Tertnes Presentasjonsbok

Page 1

Tertnes H책ndball Presentasjon og samarbeidsmuligheter 2011 - 2012


TERTNES HÅNDBALL ELITE En klubb det lønner seg å samarbeide med

Tertnes har i dag en rekke lojale samarbeidspartnere som i en årrekke har bidratt og gitt klubben mulighet til å satse mot topphåndball i Bergen. Klubben ønsker å være en partner det lønner seg å samarbeide med. Godt nettverk og økt synlighet gjennom Tertnes skal lønne seg både ut mot andre bedrifter og kunder og samtidig øke motivasjonen blant egne ansatte. Vårt mål er at samarbeidet skal vare lenge, og det kommer ikke av seg selv. Norsk håndball er allerede helt i verdenstoppen, men søker stadig forbedringer. Klubbene er nå inne i et treårig prosjekt med siktemål å heve nivået gjennom bedring av klubbenes økonomiske, organisatoriske og markedsmessige forhold. Hele 38% av den norske befolkningen sier de er meget eller ganske interessert i håndball. Interessen er stadig økende. Faktisk er håndball den idretten som øker mest i popularitet i følge Synovate, og interessen er faktisk nesten identisk med fotball. Det unike med håndball sammenliknet med annen idrett, er at den i tillegg har tilnærmet like stor interesse blant kvinner og menn. Vi mener sponsing er et effektivt, billig men undervurdert kommunikasjonsmedium. I 2005 gjennomførte BI i samarbeid med MMI/Synovate/Sponsorinsight et større eksperiment der de sammenlignet blant annet effekten av sponsing i form av plakater på håndballarena med tvreklame. Denne studien viste at per sekund var arenareklameeksponeringen i gjennomsnitt verdt rundt 20 % av en tv-reklame. Ved dominans på arenaen kan en faktisk oppnå tilnærmet 85%. Bringer man inn typiske priser for produksjon og visning av henholdsvis tv-reklame og arenasponsing, er arenasponsing mer enn 20 % mer kostnadseffektiv.

Vår påstand er derfor at sponsing er et effektivt, billig, men undervurdert kommunikasjonsmedium.

2


VI ER DER NESTEN - NÅ SKAL VI FÅ TIL RESTEN Bli med oss på veien

Tertnes tok bronse i serien og sølv i sluttspillet forrige sesong. Topprestasjonene økte, men fortsatt var vi litt for ustabile. Sesongen viste oss likevel at vi er på gang mot noe større. Tertnes har et stort potensiale. Nå står vi klare for en ny og spennende sesong. De siste sesonger har Tertnes vært med og kjempet i toppen, men fortsatt mangler de siste stegene på å utfordre det som i øyeblikket er verdens beste klubblag, Larvik. Det har vi som mål i de kommende år. Tertnes har beholdt stammen i laget fra forrige sesong og i tillegg forsterket den lokale forankringen med ytterligere to-tre lokale spillere. Miksen mellom etablerte og unge spillere er fin. Vi er nå kommet godt i gang med treningen for neste sesong, og for å heve oss ytterligere et nivå økes nå treningsmengdene enda mer. Bergen er ledende på aldersbestemt håndball . Det er disse talentene som skal danne grunnlaget for vår framtidige suksess. Med Bergen by i ryggen og en flott oppbacking fra våre samarbeidspartnere og publikum, går vi inn i en sesong med store forventninger. • Tertnes vil sesongen 2011-12 få sendt alle hjemmekampene live på nettet via TV2 Sumo. • Tertnes har en stabil organsisasjon og har vært i eliteserien siden 1992. • Tertnes hadde et tilskuertall på ca. 1 000 i sesongen 2010-11 og forventer ytterligere økning denne sesong. • Tertnes skal ut i kvalifisering til Champions League denne sesongen. • Tertnes er hele Bergens håndballag og har samarbeidsavtaler med flere klubber i regionen. • Tertnes har samfunnsansvar og tar samfunnsansvar! Vi besøker klubber i regionen, avholder håndballskoler, inviterer klubber gratis på kamper, og er sunne, gode forbilder for barn og unge.

