Page 1

SMB

MAGAZINE W W W. T E C H D ATA . N L

01 SEPTEMBER 2009

In deze uitgave o.a.: 02

Intouch v.10, alles voor uw gemak

06

Interview Condor Computers

10

Cisco, oplossingen voor MKB

31

Netgear, slim en betrouwbaar

De awards collector! LG W2261V - 1080p Full HD LCD-monitor

11

Microsoft速 Windows 7 Sneller en stabieler

27

Sony vaio performance, mobility & design

07

TD Media, Online Marketing Solutions Netgear ziet volop kansen voor resellers Bad Box, nieuwe verkoopkansen bij Tech Data


Nieuwste technologie geïntegreerd, alles voor uw gemak

Looking ahead with InTouch! In deze SMB Access lichten we twee volledig nieuwe InTouch-opties verder toe, namelijk de zoekhulp in ‘Free Search’ en de mogelijkheid om het resultatenscherm te personaliseren met ‘Customize’.

1. Looking ahead with ‘Free Search’

Nieuwe InTouch versie!

Free Search helpt u bij het zoeken op sleutelwoorden.

In deze eerste editie van SMB Access mogen wij u de nieuwe

Nieuw: zodra u het woord begint te typen, krijgt u een lijst te zien met productklassen die daarbij passen en hoeveel resultaten die opleveren. U kunt één van de voorgestelde opties selecteren of enkel zoeken op uw sleutelwoord. U kent deze technologie vast wel vanuit andere zoekmachines, we hebben deze handige feature ook ingebouwd in de nieuwe InTouch.

InTouch presenteren. Hieronder een tipje van de sluier. 1 2

6

7 5 3

4

2. Wees uw eigen architect en ga voor ‘Customize’!

1

Personaliseer uw InTouch en richt uw resultatenscherm zelf in dankzij de ‘customize’ functie. Wat kon u vroeger al? In het customize-scherm kon u al langer bepalen hoeveel zoekresultaten u per scherm wilde zien, met of zonder thumbnails, om de laadsnelheid van het scherm te beïnvloeden. Wat verandert er voor u? Nu kunt u bijkomend ‘Results view: Expanded’ selecteren om extra technische informatie in het scherm met zoekresultaten te tonen. Op die manier kunt u desgewenst bij een eerste blik op het zoekresultatenscherm al een onderscheid maken tussen de belangrijkste technische specificaties van de producten.

2 3 4 5

6 7

De hoofdproductcategorieën blijven steeds zichtbaar waar u zich ook bevindt op InTouch. De 8 nieuwe hoofdcategorieën zijn: Computers, Peripherals, Supplies, Software, Networking, Components, Telephony en Audio, Video, Image. Klik op de hoofdcategorie om naar de subcategorieën te gaan. Er bestaat een Basic en een Advanced Search waar u na selectie van een productcategorie verder kan filteren op productattributen. Related categories. Vergeet bv. niet de service pack bij de portable aan te schaffen. De related products helpen u op weg. Zoekresultaten worden overzichtelijk weergegeven. Print/Export/Customize. Print alle zoekresultaten af of exporteer ze naar Excel. Via Customize kan u zelf bepalen hoe het overzichtsscherm eruitziet. Look Ahead met Free Search. InTouch vult het woord dat u typt verder aan. Uw bestelmandjes bevinden zich steeds bovenaan de pagina. Een vaste waarde in InTouch.

Maar er is meer! Volgende keer lichten we u nog meer handige snufjes toe uit de nieuwe InTouch-versie. Vragen hierover? InTouch@techdata.nl

v.10 Meer dan alleen online inkopen doen... 2

SMB Access magazine


Inhoud

In dit nummer

Klantervaring staat centraal in optimalisatie van

02

InTouch v.10

04

Internal Sales B2B

Tech Data services en diensten

05

Software, meer dan Software...

In de eerste SMB news flash had ik u reeds aangekondigd dat Tech Data eens

06

Condor computers, TD Media

per kwartaal een SMB Magazine zal gaan uitbrengen. Het is nu zo ver en voor

08

Netgear ziet kansen

34

Bad Box, nieuwe verkoopkansen

u ligt het eerste exemplaar van het SMB Access Magazine als onderdeel van het SMB Access programma.

10

Epson Business Inkjet Printers

11

LG Full HD LCD-monitor

13

HP denkt met u mee

14

Toshiba Easyguard

15

Ergonomie & Design

Met het SMB Access programma houdt Tech Data u op de hoogte omtrent de ontwikkelingen in de ICT markt. Het programma omvat naast dit magazine de SMB news flash die u voorziet van de laatste informatie over wat er nieuw en hot is in de ICT markt. Bovendien staat deze twee wekelijkse update bordenvol aanbiedingen en fantastische SMB promo’s. Al deze informatie kunt u dagelijks teruglezen op onze Tech Data website en zult u wekelijks SMB promo’s per mail ontvangen waarmee u direct uw voordeel kunt doen.

16

Samsung 80 series

Eerste SMB Access Magazine

17

Acer Travelmate Timeline

18

Cisco oplossingen voor MKB

19

Kingston SMB Solutions

20

Kensington Log on - Lock on

21

Symantec Protection Suites

22

OKI MC560 Multifunctional

23

Sonicwall firewalls

In het SMB Access Magazine voorzien wij u van de laatste informatie over de nieuwste ontwikkelingen in de ICT markt. Bovendien staan in elke editie artikelen over onze vendoren en de specialismen van Tech Data. Onze leveranciers vertellen u over de nieuwste ontwikkelingen binnen hun organisatie, diensten en producten. Bij Tech Data staan in deze eerste editie de SMB Internal Sales, het specialisme software, het TD Media programma en ons bestelsysteem ‘InTouch’ centraal. Dit zijn Tech Data diensten en services die uw werkzaamheden effectiever en efficiënter kunnen maken. Uiteraard kan deze intergratie van deze diensten en services in uw organisatie leiden tot een optimalisatie van uw Service Level naar uw klanten en zal daardoor uw omzet en zelfs uw marge gestimuleerd worden. Alles draait uiteindelijk om de klantervaring.

24

Canon i-Sensys MF4350d

Wij wensen u veel leesplezier!

26

NEC Multisync EA221WMe

27

Xerox Phaser 8560 printer

28

Microsoft Windows 7

29

D-Link. Real World Networking

30

Sony vaio

31

Netgear ProSafe Switches

Wij mogen u met trots ons nieuwe2 Ga naar deelnemen en geef aan in welke vendor content (versie 10) presenteren.

33

Netgear ReadyNas storage

Wij hebben uw vertrouwde InTouch 3 Klik op versturen! in een nieuw, strak en functioneel jasje gestoken.

Vendors choice

Jordi van Berkum Sales Manager B2B

#

4

news flash news flash Week 34-35 Geldig t/m 31-08-2009

Week 37-38 Geldig tot 21-09-2009

5

#

In 3 stappen

‘GRATIS’

kwalitatieve content

op uw website: 10 InTouch 1 Ga naar www.techda ! ta.nl be.amazed

en klik op de button TD Media

u geïnteresseerd bent

td td

Voor de prijzen en beschikbaarheid kijkt u op InTouch: www.techdata.nl

componen ts

TM

Specialist

td

comp onen ts security Specialist TM

TM

Ga naar www.techdata.nl voor om Distribution Content een overzicht van de beste tips Online Advertisement probleemloos te navigeren tussen Email Campaigns alle nieuwe mogelijkheden met InTouch v.10.

Specialist

td

td secur ity supplies

d td

td supp lies media

TM

TM

Specialist Specialist

TM

TM

Solutions Online Marketing Specialist

td

medi a

TM

Online Marketing Solutions

Colofon: Technische specificaties en omschrijvingen in deze publicatie vallen onder de verantwoordelijkheid van de respectievelijke producenten. Specificaties kunnen gewijzigd worden zonder voorafgaand bericht. Alle in deze publicatie genoemde merknamen of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven. Alle prijzen vermeld in deze publicatie zijn in EURO. Deze adviesprijzen laten de dealer vrij de productprijs zelf te bepalen en zijn exclusief BTW, tenzij anders vermeld. Alle aanbiedingen opgenomen in deze catalogus zijn geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele zetfouten.

September 2009

Afbeeldingen en specificaties zijn niet bindend en louter illustrerend. Tech Data is niet verantwoordelijk voor het niet optimaal functioneren van bepaalde oplossingen door fouten van leverancier of door storingen aanwezig op de locatie. Verantwoordelijke uitgever: Tech Data Nederland bv, Postbus 1643, 3600 BP Maarssen www.techdata.nl Vormgeving & drukwerk: oIC grafische communicatie, Alphen aan den Rijn, www.myoic.nl

Tech Data and the Tech Data logo are registered trademarks of Tech Data Corporation in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. © 2009 Tech Data Corporation. All rights reserved.

3


Internal Sales B2B helpt u dagelijks uw verkoop te optimaliseren en te ontwikkelen De sales-afdeling B2B is dagelijks bezig om uw inkoop- en verkoopproces te ondersteunen, zodat u uw klanten zo optimaal mogelijk van dienst kunt zijn. Daarnaast is het streven de hieraan gerelateerde processen binnen Tech Data te optimaliseren en aan te laten sluiten op uw organisatie.

Dagelijks behandelt de afdeling Internal Sales de inkomende telefoon- en e-mailvraagstukken die betrekking hebben op de diverse specialismen binnen Tech Data. De Internal Sales Representative is uw centrale aanspreekpunt en werkt samen met alle business units van Tech Data om uw vragen zo spoedig en compleet mogelijk te beantwoorden. De business units beschikken over specialisten om uw vragen te beantwoorden. De specialisten van Tech Data hebben directe lijnen met de vendoren. Deze bron van informatie is direct en snel toegankelijk om uw organisatie te ondersteunen.

De externe productspecialisten zijn ook beschikbaar om met u op afspraak te gaan en de deal te sluiten bij de klant. Onze sales staat dagelijks in contact met de resellers en vendoren in Nederland. Hierdoor zijn onze verkopers goed op de hoogte van de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen in de markt waardoor zij u nog beter kunnen ondersteunen en adviseren. Tech Data maakt het de reseller makkelijk!

De markt is aan het veranderen, distributie is in een transitiefase en de markt vraagt om flexibiliteit en creativiteit. Tech Data is voortdurend

bezig met het bedenken van nieuwe services en diensten om aan uw vraag te voldoen. Tech Data speelt in op onderwerpen zoals kostenbesparing met diensten als pre-configuratie, logistieke dienstverlening. Efficiënter werken middels e-business waarin Tech Data investeert in oplossingen die een verlengstuk van uw verkooporganisatie kunnen zijn, zoals License on Line (LOL) en InTouch. Ontwikkelen van klantgerichte diensten door het verstrekken van kwalitatieve content omtrent producten en oplossingen van tientallen vendoren op uw website. Onze Internal Sales managers zijn continue bezig om de Tech Data sales en de business units optimaal te laten samenwerken. Onze internal sales zijn uw ambassadeur binnen Tech Data.

De taak van onze Sales is om uw business te begrijpen, zodat zij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Even voorstellen: Norbert van der Bilt (Internal Sales Manager)

Ronald van Rees (Internal Sales Manager)

“Als Internal Sales Manager ben ik eindverantwoordelijk voor de afdelingen ‘e-Accounts’ en ‘Managed’. Dagelijks bedienen wij vele honderden resellers en zijn wij uw eerste aanspreekpunt.

“Als Internal Sales Manager ben ik eindverantwoordelijk voor de afdelingen ‘Key-managed’ en ‘Corporate’.

Als team zijn wij voortdurend bezig om onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen, de klanten te attenderen op de diverse acties, mogelijkheden en ontwikkelingen om zo de relatie met u verder uit te bouwen. De Internal Sales zijn account-verantwoordelijk en werken samen met onze specialisten om u dagelijks de juiste ondersteuning te kunnen bieden. ‘Teamwork’ en ‘Passion for winning’ zijn de shared values die het meest op mijn sales afdeling van toepassing zijn. Ik wil mijn team continue blijven ontwikkelen en uitdagen, zodat zij voor u een nog betere sparringpartner kunnen worden en u nog beter kunnen ondersteunen en helpen uw business verder te ontwikkelen.

4

Als ik kijk naar de beide afdelingen, zijn ‘relatiebeheer’ en ‘projectmanagement’ de steekwoorden die het beste van toepassing zijn. Een hechte samenwerking met de externe account managers en specialisten is daarom ook een vereiste om zo de besproken actie vanuit mijn sales-afdeling met u op te pakken. ‘Ownership’ en ‘partnership’ zijn de shared values die het meest op mijn sales-afdeling van toepassing zijn! Ik verwacht van mijn team dat ze de belangen van onze klanten zo optimaal mogelijk behartigen en verantwoordelijkheid nemen voor elke situatie. Mijn ervaring binnen distributie heeft geleerd dat, wanneer je als partner de belangen van je klant behartigt, je ook ook de klant kent en zijn business begrijpt. Hierdoor bouw je hele succesvolle langdurige relaties op.

SMB Access magazine


Software, meer dan Software‌ De ontwikkeling van IT heeft software altijd als grote initiator gehad, de basis voor ontwikkeling en de start van vele, nieuwe oplossingen. Het is het bekende kip en het ei verhaal: zonder een CPU geen rekenpower om de software te draaien, zonder software geen CPU nodig.

Tech Data realiseert zich al jaren dat software geen commodity is en specialisten nodig heeft om de markt goed te kunnen adviseren. Voor elke leverancier heeft Tech Data opgeleide mensen, of u nu praat over een security-oplossing of over het inrichten van een virtuele omgeving, de mensen van Tech Data zijn high-end opgeleid. Bij Tech Data kunt u ook gebruikmaken van de externe software-specialisten. Zij kunnen u op locatie adviseren of u vergezellen naar eindgebruikers om de situatie ter plaatse te beoordelen. Verder kunnen zij u assisteren bij het certificeren van uw bedrijf voor verschillende productlijnen, zoals Microsoft en Symantec.

Tech Data gelooft in het Software As A Service (SAAS) model. Wij introduceerden een businessmodel waarin onze relaties een applicatie kunnen huren of een applicatie kunnen bouwen binnen een hosted licentiemodel.

line licentiesysteem, LOL, meer door voorop te lopen in technologische ontwikkelingen, meer door naar u te luisteren.

Tech Data loopt, zoals u ziet, voorop als het gaat om meer dan alleen de standaardoplossingen. Tech Data geeft meer, meer door u te laten praten met specialisten, meer door uw eigen on-

In de huidige situatie met steeds complexere omgevingen is het de doelstelling van Tech Data om het u gemakkelijker te maken. Gemakkelijker door het on-line maken van offertes binnen Licensing Online, LOL. Niet alleen het maken van offertes binnen 4 stappen, maar ook het omzetten van uw offerte naar een order. Vervolgens kunt u de status van uw order(s) volgen binnen LOL. Alle orders worden voor u bewaard om later terug te zoeken of voor verlengingen. Door de eenvoudige intuitieve werking, goede helpfunctie en een introductiefilm kunt u direct aan de slag met Lincense Online. Indien nodig kunt u op maat gemaakte trainingen ontvangen van onze medewerkers in het gebruik van LOL, maar, het moet gezegd worden, LOL is dusdanig eenvoudig dat iedereen het zou moeten kunnen. Door het gebruik van LOL te promoten, kunnen wij samen met u de complexere omgevingen inrichten met de juiste software. Tech Data heeft het afgelopen jaar meerdere malen de pers gehaald met zijn vooruitstrevende positie die het inneemt met software. Zo was Tech Data de broadliner die een serieus value-add-contract ontving van VMware. Tech Data bewijst dat men een toegevoegde waarde heeft binnen de virtuele wereld, niet alleen met VMware, maar ook de virtuele oplossingen van Microsoft en andere partijen.

