Page 1

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ]

15

ANYS


L’Aurora es converteix en una aula d’institut, escenari de les tensions entre una professora i els seus alumnes. L’obra més representada a Alemanya, ara per primera vegada a Catalunya.

la guerra d’a. soler

2


Autor: Kai Hensel / Direcció: Jordi Duran / Codirecció: Virginia Fochs / Intèrpret: Júlia Mora / Producció: Arnau Vinós / Traducció: Maria Pous

27, 28 i 29 d’abril Divendres i dissabte a les 22 h Diumenge a les 19 h

de Kai Hensel

Teatre

[Microcosmos Teatre i Virginia Fochs]

Sala Les Golfes

A causa de la nota que una professora posa a un dels seus alumnes, aquest no aconsegueix aprovar el batxillerat. L’alumne se suïcida. A partir d’aquest moment, els companys de l’alumne mort declaren la guerra a la professora. La seva arma: el silenci. La professora decideix afrontar la situació i s’embranca en una lluita dura. Quan tots els intents per entendre’s amb els alumnes fracassen, la professora es planteja també el suïcidi. La guerra d’A. Soler és una obra fascinant que projecta les tensions entre el professorat i els alumnes, la violència en l’entorn escolar i les diferències entre les il·lusions dels professors i la crua realitat.

[ Informació pràctica ] Durada: 70 minuts Preu: 14 € / 10,50 €

La guerra d’A. Soler (Klamms Krieg, en la versió original) es va estrenar l’any 2000 a Alemanya per ser representada expressament a les aules dels instituts. Des de llavors, s’ha convertit en l’obra més vista a Alemanya –superant Faust, de Goethe-, i un extraordinari fenomen cultural i sociològic al nord d’Europa. Avalada per aquest èxit, Microcosmos Teatre i Virginia Fochs n’han fet una adaptació que podrem veure a la sala Les Golfes del Teatre de l’Aurora, transformada expressament en una aula d’institut. T’impressionarà..

Més informació: http://www.microcosmosteatre.com

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ] 3


En Cesc té dinou anys. I també té somnis, ideals... i dificultats en les seves relacions amb la família i els amics. Estrenat al festival Temporada Alta.

4


Autor: Ferran Joanmiquel / Direcció: Carles Fernàndez Giua / Intèrprets: Albert Carbó, Nil Cardoner, Cristina Cervià, Jasmina Garcia, Laura Pujolàs i Pau Vinyals / Escenografia i vestuari: Lluna Albert / Disseny so: Sammuel Tornqvist / Disseny il·luminació: August Viladomat / Producció: Sala La Planeta - Mithistòrima Produccions s.l.

dinou de Ferran Joanmiquel

11, 12 i 13 de maig Divendres i dissabte a les 22 h Diumenge a les 19 h

Teatre

[Cia. La Planeta]

En Cesc té dinou anys i un propòsit: demostrar que la quimera del seu pare, viatjar a través del temps, és possible. En la seva recerca, en Cesc anirà descobrint secrets amagats en la vida del pare -un enginyer aeroespacial mort en accident de trànsit, al qual coneixia poc a causa de les seves llargues absències-, i s’adonarà que ell mateix, talment com si no tingués entitat pròpia, tendeix a reproduir el model. Amb dinou anys, en Cesc comença a endinsar-se en el món dels adults, amb nous somnis, nous reptes i nous problemes, com ara les dificultats que trobarà en les seves relacions amb la família, la parella i els amics. El jove valor de la dramatúrgia catalana, Ferran Joanmiquel, proposa a Dinou una faula sobre els somnis, a l’entorn de la petja indeleble que deixen en els seus aquells que han marxat, sobre el destí i sobre la tendència a reproduir models, que assenyala cap al determinisme: el destí està escrit.

[ Informació pràctica ] Durada: 120 minuts Preu: 14 € / 10,50 € Activitat paral·lela: Trobada amb els actors Més informació: www.laplaneta.net Amb la col·laboració de: IMC - Institut Municipal de Cultura d’Igualada

Dinou va ser el text guanyador del Premi Josep Ametller de la 45a edició dels Premis Recull de Blanes. L’espectacle el dirigeix Carles Fernández Giua (La conquesta del Pol Sud), una de les figures més destacades de la darrera fornada de directors d’escena catalans. Dinou, que va ser estrenada al festival Temporada Alta, és interpretada, entre d’altres, per Albert Carbó, que podem veure cada migdia a la sèrie de TV3 La Riera, i Nil Cardoner, que va protagonitzar la sèrie televisiva Polseres vermelles, d’Albert Espinosa.

