Page 1

Telenovelas Bulgaria


Стр. 1 Корица; Стр. 2 Съдържание и мини галерия на Диана Брачо; Стр. 3-5 Лина Златева разказва пред нас за кариерата си на озвучаваща актриса; Стр. 6 „Изборът на Лара“ – нов драматичен сериал се върти в ефира на bTV; Стр. 7-8 „Рафаела“ – Скарлет Ортис с нов сериал по Диема Фемили; Стр. 9-10 Новини за любимите ни актьори и актриси; Стр. 11 Постер на „Изборът на Лара“; Стр. 12 Постер на „Рафаела“; Стр. 13 Постер на „Заради нея съм Ева“; Стр. 14-15 Клюкарницата на списанието; Стр. 16-18 Интервю с Елизабет Гутиерес; Стр. 19 Час по теленовели: Урок 6: Теленовелите от Колумбия; Стр. 20 Вашите писма, за организаторите на списанието.


Лина Златева Лина Златева е българска телевизионна актриса, водеща и…озвучава любимите ни сериали и теленовели. Първоначално е управител на ресторант и аниматор в хотели край Черноморието. Успешна и известна става като водеща на любими интерактивни игри, сред които „Големият въпрос“, „Ва Банк“, „Любовни игри“ и „Парична клопка“. От скоро заниманието на Лина е да дублира сериали, като сме я „слушали“ в поредици като „Вярна на себе си“ (Езо), „Клонинг“ (Хаде), а в момента участва в екипа на „До последен дъх“. Също известна е и ролята й в „Малки тайни“, където дублира по невероятен начин главните героини, заедно с колегите си. Благодарим на Лина, че се съгласи да разкрие какво е да озвучиш сериал.

- Здравей, Лина! Много ми е приятно, че прие поканата ни да ни разкажеш как се озвучават любимите ни сериали. Първият ни въпрос е и същинския – как се озвучават сериалите? Ами как – весело! Понякога е голяма забава. Много хора си мислят, че се подготвяме предварително, но всъщност сядаш пред микрофона, слагаш слушалките, дават ти текста и газ! Четеш, вживяваш се и гледаш да не сгрешиш. - Какво е чувството да озвучаваш героите от сериалите? За мен е интересно. С напредването на сериала, героите ти стават все по-близки и накрая понякога даже ти е мъчно да се разделиш с някои от тях… - Покрай толкова сериали, които си озвучила, кой е любимият ти? А любимата ти героиня? „Монк” ми е много любим и забавен сериал (в някои от сезоните озвучавах Натали – асистентката му). А за героиня – нямам любима, но мога да кажа, че ми беше много приятно да озвучавам Нургюл Йешилчай – Езо във „Вярна на себе си”. Дори и в момента продължавам, но в друг сериал. - За колко време се озвучава един епизод от теленовела? Ако екипа е добър и всички са в кондиция,


Лина Златева може да го направим и почти 1 към 1 (реално време), но има случаи, в които не върви, а и повярвайте, лапсусите са много заразни. - Кои твои колеги, които също озвучават теленовели, са твои приятели? Светломор Радев. Може да се каже, че години наред сме били неразделни. В НАТФИЗ, в телевизията, в театъра… Много го обичам! Иначе с всички колеги съм в прекрасни взаимоотношения, просто с някои е позабавно. - Превърна ли се твоята работа като дубльор в хоби. -Не. Хобито се превърна в работа. - Латиноамерикански или турски саги предпочиташ лично ти и защо? Турските са по-близки до нашата култура и пореални, а и имат уникални актьори. Мисля, че са ми по-приятни, но пък с другите се забавлявам искрено – колко наивни глупости правят понякога. А и испанския език ми е много на сърцето… 50 на 50 съм. - Отлично се справяше и като телевизионна водеща на интересни предавания. Скоро ще те видим ли на екран? Благодаря. Работата на водеща е свързана с проекти. Те идват и си отиват непрекъснато. Ако ме поканят за нещо интересно ,което си заслужава, ще се появя отново. Дано да е поскоро! Доста хора ме питат. Просто не ми се захваща с каквото и да е, само и само да съм на екран.


