Page 1


PROGRAMACIÓ. GENER 2014

MARÇ 2014

Divendres 3

Dissabte 1

Dissabte 11

Diumenge 9

CONCERT D’ANY NOU Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx

PETIT PIERRE Bambalina teatre AL COMPÀS DE LA MÚSICA ESPANYOLA Societat Musical Nova d’Alcoi

‘MUSICAL DE MUSICALES’ I ‘MORS IN VITA’ Ballet Inma Cortés

Diumenge 16

PI DE LA SERRA Presenta: Quicolabora

Diumenge 12

DEPENDENTS A ESCENA Gala

Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx

Dimarts 18

GAUTHIER COMEDY Amb Toni Moog i Tomás García

Divendres 17

JULIO CÉSAR William Shakespeare

Divendres 3 de gener, 20’15 hores

Divendres 21

Diumenge 19

CONCERT DE LA UNIÓ MUSICAL D’ALCOI Concurs Composició Música Festera ASJ

KATIUSKA Pablo Sorozábal Dissabte 22

EL MAGO DE OZ Nacho Vilar Producciones y Teatro Circo Murcia

Dissabte 25

MONTSE CORTÉS ‘Flamencas en la sombra’

LA DÉCADA PRODIGIOSA, ERES TÚ Fundada per Javier de Juan

Dissabte 1

Diumenge 30

PETER PAN Ananda Dansa

CONCERT DE LA UNIÓ MUSICAL D’ALCOI Cicle de concerts de Festes

Divendres 7

LUCES DE BOHEMIA Teatro del Temple

PRÒXIMAMENT Dimecres 30 d’abril

Diumenge 9

JORGE DREXLER, NOU DISC Únic concert a la Comunitat Valenciana

LAS BODAS DE FÍGARO Ópera 2001

Dijous 29 de maig

Dissabte 15

DESASTRES DE LA GUERRA Corporació Musical Primitiva d’Alcoi

CONVERSACIONES CON MAMÁ Avanç Mostra de Teatre 2014 Divendres 30 de maig

Dissabte 22

ORQUESTRA SIMFÒNICA ALCOIANA Orquestra resident al Teatre Calderón

UN AIRE DE FAMÍLIA Avanç Mostra de Teatre 2014

Divendres 28

ACOFIVA Gala

S’està convertint el Concert d’Any Nou en un fenomen social i musical a Espanya? A Àustria i en l’antiga Txecoslovàquia ho és; des que en 1939 i principalment després de la Segona Guerra Mundial, el director d’orquestra Clemens Krauss establira a Viena un concert amb música de compositors austríacs, com a forma de reivindicar la independència i reafirmar la sobirania d’una Àustria ocupada. L’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi intenta any rere any incloure obres en aquest concert no del tot típicament provinents de Viena i es va aconseguint una major acceptació i implicació del públic. El de 2014 a Alcoi serà un Concert d’Any Nou molt especial i diferent.

¿Se está convirtiendo el Concierto de Año Nuevo en un fenómeno social y musical en España? En Austria y en la antigua Checoslovaquia lo es; desde que en 1939 y principalmente después de la Segunda Guerra Mundial, el director de orquesta Clemens Krauss estableciera en Viena un concierto con música de compositores austríacos, como forma de reivindicar la independencia y reafirmar la soberanía de una Austria ocupada. La Asociación de Amigos de la Música de Alcoi intenta año tras año incluir obras en este concierto no del todo típicamente provenientes de Viena y se va consiguiendo una mayor aceptación e implicación del público. El de 2014 en Alcoi será un Concierto de Año Nuevo muy especial y diferente.

Preu: Des dels 20 fins els 30 euros Més informació: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi. Carrer Santa Llúcia 3, Alcoi. Telèfons: 96 554 38 26 / 618 872 882 / 636 480 807. Correu electrònic: info@aamalcoy.com

Recomanacions d’edats per espectacle: Tots els públics.

Gènere: Música simfònica Durada: 110 minuts Producció: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi

Divendres 28

FEBRER 2014

TP

CONCERT D’ANY NOU

+7

Majors de 7 anys.

+13 Majors de 13 anys.

+16 Majors de 16 anys.

