Page 1

PROGRAMACIÓ SETEMBRE/DESEMBRE 2017


VENDA D’ENTRADES PER INTERNET* Podeu comprar les entrades per a tots els espectacles de la programació per Internet, d’una manera fàcil, còmoda, segura i sense comissions a www.teatreaurora.cat. *Fins a dues hores abans de l’inici de l’espectacle.

TAQUILLA Una hora abans de cada representació.

PER TELÈFON* Reserva de localitats trucant al 93 805 00 75, exclusivament els dijous laborables de 19 a 20 h. *Les reserves es mantindran fins a 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Si no les heu recollit abans d’aquest termini, quedaran anul·lades i les localitats es posaran a la venda.

PÀRQUING 2 hores d’aparcament per només 2 € (40% de descompte) al Pàrquing Saba Cal Font. Vals d’aparcament a la venda a la taquilla del teatre.

2

DESCOMPTES* Preu reduït en la compra de localitats per a: - Menors de 25 anys - Majors de 65 anys - Aturats, pensionistes i jubilats - Carnet de família nombrosa i família monoparental - Grups: Mínim 10 persones - Carnet d’estudiant - Carnet Jove - Socis de Xarxa Igualada - Socis de l’Ateneu Igualadí - Socis d’Òmnium Cultural - Club Tr3sC - Club Regió7 - Club La Veu - Carnet de docent *Cal presentar el carnet corresponent per poder accedir al descompte.

ABONAMENTS 4 espectacles per 40 € (33% de descompte) a escollir entre els espectacles marcats com a abonables amb una Venda d’abonaments trucant al 93 805 00 75 fins el 3 de novembre.


DIA A DIA DIA

ESPECTACLE

GÈNERE

PÀGINA

29/30 SETEMBRE

TUSSAL’N PAQUÉ

Música

Pàg. 26

7/8 OCTUBRE

BARBES DE BALENA

Musical

Pàg. 4

20/21/22 OCTUBRE

SIMONE

Teatre

Pàg. 6

27 OCTUBRE

LA IDEA D’EUROPA

Teatre

Pàg. 22

3/4/5 NOVEMBRE

LES DONES SÀVIES

Comèdia

Pàg. 8

10 NOVEMBRE

TOCAR MODERN AMB TOC CLÀSSIC

Música

Pàg. 27

17 NOVEMBRE

ESCOLTAR LA LLUM

Poesia i música

Pàg. 23

18/19 NOVEMBRE

PECCATUM

Teatre

Pàg. 10

23 NOVEMBRE

CARLES VIARNÈS I ALBA G. CORRAL

Música

Pàg. 28

25 NOVEMBRE

BOJOS PER LES POMES

Infantil

Pàg. 12

26 NOVEMBRE

BLINK FLASH DUNCAN

Infantil

Pàg. 12

30 NOVEMBRE

ES FA SABER...

Contes per a adults

Pàg. 24

1/2/3 DESEMBRE

L’EMPESTAT

Teatre

Pàg. 14

15/16/17 DESEMBRE

YERMA

Teatre

Pàg. 16

22 DESEMBRE

TRAJECTES LLARGS PER A EMBARCACIONS PETITES

Teatre d’humor

Pàg. 25

26/27 DESEMBRE

KÀTIA

Familiar

Pàg. 19

6/7 GENER

EL MEU PRÍNCEP BLAU

Familiar

Pàg. 20

3


EL MUSICAL D’ÈXIT DE LA TEMPORADA PASSADA APLAUDIT PER PÚBLIC I CRÍTICA. LES COTILLES (REALS I FIGURADES) DE LES DONES DEL SEGLE XIX I DE LES D’AVUI A ESCENA AMB QUATRE ARTISTES QUE CANTEN, INTERPRETEN I BALLEN BRILLANTMENT.

4


Dramatúrgia: Anna Maria Ricart / Direcció: Mònica Bofill / Composició musical: Ariadna Cabiró / Coreografia: Anna Romaní / Intèrprets: Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López i Anna Romaní / Escenografia i vestuari: Maria Albadalejo / Fotografia: Núria Gámiz / Producció: Marina Marcos

BARBES DE BALENA

7/8 OCTUBRE Dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

MUSICAL

(O DE QUÈ ESTAN FETES LES COTILLES)

Barbes de balena reuneix a un grup de creadores al servei d’una proposta fresca que reivindica les nostres avantpassades i la seva memòria històrica. I ho fa des del bon humor, l’originalitat i la senzillesa, amb un excel·lent treball en escena que uneix teatre, música i dansa amb un encaix delicat, que l’han convertit en el musical d’èxit de la temporada passada. L’espectacle fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’Estat espanyol. La seva carrera va estar plena d’obstacles, que va anar superant, per exercir una professió, aleshores, vetada a les dones. A partir d’aquesta figura històrica, Barbes de balena fa memòria de les nostres àvies, besàvies... i reflexiona sobre les dones d’avui en dia. Elles portaven cotilla, i nosaltres? Ens hem tret realment les cotilles (reals i figurades) que ens constrenyen? El muntatge està escrit per Anna Maria Ricart (premi Max 2015 a la millor adaptació teatral per Fuenteovejuna) i dirigit per Mònica Bofill.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 10 minuts Preu: 15 € / 12 € MÉS INFORMACIÓ www.facebook.com/BarbesdeBalena ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de dissabte

5


UN ESPECTACLE AMB TOCS DE COMÈDIA SOBRE EL REPARTIMENT DE PODER ENTRE HOMES I DONES. A IGUALADA A IGUALADA ABANS D’ESTRENAR-SE AL FESTIVAL TEMPORADA ALTA I DE FER TEMPORADA A BARCELONA.