Лина Златева - Разкажи ни малко повече за новите си проекти, играеш ли в театъра? Последните години бях изцяло погълната от телевизията и дублажите. Театъра остана на заден план, но пък и не можеш да „огрееш” навсякъде. Живот и здраве се надявам различните жанрове да се редуват по моя път. Всеки има различна сладост. - Кои са новите ти теленовели, които дублираш. Това е един от най-любопитните въпроси, които интересуват феновете. „В името на любовта” (мексикански) и един нов с Нургюл Йешилчай, но няма да издавам името. Скоро стартира! - От какво се интересуваш, какво те привлича? Всеизвестен факт е моята страст към виното. Чета литература, ходя на дегустации и обучения и най-вече опитвам различни вина от всички краища на света. Надявам се един ден и аз самата да правя вино. - Благодарим ти, че сподели с нас толкова интересни факти. Надяваме се скоро пак да бъдеш наша "гостенка". Пожелай нещо на читателите на списанието ни. Бъдете истински и добри хора и се усмихвайте! Усмихвайте се много… като мен!


hƒK%!A2 …= k=!=

На 28 март (тази сряда) се излъчи първи епизод от новата хърватска поредица „Изборът на Лара“. Ето и какво виждаме в новата сага, която предизвиква огромен успех. На стр. 11 ще намерите постер на новия сериал. Една любов, която ще премине през многобройни перипетии, това следят зрителите на bTV всеки делничен ден от 17:30 часа в първия хърватски сериал, излъчван в България - „Изборът на Лара”. Голямата любов на Лара (Дорис Пинчич) е Яков (Иван Херцег), който малко след сватбата трябва да замине на дълго пътуване по море. Междувременно младата и красива Лара е оставена на волята на злата си свекърва, в затворения свят на елита на Сплит. Докато учи в университета, Лара се запознава с любовта на живота си. Приятелят й Яков е наследник на богато семейство, което принадлежи на елита и има силни връзки с властта. Родителите на Яков имат големи предразсъдъци за връзката на двамата млади. Напук на всеобщото неодобрение, те решават да се оженят на тайна церемония вечерта преди Яков да замине на дълго пътешествие по море. Лара остава да живее при родителите на младоженеца и скоро разбира, че е бременна. Положението на бъдещата майка в дома на семейството на съпруга й става все понепоносимо и тя решава да предприеме смели действия – в напреднала бременност, тя бяга от лукса и разкоша и заживява в крайните квартали на града, където става уличен певец. Дали след завръщането на Яков двамата млади ще намерят пътя обратно един към друг или майка му ще ги раздели завинаги, зрителите на bTV ще имат възможност да проследят всеки делничен ден, от 17:30 часа в премиерния хърватски сериал „Изборът на Лара”.


Рафаела Рафаела е бедно момиче, което с много усилия е успяло да стане лекарка. Тя пристига в болницата на д-р Рафаел де ла Вега, за да се специализира. Де ла Вега е бащата на Рафаела, но е бил безотговорен младеж, когато е изоставил майка й, Каридад, когато е забременяла с нея. Сега, въпреки протестите на съпругата му, Морелия, де ла Вега се опитва да спечели обичта на дъщеря си, но тя се отнася безразлично с него. Морелия не понася скандала да бъде близо до извънбрачната дъщеря на съпруга си и ще се опита да се отърве от нея. Рафаела е интелигентна и компетентна професионалистка и затова не й харесва никак мъжкарското и изпълнено с предразсъдъци поведение на Хосе Мария, един брилянтен, но консервативен лекар, който смята, че медицината е професия само за мъже. Обаче непрестанната борба между характерите им малко по малко ще се превърне в привличане, което Рафаела не иска да приеме, защото Хосе Мария може да бъде очарователен, когато поиска, но също така е и женкар, включително и любовник на Илеана, една омъжена жена. Хосе Мария приключва връзката си с Илеана, защото привличането му към Рафаела е неустоимо. Кани я на плажа, за да прекарат няколко дни заедно и въпреки че тя винаги е отхвърляла възможността да приеме мъж като него, Рафаела се оставя на сърцето си. По-късно се разочарова от самата себе си, защото се е била заклела никога да не бъде с мъж без да са женени, за да не стане самотна майка като Каридад и да избегне мъката на детето си да бъде отхвърлено от баща си, както се е случило с нея. Но определено тя не може повече да отрича любовта, която изпитва към Хосе Мария, и приема да замине с него на почивка. Те прекарват незабравимо седмицата и Хосе Мария й обещава, че като се върнат, ще заживеят заедно и скоро ще се оженят, но Рафаела я очакват неприятна изненада и огромно разочарование. Рафаела разбира, че е измамена, когато пристига Мирея, съпругата на Хосе Мария. В началото Рафаела чувства, че може да се бори за него, но после си дава сметка, че ще бъде безполезно, защото Мирея го контролира напълно. Така Рафаела решава да се отдалечи завинаги от него. Сега историята на майка й е напът да се повтори, защото Рафаела очаква дете от Хосе Мария. Но тя разчита на приятеля си Виктор, един добър мъж, който се е влюбил в нея и й предлага да се ожени за нея и да даде името си на детето й. Рафаела изведнъж се озовава на труден кръстопът. Трябва да реши дали е по-добре да приеме предложението на един щедър мъж, който ще даде дом и име на детето й, мъж, на когото винаги ще бъде благодарна, но