3


Gala

Ballet Inma Cortés

DEPENDENTS A ESCENA

‘MUSICAL DE MUSICALES’ i ‘MORS IN VITA’ Dissabte 11 de gener, 20’00 hores

Diumenge 12 de gener, 19’00 hores +7

Gènere: Dansa Durada: 90 minuts (amb descans) Producció: Ballet Inma Cortés

Amb més de 40 ballarins, el Ballet Inma Cortés representarà els espectacles ‘Musical de Musicales’ i ‘Mors in Vita’. Les coreografies van a càrrec de Sandra Ardaiz Cortés, Sonia Canales, Daniel Cardó i Inma Cortés. ‘Musical de Musicales’ és un mix amb diferents musicals de gran èxit en els últims temps. Tots ells divertits, replets de vitalitat, energia i bones cançons. D’altra banda, ‘Mors in Vita’ és un muntatge inspirat en dues obres del pintor Ignacio Trelis: ‘La Zambra’ i ‘Rèquiem’. Un espectacle ple de màgia, encant, seducció i encanteri que s’apodera d’un auditori abandonat a la fascinació de la música de Carrasco i a una meravellosa posada en escena.

Con más de 40 bailarines, el Ballet Inma Cortés representará los espectáculos ‘Musical de Musicales’ y ‘Mors in Vita’. Las coreografías van a cargo de Sandra Ardaiz Cortés, Sonia Canales, Daniel Cardó e Inma Cortés. ‘Musical de Musicales’ es un mix con diferentes musicales de gran éxito en los últimos tiempos. Todos ellos divertidos, repletos de vitalidad, energía y buenas canciones. Por otro lado, ‘Mors in Vita’ es un montaje inspirado en dos obras del pintor Ignacio Trelis: ‘La Zambra’ y ‘Réquiem’. Un espectáculo lleno de magia, encanto, seducción y hechizo que se apodera de un auditorio abandonado a la fascinación de la música de Carrasco y a una maravillosa puesta en escena.

Preu: 9, 10 i 15 euros (13 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 4

Gènere: Acte social Durada: 120 minuts Producció: Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència de l’Alcoià i el Comtat, PAH Alcoi, Associacions de Veïns d’Alcoi i Ajuntament d’Alcoi

La Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència de l’Alcoià i el Comtat celebra l’acte artístic i reivindicatiu ‘Dependents a Escena’. Presentat i conduït per la periodista alcoiana Reis Juan (ex-treballadora de Ràdio 9), recollirà les actuacions del cantautor contestà Andreu Valor, el grup de teatre amateur Faula Teatre, el Cor de la Universitat Sènior de la UPV, un ‘flash mob’ de la PAH Alcoi i els grups de dolçainers i tabaleters de Barxell, La Cordeta, El Rebuig i La Degollà. La Plataforma convida a tots els ciutadans i ciutadanes a prendre part d’aquest acte, per a compartir una bona estona artística -i reivindicativa- amb la consigna de ‘Per tu i per tots, defensem als dependents’, ja que ‘Tots podem ser dependents’, algun dia.

La Plataforma en Defensa de la Ley de la Dependencia de l’Alcoià y el Comtat celebra el acto artístico y reivindicativo ‘Dependents a Escena’. Presentado y conducido por la periodista alcoyana Reis Juan (ex-trabajadora de Radio 9), recogerá las actuaciones del cantautor contestano Andreu Valor, el grupo de teatro amateur Faula Teatre, el Coro de la Universidad Sénior de la UPV, un ‘flash mob’ de la PAH Alcoi y los grupos de dolçainers y tabaleters de Barxell, La Cordeta, El Rebuig y La Degollà. La Plataforma invita a todos los ciudadanos y ciudadanas a tomar parte de este acto, para compartir un buen rato artístico -y reivindicativo- con la consigna de ‘Por ti y por todos, defendemos a los dependientes’, puesto que ‘Todos podemos ser dependientes’, algún día.