September 2009

5


Thema: Multifunctionals Interview

“Reseller is nu weer centrale punt tussen fabrikant en klant!”

Condor Computers gelooft in TD Media Condor Computers werd onlangs door de NLCW verkozen tot MKB-specialist van 2009. De brancheorganisatie voor de Nederlandse computerindustrie was met name te spreken over de durf en sales gedrevenheid die het in Zeist gevestigde bedrijf ten toon spreidt.

Hoewel Condor Computers pas sinds 2003 actief is in de ICT-markt, heeft het 7 man tellende bedrijf al een indrukwekkende klantenlijst opgebouwd. Directeur Reiny Westerveld legt uit hoe dat succes tot stand kwam. “We zijn zes jaar geleden begonnen, met twee bureaus en een stukje magazijn. We zijn begonnen met het opkopen en doorverkopen van gebruikte apparatuur, vooral van Apple. In de loop van de tijd is dat flink gegroeid, en ligt de focus inmiddels vooral op de zakelijke markt. Op het moment zijn we qua verkoop van gebruikte Apple-apparatuur zelfs de grootste van de Benelux. We zijn trouwens niet alleen Apple Authorised Reseller, maar onder andere ook gecertificeerde HP 2009 Preferred Partner, Lenovo Business Partner, Vodafone Business Partner en Dell Registered Partner. Daarnaast leveren we ondermeer Acer, Toshiba en Fujitsu-Siemens. We zijn dus duidelijk merkonafhankelijk.” Flexibel en creatief Sales account manager Mark Bakker is inmiddels ook aangeschoven aan tafel. Hij legt uit dat Condor erg actief is in omroepland. “TROS, EO, Endemol en de AVRO behoren onder andere tot onze klantenkring. Daarnaast leveren we in drie landen (Nederland, Duitsland en Zwitserland) alle ICT hardware aan Starbucks Coffee, en zijn we bezig met uitbreiding naar nog een Europees land. Verder hebben we aansprekende klanten zoals de KNVB, diverse gemeenten en ziekenhuizen. In korte tijd zijn we uitgegroeid tot een zakelijke dienstverlener waar rekening mee moet worden gehouden. Dat is ook een van de redenen dat de NCLW ons heeft uitgeroepen tot MKB-specialist van het jaar.”

Westerveld vervolgt: “Juist onze flexibiliteit en creativiteit zijn belangrijke pluspunten voor veel klanten. Als er bij Starbucks iets aan de hand is, bellen ze Mark of mij direct één op één in plaats van dat ze eerst moeten worden doorverbonden naar een afdeling Logistiek of Financiën. Wij zijn heel flexibel en kunnen snel schakelen. Creatief omgaan met probleempjes, dat is onze kracht. Kijk, honderd pc’s leveren kan iedereen. Wij proberen net even die paar stapjes meer te doen.” Bakker komt met een voorbeeld: “We deden laatst een vervangingstraject bij AKN Programmabladen in Hilversum, waar we ruim 200 Apple’s leverden. Alle gebruikte Apple’s hebben we opgekocht, om die vervolgens via een ‘Koop je werkplek terug’ actie (www.koopjewerkplekterug.nl) weer te koop aan te bieden aan het personeel. Wij verzorgen de garantie op die gebruikte apparatuur, zodat de eigen IT-afdeling er geen omkijken meer naar heeft. Dit is enorm goed aangeslagen bij het personeel.” Condor Computers maakt gebruik van Tech Data’s TD Media, en is daar bijzonder enthousiast over. Westerveld: “Bijna 90 procent van de klanten oriënteert zich via internet op nieuwe aankopen. Maar wij hebben er als reseller natuurlijk niet zoveel aan als ze dat doen via de website van de fabrikant. TD Media biedt wat dat betreft uitkomst. Om te beginnen krijgen we allerlei (door Tech Data up-to-date gehouden) content aangeleverd van verschillende fabrikanten. Die content plakken we vervolgens heel eenvoudig in onze eigen site. We kunnen die informatie bovendien gebruiken voor de TD Media mailapplicatie en het zelf doorsturen naar ons eigen, beveiligde klantenbestand, al dan niet aangepast of aangevuld met eigen marketing- of productinformatie. In die mailings staan ook weer links naar onze eigen website, waar die zelfde content terug te vinden is in de vorm van microsites, in de huisstijl van de leverancier. Aan de rechterkant van onze website staat een Productwijzer. Als klanten hier op klikken, komen ze op een scherm met productinformatie van de diverse leveranciers. Traffic genereren Zelf hebben we niet de mankracht beschikbaar om al die informatie te verzamelen en op de site te zetten. Nu krijgen we elke maand gratis kanten-klare, actuele en al opgemaakte content aangeleverd. Veel resellers sturen die informatie van Tech Data alleen maar één op één door, maar wij proberen er altijd nog iets aan toe te voegen. Bijvoorbeeld als we iets echt relevant vinden voor onze klanten, of we maken van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat we net een project hebben afgerond. Of dat we net het Oerol Festival hebben gesponsord, dat soort nieuwtjes.” Condor Computers zal in de toekomst eventueel ook als mediapartner gaan fungeren. Westerveld kan daar nog niet veel over vertellen, maar houdt die optie zeker open. “Fabrikanten gaan ons dan per klik een vergoeding geven, wat op zich heel logisch is. Tenslotte genereren wij traffic naar hún informatie op onze site, en daar hebben ze vaak meer aan dan traffic naar de eigen site.”

Directeur Reiny Westerveld

6

Een fantastisch medium Afsluitend vat Westerveld de rol die TD Media bij Condor speelt nog even samen: “Fabrikanten maken producten, wij als reseller maken de oplossingen. Vandaar dat wij het belangrijk vinden dat klanten bij ons, op de lokale site, alle informatiebronnen bij elkaar hebben. Dankzij TD


Media wordt de reseller weer het centrale punt tussen fabrikant en klant! Stel dat een fabrikant klanten rechtstreeks benadert met informatie over een nieuw product, dan ging zo’n klant voorheen naar de website van die fabrikant. Het zelfde geldt als wij klanten wijzen op een nieuw product op de website van een fabrikant, ook dan is er een kans dat wij die klant kwijtraken. Op die site kan niemand ze namelijk verder begeleiden, ze kunnen alleen via de dealer locator worden doorverwezen naar een reseller in hun omgeving. Maar krijgen ze die zelfde informatie via onze mailing of komen ze via de Product Finder op onze site op een van de TS Media microsites terecht, dan bellen ze ons! Er is dan sprake van een belangrijk contactmoment en we kunnen actief met die klant aan de gang. Klanten zien de informatie die wij hen mailen bovendien niet als spam, want ze ontvangen alleen relevante informatie. Voor resellers is TD Media kortom een fantastisch product. Je krijgt alle informatie gratis aangeleverd en hoeft zelf geen productinformatie te knippen en te plakken. Het kost je nauwelijks tijd, en zorgt dat je je klanten op je eigen site houdt. Een fantastisch medium dus!”

Condor Computers De la Reylaan 12-b, 3707 TL Zeist Tel. 030 692 15 74 www.condor-computers.nl

Online media partner programma

In 3 stappen

‘GRATIS’ kwalitatieve content op uw website:

• Gratis ‘up to date’ product & solution content op uw website • Genereren van traffic naar uw website via de Vendor portals

1

• Mogelijkheid tot deelname online campagnes

Deelnemende vendors TD Media

td

2 Ga naar deelnemen en geef aan in welke vendor TM content u geïnteresseerd bent

components Specialist

td

Ga naar www.techdata.nl en klik op de button TD Media

security

3 Klik op versturen! TM

Specialist

td

supplies

TM

Specialist

Content Distribution Online Advertisement Email Campaigns

September 2009

td

media

TM

Online Marketing Solutions

7


Interview

In drie stappen naar succes!

Netgear ziet volop kansen voor resellers Richard Jonker is Country Manager Benelux bij Netgear. In Rotterdam spreken we met hem over de kansen die netwerkproducten - ook nu - nog volop bieden, voor zowel resellers als fabrikanten.

3 stappen naar succes Dat het onzekere tijden zijn voor resellers, ontkent Jonker niet. Aan de andere kant ziet hij nog voldoende mogelijkheden, zeker in de MKBmarkt. “Marktonderzoekbureau Gartner wees onlangs enkele groeimarkten aan, en dat komt aardig overeen met onze eigen ervaringen. Zelf proberen wij onze wederverkopers actief in de juiste richting te sturen wat betreft producten en oplossingen die ze thans het beste kunnen aanbieden aan MKB-klanten. We doen dat onder andere via het organiseren van seminars, zoals op

Beveiliging Jonker vervolgt: “Beveiliging betreft niet alleen hardware en het netwerk, maar ook data. Hoe vaak lees je niet dat iemand weer eens een usbstick in de trein heeft laten liggen? Je kunt natuurlijk het gebruik van usb-sticks verbieden, maar dan moet je wel zorgen dat mensen thuis nog steeds, via een beveiligde omgeving, toegang hebben tot bedrijfsgegevens. Dan hebben we het over remote werkplekken, het creëren van een VPN tussen bedrijf en woning, SSL en dergelijke. Ook moet je zorgen voor goede filtering. In

“Onze 3 stappen naar succes: beveiliging, opslag en switching” 10 september “In 3 stappen naar succes”. Veel informatie die normaal gesproken op een lokale desktop of notebook wordt opgeslagen, wordt nu eerst binnen een bedrijf gecentraliseerd en veilig opgeslagen. Vervolgens worden de gegevens ook nog eens virtueel via het internet binnengehaald. Cloud computing dus. Daarbij is sprake van drie aandachtsgebieden, onze 3 stappen naar succes: beveiliging, opslag en switching.”

principe zijn er negen soorten bedreigingen voor netwerken, en het liefste heb je één apparaat dat al die bedreigingen buiten houdt. Zo’n UTM (Unified Threat Management) of de eenvoudigere variant (STM oftewel Single Threat Management) bestaat wel, maar is voor het MKB vaak te ingewikkeld. Daar veroorzaken infecties via web en e-mail 90 procent van het productiviteitsverlies, dus met web- en e-mailfiltering

Richard Jonker, Country Manager Benelux

dek je dat grotendeels af. Voorheen was dat heel kostbare technologie. Eén van onze specialiteiten is echter het ‘plooibaar’ maken van dergelijke corporate technologie, zodat deze ook betaalbaar wordt voor het MKB. We bieden via onze ProSecure-lijn bijvoorbeeld professionele scanningtechnologie. Het voordeel voor resellers is dat ze deze technologie aan iedereen kunnen verkopen. Drie medewerkers of driehonderdduizend, de bedreigingen vanaf het internet zijn hetzelfde. Wij bieden oplossingen vanaf een paar honderd euro, dus dat zijn overzichtelijke investeringen.” Opslag Ook wat betreft opslag ziet Jonker veel perspectief. “Voor een paar tientjes koop je bij de Makro tegenwoordig een externe harddisk van 1TB. Die wildgroei aan opslag betekent wel dat centrale back-ups steeds belangrijker worden. Natuurlijk wil je dat op een intelligente manier doen, die zo min mogelijk tijd kost. Wat je echter ziet, is dat veel bedrijven uit tijdgebrek, geldgebrek of onbekendheid met de materie nog verouderde vormen van back-up gebruiken. Verder hadden bedrijven vroeger meerdere servers voor verschillende applicaties. Tegenwoordig stop je dat allemaal in één server, en in die server maak je virtuele servers aan voor verschillende processen. Dergelijke virtualisatie werd voor-

8

SMB Access magazine


heen uitsluitend op enterprise-niveau gedaan, maar nu kan het ook bij boer Harmsen uit de Achterhoek. De voordelen van virtualisatie zijn bekend: het ruimt lekker op, is makkelijker te beheren en is goedkoper. Het vergt echter wel enorm veel opslagruimte. Waar dus behoefte aan is, is uitbreiding van storage via iSCSI, de communicatiestandaard waar de software van Citrix, Microsoft en VMWare mee werkt. Aan die opslag worden drie eisen gesteld: het moet groot zijn, snel en voordelig. Dat bieden wij in de vorm van onze ReadyNAS-apparaten, van 500GB tot 24TB. Heel schaalbaar en zonder ingrijpende toestanden te installeren, en daarom heel geschikt voor het MKB.” Switching Netgears derde aandachtsgebied is de snel veranderende switching markt. “Netgear bedacht ooit de slimme, zelfdenkende switch. De prijzen daarvan zijn de afgelopen jaren gedaald van enkele duizenden tot enkele honderden euro’s. Steeds meer MKB-bedrijven gaan dergelijke switches toepassen. Vijf, zes jaar geleden hingen er alleen computers aan. Toen kwam er een fileserver bij, een printerserver, een mailserver en een webserver. Meerdere vestigingen werden via het netwerk aan elkaar geknoopt tot één virtueel netwerk. Ook kwam er internettoegang in twee richtingen bij, en inmiddels blijkt IP-telefonie ook mogelijk via zo’n switch. Maar waarom zou je daar twee netwerken voor aanleggen terwijl het via switches ook via één netwerk kan? We hebben nu switches met Auto Voice VLAN-functionaliteit, waarbij een virtueel netwerk wordt omgelegd zodat je telefoon overal direct werkt. Dergelijke slimme switches vormen voor Net-

gear op het moment de snelst groeiende markt, en het is voor resellers een leuke markt om in te opereren. Dankzij dit soort apparatuur kun je namelijk het netwerk van elke klant vervangen.” Service Jonker legt uit dat het niet bij data en telefonie blijft. “Tegenwoordig kun je via een IP-camera vanaf iedere plek ter wereld kijken wie er voor je deur staat, en op afstand de deur openen. Ook dat is virtualisatie. In die convergentie van

video, data, telefonie en andere toepassingen zit veel toekomst. Voor een reseller is het ook heel interessant om daarin te investeren. Dus niet alleen die switch plaatsen, maar ook het hele netwerk aanleggen, de bediening ervan en klanten laten zien wat er nog meer mogelijk is. En wat er kan worden bespaard door al die services via één doosje te laten verzorgen.” Jonker vat de 3 stappen naar succes nog eenmaal samen. “Ons sterke punt is dat we zowel bij beveiliging, opslag als switching zijn gespecialiseerd in het toevoegen van corporate technologie en dit snel, betaalbaar en inzichtelijk maken voor de wat kleinere MKB-netwerken. Anderen kunnen dat niet of vragen er teveel geld voor. Verder onderscheiden we ons door hoge betrouwbaarheid.” Afsluitend benadrukt Jonker nogmaals zijn vertrouwen in de MKB-markt. “Ten opzichte van 2008 is de MKB-markt voor switching en storage zelfs gegroeid. In security gaat de groei nog wat aarzelend, maar dat komt ook omdat het een vrij jonge markt is. Ik verwacht echter wel dat in die markt binnenkort het kaf van het koren gescheiden gaat worden, dat is een kwestie van tijd.”

