Page 1

Simple Simpleråd rådtil tilsommerens sommerensfestivalgæster festivalgæster Står du foran en festival i Roskilde, Langeland eller skal du til Smukfest i Skanderborg, er her et par råd som kan skåne dig for et par uheldige oplevelse eller skader, som er lette at pådrage sig, når så mange mennesker er samlet på en festival. Store mængder alkohol gør, at hådhygiejnen glemmes, og forstærkerudstyr der år efter år bliver kraftigere gør varige skader på hørelsen svære at undgå, men her følger et par råd, der kan hjælpe. Rådene er i øvrigt de samme, der gælder for gæster til koncerter, der afholdes over hele landet, og hygiejnerådene er gode at huske på rejser i bil eller under charterture:


•Vask altid hænder før et måltid og efter toiletbesøg De fleste festivals opstiller toiletvogne, hvor der af og til er håndsæbe og håndklæder til rådighed, men disse områder er en ren bakteriebombe. Det er et godt råd, at bruge håndsprit (80-85% etanol) efter alle toiletbesøg på en festival. Bakterier og vira kan ikke ses, og der kan ikke skelnes mellem de sygdomsfremkaldende og de mere fredelige. Men vær sikker på, at de er der alle! Fordel 2 ml. håndsprit i hænderne og resultatet svarer til vask med håndsæbe i 30 sekunder. Håndsprit kan fås som lommeflaske.


•Skal du tilberede mad til flere på en festival – det kunne være til den lejr, som du ligger i, eller hvis du er ansat som medhjælper i en af boderne, vil det være klogt at anvende engangshandsker ved arbejdet med fødevarer. Spredning af bakterier og vira går meget stærkt i varmen. •Brug din sunde fornuft når du indkøber mad på en festival. Tag et hurtigt blik rundt i den bod, som du køber fra. Bærer personalet engangshandsker, og ser hygiejnen i øvrigt ud til at være i orden?


•Spis friske fødevarer og undgå let fordærvelige varer i varmen. Fisk, salat, skaldyr der står blot et par timer i varmen kan ødelægge din festival. Denne type varer skal opbevares under køl. Din hørelse er udsat på en festival. Når du indtager spiritus, øges din tollerance overfor musik, og du vil ikke opleve musik som skadelig – selv i lydtryk over 100 dB. Her er et par råd, der kan hjælpe dig til at undgå skader som tinnitus:


•Hav altid et par ørepropper i en lille dåse med i lommen. Vælg en model med snor, så du ikke taber dem så let. Der findes i dag høreværn, der dæmper uden at ødelægge musikkens kvalitet. F. eks. kan du få lamel-høreværn med dæmpning på 34 dB. Det er ørepropper til flergangsbrug – de kan vaskes. •Overvej om det er nødvendigt at stå lige foran højtalerne. Her kan lydtrykket være meget farligt – måske op til 140 dB. Lydtryk over 80 dB kan skade din hørelse.


Om det gælder din hørelse eller hygiejnen kan det være en god idé at bruge 10 min. til forberedelse inden afgang til en af sommerens festivals – det kunne spare dig for en kedelig oplevelse. God festival.


Høreværn


Rock Fall VIXEN Sikkerhedssko til kvinder


Web afdeling: http://tegma.dk/ E-mail: info@tegma.dk Telefon 57525100

Simple råd til sommerens festivalgæster  
Simple råd til sommerens festivalgæster  
Advertisement