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ] 5


Contes a les golfes

El Festival EVA torna per tercer any a l’Aurora amb els millors narradors de contes per a adults del país. 6


17 de maig Dijous a les 21 h

festival en veu alta (eva)

Contes per adults

15

ANYS El festival de contes per adults En Veu Alta (EVA) tornarà, per tercer any consecutiu al Teatre de l’Aurora, per fer redescobrir al públic el gust d’escoltar la paraula dita. El Festival EVA va néixer el 2005 amb la finalitat de divulgar la narració i la tradició oral. A través de la paraula, d’allò que dóna entitat i és la història d’un poble, es volen recuperar i alhora transmetre totes aquelles llegendes, dites, romanços, gloses, versos i històries que han estat transmesos pels nostres avantpassats i que amb el pas de les generacions i entre tots, hem estat capaços de recuperar i mantenir. Al Teatre de l’Aurora podrem gaudir d’una vetllada protagonitzada pels millors narradors de contes per adults del país, que oferiran un seguit de petites i fascinants històries que atraparan l’espectador en aquest univers d’imaginació

[ Informació pràctica ] Durada: 90 minuts Lloc: Teatre de l’Aurora Preu: 6 € amb consumició Organitzen: Festival En Veu Alta (EVA) i Teatre de l’Aurora Més informació: www.enveualta.com PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ] 7


15

anys del

festival en veu alta (EVA) Dijous 17 de maig, a les 21 h. Teatre de l’Aurora

“tu i el teatre de l’aurora” Divendres 18 de maig, a les 20 h. Amb Antoni Dalmau, escriptor, i Jaume Piquer, dinamitzador cultural Teatre de l’Aurora

Fa 15 anys obríem les portes d’una nova sala de teatre, un espai independent de cultura a Igualada. Celebra amb nosaltres l’aniversari del Teatre de l’Aurora.

8

descobreix el teu teatre per dins Dissabte 19 de maig, de 18 a 20 h. Jornada de portes obertes Teatre de l’Aurora


17, 18, 19 i 20 de maig

teatre de l’aurora cercavila pel centre d’igualada Diumenge 20 de maig, a les 18 h. Recorregut: C/ Aurora, C/Òdena, Rambla Sant Isidre, C/Sant Magí i Plaça Cal Font

mostra d’entitats Diumenge 20 de maig, per la tarda

Aniversari Més informació: www.teatreaurora.cat

Diverses entitats, companyies, empreses i institucions mostraran els seus serveis i activitats Plaça Cal Font

mostra d’espectacles Diumenge 20 de maig, a les 19 h. Diverses companyies ens oferiran un tast de les seves creacions teatrals Plaça Cal Font (davant del Teatre de l’Aurora)

xocolatada Diumenge 20 de maig, al finalitzar la mostra d’espectacles Fi de festa amb xocolata per a tothom Plaça Cal Font (davant del Teatre de l’Aurora)

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ] 9


Teatre i música de qualitat s’uneixen en el primer espectacle per adults dels Farrés Brothers, acompanyats pels Amants de Lulú.

10


Creació: Jordi Palet, Pep Farrés, Pep Massana, Adrià Bonjoch i Pep Coca / Text i direcció: Jordi Palet i Puig / Intèrprets: Pep Farrés, Pep Massana, Adrià Bonjoch i Pep Coca / Disseny d’escenografia: Alfred Casas / Música: Amants de Lulú / Construcció: Alfred Casas i Farrés Brothers i cia / Il·luminació: Jordi Llongueras / Producció: Farrés Brothers i cia.

equilibristes

25, 26 i 27 de maig Divendres i dissabte a les 22 h Diumenge a les 19 h

Teatre

[Farrés Brothers i cia i Amants de Lulú]

Un petit accident lleu i fortuït, com és relliscar en un pas de vianants mullat de pluja, provoca un gir en la vida d’un home gris. Ens ho explica de viva veu, acompanyat d’uns amics músics que no han sabut dir-li que no. Contemplarem el petit món que s’ha creat per tal de no caure de nou dins el pou on va viure tant de temps. De mica en mica, ens mostrarà el seu passat... i com encara el futur. Futur, aquesta paraula tan inexistent. Veurem, al capdavall, que tot el que ens envolta penja d’un fil.

[ Informació pràctica ] Durada: 60 minuts Preu: 14 € / 10,50 € Més informació: www.farresbrothers.com

Equilibristes és el primer espectacle per adults dels igualadins Farrés Brothers i cia., que amb nou anys de camí ja s’han fet un lloc en el sector del públic familiar amb espectacles com El rei de casa, OVNI o La maleta de l’Agustí i reconeixements tan prestigiosos com el Premi Butaca. Aquesta és la primera experiència conjunta amb la formació musical Amants de Lulú, també d’Igualada. El quartet d’arrel catalana beu de la tradició gitana i jueva i fusiona elements del jazz, la música clàssica i el folk. Ja ha tret dos discos al mercat (Amants de Lulú i Ocells de pas) i ha ofert nombroses actuacions en festivals d’arreu de Catalunya i França. Després de l’èxit assolit en la seva estrena l’octubre passat al Teatre de l’Aurora, tenim una nova oportunitat per gaudir de teatre i música de qualitat.

