Page 1

PROGRAMMABOEKJE 2014 2) plattegrond 14) menukaart 25) campingregels 5) welkom op tentstock 16) zoveel te doen! 26) colofonstock 6) het immense niks 20) leestip: ruurlo 29) timetable vrijdag 7) muziekprogramma 22) literatuur & theater 30) timetable zaterdag 13) leestip: campingninjas 23) honger & dorst 31) timetable zondag 1


2

3


T O S C T K N E T AM

WELKOM OP

TE

Tess en Phebe kregen begin dit jaar ergens zin in: gewoon met een groepje vrienden en wat mooie mannen met baarden en gitaren kamperen. Dat kan toch wel? Zo simpel als het idee klonk, zo simpel moest het zijn. Als cultuurfijnproevers vonden we fantastische medetroubadours in Olga en Niek. Alle twee ook verliefd op kamperen en muziek.

4

e, N ie k, Olg

e T a,

ss

Pheb

Herinneringen aan vroeger, het geluid van regen op je tent, een mug, mama op de plasemmer. De plasemmer die papa de volgende ochtend meeneemt om de afwas in te doen. Vriendjes maken terwijl je elkaar niet verstaat, struikelen over scheerlijnen en de omgevallen spaghetti uit het gras plukken. Kortom kamperen is voor ons genieten van kleine, simpele dingen. Vier maanden later, duizend telefoontjes, tienduizend mailtjes en meerdere malen vriendelijk lachen met geknepen billen en gekruiste vingers, zitten we voor duizend man een voorwoord te schrijven.

TENTSTOCK! Kennelijk zijn er meer kampeerliefhebbers te vinden. Het zijn er in ieder geval ietsje meer geworden dan het beoogde groepje vrienden. Ohja, en het programma ook. Iets moois maken, samen je stinkende best doen om mensen voor een dubbeltje op de eerste rang te laten zitten. Dromen, anderen met je meenemen op je droomreis en met vallen en opstaan samen iets bijzonders bereiken. Dat is beknopt ons leven geweest de afgelopen zes maanden. Op een berg rode mieren zitten, springen in de disco, een literaire voordracht bij je tent bestellen, thee trekken uit alles wat de locatie biedt, flirten met je overbuurman, overgeven op het grondzeil, af en toe een balletje overslaan, tikkertje spelen en bovenal: genieten van mooie mannen ĂŠn vrouwen met gitaren. Wij hebben er zin in! Olga, Niek, Tess en Phebe Team TENTSTOCK

5


! STI P L EE

MUZIEKPROGRAMMA OP ALFABET!

HET IMMENSE NIKS Tekst: Marcel Daelemans

“Het gras groeit niet zo heel erg hard op het grote veld. De tijd lijkt er een beetje stil te staan. Een grote open ruimte verstilt. Omringd door bomen die duidelijk met de seizoenen mee veranderen. Bladerloos, ontluikend, vol in het groen en verkleurd. De tijd staat niet stil aan de rand van het veld: bomen ruisen in de wind, werpen hun schaduw over het veld en geven de vogels een podium om hun indrukwekkende zang ten gehore te brengen. Nadat je dit veld tijdens een aantal seizoenen beter hebt leren kennen, begin je de finesse te ontdekken. De ochtendmist, een ree die er plots staat te grazen, een wildspoor, bloeiend gras, dauwdruppels op spinnenwebben, sneeuw die alleen de pollen bedekt, muggen die als een lift op en neer vliegen. Het blijft minimaal maar er is hier vooral niks.

6

De enorme ruimte die boven het veld zweeft, ingesloten tussen de bomen en de blauwgrijze lucht. In die ruimte is lucht. Zo goed als niks. Toch voel je dat er minder is dan bijna niks. Het immense niks. Niet te fotograferen of te filmen. Niet te vangen in een gedicht. Het laat zich niet schilderen of anderszins vastleggen. Alleen te ervaren op het moment dat je er bent. Er zijn, je open stellen voor het niks en op die manier zelf even niks worden. Tijdens TENTSTOCK blijft het niks gewoon deel uitmaken van het grote veld. Onuitwisbaar aanwezig. Het zou best wel eens kunnen groeien door TENTSTOCK en alle energie die daar mee gepaard gaat. Lang leve het grote veld.” Marcel Daelemans woont al 2,5 jaar met lief en kroost op Buitenplaats Koningsweg. Lucky bastard.

AAFKE ROMIJN Zaterdag - Kumbajatoch

Sta je net op de camping, begint er iemand te zingen over snelwegen, kalashnikovs en vieze automaatkoffie. Die iemand is Aafke Romeijn, singer-songwriter gone electro. Haar tweede album ‘CHIN. IND. SPEC. REST.’ is pas verschenen. Maak je klaar voor Nederlandstalige electro vol glitter.

ACHTERDOCHTIG Hosted by Brighter Records

Zaterdag - Kumbajatoch

Bram Derksen is Achterdochtig. Niet dat hij de hele tijd in een hoekje van het festivalterrein wantrouwig om zich heen zit

te kijken. Nee, Achterdochtig houdt ervan tussen de mensen op de vloer op te treden en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Tegendraads? Onlangs verscheen zijn debuutalbum. Op cassette en als poëziebundel. Van zo’n kerel kan je toch alleen maar houden?!

ALMOST UNDER Zondag - Kumbajatoch

Drie jonge strijkers, die niet op zoek zijn naar een bepaald muzikaal genre, maar naar alles wat buiten de genres valt. Met hun stemmen, cello, cellino, viool en altviool ontdekken ze continue iets nieuws en bouwen een unieke muzikale wereld.

ARTHUR ADAM Hosted by Geranium Sessies

Zondag - Kumbajatoch

Arthur Adam fluistert, zoemt, schreeuwt, verwondert. Hij haalt zijn zuurstof uit de ruimte tussen Radiohead en Jeff Buckley, tussen Satie en Coltrane, tussen Andrew Bird en Joni Mitchell en vooruit, tussen Wilco en Notwist. Maakt af en toe een popliedje, soms een a capella jazzexercitie, dan weer een mini-rockopera, maar meestal gewoon intrigerende melancholische muziek.

CAMPINGDISCO Hosted by Comfortzone

Camping

Zaterdag & Zondag -

7


Campingdisco

Vuist in de lucht en uit je plaat gaan in de voetpomp(ing) disco in het oude schoolgebouw. Helden -adem in- Luc Nagel (Juxtapose), Ralf Gerritse, Stuntman Bart, Oshunmare, Sam a la Bamelot en de Ravetrain Crew -adem uitzorgen er met hun deuntjes wel voor om de avonden van hoogtepunt naar kokend hoogtepunt te stuwen. Je zal ze maar op je campingfestival hebben staan.

