Page 1


onafhankelijk dagblad voor Aruba, Curaçao en Bonaire opgericht in 1884 abonnementsprijs Af 32,50 losse nummers Af 1,50 zaterdag Business Ñapa met Ñapa Af 1,75

Groen licht

donderdag 3 april 2014 jaargang 128 nr 77

3

Aruba

Koninkrijksconferentie scoort op veilige onderwerpen

11

Financieel

Vraag naar vluchten neemt toe

Noodweer en psychische overmacht verworpen door rechter

12 jaar cel voor Capri-schutter ORANJESTAD — Diego Diaz is vanmorgen door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Dat is twee jaar minder dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Hij is schuldig bevonden aan doodslag, poging tot doodslag en het illegaal bezit van een vuurwapen. “Aruba is geen Wild Wild West waar je zomaar in het rond kan schieten”, sprak de rechter de veroordeelde streng toe.

Minder geweld in openbaar vervoer

zijn vriend had aangepakt. Hij had kunnen bedenken, zo vindt de rechter, dat deze confrontatie uit de hand zou kunnen lopen. “Je wist wat er kon gebeuren.” Van moord met voorbedachten rade wordt Diaz echter wel vrijgesproken.

Doodslag De rechter windt er geen doekjes om en steekt vrijwel direct van wal, nadat haar

Dodental ebola loopt op

Weer aardbeving en tsunami in Chili

Snik Zichtbaar terneergeslagen wacht Diaz vanmorgen in de rechtszaal op het vonnis van rechter. Zijn benen houdt hij nauwelijks stil, zijn knieën botsen ritmisch tegen elkaar. De stilte in de zaal wordt zo nu en dan onderbroken door een snik van een vrouw die drie stoelen achter Diaz zit. Het blijkt zijn vriendin te zijn. In afwachting van de komst van de rechter buigt Diaz zich regelmatig naar achteren om haar blik te vangen.

Venus wel door in Charleston

Technische toekomstblik

microfoontje door één aanwezige beveiligers is aangezet. Diaz hoort eerst dat hij wordt veroordeeld voor doodslag op Jose Alvarez in de nacht van 27 juli vorig jaar. Het argument dat hij uit noodweer de minimaal vier kogels op portier Alvarez schoot, wordt van tafel geveegd. Diaz beriep zich tijdens de behandeling drie weken geleden op noodweer omdat de portier met een ijzeren staaf in zijn handen dreigend op hem af zou zijn gelopen. Maar volgens de rechter was hier echter geen sprake van noodweer .”Op de camerabeelden hebben we kunnen zien dat Alvarez niet met de ijzeren staaf omhoog naar je toeliep. Hij droeg de stok naast zijn lichaam. Jij daarentegen schoot direct op hem.” De rechter illustreert haar stelling door haar handen als pistool te vouwen en te doen alsof ze kogels afvuurt. “Maar je hoefde jezelf niet te verdedigen.” Ook het argument dat Diaz die nacht in een zwaar geëmotioneerde toestand verkeerde en er dus sprake was van psychische overmacht, wordt door de rechter verworpen. Volgens haar was hier geen sprake van psychische overmacht omdat Diaz bewust terugliep naar het slachtoffer, nadat hij een pistool van

Advocaat van de verdachte, Jonathan Steward, geeft aan dat zijn cliënt nog geen beslissing heeft genomen over een eventueel hoger beroep. Omdat Diaz al sinds 30 juli vastzit, heeft hij al acht maanden van zijn straf uitgezeten. Ook benadrukt Steward dat zijn cliënt bij goed gedrag na tweederde van zijn straftijd al weer op vrije voeten kan komen. Dat zou betekenen dat Diaz, als alles voor hem meezit, na zeven jaar KIA weer vrijkomt.