когото не обича; или си заслужава да се бори за бащата на детето си, за мъжа, който, и може би ще бъде завинаги, любовта на живота й. д-р Рафаела Мартинес (Скарлет Ортис) Тя е дъщеря на Каридад Мартинес и Рафаел де ла Вега. Тя е красива, своеволна, открита, пряма и не понася несправедливостите. Любовта й към Хосе Мария я кара да му се отдаде и да приеме да живее заедно с него без да са женени, въпреки че е била огорчена от баща си, защото не е поел отговорност за нея. д-р Хосе Мария Баес (Хорхе Поса) Лекар, който е свикнал да има успех с женските си завоевания; но избягва любовните обещания. Обожава професията си, но я смята територия само за мъже. Запознава се с Рафаела и се влюбва в нея. Обещава й да се ожени за нея, но скрива от нея, че е женен за Мирея. Когато разбира, че Рафаела очаква дете от него, ще се опита да се разведе с Мирея и да поеме отговорност за това бебе. Каридад Мартинес (Патрисия Рейес Спиндола) Тя е майката на Рафаела; силна жена, която не вижда живота си без мъж до себе си. Не забравя за любовта, която е имало между нея и Рафаел де ла Вега, и понякога си мечтае един ден отново да се съберат. Грижи се за децата си и страда, когато ги вижда скарани. д-р Рафаел де ла Вега (Рохелио Гера) Той е лекар на средна възраст; елегантен, студен и арогантен. Женен е за Морелия, с която нямат добра връзка. Почти не обръща внимание на дъщеря им, Алисия, смятайки я за глупава и прекалено обгрижвана от околните. Той е директор на болницата, в която работи Рафаела. Когато разбира, че младата лекарка е негова дъщеря, й се възхищава, защото е успяла да напредне в живота си въпреки обстоятелствата, в които живее. Анхел Грахалес (Рубен Самора) Красив, интелигентен, млад, богат и вдовец. Той се влюбва от пръв поглед в Рафаела и е готов на всичко, за да спечели сърцето й - дори да я последва в Мексико сити. Морелия де ла Вега (Диана Брачо) Тя е съпруга на Рафаел. Тя е красива, елегантна и много изтънчена дама. Постоянно води социалния си живот и няма време за дъщеря си, Алисия. Морелия ще се опита да отдалечи съпруга си от Рафаела и от всичко, което го свързва с Каридад, защото всичко това представлява голям срам пред обществото и не е готова да го понесе. Мирея де Баес (Шантал Андере) Съпруга на Хосе Мария. Тя е красива и светска жена, свикнала да става нейното. Тя е властна, много решителна и без скрупули, когато иска да постигне нещо. Шантажира и манипулира Хосе Мария с мрачна тайна от миналото. Браулио (Мануел "Локо" Валдес) Той е непоносимият индивид, с когото живее Каридад; мързелив, алкохолик, женкар и комарджия. Чувства се привлечен от Белен, непълнолетната дъщеря на Каридад, която постоянно преследва. Той изнасилва Алисия и убива Чучо. Илеана Контрерас (Арлет Теран) Брачният й живот е монотонен и скучен. Липсата на внимание от децата и съпруга й, Алфредо, я карат да чувства отегчение. Виждайки се млада и красива, решава да се пробва дали все още може да събуди любовта в един мъж. Затова става и любовница на Хосе Мария. Виктор Акуня (Артуро Кармона) Професионален футболист, който претърпява сериозен автомобилен инцидент. В болницата се запознава с Рафаела и се влюбва в нея. Когато разбира, че чака бебе от Хосе Мария, й предлага да се ожени за нея, за да се се грижи за нея и бебето. Зрителите ще имат възможността да проследят историята всеки делничен ден от 19 ч. по Диема Фемили. «Рафаела» стартира този вторник (27 март), като интересната развръзка предсои.