3


TERTNES HÅNDBALL ELITE Visjon “Hele Bergens favoritter”

Verdier Vinnervilje Vi sier vi skal ha “gull i blikket”. Modighet Vi skal være modige og nyskapende. Vi vil se etter muligheter snarere enn begrensninger, hele tiden være på jakt etter løsninger. Det er lov å feile, men det skal skapes en kultur hvor vi tar lærdom av våre feil. Vi skal vise modighet og utvikle oss til å gjøre nye ting. Lekenhet Leken skal fremme kreativiteten, treningslysten, motivasjonen og arbeidsglede. Det skal være en lekenhet i spillet som utstråler positive assosiasjoner. Gjennom leken finner vi nye løsninger og er samtidig målbevisste.

Misjon Sportslig fremgang og spredning av spilleglede

Kundeløfte Vi skal gi deg en opplevelse du vil ønske å dele med andre

4


TERTNES HÅNDBALL ELITE Organisasjon og historie

Tertnes Håndball Elite er en del av Tertnes Allianseidrettslag. Totalt er idrettslaget over 1500 medlemmer fordelt på håndball, fotball, turn, alpin og idrettskole. Kravene til håndballklubbene fra spillere, trenere, publikum og sponsorer har blitt større, hvilket vi ser på som en naturlig utvikling. Det jobbes derfor med å øke ferdighetsnivået i alle ledd i organisasjonen. Dette skal på sikt danne grunnlaget for en toppklubb både på og utenfor banen der Tertnes også har en aktiv rolle i samfunnet.

Administrasjonen

Lars Riis Ellingsen Mobil: 930 16 100 E-post: lars@tertnes.no

FAKTA OM TERTNES HÅNDBALL ELITE Opprykk: 1992 Sesonger i eliteserien: 17 Sesong Champions League: 1 Sesonger i e-cup: 9 Beste resultater: Seriesølv 98/99 Seriesølv 03/04 Seriebronse 01/02 Seriebronse 04/05 Seriebronse 05/06 Seriebronse 08/09 Seriebronse 10/11 Sluttspill sølv Sluttspill bronse

Anne Petersen Waage Mobil: 930 16 120 E-post: anne@tertnes.no

10/11 09/10

NM-sølv 01/02 Finale E-cup 99/00

Marit Brox

Tilskuerrekord: 5200 (e-cupfinalen mot Mislata 2000)

Mobil: 414 49 034 E-post: marit@tertnes.no

Flest TV-seere i kamp: (e-cupfinalen 2000)

632.000

5


HELE BYENS HÅNDBALLAG Samle alle gode krefter

Tertnes er et bylag og skal vi nå helt til topps er det en forutsetning at vi samler alle gode krefter, samt jobbe godt sammen mot et felles mål. I den forbindelse blir Tertnes Håndball Elite redskapen for å få et lag helt til topps i eliteserien for kvinner. Tertnes har i dag samarbeidsavtaler med flere klubber i regionen, og ønsker å bygge videre på dette samarbeidet og utvide det til ytterligere klubber i bergensområdet. Vi har tro på at den samlede kompetanse klubbene besitter vil bringe håndballen i Bergen videre. Tertnes kan også gjennom sitt arbeide bidra med kompetanse fra sitt nettverk. Herunder kompetanse på trenersiden, spillersiden og ledersiden.

Fundamentet for den fremtidige satsingen finner vi i dagens talenter i bergensområdet.

Når talentet er stort nok og ambisjonene større enn det moderklubben kan gi, mener vi det er riktig å la spillerne få sjansen på et høyere nivå. Vi ønsker å skape moderklubber som er stolte av å få frem eliteseriespillere til Tertnes. Da er det også viktig at moderklubbene føler de har fått noe fra Tertnes på et tidligere stadium, og det er nettopp det vi ønsker å gi. Tertnes skal være synlig og bidra aktivt med sin kompetanse i dette talentarbeidet. Tertnes har i alle år vært avhengig av klubbene i regionen og vil fortsatt være det. Vi ønsker å være regionens ”redskap” eller ”spydspiss” på damesiden for fremtidig suksess og vi håper at de unge utøverne lar seg inspirere og arbeide hardt for å nå helt til topps i den norske eliteserien.

