sijoitettu ensimmäiseksi. HUOM! Juoksijoiden huoltaminen ja juomien antami­ nen muualla kuin virallisilla huoltopisteillä ei ole suositeltavaa. Huoltopisteen alueella oma huoltaja voi ojentaa kisakeskuksesta huoltopisteelle järjestäjien toimesta toimitetun juoman juoksijalle. Keskeyttäminen ja keskeyttäneiden kuljetuspalvelu Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoittaudu lähimmän huolto- tai ensiapupisteen toimitsijalle. Mikäli tarvitset autokyydin tapahtumakeskukseen, voit soittaa ja tilata veloituksettoman kuljetuksen kilpailunumerossa olevasta numerosta. Kuljetus on mahdollista tilata myös huoltopisteiltä. Huomioit­ han, että samaan aikaan saattaa olla useita keskeyttäneitä, joten voit joutua odottamaan hetken. Käy ilmoittamassa kisakansliassa keskeyttämisestä, jotta tulospalvelulle menee tieto keskeytyksestä. Keskeyttämisilmoituksen voit tehdä myös autokyydin kuljettajalle.

19


Kisakeskus, tilasuunnitelma 1.krs l채nsi

20


Ensiapu Ensiapupisteet kisakeskuksessa keinonurmikentällä sekä Laanilan koulun ja Koskenniskan huoltopisteillä. Huoltopisteiltä on yhteys ensiapuun ja keskeyttäneiden kuljetukseen. Tulokset Julkaistaan internetissä osoitteissa www.resultservice.fi (online-tulokset) ja www.terwamaraton.fi sekä kisakansliassa. Tuloksissa bruttoaika (lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen) on kilpailijan virallinen aika. Nettoaika kertoo osallistujalle hänen todellisen matkaan käytetyn aikansa (lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen). Palkitsemiset tehdään bruttoaikojen perusteella. Palkinnot Yleisten sarjojen 5 parasta sekä ikäsarjojen 3 parasta palkitaan pokaaleilla ja tuote- ja/tai lahjakorttipalkinnoilla. Osallistumismitali jaetaan kaikille maaliin tulleille. 5. maratonin maaliin juosseet saavat hopeisen ja 10. maratonin maaliin juosseet saavat kullatun mitalin kisakansliasta. Arvontapalkintojen voittajalistat ovat nähtävillä kisakansliassa viimeistään klo 14:00. Palkintojenjaot järjestetään tekonurmikentällä (säävaraus). Terwakympin palkintojenjako klo 13.30 alkaen. Paras asu klo 14. Puolimaraton klo 15.30 alkaen. Maraton klo 17:00 alkaen. Peseytyminen Peseytymismahdollisuus Raatin liikuntakeskuksen tiloissa klo 12:00 - 19:00. Osallistujilla on mahdollisuus käyttää myös uimahallia. Huom! Raatin liikuntakeskuksen pukuhuone-, peseytymis- ja uimahallitilat on varattu tapahtumapäivänä ainoastaan Terwahölkkään ja –maratonille osallistujille. Vakuutus Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtuman puolesta. Suosittelemme osallistujille henkilökohtaista vakuutusta. Valokuvaus Juoksijat kuvataan reitin varrella Avi Studion toimesta. Juoksijat näkevät vain omat kuvansa yksityisissä kuvagallerioissa. Kuvatuotteita voi tilata verkkokaupasta. Ohjeet kuvien katsomista varten saat Avi Studion ohjesivulta: www.avistudio.fi. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville. Paras Asu -kilpailu Paras asu -kisalla halutaan tuoda tapahtumaan lisäväriä ja iloisuutta hauskoilla asuilla. Kisan tuo­ maristo arvostelee Terwakympille osallistujien asut yhteisessä alkuverryttelyssä, joka suoritetaan Raatin Liikuntakeskuksen tekonurmikentällä ennen startteja, sekä maaliin saavuttaessa Raatin stadionille. Voittaja palkitaan lahjakortein. Muuta Maratonin toiselle kierrokselle pääsee klo 15:00 mennessä puolimatkan ohittaneet. Arla Power Cow -minimaraton pe 22.5. klo 18.00 alkaen Raatin Stadionilla Minimaraton juostaan perjantaina 22.5. klo 18 alkaen Raatin stadionilla. Maksuttoman Arla Power Cow -minimaratonin matkana ratakierros eli 400 m. Lapset voivat noutaa rintanumeronsa ennak­ koon Raatin liikuntakeskuksen sisääntuloaulassa sijaitsevasta Info-pisteestä tai he voivat saapua suoraan lähtöpaikalle, jossa jaetaan osallistumisnumeroita klo 17.30 alkaen.

21


Makkarakaupasta hyvää palvelua ja laadukkaat tuotteet!

ILMARINKATU 16 • WWW.MAKKARAKAUPPA.FI P. 010 4202 020 (lankap. 8,21 snt/p.+5,9 snt/min • gsm 8,21 snt/p.+16,9 snt/min)

22


23


MIELESSÄ SEURAAVA KUNTOTAPAHTUMA? Likkojen Lenkki 15.8.2015

Tervetuloa mukaan 5-vuotisjuhlintaan! Lisätiedot ja ilmoittautuminen www.likkojenlenkki.fi Edullisimmin mukaan suorittamalla osallistumismaksu 30.6. mennessä!

oulu_2015_terwaholkka_64mmx96mm.indd 1

08/02/15 18:26

24


2527


3


Kärkijuoksijoiden ennakoitu aikataulu AVI

NUMEROLAPUN TAUSTAVÄRI: VIH / VAL / KEL

AVI

- kuvauspiste MUISTA HYMY!