Preu: Amb invitació telefonant al 697 88 17 62 5


William Shakespeare

JULIO CÉSAR Divendres 17 de gener, 21’00 hores

+7

Gènere: Teatre clàssic Durada: 90 minuts Idioma: Castellano Producció: Metaproducciones, Festival de Mérida i Teatro Circo Murcia Intèrprets: Mario Gas, Sergio Peris-Mencheta, Tristán Ulloa, José Lluís Alcobendas, Agus Ruíz, Pau Cólera, Carlos Martos i Pedro Chamizo; dirigits per Paco Azorín

Els experts en Shakespeare coincideixen que el llenguatge de Julio César és tosc i directe, allunyat segurament de la riquesa estilística pròpia del dramaturg anglés. Aquesta austeritat verbal li confereix a la peça una força i una violència poc comuna sobre l’escenari. L’accent del muntatge recau precisament en les paraules, en la seua força poètica i evocadora, en la seua capacitat provocadora. Una manipulació, la verbal, que quasi sempre està al servei de qui ostenta el poder, i que quasi mai està al servei del poble, és a dir, de nosaltres.

Los expertos en Shakesvpeare coinciden en que el lenguaje de Julio César es tosco y directo, alejado seguramente de la riqueza estilística propia del dramaturgo inglés. Dicha austeridad verbal le confiere a la pieza una fuerza y una violencia poco común sobre el escenario. El acento del montaje recae precisamente en las palabras, en su fuerza poética y evocadora, en su capacidad provocadora. Una manipulación, la verbal, que casi siempre está al servicio del que ostenta el poder, y que casi nunca está al servicio del pueblo, es decir, de nosotros.

Preu: 10, 13 i 16 euros (13 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 7


‘Flamencas en la sombra’

MONTSE CORTÉS Dissabte 25 de gener, 20’00 hores

+7

Gènere: Cant flamenc Durada: 90 minuts Producció: Elena Santonja Intèrprets: Montse Cortés (cant) estarà acompanyada per Paco Heredia a la guitarra

MONTSE CORTÉS FLAMENCAS EN LA SOMBRA

Gitana catalana amb ancestres granadins -filla d’andalusos- , Montse Cortés és, sense cap dubte, una de les veus joves de més genuí accent flamenc. ‘Flamencas en la sombra’ és un homenatge a aquelles veus oblidades que no obstant això van deixar una profunda petjada en el flamenc per la seua originalitat o per la seua aportació. Per a moltes d’aquestes dones la possibilitat que el seu cant traspassara els límits del seu cercle més privat era totalment inviable, ja fora per les circumstàncies de la seua vida, del moment históric que els toqués viure o pel pes d’unes tradicions que les mantenien lligades a un compromís familiar i privat.

Gitana catalana con ancestros granadinos -hija de andaluces- , Montse Cortés es, sin lugar a dudas, una de las voces jóvenes de más genuino acento flamenco. ‘Flamencas en las sombra’ es un homenaje a aquellas voces olvidadas que sin embargo dejaron una profunda huella en el flamenco por su originalidad o por su aportación. Para muchas de estas mujeres la posibilidad de que su cante traspasara los límites de su círculo más privado era totalmente inviable, ya fuera por las circunstancias de su vida, por el momento histórico que les tocó vivir o por el peso de unas tradiciones que las mantenían ligadas a un compromiso familiar y privado.

Preu: 11 i 13 euros 9


Ananda Dansa

PETER PAN Dissabte 1 de febrer, 19’00 hores

TP

Gènere: Dansa familiar Durada: 65 minuts Producció: Ananda Dansa Intèrprets/ballarins: Toni Aparisi, Susana Rodrigo, Fabrizio Meschini, José Giménez, Cristina David, Cristina Bargues i Geles Alonso

L’any 2002 la companyia Ananda Dansa va crear aquest espectacle. Avui, uns anys després el torna a posar en l’escena, aprenent dels seus encerts i corregint els errors, revisitant la memòria, us convidem conèixer-ho al lloc que es troba a “la segona a la dreta i tot recte fins al matí” i on el tic tac del temps no és el dels rellotges perquè va i ve a l’interior d’un cocodril capritxós. On Peter Pan i Wendy viuran màgiques aventures i, amb ajuda de fades, sirenes i indis pells roges derrotaran al capità Garfio, un personatge que s’assembla sospitosament al pare de la xica. I on, finalment, aquesta haurà d’optar entre romandre en el món de fantasia de Peter Pan o tornar al món dels adults.