14 Sport

Poging tot doodslag Ook wordt hij veroordeeld voor poging tot doodslag op J. Marvarez. Deze toevallige bezoeker van Capri kreeg een rondvliegende kogel in zijn voet. “Je bent geen militair”, sprak de rechter Diaz bestraffend toe. “Je bent niet getraind om te schieten dus weet je dat je het risico loopt mensen te verwonden als je een pistool trekt in een ruimte waar veel mensen aanwezig zijn.” Dat dit ook daadwerkelijk het geval was, wordt hem dus ook aangerekend, beslist de rechter. Illegaal vuurwapenbezit Daarnaast wordt Diaz veroordeeld voor illegaal wapenbezit. Voor het wapen waarmee Diaz schoot, dat hij naar eigen zeggen in zijn handen kreeg gedrukt door een vriend, had hij geen vergunning. Wat voor de rechter zwaar weegt, is het feit dat het wapen nadien niet is teruggevonden. Dit betekent, zo zegt zij met stemverheffing, dat dit wapen dus nog ergens op het eiland rondzwerft. “Het is op Aruba geen Wild Wild West waarin je zomaar in het rond kan schieten”, spreekt zij hem streng toe. Vervolg op pagina 2

Foto: Nynke Wiersma

door onze verslaggever Jackeliene Geeve

13 Wereld

ORANJESTAD — Een LED-kubus, een roterend huis of dit EPI-gebouw-van-de-toekomst; deze en nog meer technische hoogstandjes zijn vanavond te zien bij Colegio EPI. Studenten van de unit Wetenschap en Techniek tonen tussen zes en half acht aan het publiek wat ze aan technische projecten hebben gemaakt en kunnen dan ook vragen beantwoorden. Vanmorgen begon de technische dag met een bezoek van vakjuryleden (onder andere van WEB en Elmar) die een oordeel velden over de ontwerpen, daar was Amigoe ook bij. Aansluitend tot kwart over twee vanmiddag presenteerden de studenten hun projecten aan medestudenten. Het gaat om studenten in het vierde trimester die bouwkunde, elektrotechniek of werktuigbouwkunde studeren. Vanavond van half acht tot acht is de prijsuitreiking.

Doden bij schietpartij legerbasis Fort Hood

CONAKRY — De dodelijke ziekte ebola heeft in WestAfrika inmiddels 85 leven geëist. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie gisteren bekendgemaakt. In totaal hebben 136 mensen in Guinee en Liberia de ziekte opgelopen. In Guinee zijn 83 mensen bezweken aan de besmettelijke ziekte. Afgelopen weekeinde lag het dodental nog op 70. Nog eens 127 mensen hebben de ziekte waarschijnlijk opgelopen. Vooral in het zuiden zijn veel mensen ziek. Maar ook in de hoofdstad Conakry zijn mensen overleden. In Liberia zijn zeker twee mensen overleden aan ebola en zijn een aantal mensen waarschijnlijk besmet met de ziekte. Artsen zonder Grenzen sloeg deze week alarm over de uitbraak en sprak van ‘een epidemie met een ongekende omvang als het gaat om de verspreiding van besmetting’.

KILLEEN — Bij een schietpartij op de legerbasis Fort Hood bij Killeen in de Amerikaanse staat Texas zijn gisteren zeker vier doden gevallen, meldden Amerikaanse media op basis van legerfunctionarissen. Verder zijn zeker zestien gewonden gevallen. Tien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, van wie drie er slecht aan toe zijn. Een van de doden is de schutter. Hij schoot zichzelf door zijn hoofd toen hij werd aangehouden. Het gaat waarschijnlijk om een 34-jarige man die in 2011 is uitgezonden geweest naar Irak. Hij zou sinds zijn terugkomst lijden aan posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). Aanvankelijk vermoedde de politie dat de schietpartij het werk was van twee daders, maar dat bleek niet het geval. Waarschijnlijk was het geen terroristische aanslag.