Netgear ReadyNAS® 3200

Netgear ProSafe® 48-poorts Gigabit switch

September 2009

9


Thema

Epson Business Inkjet Printers Business Inkjet Printers, wat zijn de usp’s en hoe verkoopt u ze? Business inkjetprinters zijn het goedkope en milieuvriendelijke alternatief voor de laserprinter. De toepassingen en mogelijkheden zijn gelijk, echter een inktjetprinter heeft nooit opwarmtijd, een betere afdrukkwaliteit en bovenal, met een Epson Business Inkjet printer gaan uw printkosten omlaag naar € 0,006 voor een afdruk in zwart en € 0,025 in full color (bij 6% dekking)! Dit zijn verbruikskosten waar een laserprinter bij verbleekt. Daarnaast is de Epson Micro Piezo™ printtechnologie toegepast i.c.m. Epson DURABrite™ Ultra-inkt inkten. Oftewel, variabele druppelgrootte om sneller te kunnen printen (tot 37 ppm in zwart en full color) en gepigmenteerde, watervaste en veegvaste Epson DURABrite™ Ultra-inkten. Er is ook een maar, inkjet technologie is nog ongebruikelijk in een zakelijke omgeving, want het is ‘laser wat de klok slaat’. Sterker nog, over inkjetprinter voor zakelijk gebruik gaan vooroordelen de ronde. Te weten: “ze zijn langzaam, de inkttanks zijn klein, de printkosten per pa-

gina hoog, er is geen netwerkaansluiting en geen papierlade”. Dit heeft Epson opgelost door een printer te ontwikkelen die een hoge productiviteit heeft (tot 37 ppm), hoge capaciteit cartridges (tot 8.000 afdrukken), lage printkosten, 650 vel papiercapaciteit en een netwerkaansluiting! Natuurlijk kunt u met deze printers ook mooie foto’s afdrukken, maar de B-300 en B-500DN zijn primair ontwikkeld voor zakelijk gebruik en in kleine werkgroepen, dus ter vervanging van de oude laserprinter. Belangrijkste redenen om dat te doen, zijn zeer lage prijzen per afdruk (lager dan laserprinters in vergelijkbare prijsklassen) en milieu- en energie-overwegingen! Maak kleurenafdrukken voor de prijs van een zwartwitlaserprinter Transformeer de manier waarop u werkt met een zakelijke Epson-printer. Combineer prachtige kleuren en tekst van bedrijfskwaliteit voor dezelfde prijs per pagina als een zwartwitlaserprinter. Maximaliseer productiviteit met hoge afdruksnelheden tot 37 ppm, verbluffende mediaflexibiliteit en uitstekende betrouwbaarheid. Epson B-300-toepassing De Epson B-300 is ideaal voor bedrijven die maandelijks gemiddeld 250-500 pagina’s afdrukken, en die niet tevreden zijn met de huidige alternatieven op de markt (mogelijk vanwege de hoge kosten voor kleurenafdrukken of de lage snelheden van de huidige apparaten).

Epson B-500DN-toepassing De Epson B-500DN is meer geschikt voor klanten met een hoger afdrukvolume (vanaf 500 pagina’s per maand) en waar de nadruk ligt op de kosten per pagina. Zij hebben behoefte aan een printer die door meerdere gebruikers kan worden gedeeld en eenvoudig door IT-beheerders kan worden onderhouden, dankzij een bedieningspaneel met een LCD-scherm, zoals op andere professionele zakelijke printers.

EPSON B-300 / B-500 • Epson Micro Piezo™ Drop-on-demand inkjettechnologie • Epson Variable-Sized Droplet Technology en 3 pl - 11 pl Epson Ultra Micro Dot™ • Epson DURABrite™ Ultra-inkt • Tot 5.760 x 1.440 dpi (met Variable-Sized Droplet Technology) • Snelheid, concept 37 ppm, normaal 33 ppm • Tijd tot eerste afdruk minder dan 3 seconden • Maximaal 20.000 pagina’s (B-300 10.000 pagina’s) per maand • Standaard papierinvoer 650 vellen • Automatische duplex-eenheid bij de B-500DN • High-Speed USB 2.0, 10/100BaseTX Ethernet • 1 jaar on-site, optioneel uitbreidbaar naar 3 jaar

Epson B-300 | Art.nr. 1556043 Epson B-500N | Art.nr. 1556042

10

Goedkoper dan een laserprinter! SMB Access magazine


De awards collector!

LG W2261V - 1080p Full HD LCD-monitor In tegenstelling tot de meeste breedbeeldschermen met een 16:10-verhouding heeft de W2261V een 16:9-ratio. Deze verhouding is perfect voor het weergeven van breedbeeldfilms, games en multimediatoepassingen. Hierdoor behoren zwarte balken aan de boven- en onderkant van het scherm voorgoed tot het verleden.

Ook het uiterlijk van de monitor is niet vergeten. Het lcd-scherm heeft een elegante glanzende zwarte lijst met subtiele ronde hoeken. De aan/ uitknop onderaan de scherm heeft de vorm van een dauwdruppel. De full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels geeft de nieuwste content, waaronder Blu-ray-

LG W2261V • • • •

Digital Fine Contrast 20.000:1 Responstijd 2ms 1920x1080 resolutie (Full HD) D-Sub , DVI en HDMI

Art.nr. 1716756

Hardware Info Gold Award September 2009

films en games, in de hoogst mogelijke kwaliteit weer. De monitor biedt drie poorten om analoge en digitale signalen perfect weer te geven. Naast de bekende D-Sub- en DVI-ingangen kan nu ook HD-apparatuur via de HDMI-ingang worden aangesloten. Blu-ray-spelers, gameconsoles, computers en HD Camcorders zijn stuk voor stuk naadloos aan te sluiten op deze geavanceerde monitor. De geavanceerde technologie die LG ook voor dit lcd-scherm gebruikt, zorgt voor een uiterst heldere beeldweergave. De W2261V kent een reactietijd van 2ms, zodat zelfs de snelste actiebeelden scherp en zonder waas worden weergegeven. De Dynamic Fine Contrast Ratio van 20.000:1 maakt zwart ècht diepzwart en wit ontzettend helder. Alle kleuren ertussenin zijn helder en

PC Plus Beste Koop

PC Consument Beste Koop

levendig. De monitor heeft een kijkhoek van 170 graden, zodat gebruikers altijd genieten van uitstekende beelden. Daarnaast is het lcd-scherm eenvoudig te kantelen voor optimaal kijkgenot. Net als alle andere LG-monitors beschikt ook de W2261V over gebruiksvriendelijke multimediafeatures. Zo zorgt de ‘4:3 in Wide’-functie met een druk op de knop voor een automatische beeldaanpassing van 16:9 breedbeeld naar 4:3 standaard. En maakt ‘EZ Zooming’ het mogelijk om in een handomdraai te switchen tussen resoluties, wat resulteert in grotere icoontjes en tekst. De W2261V wordt ook in het veld bijzonder op prijs gesteld. Hij is nu al goed voor maar liefst vijf awards. Bij al deze bladen wordt de monitor warm aanbevolen.

Computer Idee Aanrader

PCM Beste koop 11


Maximum speed meets maximum portability. Thema

WD Scorpio Black ®

TM

Mobiele harde schijven [met 5 jaar garantie]

Op zoek naar prestatie? Op zoek naar gemak? Juist dáárom is er de WD Scorpio Black. Een verbazingwekkende 7200 RPM. 16 MB cache. Capaciteiten van 80 tot 320 GB. Schokbestendig. Ontwikkeld met WD gepatenteerde technologieën die voor een lager stroomverbruik zorgen en het geluid drastisch verminderen. Verpakt in een zeer

STIL! S N E L! S C H O KBE STE N D IG ! KO E L! KRAC HTIG! C O M PACT!

compact 2.5-inch design. De perfecte keus voor notebooks, externe drives, mediaspelers, blade servers en gameconsoles. WD Scorpio Black. Desktop prestaties in een draagbare wereld. Kies voor kwaliteit. Kies voor WD.

InTouch zoekterm: scorpio black

www.westerndigital.com

Western Digital, WD, the WD logo, WD Scorpio and Put Your Life On It are registered trademarks in the U.S. and other countries; Black is a trademark of Western Digital Technologies, Inc. Other marks may be mentioned herein that belong to other companies. Product specifications subject to change without notice. © 2009 Western Digital Technologies, Inc. All rights reserved. One gigabyte (GB) = one billion bytes. One terabyte (TB) = one trillion bytes. Total accessible capacity varies depending on operating environment.


HP en Tech Data denken graag met u mee bij het zoeken naar de ideale IT-oplossing

De ideale werkplek: optimaal productief HP en Tech Data vinden het belangrijk dat u als reseller zoveel mogelijk wordt bijgestaan in het bieden van de juiste oplossingen voor uw klanten in het midden- en kleinbedrijf. Dit gebeurt door middel van trainingen en workshops, speciaal op het MKB gerichte partner portals en nog veel meer initiatieven. Dit alles maakt het voor u eenvoudiger om uw klant gericht te helpen, maar de basis wordt natuurlijk gevormd door de producten en diensten die HP kan aanbieden. Specifiek voor het MKB ontwikkelde productlijnen en op maat aangeboden oplossingen creëren bij uw klant de ideale werkplek en dus een optimale productiviteit.

met Microsoft Windows Small Business Server 2008 of Windows Server 2008. Een combinatie die het de ondernemer gemakkelijk maakt. Omdat deze feitelijk alles in huis haalt wat nodig is. Of uw klant nu een beginnend bedrijf heeft, of een succesvol, groeiend bedrijf. Microsoft Windows Small Business Server 2008 is een alles-in-één-serveroplossing, bedoeld om data te beveiligen en bedrijven productiever te laten worden. Het biedt opties waarvan ook grotere bedrijven gebruik maken, zoals e-mail, internettoegang, interne websites (intranetten), toegang van buiten tot informatie en applicaties van het bedrijf, ondersteuning voor mobiele apparaten, file- en printmogelijkheden en back-upen restore mogelijkheden. Alles in één voor een gunstige prijs.

Kies de juiste notebook pc voor uw klanten! Uw klant is ondernemer en op zoek naar de juiste notebook PC voor zijn of haar bedrijfsvoering. Uw klant werkt alleen of heeft een beperkt aantal medewerkers in dienst. HP biedt een drietal platforms die uw klant kan overwegen: Compaq Presario, HP Pavilion en de HP ProBook S serie. De gebruikersbehoefte van uw klant vormt het startpunt voor het aanbod dat u doet: De Compaq Presario notebook PC staat voor kwaliteit

voor een zeer scherpe prijs. Een basis notebook PC die betrouwbaar is met een aantrekkelijk design en een hoge gebruiksvriendelijkheid. De HP Pavilion notebook PC combineert een geavanceerd ontwerp met digitaal entertainment. Dit type notebook biedt de klant veel keuzemogelijkheden op het gebied van entertainment en multimedia. Met de HP Pavilion heeft uw klant het nieuwste van het nieuwste in handen en vormt deze notebook PC de ideale partner voor ontspanning, communicatie en mobiliteit. De HP ProBook S serie is gericht op het invullen van de behoeften van de zakelijke professional. Met aandacht voor onder andere beveiliging van vertrouwelijke bedrijfsgegevens en uitbreidingsmogelijkheden van garantie. Dit maakt de HP ProBook tot een compleet zakelijk instappakket. Server zonder zorgen Automatisering moet voor uw klant eenvoudig zijn, betaalbaar, transparant; alles moet erin zitten, uw klanten willen geen gezeur, geen verrassingen en geen extra kosten. Welnu, dat kan … met de HP ProLiant-serversystemen, aangevuld

September 2009

Geld printen? Bespaar dan 50% op uw printkosten Professionele documenten printen is nog nooit zo voordelig geweest met HP Officejet Pro! De HP Officejet Pro 8500 printer verbruikt tot 50% minder energie en heeft een hogere printsnelheid dan concurrerende laserprinters. Want waarom is de HP Officejet Pro 8500 superieur aan concurrerende Laserptinters? De HP Officejet Pro 8500 printer verbruikt maar liefts 50% minder energie, print meer kleurenpagina’s per minuut en HP is natuurlijk het meest betrouwbare printermerk ter wereld.

13


Thema

Uw klant heeft een laptop nodig waar deze op kan vertrouwen

Toshiba Easyguard Toshiba brengt de zakelijke gebruiker innovatie in de vorm van unieke voorzieningen die de gegevensbeveiliging, de fysieke bescherming van de notebook en het systeem, de connectiviteit en het beheer vereenvoudigen. Zo komt u op de laagst mogelijke kosten en hoogste ROI.

Bescherming Zaken doen betekent risico nemen. Maar als het om gegevens gaat, heeft de gebruiker bescherming nodig waarop hij kan vertrouwen. Toshiba EasyGuard levert die extra bescherming. Denk hierbij bijv. aan extra bescherming van de harde schijf tegen vallen en stoten en een vochtbestendig toetsenbord. Beheer Een grotere mobiliteit gaat gepaard met een verhoogd risico op schade en storingen. Daarom hebben wij Toshiba EasyGuard, een unieke voorziening voor extra productiviteit, probleemloos werken en zorgeloos mobiel computergebruik. Beveiliging Met Toshiba EasyGuard is beveiliging eenvoudig, omdat die is gebaseerd op software en hardware. Deze unieke verzameling functies neemt alle zorgen over gegevensbeveiliging weg. Connectiviteit Toshiba EasyGuard draagt zorg voor gebruiksvriendelijke en betrouwbare verbindingsmogelijkheden dankzij de unieke ConfigFree™ technologie.

HOE WERKT HET

KWALITEITSVOORDEEL

Toetsenbordbestendigheid Simulatie van stevig typwerk.

Zekerheid dat het toetsenbord bestand is tegen intensief dagelijks gebruik

HDD-schokbestendigheid Machinale simulatie van het effect van plotselinge bewegingen op de vaste schijf.

Zekerheid dat de vaste schijf blijft functioneren, ook in het geval van trillingen, stoten of vallen.

HDD-vibratietest De vaste schijf wordt aangesloten op een testsysteem en blootgesteld aan trillingen.

Zekerheid dat de vaste schijf blijft functioneren, ook in het geval van redelijk zware trillingen

Systemvibratietest Het actieve systeem wordt blootgesteld aan trillingen.

Zekerheid dat de notebook, inclusief besturingssysteem, blijft functioneren, ook in het geval van redelijk zware trillingen.

Duurzaamheid scherm bij openen/sluiten De notebook wordt herhaaldelijk geopend en gesloten.

Zekerheid dat chassis, LCD-paneel en scharnier(en) niet beschadigd raken bij openen en sluiten van de notebook.

Puntdruktest Op verschillende punten van de behuizing wordt geconcentreerde druk uitgeoefend.

Zekerheid dat de notebook stevig genoeg is voor uitvoerig mobiel gebruik.