6


Autora: Daniela Feixas / Direcció: Ramon Simó / Intèrprets: Anna Güell, Tilda Esplugas i Daniela Feixas / Escenografia: Ramon Simó / Il·luminació: Sylvia Kuchinow / Espai sonor: Bárbara Granados / Vestuari: Agnes Costa / Ajudant de direcció: Mònica Bofill

SIMONE

20/21/22 OCTUBRE Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

TEATRE

Q-ARS TEATRE

El ministre de justícia ha desaparegut voluntàriament. El dia en què el parlament ha d’aprovar el seu nou paquet de lleis, un fet inexplicable el deixa fora de joc. La seva nova realitat física el converteix en una amenaça pels interessos del partit. Sap que ningú és de fiar, sobretot la seva dona, que també té ambicions polítiques. I per això contracta els serveis d’una prostituta en hores baixes. Què passaria si, de forma espontània i radical, la natura comencés a reaccionar davant els desequilibris que la humanitat ha creat? Simone és un espectacle amb tocs de comèdia, novel·la negra i ciènciaficció sobre el poder i el gènere, dirigit per Ramon Simó (exdirector del Festival Grec), que arriba a Igualada just abans d’estrenar-se al festival Temporada Alta i de fer temporada a Barcelona. A càrrec de Q-Ars Teatre, una reconeguda companyia catalana que ha trepitjat els grans teatres del nostre país, amb tres excel·lents actrius en escena.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 10 minuts Preu: 15 € / 12 € MÉS INFORMACIÓ www.facebook.com/simoneespectacle ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

7


UNA DIVERTIDA ADAPTACIÓ D’UN GRAN CLÀSSIC QUE ES BURLA DELS PEDANTS D’AVUI DIA. NOMÉS DOS ACTORS FENT TOTS ELS PERSONATGES, MASCULINS I FEMENINS, EN UN DELS ÈXITS DE LA TEMPORADA.

8


Intèrprets: Ricard Farré i Enric Cambray / Dramatúrgia: Lluís Hansen i Ricard Farré / Assessoria escènica: Júlia Barceló / Ajudant de direcció: Júlia Bonjoch / Escenografia: Enric Romaní / Vestuari: Marc Udina / Composició musical: Gerard Sesé / Fotografia: May Zircus / Producció: Marina Marcos (El Maldà)

3/4/5 NOVEMBRE Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

LES DONES SÀVIES

COMÈDIA

1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 15 minuts Preu: 15 € / 12 €

2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia.

MÉS INFORMACIÓ www.elmalda.cat

DE MOLIÈRE RICARD FARRÉ I ENRIC CAMBRAY

Ricard Farré i Enric Cambray encarnen, en un treball impressionant, a vuit personatges, tant masculins com femenins, en aquesta magnífica versió de Les dones sàvies. Si Molière feia una crítica als grans saberuts de la seva època, en aquesta divertida adaptació els equivalents als nostres dies són els tertulians de ràdio i televisió. Una comèdia que explota el ridícul de tots plegats i que clama contra la hipocresia i la pedanteria. Torna a Igualada un dels èxits de la temporada després d’exhaurir totes les localitats el gener passat.

ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

9


UN ESPECTACLE RODÓ, ALEGRE, FESTIU I ENGINYÓS QUE DESTAPA ELS DOBLES SENTITS DE LES RONDALLES POPULARS MALLORQUINES. TORNA PRODUCCIONS DE FERRO DESPRÉS DE L’ÈXIT DEL MULTIPREMIAT ‘ACORAR’.

10


Una creació col·lectiva de: Toni Gomila, Catalina Florit i Joan Miquel Artigues / Dramatúrgia: Toni Gomila / Intèrprets: Toni Gomila i Catalina Florit / Disseny espai escènic i sonor: Joan Miquel Artigues / Disseny il·luminació: Dani Noceda / Construcció escenografia: Joan Miquel Artigues, Martí Gomila i Margalida Munar / Producció executiva: Fàtima Riera / Comunicació: Cristina Bugallo / Una producció de: Produccions de Ferro

Dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

PECCATUM

TEATRE

18/19 NOVEMBRE

‘A!