TATHRA — Een 63-jarige Australische, Christine Armstrong, is vandaag gedood door een haai. De vrouw zwom, zoals ze al jaren deed, in de morgen even in zee bij de badplaats Tathra, ongeveer 330 kilometer ten zuiden van Sydney. De politie is op zoek naar de stoffelijke resten van de vrouw, een surftrainster. Andere zwemmers onder wie haar echtgenoot hebben een drie tot vier meter lange haai gezien op het moment dat Armstrong verdween.

Foto: AFP

Australische gedood door haai

SANTIAGO — Chili is gisteravond laat opnieuw getroffen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 7,6 op de schaal van Richter. Wegens het gevaar van tsunami’s kregen bewoners van de kustgebieden in het noorden van het ZuidAmerikaanse land opdracht hun huis te verlaten. Zij konden vanochtend terugkeren. De eerste vloedgolf was bijna 1 meter hoog. De autoriteiten in Chili en Peru kondigden een tsunami-alarm af, maar dat is inmiddels opgeheven. Dinsdag werd Chili ook al opgeschrikt door een zware beving van 8,2. Die veroorzaakte daarna een tsunami. Door die aardbeving kwamen zes mensen om het leven en werden ook de kustgebieden in Chili en Peru ontruimd.

Ook over het aantal gewonden was lange tijd onduidelijkheid. Sommige lokale media spraken van tenminste vijftien gewonden, terwijl andere het hadden over slechts twee gewonden. De basis is volledig afgesloten. Ook het Central Texas College in de buurt werd ontruimd. President Barack Obama is op de hoogte gebracht van de schietpartij. In een verklaring liet hij weten het ‘hartver-

scheurend te vinden dat er opnieuw zo’n schietincident heeft plaatsgevonden’. Fort Hood was in november 2009 ook al het toneel van een massale schietpartij. Toen opende een legerpsychiater het vuur. 13 militairen schoot hij dood en 32 raakten gewond. De psychiater werd vorig jaar ter dood veroordeeld. Ook Nederlanders De Amerikaanse legerbasis Fort Hood is geen onbekend terrein voor Nederlandse militairen. Apache- en Chinookpiloten volgen er een deel van hun opleiding en ook is er mogelijkheid voor de luchtmobiele brigades om hun kennis op diverse vlakken bij te spijkeren. Volgens de site van het ministerie van Defensie zijn er momenteel acht Apachegevechtshelikopters gestationeerd op Fort Hood. Ook staan er zes Chinook-transporthelikopters voor training van piloten en luchtmobiele eenheden. Nederlandse Apache-vliegers gaan jaarlijks vier weken naar Texas om hun vaardigheden op peil te houden. Ook het Korps Commandotroepen traint er geregeld. De Texaanse basis is met 880 vierkante kilometer bijna net zo groot is als Oosten Zuid-Flevoland. Ook andere legerbases zijn de afgelopen jaren opgeschrikt door dodelijke schietpartijen. In september vorig jaar schoot een 34-jarige reservist in Washington twaalf mensen dood.


2

DonDerDag 3 april 2014

amigoe

Conferentie over zelfvertrouwen

12 jaar cel voor Capri-schutter Vervolg van pagina 1 Een fikse straf, daar lijken de meeste aanwezigen het over eens te zijn, zo blijkt uit gesprekken in de zaal na de zitting. Ook Diaz zelf lijkt teleurgesteld in de uitspraak. Met gebogen hoofd en naar beneden hangende schouders loopt hij, zonder nog om te kijken naar zijn familie, de rechtszaal uit. Zijn vriendin slaat haar handen voor haar gezicht. Voordat Steward zijn cliënt achterna gaat, neemt hij de tijd om zowel de familie als Amigoe kort

te woord te staan. “Mijn client heeft nu twee weken de tijd om te beslissen of hij in hoger beroep wil gaan tegen de uitspraak. Het is een fikse straf maar met hoger beroep loop je het risico op een nog hogere gevangenisstraf.” Achtergrond In de nacht van 27 juli 2013 wordt portier Jose Alvarez doodgeschoten door Diego Diaz. Zij zijn oud-collega’s en tevens rivalen door conflicten uit het verleden. Tijdens dit laatste conflict, zo’n zeven maanden voor de fa-