НОВИНИ ЗА ЛЮБИМИТЕ АКТЬОРИ И АКТРИСИ

През последните дни се появиха доста слухове за нова теленовела, която Телемундо подготвя на име "El Rostro de la Venganza" ("Лицето на отмъщението"). Основните имена, които се спрягаха за главните роли бяха тези на Габи Еспино, Иван Санчес и Марица Родригес, а проектът трябваше да бъде наследник на супер успешната продукция "La Reina del Sur". Една част от слуховете обаче говореха, че Габи не иска да приеме ролята, защото държи да играе единствено с любимия си Жанкарлос Канела. По този повод актрисата реши да разкрие истината и обяви от своя Туитър, че не планира скорошно завръщане. "Тази година ще направя теленовела, но все още не", коментира Габи. Подробното обяснение, обаче, дойде от нейния публицист Освалдо Писфил. "На всички фенове на @gabyespino искаме да кажем, че ЕДИНСТВЕНАТА причина, поради която Габи няма да направи теленовела с @Telemundo, е нейното бебе. Както разбирате, Николас е само на 1 месец и е прекалено рано Габи Еспино да се оглави нова теленовела. Всички коментари и спекулации, които се носят относно @gabyespino и новата на @Telemundo са ФАЛШИВИ. Само искаме да го изясним. Несъмнено @gabyespino съжалява много, че не може да бъде част от един толкова важен проект, но за нещастие, времето не е подходящо. Но това, в което можем да ви уверим е, че МНОГО СКОРО @gabyespino ще се завърне на екрана на @Telemundo с друг добър проект. Благодаря", коментира Писфил в социалната мрежа Туитър. Въпреки че Габи Еспино засега ще остане у дома, за да се грижи за бебето си, от думите на нейния публицист, все пак става ясно, че проектът за "El Rostro de la Venganza" действително съществува, само че в главната роля ще видим друга актриса.

Уилям Леви предизвика истински фурор на сцената на шоуто "Dancing with the stars" при дебюта си този понеделник. Заедно с партньорката си, професионалната танцьорка Черил Бърк, успяха да покорят както журито, така и публиката и да грабнат 24 точки от общо 30, с което заеха трето място сред 12-те двойки. След приключването на техния танц, публиката в залата бе на крака, а журито изпадна в истинска еуфория, насред която един от неговите членове - италианецът Бруно Тониоли се изправи и възторжено заяви: "ти си най-горещия в целия този сезон". Леви, който призна, че е бил нервен през последните дни преди шоуто, увери че иска отново да се върне на сцената и призова публиката да гласува за него.

Дана Гарсия, чиято последна теленовела беше "Alguien Te Mira" на Телемундо, се завръща с нов телевизионен проект. Този път, обаче, с мексиканската компания Телевиса. Новината идва лично от актрисата, която обяви от акаунта си в Туитър, че ще изостави снимките на новия си филм заради предстояща теленовела. "Здравейте! Днес е един ден, пълен с промени. За съжаление, няма да мога да продължа с филма, защото скоро започвам теленовела! Така че, очаквайте новини", написа колумбийката и по-късно допълни: "Много съм доволна, измина една година без да снимам теленовела. Оставям филма заради договора ми с Телевиса. Ново предизвикателство." Засега можем единствено да гадаем за кой проект става въпрос, но обявените от Телевиса продукции с предстоящи снимки са три: новата версия на "Amor en Custodia" на Никандро Диас; оригиналната теленовела "Cachito del Cielo", чиято протагонистка според вчерашните новини ще бъде Майте Перони, и "Cuna de Lobos" на Салвадор Мехия, в чието пилотно промо Дана се снима, и която според слуховете ще се реализира във формат теленовела, а не сериал, каквито бяха първоначалните планове.


НОВИНИ ЗА ЛЮБИМИТЕ АКТЬОРИ И АКТРИСИ

Без съмнение пуерториканският актьор Карлос Понсе не може да се оплаче от липса на работа, тъй като едва приключил снимките на последната си теленовела "Dos Hogares" и вече има нов проект. Актьорът ще вземе участие в американския сериал "Hollywood Heights", който всъщност ще бъде римейк на мексиканската теленовела от 1990 година "Alcanzar una Estrella". Понсе ще изпълни ролята на бащата на рок звезда на име Еди. Сериалът ще се излъчва всеки ден. В България доскоро гледахме Карлос в теленовелата «Жестока любов», която се излъчваше по bTV. Миналият месец тя бе завършена. Предстои да видим и още един сериал с Карлос в българския ефир.

По време на бебешкото парти, което й беше организирано от колегите й от мюзикъла "Mentiras", Анхелика Вале разкри, че детето, което очаква заедно със съпруга си Ото Падрон ще бъде момиченце. Така традицията ще бъде спазена и през юни в рода на актрисата ще се появи още една Анхелика. Всички бяха нетърпеливи да узнаят какъв ще бъде полът на бебето, тъй като въпреки напредналата бременност на актрисата, това беше загадка и за самата нея. Причината е, че до скоро бебето се криеше и при прегледите с ултразвук винаги се обръщаше в неподходяща позиция. "Майка ми и съпругът ми ми казваха, че ще бъде момиче, но аз упорствах, че ще бъде момче. Когато обаче се остави да го видим при ултразвука, се почувствах щастлива, че ще е момиче, и най-вече, че е добре. Още една Анхелика в семейството е благословия." Актрисата разкри още, че ще роди детето си в САЩ, където живее заедно със съпруга си. Кръщенето, обаче, двойката планира да бъде в Мексико, като намерението им е да поканят всичките си приятели и медиите.