En el año 2002 la compañía Ananda Dansa creó este espectáculo. Hoy, unos años después lo vuelve a poner en la escena, aprendiendo de sus aciertos y corrigiendo los errores, revisitando la memoria, os invitamos a ir a conocerlo al lugar que se halla en “la segunda a la derecha y todo recto hasta la mañana” y donde el tic tac del tiempo no es el de los relojes porque va y viene en la panza de un cocodrilo caprichoso. Donde Peter Pan y Wendy vivirán mágicas aventuras y, con ayuda de hadas, sirenas e indios pieles rojas derrotarán al capitán Garfio, un personaje que se parece sospechosamente al padre de la muchacha. Y donde, finalmente, ésta deberá optar entre permanecer en el mundo de fantasía de Peter Pan o regresar al mundo de los adultos.

Preu: 8 i 6 euros (6 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 11


Teatro del Temple

(sessió general) +7

Gènere: Teatre clàssic Durada: 130 minuts Idioma: Castellano Producció: Teatro del Temple Intèrprets: Mariano Anós, Ricardo Joven, Jorge Basanta, Marco Aurelio González, Gabriel Latorre, Laura Plano, Rosa Lasierra, Francisco Fraguas, Rafa Blanca, Félix Martín, Jorge Usón, Amanda Recacha, Ivana Heredia, Néstor Arnas, Javier Aranda; dirigits per Carlos Martín

Personatges difícils i situacions grotesques se succeeixen al llarg dels dos dies de ‘Luces de Bohemia’, dos dies en els quals el poeta cec Max Estrella, juntament amb el seu amic Latino i la resta de personatges nocturns, donen tombs per la Madrid més sòrdida. Al llarg de la nit, aquests dos rodamons van trobant-se amb tot el lumpen de la ciutat: delinqüents, prostitutes, proletaris mal pagats, policies, periodistes, ministres... En definitiva, un microcosmos complet de la societat de l’època de llavors que no es distancia tant de la d’ara.

Personajes turbulentos y situaciones grotescas se suceden a lo largo de los dos días de ‘Luces de Bohemia’, dos días en los que el poeta ciego Max Estrella, junto con su amigo Latino y el resto de personajes nocturnos, pululan por el Madrid más sórdido. A lo largo de la noche, estos dos vagabundos van encontrándose con todo el lumpen de la ciudad: delincuentes, prostitutas, proletarios mal pagados, policías, periodistas, ministros... En definitiva, un microcosmos completo de la sociedad de la época de entonces que no se distancia tanto de la de ahora.

Preu: 10 i 8 euros (8 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 13


Òpera 2001

Corporació Musical Primitiva d’Alcoi

LAS BODAS DE FÍGARO, de Mozart Diumenge 9 de febrer, 19’00 hores

DESASTRES DE LA GUERRA +7

Dissabte 15 de febrer, 19’00 hores

Gènere: Òpera Durada: 180 minuts Producció: Ópera 2001 - Associació d’Amics de la Música Amb solistes, cor i l’Orquestra Filharmònica de Pleven, sota la direcció musical de Martin Mázik i la direcció escènica de Roberta Matteli

Gènere: Música de banda Durada: 90 minuts amb descans Producció: CIM Apolo, amb textos de Josep Lluís Santonja – Ajuntament d’Alcoi

Representada per primera vegada a Viena l’any 1786, aquesta òpera en quatre actes va suposar el màxim triomf de Mozart. Amb summa habilitat, el llibretista Lorenzo Da Ponte (1749-1838) va extraure de la comèdia original de Beaumarchais un llibret ric i complicat, despullant-lo en part de la seua intenció satírica i social i acollint sense restriccions l’aura rica de difusa sensualitat, que en la comèdia francesa estava compensada per la sana franquesa del popular Fígaro. Amb ‘Las Bodas de Fígaro’, Mozart va superar àmpliament les convencions del gènere bufo. Rossini també es va inspirar en la comèdia de Beaumarchais, per a crear el seu immortal ‘El barbero de Sevilla’.

“El programa d’aquest concert de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi – CIM Apolo, presenta diferents il·lustracions sonores de la guerra amb la banda de música com a suport i mitjà d’expressió. En sintonia amb els textos, es mostren un conjunt d’obres que evoquen diferents personatges concrets o situacions relacionades amb el concepte genèric de la guerra al llarg de la història. L’espectacle té la vocació de ser un tast general on podem acostar-nos a aquest univers sonor singular, de diversa i variada naturalesa, que ens deu convidar a la reflexió”- Àngel Lluís Ferrando, director de la Primitiva.