CHRISTOPHER Hosted by Brighter Records

Zaterdag - Kumbajatoch

Christopher is de schrik van elke schrijver van een programmaboekje: hij is onvindbaar op internet (en blijkt hier dan ook zelf niet over te beschikken). Dit betekent dat we echt zelf naar de muziek moeten luisteren. Wat

8

bleek? Dat willen we! Applaus! Christopher schrijft eerlijke, mooie liederen en houdt duidelijk van gitaar spelen. Ook houdt hij ervan om naar obscure plekken te gaan en obscure mensen te ontmoeten. U bent gewaarschuwd.

DEAF CHARLEY Zondag - Bühne

Voor een uur verandert TENTSTOCK in een wereld vol valsspelers, gokkers, voodoopriesters, drankorgels en andere low-lifers. Voortbordurend op het roerige nachtleven van het vooroorlogse New Orleans brengt Deaf Charley vuige, ruwe stompin’ blues met gierende slides. Met uit-je-TENT STOCK-garantie.

DÉMIRA

FUNKKARAVAAN

Zondag - Bühne

Vrijdag - kampeerveld Zaterdag - Kumbajatoch

Démira is dan wel pas zeventien zomers jong, ze weet nu al waar Abraham de folkmosterd vandaan haalt. Démira schrijft Engelstalige, poëtische rock-’n-roll-folk liedjes en brengt ze energiek en met een krachtige, unieke stem ten gehore. Geheid kippenvel en vlinders.

Uit je plaatjes gaan? Dat kan bij de funkkaravaan! Een rijdende tijdmachine neemt je mee naar de soulvolle jaren zestig en de funky jaren zeventig. Kom dansen, drinken, lachen, vieren en vergeet de rest.

HALF WAY STATION Zaterdag - Kumbajatoch

EVELINE VROONLAND Zondag - Kumbajatoch

Denk je alles gezien en gehoord te hebben, is daar opeens Eveline Vroonland. Een singer-songwriter zonder gitaar of piano, maar met loopstation. Laag voor laag bouwt ze haar liedjes op, zoals jij en ik onze tent opbouwen. Cum laude show, coming up.

Dansen, dromen of dromen dat je danst. Het kan allemaal tijdens het nu al spetterende optreden van Half Way Station. Hun muziek valt het best te omschrijven als een oude houten halteplaats halverwege het traject van akoestische oude blues richting psychedelische electro-folk. Konden we maar een enorme

discobal onder een helicopter hangen en boven Buitenplaats Koningsweg laten vliegen. Beeld hem in en schuifel mee!

HIPPY TREE FRIENDS COLLECTIVE Hosted by Brighter Records

Noorderslag en bij De Wereld Draait Door en een 3FM Serious Talent-sticker is Hunting The Robot klaar om Nederland aan hun felle blazers, strakke percussie en Afrikaanse grooves te onderwerpen. Ze beginnen hun zegetocht op de TENTSTOCK-bühne. En u? U ZULT DANSEN.

Zaterdag - Kumbajatoch

Altijd al eens willen boomknuffelen? Dan bent u bij de Hippy Tree Friends Collective aan het verkeerde adres. Dit collectief Achterhoekse Arnhemmers (of Arnhemse Achterhoekers) maakt psychedelische post-rock, spacy grunge en ouderwetse, échte indie. Kom toch dansen! Boomknuffelen kan altijd nog.

HUNTING THE ROBOT Zaterdag - Bühne

Met een debuutalbum, optredens op

JELLEPHANT Hosted by Brighter Records

verrassing

Elk nummer is een muzikale ontdekkingsreis die niet gaat vervelen. Minimalistische popliedjes met naar de achtergrond verschoven blues voorzien van een rauwe stem. Aangevuld met violen, mondharmonica’s en een verdwaalde banjo. Ja, Jellephant weet wel hoe hij moet verrassen. Niks voor niks dat hij geen vaste stek heeft.

9


LA TRÉS ILLUSTRE COMPAGNIE DE CHAT NOIR Zaterdag - Kumbajatoch

U kent de poster wel. Gele achtergrond, rode letters, zwarte kat. Maar kent u de bijbehorende muziek ook? Tien muzikanten vormen rond een kampvuur een zonderling gezelschap dat het leven bezingt in het Frans. Zeemansliederen, drankgelag en feestgedruis hand in hand met duisternis, intimiteit en bezinning. Wij zijn er alvast voor gaan zitten.

LES ENFANTS DURS Zondag - Bühne

Jong en gewild, je zou ze toch... Een dwars en eigenzinnig stel, die vijf heren van Les Enfants Durs. Niet voor niets heette het eerste liedje dat ze schreven

10

‘Ritalin Blues’. Jong van geest en rijp van muzieksmaak kleuren ze hun liedjes met een geheel eigen stijl in. Jazzpop volgens de één, funkblues volgens de ander, of toch gewoon alternative bossanova?

MERLIJN NASH Hosted by Geranium Sessies

Zondag - Kumbajatoch

Crosby, Stills & Nash hadden zich niet hoeven schamen als de Nash in hun naam Merlijn Nash was geweest. Met pianospel en vocalen ontleend aan modern klassieke muziek en alternatieve rock, sleurt de band je mee naar een dromerige sfeer met een scherpe rand, en laat hij je achter met een gevoel van vernieuwing.

NAUSICA Zaterdag - Bühne

Vorig jaar kende nog niemand London Grammar en kijk nu eens. Wat dat met Nausica heeft te maken? Niks, behalve dat het met talent snel kan gaan. Net als in de film Nausicaä of the Valley of the Wind van animatiekoning Hayao Miyazaki, waar Nausica naar genoemd is, word je meegesleurd in een sprookjesachtige wereld. Waar op iedere hoek gevaar loert. Voordat je het weet transformeert een ongemakkelijk slaapliedje in een explosief stampende machine.

PORT OF CALL Hosted by Geranium Sessies

Zondag - Kumbajatoch

In nautische zin betekent Port of Call: elke

haven die een schip bezoekt, behalve zijn thuishaven. Vandaag is dat TENTSTOCK en zal Pieter van Vliet, de kapitein van het schip, je tent plat spelen met ingetogen folk. Zijn muziek is al even stemmig als de zware bewolking die op de hoes van zijn laatste werk ‘Dormition Church’ prijkt. Dus zorg dat je tentharingen goed in de grond verankerd zitten. Deze bui trekt niet over.