PRODUCCIONS DE FERRO (MALLORCA)

Això era i no era... Bon viatge faça la cadernera. Així comencen algunes de les rondalles que s’explicaven antigament en família, en rotllana, tal i com Toni Gomila i Catalina Florit posen en escena a Peccatum. Peccatum recull un seguit de textos de Mossèn Alcover qui, mai s’hagués imaginat que es poguessin compilar sota aquest títol, ja que el propi mossèn havia assegurat que “dins meu Aplech no hi ha l’element pornogràfich que tant abunda dins totes les literatures populars”. Des d’un punt de vista molt particular, Toni Gomila torna als orígens de la tradició oral de Mallorca i revisa les rondalles populars de Mn. Alcover (mantenint-ne els mots originals) amb una mirada que arrenca somriures i rialles, i fins i tot fa enrogir algunes galtes. Els dos actors en escena fan un treball esplèndid amb un desplegament interpretatiu en el qual es transvesteixen sense vestits, desdoblen personatges i tot plegat amb un virtuosisme en l’expressió corporal que deixa bocabadat. Els mallorquins Produccions de Ferro tornen després de l’espectacular èxit del multipremiat Acorar que ha captivat a milers d’espectadors i que va ser un gran èxit de públic al Teatre de l’Aurora.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 50 minuts Preu: 15 € / 12 € Amb la col·laboració de: Òmnium Cultural Anoia

MÉS INFORMACIÓ www.deferro.org ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de dissabte

11


IGUALADA TORNA A SER ESCENARI DEL FESTIVAL INTERNACIONAL EL MÉS PETIT DE TOTS, UN REFERENT EUROPEU ON VEURE ELS MILLORS ESPECTACLES PER ALS MÉS PETITS.

EL MÉS PETIT DE TOTS

13È FESTIVAL INTERNACIONAL D’ARTS ESCÈNIQUES PER ALS MÉS PETITS (0-5)

INFANTIL INFORMACIÓ PRÀCTICA De l’11 al 26 de novembre de 2017 MÉS INFORMACIÓ www.elmespetitdetots.cat

12

Una nova edició del festival El Més Petit de Tots arriba a Igualada per mostrar els millors espectacles internacionals per a nens de 0 a 5 anys. Una oportunitat única per gaudir de muntatges i experiències de qualitat pensades pels més petits. Amb un ritual, una durada i una concepció de l’espai diferents. Amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu molt intensament; on hi caben i es barregen tots els llenguatges per fer-nos viatjar a paisatges desconeguts. El Més Petit de Tots vol ser un espai on puguem acompanyar els infants, de la mà de les arts escèniques, a desenvolupar l’esperit crític i el sentit comú, en un àmbit de llibertat de pensament, per poder formar part d’una societat cada cop més generosa i solidària. La 13a edició del festival presenta 15 espectacles i es celebra de l’11 al 26 de novembre en 11 ciutats: Sabadell, Igualada, Barcelona, Lleida, Olot, Benicàssim, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Granollers, Tarragona i Viladecans.


25 NOVEMBRE

26 NOVEMBRE

Dissabte a les 12 h i a les 17:30 h

Diumenge a les 12 h i a les 17:30 h

Direcció: Cathrine Sombsthay / Intèrprets: Claus Carlsen i Lisa Becker / Música: Claus Carlsen

Direcció i interpretació: Montse Roig / Coreografia: Maria Cardona i Montse Roig / Dramatúrgia: Joan Casas i Montse Roig / Escenografia: Maria Alejandre / Il·luminació: Marc Lleixa / Espai sonor i música: Aida Osset / Vídeo: Sílvia Isach (Sinoca) / Vestuari: Mariona Moya / Producció: Caroline Giffard

BOJOS PER LES POMES

BLINK FLASH DUNCAN

TEATER NORDKRAFT (DINAMARCA)

MERCAT DE LES FLORS I ASSOCIACIÓ BLINK FLASH

El so i el moviment són els protagonistes absoluts en aquest meravellós espectacle visual de la reconeguda companyia danesa Teater Nordkraft. A Bojos per les pomes descobrirem que les coses ordinàries poden ser extraordinàries: una xarxa de pescar serà un atrapasomnis, una bossa de plàstic pot ser un sospir, i les sensacions canviaran amb els colors i la llum.

L’Isa, una noia valenta i curiosa, descobreix objectes amagats a l’escenari. Cada objecte guarda una experiència vital en relació amb una emoció, un color i una música. Blink Flash Duncan, produït pel Mercat de les Flors, vol despertar l’imaginari emocional dels més petits a través d’un magnífic espectacle de dansa ple de formes, ritmes, qualitats i dinàmiques.

Edat recomanada: de 2 a 5 anys Durada: 35 minuts Preu: 8 € (adults) / 6 € (nens) Més informació: www.teaternordkraft.dk

Edat recomanada: de 2 a 5 anys Durada: 40 minuts Preu: 8 € (adults) / 6 € (nens) Més informació: http://montseesmou.wixsite.com/blinkflash

(BESAT AF AEBLER)

13


2017

JORDI ORIOL I XAVIER ALBERTÍ S’ALIEN EN UNA AUDAÇ I FASCINANT VERSIÓ DE ‘LA TEMPESTA’ DE SHAKESPEARE, AMB MÚSICA EN VIU DE BEETHOVEN I ON PLOU, LITERALMENT, DURANT UNA HORA.