Representada por primera vez en Viena en 1786, esta ópera en cuatro actos supuso el máximo triunfo de Mozart. Con suma habilidad, el libretista Lorenzo Da Ponte (1749-1838) extrajo de la comedia original de Beaumarchais un libreto rico y complicado, despojándolo en parte de su intención satírica y social y acogiendo sin restricciones el aura rica de difusa sensualidad, que en la comedia francesa estaba compensada por la sana franqueza del popular Fígaro. Con Las bodas de Fígaro, Mozart superó ampliamente las convenciones del género bufo. Rossini también se inspiró en la comedia de Beaumarchais, para crear su inmortal ‘El barbero de Sevilla’.

Preu: Des dels 15 fins els 40 euros Més informació: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi. Carrer Santa Llúcia 3, Alcoi. Telèfons: 96 554 38 26 / 618 872 882 / 636 480 807. Correu electrònic: info@aamalcoy.com 14

“El programa de este concierto de la Corporación Musical Primitiva de Alcoi – CIM Apolo, presenta diferentes ilustraciones sonoras de la guerra con la banda de música como apoyo y medio de expresión. En sintonía con los textos, se muestran un conjunto de obras que evocan diferentes personajes concretos o situaciones relacionadas con el concepto genérico de la guerra a lo largo de la historia. El espectáculo tiene la vocación de ser una cata general donde podemos acercarnos a este universo sonoro singular, de diversa y variada naturaleza, que nos debe de invitar a la reflexión”- Àngel Lluís Ferrando, director de la Primitiva.

Preu: 8 i 6 euros euros (6 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 15


Orquestra resident al Teatre Calderón

ORQUESTRA SIMFÒNICA ALCOIANA

GALA ACOVIFA

Dissabte 22 de febrer, 19’00 hores

Divendres 28 de febrer , 20’00 hores

Gènere: Música simfònica Durada: 90 minuts amb descans Producció: Orquestra Simfònica Alcoiana – Ajuntament d’Alcoi Intèrprets: Jesús Fuertes (trombó), Georgina Miralles (saxofon alt), i els membres de l’OSA sota la direcció de Gregori Casasempere

Gènere: Dansa Durada: 120 minuts Producció: ACOVIFA (Associació Comarcal Contra la Violència de Gènere i Familiar) – Ajuntament d’Alcoi

L’Orquestra Simfònica Alcoiana, agrupació resident al Teatre Calderón d’Alcoi, torna a l’escenari de sa casa per oferir-nos un concert molt especial. En aquesta ocasió els membres de l’OSA estaran acompanyats per dos virtuosos músics del nostre poble. Ells són Jesús Fuertes (trombó) i Georgina Miralles (saxofon alt), també membres d’agrupacions musicals alcoianes com ara la Societat Musical Nova d’Alcoi i la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, respectivament. Dirigits per Gregori Casasempere, els integrants de l’OSA -acompanyats pels dos solistes- interpretaran un programa amb obres de P.I. Txaikovski, W. Popp, C. Debussy i G. Holst.

L’Associació Comarcal Contra la Violència de Gènere i Familiar -ACOVIFA- organitza una nova Gala de Dansa a benefici de la mateixa entitat. Durant aquestes dues hores de festa comptarem amb les actuacions del Ballet del Conservatori d’Alcoi, el Ballet Ana Botella, el Ballet Virginia Bolufer, el Ballet Inma Cortés, D3 Jóvenes Artistas, el Ballet Gawazi, el Ballet Carmina Nadal, l’Estudi de Dansa Maite Ponsoda, el Ballet Onsen, el Ballet Rafa Felipe, el Ballet Elena Tudela i Vanesa Pastor.

La Orquesta Sinfónica Alcoyana, agrupación residente en el Teatro Calderón de Alcoi, vuelve al escenario de su casa para ofrecernos un concierto muy especial. En esta ocasión los miembros de la OSA estarán acompañados por dos virtuosos músicos de nuestro pueblo. Ellos son Jesús Fuertes (trombón) y Georgina Miralles (saxofón alto), también miembros de agrupaciones musicales alcoyanas como son la Societat Musical Nova d’Alcoi y la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, respectivamente. Dirigidos por Gregori Casasempere, los integrantes de la OSA -acompañados por los dos solistas- interpretarán un programa con obras de P.I. Chaikovski, W. Popp, C. Debussy y G. Holst.