REMCO JACOBS Hosted by Brighter Records

Vrijdag - Kumbajatoch

Kinderen, kom even zitten, dan leggen papa en mama uit wat een bourgondiër is. Of nee, wacht, we laten het je wel even zien. Wie Remco ziet, merkt al gauw dat muziek meer is dan een singer-songwriter zijn. Het is een houding, een filosofie, een

manier van leven. Het is een blind vertrouwen in een leven als muzikant. Vertrouw blind op ons en ga dit zien. Echt.

ROBIN BORNEMAN Zondag - Bühne

Het leven op een festivalcamping kan ver van huis en eenzaam zijn, maar ook gelukkig. Precies hoe Robin Borneman zijn eigen liedjes omschrijft. Geïnspireerd door onder andere Nick Drake, Lisa Gerrard en Dead Can Dance, Tom Waits en David Eugene Edwards maakt hij muziek die de duivel bij de hoorns grijpt.

ROGIER PELGRIM Zondag - Kumbajatoch

Heb je het even helemaal gehad met de herrie van schreeuwende en juichende

mensen om je heen? Bel Rogier Pelgrim. Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt hij menig publiek stil. Zijn pakkende en melancholische liedjes voeren je zittend op het gras mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. Huiswerk: Youtube; Dollhouse

SOPHIE VELINE Zaterdag - Kumbajatoch

Zangeres en liedjesmaker Sophie Veline groeide op in het bos. Met een moeder die theater maakte en een vader die verhalen vertelde. Of nee, hij begon meestal aan een verhaal en Sophie maakte het af. Haar verhalen werden liedjes, steeds meer liedjes. Liedjes die afgelopen mei samen een prachtig album vormden. Zwevende zang, ritmisch, flirtend en dromend, wat een moordvrouw.

11


L EE

Zonnig weertje, zaterdagmiddag. Het is laat geworden gisteren. Je hoofd bonkt een beetje. Je lichaam vraagt om vitamines. Kom naar de Bühne en pluk Tangarines: de hardst werkende tweeling van Nederland. Al jaren reizen ze stad en land af en regelen ze alles zelf. En nu is er dat album ‘Seek & Sigh’. Een verzameling prachtig gearrangeerde popliedjes. En daar zijn we op TENTSTOCK best wel een beetje trots op.

THE COOL QUEST Zaterdag - Bühne

The Cool Quest speelt een mix van funkin’ hiphop en soulvolle jazz. De band laat zich inspireren door 90’s hiphop, The Roots,

12

TINY LEGS TIM Zaterdag - Bühne

Als de artiestennaam Tiny Legs Tim je doet denken aan de bluesmannen van weleer, dan zit je meteen op het juiste spoor. De rammelende, oude gitaar van zijn grootvader, een bottleneck, een footstomp en de nodige krassen in lichaam en ziel zorgen voor eigen stijl en doorleefdheid. Tiny Legs Tim, een oneman-bluesband als een paperclip, of een ander vernuftigde uitvinding.

!

Zaterdag - Bühne

P STI

TANGARINE

D’Angelo, Snarky Puppy, to name a few. Het enthousiasme van deze jonge honden is onontkoombaar. Vanavond de afsuiter van de dag. Laat het niet die show zijn waar je achteraf bij had willen zijn. Wij waarschuwen maar één keer: The Cool Quest.

CAMPINGNINJAS Tekst: Martijn van Koolwijk

Ninja’s waren we. Campingninjas. Die van de alcohol nauwelijks meer recht konden lopen, maar het idee hadden erg stil te zijn. We trokken ten strijde tegen festivalcampingvolksvijand nummero uno: de zwarte scheerlijn. U de lezer, bent vast bekend met de verfilming van Hunter S. Thompsons Fear and Loathing in Las Vegas. In deze film zit een scène waarin Johnny Depp totaal van de wereld en bovenlichaam laag bij de grond, met enorm grote stappen door een casino wandelt. Zo liepen we tussen de tenten op de camping door. Als complete idio-

ten dachten we volledig geruisloos te zijn. Met grote passen stapten we over scheerlijnen. Totdat we een zwarte tegen kwamen. De zwarten waren gevaarlijk. Van de zwarte moest je vallen, op tenten en op andere mensen. Ze moesten stuk, kapot en dood. We trokken eraan en knipten ze door. Net zo lang tot we bij onze eigen tent waren en in slaap vielen. De volgende ochtend was onze tent ingezakt. Iemand had onze scheerlijnen doorgeknipt. We hadden niets gehoord. Het moeten ninjas zijn geweest.

13


MENUKAART

Met de menukaart bestel je bij de INFO alles wat je als kampeerder maar kan wensen. Want wij wensen jullie het beste toe, want gelukkige kampeerders, dat wensen wij. Um? Nouja.

GOEDEMORGENVERHAALTJE WAKKER WORDEN WAKKER WORDEN! Een nieuwe TENTSTOCKdag is aangebroken. Wat is er fijner dan wakker worden met een inspirerend en opwekkend verhaaltje? * Zondag 10.00-12.00

KOFFIE MET EEN PEUK Ochtendhumeur, kater, of gewoon dagelijkse routine. Redenen zat om met een kop koffie en een peuk in je muil rond te zwalken tot de batterij weer vol is. * Zaterdag en zondag TENTPOST Verras je buur of een andere TENTSTOCK-ganger met een kaartje, schrijf een persoonlijk (liefdes)bericht en doe het in de brievenbus. De kaarten plus brievenbus zijn te vinden bij de infostand. Vergeet je niet ’s ochtends je post te checken? * Versturen vrijdag en zaterdag * Ophalen zaterdag en zondag 11.00-13.00

REGEN OP JE TENT Wordt de hitte je even teveel? Bestel een verkoelend, plaatselijk bui�tje. Natuurlijk ook leuk tijdens een romantisch avondje. Geniet van het geluid. Sluit wel goed je rits.