14


Autor: Jordi Oriol / Direcció: Xavier Albertí / Intèrprets: Jordi Oriol i Carles Pedragosa / Ajudant de direcció: Albert Arribas / Espai: Alex Aviñoa i Sílvia Delagneau / Construcció espai: Dani Poy / Vestuari: Sílvia Delagneau / Il·luminació: Alex Aviñoa / Disseny so: Roc Mateu / Producció executiva: Neus Oriol i Dani López-Orós / Producció Indi Gest: Helena Font

L’EMPESTAT

1/2/3 DESEMBRE Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

TEATRE

INDI GEST

Plou. Plou feixugament i de veritat damunt l’escenari durant gairebé una hora. I els dos personatges en escena resisteixen la creixent mullena mentre reciten l’extraordinari text escrit per Jordi Oriol. Un joc de paraules que perverteix les obres La tempesta de Shakespeare i La pesta de Camus. Mentrestant, Carles Pedragosa interpreta en un piano que es va omplint de pluja, la “Sonata núm. 17” de Beethoven, una peça que el compositor va escriure just després de llegir aquesta darrera obra de Shakespeare. Tot lliga. La direcció de Xavier Albertí (director del Teatre Nacional de Catalunya) relliga aquest espectacle audaç i fascinant que es va estrenar al Festival Temporada Alta i que li ha valgut el Premi BBVA de Teatre 2017. L’Empestat arrenca en el moment que Pròsper, Miranda i la resta de nàufrags han deixat l’illa imaginada per Shakespeare. Caliban i Ariel són alliberats i, per fi, estan sols i aïllats. Caliban torna a ser amo del seu petit regne, però ja no tornarà a ser el d’abans, ara que ha après a posar paraules al seu turment, que s’ha infectat d’aquesta plaga que és la llengua, que sols li serveix per evocar el món que l’ha traït; un univers empestat.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 55 minuts Preu: 15 € / 12 € Amb el suport de: Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX

MÉS INFORMACIÓ www.indigest.org ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

15


UN ATRACTIU MUNTATGE QUE MODERNITZA UN GRAN CLÀSSIC DE GARCÍA LORCA PER PARLAR DE TU A TU AMB EL PÚBLIC D’AVUI. SET ACTORS EN ESCENA EN UNA DE LES SORPRESES IMPERDIBLES DE LA TEMPORADA.

LA SUPERVIVÈNCIA D’UN MATRIMONI RAU EN DIVORCIAR-SE CADA DIA? UNA ABSURDA COMÈDIA NEGRA SOBRE L’AMOR A CÀRREC D’UNA DE LES COMPANYIES CATALANES MÉS DESTACADES.

16


Autor: Federico García Lorca / Adaptació: Marc Chornet i Anna Maria Ricart / Direcció: Marc Chornet Artells / Ajudant de direcció: Anna Maria Ricart / Intèrprets: Alba José, Martí Salvat, Ariadna Fígols, Xavier Torra, Isabel Soriano, Cristina López i Roser Tapias / Disseny d’espai: Laura Clos ‘Closca’ / Disseny de vestuari i caracterització: Marta Rafa / Disseny d’il·luminació: David Bofarull / Música original i assessoria de moviment: Miquel G. Font / Producció executiva: Neus Pàmies / Una coproducció de: Projecte Ingenu i Teatre Akadèmia

Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

YERMA

TEATRE

15/16/17 DESEMBRE

‘A!

DE F. GARCÍA LORCA PROJECTE INGENU Més de 80 anys després de la mort de Federico García Lorca, Marc Chornet i Anna Maria Ricart revisen el clàssic Yerma i el porten a escena imaginant una Yerma d’avui en dia, que parla de tu a tu amb el públic actual i que té moltes coses a dir al nostre món, qüestionant el sentit del nostre present. I ho fan amb una atractiva posada en escena amb set actors que li donen força, bellesa i harmonia, aconseguint convertir-se en una de les sorpreses més aplaudides de la temporada.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 30 minuts Preu: 15 € / 12 € Espectacle en castellà

La relació entre Yerma i el seu marit es va corcant paulatinament perquè, malgrat desitjar-ho amb delit, ella no aconsegueix quedar-se embarassada. La vida passa i la tristor s’apodera de Yerma. Un retrat cru dels nivells més privats de la nostra societat on s’esdevenen les tragèdies més reals, la tragèdia íntima de Yerma, la tragèdia de no poder desenganxar-se del propi cos.

ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Projecte Ingenu neix el 2013 de la mà d’un grup de joves acabats de sortir de l’Institut del Teatre amb la voluntat d’investigar sobre el fet teatral. Amb pocs anys, s’ha consolidat com una de les companyies emergents de referència, amb èxits com Romeu i Julieta, que els hi ha valgut un ampli reconeixement de crítica i públic.