6


ET SAMARBEID SKAL LØNNE SEG Håndballinteressen i Norge er veldig stor. Dette gjelder i alle segmenter av befolkningen. Samtidig utgjør tyngden av de interesserte spennende kundegrupper som er kjøpesterke. Dette er med på å gjøre håndballen til et interessant sponsorobjekt. Vi tror at vi gjennom et tett og godt samarbeid skal kunne skape markeds- og forretningsmessige gevinster gjennom synlighet og mediedekning. Samtidig tror vi også det vil kunne ha en positiv effekt på omdømme og profil. Ved god utnyttelse av avtalen, kan den med hell brukes for bedring av intern motivasjon, engasjement og stolthet.

7


TILSKUERE Tertnes er av de klubbene som trekker mest tilskuere i Postenligaen. Statistikken fra forrige sesong viser at vi totalt ble nummer tre med i underkant av 1000 tilskuere i snitt. Vi vet at bergenserne har en enorm entusiasme og Bergen har tidligere vist at de kan stille opp for Tertnes. Vi jobber nå mye med våre arrangementer og vi er av den overbevisning at det kan gi våre tilskuere en enda bedre totalopplevelse knyttet til kampene. Vi har som mål og forventning at vi også kommende sesong skal øke vårt publikumsstall. Publikum i Haukelandshallen er en viktig og uunnværlig faktor i forbindelse med våre kamper. Uten dem og den stemningen de skaper, får vi heller ikke de gode prestasjonene på banen.

8

PUBLIKUMSTALL SESONGEN 10/11 Klubb Snitt Byåsen 1335 Larvik 1035 Tertnes 959 Levanger 822 Fredrikstad 660 Sola 483 Flint 505 Vipers 408 Storhamar 428 Nordstrand 360 Stabæk 299 Selbu 222


TERTNES I MEDIA Medietall juli 10 - april 11 Eksponeringstid TV: 3 timer 08 min. (Nr. 2 i Eliteserien) Eksponeringstid TV arena: 1 time 36 min. (Nr. 3 i Eliteserien) Antall oppslag i trykte media: 666 (hovedsakelig BA og BT) Tilsvarer en annonseverdi på ca. 56 mill. kr. NB! Nytt fra sesongen 2011-12: • Alle Tertnes hjemmekamper vil bli sendt live på TV2

Sumo (nett-tv). • Det er berammet tre direktesendte kamper på TV2. (Det kan bli flere)

9


ARENAREKLAME OG GULVREKLAME Markante reklameplasser med god eksponering

Tertnes har unike muligheter til å tilby arenareklame og gulvreklame i forbindelse med alle hjemmekamper i Haukelandshallen. Dette er en effektiv og billig måte å synliggjøre bedriften overfor publikum og tv-seere. Gulvreklame er plassert på banen slik at den er godt synlig fra tribunen og i tv-bildet under tv-kamper. Arenareklamen har også lokalsoner mot publikum i hallen. I Tertnes legger vi vekt på at de som kommer til våre hjemmekamper skal få en totalopplevlese med gode og spennende kamper på parketten. Dette kan også bli en god opplevelse for samatrbeidspartnere som kan rette sitt budskap mot publikum. Her er en skisse over vår arena med de mulighetene som ligger der.

Lokalsone

LEDIG

SOLGT LEDIG

LEDIG

LEDIG

SOLGT

Mediasone

LEDIG

SOLGT LEDIG

SOLGT SOLGT SOLGT SOLGT SOLGT LEDIG

SOLGT

LEDIG

SOLGT

LEDIG

SOLGT SOLGT SOLGT LEDIG

SOLGT Sekretariat

TV-hovedkamera

10

LEDIG

SOLGT

LEDIG


DRAKTREKLAME

Markante reklameplasser med god eksponering N책 har deres firma sjansen til 책 komme p책 drakten til et av Norges beste h책ndballag.

HP1

SP1

HP3

HP2

9

SP2

HP4

Solgt

9

Solgt SOLGT

SOLGT

Solgt

Solgt HP7

Solgt

SP10

SP8

T

SOLG

SP11

2

SP1

3

11


FASTE REKLAMESKILT

Eksponering med høy oppmerksomhetsverdi I samarbeid med Bergen kommune kan Tertnes tilby deres firma en eksklusiv avtale om reklameskilt fast montert i byens idrettshaller. Avtalen gjelder i første rekke i Haukelandshallen og Åstveithallen, men det kan også avtales for andre haller. Reklameskiltene vil bli montert strategisk på veggen og ha en meget attraktiv plass. Oppmerksomhetsverdien vil være meget høy i hallens 16 daglige brukstimer. Haukelandshallen er i dag Bergens storstue når det gjelder innendørsarrangementer. Alle store mesterskap, landskamper, Ulriken-, Nyborg- og Tertneskamper avvikles i Haukelandshallen. Med ca. 600.000 besøkende vil deres logo bli lagt merke til.

