Page 1

PROGRAMACIÓ GENER/MAIG 2017


FEM

2AN0YS

2


Avui dia, amb les agitades vides que portem ens costa trobar temps per gaudir de les petites coses, dels bons moments, per gaudir de la cultura... El temps passa a tota velocitat, és clar, i tal com deia Pitàgores quan l’hi preguntaven que és el temps, ell responia que era l’ànima del món. Jo afegiria, sense voler ser filòsof (tant de moda que està ara), que avui també és el metrònom que constantment ens marca el ritme de totes les coses i ens fa dir allò de “ostres, no tinc temps”, que tan sovint usem com a excusa per no fer allò que ens ve de gust i que ens donaria benestar. Ara fa vint anys, un grup de gent va prendre la decisió de donar part del seu temps a la ciutat d’Igualada. Compartien un espai d’assaig a la cooperativa (“La Victoria” es deia llavors) que havien somniat rejovenir i dotar-lo d’una programació per apropar les arts escèniques a tota la ciutadania. I es van prendre seriosament això d’acostar-les, perquè la seva visió era que el públic havia de viure l’espectacle des del bell mig de l’acció i, molt millor encara, esdevenir partícip d’aquest projecte cultural. Ha estat un temps difícil, vint anys mirant de convèncer al públic, als artistes, als gestors de la cultura, a les administracions. D’avançar pas a pas, com formiguetes, però guanyant-nos dia a dia, espectacle a espectacle, funció rere funció, la confiança del públic, la complicitat amb els artistes i el respecte dels professionals i de l’administració, per fer realitat aquell somni de fa vint anys. Avui Igualada té un projecte cultural col·lectiu gràcies a la participació dels amics del teatre, patrocinadors, col·laboradors, mitjans de comunicació, establiments, institucions i, molt especialment, de tots vosaltres. Per tant, no busquem excuses, fem una crida a la rebel·lia, a que gastem una part del nostre temps en fer tot allò que ens plagui, sense recança, sense por a la sensació d’estar perdent-lo. Deixem que el nostre cor baixi el ritme del metrònom i donem-nos el plaer de viure en primera persona el fet cultural, en viu i en directe. Veniu a l’Aurora, viviu l’escena. Benvinguts espectadors. Lluís Segura i Rosich President d’Unicoop Cultural

3


VENDA D’ENTRADES PER INTERNET* Podeu comprar les entrades per a tots els espectacles de la programació per Internet, d’una manera fàcil, còmoda, segura i sense comissions a www.teatreaurora.cat. *Fins a dues hores abans de l’inici de l’espectacle.

TAQUILLA Una hora abans de cada representació.

PER TELÈFON* Reserva de localitats trucant al 93 805 00 75, exclusivament els dijous laborables de 19 a 20 h. *Les reserves es mantindran fins a 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Si no les heu recollit abans d’aquest termini, les reserves quedaran anul·lades i les localitats es posaran a la venda.

PÀRQUING 2 hores d’aparcament per només 2 € (40% de descompte) al Pàrquing Saba Cal Font. Vals d’aparcament a la venda a la taquilla del teatre.

4

DESCOMPTES* Preu reduït en la compra de localitats per a: - Menors de 25 anys - Majors de 65 anys - Aturats, pensionistes i jubilats - Carnet de família nombrosa i família monoparental - Grups: Mínim 10 persones - Carnet d’estudiant - Carnet Jove - Socis de Xarxa Igualada - Socis de l’Ateneu Igualadí - Socis d’Òmnium Cultural - Club Tr3sC - Club Regió7 - Club La Veu - Carnet de docent *Cal presentar el carnet corresponent per poder accedir al descompte.

ABONAMENTS 4 espectacles per 40 € (33% de descompte) a escollir entre els espectacles marcats com a abonables amb una . Venda d’abonaments trucant al 93 805 00 75 fins el 18 de febrer.