MÉS INFORMACIÓ www.projecteingenu.com

17


CICLE * KM.0

CICLE * KM.0

ESPECTACLES FAMILIARS FETS AQUÍ El Teatre de l’Aurora i les companyies de teatre familiar de l’Anoia us presentem la tercera edició del Cicle Km.0. Torna aquesta cita anual, aprofitant les festes nadalenques, que ens permet veure a casa nostra els espectacles per a tots els públics que creen les companyies d’Igualada i la seva comarca. A l’Anoia i rodalies comptem amb diverses companyies professionals de teatre que es dediquen principalment al públic familiar. Fa anys que creen magnífics espectacles que després porten de gira per Catalunya i arreu del món. Aquest cicle és una oportunitat per donar a conèixer la important feina que fan i també com la fan. Per això, podreu veure dos espectacles i participar en dos tallers que seran un punt de trobada entre artistes i espectadors. Aquest edició vol tenir un record molt especial per al desaparegut Miquel Gallardo de la Companyia Pelmànec (Piera), un dels col·laboradors d’aquest cicle. Et trobem a faltar.

18

Amb la col·laboració de: 2princesesbarbudes (Sant Joan de Mediona) Cia. La Mandarina (Igualada) Farrés brothers i cia (Igualada) Ka Teatre (Vilanova del Camí) La companyia del príncep Totilau (Sant Martí de Tous) Teatre Nu (Sant Martí de Tous) Tot Circ (Copons)


Idea original: Ka Teatre / Direcció: Víctor Borràs / Dramatúrgia: Víctor Borràs i Ka Teatre / Intèrprets: Maria Berenguer i Montse Pelfort / Una producció de: La Casa del Teatre Nu

KÀTIA

26/27 DESEMBRE Dimarts i dimecres a les 18 h

FAMILIAR

KA TEATRE

La Kàtia fa la maleta i emprèn un viatge, l’aventura de la seva vida que viurà acompanyada de la seva mare. Trobarà el que busca? Kàtia és un espectacle visual, amb titelles i objectes, que ens parla de la necessitat de retrobar-nos amb les nostres arrels. La jove companyia Ka Teatre, formada per les actrius anoienques Maria Berenguer i Montse Pelfort debuta amb el seu primer muntatge, Kàtia. Trepitgen fort i parteixen d’un llenguatge multidisciplinari on combinen la interpretació amb titelles, música i objectes.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 50 minuts Preu: 8 € / 6 € ACTIVITAT PARAL·LELA Taller de teatre. Per a nens i nenes de 3 a 12 anys. Cada dia en finalitzar l’espectacle (inclòs en el preu de l’entrada de l’espectacle. Informació a la pàg. 21)

19


6/7 GENER Dissabte i diumenge a les 18 h

FAMILIAR

Direcció i dramatúrgia: Marc Hervàs / Coreografia: Beatriz Macías i Gemma Güell / Intèrprets: Gemma Güell, Beatriz Macías i Jaume Bosser / Escenografia: Marc Hervàs / Titelles, màscares i vestuari: Martí Doy / Confecció del vestuari: Indumentària per a l’espectacle / Il·luminació: Nick Hersh / Fotografia i vídeo: Dani Querol / Producció executiva: Clara Dalmau / Una producció de: Ca l’Ubú SL / Amb el suport de: Institut Català de les Empreses Culturals

EL MEU PRÍNCEP BLAU

EL BALLET IMPERIAL DE LA REINA ROSAMUNDA INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 50 minuts Preu: 8 € / 6 € MÉS INFORMACIÓ www.reinarosamunda.cat ACTIVITAT PARAL·LELA Taller de dansa. Per a nens i nenes de més de 5 anys . Cada dia en finalitzar l’espectacle (inclòs en el preu de l’entrada de l’espectacle. Informació a la pàg. 21)

20

Mentre cau una forta tempesta, una noia del segle XXII i una altra del XVII es troben a través d’una porta fantàstica que connecta les dues èpoques. Sorprenentment, una conviu amb un goril·la i l’altra espera il·lusionada l’arribada d’un príncep blau. Amb música del Barroc interpretada en directe per un violista de mà, gaudirem d’un fantàstic espectacle de dansa en què les dues noies aprendran a ser felices per si soles.

El meu príncep blau és el segon espectacle d’El ballet imperial de la reina Rosamunda, una companyia de dansa per a tots els públics fundada pels membres de La companyia del príncep Totilau. Es va estrenar el passat juliol al Festival de Teatro Clásico de Almagro.


ACTIVITATS PARAL·LELES 26/27 DESEMBRE

CICLE * KM.0 6/7 GENER

Dimarts i dimecres en acabar l’espectacle

Dissabte i diumenge en acabar l’espectacle

TALLER DE TEATRE

TALLER DE DANSA

KA TEATRE

EL BALLET IMPERIAL DE LA REINA ROSAMUNDA

La companyia Ka Teatre us convida a participar d’un taller de teatre per a nens i nenes de 3 a 12 anys. En aquesta sessió farem jocs d’expressió corporal i crearem personatges i petites històries. L’activitat estarà impartida per les actrius Maria Berenguer i Montse Pelfort i tindrà una durada aproximada de 50 minuts.