tale schietpartij, wordt Diaz hierbij naar eigen zeggen bewusteloos geslagen. In de bewuste nacht van 27 juli treffen de twee elkaar voor het eerst nadien. Alvarez werkt als portier van Café Capri en Diaz gaat als bezoeker naar binnen. De twee krijgen woorden. Hierna gaat Diaz naar buiten en loopt weg. Enkele minuten later komt hij terug en vuurt minimaal vijf kogels af. Vier hiervan raken Alvarez, waarvan degene die zijn hartstreek doorboort fataal blijkt te zijn. Een kogel raakt een omstander.

Veiligheidsprijs Delta Airlines

De organisatie achter ‘Self-Esteem Conference Aruba 2014’. ORANJESTAD — Zelfvertrouwen staat centraal tijdens een conferentie eind april in Cas di Cultura. De conferentie is gericht op leerlingen, ouders en leerkrachten. De organisatie is in handen van Elka & Associates, een organisatiebureau. Door de ‘Self-Esteem Conferentie Aruba 2014’ over drie dagen te verspreiden hoopt de organisatie zo veel mogelijk jongeren te trekken. Elke dag komt een andere doelgroep aan bod, die met drie onderdelen te maken krijgt: ‘One on one coaching’, ‘Group coaching’ en een onderdeel waarbij ze op pad gaan. Ze kijken naar situaties waarin ze zelf zitten en wat ze eraan kunnen doen om er meer zelfvertrouwen in te krijgen. De eerste conferentiedag,

maandag 28 april, is ‘s avonds van zes tot negen uur. De doelgroep zijn jongeren die op Aruba studeren. Zij leren om doelen te stellen en obstakels weg te nemen die het behalen van die doelen in de weg staan. De tweede dag, dinsdag 29 april, is gericht op studenten die in het buitenland gaan studeren (zoals Nederland, Verenigde Staten en Costa Rica). Zij doen ‘s middags van drie tot vijf mee met een paneldiscussie en er wordt gekeken of de studenten wel klaar zijn om naar het buitenland te gaan. De derde en laatste dag, woensdag 30

april van zeven tot negen uur ‘s avonds, is de conferentie gericht op ouders die meer vertrouwen in zichzelf willen en ook hun kind beter willen leren begrijpen en willen ondersteunen in het vergroten van hun zelfvertrouwen.

er toen veel belangstelling van studenten was. Ze hadden verschillende redenen om aan het project deel te nemen. Sommigen wilden terug naar Aruba, anderen hadden een trauma dat ze wilden aanpakken of een studiekeuze om te maken.

In Nederland De conferentie werd vorig jaar september ook in Nederland gehouden. Dat was in samenwerking met Arubahuis, die daarmee Arubaanse studenten wilde helpen. De toenmalige gevolmachtigde minister van Aruba in Nederland, Edwin Abath, en het hoofd van de afdeling Onderwijs, Samuel Dumfries, waren daar bij. Abigael Arends, directeur van Elka, vertelt dat

Registreren Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Elka op telefoonnummers 588-4600 en 737-4600 of via info@elkaaruba.com. De kosten bedragen 5 florin per dag voor studenten en 10 florin per dag voor volwassenen. Organisator Arends laat weten dat ze na deze conferentie de wijken intrekken om ook daar mensen te betrekken bij dit project.