DIA A DIA DIA

ESPECTACLE

GÈNERE

PÀGINA

13/14/15 GENER

RAGAZZO

Teatre

Pàg. 6

27/28/29 GENER

LES DONES SÀVIES

Comèdia

Pàg. 8

3/4/5 FEBRER

CÚBIT

Teatre

Pàg. 10

10 FEBRER

APEX

Dansa i música

Pàg. 22

18/19 FEBRER

PSICOSI DE LES 4:48

Teatre

Pàg. 12

3 MARÇ

MOS MAIORUM

Teatre documental

Pàg. 23

4 MARÇ

LUX QUARTET

Música

Pàg. 26

10/11/12 MARÇ

EL DARRER DIA DEL CAFÈ DE LA GRANOTA

Comèdia

Pàg. 14

17/18/19 MARÇ

MAMBO

Comèdia

Pàg. 16

23 MARÇ

PASADIZOS SECRETOS

Contes per a adults

Pàg. 24

7/8/9 ABRIL

UN MÓN DE COSES

Familiar

Pàg. 18

28 ABRIL

CABARET DISTÒPIC

Cabaret

Pàg. 25

30 ABRIL

CELLOBOE

Música

Pàg. 27

12/13/14 MAIG

LA QUARTA VIA

Teatre d’humor

Pàg. 20

5


QUI (I PER A QUÈ) FA SERVIR LA VIOLÈNCIA? QUÈ ÉS LA IMPUNITAT? UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE? UNA PREMIADA PEÇA TEATRAL QUE REVIU LA FIGURA DE CARLO GIULIANI, ASSASSINAT A GÈNOVA EL 2001 DURANT LA CIMERA DEL G8.

6

© Clàudia Serrahima

UN CRIT A LA VIDA.


Intèrpret: Oriol Pla / Autoria i direcció: Lali Álvarez Garriga / Ajudant de direcció: Quimet Pla / Disseny de llums: Núria Solina / Disseny de so: Pau Matas / Assistent: Irene Vicente / Utillatge: Marta Garolera / Fotografia: Clàudia Serrahima / Temes musicals: Zoo / Col·laboracions: Aleix Aguilà i Isaac Domínguez

RAGAZZO

13/14/15 GENER Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

TEATRE

CIA. TEATRE TOT TERRENY Què fer davant l’amenaça? Té legitimitat un govern que s’ha de blindar per decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible? Ragazzo reviu la figura de Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001. Aquell estiu Europa viu la restricció de drets socials més gran des de la 2a Guerra Mundial: a la ciutat del Ragazzo, les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions, es prohibeix estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. 30.000 policies patrullen els carrers de Gènova i no permeten l’entrada a la “Zona Rossa”, on els líders mundials del G8 celebren una cimera.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 20 minuts Preu: 15 € / 12 € MÉS INFORMACIÓ http://projectesminusculs.wixsite.com/ ragazzo ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Ragazzo, malgrat tot, viu l’estiu de la ciutat: fa poc que ha okupat amb uns amics un espai acollidor que han condicionat com a vivenda, té vacances, temps per llegir, enamorar-se... i participar al Fòrum Social Mundial que s’ha instal·lat a la ciutat, on mig milió de persones discuteixen com seria un altre món possible. El seu destí quedarà marcat quan decideixi quedar-se a la Columna dels Desobedients, que s’ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la “Zona Rossa”.

Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres. Una excel·lent peça teatral que ha estat Premi de la Crítica 2015 al Millor Espectacle per a Joves i a l’Actor Revelació, i Premi Serra d’Or a l’Espectacle Teatral de 2015.

7


UNA DIVERTIDA ADAPTACIÓ D’UN GRAN CLÀSSIC QUE ES BURLA DELS PEDANTS D’AVUI DIA. NOMÉS DOS ACTORS FENT TOTS ELS PERSONATGES, MASCULINS I FEMENINS, EN UN DELS ÈXITS DE LA TEMPORADA.

8


Intèrprets: Ricard Farré i Enric Cambray / Dramatúrgia: Lluís Hansen i Ricard Farré / Assessoria escènica: Júlia Barceló / Ajudant de direcció: Júlia Bonjoch / Escenografia: Enric Romaní / Vestuari: Marc Udina / Composició musical: Gerard Sesé / Fotografia: May Zircus / Producció: Marina Marcos (El Maldà)

27/28/29 GENER Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

LES DONES SÀVIES

COMÈDIA

1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 15 minuts Preu: 15 € / 12 €

2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia.