10.00-12.00. Ophalen bij CCZ Speeltuig

GITAARHUUR VOOR EEN UUR Voor de amateurmuzikant met kriebelende vingers. (Tenzij je gewoon allergisch bent voor gras of zon natuurlijk. Daar zijn zalfjes voor.) Huur een gitaar voor duizend miljoen dollar en rock uit je TENTSTOCK. Wie weet speel je volgend jaar op het grote podium! * Doorlopend SLAAPNEUTJE Ben je ontzettend hyper na al die indrukken op TENTSTOCK? Een slaapneutje brengt je naar dromenland. * Vrijdag en zaterdag 22.00-00.00

* Doorlopend

WIE BAND IK Ra, ra, wie band ik? De muzikale variant van Wie ben ik? Ieder krijgt een kaart met een band erop die hij/zij aan de hand van vragen stellen moet raden. Je kent het. Je band het. * Doorlopend

14

TOESTOPVERHAAL “Naar bed, naar bed”, zei Duimelot. “Morgen is er nog een dag TENTSTOCK.”Een plaatselijke verhalenverteller van Wintertuin stopt je toe met een origineel verhaaltje voor het slapen gaan. * Vrijdag en zaterdag 22.00-00.00

OCHTENDMIS Wat is er fijner dan wakker worden met een opwekkend verhaaltje? Wakker worden met een privé fluisterconcertje misschien?! Volg ons in de vroege ochtend naar een kerkje en laat je verrassen. Zaterdag met Brighter Records. Maar wie of wat houden we geheim. We zijn immers gek op verrassingen.

reiziger Hans Jungerius je mee op een wandeling langs vermomde vliegtuighangars, de taxibaan van het vliegveld, de enorme commandobunker Diogenes en vele andere overblijfselen van Fliegerhorst Deelen. * Zaterdag- en zondag 13.00-15.00, beperkt toegang, vol=vol

* Zaterdag- en zondagochtend 10.0011.00, beperkt toegang, vol=vol

OP EXPEDITIE MET HANS Tijdens WOII bouwde de Duitse Luftwaffe ten noorden van Arnhem het grootste vliegveld van Europa. Verspreid over een groot gebied en zorgvuldig ingepast in het bestaande landschap werden meer dan negenhonderd gebouwen neergezet. Gecamoufleerd als Nederlandse boerderijen en schuren, met muren van een halve meter dik en stalen luiken voor de ramen werden de gebouwen in een vijftal nepdorpjes gegroepeerd. Rondom het terrein van TENTSTOCK vind je in de bossen en velden de sporen van deze opmerkelijke geschiedenis. Tijdens TENTSTOCK neemt ontdekkings-

15


ZOVEEL TE DOEN! * Locatie: Kumbajatoch *

hemel kijkt, vertelt hij je alles over deze flonkerende juweeltjes. Leuk voor zowel jong als oud.

STOCKBROODJES BAKKEN

* Locatie: Bunkerboerderij *

CINEMAAN (vrijdagavond) “Wat, een weekend zonder Netflix?!” Relax, haal even diep adem en voorkom ontwenningsverschijnselen bij een film in de buitenlucht van Cinemaan. Op TENTSTOCK laat Cinemaan je bewust worden van het nachtleven in het bos. Maar er is meer, tijdens deze eerste volle cinemaan huilen de wolven en zullen vampieren hun bloeddorst komen stillen. Het geritsel van bladeren geven schaduwen een leven dat op gelach in de verte wordt onthaald. Niets is meer wat het was en pas als de zon weer op komt zal de Cinemaan van je blikveld verdwijnen.

CINAMAAN (zondagochtend) Slaap lekker door terwijl je jouw kleine lawaaimakers een video in de buitenlucht laat kijken bij de filmbus van Cinemaan.

YOGA (zaterdag, zondag) Moeite met wakker worden? Wil je nog even opladen, kinderen ontvluchten of gewoon lekker bewegen? Voilà, yoga!

(zaterdag, zondag)

Stoere kampeerders bereiden hun eigen voedsel. Kinderen tussen de vier en twaalf kunnen hier broodjes bakken boven een vuur, onder begeleiding van twee broodbakpro’s. KAMPVUUR (vrijdag, zaterdag) Het kan behoorlijk koud zijn in je coole campingkloffie. Kom lekker tegen elkaar aan kruipen en geniet ‘s avonds van een knisperend kampvuur. Neem jij je mondharmonica mee? Dan maken we er samen een bonte avond van!

STERREN KIJKEN (vrijdag, zaterdag) Hoe komen de sterren aan de hemel? Staan ze ver weg? Hoe heten ze? Kenner Tiemen neemt je mee naar de sterren en verder. Terwijl jij met je rug in het gras naar de

16

* Locatie: Op ’t randje * STOCKPOP MAKEN (zaterdag, zondag)

Alleen is ook maar alleen. Maak daar steek jij een stokje voor!

Breng zelf leven in de tent met een echte STOCKpop van hout en wax. De mooiste armen en benen vind je in het bos, eerst even lekker struinen dus. PEUTERYOGA (zaterdag, zondag) Kinderen tot vijf jaar kunnen bewijzen hoe lenig ze zijn tijdens deze peuteryogasessies in de tipi. MEGATEKENTAFEL (elke dag) Rond ieder kampeerveld liggen dieren op de loer. Hoe zien die eruit? Dat bepalen de kinderen die deelnemen aan de workshop Fabeldieren tekenen. Aan een gigantische tafel schetsen ze stap voor stap de contouren van het dier, waarna ze die invullen met schubben, veren, schapenvacht en allerlei andere patronen. Jonge tekentalenten mogen de megatekentafel ook buiten workshoptijden gebruiken. LEKKER WOLLIG (zondag) Maak een haarband, armband of ander sieraad met viltbloemen. Het vilt maken de kids zelf van wol (geen nood: wij hebben al een schaap gevangen en geschoren), waarna ze het om kunnen toveren tot prachtige bloemen. SURVIVAL (doorlopend) Laat jouw kleine doerak uitrazen op de TENTSTOCK-survivalbaan. Kinderen kunnen hier het hele

weekend klimmen, klauteren en modderhappen. HUTTEN BOUWEN (start zaterdag 12:00, doorlopend)

Tent vergeten? Ruzie met je vriend(in)? Of heb je gewoon kroost met twee rechterhanden? Kinderen leren een stevig onderkomen bouwen met takken, doeken en touw. Op elke hut wappert een unieke, zelfgemaakte vlag. GENIETEN GEBLAZEN (doorlopend) Bellenblazen. Omdat het kan! En omdat we er zo vrolijk van worden. ZEEFDRUKKERIJ (zaterdag, zondag) Zeefdrukken is rock ‘n roll! Laat je versieren door de zeefdrukdelegatie van jongerencentrum Willemeen. Voor slechts 1,5 munt kun je een ontwerp, kleur en T-shirt uitzoeken. En ben je dat jaren-80-patroon van je slaapzak beu? Of de kleur van je tent? Ze zijn de beroerdste niet. Jij kiest, zij drukken. POI-WORKSHOP (zaterdag, zondag) Zwaai een tennisbal rond in een veredelde panty bij deze opvallende manier van jongleren. Wouter Blom is één van de beste jongleurs op poi-gebied en begeleidt jou op weg naar een heuse vechtkunstenaar. Rake trucs gegarandeerd! HOELAHOEPELEN (doorlopend) De hoelahoep een vervlogen rage?