ORANJESTAD — Werknemers van de luchthaven tijdens een van de ‘veilige’ activiteiten waaraan deelgenomen kon worden tijdens de Airside Safety Week. Tijdens de veiligheidsweek op de luchthaven is er extra aandacht voor veiligheid. Het doel van de week is om het veiligheidsbewustzijn onder luchthavengebruikers te vergroten en veiligheidskennis te verhogen door het personeel en partnerbedrijven te laten participeren in lezingen, workshops en activiteiten waaronder een brandtraining. Vervolgens kunnen ze de opgedane kennis en ervaring delen met zoveel mogelijk anderen die gebruik maken van de luchthaven. Om dit kracht bij te zetten, reikte luchthavenautoriteit AAA ook dit jaar weer de Safety Award’s uit. Tijdens deze vierde, jaarlijks terugkerende week in maart ging de Safety Award 2013 naar Delta Airlines.. En ook dit jaar ontving een van de werknemers van Aruba Ground Handling Services (AGS), Adri Koolman, een veiligheidsprijs voor zijn inzet op veiligheidsgebied afgelopen jaar.


DonDerDAg 3 April 2014

Amigoe

Koninkrijksconferentie scoort op veilige onderwerpen

Foto: Arien Rasmijn

toekomst elkaar op politiek vlak niet kunnen vinden, aldus Eman.

ORANJESTAD — De tweede editie van de Koninkrijksconferentie eindigde gisteren met afspraken over onderwerpen waar iedereen het wel eens over kon worden. Kwesties als vrij personenverkeer, het opzegrecht op Rijkswetten en de Geschillencommissie werden vooruitgeschoven of kregen geen definitief akkoord. Dat schrijft Ariën Rasmijn van het Caribisch Netwerk vandaag. In plaats daarvan maakten Aruba, Nederland, Curaçao en St. Maarten afspraken over een nieuwe taskforce voor de bevordering van de rechten van het kind, economische samenwerking en het brengen van meer cohesie. Meer cohesie Conferentievoorzitter Mike Eman noemde het een historische dag met een constructief overleg waarin veel concrete resultaten zijn bereikt. Zo staat in de slotverklaring

aangegeven dat een speciale werkgroep in het leven wordt geroepen die - op basis van aanbevelingen van een vorig jaar gepubliceerd Unicef-rapport - de rechten van het kind in het Caribische deel van het Koninkrijk gaat waarborgen. Het vergroten van de cohesie binnen het Koninkrijk moet gebeuren aan de hand van het stimuleren van contacten tussen organisaties, instellingen, kerken en burgers. Het versterken van deze banden moet als buffer dienen voor wanneer de landen, om wat voor reden dan ook, in de

Meer samenwerking De economische samenwerking tussen de vier landen wordt benadrukt. De al bestaande relaties en de hubfunctie van de landen krijgen extra aandacht. Concreter is het plan om speciale economische zones op de BES-eilanden te ontwikkelen voor goedkopere import. Aruba, Curaçao en St. Maarten worden daarbij betrokken. De drie Caribische landen worden gerekend tot zogenaamde SIDS-landen, kleine landen met bepaalde natuurlijke, economische en schaalbeperkingen. Als zodanig worden ze bijvoorbeeld al door Nederland ondersteund op gebied van defensie, rechtszekerheid en kustwacht. Dat wordt immers ook in het Statuut gewaarborgd. In het slotakkoord staat opgenomen dat in dit kader ook voor andere kwesties naar mogelijke ondersteuning wordt gezocht. Eman rekent het gezamenlijk waarborgen van de kinderrechten als een voorschot daarop, maar andere potentiële zaken waar Nederland in de toekomst bij zou kunnen springen werden niet genoemd. Vrij verkeer Ook zijn de uitkomsten besproken van de vier werkgroepen die in 2011 werden