La Asociación Comarcal Contra la Violencia de Género y Familiar -ACOVIFA- organiza una nueva Gala de Danza a beneficio de la misma entidad. Durante estas dos horas de fiesta contaremos con las actuaciones del Ballet del Conservatorio de Alcoi, el Ballet Ana Botella, el Ballet Virginia Bolufer, el Ballet Inma Cortés, D3 Jóvenes Artistas, el Ballet Gawazi, el Ballet Carmina Nadal, el Estudio de Danza Maite Ponsoda, el Ballet Onsen, el Ballet Rafa Felipe, el Ballet Elena Tudela y Vanesa Pastor.

Preu: 8 i 10 euros -venda d’entrades a les acadèmies i centres de dansa

Preu: 8 i 10 euros (8 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 16

Més informació: Associació Comarcal Contra la Violència de Gènere i Familiar- ACOVIFA. Carrer Perú 42, Alcoi. Telèfon: 669 823 690. Correu electrònic: acovifa@hotmail.es Pàgina web: www.nodo50.org/acovifa/ 17


Bambalina Teatre

PETIT PIERRE Dissabte 1 de març, 20’00 hores TP

Gènere: Teatre Durada: 70 minuts Producció: Bambalina Teatre Idioma: Castellano Intèrprets: Adriana Ozores i Jaume Policarpo, sota la direcció de Carles Alfaro

Pierre Avezard, anomenat Petit Pierre, fou un èsser excepcional la vida i obra del qual han emocionat milers de persones. Al llarg de tota la seua vida va crear una immensa instal·lació mecànica que s’ha convertit en un gran poema d’amor a la vida, que fascina tant per la riquesa dels personatges que presenta com per la sorprenent enginyeria que l’anima. Cada primavera la mostrava orgullós a tot aquell que volguera acompanyar-lo i ell mateix la feia funcionar com una autèntica prolongació del seu cos. Un èsser singular i meravellós.

Pierre Avezard, llamado Petit Pierre, fue un ser excepcional la vida y obra del cual han emocionado a miles de personas. A lo largo de toda su vida creó una inmensa instalación mecánica que se ha convertido en un gran poema de amor a la vida, que fascina tanto por la riqueza de los personajes que presenta como por la sorpresiva ingeniería que lo anima. Cada primavera la mostraba orgulloso a todo aquel que quisiera acompañarlo y él mismo la hacía funcionar como una auténtica prolongación de su cuerpo. Un ser singular y maravilloso.

Preu: 10 i 8 euros (8 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 19


Societat Musical Nova d’Alcoi

AL COMPÀS DE LA MÚSICA ESPANYOLA Diumenge 9 de març, 18’30 hores Gènere: Música de banda Durada: 120 minuts Producció: Societat Musical Nova d’Alcoi – Ajuntament d’Alcoi Intèrprets: Alexandra Soler (soprano), Marisa Blanes (piano) i els membres de la Música Nova sota la direcció de Joan Doménech Calaforra

La Societat Musical Nova d’Alcoi, juntament amb la soprano Alexandra Soler i la pianista Marisa Blanes, oferirà un concert amb obres de Falla, Turina, Giménez i Chapí, sota la direcció de Joan Doménech Calaforra. Serà tot un repertori musical emmarcat dins del nacionalisme espanyol de finals del segle XIX i principis del segle XX.

La Societat Musical Nova d’Alcoi, junto con la soprano Alexandra Soler y la pianista Marisa Blanes, ofrecerá un concierto con obras de Falla, Turina, Giménez y Chapí, bajo la dirección de Joan Doménech Calaforra. Será todo un repertorio musical enmarcado dentro del nacionalismo español de finales del siglo XIX y principios del siglo XX.