17


Hoepel op! Hoelahoepelen is het nieuwe zwart. En bovendien is deze work-out ontzettend goed voor je lijf, spieren, coördinatie en conditie. Wij zeggen: win-win! En erg verslavend. Vraag dat maar aan Anita en Peter van de hoepelbus.

* Locatie: Speeltuig * (doorlopend)

Een plek waar niets te gek is. Laat je vermaken, in de watten leggen en je alter ego naar buiten treden in de Camping Comfortzone. Activiteiten alom om ervoor te zorgen dat je je helemaal thuis voelt. Drie dagen lang kun je los gaan met de mega-Twister, het glow in the dark-badminton, op de buikschuifbaan, bij de jukebox, de arcadekast en zelfs in de jacuzziboot. Los gaan op elkaar kan trouwens ook, met schmink en speeddates. Dus echt: een plek waar niets te gek is!

* Locatie: Kampeerveld * DOE DAN (doorlopend) Kutprogrammering? TENTSTOCK geeft je graag de gelegenheid om er een driedaagse onemanshow van te maken. Plankenkoorts? Welnee, gewoon doen! Geen gitaar mee? Geen excuus! Met de menukaart leen je direct een gitaar om uit je TENTSTOCK te rocken. Of indruk te maken op je nieuwe vrienden natuurlijk. The uitgefreesde caravan is yours,

18

baby. Let op: vanaf 23:00 enkel te betreden met luchtgitaar. GENIETEN GEBLAZEN (zaterdag) Een mysterieus zeepoptreden. Het duo Bubblica komt een geweldige show geven met hun awesome reuzenbellenblaasact waar ook grote kinderen blij van worden.

* Locatie: Kampeerveld * TENTOONSTELLINGEN (doorlopend)

Kamperen is de makkelijkste manier om nieuwe vrienden te maken. Gedeeld leed verbindt! TENTSTOCK brengt deze verbindingen in beeld met TENToonstellingen. Laat je verrassen door kunstenaars die met hun eigenzinnige blik experimenteren en verwonderen. En voor je het weet ben je onderdeel van een sculptuur. WAT HEB JIJ OP JE TENTSTOCK? (doorlopend)

Wat heb jij op je kerfstok? Ga liggen in de biechttent van Rob Willemsen en Jeroen van ’t Hullenaar en vertel hun camera wat er loos is. Je mede-TENTSTOCKers zullen je grappige, rare of gênante biecht waarschijnlijk uiterst waarderen (en later geëdit terugzien).

* Locatie: Bunkerboerderij *

* Locatie: Kumbajatoch *

Exposant: Daan Mulders Net als in de Bunkerboerderij is er in de werken van Daan Mulders ook altijd een bepaalde spanning te vinden. In belangrijke dingen net zo goed als in onbelangrijke dingen. Exposant: Gijs Scholten Gijs Scholten is student aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost. Hij tekent en schildert en wij laten je vooral graag verrassen door zijn werk. Exposant: Rob Willemsen Bekijk de video-installaties ‘Alles gaat’ en ‘Sehensucht’. In zijn werk vertrekt Rob altijd vanuit een documentairestandpunt. Veelal gebruikt hij een derde persoon als drager van zijn gevoelens. Terugkomende thema’s binnen deze werken zijn eenzaamheid en de vergankelijkheid van de mens. Exposant: Transmagazine Twee Arnhemse creatieve individuen Hugo Snelooper en Anton Snijder vormen een duo dat werkt vanuit een doe het zelf mentaliteit. Kleurrijk, rauw, funky en zelfvoorzienden zijn de films, foto’s en het schilderwerk. The color full world of Huug & Antuan, go check it out. Pow pow.

Exposant: Bauke Liebrand Toen alle pogingen tot een zorgeloos en gewichtloos leven mislukt waren, besloot Bauke dat het tijd werd om zelf een baarmoeder te bouwen. Exposant: Stas Kokke en Noortje de Brouwer Minifest creëert op TENTSTOCK een plek om te ontspannen, te relaxen en even weg te dromen in je fantasiewereld. ’s Avonds zullen de twinkelende lichtjes en de paraplu’s je laten voelen alsof je in een grote lampion zit. Is dit kunst of kan het weg? TENTSTOCK daagt je uit om zelf mee te experimenteren. Schuif aan bij de grote tekentafel, zoek materialen in de bosjes of tape tentstokken aan elkaar. Hoe kun jij je omgeving opfleuren? Een streep op een doek is toch ook kunst? Wij bedoelen maar.

(doorlopend)

(doorlopend)

*Locatie Kijkdoos* (doorlopend)

Al je wensen, dromen, ideeën en fantasieën mogen mee met de luchtpost van Camping Comfortzone. Vouw, gooi en verwonder.

19


! L EE

RA!

STI P

EX T

GUIDE TO GE

RUURLO

Tekst: Roos Vlogman we hebben geulen om de tent gegraven zelfs in Italië regent het met verbrande schouders liggen we op het donkerblauwe zeil dat opbolt omdat er teveel water valt om weer in het gras te trekken we spelen spelletjes die niemand wint omdat ze eindeloos door kunnen gaan (noem een jongensnaam met een j) of omdat we thuis toch de pionnen zijn vergeten (met rode pen had ik ze onderaan de paklijst geschreven)

T LOST! Ga bij de twaalfde boom lin tik de ee ksaf, rste med e-TENTSTO ganger op CKde schou ders, draa zes rondj i es met je og en dicht, ga rechtd oor en bi j de de duif rech rde tsaf. Ga ru stig zitten luister naa en r de gelu iden. Mocht je echt verd waald en bang zijn , wees ge rust. Op terrein zi het jn geen wolven. maar bij Kijk de afdrukk en hiernaa st.

tentstock oordopjes

hier maak ik ruzie met mijn beste vriend we willen niet hetzelfde ijsje kiezen - dat is zonde hier lig ik boos naast het zwembad iedereen doet bommetjes en ik ben voor het eerst ongesteld hier speel ik badminton met plastic rackets we stelen een shuttle uit de voortent van de buren

20

TIPS, TRUCS, DO’S & DONT’S HERKEN DE AFDRUK!

hond

ree

dancing hipster

DOE-TIP! vast Leg je scheerlijn van ng ari th aan de ten ouw. je buurman of -vr id! Instant gezellighe

es Gebruiken in noodsituati zoals Celine Dion karaoke, houtzagende buurman. Ook uitstekend als anti- mugin-je-tent. Stop ze in en je hoort niks meer!