Химена Дуке, която протагонизира най-новата теленовела на Телемундо "Corazon Valiente" заедно с Адриана Фонсека, Хосе Луис Ресендес и Фабиан Риос, и където изпълнява ролята на телохранителката Саманта Сандовал Наваро, признава че героинята й се е оказала истинско предизвикателство, тъй като освен актьорски умения, ролята изисква и сериозна физическа подготовка, заради която сега цялото тяло на актрисата било в синини. "Когато имаме екшън сцени, винаги ни водят дубльори. Аз обикновено предпочитам да правя всичко сама, защото ми харесва да участвам в бойните сцени, ударите, ритниците", коментира Химена. "Всичко това ми харесва, но когато човек се бие, се удря, така че цялото ми тяло е в синини, защото съм инат и искам всичко да правя сама.« Независимо от това, колумбийката не би се отказала за нищо на света, тъй като именно екшънът е това, което най-много й харесва в героинята й. "Харесва ми колко е твърда, целия екшън около нея, не се спира. Саманта става и през целия ден се бие, стреля, а накрая се прибира изтощена. Саманта е всичко, което Химена Дуке не може да бъде", признава Дуке.


hƒK%!A2 …= k=!=


Рафаела


Заради нея съм


bTV Lady "ч  …=л,ч… , ƒ= =K%…=2,2 …= Blizoo! Ексклузивно, за абонатите на водещата кабелна мрежа в България, а именно Blizoo!, стартира канала bTV Lady. Напомняме Ви, че телевизията стартира преди два месеца. Скоро зрителите на bTV Lady ще могат да проследят и премиерния за България сериал „Осмели се да мечтаеш“, който също е закупен в България.

>eƒлœ "ч "“*, дл…,ч… д… C% tм,л, На 04 април (предстоящата сряда) ще се излъчи последен епизод от хитовата сага „Любов и наказание“. Поредицата ще стартира от 22:00 ч., като ще продължи до 23:00 ч. (както обикновено) по Диема Фемили. От 05 април (предстоящия четвъртък) започва излъчването на „Езел“ всеки делничен ден. Начален час, както обикновено, ще е 22:00, като „Езел“ ще се излъчва до 23 ч. по Диема Фемили. След около няколко месеца стартира излъчването на втори сезон на „Езел“, който в момента се подготвя за излъчване. Интересен факт е, че откакто сагата се излъчва по Диема Фемили, интереса към него се е увеличил доста. До момента от „Езел“ са излъчени около двадесет епизода, които бележат истински рекорди и във видео платформата Nova Play, достигайки гледаемостта на популярни риалити поредици. Съвсем скоро ще Ви предоставим още подробности около „Езел“.

t…%" %2*!,.= %г!%м…, C!,л,*, м›д3 p=-, a%.%“ … %2 >X Factorœ , e- %2 >lч2=2л,œ От скоро най-голяма прилика потребителите в интернет форумите намират у победителя в първото българско издание на „X Factor“ – арменеца Рафи Бохосян и турския актьор Даахан Кюлегеч, който в момента гледаме всеки делничен ден от 11 ч. по bTV в „Мечтатели“. Двамата имат и много общи интереси, това също може да се отбележи. Например, и двамата се интересуват от по-различната литература. Освен това, Рафи се снима в един от новите епизоди на българската комедийна поредица на Нова Телевизия „Етажна собственост“, което подчертава, че Бохосян има талант и за актьор. Двамата, обаче имат сериозна разлика в годините. Даахан е на тридесет и три, а Рафи – едва на деветнадесет.


>q2A*л… д%мœ “ C%“лд… “ƒ%… C% bTV След повече от две години снимки и пет сезона, „Стъклен дом“ приключва. Вчера (31 март) бяха заснети последните сцени от сагата, които със сигурност обещават много екшън и драматични обрати. Зрителите ще имат специалната възможност да проследят една повече от динамична борба – между Камен и Шаги. Как ще приключи тя, предстои да стане ясно. Новите епизоди ще имаме възможност да гледаме отново всеки понеделник, като ще стартират от средата на месеца. Новият сезон ще е под надслов „Спасението“. Елена Петрова заяви, че „Стъклен дом“ ще остане основоположник на качествените сериали в България. Тя допълни, че „бума“ към българските сериали идва точно със сериала, в който тя изпълнява главна женска роля. Съвсем скоро приключва и друг сериал на bTV, но за щастие – само първи сезон. Става въпрос за „Домашен арест“, като допълнително може да намерите подробности.

