Page 1

Teds Tidning

det är något speciellt för det är ganska mänskligt att sköter man sig inte så ska man få ett grymt straff.

WOW ett omtalat spel

Inskaffa dödsstraff i Svea land Dödstraff innebär att en domstol dömer en människa till döden. Dödsstraff har avskaffats i alla länder i vår del av världen. I Sverige avskaffades dödsstraffet 1921, men den sista som avrättades här var rånmördaren Alfred Ander 1910. I vissa stater i USA så har dem fortfarande kvar dödsstraff. Jag är för dödstraff. Om man hade dödstraff i Sverige så skulle det inte begås så mycket brott som idag. Om en mördare blir dömd till några års fängelse så är chansen ganska stor att när han kommer ut så blir han kriminell. Det skulle också bli billigare att bara döda personen som har begått något brott istället för att ha han inlåst och ge han mat och boende. Dödstraff verkar ganska grymt men jag tycker inte att

Wow är väldigt beroendeframkallande och jag tycker att det är roligt för att det finns alltid något att göra så man blir aldrig rastlös. Jag har hört att vissa klagar på att det är dyrt och föräldrarna tycker att det är onödigt att lägga pengarna på ett spel men det är inte bara ett spel tycker jag, det är en kultur! Jag ska aldrig sluta spela wow för det är så roligt! När man är på dreamhack så spelar man wow. Det är flest wowspelare på dreamhack. Dreamhack är världens största lanparty där sitter det tusentals människor och spelar. Så om du ska vara populär och ha roligt börja spela WOW!


Blåsta på fjällstuga Sara Andersson, och hennes syster Eva, ville fira sportlovet i Sälen med sina barn Axel, Olle, Sanna, och systrarnas mamma Gunnel. Familjen hade hittat en fjällstuga på blocket mitt i Lindvallen som dem tänkte tillbringa sportlovet i. Dom ringde direkt på annonsen och uthyraren sa att det var bråttom med pengar så familjen bettalade in 5000 kr samma kväll. Dem skulle få nyckeln skickad men det fick dem aldrig. Sara ringde förenigen när hon förstod att det var något som inte stämde så hon ringde till föreningen i huset där lägenheten skulle ligga. Ingen hade hört talas om kvinnan.

Konsumettest Yes

Diskm edel

Gru mme

Pris

Poäng :5/5

Poäng :5/5

Kvalit é

Poäng : 5/5

Poäng :4/5

Funkti on

Poäng :5/5

Poäng :5/5

Lukt

Poäng :5/5

Poäng :3/5

Känsl a

Poäng : 4/5

Poäng :2/5

Desig n

Poäng :4/5

Poäng :3/5

Sama nlagt

Poäng :28

Poäng :22

Först började jag kolla kvalitén. Det kollade jag genom att hälla ut en tesked diskmedel på ett papper och det som torkade först förlorade. Sen kollade jag funktionen. Det kollade jag genom att använda diskmedlet att tvätta en gryta och båda märkena uppfyllde kraven. Lukten testade jag genom att lukta på dem olika märkena och jag kom fram till att Yes luktade som diskmedel ska göra och Grumme luktade som någon frukt. Sen var det känslans tur att bli testad. Det testade jag genom att tvätta händerna med de olika märkena och jag kom fram till att Yes som var lite tjockare var lite skönare.


Kemikalier. Det som kallas smuts är antingen feta ämnen eller små partiklar som är inbäddade i fett. Vatten och fett är ovänner alltså räcker det inte med vatten för att få disken ren och det är då diskmedel kommer in i bilden. Diskmedel innehåller ett ämne som bäddar in fettet så att det kan sköljas bort med vatten. Det ämnet kallas tensider. Fakta: En fettsyramolekyl har två ändar. Den ena änden tycker inte om vatten men trivs i fett, den kallas fettälskande. Och den andra trivs i vatten men inte i fett och kallas vattenälskande. När man använder diskmedel så lägger sig fettsyramolekylerna runt den feta smutsen. De fettälskande ändarna vänder sig inåt, mot smutsen. De vattenälskande ändarna vänder sig utåt mot vattnet. Sen när man sköljer bort smutsen/diskmedlet så följer hela klumpen med och det du tvättar blir rent.

Ted tidning  

Some projekt

Advertisement