Page 1

MAGAZINE FOR TEENAGERS

Don't gain the world and lose your soul, Life isn't , but wisdom is better than silver your canor begold. .

perfect outfit

- Bob Marley

NUMBER 25 - 2018


I t ’s time to cool of f ! M a ke yo u r ow n re f re s h i n g, swe et ice cre a m at hom e. G a l a x y Ice Cre a m i s s u p e r e asy to ma ke too! I t onl y n e e d s 3 ba s i c i n gre d i e nts a nd arou n d 5 m i nute s to p re p a re. Th e h a rd e s t pa r t of t h is recip e i s wa i t i ng fo r i t to f re e ze !

ka as ba ll etje s - 3 eieren - 500 gram geraspte belegen kaas - 1 zakje bakpoeder - 3 eetlepels water - 200 gram bloem - Zonnebloemolie (om in te frituren)

INSTRUCTIONS: STAP 1: Pak een grote kom en doe daar de meel, de kaas en de bakpoeder in. STAP 2: Voeg de eieren toe in de kom. STAP 3: Voeg nu de 3 eetlepels water toe. STAP 4: Maak een geheel van het deeg en ga het goed kneden. STAP 5: Ga nu kleine, ronde balletjes kneden van het deeg. STAP 6: Zet een wokpan op het vuur en gooi de olie erin, zorg dat de olie heet wordt. Zodra het heet genoeg is gooi je de kaasballetjes erin. Frituur ze in de pan totdat de balletjes een goudgeel kleurtje hebben. Je kunt eigenlijk zelf al zien aan de kaasballen wanneer ze goed zijn! STAP 7: Leg de kaasballetjes nu in een vergiet (met een keukenpapier erin) of op een bord (met keukenpapier erop) en laat ze uitlekken. Daarna kun je ze lekker gaan opeten!


Latifa Zimmerman Debbie Pocorni Dr. W.P Maalweg 48, (+5999) 788 1150

My Fellow Teenviewers. Hopefully you have had a great opening to the year 2018. All the best wishes, may we jump start this year with a colorful festive event: Karnaval. A time where we celebrate our creativity with fashion. But also a critical time for you youngsters to get peer-pressured in to doing things, like drugs, alcohol, sex or criminal activity. What a perfect moment to give Ms Ella's small advice. Instead of exploring on those terms, try to explore

your fashion. Be creative in your colorwear. Explore what it feels like to be as free as the colors we are allowed to freely wear till this day. Go have some good clean fun with friends. And if you are that whatever-rebel, just remember to carry the consequences of your actions. Party Colorfully and Stay Creative #HappyKarnaval18

This month in Teenview 2

Healthy Lifestyle by Mangusa Supermarket

4

Interview Prins

5

Interview Raili Martina

6

Interview Reina

11

Ik wil carnaval


P R IN S

1. 2. 3. 4. 5. 6.

| 4

WAT VIND JE VAN KARNAVAL? EN WAAROM? Carnaval is een korte periode maar heel leuk. Waarom ? omdat het een van de grootste culturele feesten van de cariben is en in die periode is voor gezelligheid, blijschap en leuke sfeer. HEB JE VAAK KARNAVAL MEEGEMAAKT? Ik ging vanaf klein naar Karnaval. Mijn ouders gingen met mij vanaf klein en nu kan ik mij niet voorstellen zonder Carnaval. KUN JE UITLEGGEN WAT JE VORIG JAAR PRECIES HEBT GEWONNEN? Wij hebben de titel van Prins en Pancho in 2017 gewonnen. WAT VOND JE VAN DAT MOMENT? Het was een emotionele tijd voor mij want vanaf klein al wilde ik deelnemen voor Prins en Pancho. HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN OM MEE TE DOEN? In 2016. Mijn trainer Aldino Schoop heeft mij benaderd samen met Jomaik Vlijt om voor de eerste keer deel te nemen. Ik had in 2016 gewonnen en in 2017. Mijn pancho, Rali Martina, heeft mij benadert en gezegd “ kom, ik zal je prins maken” en dat was ook gebeurt. WAT HEB JE ERAAN OVERGEHOUDEN DAT JE HEBT GEWONNEN? Je moet je gewoon aan de regels houden.

7.

MAG JE ZELF JE KLEDING UITZOEKEN WAT JE AAN DOET? Af en toe wel, maar af en toe vraagt de organisatie jouw om iets aan te trekken die bij de thema van carnaval past.

8.

WAT VIND JE VAN DE KLEDING? Heel erg gaaf want dat maakt Carnaval mooi..

9.

GA JE DIT JAAR WEER NAAR KARNAVAL? Met God’s kracht ga ik zeker!

10.

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN KARNAVAL? Iedereen een met elkaar zijn.

11.