Kymppi

Puolimaraton

Maraton 1.kierros

Maraton 2.kierrios

Startti

11:15:00

12:00:00

12:00:00

13:17:22

21,1 km

1 km

11:18:03

12:03:20

12:03:40

13:21:02

22,1 km

2 km

11:21:06

12:06:40

12:07:20

13:24:42

23,1 km

Huoltopiste

24 km

3 km

11:24:09

12:10:00

12:11:00

13:28:00

3,3 km

11:25:04

12:11:00

12:12:06

13:29:28

4 km

11:27:12

12:13:20

12:14:40

13:31:40

25 km

5 km

11:30:15

12:16:40

12:18:20

13:35:20

26 km

6 km

11:33:18

12:20:00

12:22:00

13:39:00

27 km

6,8 km

11:35:44

12:22:40

12:24:56

13:42:18

7 km

11:36:21

12:23:20

12:25:40

13:42:40

28 km

8 km

11:39:24

12:26:40

12:29:20

13:46:20

29 km

24,4 km 1. Nallikari

27,9 km 2. Uittokoti/Tuira

9 km

11:42:27

12:30:00

12:33:00

13:50:00

30 km

10 km

11:45:30

12:33:20

12:36:40

13:53:40

31 km

10,2 km

-

12:34:00

12:37:24

13:54:46

11 km

-

12:36:40

12:40:20

13:57:20

32 km

12 km

-

12:40:00

12:44:00

14:01:00

33 km

13 km

-

12:43:20

12:47:40

14:04:40

34 km

31,3 km 3. Laanilan koulu

14 km

-

12:46:40

12:51:20

14:08:20

14,2 km

-

12:47:20

12:52:04

14:09:26

15 km

-

12:50:00

12:55:00

14:12:00

36 km

16 km

-

12:53:20

12:58:40

14:15:40

37 km

17 km

-

12:56:40

13:02:20

14:19:20

38 km

18 km

-

13:00:00

13:06:00

14:23:00

39 km

18,1 km

-

13:00:20

13:06:22

14:23:44

19 km

-

13:03:20

13:09:40

14:26:40

40 km

20 km

-

13:06:40

13:13:20

14:30:20

41 km

20,7 km

-

-

13:15:54

-

21 km

-

13:10:00

13:17:00

14:34:00

(11:46:30)

13:10:20

13:17:22

14:34:44

21,1 km

29

35 km 35,3 km 4. Oulujoen koulu

39,2 km 5. Koskenniska

-

6. Raatinsaari

42 km 42,2 km Maali / Finish


Kisaorganisaatio / järjestelytoimikunta Kilpailun johtaja/Turvallisuuspäällikkö......... Pentti Kuukasjärvi p. 040-5129710 Tapahtumapäällikkö/Info............................... Petri Huhtala p. 040-5676586 Kisakanslia..................................................... Leila Väyrynen Tulospalvelu....................................... ........... Asko Vääräniemi Huolto............................................................ Esko Tuohimaa Jänispalvelu........................................ ........... Petri Huhtala Kannustusjoukot/esiintyjät................. ........... Taina Linna Liikenteenohjaus............................................ Antti Alaviitala Materiaalihankinta......................................... Tauno Siik, Jukka Marttila Minimaraton....................................... ........... Karoliina Lisko, Sini Huotari Tiedotus.............................................. ........... Pentti Kuukasjärvi, Petri Huhtala Turvallisuuspäällikkö......................... ........... Pentti Kuukasjärvi Varustesäilytys............................................... Jukka Romppainen, Mervi Nikkanen Yleisurheilu pj.................................... ........... Jukka Kauppila Kuuluttajat..................................................... Arto Aunola, Tuukka Myllymäki Lähettäjä............................................. ........... Pekka Rautakorpi Reitinmittaus...................................... ........... Ismo Pudas Reitinmerkkaus.............................................. Teemu Kangasharju Ensiapu kisakeskus (SPR)............................. p. 040-551 5243 Keskeyttäneiden kuljetus............................... p. 040-4727924

30


Kiitämme reippaita juoksijoita, tomeria toimitsijoita, tässä käsiohjelmassa mainostajia sekä yhteistyökumppaneitamme.

Panoksenne on arvokas tapahtumamme onnistumisen kannalta nyt ja tulevaisuudessa. Tervetuloa mukaan myös ensi vuonna! Terwamaratonin järjestelytoimikunta maraton@onmky.fi ¤ 040-567 6586 3


www-ilmoittautuminen avautuu 1.6.2015 – toimi ajoissa niin säästät !

KESÄHINNAT

SYYSHINNAT

TALVIHINNAT

KEVÄTHINNAT

KISAKANSLIA

1.6.-30.9.

1.10-31.12.

1.1.-31.3.

1.4.-22.5.

27.-28.5.

Maraton

40€

45€

50€

55€

60€

½-maraton

35€

40€

45€

50€

55€

10km

25€

30€

35€

40€

45€

10k M/N19

10€

10€

10€

10€

45€