MÉS INFORMACIÓ www.elmalda.cat

DE MOLIÈRE RICARD FARRÉ I ENRIC CAMBRAY

Ricard Farré i Enric Cambray encarnen, en un treball impressionant, a vuit personatges, tant masculins com femenins, en aquesta magnífica versió de Les dones sàvies. Si Molière feia una crítica als grans saberuts de la seva època, en aquesta divertida adaptació els equivalents als nostres dies són els tertulians de ràdio i televisió. Una comèdia que explota el ridícul de tots plegats i que clama contra la hipocresia i la pedanteria. Un dels èxits de la temporada després de la seva estrena a Barcelona, on va exhaurir totes les localitats.

ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

9


JOSEP MARIA MIRÓ, DRAMATURG CATALÀ D’ÈXIT INTERNACIONAL, ABORDA LES DIFERÈNCIES ENTRE EL RELAT OFICIAL I LA HISTÒRIA REAL EN UN ESPECTACLE QUE NO DEIXARÀ NINGÚ INDIFERENT. A IGUALADA ABANS DE FER TEMPORADA AL TEATRE LLIURE. 10


Text i direcció: Josep Maria Miró / Repartiment: Anna Azcona, Alberto Díaz, Albert Prat, David Menéndez i Sergi Torrecilla / Espai escènic i vestuari: Xesca Salvà / Il·luminació: August Viladomat / Construcció escenografia: Punt de Fuga / Ajudant de direcció: Roger Vila / Fotografia: Justin P Brown / Fotografia de cartell: Kiku Piñol / Producció executiva: Maria G. Rovelló / Una coproducció de: Sala La Planeta i La Ruta 40 / Amb el suport de: Festival Temporada Alta i Nau Ivanow

Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

CÚBIT

TEATRE

3/4/5 FEBRER

‘A!

DE JOSEP MARIA MIRÓ LA RUTA 40 I SALA LA PLANETA Fins a quin punt és veraç un relat oficial? De quina manera construïm la memòria? Són algunes de les preguntes que planteja Cúbit, el vuitè espectacle de La Ruta 40 després de l’èxit de El llarg dinar de Nadal (Premi Butaca 2015). Un text intel·ligent escrit i dirigit per Josep Maria Miró, dramaturg català d’èxit internacional (El principi d’Arquimedes), que aborda les diferències entre la construcció del relat oficial i la història real a partir de les tensions en el si d’una família. Un espectacle que no deixarà ningú indiferent. A Cúbit, dos germans d’uns 30 anys tornen a casa de la mare per passar-hi un cap de setmana. En arribar, es troben que la mare hi té instal·lat un noi de la seva edat que l’ajuda a escriure un llibre sobre la Fundació que van posar en marxa els pares d’uns i altres fa 25 anys. Els dos germans es queden una mica perplexos i es pregunten… per què la seva mare ha escollit com ajudant el fill d’algú amb qui el pare no tenia bona relació? L’espectacle, coproduït amb la Sala La Planeta, es va estrenar amb èxit al darrer Festival Temporada Alta i es podrà veure a Igualada abans de fer temporada al Teatre Lliure.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 15 minuts Preu: 15 € / 12 € MÉS INFORMACIÓ www.laruta40.net ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

11


UN TEXT COLPIDOR DE SARAH KANE, AUTORA DE CULTE A NIVELL INTERNACIONAL, INTERPRETAT MAGISTRALMENT PER LA CONEGUDA ACTRIU ANNA ALARCÓN. PREMI BBVA DE TEATRE 2016 AL MILLOR ESPECTACLE I A LA MILLOR ACTRIU.

12


Autora: Sarah Kane / Traducció: Anna Soler Horta / Direcció: Moisès Maicas / Intèrpret: Anna Alarcón / Gest i moviment: Guille Vidal-Ribas / Espai i elements escènics: Toni Giró / Il·luminació: Raimon Rius / So i direcció tècnica: Daniel Gener / Vestuari: Pi Piquer / Assistent direcció i regidor: Albert Massanas / Producció: The Three Keatons / Agraïments: Iván Morales (assessorament a la direcció)

