Page 1

Medalii de Aur, Globuri de Cristal, Podiumuri ...


Multumita lui Aksel Lund Svindal si Ted Ligety, Head a castigat Globurile de Cristal in probele de Coborare, Slalom Urias si Slalom Superurias, iar mareata Lindsey Vonn a castigat Globul de la Coborare in concursul feminin desi a lipsit in trei dintre curse! La acestea se adauga un numar impresionant de 10 medalii la Campionatele Mondiale de la Schladming, dintre care 5 au fost de Aur. Schiurile produse de HEAD au avut cele mai multe reusite in sezonul 2012-2013 al Cupei Mondiale de Schi Alpin.


Anna Fenninger a iesit la rampa si si-a imbunatatit renumele aflat in plina ascensiune. A obtinut prima victorie la Semmering si a sustinuto apoi cu victorii la Garmisch si Ofterschwang. Fenninger a castigat si medalia de Bronz in cursa de Superurias a Mondialelor.


Maria Hรถfl-Riesch a castigat Aurul mondial in Super Combinata de la Schladming si bronzul de la Coborare. In Cupa Mondiala ea a obtinut o victorie (Levi, Slalom), doua locuri secunde iar in 5 curse s-a clasat a treia. La finalul sezonului Maria a fost pe locul 2 in clasamentul general si a treia in clasamentul probei regina a schiului alpin, Coborare.


Un alt Rebel iesit la rampa cand lucrurile deveneau dure in acest an a fost Wendy Holdener din Elvetia. Ea a inceput sezonul avand un loc 14 drept cel mai bun rezultat in Cupa Mondiala si a reusit multe: locul noua la Semmering la Slalom, finala mica la Moscova in City Event si locul secund in Slalomul de la Ofterschwang. Tanara de 19 ani urca trepte.


Kjetil Jansrud, accidentat in Super G-ul de la modiale dupa ce a urcat pe podiumul coborari de la Beavercreak a incheiat timpuriu sezonul


Marianne Kaufmann-Abderhalden a urcat pe podium pentru a doua oara in cariera la Lake Louis inainte ca sezonul ei sa fie incheiat de o accidentare.


Daca Svindal a dominat proba de Super G, ei bine Ted Ligety i-a egalat performantele in concursurile de GS. Cifrele vorbesc de la sine: opt curse, sase victorii si doua clasari pe treapta a treia a podiumului. De la prima cursa in Soelden si marja de timp care i-a adus victoria (2.75 secunde), s-a dat startul pentru locul doi. Pentru Ted, schiatul nu este un sport: este un stil de viata, o pasiune, o obsesie, un scop. Ted a obtinut pana acum 17 victorii in proba de GS in Cupa Mondiala si 4 Globuri de Cristal. El si-a folosit toate abilitatile si a reusit sa plece de la Schladming cu 3 titluri mondiale. El a fost medaliatul cu Aur i n probele de Super G, Super Combinata si GS. Pentru puternicii sai rivali stirile nu sunt prea bune: deja isi planifica antrenamentele pentru a reveni in sezonul urmator si a fi chiar si mai bun.


Julia Mancuso a deschis balul medaliilor pentru Head la Campionatele Mondiale cu Bronzul castigat la Super G, a cincea medalie de Mondiale din cariera. Daca vremea i-ar fi oferit sansa poate ca ar fi castigat Globul super g-ului la Lenzerheide, dar a fost fortata sa se multumeasca cu locul secund al clasamentului. Ea a terminat pe podium in 4 dintre cele 6 curse ale sezonului.


Mathias Mayer s-a alaturat listei de sportivi exceptionali care au urcat pe podium la Kitzbuehel, fiind al doilea in Slalomul Superurias, rezultat ce i-a asigurat prezenta la campionatele de la Schladmig.


Georg Streitberger s-a alaturat Head World Cup Rebels in acest sezon si dupa un start greoi a incheiat sezonul cu podiumuri atat in proba de Coborare cat si in cea de Super G. La Garmisch el a fost aproape de a ocupa prima treapta a podiumului.


Dupa ce a terminat al treilea, pe un podium ocupat in intregime de HEAD World Cup Rebels, in cursa de Super G de la Mondiale, Aksel Lund Svindal a mentionat aproape in treacat ca “acesta e cel mai prost rezultat al sezonului pentru mine in Super G.� Cu 4 victorii si un loc secund in cinci curse desfasurate in Cupa Mondiala, asta a fost cu siguranta o realizare. Daca nu s-ar fi anulat ultima cursa a sezonului de la Lenzerheide recordul putea fi chiar si mai impresionant. Zeii conditiilor atmosferice au conspirat impotriva vikingului impiedicandul sa adune puncte in lupta pentru titlu in clasamentul general dupa ce si proba de Coborare a fost anulata. Pentru prima data in cariera Svindal a castigat Globul pentru Coborare precum si titlul mondial in aceeasi disciplina.


La singura cucerire totala a podiumului de catre un singur producator din cadrul Campionatului Mondial, in proba de Super G, Gauthier de Tessieres a fost liantul dintre Ligety si Svindal. Gauthier a profitat de accidentarea lui Johan Clarey, s-a alaturat echipei franceze si a facut o cursa care importanta obtinand Argintul. Avand si doua clasari in primii zece in cursele de Cupa Mondiala asteptarile sunt mari din partea francezului in sezonul urmator.


Lindsey Vonn a castigat Globul pentru Coborare pentru a sasea oara si are un record de 17 Globuri in cariera. Asta desi a lipsit in 19 dintre cele 38 de curse al e sezonului dupa ce a suferit o ruptura de ligamente in prima cursa a Campionatului Mondial. Lindsey este intruchiparea unui Rebel al Cupei Mondiale HEAD prin atitudinea ei si prin faptul ca renunta niciodata la visul si dorinta ei. Lindsey a castigat sase curse in scurtul sezon pe care l-a avut: 3 coborari, 2 slalomuri superuriase si slalomul urias de la Maribor.


In probele de Coborare, Slalom Urias si Superurias, sportivi HEAD au fost cei mai buni atat in intrecerile feminine cat si in cele masculine din Cupa Mondiala. Iar in slalom viitorul arata bine, Manuel Feller castigand titlul mondial al juniorilor. Succesul atletilor HEAD a fost orchestrat si de sprijinul oferit de echipa din spatele scenei: intretinere, dezvoltare. Managerul de Competitii al Head World Cup Rebels, Rainer Salzgeber a multumit intregii echipe care a cotribuit la crearea celui mai de succes produs de concurs pe partiile din intreaga lume. Acesat a fost sezonul 2012-2013. Un sezon cu 5 medali de Aur la mondiale (mai multe decat oarice alt brand), 4 Globuri de Cristal si 21 de victorii in Cupa Mondiala ale HEAD World Cup Rebels.

HEAD WC Rebels  

Rezultatele atletilor HEAD in sezonul de ski 2012/13

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you