21


LITERATUURELUUR &THEATERLALA! WINTERTUIN: STOELENDANSEN EN FLUISTERVOORDRACHTEN Zeventien schrijvers en dichters uit de talentenpool van Literair Productiehuis Wintertuin presenteren zich op verschillende plekken tijdens TENTSTOCK. Kom luisteren naar de intieme voordrachten in de bunkerboerderij, moedig de schrijvers met hun stramme schrijfbeentjes aan tijdens de literaire stoelendans, plaats en bestel een fluisterende dichter bij je tent met de menukaart. MET NIEMAND MINDER DAN: Bram Derksen, Daniel Vis, Dennis Gaens, Helena Hoogenkamp, Jelko Arts, Jibbe Willems, Jorina van der Laan, Koen Frijns, Laurens van der Linde, Lotte Lentes, Marjolein Visser, Martijn Brugman, Martijn van Koolwijk, Max Urai, Minnoir, Roos Vlogman, Willem Claassen.

GENERALE OOST: STIEKEME OPTREDENS, READINGS EN EEN SPEELTUIN Generale Oost en Nachttheater hebben nooit een tentje gedeeld. Hoewel de wens van beide kanten al enige tijd bestaat. Want het is natuurlijk ook wel erg gaaf om te kamperen in de wildernis. Een wildernis afgezet met gaas en schrikdraad. Om nonchalance uit te stralen met een wc-rol onder de arm. Om gras tussen elkaars billen uit te plukken. Om lepeltje-lepeltje in twee aan elkaar geritste slaapzakken te liggen, zwetend! Laten we maar niet verder uitweiden. NACHTTHEATER MET: Marloes Hankel, Pomme Willemse, Marlies Kuipers, Rosanne Raaijman, Jonne de Groot READINGS Locatie: Bunkerboerderij Tijd: zaterdag, zondag

De boerderij is de perfecte plek om even tot rust te komen en te luisteren. Acteurs lezen teksten van Jibbe Willems (zijn toneeltekst ‘The truth about Kate’ is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014) en Michiel Lieuwma (bekend van de YouTube-hit ‘De Snijtafel’).

22

MET: Pomme Willemse, Jimmy Deegens, Elene Zuidmeer, Marlies Kuipers, Rosanne Raaijman en Stefan Hendrikx SPEELTUIN Locatie: Op ‘t randje / Tijd: doorlopend

Kamperen is pingpongen met andere kinderen, vechten op de glijbaan, bonte avond en barbecueën. En geen camping is compleet zonder een speeltuin. De speeltuin van Lana Coporda is niet zoals die op de hoek van je straat, met rubberen tegels en een wipkip. Nee, hier wordt gespeeld met waarneming, met je perceptie. Stap binnen in een wereld waar dingen niet zijn wat ze lijken en geef je over aan de ervaring.

HONGER & DORST

Deze drie dagen is er op dit militaire terrein genoeg te bunkeren. Eten en drinken is een van dé campingonderdelen waar we jullie van willen laten genieten naast de muziek, fijne mensen en mooie omgeving. Niet alleen vanwege de hoge kwaliteit, maar vooral omdat al het eten en drinken met liefde wordt gemaakt. We TENTSTOCKerellen met zoveel mogelijk lokale leveranciers, vaak biologisch en af en toe ook niet. Want er is niks mis met een vette-bek-snack, mits met zorg bereid. En toe een ijsje. HONGER Langzamerhand is het Pakistaanse stel van de Fresh Food Corner een echt begrip in de Arnhemse binnenstad. Met hun vers bereide, goed geprijsde en heerlijke samosa’s, naanbroden en curry’s weten ze menigeen positief te verassen. Dynamic Foodshowroom (“kamperen is onze tweede natuur”) laat zien dat je heerlijk kunt eten als je de bron van je voeding dichter bij huis zoekt. Drie dagen lang zorgen ze voor een (h)eerlijk lokaal kampeermenu: wakker worden met een ontbijtbuffet, een frisse zomersalade voor de lunch

23


en mis vooral de frietmobile niet. Laat je verassen door Dynamic Foodshowroom uit Arnhem, onze hoofdcateraar! Na 16:00 uur zal het foodassortiment aangevuld worden door andere lokale partijen. Verwacht barbecue, pizza, zoetigheden en nog veel meer verrassingen. Hoe dan ook: wij zorgen dat er voor ieder wat wils is. Dankzij Camping Comfortzone ontdek je pas echt wat barbecueën is. Tussen 23:00 en 03:00 verzorgt BAR23 de late night snack (munchies!). Als je voor, na of tijdens het dansen trek krijgt, kun je bij deze bewoners van Buitenplaats Koningsweg een heerlijke vouwpizza uit eigen houtoven krijgen. DORST Naast het normale natje en droogje zijn wij trots dat de onderstaande biologische dranken op de kaart staan. Mét Arnhems trots: ’t Goeye Goet. ’t Goeye Goet: ons eigen Ernemse bier! Gebrouwen in het Openlucht Museum en gemaakt van lokale grondstoffen (wist je dat hun bockbier zelfs is verkozen tot het beste bier van Nederland in 2013? Stond in alle kranten hoor!). Op TENTSTOCK kun je hun wit- en dubbelbier uitproberen.

24

Wijnhoeve de Colonjes, gelegen aan de rand van Groesbeek, heeft 13 hectare vol met witte en blauwe druivenrassen die ze op biologische wijze verbouwen. En dat proef je. Verder niet om te pronken hoor, maar de Rosé Frederique heeft bovendien een internationale dubbele gouden medaille gekregen! Proost. De Onkruidbar spant de kroon: hoe veel lokaler kun je je ingrediënten krijgen, dan op het campingterrein? De Onkruidbar maakt een verbinding tussen een plek, moment en herinnering. Zo wordt de smaak van Buitenplaats Koningsweg gevangen in een zwoele parkmelange waar heerlijke thee van wordt gezet. Alle ingrediënten worden door Maidie zelf geplukt, gedroogd en verwerkt. De biologische, wilde ingrediënten vormen niet alleen de thee, maar een echte ‘thé complet’.