a3м , …= .A!"=2“*,2 “!,=л, " KAлг=!“*, -,! Един от най-добрите хърватски сериал, а именно „Изборът на Лара“ започна тази седмица по bTV. В този брой на списанието, на стр. „ 6 може да намерите повече за сериала, а на стр. 11 – постер на „Изборът на Лара“. Първият хърватски сериал в България предизвика огромен интерес. Съвсем скоро в ефира ще се завърти и новия сериал „Долината на слънцето“. Той ще се излъчва в ефира на Нова Телевизия. Всъщност, „Долината на слънцето“ е хърватски сериал, закупен преди доста време от Нова Телевизия, но до момента не е излъчван. „Долината на слънцето“ ще се излъчва в късния следобед, като в блога допълнително можете да научите подробности. Историята на "Долината на слънцето" разказва за биохимичката Ева Крал, която е млада вдовица и решава да се премести в малкото градче Ябланово. Поразена от красотата на провинциалния град, тя се премества да живее там и се запознава няколко коренно различни семейства. В тях Ева се запознава с любовта, интригите, истинската завист и приятелство... Покрай тях тя среща и истинската любов, но в лицето на двама - Андрия и Кристиян, които ще направят всичко възможно, за да я спечелят. В следващия брой ще можете да откриете и постер на «Долината на слънцето».


Елизабет Гутиерес Тя е актриса с доказан талант, изпълнява своите роли по предизвикателен начин и успява да привлече всякакво внимание. Тя е Елизабет Гутиерес и в следващите редове ще разкаже какво е да си част от един от най-новите й завършени проекти, а именно „Призракът на Елена“. В него тя изпълнява главна роля, тази на Елена Лафе. - Елизабет, как се чувстваш в този проект, в който отново си в главна роля? Аз съм много развълнувана да се върна в Телемундо, развълнувана от този голям проект, който е предизвикателство за мен. Обичам това, което правя, наслаждавам му се максимално. Представи си, един актьор винаги търси добра, хубава история и тази е перфектна. - Защо реши да приемеш този проект на Телемундо? Ами, първо, когато ми казаха, че е на Кико Оливери, не се и поколебах. Знам, че качеството на сценария на Кико е уникално, за мен е удоволствие да се върна да работя с него, след нашия успех в "Лицето на другата". И си казах: "ако ще правя теленовела малко след като родих дъщеричката си, трябва да бъде добра теленовела" и ето ме тук. - Коя е най-добрата работа в кариера ти досега? Въпреки че се радвам много на всичките си персонажи, най-голяма радост ми е донесла тази в "Лицето на другата". Беше предизвикателство в кариерата. - Как разделяш времето си сега, когато се роди второто ти дете и записите на теленовелата? Не мислих, че ще е толкова трудно, но се опитвам да водя и двамата на снимачната площадка, когато мога и когато е възможно. Заспивам с нея. Всички много й се радваме. - И половинката ти, Уилям Леви, помага ли ти в грижите за децата? Той е отличен баща. - Казват, че си си тръгнала от Телемундо, защото си била бременна, но веднага след това отиде да записваш друга теленовела за Телевиса (в Мексико), коя компания предпочиташ? И двете са отлични, не може да става и дума за сравнение. И на двете места работих много лесно, приеха ме много добре. Мога да кажа само хубави неща за всяка една компания. - Какъв опит натрупа в "Непокорно сърце"? Прекрасно беше, запознах се с много готини хора, наистина. Създадох приятелства, които ще останат завинаги. Беше голям опит и персонажът ми


Елизабет Гутиерес ми хареса също. След главната роля, влязох в образа на малката злодейка и тогава забременях. - Трябваше ли да напуснеш сериала "Непокорно сърце", заради втората ти бременност? Бях много ясна и казах на продуцента Салвадор Мехия, че ако не ме пусне да си тръгна, да не се изплаши, ако в даден момент ще трябва да правим родилна зала вътре в студиото (смее се). - След това отиде в Маями? Всъщност, наистина нямах нищо за бебето, бях му купила само малка част от нещата, трябваше да обзаведа неговата стая. - Каква е тайната ти, за да се поддържаш толкова красива, след като стана майка за втори път? Да спиш спокойно през нощта, да знаеш, че си свършил добра работа през деня, да си щастлив, да се радваш на всички благословии, които живота ти дава, да им се радваш и да ги изживееш. Смятам, че това е най-важното. - Какво те прави по-щастлива? Да виждам децата си всяка сутрин да се усмихват, да са здрави, това е, което всяка майка иска. И също така този нов проект, който ме кара да се вълнувам, тъй като е нещо, което никога не е било виждано. - И какво е за теб да си майка? Да си щастлива през цялото време, това е моят мотор, за да продължа напред. Семейството ми е моят приоритет. - Как се промени животът ти откакто работеше в офис и след като участваше в "Protagonistas de novela 2"? Да, работех в адвокатска кантора на половин работно време и също ходех на училище по онова време. Бях като голяма част от младежите, учих и работех едновременно. След това дойде възможността да бъда в