Tecra: EasyGuard aan het werk Toshiba heeft de Tecra business notebooklijn gebouwd om tegemoet te komen aan de wensen van de veeleisende professional. Alles binnen de Tecra notebooklijn draait om prestaties en kwaliteit. Tecra’s bieden een betere bescherming bij mobiel gebruik vanwege de extra sterke kast en scharnieren. En daarnaast biedt de Tecra notebooklijn een uitgebreide set Toshiba EasyGuard features zodat uw klant volledig kan profiteren van de nieuwste zakelijke applicaties.

14

SMB Access magazine


Ergonomie & Design Hoogwaardige producten voor gezond en efficiënt computergebruik. BakkerElkhuizen is toonaangevend in het ontwerpen van ergonomische oplossingen voor computergebruikers. Functionaliteit, gebruiksgemak en design zijn onderscheidende kenmerken van de oplossingen van BakkerElkhuizen. Mede hierdoor dragen deze oplossingen aantoonbaar bij aan de gezondheid, comfort en productiviteit van de computergebruiker. De mix van ergonomie (gepatenteerde eigenschappen) en prachtig design maken de oplossingen van BakkerElkhuizen een must voor iedere desktop- en laptopwerkplek.

Laptopgebruik Alle BakkerElkhuizen laptophouders hebben een (gepatenteerde) geïntegreerde documenthouder. Zo heeft u uw notities, documenten, PDA of mobiel handig voor u.

Compact toetsenborden Compacte toetsenborden, zoals de S-board 840, verkleinen de reikafstand tot de muis, waardoor een betere werkhouding ontstaat. De muis is recht voor de rechterschouder gepositioneerd. Dit zorgt voor een betere houding van de rechterarm en schouder tijdens het gebruik van de muis.

Wettelijke richtlijnen voor gezond beeldschermwerk De Europese Richtlijn 90/270/EEC verplicht de werkgever om maatregelen te nemen ter preventie van lichamelijke klachten. Zo dient het toetsenbord los van het beeldscherm verplaatsbaar en in hellingshoek instelbaar te zijn. Tevens moet de mogelijkheid bestaan om een beelschermverhoger te plaatsen onder het beeldscherm. Een documenthouder is verplicht indien tijdens het werken met de computer regelmatig papieren documenten worden geraadpleegd. Daarbij wordt gesteld dat een documenthouder stabiel en instelbaar dient te zijn en zodanig moet worden opgesteld dat de belasting voor de nek en de ogen minimaal is. Deze richtlijnen gelden niet alleen voor desktop computers, maar ook voor laptops, indien de gebruiker gedurende langere tijd met de laptop werkt. In Nederland is het in principe verboden een laptop langer dan 2 uur per dag te gebruiken, indien geen aanvullende maatregelen genomen worden. Met het gebruik van BakkerElkhuizen producten wordt ruimschoots aan deze eisen voldaan.

Ergo-Q 330

Ergo-T 340

S-board 840 compact keyboard

Mobiele laptophouder voor eenvoudige

Ideaal voor kantoor, flexwerkplekken en

Keyboard met full sized ‘laptop’toetsen

plaatsing laptop

op de thuiswerkplek

• • • • •

In hoogte verstelbaar in 6 standen Naar voren kantelbare documenthouder Ultra mobiel Lichtgewicht, past in iedere laptoptas Money saver: externe monitor is overbodig en bespaart werkbladruimte • Materiaal: kunststof en rubberen santi-slip voetjes

• • • • • • • •

Partnummer: BNEQ330

Partnummer: BNET340

September 2009

In hoogte verstelbaar In-line documenthouder Draaischijf Cable management Laptop ventilatie-ribben Uniek vergrendelmechanisme Stabiele oplossing voor laptops tot 17” Optioneel: Port Replicator Module

• Inclusief multimediatoetsen en 2 USB-poorten • Optimale lay-out: grote Entertoets, spatiebalk, gemakkelijk vindbare cursortoetsen • Slechts 2 cm ‘dik’ en licht gewicht • ’Laptop’ toetsaanslag (schaarmechanisme i.p.v. membraan) • USB-aansluiting Partnummer: PN BNES840

15


Thema

Professionele kleuren, professioneel design

Samsung 80 Series Samsung presenteert twee gloednieuwe zakelijke monitoren: F2080 en F2380. Deze schermen bieden professioneel beeldkwaliteit met levensechte kleuren. Het verbeterde contrast ratio van 3.000:1 (DC 150.000:1) en het innovatieve cPVA-panel zorgen voor heldere en realistische kleuren. De F2080 heeft zelfs al een WINMAG GOED GETEST award in de wacht gesleept!

De professionele monitoren uit de 80 Series bieden 100% sRGB-ondersteuning. sRGB is de standaard kleurinstelling voor camera’s, printers, projectoren en scanners. Tevens is het de aanbevolen kleurruimte voor het internet. Met deze standaard bieden de F2080 en de F2380 uniform beeld bij het bekijken, bewerken en

opslaan van afbeeldingen in hun oorspronkelijke formaat zonder verlies van beeldkwaliteit. De ultrabrede kijkhoek van 178˚/178˚ zorgt ervoor dat beelden vanuit elke positie kraakhelder en nauwkeurig worden weergegeven. Hierdoor heeft de gebruiker meer flexibiliteit en veelzij-

digheid van de plaatsing van de monitor, wat de productiviteit zeker ten goede zal komen. De ergonomisch geavanceerde monitoren zijn tot wel 130mm in hoogte verstelbaar. De monitoren zijn in elk gewenste stand in te stellen waardoor het kijkcomfort geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast kunnen de monitoren ook aan de muur bevestigd worden. Een juiste werkhouding zorgt voor betere werkprestaties! Daarnaast zijn de monitoren gecertificeerd voor TCO Display 5.0. Dit betekent dat de F2080 en de F2380 voldoen aan de zeer strikte milieustandaard van TCO. Zowel het welzijn van de gebruikers als onze planeet worden met deze standaard gewaarborgd. Het professionele profiel en eersteklas prestaties van de Samsung F2080 en F2380 zullen de gebruiker meer vertrouwen en comfort geven. De 80 Series is voornamelijk ontworpen voor zakelijke gebruikers die op een efficiënte en effectieve manier willen werken.

16

Beelddiagonaal: Helderheid: Contrast: Resolutie: Responstijd: Kijkhoek : Interface: Stand:

F2080 20” Wide 250cd/m2 3.000:1 (DC 150.000:1) 1600 x 900 8 ms 178˚/178˚ D-SUB, HAS (130mm), pivot, tilt, swivel,

F2380 23” Wide 300cd/m2 3.000:1 (DC 150.000:1) 1920 x 1080 8 ms 178˚/178˚ 2x DVI-D HAS (130mm), pivot, tilt, swivel,

Art.nr.:

1763526

1763442

SMB Access magazine


De ideale combinatie tussen mobiliteit en functionaliteit

Acer Travelmate Timeline De Travelmate Timeline modellen combineren grote draagbaarheid met solide prestaties en grote functionaliteit van notebooks met reguliere afmetingen.

De TravelMate Timeline modellen hebben een gewicht van net iets meer dan een kilo, zijn minder dan 2,5 centimeter dik en combineren grote draagbaarheid met de solide prestaties en grote functionaliteit van notebooks met reguliere afmetingen. Het breedbeeldscherm geeft een zeer helder beeld, waardoor multitasken moeiteloos gaat en de gebruiker op elk moment contact kan houden met relaties via de handige verbindingsmogelijkheden. Hoe zwaar de werkbelasting ook is, de TravelMate Timeline-serie maakt het leven weer licht. Uw kerncompetentie Een krachtige processor met een zeer laag voltage vormt het kloppend hart van de TravelMate Timeline-serie. Hiermee bespaart uw klant energie en kan toch zeer productief zijn, zodat de totale kosten van de investering flink lager uitvallen. Dankzij het accuvermogen van meer dan 8 uur kan de TravelMate Timeline-serie de hele dag op slechts één acculading teren. Daarbij zorgt de Acer Thermal Comfort-technologie ervoor dat de notebook koel en comfortabel blijft aanvoelen, zelfs na langdurig gebruik. Draagbare krachtpatser Met zijn superslanke profiel en lage gewicht is de TravelMate Timeline-serie uiterst mobiel en klaar voor alle zakelijke multitaskingactiviteiten, waar de gebruiker zich ook bevindt. De extra grote harde schijf biedt een overvloed aan opslagruimte voor alle bestanden, en het snelle DDR3geheugen zorgt ervoor dat alle applicaties soepel

werken. En dankzij zijn indrukwekkende professionele design presteert de TravelMate Timelineserie niet alleen prima, maar is het ook nog eens een echte ‘image builder’.

der energie dan reguliere notebooks. En met de Acer PowerSmart-adapter bespaart u tot wel 66 procent energie als uw notebook is aangesloten en in de slaapstand staat. U blijft overal ter wereld productief dankzij de vele verbindingsmogelijkheden zoals Wi-Fi®, Gigabit Ethernet en Bluetooth® en kunt tevens hoogwaardige videovergaderingen met uw zakenrelaties houden via de Acer Crystal Eye-webcam en ingebouwde microfoon.

Beheer zonder risico’s De TravelMate Timeline-serie beschermt de zakelijke informatie van uw klanten en biedt grote mobiliteit. Met de Acer Bio-Protectionoplossing wordt gezorgd voor geavanceerde systeembeveiliging en gegevensbescherming door middel van hypermoderne biometrische technologie. Geavanceerde Acer DASP-technologie (Disk Anti-Shock Protection) beschermt de harde schijf tegen schokken, waardoor de informatie en de investering van uw klant extra veilig zijn. Met het multi-gesture touchpad kan de gebruiker handig scrollen, zoomen en navigeren en de Acer EasyPort IV-connector vrijwaart de werkplek van losse kabels en snoeren, omdat alle randapparatuur op één handig verbindingsstation kan worden aangesloten. Aandacht voor het milieu en voor uw contacten Doe uw voordeel met uw grotere mobiliteit en spaar tegelijk het milieu. Onderweg verbruikt de TravelMate Timeline-serie tot 40 procent min-

Kijk op InTouch voor meer modellen uit de Travelmate Timeline-serie

TravelMate 8371-352G25N; • Intel® ULV Core ™2 Solo SU3500 (1.4GHz/FSB: 800MHz/3MB L2 cache, 5,5W) • Microsoft® Windows® 32-bit Vista Business Edition (XPP recovery in box) • Microsoft® Office™ Ready 2007 (trial-version) • 13,3” High Definition WXGA LED-backlit 16:9 aspect ratio high-brightness (200-nit) • 3GB DDR3 RAM (1x2GB+1x1GB) • 320GB HDD • 6-cell Li-ion 2.8 (max 9-hour battery life with Acer PowerSmart enabled), Wireless

a/b/g/n, BlueTooth, Intel® Graphics Media Accelerator 4500M, 1.0MP CrystalEye, 5-in-1 card reader, Fingerprint, Ultra thin design

Art.nr.: 1774338

September 2009

17


Thema

Nu ook oplossingen die voorheen niet toegankelijk waren voor het MKB

Netwerkoplossingen voor het MKB Cisco’s netwerkoplossingen vormen de basis van de services en toepassingen die een organisatie nodig heeft om hun potentieel maximaal te benutten. Cisco-switches, -routers en -software creëren samen een intelligent en geïntegreerd netwerk dat mee kan groeien met de huidige en toekomstige zakelijke behoeften van een organisatie.

Wanneer een organisatie eenmaal een veilig netwerkfundament heeft geïmplementeerd, is het gemakkelijk om nieuwe technologieën en functionaliteiten toe te voegen zodra deze nodig zijn. Een typische MKB-oplossing van Cisco is: Cisco Smart Business Communications Systems Alles wat MKB bedrijven nodig zouden kunnen hebben voor hun communicatiebehoeften (van data en telefonie, tot video en wireless) gebundeld in Cisco Smart Business Communications System. Cisco Smart Business Communications System biedt het MKB de communicatiemogelijkheden die meestal alleen in grotere bedrijven (en veel duurdere systemen) zijn terug te vinden.

Kenmerken Cisco Smart Business Communications System ondersteunt het volgende: Geïntegreerde communicatie: Voor het snel installeren van telefonie-, data-, video- en wireless services. Eenvoudig toegang tot informatie: Biedt een sterk beveiligde communicatietoegang voor externe medewerkers en nevenvestigingen. Eenvoudige installatie: Maakt gebruik van eenvoudige toepassingen voor installatie, beheer en controle. Beveiliging: Verschaft medewerkers toegang tot het bedrijfsnetwerk en belangrijke gegevens, terwijl het bedrijfsnetwerk tegelijkertijd wordt beschermd tegen virussen en andere bedreigingen. Productiviteit: Door middel van eenvoudige toepassingen kunnen organisaties de productiviteit van hun medewerkers stimuleren.

18

SMB Access magazine


Speciale oplossingen voor het SMB-kanaal

Kingston SMB Solutions Natuurlijk wist u al dat Kingston Technology, Inc. ’s werelds grootste onafhankelijke fabrikant van digitale geheugenproducten is. Kingston ontwerpt, produceert en distribueert meer dan 2.000 geheugenproducten voor desktop pc’s, laptops, servers en printers en flashgeheugens voor PDA’s, mobiele telefoons, digitale camera’s en MP3-spelers. Tech Data en Kingston geven u vandaag een korte update van de laatste ontwikkelingen, oplossingen en producten. Aan u de keuze of u er uw voordeel mee wilt doen.

TCO Verlaag de kosten en verhoog de efficiëntie! Een uitdaging die steeds groter wordt als u bedenkt dat IT-budgetten over de gehele wereld krimpen. Gelukkig is er hulp in de buurt! Kingston beschikt over de expertise en de productreeks om organisaties te helpen hun algehele TCO (totale eigendomskosten) voor IT te verlagen met hoogwaardig, kosteneffectief geheugen voor servers, workstations, desktops en notebooks.

REDUCING TOTAL COST OF OWNERSHIP

DataTraveler Locker AT THE HEART OF YOUR BUSINESS De DataTraveler® Locker USB Flash drive van Kingston Technology is ideaal voor mensen en SMB’s die de meest veilige manier nodig hebben om draagbare gegevens op te slaan en over te

{

Minimise your server Total Cost of Ownership (TCO) by maximising your data centre performance with Kingston Technology system specific memory

• Using Kingston Technology memory instead of OEM memory allows you to install more Gigabytes of memory in your server for the same cost. • Reduce energy use and waste on your servers by installing the latest memory technology with lower power consumption.