Preu: 6 i 8 euros (6 euros amb descompte del Club de l’Espectador) 20


Presenta: QuicoLabora

PI DE LA SERRA Diumenge 16 de març, 19’00 hores

+7

Gènere: Cançó Durada: 70 minuts Producció: Batall Produccions Intèrprests: Quico Pi de la Serra (veu i guitarra), Amadeu Casas (guitarra i veus), Joan Pau Cumellas (harmòniqes i veus)

L’artista més indòmit de la Nova Cançó ens presenta el seu reeixit espectacle ‘QuicoLabora’ amb un repertori molt excepcional. En aquest format Pi de la Serra s’acompanya de dos dels músics més autèntics i alhora màxims exponents del blues de casa: Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Amb aquests músics consolida un trio que suposa una expressió diferent dins del món del blues. Així veus, cordes i harmòniques es fusionen per a oferir un repertori compost per algunes de les cançons més emblemàtiques dels més de cinquanta anys de carrera de Pi de la Serra, la majoria fetes en èpoques difícils, així com també una sèrie de blues

El artista más indómito de la Nova Cançó nos presenta su exitoso espectáculo ‘QuicoLabora’ con un repertorio muy excepcional. En este formado Pi de la Serra se acompaña de dos de los músicos más auténticos y a la vez máximos exponentes del blues de casa: Amadeu Casas y Joan Pau Cumellas. Con estos músicos consolida un trío que supone una expresión diferente dentro del mundo del blues. Así voces, cuerdas y armónicas se fusionan para ofrecer un repertorio compuesto por algunas de las canciones más emblemáticas de los más de cincuenta años de carrera de Pi de la Serra, la mayoría hechas en épocas difíciles, así como también una serie de blues

Preu: 6, 8 i 10 euros (8 euros amb el descompte del Club de l’Espectador) 23


Monòlegs d’humor

Pablo Sorozábal

GAUTHIER COMEDY: TONI MOOG + TOMÁS GARCÍA Dimarts 18 de març, 21’00 hores

KATIUSKA Divendres 21 de març , 19’00 hores +13

Gènere: Humor Idioma: Castellano Producció: Gauthier Comedy

Arriben al Teatre Calderón d’Alcoi, de la mà de Gauthier Comedy, dos genis de l’humor. Toni Moog és humorista, actor de teatre i col·laborador de televisió. En l’àmbit del teatre ha participat en espectacles com “Wanted: el show de los cómicos más buscados”, “Singles”, “Blanca Navidad” o “Facemoog”. I per altra banda també gaudirem amb Tomás García. Aquest “jovenet” es declara malagueny i malaguista pels 4 costats i a les 4 ficat al llit. Diu que és mig príncep perquè diu ser de sang blanci-blava. El dia que aconseguisca que la seua àvia diga correctament la paraula “kiwi” farà una festa. Però de pijama, que si no, no sap que posar-se.

Preu: 12 i 15 euros 24

Llegan al Teatro Calderón de Alcoi, de la mano de Gauthier Comedy, dos genios del humor. Toni Moog es humorista, actor de teatro y colaborador de televisión. En el ámbito del teatro ha participado en espectáculos como “Wanted: el show de los cómicos más buscados”, “Singles”, “Blanca Navidad” o “Facemoog”. Y por otro lado también disfrutaremos con Tomás García. Este “jovencito” se declara malagueño y malaguista por los 4 costados y a las 4 acostado. Dice que es medio príncipe porque dice ser de sangre blanquiazul. El día que consiga que su abuela diga correctamente la palabra “kiwi” haá una fiesta. Pero de pijama, que si no, no sabe que ponerse.

+7

Gènere: Sarsuela Durada: 140 minuts Producció: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi Intèrprets: Júlia Farrés (soprano), Andrés del Pino (baríton), Gonzalo Terán (tenor), Ballet Inma Cortés, Coral Discantus de Murcia-Gran Orquesta Sinfónica

‘Katiuska’ és la història d’amor entre una princesa russa, que ignora ser-ho, i un comissari soviètic en els temps de la revolució. La inspirada música del seu autor l’ha feta una de les més volgudes pel públic, especialment ‘les romanza’ de baríton ‘Calor de nido’ i ‘La mujer rusa’, el bellíssim concertant, el duo de soprano i baríton ‘Somos dos barcas’ i el fox-trot ‘A Paris me voy’ que es van fer molt populars. El seu autor, el donostiarra Pablo Sorozábal (1897-1988), ens va deixar també obres imperibles com ‘La tabernera del puerto’, ‘La del manojo de rosas’ o ‘Adios a la bohemia’, entre d’altres