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ] 11


cicle de teatre 2 i 3 de juny Dissabte a les 22 h

Diumenge a les 19 h

Autor i Direcció: Ricardo Muñoz / Repartiment: Paqui Núñez, Enrique Pastor, Jurado, Matias Cocera, Carmen Morales, Amparo Colina, Carmen Jiménez, Trini Gallardo, Mª Mercedes i Matias Garzón

la casa de los olvidos [Grups de Teatre Ballestea] Piera El millor teatre d’aficionats de la comarca protagonitza el mes de juny al Teatre de l’Aurora.

Al “psico-asil” -últim refugi de persones que la societat ha declarat obsoletes i que els interns anomenen “la casa dels oblits”- hi concorren uns personatges molt variats amb unes situacions molt humanes.

Comèdia 12 PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ]

Durada: 60 minuts Preu: 8 € / 6 €


e amateur de l’anoia 16 i 17 de juny Dissabte a les 22 h

Teatre amateur

30 de juny i 1 de juliol Diumenge a les 19 h

Autor: Joe DiPietro i Jimmy Roberts / Direcció: Grup de Teatre Montbui / Repartiment: Carles Borrega, Felip Carles, Francina Cantarell, Mosa Gracia, Gal·la Gassol, Rossi Grados, Anna Just, Glòria Just, Sílvia Mula i Yannick Ramis

Dissabte a les 22 h

Diumenge a les 19 h

Autor: Grup de teatre Quadrat Màgic / Direcció: Marc Hervàs / Repartiment: Glòria Farrés, Txema Corominas, Fina López i Raquel Borrega.

t’estimo, ets perfecte, ja et canviaré...

quatre “locas” i un funeral

L’espectacle mostra les interioritats del món de la parella. És una visió subtil i fresca d’experiències que tothom ha viscut en algun moment o altre de la seva vida: la primera cita, el nuviatge, el matrimoni, l’arribada dels fills o la crisi dels quaranta. És, en definitiva, l’oportunitat de reviure, amb humor, les relacions sentimentals.

L’obra arrenca amb el funeral d’un multimilionari escriptor de llibres d’autoajuda. Els familiars, no massa afligits per aquesta mort, es donen cita en un pub on deixaran al descobert les seves pretensions; tots esperen una part de l’herència i davant del dubte que poden quedar fora del testament, decideixen anar-lo a buscar a l’oficina del difunt on es viuran moments esbojarrats.

Comèdia musical

Comèdia

Durada: 90 minuts Preu: 8 € / 6 €

Durada: 90 minuts Preu: 8 € / 6 €

[Grup de Teatre Montbui] Santa Margarida de Montbui

[Grup de teatre Quadrat Màgic] Igualada


venda de localitats

Per telèfon

Trucant al 93 805 00 75 es poden reservar localitats durant les 24 hores del dia. Les reserves es mantindran fins un quart d’hora abans de l’espectacle.

Per Internet

Escrivint a reserves@teatreaurora.cat es poden reservar localitats durant les 24 hores del dia. Les reserves es mantindran fins un quart d’hora abans de l’espectacle.

Descomptes

25% de descompte en el preu de les localitats per a: - Menors de 25 anys - Majors de 65 anys i jubilats - Grups: Mínim de 10 persones (cal concertar-los prèviament). - Carnet d’estudiant - Carnet de L’Escorxador - Carnet Jove - Paranoia Accions - Socis de Xarxa Igualada - Socis de l’Ateneu Igualadí - Club Tr3sC - Club Regió7 - Club La Veu

Taquilla del Teatre de l’Aurora

Una hora abans de cada representació.

14 PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ]

Els socis de l’Associació d’Espectadors del Teatre de l’Aurora gaudeixen de 5 entrades gratuïtes a l’any i 50% de descompte en la resta per només 50 €. I, a més a més, 20% de descompte en la programació del Teatre Municipal l’Ateneu.

L’organització es reserva el dret de modificar la programació.


serveis a l’espectador

Servei de taxi

Es pot sol·licitar servei de taxi per després de la funció en el moment de reservar la localitat o adquirir-la a taquilla. El personal del teatre farà la petició del servei.

Pèrdua d’objectes

Mobilitat reduïda

En cas de pèrdua d’algun objecte personal, cal adreçar-se al personal del teatre, trucar al telèfon 93 805 00 75 o bé escriure a info@teatreaurora.cat.

El teatre no té barreres arquitectòniques i és accessible a persones amb mobilitat reduïda, que compten amb espais reservats. Per disposar d’aquests espais, cal comunicar-ho en el moment de reservar o adquirir la localitat.

Carrer de l’Aurora, 80 (Plaça de Cal Font) 08700 Igualada (Barcelona) Tel. 93 805 00 75 www.teatreaurora.cat info@teatreaurora.cat Segueix-nos a

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ] 15


patrocinadors

col·laboradors

amb el suport de

teatre associat a

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2012 ]

[www.teatreaurora.cat]

Programació de Primavera 2012 - Teatre de l'Aurora  

Programa amb tots els espectacles de la Programació de Primavera 2012 del Teatre de l'Aurora