CAMPINGREGELS LOCATIE Buitenplaats Koningsweg heet ons hartelijk welkom. Dat zien we graag volgend jaar ook. We willen het prachtige, groene terrein samen met jullie precies achterlaten zoals we het hebben aangetroffen, dus denk aan peuken in de prullenbak en houd het terrein schoon. Op het terrein wonen en werken mensen. Respecteer hun rust en kom niet op de afgezette gebieden. CALAMITEITEN In het geval van een calamiteit, brand of ongeval: zoek een medewerker van TENTSTOCK, te herkennen aan het medewerkersshirt. Er is altijd iemand van de organisatie bij één van de bars, de muntverkoop en het informatiepunt. Brandblusmateriaal is overal aanwezig op het terrein en te herkennen aan gekleurde paaltjes. Houd nooduitgangen en routes ten alle tijden vrij. TEKEN TENTSTOCK vindt plaats in een bosrijke omgeving met (oef..) teken. Dus elke avond even de armpjes in de lucht en een tekencheck uitvoeren. Voor het verwijderen van teken kun je bij de EHBO terecht.  RUST Houd rekening met elkaar en met de kleintjes. Bewaar ’s nachts op het ter-

rein de rust. Wil je na 23:00 uur nog uit je TENTSTOCK gaan? Kom dan naar de campingdisco van 23:00 – 03:00 uur. ALCOHOL & ROKEN Het is op TENTSTOCK voor bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te consumeren. Roken op het terrein is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. We zijn in een natuurgebied, dus mocht er een code oranje of rood komen, mag je alleen op de aangewezen plekken roken. TICKET Je ticket/polsbandje is geen passe-partout. Dit betekent dat wanneer je het terrein op bent gekomen, je er wel altijd af kan, maar niet wederom op komt. EIGEN RISICO Het betreden van de locatie Buitenplaats Koningsweg is op eigen risico. De organisatie en beheerders van het terrein zijn niet aansprakelijk voor verlies, schade of ongevallen tijdens TENTSTOCK. TOT SLOT Geen open vuur, wapens (nee toch?), glaswerk, flyeren en graffiti. Wel mierenhopen, kernbommen, vochtige kussens en dansen over scheerlijnen.

Voor alle huisregels en FAQ zie: www.tentstock.nl

25


COLOFONSTOCK Organisatie: Niek Siero, Olga Lozeman, Phebe Kloos en Tess Wiggers Bestuur: Eve Hopkins, Irma Derksen en Laurens Vrakking CAMPING GASTEN Een camping kan niet zonder trouwe campinggasten, dit geldt dus ook voor TENTSTOCK. Hieronder een overzicht van al onze supporters, sponsors, bff’s. Bedankt voor alle hulp en steun! Artistiek concept en aankleding: Olga Lozeman Kunst: Bauke Liebrand, Daan Muller, Gijs Scholten, Jochem de Wit, Noortje de Brouwer, Rob Willemsen, Hugo Snelooper, Stas Kokke Marketing en P.R.: Tess Wiggers Film: Jelmer den Adel Grafisch ontwerp & illustraties: O.K. PARKING Fotografie: Jan Swienink en Jeroen Schoonderbeek Illustratie plattegrond: Studio Lakmoes Redactie programmaboekje: Martijn van Koolwijk, Phebe Kloos en Sjoerd Arends Eindredactie: Arina Banga, Imke Loeffen, Martijn Brugman

26

Programmering: Phebe Kloos Muziekprogrammering: Brighter Records, Camping Comfortzone en Geranium Sessies Randprogrammering: Bubblica, Camping Comfortzone, De Ridder Interactiviteiten, Hulahoops, Lana Coporda, Nachttheater, Scouting Bemmel en Willemeen Literaire programmering: Generale Oost en Wintertuin Productie: Niek Siero en Tess Wiggers Vrijwilligerscoördinatie: Kicky Ratering Horeca: 23BAR, Camping Comfortzone, Dynamic Foodshowroom, Nederlands Openluchtmuseum, Onkruidbar en True Barista Licht & geluid: Jacobiberg, KBL Sound, Luxor Live, Pals production Audio light Services en Willemeen Stretchtenten: MeinTent Tentstock wordt mede mogelijk gemaakt door: • Buitenplaats Koningsweg • Gemeente Arnhem • KondorWessels Projecten • Prins Bernhard Cultuurfonds

Dit zijn onze geweldige vrijwilligers: Aleid van de Sande, Alexander Nijman, Bart Seuren, Berbel Peters, Birgit van Doremalen, Dennis van den Olden, Eelco Streef, Elmar Hoornstra, Elvera, Erik Klaassen, Ester Rouw, Esther Witjes, Evelien Oosterom, Fleur van Brenk, Freek Graafland, Gregory J. de Wit, Isabelle Thuissen, Jan van Gullik, Jeannine van Deventer, Jens Kloos, John Holtackers, Joost Geenen, Jurry Lozeman, Karin Fikse, Lahri Sol, Leah van Geerenstein, Lev van Wijk, Lex Veenendaal, Linda Werndly, Lotte van Eck, Luuk de Kruijff, Madiana Macauley, Marine Peters, Marjolein Verbeek, Marloes Verhoeven, Mare van Wijk, Martin Baptist, Maud Fikse, Mauriece Jurriens, Mirjam de Vries, Mylaine Roelofs, Naomi Janssen, Nils de Boer, Noemi Overdijk, Pauline Grob, Pepijn Vultink, Peter Jan Kok, Quinn Klaassen, Ramon Abbenhuis, Raymond Kuik, Rick van Cleef, Rik de Winter, Rob Jansen, Rosalinde Nieuwint, Rosanne Raaijman, Sierk Keuning, Sietske Bosma, Simone de Kinderen, Stefanie Lemmers, Stephan Hondelink,Tamara Ras, Tamara Verbruggen, Thijs Deegens, Xander Bosman, Yadi Dragtsma e.a.