• Increasing memory module capacity will benefit your server in 3 ways: - Optimising server scalability

- Savings through energy reductions - Decreasing future replacement waste

Why should you use Kingston Technology memory to reduce your server TCO? • High quality components tested by a patented process unique to Kingston Technology

• 100% compatibility guarantee with your server

brengen. De drive heeft een op 256-bits hardware gebaseerde codering (AES) met een publieke en gecodeerde zone om zelfs de meest gevoelige gegevens veilig te stellen in geval de drive is verloren of gestolen wordt. Men hoeft zich geen zorgen te maken dat gevoelige en persoonlijke documenten in de verkeerde handen vallen. De DataTraveler Locker wordt ondersteund door een garantie van vijf jaar, 24/7 technische ondersteuning en de legendarische Kingston Technology® betrouwbaarheid. DataTraveler 300* Kingston’s 256 GB DataTraveler® 300 USB Flash drive biedt een grote capaciteit, hoge overdrachtssnelheden en wachtwoordbescherming in een lichtgewicht, duurzaam design. De DT300 is alleen leverbaar in 256 GB en beschikt over meer dan voldoende ruimte voor het opslaan, meenemen en overzetten van alle soorten bestanden, inclusief foto’s, muziek, video’s en meer. Gegevens kunnen met een wachtwoord worden beveiligd en zijn handig toegankelijk via de Password Traveler software. De DataTraveler 300 is ideaal voor gamers, IT-liefhebbers, gebruikers van grote data-

Kingston biedt u: Levenslange garantie Compatibiliteit: alle geheugenmodules zijn gegarandeerd 100% compatibel met het systeem waarvoor ze zijn ontworpen KingstonCare: unieke en voortreffelijke reeks gratis ondersteuningsservices 24/7 technische ondersteuning: voor alle geheugenproducten van Kingston Technology®

bases en iedereen die een beperkte capaciteit wil uitbreiden. De DT300 wordt ondersteund door de legendarische Kingston betrouwbaarheid, een garantie van vijf jaar en 24/7 technische ondersteuning. Kingston Personalisatie Programma Wilt u uw eigen naamsbekendheid of die van uw klant(en) vergroten? Met het speciale Personalisatie Programma kunt u de Kingston DataTraveler USB flashdrives, CF- en SD-kaarten voorzien van een (bedrijfs)logo, slogan of naam. Hiernaast ziet u de mogelijkheden.

• KingstonCare – our unique and outstanding range of support services • 24/7 technical support

Geheugen-upgrades tot 40% goedkoper dan uw OEM! Kingston Technology has been designing and manufacturing server memory for over 20 years, and we support major brands without voiding the OEM server warranty.

www.kingston.com/europe

• Industry leading Lifetime Warranty †

© 2008 Kingston Technology Europe Ltd, Kingston Court, Brooklands Close, Sunbury-on-Thames, Middlesex, TW16 7EP, England. Tel: +44 (0) 1932 738888 Fax: +44 (0) 1932 785469 All rights reserved. All trademarks and registered trademarks are the property of their respective owners. † 10 year warranty in France, Germany and Austria.

Opdruk

Kingston producten

Hoeveelheid

Logo, slogan of naam**

• DTIG2 • DT200 • CF-kaarten

• > 100 stuks voor DataTraveler & SD-kaarten • > 5.000 stuks voor CF-kaarten

• DT410 • DT Locker • SD-kaarten

• Beveiligde USB-sticks • DTV • DTVP • DTBB

• > 50 stuks (bedrijfs-logo gratis; elke 2e order vanaf 25 stuks)

Inlays/inserts met logo, slogan of naam

Alle

• > 10.000 stuks

Inhoud

Formaat

Pre-load van simpele inhoud*

• PDF • Excel • JPEG

Pre-load van complexe inhoud*

• Auto loading • Executable-bestanden

• Word • MP3 • Etc.

Hoeveelheid

Vind het juiste geheugen:

• > 1.000 stuks

www.kingston.com/nlroot

Maatwerk voor u en uw klant: • > 10.000 stuks

* 51.000 foto’s, 54 dvd’s, 365 cd’s of een stapel papier van ruim 1 km hoog meenemen op één mobiel apparaat ** De speciale DTViviD-drives bieden een compleet gepersonaliseerde USB-stick

September 2009

www.kingston.com/nlroot/flash/cologo

Kingston Partner Programma: www.kingstonpartnerprogram.com 19


LOCK ON DON’T BE THE TALK OF THE OFFICE. www.logon-lockon.com

Of gegevens nu worden gestolen in het kantoor, in de vertrekhal of bij een medewerker thuis, de gevolgen zijn hetzelfde.

Laptopdiefstal heeft gevolgen voor u, uw collega’s en uw organisatie Laptops bieden connectiviteit, ook buiten de muren van het kantoor. Ze stellen gebruikers in staat hun werk mee te nemen. De mobiliteit, technologie en informatie die de laptop zo waardevol maken voor werkers en organisaties, maken ze echter ook tot een gewild doelwit voor dieven. Laptops zijn gewild om de waarde van de hardware en de gegevens die erop staan. De meeste laptopdiefstallen zijn gelegenheidsdiefstallen.

ON,

ure 20

Kensington Security Lock voor Netbooks Met de Kensington Security Lock voor netbooks bescherm je je kostbare netbook en data tegen diefstal. Leg je netbook overal vast aan het Kensington kabelslot. • Staalkabel met cijfercombinatieslot • 10.000 persoonlijke combinaties • Sluit het slot aan op het Kensington Security Lock Slot die is voorzien op vrijwel alle netbooks • Eenvoudig en snel te bevestigen • Kabel kan worden uitgetrokken van 0,8 tot 1,8m Partnummer: K64588EU

LOG ON LOCK ON

Gelegenheidsdiefstallen nemen toe in ongunstige economische tijden. In geval van diefstal zal de klant de organisatie verantwoordelijk houden. Terecht natuurlijk. Door het gebruik en beheer van mobiele apparaten op te nemen in het beleid voor gegevensbeheer van de organisatie en het bewustzijn met betrekking tot de gevolgen van gegevensverlies onder het mobiele personeelsbestand te verhogen, kan een organisatie het risico van diefstal niet geheel uitsluiten, maar wel aanzienlijk beperken.

Kensington Microsaver Notebook Lock Voorkom diefstal van uw notebook en de persoonlijke gegevens die op uw notebook zijn opgeslagen. Het gepatenteerde T-balkmechanisme met supersterke, met koolstof verharde staalkabel biedt optimale bescherming en past in de Kensington-beveiligingssleuf waarmee 99% van alle notebooks zijn uitgerust.

Onze boodschap is dat de eerste verdedigingslinie niet het wachtwoord is, maar het slot. De organisaties die hun gegevens het meest effectief beschermen, zijn de organisaties die meer doen dan alleen maar een slot verstrekken aan hun personeel. Beveiliging is alleen effectief Be analsoffiniet ce hero.. change y alleen aandacht wordt gegeven aan technologie, maar ook aan mensen en procedures.

LOCK & LEAVE

Power on, Log on, LOCK ON! Het is helemaal niet moeilijk om een slot te gebruiken. Het zou eigenlijk gewoon deel moeten uitmaken van de dagelijkse ochtendroutine. Met een slot beschermt u uzelf, uw klanten, uw collega’s en uw organisatie.

Kensington ComboSaver Combination Notebook Lock Ultra Ultieme beveiliging van uw notebook zonder mogelijk verlies van sleutels.

• Supersterke kabel met een met koolstof verharde stalen kern • 1,8m lange kabel, met een dikte van 4,5mm • Ingebouwde functie waarmee niet-geautoriseerd gebruik wordt herkend • Gepatenteerd slot met T-balk levert superieure vergrendeling en bescherming tegen diefstal • Gemakkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk, voor gebruik op het werk of onderweg • Past in de standaard Kensington-beveiligingssleuf waarmee 99% van alle notebooks zijn uitgerust • Ook te gebruiken i.c.m. een groot aantal TFT-monitoren, CPU’s, projectoren, printers, dockingstations en andere apparatuur

• 4-cijferig sleutelloos combinatieslot met een keuze uit 10.000 unieke combinaties • Gepatenteerde T-balk vergrendelt in de beveiligingssleuf die men aantreft op 99% van alle laptops, desktops en TFT monitoren • Staalkabel van vliegtuigkwaliteit van 1,8m voor sterke bescherming • Met het eenvoudig terug te zetten combinatieslot kunt u te allen tijde de combinaties wijzigen • Mobiel voor gebruik op school, kantoor of voor tijdens het reizen • Registreer uw combinatiecode de website van Kensington en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken om verloren codes

Partnummer: 64020

Partnummer: K64344EUB

SMB Access magazine


All-in-one, easy to manage protection for your business

Symantec Protection Suites Symantec kent een breed scala aan producten op het gebied van complete antivirus-oplossingen. Om u als klant hierin optimaal te ondersteunen, heeft Symantec sinds juni 2009 haar antivirus-oplossingen uitgebreid met Symantec™ Protection Suite Enterprise Edition en Symantec™ Protection Suite Small Business Edition.

Totale beveiliging, minimale inspanningen. Symantec Protection Suites zijn eenvoudig te verkopen en implementeren totaalpakketten voor grote, middelgrote en kleine bedrijven die uw klanten de beste bescherming en uzelf voortdurende upsellmogelijkheden bieden, door de toevoeging van toonaangevende technologieën voor beveiliging en back up/recovery. Door de vervanging van concurrerende producten, upgrade-/crossgrade-kortingen en overtuigende meerwaarde, zijn dit de toonaangevende producten voor uw kritische klanten. Deze nieuwe pakketten bieden ongeëvenaarde bescherming tegen zowel gevaren via e-mail en beveiligingsrisico’s als systeemuitval of rampen. Uw klanten hebben hun systeem binnen enkele minuten weer op gang. Aanvullende verkoopmogelijkheden zijn professionele diensten, een BESR-server, appliances voor Brightmail Gateway, waardoor u uw klanten nog sterker aan u bindt en nieuwe verkoopkansen creëert voor de toekomst.

In november komt de nieuwe versie van Backup Exec uit. Kom hier als eerste meer over te weten door de gratis Symantec training te volgen in de eerste week van oktober.

Inschrijven: www.techdata.nl

september 2009

Symantec Protection Suite Small Business Edition Symantec Protection Suite Small Business Edition verschaft bescherming op meerdere niveaus, waaronder beveiliging, back-up en recovery. Dit uitgebreide pakket omvat bekroonde technologieën die helpen voorkomen dat kritieke bedrijfsinformatie verloren gaat. Er wordt automatisch een systeembackup gemaakt, waarmee systemen na uitval of rampen binnen enkele minuten weer op gang kunnen worden gebracht. Windows-systemen kunnen snel, betrouwbaar en volledig worden hersteld, zelfs op andere hardware en in virtuele omgevingen. Symantec Protection Suite Small Business Edition biedt ook meer dan de traditionele antivirus en antispyware en levert proactieve bescherming tegen onbekende gevaren voor endpoints, messaging servers en gateways om kritieke informatie te helpen beveiligen.

Symantec Protection Suite Enterprise Edition Symantec Protection Suite Enterprise Edition creëert een beschermde omgeving voor endpoints en messaging die beveiligd is tegen de complexe bedreigingen van tegenwoordig in de vorm van malware, data loss, spam en welke bij problemen snel hersteld kan worden. Met de beproefde technologieën voor endpoint security, messaging security en systeemrecovery van Symantec kunt u de beveiligingskosten voor uw omgeving beperken en de risico’s, die onlosmakelijk verbonden zijn met de huidige IT-infrastructuren, effectiever beheersen.

21


Productieve, rendabele multifunctional

OKI MC560 – A4 Multifunctional De MC560 is de ideale ondersteuning voor de kleine, maar drukke werkgroep. De geïntegreerde functies voor in kleur en monochroom printen, scannen, kopiëren en faxen bieden een buitengewone kwaliteit met uitstekende besparingen en efficiency. De MC560 heeft alle opgebouwde knowhow en kracht die u van OKI Printing Solutions mag verwachten om een hardwerkend bedrijf winstgevender, professioneler en efficiënter te maken.

Buitengewoon efficiënt, bijzonder veelzijdig In de MC560 wordt kwaliteit en kwantiteit uitstekend gecombineerd. Dit leidt tot een buitengewone efficiency, betrouwbare functionaliteit en bijzondere veelzijdigheid. En dat alles in een compact formaat.

Multifunctional als uw perfecte randapparatuur De compacte en slimme MC560 kan met gemak in elke kantoorruimte en elk netwerk worden geïntegreerd, en biedt een hele reeks functies - printen, kopiëren, scannen en faxen - via eenvoudige, duidelijke gebruikersinterfaces.

Uiterste betrouwbaarheid en fantastische kwaliteit Dankzij de hoge kwaliteit en consistentie in het ontwerp en de productie van OKI-printers kan uw werkgroep zonder meer topprestaties blijven leveren, wat ook de eisen zijn.

OKI MC560 • • • • • • • •

Print- en kopieersnelheid (A4) 20 ppm kleur / 32 ppm mono Papierinvoer max. 930 vel 80 g/m2 Afdrukkwaliteit ProQ2400-multileveltechnologie, 1200 x 600 dpi Papiergewicht tot 203 g/m2 Printertalen PCL 5c en PCL 6 (XL3.0), PostScript 3 (emulatie) Duplexeenheid Standaard: MC560dn. Optioneel: MC560n Documenteninvoer scanner 50 vel automatisch (ADF), flatbed Geheugen Standaard: 256 MB. Scannen naar E-mail, FTP, CIFS en Twain • Faxsnelheid ITU-T G3 (super G3) 33,6 kbps, 3 sec./pag. 2e lade Optioneel • Verkort kiezen 10 one-touchnummers, 200 snelkiesnummers OKI MC560N | Art.nr. 1736946 OKI MC560DN | Art.nr. 1736947

Nu met GRATIS Microsoft® SharePoint 22

SMB Access magazine


SonicWALL zorgt voor revolutie in Unified Threat Management (UTM)

Nieuwe norm voor firewalls Nieuw productgamma biedt nieuwe mogelijkheden inzake beveiliging, productiviteit en redundantie én verdrievoudigt de prestatieniveaus

De nieuwe producten uit de SonicWALL TZreeks leggen de lat weer een stuk hoger op het vlak van integratie en overtreffen daarbij in aanzienlijke mate de huidige generatie Unified Threat Management-firewalls die op de markt beschikbaar zijn voor het MKB. De belangrijkste innovaties omvatten de allereerste Comprehensive Anti-Spam Service in de sector waarbij gebruik gemaakt wordt van de uiterst performante antispamtechnologie van SonicWALL met Advanced Reputation Management op de firewall, Bayesiaanse analyse ‘in the cloud’ en een op gebruikersniveau instelbare quarantainefunctie om een volledige antispamoplossing te kunnen bieden. Deze waardevolle nieuwe service, in combinatie met professionele productiviteitsfuncties zoals automatische 3G- en analoge failover, applicatie-identificatie, bandbreedtebeheer, SSL VPN toegang op afstand, draadloze switchcontrol-

10 dingen die een MKB Firewall moet doen! 1 Streaming video beheren 2 Bandbreedtebeheer per groep 3 Uitgaande webmail controleren 4 Gebruik van toepassing forceren 5 FTP-upload weigeren 6 P2P-toepassingen onder controle houden 7 Streaming-muziek beheren

ler, geïntegreerd beveiligd toegangspunt volgens de 802.11n-norm, gigabitinterfaces en tal van andere functies, legt de lat weer hoger voor beveiligingssystemen in MKB’s en gedistribueerde ondernemingen. Met de TZ 200 kunnen onze klanten profiteren van de hogesnelheidsdiensten (glas) die op dit moment hun intrede doen op de markt van de MKB’s.

