Page 1

MELENDI

Lágrimas desordenadas Pavelló d’Esports de Fontajau Dissabte 19 d’octubre, 21:30h

www.melendi.tv


MELENDI Lágrimas desordenadas

Dades Dia i hora: Dissabte 19 d’octubre, 21:30h Lloc: Pavelló d’Esports de Fontajau Preus: 26€ (grada) i 23€ (pista)

Presentació Ha venut més d’un milió de còpies a Europa i l’Amèrica Llatina, i arriba a Catalunya després d’haver tornat a esgotar les entrades a Buenos Aires, Caracas o Bogotà. Autodidacta i cosntruiït en si mateix, Melendi es va donar a conèixer amb el sorprenent Sin notícias de Holanda, un debut entre la rubma, el rock i el flamenc que va col·locar-lo entre els més venuts i el va convertir en un ídol autèntic i rebel. Deu anys i molts èxits més tard, Melendi es reconeix ara molt més madur i serè. Lágrimas Desordenadas, el seu sisè àlbum, és la provad’aquest pas endavant. “S’ha acabat això de baralar.se amb el món i contra mi mateix”, explica el cantant asturià, qeu ha tornat a escriure cadascuna de les lletres del disc. Amb la sonoritat de sempre i un sentiments més sincers que mai.

02


MELENDI Lágrimas desordenadas

Biografia Després de vendre més de 1.200.000 còpies dels seus cinc treballs i portar els seus concerts a més d’un milió de persones a tot Espanya i Llatinoamèrica, l’asturià presenta nou treball que ha composat íntegrament i a on mostra un nou camí a la seva carrera. Un dels temes de conversa més recurrents durant els últims mesos és “el gran descobriment” que ha representat Melendi després del seu pas pel programa amb més èxit de la televisió espanyola dels últims temps, La Voz. No deixa de ser curiosa la capacitat que té la televisió per erigir-se com a descobridora de figures municials. La Voz, l’únic que ha fet per aquestes 1.200.000 persones que tenen un dels seus discs a casa o , sobretot, per qualsevol del més d’un milió de persones que han passat pels recintes de Madrid, Barcelona, Buenos Aires, Caracas, Mèxic DF o Bogotá amb les entrades esgotades, és confirmar el que ja sabien: l’enorme poder d’atracció d’un artista fet a sí mateix. Als seus 33 anys, Melendi està en el millor moment personal i professional de la seva carrera. I la prova té nom i cognom: Lágrimas desordenadas. Perquè hi ha una cosa que sí que és certa: un nou Melendi s’imposa, a cops de piano i guitarra, al Melendi que ja coneixiem. Hi pot haver dos Melendis en un sol disc? És clar que sí. Inclús una manera diferent de cantar. “Inclús jo m’atreveixo a dir que és el primer disc que he cantat”, diu l’asturià, que com sempre, torna a firmar totes i cada una de les lletres d’aquest nou treball, on imperen els temes autobiogràfics però també històries de cada dia: “Qualsevol detall és bo, tot té una història al darrera, l’únic que s’ha de fer és saber estirar el fil correcte”. Les cançons Lágrimas desordenadas o Tu lista de enemigos són més properes al Melendi que tots coneixen dels seus anteriors treballs, però Cheque al portamor o Aprendiz de caballero, són autèntiques lliçons de sabiduria vital interpretades com mai abans s’havia atrevit. Melendi s’ha estat buscant durant molt de temps i mai ha estat més a prop de trobar-se: “Torno a explicar històries després d’un procés de transició en molts sentits, em creia que no em quedava res per dins perquè havia parlat molt de mi. Si que hi ha alguna cosa d’aquells primers discs, tot allò que fa referència a la manera d’entendre la vida, però en aquest àlbum les aquest sentiment és explicat i transmès de manera molt diferent, i òbviament, amb una producció que no té res a veure amb els meus treballs de fa 10 anys”. Melendi té clar que va començar molt “verge” en el món de la música i que l’experiència és el que l’ha fet veure el que volia fer. “Sempre he fet el que he volgut, res ni ningú m’ha imposat res, però això és precisament el que m’ha portat fins aquí”, comenta essent conscient de que la maduresa, l’edat i l’experiència han variat el prisma de la seva mirada, i per tant, del que expressen les lletres de les seves cançons. “S’ha acabat barallar-se amb tot el món i contra mi mateix”, reconeix, tot i 03