Plus een dikke dank aan: Bewoners Buitenplaats Koningsweg, Edwin Verdurmen, Guus ten Klooster, Hack42, Hans Eliëns, Hans Jungerius, Harro de Jong, Imke Loeffen, Job Rebergen, Jorrit Hompe, Karwei Zutphen, Kunstbedrijf Arnhem, Lozeman Tuinmachines BV, Maike Ratering, Marcel Daelmans, Marcel van Uum, Martijn van Uffelen, Mirjam de Vries, Moyca Gort, Pepijn de Vries, Puck Ingen Housz, Peter Hennekam, Rob Sweere, Roderick Kersten, RandyVisuals, Sjoerd Arends, Thijs Bisschops, Van Bijsterveldt & Daamen, Van Campen Boomspecialist, William Köster, Willem Hofstede, Yosser Dekker, e.a. En alle mensen die na de druk van dit boekje zijn gekomen om te helpen!

27


EXTRA WCPAPIERVELLETJE 1 • SCHEUR UIT 2 • ROL OP & STEEK ONDER JE ARM 3 • VERFROMMEL OP CAMPINGWC 4 • AWESOME BIPS-WIPE!

28 OP ‘T RANDJE: HOELAHOEP, SURVIVALBAAN, SPEELTUIN LANA, TEKENTAFEL, WAT HEB JIJ OP JE TENTSTOCK, BELLEN BLAZEN, ZEEFDRUK (BEHALVE VRIJDAG), HUTTENBOUW (BEHALVE VRIJDAG)

MENUKAART: TENTPOST, REGEN OP JE TENT, WIE BAND IK, GITAARHUUR VOOR EEN UUR

SPEELTUIG: BADMINTON, POOLTAFEL, HOTTUBE, TWISTER, SCHMINK, SPEEDDATE, PINBALL, RAVEBRILLENBAAN

CAMPING DISCO

BUNKER BOERDERIJ

OP ‘T RANDJE

MENU KAART

KAMPEER VELD

KUMBA JATOCH

FABEL DIEREN TEKENEN

FUNKKARAVAAN

STERREN KIJKEN

CAMPINGDISCO

CINEMAAN

TOESTOPVERHAALTJE / SLAAPNEUTJE

KAMPVUUR MET REMCO JACOBS

16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00 01.00 02.00

TENTSTOCK TIMETABLE / VRIJDAG 4 JULI 2014

!

BUNKERBOERDERIJ: EXPOSITIES

GRATIS

DOORLOPEND VR+ZA+ZO

ALS DIT WORDT DIT DAN DIT

29


INFO STAND

BUNKER BOERDERIJ

OP ‘T RANDJE

MENU KAART

KAMPEER VELD

KUMBA JATOCH

PODIUM KUMBA JATOCH

BÜHNE

INFOSTAND/ CAMPINGDISCO

BUNKER BOERDERIJ

START HUTTEN BOUWEN

TANGARINE

TINY LEGS TIM

STATION

16.00

HALF WAY BROODJES BAKKEN

15.00

14.00 HUNTING THE ROBOT

17.00

WINTER TUIN

CINEMAAN YOGA

YOGA

12.00

WINTER TUIN

POI

WORKSHOP

GENIETEN GEBLAZEN SHOW

21.00

FUNKKARAVAAN BROODJES BAKKEN

NAUSICA

20.00

LES ENFANT DURS ROBIN

BORNEMAN

14.00

13.00

BROODJES BAKKEN

ROGIER PELGRIM

15.00

ALMOST UNDER

16.00

TENTPOST OPHALEN

WINTER TUIN

STOCKPOPPEN MAKEN

YOGA

LEKKER WOLLIG

OP EXPEDITIE MET HANS

FABEL DIEREN TEKENEN GENERALE OOST

02.00

KAMPVUUR MET CHAT NOIR & CHRISTOPHER

23.00

WINTER TUIN

POI WORKSHOP

DEAF CHARLEY

18.00

DÉMIRA

19.00

CAMPINGDISCO

TOESTOPVERHAALTJE / SLAAPNEUTJE

THE COOL QUEST

22.00

BROODJES BAKKEN

EVELINE VROONLAND

17.00

IK VERRAS + JIJ VERRAST+ WIJ VERRASSEN = VOL VERRASSINGEN

MERLIJN ARTHUR PORT NASH ADAM OF CALL

11.00

GOEDEMORGEN VERHAALTJE / KOFFIE MET EEN PEUK / OCHTENDMIS

10.00

PEUTER

OOST

GENERALE

FABEL STOCKPOPPEN STOCKPOPPEN PEUTER DIEREN YOGA TEKENEN MAKEN MAKEN

OP EXPEDITIE MET HANS

19.00

ACHTER- HIPPY TREE FRIENDS DOCHTIG COLLECTIVE

18.00

TENTSTOCK TIMETABLE / ZONDAG 6 JULI 2014

TENTPOST OPHALEN @INFOSTAND

07.00

YOGA

13.00

AAFKE ROMEIJN

BROODJES BAKKEN

SOPHIE VELINE

12.00

TENTSTOCK TIMETABLE / ZATERDAG 5 JULI 2014

IK VERRAS + JIJ VERRAST+ WIJ VERRASSEN = VOL VERRASSINGEN

11.00

KOFFIE MET PEUK / OCHTENDMIS

10.00

OP ‘T PEUTER RANDJE YOGA

MENU KAART

KAMPEER VELD

KUMBA JATOCH

PODIUM KUMBA JATOCH

BÜHNE

30 31


TOT VOLGEND JAAR! Wat een kutcamping! De muziek was om te huilen en ik zat met mijn handen in een hondendrol. En natuurlijk nergens een fatsoenlijke kraan om mijn handen te wassen. Klotekinderen hielden me ’s nachts uit m’n slaap en ‘s ochtends werd die dienst net zo makkelijk overgenomen door de brandende zon. Mijn tent bleek overigens ook nog eens lek. Ik kon de Dixies (Dixies!) tot aan het podium ruiken en net toen ik het even leuk had, en ik daar een selfie van wilde maken, kon dat niet omdat m’n batterij leeg was. En die kon ik uiteraard nergens opladen.

32

Ik was aan de diarree van het eten en ben op een mierenhoop gaan zitten. Had heel de nacht een mug in m’n tent en een zeikende vriendin naast me omdat haar luchtbed leegliep. Kamperen is net zo verschrikkelijk als golfen en de kermis. M’n gezicht moeten wassen tussen de klodders tandpasta. De overbuurman aan moeten horen die me tien keer per dag groette. Ik kom hier voor mijn rust hoor! En tijdens een momentje van badminton liep ik verdomme met m’n blote voet op een distel. Kamperen? Kramperen! Campings stinken. Tot volgend jaar.

www.tentstock.nl

Tentstock Programmaboekje 2014  
Tentstock Programmaboekje 2014  
Advertisement