8 Prioriteit toekennen aan toepassingsbandbreedte 9 Vertrouwelijke documenten blokkeren 10 Verboden bestanden blokkeren en dit melden

TZ 100-reeks /TZ 100 Wireless-N-reeks De nieuwe TZ 100 is het instapmodel van de TZ-reeks en maakt krachtige UTM beschikbaar en betaalbaar voor iedereen. Comprehensive Anti-Spam Service (CASS) vult de bestaande UTM-beveiligingsfuncties aan zoals Gateway Anti-Virus, Anti-Spyware, Intrusion Prevention en geavanceerde Content Filtering. Krachtige geïntegreerde SSL VPN-functies voor toegang op afstand voor een veilige en makkelijke distante toegang. Vijf configureerbare 10/100-interfaces. Presteert tweeënhalve keer sneller dan de TZ 180. TZ 200/TZ 200 Wireless-N-reeks Biedt kritieke failovermogelijkheden waarmee toegang de klok rond mogelijk wordt en een organisatie op kruissnelheid gehouden kan worden, met ondersteuning voor op USB-gebaseerde 3G- en analoge modemfailover, hardwarefailover en WAN-verbindingsfailover. Voegt gesofisticeerde mailboxquarantainefuncties per gebruiker toe aan CASS als aanvulling op UTM, wat maatwerk mogelijk maak tegen lagere kostprijs. Biedt aanzienlijk meer geheugen- en processorvermogen om al deze bijkomende functies te ondersteunen en is desondanks nog 40% sneller dan de TZ 100.

September 2009

23


Compacte, complete en productieve alles-in-één laserprinter

Canon i-SENSYS MF4350d Profiteer van een professionele print-, kopieer- en scankwaliteit - met automatische documentinvoer voor een verhoogde productiviteit. Deze compacte alles-in-één zwart-witlaserprinter is snel en beschikt over een functie voor automatisch dub-

zoekbare PDF-bestanden creëren en de meegeleverde OCR (Optical Character Recognition) software zet geprinte tekst om naar handige, bewerkbare digitale documenten zonder dat het nodig is om de documenten over te typen. Stuurprogramma’s voor printen en scannen met de Macintosh kunnen van internet worden gedownload.

belzijdig printen.

Tijdbesparend en energiezuinig Op veel persoonlijke en kleine kantoren wordt een printer dagelijks lange tijd niet gebruikt. Elke printer uit de MF4300 serie is in de standby mode bijzonder energiezuinig en verbruikt slechts 3 W energie. Dit belast niet alleen het milieu minder, maar resulteert ook in aanzienlijk lagere stroomkosten. Canons unieke Quick First-Print technologieën zorgen ervoor de All-in-One vanuit de standby mode vrijwel direct kan printen zodat er geen wachttijd verloren gaat. De On-Demand fixeertechnologie maakt lange opwarmtijden overbodig – de dunne fixeerlaag wordt direct verhit door een keramisch verwarmingselement. De verbeteringen in de Canon Advance Printing Technology (CAPT) controller maken het mogelijk om de verwerkingskracht van de computer – PC of Mac – te regelen voor een snelle verwerking en meer mogelijkheden. EFtoner (Energy-saving Fine) met superieure ontwikkelings- en smelteigenschappen zorgt voor een scherpe reproductie van zwart-witte tekst.

Al deze drie technologieën samen resulteren in een snelle eerste print. Alle modellen voldoen aan de Energy Starrichtlijnen. Het dubbelzijdig printen helpt papier te besparen, waardoor de MF4300 serie ideaal is voor elk ‘groen’ kantoor – en voor milieubewuste consumenten. Het summum in productiviteit Elke All-In-One uit de MF4300 range is ontworpen voor maximale productiviteit: alle modellen kunnen standaard dubbelzijdig printen. Door een LCD-display met verlichting is elke All-In-One gemakkelijk te bedienen. Professionele prestaties De printresolutie van 1200 x 600 dpi staat garant voor scherpe tekst en duidelijke afbeeldingen. Kleurendocumenten en foto’s kunnen worden gescand met een optische resolutie van 9600 x 9600 dpi. Gebruikers kunnen door-

Modellen met een Super G3 fax faxen snel en efficiënt. Het faxgeheugen voor 256 pagina’s slaat faxberichten veilig op als papier of toner opraken. De Ultra High Quality (UHQ) Imaging technologie zorgt ervoor dat zelfs de fijnste details haarscherp worden gereproduceerd als documenten per fax worden verzonden. Gebaseerd op ITU-T testkaart nr. 1. All-in-One cartridge Het All-In-One cartridgesysteem is onderhoudsvrij. Gebruikers kunnen de compacte cartridge – die toner, drum en reinigingsunits bevat – gemakkelijk en zonder gedoe vervangen. Originele Canon lasercartridges produceren constant een hoge kwaliteit en zijn via Canons Cartridge Recycling Programme volledig recycleerbaar.

Canon i-SENSYS MF4350d • • • • • • • • • • •

Printen, scannen, kopieren, faxen Printsnelheid 22 ppm (A4); kopieersnelheid 22 kpm (A4) Printresolutie tot 1200 x 600 dpi 9600 x 9600 dpi kleurenscanner (geïnterpoleerd) Super G3 fax met back-up van beeldgegevens Eerste kopie in 9 seconden of minder Energieverbruik slechts 3 W in standby mode Geen wachttijd dankzij Quick First-Print technologieën Automatisch dubbelzijdig printen 35-vel ADF All-in-One cartridge voor onderhoudsvrije werking

Art.nr. 1641603

Compact, compleet en productief 24

SMB Access magazine


Vendors choice

Stijl & innovatie

Good-looking en intelligent! De gloednieuwe ScanSnap modellen S1500 en S1500M van Fujitsu zullen niet alleen door hun stijlvolle Italiaanse design zieltjes winnen bij mensen die graag scannen, maar voornamelijk door te overtuigen met innovatieve en intelligente functies als: • • • •

intelligente kleur- en resolutieherkenning intelligent indexeren automatisch sorteren op sleutelwoorden (S1500) intelligent bijsnijden

www.milk-and-honey.de

De complete desktop-oplossing voor PC- of Macintoshomgeving stelt u in staat om gemengde documenten snel te scannen, of deze nu dubbelzijdig, in kleur of zwart/wit zijn. Druk eenvoudig op één knop om uw documenten te converteren naar digitale Adobe PDF-bestanden die u kunt archiveren, organiseren, delen en e-mailen – direct ondersteund via het ‚Quick Menu‘. Voor alle informatie over het plezier van scannen met Fujitsu ScanSnap scanners kunt u terecht op onze website: http://emea.fujitsu.com/scansnap U zult verbaasd zijn. Interesse om een Imaging Partner te worden? Ga naar onze site: www.imaging-channel-program.com S1500 bundled with S1500M bundled with

Alle namen, fabrikantnamen, merk- en productaanduidingen vallen onder speciale handelsmerkrechten en zijn handelsmerken van de fabrikant en/of gedeponeerde merken van hun respectieve eigenaars. Alle gegevens zijn vrijblijvend. Onder voorbehoud van technische wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving.


NEC Multisync EA221WMe NEC Displays - Bescherming van het milieu en uw investeringen! Klimaatverandering, bescherming van het milieu en de verantwoordelijkheid van

Er zijn al NEC MultiSync® 90-serie modellen leverbaar zonder standaard. Bovendien, worden NEC Public Displays al geleverd met een energiezuinige voorinstelling van 500 cd/m2.

EPEAT™ is een milieubescherming zegel systeem desktop computers, notebooks en monitors test op 51 milieucriteria, zoals energieverbruik en energie-efficiëntie, duurzaamheid product, het gebruik van giftige stoffen, recycling, verpakking en de certificering van corporate performance volgens ISO 14001. Het merendeel van de NEC desktop LCD displays hebben de EPEAT™ Silver certificering, die in aanvulling op de 23 verplichte criteria ook overeenstemming met 14 optionele eisen.

De Zweedse TCO organisatie is de Europese voorloper in de ergonomie standaards. Met een veelheid van ergonomische functies en technologieën. Met de nieuwste TCO’03 en TCO’06 normen, recycling richtlijnen, specificaties voor maximaal stroomverbruik, het gebruik van de juiste chemische stoffen en de emissie van magnetische en elektrische velden conformeert NEC zich altijd aan de nieuwste normen. NEC is daarom de ergonomische trendsetter op de markt.

Onlangs kreeg de eerste NEC LCD display de hoogste onderscheiding voor bijzonder milieuvriendelijke producten van de Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency): de EPEAT Gold-certificering. Met NEC Display Solutions investeert u in een ‘groene’ toekomst. En, tegelijkertijd, profiteert u van innovatieve energiebesparende functies, milieuvriendelijke materialen, grotere product levensverwachting en dus een lagere total cost of ownership.

zowel bedrijven als particulieren voor hun effecten op het mondiale ecologische evenwicht zijn belangrijke sociale kwesties. IT-gebruikers maken steeds meer ‘groene’ beslissingen en de vraag naar meer milieuvriendelijke informatie technologie is in opkomst.

Lager stroomverbruik alleen is niet genoeg. Energie-efficiëntie, betere recycling, het vermijden van het gebruik van giftige stoffen in het productieproces en een milieubewuste bedrijfsfilosofie zijn centrale aspecten bij NEC Display Solutions. Met de slimme energiebesparende functies van NEC Display Solutions producten zijn goed voor voor gebruikers én voor het milieu. NEC beeldschermen en projectoren, met geïntegreerde Eco Mode, beperken het sroomgebruik. Dit zorgt er ook voor dat de levensduur verlengd wordt, met name van de projector lampen. Vervolgens brengen de automatische power-off, de standbymodus en intelligente power management de milieu belasting van het en de operationele kosten verder omlaag, Met de Ambilight functie en de geïntegreerde omgevingslichtsensor, past de NEC MultiSync® 90-serie automatisch de helderheid van het scherm aan, aan de helderheid van de omgeving. De meesten bedrijvenb eworstelen er nog mee of moeten er nog aan beginnen: de CO2-footprint. Het berekenen van de CO2-uitstoot is een eerste vereiste om de uitstoot terug te dringen en daarmee kosten te verlagen. Ook klanten vragen echter steeds vaker om een footprint. Verpakking en verzendkosten zijn geminimaliseerd op NEC Display Solutions ter vermindering van de CO2 voetafdruk. Kleinere verpakking draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot van ongeveer 35%.

Art.nr: 1744137

NEC Displays Bescherming van het milieu en uw investeringen! 26

SMB Access magazine


Goede marketing is nog geen beter milieu!

Xerox Phaser 8560 printer “To us, sustainable development is a race with no finish line. It requires leadership that sets high expectations and clear direction, and innovation that constantly pushes the frontier of what is possible”, is een uitspraak van Anne Mulcahy, Chairman en CEO van Xerox. Deze race is voor Xerox in1991 begonnen met het “Waste-free products manufactured in waste-free factories to enable waste-free customer workplaces” programma. In dit kader zijn alle fabrieken van Xerox al sinds 1997 (eerder kon niet) ISO 14001 gecertificeerd.

Een printer op de markt brengen die heel milieu vriendelijk lijkt, bijvoorbeeld omdat hij heel weinig energie gebruikt, is marketing technisch interessant. Maar aan het milieu wordt waarschijnlijk weinig bijgedragen als niet het hele milieubeleid van de fabrikant daarop is afgestemd. Maar als wij ons dan toch tot het product beperken dan moeten we dat wel doen voor de gehele product life cycle, van ontwerp tot recycling. Denk daarbij aan gebruik van energie, uitstoot van gevaarlijke stoffen en restafval bij de productie, tijdens het gebruik en als gevolg van de recycling van de printer en niet te vergeten de supplies. 1991 was ook het jaar dat de eerste Solid Ink Phaser printer werd geïntroduceerd. Uniek was het grote kleurbereik, de consistente kwaliteit, de mogelijkheid om op vrijwel iedere papiersoort te printen, de stabiele werking, de eenvoud van de vaste inkt blokjes en opmerkelijk weinig afval. Al deze eigenschappen zijn gebleven, maar daar zijn er nog een aantal andere bijgekomen. Solid ink printers verbruikten oorspronkelijk relatief veel stroom, de nieuwste Solid Ink printers voldoen aan de nieuwste 2007 Energy Star eisen. De inkt blokjes werden oorspronkelijk van wax (vetkrijtachtig) gemaakt, inmiddels is dat van een harsachtig materiaal waarvan het productie proces nog eenvoudiger is geworden en nog minder energie vraagt.

Vervuilende stoffen zijn daarbij niet nodig en de blokjes zijn absoluut gifvrij en biologisch afbreekbaar. Een solid ink printer bevat beduidend minder onderdelen dan een kleurenlaserprinter. Het produceren vraagt daarom minder inspanning en het recyclen is eenvoudiger. De gebruikte onderdelen zijn gemiddeld ook groter dan in een laserprinter en daarom eenvoudiger te recyclen. Omdat de blokjes helemaal opgeprint worden, er is geen cassette of iets dergelijks nodig, is er vrijwel geen afval tijdens het gebruik. Ook zijn er secundaire invloeden, omdat de blokjes ook verpakt weinig ruimte innemen is er ook minder vervoerscapaciteit nodig, minder vrachtauto’s, vliegtuigen en boten. Ozon is iets wat ontstaat bij hoge elektrische spanningen, er is meer dan duizend volt voor nodig. In een solid ink printer komt de spanning nergens boven de 220V netspanning, ozon kan dus nooit ontstaan. Er is de laatste tijd veel te doen om “fijnstof ”, het gaat om stof met deeltjes onder de 2,5 micrometer. Zeker is dat dit stof van bepaalde samenstelling, zoals roet met polycyclische aromatische koolwaterstoffen gevaarlijk is voor de gezondheid, het verkeer is daarvan een beruchte bron.

Veel eindgebruikers hebben angst voor laserprinters omdat er bronnen zijn die laserprinters als mogelijke bron van fijnstof aanmerken. De kwaliteit van de meeste bronnen is discutabel en over de interpretatie van de resultaten van de wel betrouwbare bronnen valt te discussiëren, maar feit blijft dat er eindgebruikers zijn met die angst. Een Solid Ink printer gebruikt geen toner en er kunnen ook geen druppeltjes vloeistof in de lucht blijven zweven, de ideale oplossing om deze angst weg te nemen. Meer informatie is te vinden op de Xerox website

Xerox Phaser 8560 • • • • • • • • • • •

Printen, scannen, kopieren, faxen Printsnelheid 22 ppm (A4); kopieersnelheid 22 kpm (A4) Printresolutie tot 1200 x 600 dpi 9600 x 9600 dpi kleurenscanner (geïnterpoleerd) Super G3 fax met back-up van beeldgegevens Eerste kopie in 9 seconden of minder Energieverbruik slechts 3 W in standby mode Geen wachttijd dankzij Quick First-Print technologieën Automatisch dubbelzijdig printen 35-vel ADF All-in-One cartridge voor onderhoudsvrije werking

Artikelnr: 1336064

Solid ink kleurenprinter September 2009

27


Sneller en stabieler

Microsoft® Windows 7 Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 7, is sneller en stabieler. Daarnaast is Microsoft Windows 7 voorzien van een ingebouwde Windows XP-modus (vanaf de professional versie).