El ballet imperial de la reina Rosamunda us convida a assistir a una classe de dansa contemporània, a càrrec dels membres de la companyia. Anirà adreçada a nens i nenes de més de 5 anys, i també als acompanyants que s’hi vulguin afegir. A través d’aquest taller, desenvoluparem la nostra pròpia creativitat i la capacitat d’expressar-nos a través del cos. No cal haver fet classes de dansa prèviament, només venir amb roba còmode i ganes de passar-s’ho bé!

TALLER Lloc: Sala Les Golfes Preu: inclòs en l’entrada per ‘Kàtia’ Observacions: un cop comprada l’entrada, cal reservar l’assistència a l’activitat escrivint a info@teatreaurora.cat. L’aforament està limitat a 20 participants per ordre de reserva

TALLER Lloc: Sala Les Golfes Preu: inclòs en l’entrada per ‘El meu príncep blau’ Observacions: un cop comprada l’entrada, cal reservar l’assistència a l’activitat escrivint a info@teatreaurora.cat. Aforament limitat 21


CICLE * LES GOLFES 27 OCTUBRE Divendres a les 21 h

Autor: George Steiner / Traductor: Víctor Compta / Direcció: Òscar Intente / Intèrpret: Òscar Intente / Músic: Ferran Martínez / Il·luminació: Josep M. Cadafalch

LA IDEA D’EUROPA

DE GEORGE STEINER INÚTILS MOTS

TEATRE

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 60 minuts Preu: 12 € / 10 € Lloc: Sala Les Golfes ACTIVITAT PARAL·LELA

Trobada amb la companyia en finalitzar la funció 22

Segons George Steiner, autor de “La idea d’Europa”, Europa és, per sobre de tot, un cafè. És en un cafè on es troben dos desconeguts: un xerraire i un acordionista que compartiran una hora de complicitats tot parlant d’un ensopiment que cal combatre tornant a les arrels i relacionantse amb els altres. Un text que Vargas Llosa qualifica d’“enginyós i provocador” i que, avui més que mai, connecta amb la nostra realitat. La idea d’Europa és una bona oportunitat per (re)descobrir un dels pensadors i crítics imprescindibles a través de l’excel·lent interpretació d’Òscar Intente acompanyat per l’acordionista Ferran Martínez. Un espectacle que fa anys que representen amb èxit per teatres i universitats d’arreu.


CICLE * LES GOLFES 17 NOVEMBRE Divendres a les 21 h

Direcció: La Flexible / Traducció i dramatúrgia: Maria Santfores Salla Solà / Intèrprets: Maria Santfores Salla Solà, Francesc Badia Roca (violoncel) i Ana Gutiérrez Martín (violí)

ESCOLTAR LA LLUM

MARIA SANTFORES, FRANCESC BADIA I ANA GUTIÉRREZ POESIA I MÚSICA

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 50 minuts Preu: 12 € / 10 € Lloc: Sala Les Golfes MÉS INFORMACIÓ http://escoltarlallumsantfores.blogspot. com ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció

Maria Santfores presenta Escoltar la llum, un recital centrat en les emocions que combina música i poesia. Aquest projecte escènic parteix del llibre de poesia Escoltar la llum d’Eloy Sànchez Rosillo i compta amb música barroca de Georg Friedrich Händel i de Johann Sebastian Bach interpretada per dos músics de primer nivell com són Francesc Badia i Ana Gutiérrez. Un espectacle que busca crear una atmosfera íntima i il·luminada on flueixin les emocions. 23


CICLE * LES GOLFES 30 NOVEMBRE

Intèrpret: Noemí Caballer

Dijous a les 21 h

ES FA SABER...

NOEMÍ CABALLER

CONTES PER A ADULTS

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 60 minuts Preu: 7 € / 5,50 € Lloc: Sala Les Golfes MÉS INFORMACIÓ http://noemicaballer.wixsite.com/ noemicaballer

24

Noemí Caballer Balust, filla de Maria Josep Balust Murugó, néta d’Elies Balust Jové, campaner i pregoner a Salàs de Pallars, un poble minúscul del prepirineu de Lleida… Així comença una sessió de contes tribut al món rural i oral d’on prové aquesta reconeguda narradora. Noemí Caballer ens sorprèn amb contes i xafarderies d’àvies i veïnes, i històries plenes d’un surrealisme quotidià: històries de festa major, d’emigració per fer les Amèriques, del mandongo, de la quotidianitat de la gent de muntanya... i ens presenta les peripècies d’uns personatges entranyables.