Елизабет Гутиерес това риалити шоу, което ми промени живота напълно. "Това, което е за теб, никой няма да ти го отнеме". - Не спечели този конкурс, но мислиш ли, че спечели повече от победителите? Това е урокът на деня, няма значение, че не си победителят, а всичко това, което наистина печелиш. Аз вече работя по шестата си теленовела. - Животът ти се промени и в личен план, защото там се срещна с Уилям Леви, с когото споделяш живота си и в момента... Да, и благодарение на това имам двете си прекрасни деца. q…,м*,:

- Как се чувстваш с такъв кавалер до себе си? Щастлива съм, много щастлива. - Какво смяташ за успеха, който има Уилям Леви в кариерата си? Смятам, че си го заслужава. - Как посрещаш лошите коментари, които се говорят за Уилям? Истината е, че не е лесно, но правя едно, опирам се на Бог и продължавам напред. - Ти също жънеш голям успех... Обичам това, което правя и благодарение на Бог, публиката вижда това и успява да се свърже с мен. Отдавам се напълно и това е резултатът. Благодарна съм на Бог, че публиката е толкова готина и винаги ме подкрепя, следва ме, зависи от мен и вижда, че правя всичко за тях. - Трудно ли е да бъдеш половинката на един толкова известен мъж, какъвто е Уилям Леви? Кой го казва? Не, изобщо (смее се). Какво мога да ти кажа? Само вкъщи сме хора, не актьори. Ние сме мама и татко, не актьори. Обичам го, обича ме и обичаме децата си, това е най-важното. - Имаш ли планове за сватба с Уилям? Когато Бог каже. Не обичам да планирам нещата.Не е нужно да се омъжвам, за да съм щастлива. - Кой е най-добрият съвет,който си получавала в живота си? Да не взимам нещата толкова присърце, животът се живее, за да му се наслаждаваш. Каза ми го Ева Тамарго, моя приятелка и партньорка в "Призракът на Елена".

http://el izabethgutierrez.net l=2!,=л=  C%дг%2"… %2: q2=…,“л=-

"= h"=…%"=


В предния урок разгледахме кои сериали гледаме по българските телевизии. Разбрахме кои са попредпочитани тук. Запознахте сте с теленовелите, които са влезли в българската класация „Топ 50“. Отговори на въпросите от урок №5 №5 1. „Танцувай с мен“, „Робинята Изаура“ и „Дивата роза“ са едни от първите теленовели, излъчени в България. Те поставят началото на тъй наречената «сапунена ера». 2. Напоследък популярни сериали са „Гибелна красота“, „Клетва за отмъщение“ и още много други. Това сочи класацията „Топ 50“ в България. 3. „Жената на моя живот“ е сериал, заснет през 1999 г. В България излъчването му се състоя през 2001 г. по телевизия Диема. 4. Теленовелата „Клонинг“ е излъчвана два пъти по Нова Телевизия в България. „Клонинг“ е един от найхитовите сериали, излъчвани в България. Допълнително: Миналата година bTV излъчи римейк на „Клонинг“. Той е с участието на Сандра Ечеверия и Маурисио Очман. Новият „Клонинг“ също се превръща в истински хит в България, което налага bTV да показва по два епизода от него.

Урок №6 Теленовелите от Колумбия Теленовелите от Колумбия са днешната тема, която предстои да разгледаме. Всъщност, Колумбия е една не дотолкова развита страна, от икономическа гледна точка, но теленовелите, направени там, са повече от страхотни, особено по-старите. Там властват две големи компаниипроизводители – Каракол и RCN. В България сме гледали доста от теленовелите, произведени в Колумбия, като най-запомнящите са „Вдовицата на мафията“ (излъчена по Евроком), „Аз обичам Пакита Гайего“ (излъчена по Евроком), „Белег на желанието“ (излъчен по Диема Фемили), „Гибелна красота“ (излъчен по bTV), „Чиста кръв“ (излъчен по bTV), „Грозната Бети“ (излъчен по Евроком), „Жената в огледалото“ (излъчен по bTV) и още десетки. Неизлъчените теленовели в България от Колумбия пък са стотици, като много от тях си струва да се видят. В Колумбия има и студия на Телемундо, една от най-големите компаниипроизводителки. Например, там е снимана сагата „Зоро: Шпагата и розата“, с участието на Марлене Фавела и Кристиан Майер. В България теленовелата е излъчена по телевизия bTV в близкото минало. По-пикантен пример е „Лицето на другата“, който е с участието на Елизабет Гутиерес и Мартин Карпан. Тази екшън сага е снимана както в Колумбия, така и в САЩ. И „Лицето на другата“ бива излъчена у нас, по bTV. Колумбия е и родна страна на мнозина блестящи и доказани актьори, като Ана Лусия Домингес, Дана Гарсия, Кармен Виялобос, Каролина Гомес, Катрин Сиачоке, Марица Родригес, Наташа Клаус, Паола Рей, Хуан Пабло Раба и още много други. Определено Колумбия има и добри сценаристи, автори на блестящи истории, превърнали се и в световни хитове. Почти няма страна, в която не е показвана теленовелата „Грозната Бети“. Тя е истински феномен! Феномен, който е главен „виновник“ за създаването на четирите сезона на американската версия с едноименното заглавие. Има още много страни, които също са направили свои версии, но оригинала е един и всички знаят кой е той. В последно време, както в другите страни, където се произвеждат сапунени опери, се залага повече на римейкове на знаменити хитове.