De officiële lanceerdatum van Windows 7 is vastgesteld op 22 oktober. Om te voorkomen dat uw klanten massaal gaan wachten tot die datum, heeft Microsoft voor een oplossing gezorgd met upgrade vouchers. Alle Windows Vista pakketten Premium en hoger zijn inclusief de Windows 7 upgrade voucher verkrijgbaar. Met deze voucher kan de eindgebruiker gratis upgraden naar Windows 7 bij de lancering. Nieuwe functies Windows 7 is vernieuwend en sneller dan vorige versies. Microsoft heeft nieuwe functies toegevoegd om dit te kunnen bereiken. De belangrijkste vernieuwingen: e nu Upgrad

BranchCache zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de benodigde downloadtijd van bestanden over het netwerk. Windows 7 geeft mobiele gebruikers toegang tot collectieve netwerken zonder een VPN nodig te hebben. In Windows 7 kunt u uw meestgebruikte bestanden voortaan pinpointen, waardoor ze makkelijk en snel te vinden zijn. Windows 7 zorgt voor een snelle en veilige verbinding met de beschikbare draadloze netwerken.

De taakbalk onderaan het scherm is gewijzigd. Hij is groter geworden en programma’s kunnen erin worden verankerd. Ook krijgt u een miniatuurversie te zien van de programma’s in de taakbalk. Microsoft wil het met sneltoetsen en muisbewegingen makkelijker maken om te wisselen tussen vensters. Het is mogelijk om oudere applicaties op Windows 7 te draaien. Tech Data biedt per 26 juni 2009 upgradeprogramma’s aan. Dit houdt in dat u nu een nieuwe desktop of notebook aan kunt schaffen en dat u na de lanceerdatum (22 oktober 2009) Windows 7 ontvangt. Uw systeem blijft zo voorzien van het laatste OS.

Tech Data raadt legitieme Microsoft® software aan

De verschillende versies

15%g

Home Premium, de standaard sku voor thuisgebruikers en kleine bedrijven.

kortin

Ultimate, de beste sku voor technisch geïnteresseerden. Professional, voor bedrijven die zich bevinden in de kleine tot middelgrote markt die behoefte hebben aan networking, backup en beveiliging voor meerder PC’s en/of servers. Enterprise voorziet u van geavanceerde data-beveiliging & toegang tot uw informatie. Dit product is uitermate geschikt voor bedrijven die IT zien als hun onderdeel van hun business-strategie. Alleen verkrijgbaar in Volume Licensing.

Which Windows 7 is best for you? ®

HOME PREMIUM

PROFESSIONAL

ULTIMATE

Makes thhe th thin ings gs you ddoo evver e y da dayy ea easi sier er w witithh improved deskt ktop op nnav avig igation. Fast Fa ster st er aand nd eas a ier to launch prograams aand nd find the docu cume ment ntss yo y u us usee most often. Make your we webb ex expe peririen ence ce fas aste t r, eeas te asie ierr an andd sa safe ferr th t an ever with Int nter erne nett Explorer 8. ®

Eaasy to cr Easy crea eate ea te a hhom ome network and connect yo your ur PPCs C to a prrin inte terr wiith H Hom omeGroup.

5.09

Watch many of your ur fav avor orititee TV ssho hows ws for fre reee whhen e aand nd w whe here you want wi with th IInt nter erne n t TV.

1

Run maany W Win indo dows ws XP pr prod oduc uctitivi vity ty aapp pplications in Windows ws XXP Modee.2 ®

®

Connect to company networks easi sily ly aand nd m mor oree se secu cure rely ly withh Do Doma main ain JJoi oin. n. Recover your data easi s ly w witithh au auto toma matiticc baack ckup up to yo y ur home or business neetw twor ork. k Help protect your data on your PC and portable storage devices es aga gain inst st llos osss or the heft ft w witith th Bi BitL tLoc ocke ker™ r™.. Work in the language of your choice or switch betw weeen an anyy of tthi hirt hi rtyrt y-fifive languages. y1 IIntern ternet e acces et cesss re requir q ed. Fre quir Freee In Intern tern ernet et TTV V conten conten ntentt va varies ries by geog eograph raphy. raph y. Some con c tent may require i add additio itio ional nal al fees eees. 2 RRequir qui es downl down w oad o off Windo indd ws XP XP Mo Mode de (whic h h runs runs on Window Window n s 7 Prof ro essi e onal al or Wind indows ows ws 7 Ultima Ultima timate) te)) and nd virt virtuali ualizati uali zatt on ttechnolog zati logy such as Windows Virtua rtuall PC. PC. Custo Custoomers can dow d nloa o d Window Windowss XP Mod Modee and an Windows Virtual PC free-of-charge from www.windows.com/business/downloads when available.

SMB Access magazine

28

10.1875”


D-Link. Real World Networking

D-Link levert wereldwijd meer Smart Switches aan bedrijven dan welke andere netwerkvendor*. Geen wonder, als u bedenkt dat D-Link denkt op maat van de bedrijven die onze producten gebruiken.

draadloos LAN van de volgende generatie, eenvoudig gebruik van draadloze apparaten op alle mogelijke locaties, en centraal beheer van veilige draadloze mobiliteit en beleidshandhaving.

(*Bron Gartner)

D-Link Power over Ehthernet Solutions (PoE) Als netwerkvendor levert D-Link een groot assortiment aan Power over Ethernet (PoE) switches. Deze reeks producten bieden u de oplossing als het gaat om VOIP, Access Points als mede IPcamera’s aan te sturen. Via de Graphical Interface van onze switches blijft alles beheersbaar. Dit op basis van 10/100 Mbit alsmede op basis van Gigabit. Instapmodel De DES-1228P switch is een uiterst hoogwaardige managed Layer 2 switch die een perfecte oplossing biedt voor werkgroepen en afdelingen. Deze switch is een ideale beheersbare instapoplossing voor startende MKB of voor bestaande bedrijven die op zoek zijn naar een beheersbare

• Power over Ethernet (PoE), schaalbare uitbreiding via de 5Gbps HDMI-poorten • 4 SFP-slots voor glasvezelverbindingen • Maximale netwerkbeveiliging • Granulaire bandbreedteregeling • Geavanceerde functies voor netwerkbeheer

Dit alles zorgt ervoor dat MKB-bedrijven met deze switch beschikken over een flexibele, geavanceerde en betaalbare oplossing voor het implementeren van Gigabit-verbindingen naar de desktop of een bedrijfsbrede netwerk-backbone. High-end De DWS-3024 is een draadloze Unified Access switch die geoptimaliseerd is voor draadloze netwerken in bedrijfsomgevingen. Met dit apparaat kunnen organisaties krachtige, veilige, controleerbare, schaalbare en gebundelde bedrade/

oplossing voor desktops. Deze switch voorziet 4 Gigabit uplinks om een verbinding tot stand te brengen met een Gigabit backbone of servers. Gigabit switches voor het MKB De DGS-3100-24P/48P maakt deel uit van de serie stapelbare Gigabit-switches die D-Link met een zeer gunstige prijs-/prestatieverhouding aanbiedt voor netwerkbeheer. Hoewel het hier switches betreft die als instapmodel worden geclassificeerd, zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid: September 2009

D-Link Training en survey Om de juiste oplossing te bieden naar uw klanten, kan D-Link u hierbij helpen. Heeft u een wireless project maar niet de juiste middelen om een site survey te doen, belt u dan met DLink op telefoonnummer 010-8080038 en maak een afspraak. Ook op gebied van trainingen is D-Link daar voor u. Verkoopt u D-Link SMBproducten, maar wilt u dieper op deze producten ingaan, D-Link helpt u graag om dit educatieve stuk in te vullen voor u en uw bedrijf. Zo wordt u als reseller in staat gesteld nog beter uw klanten van dienst te zijn.

D-Link Partner Portaal D-Link lanceerde het Partner Portaal voor Resellers. Als geregistreerde partner beschikt u over exclusieve informatie en middelen. Registreer u vandaag nog op portal.dlinkpartnerplus.com en krijg meteen toegang tot deze content, waaronder een Wireless Calculator, Emulators om u vertrouwd te maken met onze GUI van de Netdefend Firewalls, DGS-3100series, voorbeelden van configs voor een snelle start en natuurlijk de vergelijkingstabel om de D-Link producten naast andere netwerkvendoren te plaatsen. Reden genoeg om u vandaag nog aan te melden!

draadloze LAN-switches installeren. Met Power over Ethernet (PoE), combo SFP en ondersteuning van Redundant Power Supply (RPS) betekent deze draadloze Unified Access switch voor bedrijven een gemakkelijke upgrade naar 802.11n 29


performance, mobility & design

De opmars van VAIO in de zakelijke markt lijkt niet te stoppen. Voor alle segmenten is er een geschikte VAIO. Performance, mobility & design. Dat is VAIO in drie woorden.

Onderscheiden met VAIO VAIO notebooks zien er strak, stijlvol en eigentijds uit. Een design voor iemand die zich wil onderscheiden. Met een VAIO straalt u klasse, kwaliteit en professionaliteit uit. VAIO is betrouwbaar VAIO is gemaakt van duurzame materialen zoals koolstofvezel en magnesium. Een uiterst ingenieus isolatietoetsenbord maakt het notebook spatwaterdicht. Bepaalde modellen hebben zelfs een extra duurzame beschermende laag om het scherm krasvrij te houden. De business notebooks zijn daarnaast ook nog eens uitgerust met G-Sensor速 HDD Shock Protection. Deze technologie beschermt de harde schijf tegen harde stoten. Standaard heeft uw klant een garantie van

2 jaar op VAIO notebooks. Een hele geruststelling, mocht er toch iets mis gaan. VAIO is veilig en gemakkelijk Uw klant moet er ook niet aan denken om de gegevens van het bedrijf of de klanten kwijt te raken? Daarom gebruikt VAIO technieken om schade te voorkomen en de bedrijfsgegevens te beschermen tegen diefstal.

Perfect beeldscherm Het beeldscherm van VAIO zorgt voor weinig reflectie en vloeiende beelden. Hierdoor raken de ogen minder snel vermoeid en kan men langer doorwerken. De kleuren worden ook perfect weergegeven. Proefafdrukken zijn niet langer nodig, het scherm laat de kleuren zien zoals ze echt zijn. Door de hoge resoluties is ook de weergave van details sterk verbeterd. Een groter, extern scherm is geen vereiste meer.

Milieuvriendelijk Net als alle andere Sony producten worden ook VAIO notebooks gefabriceerd volgens strenge milieu richtlijnen. Al deze richtlijnen zijn erop gericht om de impact op het milieu tijdens alle processen te meten en te beperken tot een minimum.

Belangrijke en onderscheidende kenmerken Door zijn slanke design neemt de VAIO aanzienlijk minder ruimte in beslag. U neemt uw VAIO makkelijk overal mee naartoe. Door het gebruik van materialen als magnesium, koolstofvezel en aluminium is de VAIO notebook erg licht. U ben hierdoor zeer mobiel. Enkele zakelijke modellen zijn uitgerust met ge誰ntegreerd mobiel internet (VAIO everywair). Hiermee kunt u overal op internet. Het keyboard van VAIO is niet alleen mooi om te zien, het werkt bovendien ook erg prettig. Het design biedt meer ruimte voor uw vingers. Het beeldscherm zorgt voor weinig reflectie en vloeiende beelden. Hierdoor raken uw ogen minder snel vermoeid en kunt u langer doorwerken. De verhoogde handpalmsteun biedt u meer comfort tijdens uw werk. Hierdoor krijgt u minder snel last van vermoeide handen. VAIO notebooks zijn een perfecte combinatie van stijl en prestaties. Het design is uniek en stelt u in staat een notebook te kiezen dat bij u past. 30

SMB Access magazine


Smart Switches voor Slimme MKB oplossingen

Netgear ProSafe® Switches Netgear heeft de SmartSwitch uitgevonden en flink doorontwikkeld tot een onmisbaar component in ieder MKB-netwerk. Deze betaalbare smart switches zijn geschikt voor iedere werkomgeving tot 100 werkplekken. Via de eenvoudige webinterface kunt u smart switches eenvoudig configureren en beheren.

Quality of Service Het prioriseren van data, voice of video is te regelen dankzij de integratie van Quality of Service, kortweg QoS. Het opzetten van een trunk of VLAN gaat via dezelfde webinterface. Daarnaast kunt u ook eenvoudig de prestaties monitoren met SNMP.

SoHo (1-20 gebruikers) • ProSafe® Smart Switches • ProSafe® Unmanaged Switches

Alle mogelijke instellingen kunt u doen door in te loggen op de webinterface van de switch. Hierbij is te denken aan snelheidsbeperkingen per gebruiker, beveiliging, etc. De smart switches worden geleverd met een out-of-the-box basisconfiguratie, waardoor ze Plug & Play zijn. Power over Ethernet Ook het gebruik van Power over Ethernet (PoE) is een must have voor iedere VoIP- of IP-cameraomgeving, waarbij de VoIP-toestellen en camera’s hun stroom kunnen krijgen via de netwerkkabel. Ook de Netgear Accesspoints kunnen hun voeding via PoE krijgen, waardoor u accesspoints kunt plaatsen op nagenoeg iedere plek.

Small Business (20-100 gebruikers) • ProSafe® Advances Smart Switches • ProSafe® Smart Switches • ProSafe® Unmanaged Switches Middelgrote bedrijven (100-250 gebruikers) • ProSafe® Managed Switches • ProSafe® Advanced Smart Switches

Stackable Smart Switch Naast Power over Ethernet en de al eerder genoemde mogelijkheden zijn er ook Stackable oplossingen te krijgen in dit segment switches. Een Stackable smart switch beschikt naast alle standaardpoorten over een stackpoort aan de achterzijde. Door meerdere Stackable Smart Switches aan elkaar te koppelen creëert u extra zekerheid en schaalbaarheid. Daar komt bij dat alle aan elkaar gekoppelde switches als zijnde 1 switch te beheren en te monitoren zijn.

Voordelen Zeer eenvoudig webbeheer Veiligheid: toegangscontrole laptop/Mac Volledig levenslange garantie Altijd zeer scherp geprijsd.

