Page 1

I

I 18

ECONOMIE

VRIJDAG 6 MAART 2015

(W422/18)

“Wij bieden een totaalpakket aan” WEST-VLAAMSE JONGE ONDERNEMER 2015 (3): MIKE MATHEEUSSEN, ZAAKVOERDER TEN, KORTRIJK KORTRIJK q Op woensdag 25 maart wordt de WestVlaamse Jonge Ondernemer verkozen. Er zijn nog vier kandidaten in de running die we een voor een aan u voorstellen. Mike Matheeussen is het nummer drie in het rijtje. The Engineering Network, kortweg TEN, is aan de Zandbergstraat in Kortrijk gevestigd en telt zes afdelingen : mechanical engineering, product development, outsourcing, visualisation, scanning en project management. “In 2009, in volle crisis dus, vroeg ik me af of er in België en meer specifiek in Vlaanderen nog plaats was voor een extra ingenieursbureau”, legt zaakvoerder Mike Matheeussen (37) uit. “Al snel wist ik dat het antwoord ‘ja’ was, maar dan wel met als voorwaarde dat het bureau oplossingen van A tot Z zou moeten aanreiken. Met andere woorden : het bureau zou als aanspreekpunt moeten fungeren voor álle problemen.” Voor hij zijn bedrijf opstartte, prospecteerde Mike Matheeussen enkele maanden, wierf een aantal ingenieurs aan en bood daarna met TEN de diensten mechanical engineering en project management aan. “Al snel kwam daar outsourcing bij : voor sommige projecten is het noodzakelijk dat de ‘TENgineers’ on site bij de klant werken. Toen TEN één jaar bestond, werkten we al met 35 mensen. Intussen zijn dat er nog een pak meer. Zo heeft The Engineering Netwerk nu 53 ‘TENgineers’ in dienst.”

de technische dossiers, het papierwerk, enzovoort.” De combinatie van de zes divisies is voor de zaakvoerder hét geheim achter het succes van TEN. “We tellen zes afdelingen die allemaal over experten beschikken en hun mannetje staan”, aldus nog Mike Matheeussen. “We hebben op die zes verschillende domeinen natuurlijk concurrenten in zowel binnen- als buitenland, maar wij kunnen een totaalpakket aanbieden, er is een symbiose tussen onze afdelingen. Dat is net onze sterkte.” “Wat de toekomst betreft : het kan best dat er op termijn nog divisies bijkomen of dat er eentje wordt afgestoten. We zien wel. Ik wil van TEN alvast het meest sexy bedrijf maken om zowel voor als mee samen te werken. Een bedrijf dat de waarden kwaliteit, relevantie en aantrekkingskracht hoog in het vaandel voert. Als zaakvoerder bewaak ik die waarden. Kwali-

teit is essentieel, kwaliteit verkoopt zichzelf. Ik ben ook nauw betrokken bij de rekrutering. Daarbij hecht ik veel belang aan buikgevoel : ik ben in de eerste plaats op zoek naar mensen met een goede inborst. Extra kennis kunnen ze nog altijd bij TEN zelf opdoen.”

KANTOOR IN EINDHOVEN “De thuisbasis van TEN is in Kortrijk, maar we hebben ook een kantoor in Sint-Niklaas en sinds kort in Westerlo. Die kantoren willen we dit jaar verder uitbouwen. In 2016 is het de bedoeling om voet aan wal te krijgen bij onze noorderburen en in Eindhoven een kantoor op te starten. Verder heb ik ook voor ogen om onze internationale contacten uit te breiden. Nu al zijn we actief in bijvoorbeeld Dubai. In 2017 wil ik nog meer internationaal prospecteren en misschien dienen zich dan opportuniteiten aan.” Mike Matheeussen vertelt het allemaal met een niet-West-Vlaams accent. Hij is dan ook een inwijkeling. “Ik groeide op in Herentals en belandde op mijn achttiende in Kortrijk. Ik wou de richting industrieel ontwerp volgen en dat kon toen enkel aan Howest. Daarna ben ik hier blijven plakken en ik heb het hier nog altijd naar mijn zin.” (Axel Vandenheede) Volgende week : Patrick Reyntjens, zaakvoerder van GEOxyz uit Zwevegem.

“Bij rekrutering hecht ik veel belang aan buikgevoel”

MEERWAARDE BIEDEN

Bart Troch Partner

Mike Matheeussen is de zaakvoerder van The Engineering Network Group. (GF)

“Mike zit enorm in met zijn medewerkers”

“Heel gedreven man met duidelijke visie”

KORTRIJK q Bart Troch (43) is de partner van Mike en werkt als luchtverkeersleider in Zaventem. “Ik ken Mike als een werklustige man die er 100 procent voor gaat, zonder zich evenwel halsoverkop in een avontuur te storten”, vertelt hij. “Hij is enorm gedreven in wat hij doet en wil altijd dat alles tot in de puntjes in orde is. Hij zit ook erg in met zijn personeel.” “Mike klopt enorm veel uren en werkt vaak ook nog thuis, al probeert hij dat wel tot een strikt minimum te beperken. Over TEN babbelen we wel eens, maar alleen als hij daar nood aan heeft. We proberen de schaarse vrije tijd die we hebben kwalitatief in te vullen. Een bezoekje aan vrienden of familie, maar vooral ook door samen iets te doen. Dat kan een etentje zijn, maar ook gewoon een avondje in de zetel.”

KORTRIJK q Hr-manager Emma Crepeele (33) is al iets langer dan drie jaar aan de slag bij TEN. “Ik ken Mike als iemand die begaan is met zijn mensen. Zijn deur staat altijd open voor ons. Dat is leuk en interessant, want hij heeft al de job van iedereen hier gedaan. Mike staat ook echt tussen zijn medewerkers en iedereen spreekt hem aan met zijn voornaam. Hij kent ook al zijn medewerkers, zeker op professioneel vlak en vaak ook een stukje op niet-professioneel gebied.” “Mike is enorm gefocust en heeft een duidelijke visie, maar hecht ook veel belang aan het menselijke aspect. Hij is in voor een babbeltje of een grapje, gaat soms mee met ons als we eens een frietje gaan eten... Door iedereen binnen het bedrijf wordt hij alvast enorm geapprecieerd.”

Foto JVGK

Foto JVGK

“Door de jaren heen hebben we als bedrijf gekeken op welke domeinen we onze klanten nog een meerwaarde konden bieden. We kwamen uit bij de 3D-scanning van gebouwen, productieomgevingen, producten en productcomponenten, bij productontwikkeling of de hele look-en-feel van een product en ook bij visualisatie, waarbij we instaan voor het hele dossier en dus ook voor de presentatie van een product,

Emma Crepeele Hr-manager

TEN WAT ? The Engineering Network telt zes afdelingen : mechanical engineering, product development, outsourcing, visualisation, scanning en project management. Zaakvoerder Mike Matheeussen heeft 53 ingenieurs in dienst. WEBSITE ? www.tengroup.be

Profile for Tengroup

Kw 6mrt15  

Kw 6mrt15  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded