Page 1

13:47 Arnold: Solceller driver min jacuzzi

(Foto: Tony Brøchner) 01|02 Politiet har ikke tid til at hjælpe

Sara lever i frygt under topmødet MARTIN KJÆR JENSEN - Tirsdag den 15. december 2009, 23:14 Mens præsidenter og filmstjerner trygt kan nyde december i et massivt politibeskyttet København, må flere helt almindelige danskere tilbringe julemåneden i frygt.

Blandt dem 33-årige Sara fra Midtjylland. Sammen med sin seks-årige datter er hun tvunget under jorden af en voldelig eksmand. Torsdag i forrige uge brød han ind i hendes lejlighed og tog kvælertag på hende. Ugen før forsøgte han at brække hendes fingre. To millimeter mere, så var det lykkedes, viser lægejournalen. Og nu leder han efter hende igen.


Men politiet har ikke tid. En stor del af styrken er i København for at beskytte dem, der er meget vigtigere. - Jeg har forsøgt igen og igen at forklare dem, at de er nødt til at anholde ham. Min datter vågner skrækslagen op, og jeg kan ikke selv sove, fordi jeg ligger og lytter efter, om han kommer, fortæller hun. Saras eksmand er 43 år og et kendt ansigt hos politiet. Han er håndlanger for rockerne og har flere fængselsophold bag sig. Med en kampvægt på 114 kilo og et eksplosivt temperament er han en, man helst går udenom. Alligevel må den spinkle Sara kæmpe sin kamp alene. Hun har anmeldt overfaldene til politiet, men her var beskeden enkel og oprivende. - De sagde, at de ikke har tid til at tage ham. Næsten alle deres folk er jo i København. Så vi skulle bare tage på krisecenter til efter nytår. Før har de ikke tid til at gøre noget, siger hun. Politiet prioriterer Hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter vicepolitikommissær Martin Løje, at politiet ikke vil anholde den voldelige eksmand lige nu. Han afviser dog, at det skyldes topmødet. - Det er en fejl, hvis det er blevet sagt. Vi har mange folk i København, men de, der er tilbage, opvejer det ved at arbejde længere. Vi er altid nødt til at prioritere, hvilke sager der skal håndteres først, og her kan jeg ikke se, at den her stikker ud, siger han. Martin Løje vil ikke kommentere detaljerne i den konkrete sag og kan derfor ikke fortælle, hvorfor politiet lader eksmanden gå fri til efter nytår, mens Sara og den 6-årige datter lever i frygt. De skjuler sig nu hos et vennepar på en hemmelig adresse. Her er alle vinduer dækket til, og ved siden af sengen står en hæksaks klar. Sara har tænkt sig at kæmpe. Også selvom det skal være alene. På grund af sin situation ønsker Sara at være anonym. Hendes navn er derfor ændret i denne artikel.

BT Artikelel  

Artikel fra BT

BT Artikelel  

Artikel fra BT

Advertisement