SmartSwitches voor uw bedrijf SoHo (1-20 gebruikers)

Small Business (20-100 gebruikers)

Netgear ProSafe® 5 poorts Gigaswitch

Netgear ProSafe® 8 poorts Gigabit Desktop Switch

Netgear ProSafe® 8 poorts Gigabit Smart Switch

Netgear ProSafe® 16 poorts Gigabit Desktop Switch

• 5 x 100/1000 Mbps Autosensing poorten • Auto-Uplink • Full en half duplex • 8.000 MAC adressen • Store-and-Forward mode • Stevige en compacte metalen behuizing • Externe voeding • levenslange garantie

• 8 x 100/1000 Mbps Autosensing poorten • Auto-Uplink • Full en half duplex • 8.000 MAC adressen • Store-and-Forward mode • Stevige en compacte metalen behuizing • Externe voeding • levenslange garantie

• Max. overdrachtssnelheid 1 Gigabit per seconde • Switch type Managed • aantal poorten 8 • Full-duplex • Data-overdrachtssnelheid 10/100/1000 Mbit/s

• 16 x 100/1000 Mbps Autosensing poorten • Auto-Uplink • Full en half duplex • 8.000 MAC adressen • Bandbreedte: 32 Gbps • Store-and-Forward mode • Stevige en compacte metalen behuizing • Externe voeding • levenslange garantie

Partnummer: GS105

Partnummer: GS108GE

September 2009

Partnummer: GS108T-100EUS

Partnummer: GS116GE 31


Investeer in een slim en betrouwbaar network

Netgear ProSafe® Switches: Advanced Smart Switches Inmiddels wordt er steeds meer verlangd van uw netwerk en neemt de vraag naar geavanceerde oplossingen toe. Daarom heeft Netgear een andere klasse switches gelanceerd, de Advanced Smart Switch. In deze serie zitten typische mogelijkheden voor high-end L2/L3-switches zonder de kosten en complexiteit hiervan. Een paar voorbeelden:

Static Routing In de GS7xxTR-modellen zit de optie tot het ingeven van 32 statische routes waardoor u op de switch al de route van poort a naar poort b of van VLAN1 naar VLAN2 kunt bepalen. Hierdoor ontlast u uw router/firewall zodat deze kan doen waarvoor hij is ontworpen, namelijk beveiligen. Advanced Quality of Service Met diverse Advanced Smart Switches kunt

u data prioriseren op diverse niveau’s. U kunt kiezen voor een scheiding van type verkeer (data, video, enz.) tot het prioriseren van bepaalde TCP/UDP-poorten, waardoor u webaccess bijvoorbeeld voorrang kunt geven boven FTP-verkeer.

naged switch. Naast het feit dat u een stack met bijvoorbeeld 6 switches als 1 kunt benaderen en beheren, zijn er nog diverse andere mogelijkheden, zoals: • Automatic Unit Replacement: als 1 unit defect raakt dan plaatst u een nieuwe terug en deze krijgt automatisch alle instellingen terug. • High Bandwith Stack: de verbinding tussen de switches is zo snel dat dit geen bottleneck meer is als er bijvoorbeeld veel data van switch 1 naar switch 3 wordt gestuurd. • Fail Safe/Redundant: valt er 1 switch uit dan hebben de overige switches er geen last van en kunnen dus gewoon blijven werken. • Remote port mirroring: monitor vanaf 1 poort de gehele stack.

Voordelen Beste veiligheid Beste QoS

Stackable – high end voordelen Netgear geeft met de GS7xxTS modellen de mogelijkheid om met een Advanced Smart Switch alle voordelen te genieten van een high end ma-

Zeer eenvoudig webbeheer Volledig levenslange garantie

Advanced Smart Switches voor uw bedrijf Small Business (20-100 gebruikers)

Middelgrote bedrijven (100-250 gebruikers)

Netgear ProSafe 16-poorts Gigabit Smart Switch met 2 SFP sloten

Netgear ProSafe 24-poorts Gigabit Smart Switch met 2 SFP sloten

Netgear ProSafe 24-poorts Gigabit Smart Switch met 2 SFP sloten

Netgear ProSafe 48-poorts Gigabit Smart Switch met 4 SFP sloten

• 16 x 10/100/1000 Mbps Autosensing poorten • 2 sloten voor optionele SFP-module • Bandbreedte: 32 Gbps • 8.000 MAC adressen • 19” Rack-mount kit • levenslange garantie

• 24 x 10/100/1000 Mbps Autosensing poorten • 2 sloten voor optionele SFP-module • Bandbreedte: 48 Gbps • 8.000 MAC adressen • 19” Rack-mount kit • levenslange garantie

• 24 x 10/100/1000 Mbps Autosensing poorten • 2 sloten voor optionele SFP-module • Bandbreedte: 48 Gbps • 8.000 MAC adressen • 19” Rack-mount kit • levenslange garantie

• 48 x 10/100/1000 Mbps Autosensing poorten • 4 sloten voor optionele SFPmodule (AGM731F-AGM732F) • Bandbreedte: 48 Gbps • 8.000 MAC adressen • 19” Rack-mount kit • levenslange garantie

Partnummer: GS716TEU

Partnummer: GS724TEU

Partnummer: GS724AT-EUS100

Partnummer: GS748AT-100EUS

Smart Manageable Gigabit Switches voor uw bedrijf Middelgrote bedrijven (100-250 gebruikers) Netgear ProSafe® 24-poorts Gigabit Smart Switches met statische routering • Verificatie 802.1x, Vlan ‘gast’, verificatie ACL’s IP

• Prioritisation niveau 4 (ports TCP/UDP) • VLAN ‘stem’ automatisch voor IP telefoons • Rapid Spanning Tree • LLDP-protocol • Multicast IGMP v2 en IGMP Querier • Routing binnen Vlans • Routing tussen de subnetwerken • Tot 32 enkelvoudige stat. routes Partnummer: GS724TR

32

Nergear ProSafe® 48-poorts Gigabit switch (static routing) • RJ-45 Connectors voor 10BASE-T, 100BASE-TX, en 1000BASE-T (Auto Uplink™ op alle poorten): 48 poorten

• Small form-factor pluggable (SFP) modules voor fiber Gigabit Ethernet interfaces: 4 slots • RS-232 Console Port Partnummer: GSM7248R

SMB Access magazine


ReadyNAS, de storage oplossing vanaf twee gebruikers De ReadyNAS-serie kenmerkt zich door een zeer goede garantie, eenvoud in gebruik en zeer krachtige performance, mede dankzij snelle SATA-Harddisken en Gibabit LAN.

Netgear ReadyNAS® Duo

Netgear ReadyNAS® NVx

Home media server voor digitale

Meer capaciteit en een hogere

Nieuwe ReadyNAS® 3200 productlijn

media die je nog eens wilt terugzien

snelheid

12-Bay 19”Rackmountable (2U) NAS

De ReadyNAS DUO kan beter een Home Media Server genoemd worden. Deze 2-Bay NAS wordt standaard geleverd met 1 harddisk van 500, 750 of 1000 GB. De 2e (lege) harddisk kan voorzien worden van een 2e optionele harddisk om uw data veilig op te slaan. Dankzij intelligente mogelijkheden kunt u in een handomdraai foto’s, video’s en muziek delen met andere netwerkgebruikers. Ook kunt u eenvoudig uw digitale content streamen naar uw televisie of stereo-installatie dankzij de ondersteuning voor SMB Shares en UPnP AV.

De ReadyNAS NVx serie doet een schepje bovenop de specificaties van de ReadyNAS DUO. U beschikt over de mogelijkheid tot het plaatsen van maximaal 4 harddisks in RAID5 met een maximale capaciteit van 4TB; naast alle entertainmentmogelijkheden om eenvoudig en snel de capaciteit te verhogen, dit gebeurt dankzij de unieke werking van X-RAID. Ook het implementeren van een ReadyNAS NVx in een Active Directory omgeving kan snel gerealiseerd worden, zodat u gebruik kunt maken van de al aanwezige gebruikersrechten in uw netwerk. De NVx serie ondersteunt ook iSCSY.

Netgear heeft aan de succesvolle ReadyNAS serie een nieuwe lijn toegevoegd, de ReadyNAS 3200 serie. Dankzij de mogelijkheid tot het plaatsen van 12 hardeschijven kunt u tot 24Tb aan bruto opslag creëren.

Op de ReadyNAS Duo serie krijgt u 3 jaar garantie.

ReadyNAS® Duo voor uw bedrijf: • RND2000 (Lege barebone) • RND2150-100ISS (inclusief: 1x 500GB Hardisks; 500GB) • RND2175-100ISS (inclusief: 1x 750GB Hardisks; 750GB)

Op de ReadyNAS NVx serie krijgt u 5 jaar garantie.

ReadyNAS® NVx voor uw bedrijf: • RNDX4210 (inclusief: 2TB Harddisk • RNDX4250 (inclusief 1TB Harddisk) • RNDX4410 (inclusief 4TB Harddisk) • RNR4410 (inclusief 2TB Harddisk) • RNR4450 (inclusief 2TB harddisk) • RNR4475

Op de ReadyNas 3200 serie krijgt u 5 jaar garantie

ReadyNAS 3200® voor uw bedrijf: • RN12P0610 (inclusief: 6TB Harddisk) • RN12P1210 (inclusief: 12TB Harddisk) • RN12P1220 (inclusief: 24TB Harddisk)

SoHo (1-20 gebruikers) • Desktop ReadyNAS® Duo • Desktop ReadyNAS® NVx • Desktop ReadyNAS® 3200 Pioneer Edition Small Business (20-100 gebruikers) • Desktop ReadyNAS® NV+ • Desktop ReadyNAS® Pro

(inclusief 3TB Harddisk)

Middelgrote bedrijven (100-250 gebruikers) • Desktop ReadyNAS® Pro

September 2009

33


Bent u op zoek naar een product in perfecte staat tegen een speciale prijs?

Nieuwe verkoopkansen vanaf 1 september bij Tech Data Wat houdt dit in? Producten waarvan de verpakkingen licht beschadigd zijn, worden gecontroleerd in ons logistiek centrum in Aalst. Deze nieuwe producten met alleen een deuk in de doos, bieden wij u aan tegen een speciale superaantrekkelijke prijs! Elke week bieden we u een nieuwe lijst aan. TIP Zeker als u configuraties aanbiedt aan uw klanten, controleer dan regelmatig de Bad Box-lijst. En reageer snel, want wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor vragen kun u contact opnemen met uw sales contactpersoon.

Uw voordelen: • Producten zijn nagekeken en in perfecte staat bevonden • Producten genieten nog van de volledige leveranciersgarantie • Elke ochtend kunt u de nieuwe lijst met Bad Box-producten en prijzen raadplegen op de Tech Data website • Deze lijst wordt dagelijks aangepast met de actuele stocksituatie van de Bad Box-producten • Dé kans om producten aan te kopen tegen een werkelijk superspeciale prijs. Prijzen blijven een week geldig.

Kortom, een nieuwe verkoopkans voor u die u meer marge oplevert!

Belangrijk: • De algemene Tech Data verkoopvoorwaarden (leverings- en betalingsvoorwaarden) zijn uiteraard ook van toepassing voor Bad Box-orders. • Bovendien gelden voor Bad Box-orders volgende specifieke verkoopsvoorwaarden: - Bad Box-orders moeten verstuurd worden naar: badbox@techdata.nl - Aanbod is geldig zolang de voorraad strekt: - Bad Box-orders worden als een aparte bestelling behandeld. De standaard transportkosten zullen hierop toegepast worden. - Goederen worden niet teruggenomen, ook niet om commerciële redenen. 34

SMB Access magazine


Tech Data nu de grootste distributeur van projectorlampen Als vooraanstaand distributeur van IT- en AV-producten in Nederland kondigt Tech Data de introductie van Hotlamps aan. Hotlamps is in 2004 begonnen met de verkoop van projectorlampen aan resellers en is de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot het grootste bedrijf in Europa waar uitsluitend projectorlampen worden verkocht.

Waarom u voor ons moet kiezen voor de levering van uw lampen? Wij bieden de laagste prijzen op de markt Wij hebben de grootste voorraad lampen in Europa Wij kunnen voor de meeste merken originele en alternatieve lampen leveren Wij kunnen binnen 24 uur leveren aan elke locatie in Europa Onze leveringsvoorwaarden zijn zeer gunstig Wij bieden een gratis ‘recycling van lampen’ service

De reseller krijgt hierdoor toegang tot de grootste voorraad projectielampen in Europa. Het bedrijf levert het breedste scala van projectorlampen voor alle merken projectors. Hotlamps is een onderdeel van de Tech Data Group en heeft zich nu ook gevestigd in Nederland. Hotlamps levert resellers dé oplossing voor het aloude probleem dat bij noodzakelijke vervanging van de projectorlamp eerst uitgezocht moet worden welke projectorlamp nodig is en dat er daarna uitgezocht moet worden waar deze verkrijgbaar is. Door gebruik van de Hotlamps-configurator wordt dit probleem weggenomen. De Hotlamps-configurator is extreem gebruiksvriendelijk. De voorraad van Hotlamps is beschikbaar voor alle klanten van Tech Data. Bestellen begint door een bezoek te brengen aan www.hotlamps.nl en gebruik te maken van hun InTouch log-in. Tevens is de Hotlampsconfigurator op te starten als ze zijn ingelogd op InTouch. Milieubeleid Projectorlampen moeten met zorg behandeld worden bij de installatie, verwijdering en ook bij de afvoer ervan. Ze bevatten een aantal schadelijke chemische materialen in het glas. Kwik is één van deze schadelijke materialen. Hotlamps vindt dat het de belangrijke verantwoordelijkheid heeft om ervoor te zorgen dat alle gebruikte lampen op een milieuvriendelijke manier verwerkt worden. Daarom hebben wij een lamprecyclingdienst ontwikkeld exclusief voor onze klanten. Hotlamps biedt een gratis lamprecyclingdienst voor klanten. De service bestaat eruit dat dealers en eindgebruikers hun oude gebruikte lampen kunnen opsturen (in de originele lampverpakking) en Hotlamps zal dan voor de verwerking zorgen conform aan de WEE- en milieunormen. Onze klanten kunnen gebruik maken van deze gratis service als een toegevoegde waarde bij hun verkoop van projectorlampen.

35


Good ReadyNAS DUO 2 drive-bays Voor maximaal 2 x 2TB = 4TB bruto opslagcapaciteit

Best

Better ReadyNAS NV+ 4 drive-bays Voor maximaal 4x2TB = 8TB bruto opslagcapaciteit

ReadyNAS PRO 6 drive-bays > 830mbit/sec lees-en schrijfsnelheid. Voor maximaal 6x2TB = 12 TB bruto opslagcapaciteit 2 x gigabit ethernet. Ook verkrijgbaar in een aantrekkelijk geprijsde Pioneer Edition zonder disks en zakelijke features

Even better ReadyNAS NVX 4 drive-bays, >575mbit/sec lees- en schrijfsnelheid Voor maximaal 4 x 2TB = 8TB bruto opslagcapaciteit, 2 x gigabit ethernet.

NETGEAR ReadyNAS: Snelle en betrouwbare netwerk-opslag voor zakelijk en privé ReadyNAS zorgt voor het veilig bewaren en delen van uw digitale leven: foto’s, video, muziek en data • sluit aan op een (gigabit) ethernetpoort van uw router en krijg meteen veilige toegang vanaf uw PC’s, MAC’s, netwerk of internet • stream audio en video naar computers en afspeel-apparatuur • deel foto’s vanaf de ReadyNAS over het internet met een paar muiskliks • verwissel of verhoog de opslag capaciteit terwijl het apparaat aan staat met XRAID of XRAID2 techonologie • bewezen veilig, betrouwbaar platform met supersnelle gigabit netwerk aansluiting • ingebouwde uPNP of ReadyDLNA aansluitservice voor Windows-, en Mac computers, Squeezebox, iTunes, MusicPal, SONOS, DLNA apparaten • automatisch zelfstandig files downloaden met ingebouwde officiele Bittorrent software • vanaf 3 jaar garantie, ook op de eventueel meegeleverde harddisks • Bediening via veilige HTTPS web interface (ook remote), DHCP/HTTP/HTTPS/FTP-server, fotoserver, webserver, fileserver • ReadyNAS Vault: maak een extra backup van uw NAS-data naar uw eigen internet-kluis • Bestanden veilig benaderbaar via internet (WebDAV of ReadyNAS Remote) • Geïntegreerde backupsoftware, RSYNC, scheduled on/off • Zeer energiezuinig • Performance is afhankelijk van instellingen en andere apparatuur in uw netwerk • Zie voor alle details, tips, compatible harddisks, actieve community en add-ons http://www.readynas.com

SMB Magazine 1 2009  

SMB Magazine 1 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you