ingesteld door de Koninkrijkspartners. Deze groepen bespraken in de afgelopen twee jaar onder meer het vrije verkeer van personen, mogelijke knelpunten en verschillende interpretaties van het Statuut en de invoering van een geschillencommissie voor juridische kwesties tussen de landen onderling. Over een aantal zaken zijn wel afspraken gemaakt, terwijl een aantal kwesties voor een later tijdstip zijn geagendeerd. Desgevraagd gaven de partners aan dat het vrije personenverkeer is blijven rusten. Minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties verklaarde dat die werkgroep zich met name heeft gebogen over het beter organiseren van het verkeer tussen landen onderling. Zijn eerdere verklaring in de pers over voorwaarden aan het vrije verkeer staat daar los van, maar werd wel kort met de andere partners besproken. Nederland heeft nog altijd de wens om bij voorkeur via consensus met alle landen een Rijkswet te maken. Plasterk zegt dat de andere landen hebben aangegeven met interesse af te wachten naar het moment dat hij dit daadwerkelijk aan tafel brengt. Over een geschillencommissie is weliswaar gesproken, maar zijn er nog geen harde afspraken gemaakt. De wens van zowel Curaçao als St. Maarten voor de invoering van eenzijdige opzegrecht op Rijkswetten werd simpelweg genoteerd in de slotverklaring.

Philips verlicht Aruba ORANJESTAD — Alle straatverlichting en lampen in openbare gebouwen worden mogelijk voorzien van led-verlichting van het Nederlandse elektronicaconcern Philips. Dit zou 50 tot 80 procent aan energiebesparing moeten opleveren en het scheelt de staat op jaarbasis ongeveer 2,5 miljoen florin. Dat is althans het idee van een intentieverklaring die de regering gistermiddag afsloot met de elektronicagigant. “Een win-win voor beide partijen”, aldus de regering. Financiële details over de deal werden niet gegeven. De overeenkomst geeft Philips de opdracht verbeteringen aan te dragen voor het gehele Arubaanse lichtplan. Daarnaast worden openbare gebouwen dus uitgerust met led-lampen van Philips. Het idee is om te komen tot een efficiënt en duurzaam verlichtingssysteem, zo laat de regering weten. Naast energie- en kostenbesparing moet de toepassing van

ORANJESTAD — De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft dinsdag een vaartuig nabij de kust uit het water gevist. De boot bleek een grote partij verdovende middelen aan boord te hebben. Acht opvarenden zijn hierbij aangehouden. Het barkje, de ‘Acur’ was afkomstig van Colombia en werd op de radar van de kustwacht ontdekt. In nauwe samenwerking met de douane werd het vaartuig naar Barcadera gebracht voor controle. Tijdens deze controle,

Henk de Jong, Philips-CEO Latin America, ondertekent met ministers Mike de Meza (links) en Mike Eman (rechts) de intentieverklaring. meer led-verlichting ook de CO2 uitstoot verminderen. De aanpassing aan het ver-

lichtingssysteem moet een besparing van zo’n 3 tot 4 duizend ton CO2 opleveren.

Voor Philips is Aruba een mooie ‘levende showcase’ voor hun technologie.

ORANJESTAD — De politie heeft gisterochtend vroeg bij huiszoekingen drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij autodiefstal dan wel heling. Bij de invallen door de politie werd een grote hoeveelheid vermoedelijk gestolen auto-onderdelen teruggevonden. Later diezelfde ochtend werd bij een doorzoeking nog een grote lading gestolen auto-onderdelen aangetroffen.

Hierbij werden I.B en J.B. aangehouden. Rond acht uur ‘s morgens doorzochten rechercheurs een opslagruimte van Cayena Store Room en troffen een grote hoeveelheid gestolen auto-onderdelen aan.

“Veel autobezitters zijn het slachtoffer geworden van deze groep criminelen”, aldus Koolman. Volgens hem worden de auto’s gestolen om de onderdelen op de illegale markt te verkopen. Volgens de politie is het on-

derzoek nog niet gesloten en worden nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten. In de afgelopen weken heeft de politie al diverse aanhoudingen verricht van vermoedelijke autodieven en helers.

die werd uitgevoerd door de kustwacht samen met de douane, was er aanleiding om het vaartuig verder te onderzoeken. In opdracht van de officier van justitie werd de ‘Acur’ naar de kustwachtsteiger gebracht voor een grondig onderzoek. Bij dit onderzoek werd een grote partij verdovende middelen aangetroffen. De drugs en het vaartuig zijn in beslag genomen en overgedragen aan de politie. Alle opvarenden, zeven Colombianen en één Venezolaan, zijn aangehouden. Het Korps Politie Aruba zet samen met de kustwacht het onderzoek voort.