TERTNESHANDBALL.NO

Felles kommunikasjonsplattform for topphåndballen Norsk Topphåndball har en felles nettløsning for alle de 24 klubbene i Postenligaen. Her publiseres nyheter og stoff om klubbene. Sidene er godt besøkt og i en undersøkelse sier over halvparten av publikum at det er disse sidene de bruker for å holde seg oppdatert om klubbene. Sidene er under kontinuerlig utvikling og vil bli et satsningsområde denne sesongen. Som samarbeidspartner har dere forkjøpsrett på annonsering på disse sidene.

12


TERTNESMAGASINET Bruk våre medier når du annonserer

Magasinet deles ut gratis til publikum og på VIP ved alle hjemmekampene i Haukelandshallen. Ut over annonsene inneholder magasinet opptakt til kampen. nyheter, artikler, spillerprofiler, tabeller, resultater, lagoppstillinger og statistikk.

STØTT MORGENDAGENS HELTER Tertnes har en klar strategi om at det skal være lokal forankring på spillerstallen. Utvikling av nye talenter prioriteres derfor høyt. Vår fremtige suksess bygger på det talentutviklingsarbeidet som drives i hele byen. Tertnes bidrar derfor ut i en rekke klubber og har ulike former for samarbeid. Våre samarbeidspartnere får derfor også muligheten til å profilere seg i breddehåndballen sammen med Tertnes både via våre yngre lag men også gjennom samarbeid med våre farmerklubber. Støtt jentene på veien til å bli fremtidige eliteseriespillere og bli eksponert på draktene til det som er morgendagens helter. For ytterligere opplysninger kan markedsavdelingen i Tertnes kontaktes.

13


BLI SAMARBEIDSPARTNER MED TERTNES Som samarbeidspartner i Tertnes får du en sentral plassering i toppen av en av verdens beste ligaer. Vi vil skreddersy hver enkelt samarbeidsavtale slik at nettopp din bedrift for oppfylt sine behov og ønsker.

SPONSORSTRUKTUR GENERAL HOVEDPARTNER STORPARTNER LOKALPARTNER NETTVERKSPARTNER 14

Som generalpartner vil ditt selskap få stor oppmerksomhet på arenaen og alle kommunikasjonsflater. Pris fra kr. 500.000,Som hovedpartner vil ditt selskap være en av våre nærmeste og bli synliggjort i alle naturlige sammenhenger. Pris fra kr. 200.000,-

Våre storpartnere er viktige samarbeidspartnere som blir synliggjort tydelig i alle naturlige sammenhenger. Pris fra kr. 100.000,-el Som lokalpartner er ditt selskap en viktig støttespiller og blir synliggjort en rekke steder og får tilgang til nettverket.. Pris fra kr. 25.000,-

Som nettverkspartner vil du være en del av vårt nettverk og bli profilert sammen med disse og få B2B samt kompetansepåfyll. Pris fra kr. 15.000,-el


Generalpartner Kr. 500 000 pr. sesong Innhold: • 2 stk. logo sentralt i front på drakt på eliteserielaget • Logo på trenings- og reiseklær • Logo på alle avisannonser, webannonser + plakater i media før kamp • Arenaprofilering - 2 stk. logo på storseil i kombinert media- og lokalsone (totalt 16 m) - 2 stk. tosidig arenaskilt (8 m i lokalsone + 8 m i mediasone) - 2 stk. gulvreklamer i kombinert media- og lokalsone (totalt 8 m) • Fast montert skilt i Haukelandshallen - 4x4 m. (Veil. pris 45 000,-) • Bruk av spillere og trenere til markedstiltak ved 1 anledning • Bruk av trenere eller utvalgte spillere til foredrag ved 1 anledning • Logo på intervjuvegg • Kampsponsorpakke ved 1 kamp • Annonse eller reklamefilm på storskjerm i hallen • Webannonse på www.tertneshandball.no (3 mnd pr. sesong) • Logo og link på www.tertneshandball.no • Helsides annonse i Tertnes Magasinet • Sponsortreff og B2B nettverk • Annonse og kontaktinfo i sponsorhåndboken • VIP sesongkort Generalpartner-pakken er mulig å tilpasse individuelt til den enkelte sponsor.