MELENDI Lágrimas desordenadas que cançons com De pequeño fue el coco suposen un autoanàlisis butal. “És sens dubte la cançó que he escrit que millor em defineix i amb més intensitat, a on explico el meu creixement personal. Sempre he estat el meu millor enemic, no fa falta que ningú vingui a posar-me els peus a la terra perquè ja ho faig jo més que de sobres”. Per això, quan recorda els seus primers discs, no deixa de veure errors, les coses que va fer anteriorment i que ara ja no repetiria. “Però gràcies a elles he avançat i après. Puc, fins i tot, pensar que hi ha cançons que ja no tinc ganes de cantar però ja no son meves sinó de la gent, algunes estan lligades a moments de les seves vides i, només per això, mai no renunciaré a elles”. Melendi prota la música a dins des de fa 33 anys, el 2001 va entrar a formar part del seu primer grup “El bosque de Sherwood”, va gravar una maqueta amb tres temes que, en menys de dos anys, van permetre que es pogués gravar “Sin noticias de Holanda”, que es va convertir en un dels discs revelació d’aquell any. A partir d’aquí, la resta ja és història... Perquè en cada disc, el cantant obre un nou capítol de la seva vida. Lágrimas Desordenadas és el més madur, complet i sentimental de tots ells. Passin i escoltin. Rafa Pontes

04


MELENDI Lágrimas desordenadas

Tracklist 1.

Tu Jardín con enanitos

2.

Lágrimas desordenadas

3.

Cheque al portamor

4.

Tu lista de enemigos

5.

Aprendiz de caballero

6.

Autofotos

7.

Mi primer beso

8.

La tortura de Lyss

9.

De pequeño fue el coco

10.

Gatos celestes

11.

De repente desperté

Bonustracks 12.

Cheque al Portamor (Acústica)

13.

Tu jardín con enanitos (Acústica)

14.

De pequeño fue el coco (Acústica)

15.

Lágrimas desordenadas (videoclip)

Vídeos http://www.youtube.com/watch?v=YbADVar8tjY (Lágrimas desordenadas) http://www.youtube.com/watch?v=qdySinddDHw (Cheque al portamor) http://www.youtube.com/watch?v=v3-9eDFDAFw (Tu Jardín con enanitos)

05


MELENDI Lágrimas desordenadas

Gira Lágrimas desordenadas 18-10-2013 - BARCELONA Palau Sant Jordi 19-10-2013 - GIRONA Pavelló d’Esports de Fontajau 14-11-2013 - CARACAS (VENEZUELA) Teatre Teresa Carreño 16-11-2013 - QUITO (EQUADOR)

06


MELENDI Lágrimas desordenadas

La premsa ha dit El Mundo. José Fajardo. 14/11/2013

07


MELENDI Lรกgrimas desordenadas Publico.es. Yeray Calvo. 23/11/2012

08


MELENDI Lรกgrimas desordenadas La Vanguardia.7/08/2013

09


MELENDI Lรกgrimas desordenadas

Venda Anticipada

Avantatges i descomptes

010


MELENDI Lรกgrimas desordenadas

Identifica els espectacles de Temporada Alta

Els espais

011

Dossier de l'espectacle "Melendi"  

Dissabte 19 d'octubre, 21:30h Pavelló d'Esports de Fontajau

Dossier de l'espectacle "Melendi"  

Dissabte 19 d'octubre, 21:30h Pavelló d'Esports de Fontajau

Advertisement