CICLE * LES GOLFES 22 DESEMBRE Divendres a les 21 h

Creació: Enric Ases / Intèrpret: Enric Ases / Suport de direcció: Joan Arqué, Christian Atanasiu i Piero Steiner / Cap tècnic: Marc Ases

TRAJECTES LLARGS PER A EMBARCACIONS PETITES

ENRIC ASES TEATRE D’HUMOR INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 60 minuts Preu: 12 € / 10 € Lloc: Sala Les Golfes MÉS INFORMACIÓ www.obsidiana.cat/enricases ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció

En el seu primer espectacle en solitari, Enric Ases proposa un mosaic de petites històries en clau tragicòmica sobre l’èpica del ridícul. Trajectes llargs per a embarcacions petites són set relats divertidíssims, a mig camí entre la poesia i l’humor negre, que retraten un mostrari de situacions absurdes i/o patètiques extretes directament de la vida quotidiana, i on tots, en un moment o altre, ens hi podem veure reflectits. Enric Ases és un reconegut actor, director i autor teatral amb una llarga trajectòria, havent treballat amb companyies tan diverses com La Fura dels Baus, Tricicle, Teatre de Guerrilla, Zotal Teatre, Los Los i Los Dos Los, amb els quals ha rebut premis com el Premi de la Crítica de 25 Barcelona i diversos premis FAD.


CICLE * MÚSICA DE PRIMERA FILA 29/30 SETEMBRE Divendres i dissabte a les 21 h

Intèrprets: Llorenç Tussal (veu), Diego Paqué (guitarra, llaüt, cors i digital sounds) / Artistes convidats: Ramon Enrich, Biel Jorba, Ruth Martínez, Marina Roset i Marcos Villar / Vídeo art i il·luminació: Laia Casas / Producció: Latiovisual Cultura / Direcció: Diego Paqué / Xarxes socials: Judit Junyent / Comunicació: Leonor Paqué

TUSSAL’N PAQUÉ

MÚSICA INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 15 minuts Preu: 10 € / 8 € MÉS INFORMACIÓ www.diegopaque.com www.facebook.com/latiovisual

26

Tangos, boleros i cançons d’autor universals interpretades per dues ànimes de diferents generacions que es troben en un concert molt especial. Diego Paqué i Llorenç Tussal, dos artistes amb una forta vinculació a Igualada es posen cara a cara per dialogar. I ho fan a través de les paraules i amb un repertori musical plural que passa per diferents racons del món, amb la col·laboració de diversos artistes convidats com Ramon Enrich, Biel Jorba, Ruth Martínez, Marina Roset i Marcos Villar. Paqué i Tussal tenen bagatges musicals completament diferents però comparteixen el plaer constant de comunicar, entre ells, i amb el públic. Tussal’N Paqué és un concert amb una producció genuïna i acurada, a mida dels intèrprets que formen part d’aquest projecte que barreja la instrumentació clàssica amb la tecnologia digital i audiovisual.


CICLE * MÚSICA DE PRIMERA FILA 10 NOVEMBRE Divendres a les 21 h

Intèrprets: David Riba (flauta), Publio Delgado (guitarra), Txema Riera (piano), Josep Buch (baix) i Alcides Rodrigues (percussió) / Direcció: David Riba

TOCAR MODERN AMB TOC CLÀSSIC

DAVID RIBA, PUBLIO DELGADO, TXEMA RIERA, JOSEP BUCH I ALCIDES RODRIGUES El Teatre de l’Aurora esdevé un dels espais del Cicle de Concerts de Professorat de l’Escola/ Conservatori Municipal de Música d’Igualada que s’estrena amb Tocar modern amb toc clàssic, un concert a càrrec d’un quintet de grans músics.

MÚSICA INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 60 minuts Preu: 10 € / 8 € Concert organitzat amb: Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada ú

MÉS INFORMACIÓ www.ecmmigualada.cat

La música popular i la clàssica són dues actituds musicals, teòricament enfrontades, que fusionades ofereixen un nou punt de vista d’ambdues. El concert oferirà repertori de dues èpoques diferents: dos “chorinho” de principis del segle XX, que uneixen la polca europea amb ritmes afro-brasilers, i la fusió del jazz i la suite clàssica de finals dels 70 que combinen l’elegància barroca amb el swing. Programa: Picnic Suite (Claude Bolling) Chorinhos (Pixinguinha) Um Chorinho pra Cidao (Publio Delgado)

27


CICLE * MÚSICA DE PRIMERA FILA 23 NOVEMBRE Dijous a les 21 h

Intèrprets: Carles Viarnès (pianos, sintetitzadors, theremin, electrònica) i Alba G. Corral (projeccions visuals)

CARLES VIARNÈS I ALBA G. CORRAL

El pianista i compositor igualadí Carles Viarnès presenta temes del seu darrer treball Schematismus (2016) i ho fa envoltat d’una de les veus influents de l’art audiovisual actual: Alba G. Corral. Una proposta que sedueix els sentits de l’espectador i els atrapa des de la primera nota, des del primer traç.