15


Hovedpartner Kr. 200 000 - 300 000 pr. sesong Innhold: • Logo sentralt i front på drakt på eliteserielaget • Logo på alle avisannonser, webannonser + plakater i media før kamp • Arenaprofilering - Storseil i kombinert media- og lokalsone (totalt 8 m) - Arenaskilt (4 m i lokalsone + 4 m i mediasone) • Logo på intervjuvegg • Kampsponsorpakke ved 1 kamp • Annonse eller reklamefilm på storskjerm i hallen • Webannonse på www.tertneshandball.no (3 mnd pr. sesong) • Logo og link på www.tertneshandball.no • Helsides annonse i Tertnes Magasinet • Sponsortreff og B2B nettverk • Annonse og kontaktinfo i sponsorhåndboken • VIP sesongkort Hovedpartner-pakken er mulig å tilpasse individuelt til den enkelte sponsor. Elementer kan legges til eller trekkes fra om ønskelig.

16


Storpartner Kr. 100 000 - 200 000 pr. sesong Innhold: • Logo på bakside, shorts eller arm på drakt på eliteserielaget • Logo på avisannonser, webannonser + plakater i media ved kampsponsor • Arenaprofilering - Storseil i kombinert media- og lokalsone (totalt 8 m) - Arenaskilt (4 m i lokalsone + 4 m i mediasone) • Logo på intervjuvegg • Kampsponsorpakke ved 1 kamp • Annonse eller reklamefilm på storskjerm i hallen • Webannonse på www.tertneshandball.no (3 mnd pr. sesong) • Logo og link på www.tertneshandball.no • Helsides annonse i Tertnes Magasinet • Sponsortreff og B2B nettverk • Annonse og kontaktinfo i sponsorhåndboken • VIP sesongkort Storpartner-pakken er mulig å tilpasse individuelt til den enkelte sponsor. Elementer kan legges til eller trekkes fra om ønskelig.

17


Lokalpartner Kr. 25 000 - 80 000 pr. sesong Innhold: • Logo på overtrekksdrakten på eliteserielaget • Logo på alle avisannonser, webannonser + plakater i media ved kampsponsor • Arenaprofilering (mengde arenareklame avhenger av prisnivå) - Storseil i kombinert media- og lokalsone (totalt 4 m) - Arenaskilt (4 m i lokalsone + 4 m i mediasone) • Kampsponsorpakke sammen med andre lokalpartnere • Annonse eller reklamefilm på storskjerm i hallen • Logo og link på www.tertneshandball.no • Helsides annonse i Tertnes Magasinet • Sponsortreff og B2B nettverk • Annonse og kontaktinfo i sponsorhåndboken • VIP sesongkort Lokalpartner-pakken er mulig å tilpasse individuelt til den enkelte sponsor. Elementer kan legges til eller trekkes fra om ønskelig.

18


Tertnes Businessnettverk Kr. 15 000 pr. sesong

Innhold: • B2B treff (min. 3 treff pr. sesong) for to personer med bespisning • Logo med link til egne websider fra www.tertneshandball.no • 2 Tertnes VIP sesongkort • Logo i Tertnes Magasinet • Logo/annonse på storskjerm i hallen • Annonse og kontaktinfo i sponsorhåndboken • Mulighet for bedriftsinnlegg på nettverkstreff Tertnes B2B treff skal ha et høyt faglig innhold med spennende gjesteforelesere. Det vil bli lagt vekt på interaktivitet, som vil bidra til at du kan bygge relasjoner. Dette vil gagne din bedrift og deg personlig. Spillere, trenere og ledelsen i klubben vil alltid være tilstede på treffene.

NOEN AV NETTVERKSPARTNERNE

19


Tertnes H책ndball Elite Tertnesveien 24 5113 Tertnes

Telefon: 4510 3000 E-post: kontor@tertnes.no Web: tertneshandball.no

org.nr.:

971349638