„Съпруг на заплата“ е името на 120-серийния филм „Съпруг на заплата“. Той не е излъчван в България, но в Колумбия се превръща в истински хит. Как няма, като Каролина Гомес е в главната роля. Сценаристи са Андрес Салгадо, Ана Мария Лондоньо и Рафаел Ногера, които са автори на редица успешни новели. Със „Съпруг на заплата“ те създават една по-различна комедийна новела.

1. Избройте три от известните в България колумбийски теленовели. За кои други се сещате? 2. Избройте три колумбийски актриси. Коя най-силно Ви е впечатлила. А сещате ли се за още? 3. Главна роля в „Съпруг на заплата“ изпълнява…? 4. Кой е най-известния колумбийски сериал в световен мащаб и по коя медиа сме го гледали в българския ефи.р. Вие гледали ли сте го?


Елена Иванова и Станислава Иванова www.tvnovellas.blogspot.com Разгледахте шести брой на списанието „Telenovelas Bulgaria“, подготвено от Теленовелас Новини. То се разпространява напълно безплатно в интернет. Следващият брой (седми) ще излезе на 01 май. Изданията на списанието вече ще са с нов формат. Той ще е по вариант на оригинални, издаващи се списания. То отново ще съдържа 20 страници. Съвсем скоро списанието ще Ви предложи съвсем нови рубрики, засягащи интересни теми, ексклузивни интервюта и др.

Здравейте, „Изборът на Лара“ е много хубав сериал. Искам да Ви попитам къде мога да изтегля понапредналите епизоди от поредицата. Поздрави!

Здравейте, в интернет трудно могат да бъдат намерени записи, тъй като Авторското право е доста развито в страна като Хърватия. Единствения начин, по който може да се гледат пълните епизоди е хърватския Voyo. Иначе, в българския вариант на Voyo също можете да намерите по-напреднали епизоди, преведени на български език. Здравейте, кога да очакваме новите епизоди от „Морска звезда“ и „Цената на живота“?

Здравейте, новите епизоди на „Морска звезда“ ще стартират от лятото по bTV Lady. Ще се излъчи втори сезон. За „Цената на живота“ нищо не бихме могли да коментираме, тъй като нищо не е ясно за момента.

38-годишната актриса Итати Канторал е много въодушевена от предстоящото си завръщане в киното, тъй като ще изпълни много специфична роля. Става въпрос за жена, болна от рак, а името на филма е "Hágase tu voluntad" ("Да бъде твоята воля"). "В лентата ще бъда жена, която страда от рак. Това е филм, в който се говори за новите срещи, за живота, за смъртта, за това дали има живот след смъртта и за правото да умреш спокойно", заяви актрисата. За да се подготви за ролята, Канторал е почерпила опит от преживяванията на две свои приятелки, които в реалния живот са имали рак, едната от които за съжаление не е могла да пребори болестта и е починала. "Ракът е болест, която не прощава, тя те изяжда и е много трудно да бъдеш до хора, които страдат. Заради това, това е тема, която бих искала да засегна в рамките на филма." Освен на Итати, "Hágase tu voluntad" ще разчита и на актьорския талант на Дамян Алкасар и Адриана Бараса.

Сан Диего, Лос Анджелис и Тихуана ще бъдат локациите, където ще се снима "Luna", телевизионен сериал, в който Барбара Мори едновременно ще изпълнява главната роля и ще бъде продуцент. Става въпрос за драматичен сериал, който ще бъде копродуциран с Хуан Мануел Борбоя. "Ще бъде на испански с няколко героя американци, но сериалът в основата си е мексикански. В момента продуцираме пилотния епизод и паралелно продаваме сериала, вече имаме няколко предложения". В България Барбара Мори сме гледали в сериали, превърнали се в истински хитове, като "Руби" и "Любов или измама". През 2011 г. Мори се снима във филма „Насрещен вятър“, чийто успех бе феноменален.

Telenovelas Bulgaria_001-020-pr  
Telenovelas Bulgaria_001-020-pr  

Списанието на Теленовелас Новини, епизод №6.

Advertisement