MÚSICA INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 50 minuts Preu: 10 € / 8 € Concert organitzat amb: Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada ú

MÉS INFORMACIÓ www.carlesviarnes.com

28

Viarnès centra el seu treball en la música contemporània amb tocs subtils de l’estètica electrònica i experimental actuals. Al seu últim treball discogràfic, el pianista aposta, encara més, pel minimalisme, per la reducció màxima de les notes, al límit més tènue entre el so i el silenci. Per la seva banda, Alba G. Corral, explora les narratives abstractes, amb actuacions audiovisuals en viu en les quals integra la codificació i l’elaboració, en col·laboració amb el músic i en temps real. Aquest muntatge s’emmarca dins el Cicle de Concerts de Professorat de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada.


EXPOSICIONS

20 ANYS DEL TEATRE DE L’AURORA (1997-2017) El 17 de maig de 1997 s’inaugurava oficialment el Teatre de l’Aurora, tot i que la primera programació estable ja s’havia iniciat la tardor de 1996. Igualada comptava amb un nou espai per a les arts escèniques nascut des del teixit associatiu i obert a la ciutat. Aquest 2017, l’espai independent de Cal Font arriba als 20 anys. I per això es crea aquesta exposició que vol fer un breu repàs als 20 anys d’història del Teatre de l’Aurora, però a través de la mirada dels altres: dels comentaris escrits dels espectadors a la sortida del teatre, de les dedicatòries d’actors i companyies que hi han actuat, d’objectes, obsequis i curiositats... que habitualment el públic no veu però que simbolitzen el bategar d’aquest espai cultural.

SETEMBRE/DESEMBRE Lloc: Vestíbul del teatre

Un senzill però sentit homenatge a totes les persones –que són les que donen sentit als projectes– que han omplert el teatre durant aquests anys, bé sigui asseguts a la penombra de la grada, bé sigui il·luminats a l’escenari. A totes elles, a tots vosaltres, moltes 29 i moltes gràcies per fer-ho possible.


TEATRE DE L’AURORA El Teatre de l’Aurora, gestionat per la cooperativa Unicoop Cultural, és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre basat en la complicitat, la participació i la cooperació. Ofereix una programació estable des de 1996 amb la voluntat que el teatre, i la cultura en general, siguin accessibles per a tothom a través d’una oferta de qualitat.

Comissió de programació Agustí Coll, Anna Garcia, Lluís Segura, Òscar Balcells, Joventuts Musicals d’Igualada (JJMM), Edmon Bosch (JJMM), Nuska Corrià (JJMM), Joaquim Font (JJMM), Josep M. Ribaudí, Montse Pelfort, Francesc Esteve, Alison Newman, María José Lizarte, Empar Bové, Toni Closa, Carme Solà

Junta d’Unicoop Cultural President: Lluís Segura Vicepresidenta: Montserrat Valentí Secretari: Pere Pelfort Vocals: Fina Cortés, Salvador Baliu, Antoni Galtés, Alba Osuna, Agustí Coll Interventor: Antoni Osuna

Col·laboradors Carme Aloy, Salvador Baliu, Lídia Coca, Agustí Coll, Fina Cortés, Teresa Cuadras, Gemma Esquer, Margarida Ferrer, Maite Franquesa, Antoni Galtés, Roser Garcia, Joan Guasch, Joan Miquel, Ernestina Morera, Anna Noguera, Alba Osuna, Antoni Osuna, Montse Pelfort, Pere Pelfort, Rosa Perelló, Maria Roca, Roser Vila

Equip gestor Cap tècnic: Xavier Amat Administració: Montserrat Valentí Taquilla: Marta Valls Comunicació: Gemma Moncho Públics: Toni Cortès Direcció: Òscar Balcells

Coordinació exposicions Xavi Méndez (laCultural)

Carrer de l’Aurora, 80 (Plaça de Cal Font) 08700 IGUALADA (Barcelona) Tel. 93 805 00 75 info@teatreaurora.cat - www.teatreaurora.cat 30


COL·LABORADORS

ú

ESTABLIMENTS AMICS

1915 ORIGINAL ANTONI GRAELLS - FUSTERIA I MOBLES BITØK CAL PERICO - MERCERIA VIDAL CEINA COPISTERIA COMARCA - ATENA 2000 COPISTERIA RAMBLES EL CAFÈ DE L’ATENEU FER FRANS I-ENGINY INSTAL·LACIONS INTERSPORT PEDRAFORCA JOIERIA TRIAS LA BOTIGUETA

LA RENDA URBANA L’ESTANC DE LA RAMBLA LLEGIM? LLIBRERIA LLIBRERIA AQUALATA LLIBRERIA CAL RABELL MARCEL CLARAMUNT ÒPTICA RODRIGO ROIG FOTÒGRAF’S STAR FOC ANOIA SUPERMERCATS SUPERMAS TAXIS IGUALADA UNIGRAFIC

TEATRE ASSOCIAT A


PATROCINADORS

MITJANS OFICIALS

SENDRA & ENRICH

MECENES

AMB EL SUPORT DE

www.teatreaurora.cat teatreaurora

@teatreaurora

Programació Setembre/Desembre 2017  

Programa amb tots els espectacles (teatre, música, contes per a adults...) de la Programació Setembre/Desembre 2017 del Teatre de l'Aurora d...