Page 1

BRUKERMANUAL

Hvordan publisere på øvingsrom.no


Logge inn For å legge til nytt innhold på øvingsrom.no er vi nødt til å besøke “baksiden”. Dette gjør vi ved å skrive inn følgende i adressefeltet: http://www.ovingsrom.no/wp-admin. Deretter skriver du inn ditt burkernavn og passord og trykker på “Logg inn”knappen.


Legg til nytt innlegg #1 Når du har logget inn kommer du til Kontrollpanelet. Her ser du bl.a. litt statistikk, kan hurtigpublisere og annet snacks, men det viktigste her er den vertikale menyen til venstre. Hold musepekeren over Innlegg og en ny meny popper opp til høyre. Trykk på Legg til nytt.

Innlegg: Dette er det eneste punktet i menyen vi trenger å forholde oss til. Ett innlegg = et nytt øvingsrom!


Legg til nytt innlegg #2 Du har nü kommet til Legg til nytt innlegg-siden. Det vi skal bite oss merke i her er følgende omrüder: 1. Tittel 2. Last opp 3. Tekstfeltet 4. Stikkord 5. Fremhevet bilde

1

2 3

4 5


Legg til nytt innlegg #3 1. Tittel Her skriver du rett og slett inn tittelen/navnet på øvingsrommet/-stedet. 2. Last opp Her laster du opp bilder av øvingsrommet og evt logo 3. Tekstfeltet Her skal all tekst inn. Her har vi laget en mal som dere limer rett inn og fyller ut med den infoen dere har. 4. Stikkord Her legger du til geografiske “tags” som gjør at øvingsrommet letter kan søkes opp. Som regel holder det å legge til fylke, kommune og tettsted hvor øvingsrommet ligger. 5. Fremhevet bilde Her velger du hovedbilde til øvingsrommet som vises bl.a. i søk.


Last opp bilder For å laste opp bilder trykker du på ikonet etter “Last opp / sett inn”

Da popper et nytt vindu opp hvor du rett og slett bare drar de bildene du ønsker skal være i galleriet til øvingsrommet over til boksen, og slipper! Det er også mulig å gjøre det på den mer tradisjonelle måten og trykke på “Velg filer”.

Når alle bildene er lastet opp vil det være mulig å gå inn og gi de en Tittel, Beskrivelse etc. Dette anbefales (husk å trykke “Lagre endringer”). Når dette er gjort er det bare å lukke pop-up-vinduet.


Legge til tekst Uten informasjon om øvingsrommet er oppføringen lite nytting, derfor veldig viktig at dere får med så mye informasjon som mulig! Fordi vi har laget en fancy schmancy droppdown-sak for å vise informasjonen på nettsida, så har vi blitt nødt til å bruke noen enkle koder.

fancy schmancy

Teksten under kopieres og limes rett inn i tekstfeltet. Tekst i blått skal ikke endres, kun tekst i sort. VIKTIG! Fanen HTML må være merket når teksten under limes inn. *Tekst om utleier her* [toggle title=”Bilder”] [/toggle] [toggle title=”Utstyr og kapasitet”] *Tekst om ustyr her* [/toggle] [toggle title=”Pris”] *Tekst om pris her* [/toggle] [toggle title=”Kontakt”] *Kontaktinformasjon her* [/toggle] [toggle title=”Annet”] *Tekst om annen info her* [/toggle]


Stikkord Stikkord er EKSTREMT viktig å fylle ut, da det er dette brukerne søker etter. Her må du legge inn geografiske stikkord, nemlig. Det som er aller viktigst her er å legge inn fylke og kommune, men også tettsted e.l.


Fremhevet bilde Fremhevet bilde er bildet som bl.a. vises i søket, og står som hovedbildet i en artikkel. For å velge et fremhevet bildet trykker du på, ja, “Velg fremhevet bilde”!

Finn det bildet du vil bruke, trykk på “Vis”, og trykk igjen på “Bruk som fremehevet bilde”. Kryss ut vinduet, job done!

Om det ikke finnes bilde eller logo til øvingsrommet/utleier, velg så “Mediabibliotek” og oving_logo som fremhevet bilde!


Publiser! Yes, da skal du i teorien ha vært sjukt dyktig og laget et fantastisk innlegg! Alt som gjenstår da er å trykke på “Publiser”!


HÆ?! Er det noe du ikke forstår? Ser noe veldig rart ut? Sitter du på en Windowsinfisert maskin?

DON’T PANIC! Hotline: 926 79 541 Hotmail: leiv@tmpo.no

How2 publisere på Øvingsrom.no  

En guide til hvordan mann publiserer nye artikler på Øvingsrom.no