‘Katiuska’ es la historia de amor entre una princesa rusa, que ignora serlo, y un comisario soviético en los tiempos de la revolución. La inspirada música de su autor ha hecho una de las más queridas por el público, especialmente las romanza de barítono ‘Calor de nido’ y ‘La mujer rusa’, el bellísimo concertante, el dúo de soprano y barítono ‘Somos dos barcas’ y el fox-trot ‘A Paris me voy’ que se hicieron muy populares. Su autor, el donostiarra Pablo Sorozábal (1897-1988), nos dejó también obras imperecederas como ‘La tabernera del puerto’, ‘La del manojo de rosas’ o ‘Adiós a la bohemia’, entre otras.

Preu: Des dels 15 fins els 35 euros Més informació: Associació d’Amics de la Música d’Alcoi. Carrer Santa Llúcia 3, Alcoi. Telèfons: 96 554 38 26 / 618 872 882 / 636 480 807. Correu electrònic: info@aamalcoy.com 25


27


Fundada per Javier de Juan

LA DÉCADA PRODIGIOSA, ERES TÚ Divendres 28 de març, 20’00 hores

+7

Gènere: Música pop-rock Durada: 90 minuts Producció: La Década Prodigiosa SL Intèrprets: Javier de Juan (bateria) i els cantants Daniel Sora, Saray Ramírez, Javier Enzo i Virginia Mos

El Teatre Calderón amb la Festa

CICLE FESTER Diumenge 19 de gener a les 11’30 hores

CONCERT CONCURS DE COMPOSICIÓ DE L’ASJ A càrrec de la Unió Musical d’Alcoi Diumenge 30 de març

Si vols tornar a viure les millors èpoques musicals de la teua vida, aquest és el teu espectacle. “La Década Prodigiosa eres tú” és un homenatge musical, de quasi dues hores de durada, als més de 28 anys d’existència de la mítica formació La Década Prodigiosa, en el qual s’inclouran els millors èxits des de la seua creació fins a l’actualitat, repassarem moments únics amb cançons com “Una fiesta especial”, “Lo mejor del Baúl”, “Drag Queens”, “Cuélate en mi música”; així com el seu pas pel festival d’Eurovisió l’any 1988. A través de quatre prodigioses veus i una posada en escena elegant i cuidada, ‘La Década Prodigiosa’ es proposa que tu sigues el protagonista d’aquest viatge.

Si quieres volver a vivir las mejores épocas musicales de tu vida, este es tu espectáculo. “La Década Prodigiosa eres tú” es un homenaje musical, de casi dos horas de duración, a los más de 28 años de existencia de la mítica formación La Década Prodigiosa, en el cual se incluirán los mejores éxitos desde su creación hasta la actualidad, repasaremos momentos únicos con canciones como “Una fiesta especial”, “Lo mejor de Baúl”, “Drag Queens”, “Cuélate en mí música”; así como su paso por el festival de Eurovisión en 1988. A través de cuatro prodigiosas voces y una puesta en escena elegante y cuidada, ‘La Década Prodigiosa’ se propone que tú seas el protagonista de este viaje

UNIÓ MUSICAL D’ALCOI Concert de Festes

Dimarts 1 d’abril

PRESENTACIÓ REVISTA DE FESTES 2014 Diumenge 6 d’abril

SOCIETAT MUSICAL NOVA D’ALCOI Concert de Festes

Diumenge 13 d’abril

CORPORACIÓ MUSICAL PRIMITIVA D’ALCOI Concert de Festes

Preu: 12 i 15 euros 28

29


Dimecres 30 d’abril, únic concert a la Comunitat Valenciana

JORGE DREXLER, NOU DISC

MOSTRA DE TEATRE

Dijous 29 de maig

Divendres 30 de maig

CONVERSACIONES CON MAMÁ

UN AIRE DE FAMÍLIA

Amb Juan Echanove (també a la direcció) i Maria Galiana Producció: Pentación Espectáculos

/AVANÇ ABRIL/

Amb Sílvia Bel, Ramon Madaula, Francesc Orella, Maife Gil, Cristina Genebat i Jacob Torres. Direcció: Pau Durà Producció: Teatre Romea i Intent Produccions Distribució: Focus

/AVANÇ MAIG/


Programa Teatre Calderón d'Alcoi (gener-març)