RBC en vakbond tekenen cao ORANJESTAD — Ondanks voortdurende onrust over potentiële ontslagen tijdens de huidige reorganisatie, tekenden afgelopen maandag vakbond FTA en Royal Bank Aruba (RBC) een nieuwe cao. “We konden niet langer wachten met het tekenen van de cao”, zegt FTA-voorzitter Rudy Geerman vandaag tegen Amigoe. Hij doelt daarmee op de ingangsdatum van de cao. Deze dateert namelijk van 1 januari 2013 en telt dus met terugwerkende kracht tot en met december 2015. “Het is in het belang van de werknemers dat er nu een getekend akkoord ligt.”

Aanhoudende aanhoudingen autodiefstal

“Een van de grootste vondsten van de afgelopen maanden”, zegt rechercheur Humphrey van de afdeling Autocriminaliteit. Rond kwart voor vijf gisterochtend deed het arrestatieteam, bijgestaan door de hondenbrigade, technische recherche en de rechercheurs van de afdeling Autocriminaliteit, een inval op een woning in Cashera. Daar werd de man R.A.R (27) aangehouden. Korte tijd later, rond half zes, deed justitie een inval bij een woning in Piedra Plat.

Kustwacht vangt Colombiaanse drugsboot

Volgens Geerman en RBC is de totstandkoming van het caoakkoord in harmonie verlopen en hebben de partijen tevreden ondertekend. “De cao was al goed voor de werknemers”, benadrukt de vakbondsvoorzitter. Toch is er nog een verbetering in aangebracht, laat hij weten. “Bij overlijden van familie krijgt de werknemer een paar dagen extra vrij.” Hij geeft desgevraagd aan dat er nog steeds onrust heerst over het aantal ontslagen en dat er ook nog geen duidelijkheid is over ontslagpakketten. “Maar we zijn bezig met een Sociaal Plan en dat staat los van de cao. Volgende week maandag zitten we hiervoor weer met elkaar om tafel.”

3

IN HET KORT Verdacht fris De politie trof vannacht in het voormalig gebouw van RC Cola aan de Bernhardstraat twee mannelijke insluipers aan. Een van de mannen verklaarde dat ze frisdranken wilden stelen. Beide mannen werden hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau in San Nicolas voor verder onderzoek. Windvanger Een vrouw deed gisterochtend aangifte van vernieling van de voorruit van haar auto. Zij parkeerde haar auto afgelopen dinsdag in de buurt van haar woning op Caya Saba. Toen zij binnen was, hoorde zij een hard geluid, maar besteedde daar verder geen aandacht aan. ‘s Morgens bleek haar voorruit vernield. Priemend De politie kreeg gisteravond de melding dat er iemand bij Centro Medico binnen was gebracht met steekwonden veroorzaakt door een ijspriem. Ter plaatse sprak de politie met de gewonde jongen die echter niet wilde verklaren wie de dader was en ook geen aangifte wilde doen. De boot missen Woensdagmiddag meldde het agentschap van cruiseschip Vision of the Seas bij de politie dat er zes passagiers met de Colombiaanse nationaliteit niet waren teruggekeerd. In de kajuiten werden na controle nauwelijks nog goederen aangetroffen, waaruit de politie opmaakt dat de passagiers opzettelijk en illegaal zijn achtergebleven. De politie noteerde alle gegevens van de passagiers. Voor de camera Een vrouwelijke dief dacht woensdagmiddag gratis te kunnen winkelen in een supermarkt, maar vergat daarbij kennelijk de camera’s binnen en buiten de winkel. De eigenaar van 88 Food Mart vertelde aan de politie dat zowel de vrouw als de auto herkenbaar opgenomen waren. Zij werd door de politie doorverwezen naar de recherche voor het doen van aangifte.

ADAK  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you