WAT VIND JE MIDER LEUK AAN KARNAVAL? Wanneer Carnaval afgerond is, blijft er heel veel vuil op de grond liggen!


Mijn naam is Raili Martina, een jongen met veel talent en die van activiteiten houdt. Vanaf kleins af aan heeft mijn familie mijn talenten gestimuleerd.

Toen ik 4 jaar was ben ik begonnen met zingen. Vanaf toen ben ik verder gegaan met talentenshows. In 1996 was ik mister jeans Curaรงao en het jaar daarop was ik prins i pancho van de jeugdige. Hiervoor wil ik Rendy Merseli, Mereline Refaele en Melitsa Rosaline bedanken. Hierna ben ik verder gegaan met playbackshows maar toen ik ouder werd wilde ik toch graag prins van (grote) karnaval worden. Hiervoor heb ik Toen Jurivino Jansen benaderd en zonder twijfelen ben ik ervoor gegaan en heb deze dan ook gewonnen in 2006. Juny Aniseta met zijn team heeft doorgezet tot aan de finale. Daarna ben ik doorgegaan met zingen en heb ik meegedaan aan Kantado Mayo en ik ben uitgeroepen tot Trahe Kosecha. In 2012 ben ik prins i pancho gegaan van bandabou. Hiervoor heb ik Mishandro Winkelaar benaderd en die wilde mij graag helpen en Juny Aniseta met zijn team hebben mij toen ook geholpen en hierdoor heb ik weer grote titel gewonnen. Ik heb zelf stichting, daarom ben ik verder gegaan met allerlei activiteiten voor

kinderen en volwassenen. Daarnaast heb ik ook een softbal team dus ik ben altijd bezig en hou ervan om leuke positieve dingen te organiseren en te begeleiden voor zowel kinderen als volwassenen. Ik ben iemand die doelgericht is en kijkt naar de toekomst. In 2017 heeft men mij benaderd om mee te doen aan Prins i Pancho van Banda Riba en Curacao 2 in 1. Ik ben mij gaan inschrijven en heb Quentley Rozal toen benaderd omdat ik zag dat hij talent had. Het jaar daarvoor had hij ook meegedaan. Doordat ik altijd aparte ideen heb en mensen durf te benaderen heeft het ervoor gezorgd dat ik in totaal 5 keer de titel van Prins i pancho van Curacao heb gewonnen. Ik hou echt van karnaval, dat is mijn passie. Met discipline en respect kan je veel bereiken. Laten wij allemaal van deze karnavals periode genieten en verwacht zeker meer van mij te horen en zien!! Ik wil mijn moeder en familie bedanken die mij steunen in alles wat ik doe en waarvoor ik sta als persoon. Als God met je is heb je alles!

Raili Martina

| 5


KEEP CALM IT'S CARNAVAL


Reina

Ik voel vreugde als de periode van Carnaval aankomt. Ik vind het zelf een leuke periode, omdat ik zie hoe de curacaoenaars helemaal verbonden worden met elkaar in eenheid. Daarbij vind ik de gekleurde klederdracht heel mooi. En ik ben een Curacaoenaar dus ik hou van de de "saus krioyo".

Vorig jaar heb ik gewonnen: - beste Carnavals show - Meest populair - Carnavals verkiezing "Meet Year Summer" - "Reina" Carnaval 2017 In 2012 ben ik tot 1ste finalist van de Karnavals verkiezingen van banda abou uitgekozen. Ik heb dat dus ook meegemaakt om "reina" van Carnaval te zijn. Daarna heb ik niet meer met een Carnavalsgroep meegedaan. | 7


NU CARNAVAL VOORBIJ IS:

ACHTER WELK MASKER VERBERG JIJ JE WARE GEZICHT?

| 8


ANY'S MIRACLE HANDS

+5999 - 514 - 6775

anairaflorentina@hotmail.com

| 9


Ik wil

Carnaval niet alleen zien als

muziek, dansen en mooie costumes.. Ik wil het leven zoals carnaval zien.. goede en minder goede dagen,

ups

and downs, lachen en huilen, winnen en verliezen.. Maar door alles blijf de goede eruit halen, leer van je fouten,

dans in de regen, lach wanneer je wilt huilen, mooie kleuren zien waar het alleen donker is... de goede in de slechte kijken..

Je leeft maar een keer.. geniet ervan en haal de beste eruit. Heb je gezin en

familie lief want die

zijn het belangrijkste.. Zet je prioriteiten recht... en als je dat doet maakt het niet uit wat leven brengt, je zult altijd de

mooie kleuren

blijven zien en op de muziek blijven

dansen.. | 11


869 2871 / 869 2166 f Frito Lay Curacao

Teenview - #25 2018 #Carnaval  
Teenview - #25 2018 #Carnaval  
Advertisement