PSICOSI DE LES 4:48

18/19 FEBRER Dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

TEATRE

DE SARAH KANE AMB ANNA ALARCÓN

4:48 no és un codi secret. És l’hora exacta de la matinada quan les drogues del tractament antidepressiu comencen a deixar una mica clar el cap abans de perdre l’efecte del tot i donar pas, novament, a l’angoixa. També és l’hora amb més suïcidis. Aquest és el moment escollit per Sarah Kane per retratar la seva experiència personal amb la malaltia que va fer que aquest text fos, finalment, l’últim. La coneguda actriu Anna Alarcón protagonitza aquesta peça clau de l’obra de Sarah Kane, dramaturga britànica de culte a nivell internacional. L’actriu realitza un treball d’entrega absoluta damunt l’escenari, amb una interpretació intensa i plena de matisos que deixa als espectadors clavats a la butaca. Un treball reconegut doblement amb el Premi BBVA de Teatre 2016 al millor espectacle i a la millor actriu. Alarcón compta amb una llarga trajectòria en teatre (com Sé de un lugar, que vam veure a l’Aurora) i a la televisió (La riera, Pop ràpid, El cor de la ciutat, etc).

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 20 minuts Preu: 15 € / 12 € MÉS INFORMACIÓ https://psicosi448sarahkane. wordpress.com/ ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de dissabte

13


UNA COMÈDIA PLENA D’HUMANITAT, BASADA EN L’OBRA DE JESÚS MONCADA, SOBRE EL DARRER DIA DE L’ANTIC POBLE DE MEQUINENSA ABANS DE SER COBERT PEL PANTÀ. UN MONUMENT A LA LLENGUA VIVA GRÀCIES A UNA EXCEL·LENT INTERPRETACIÓ.

14


Direcció: Xisco Segura / Dramatúrgia i interpretació: M. Àngels Largo i Armand Villén / Assessorament lingüístic: Hèctor Moret i Coso

EL DARRER DIA DEL CAFÈ DE LA GRANOTA

10/11/12 MARÇ Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

COMÈDIA

CIA. MEA CULPA

Mequinensa 1971. Pràcticament ja no queda cap casa en peus al poble. Falten pocs dies perquè les aigües del pantà inundin els carrers. L’Adelaida i el Fernando es disposen a entrar per darrera vegada al seu establiment on rememoraran a través de records, fotografies, anècdotes, objectes... diferents situacions i personatges que al llarg del temps han passat pel Cafè de la Granota.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 10 minuts Preu: 15 € / 12 €

Amb aquesta divertida comèdia plena d’humanitat, basada en els contes d’El Cafè de la Granota de Jesús Moncada, reviurem el darrer dia de les famílies que varen deixar l’antic poble de Mequinensa per començar una nova vida, amb l’humor, la ironia i la sornegueria tan pròpies de Moncada. La Cia. Mea Culpa, amb una excel·lent interpretació, construeix un monument a la llengua viva sent completament fidel al parlar de la zona. Tot un homenatge a la paraula i l’oralitat que li ha valgut l’aplaudiment de la crítica i el públic.

ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

MÉS INFORMACIÓ http://www.meaculpa-teatre.cat

15


LA SUPERVIVÈNCIA D’UN MATRIMONI RAU EN DIVORCIAR-SE CADA DIA? UNA ABSURDA COMÈDIA NEGRA SOBRE L’AMOR A CÀRREC D’UNA DE LES COMPANYIES CATALANES MÉS DESTACADES.

16


Autor i director: Oriol Tarrasón / Intèrprets: Annabel Castan i Dani Arrebola / Il·luminació: Iñaki Garz / Vestuari: Les Antonietes / Disseny: Assad Kassab / Una producció de: Les Antonietes Teatre / Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i El Maldà

MAMBO

17/18/19 MARÇ Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A!

COMÈDIA

LES ANTONIETES TEATRE

Mambo ens parla d’un matrimoni que es divorcia cada dia de la seva

vida durant els set anys que duen casats. Davant del desencís del pas de la vida per sobre de l’amor, decideixen que aquesta pot ser una bona manera de seguir junts. La supervivència d’un matrimoni es basa en el fet de divorciar-se cada dia? Mambo ens en donarà la resposta. Excuses absurdes i absurds retrets en un espectacle de teatre dins del teatre on els límits entre veritat i ficció estan molt poc clars. Una reflexió sobre l’amor i el matrimoni en clau d’humor. Les Antonietes Teatre han aconseguit molt de ressò en el panorama teatral català gràcies a les adaptacions de clàssics com ara Molt soroll per res, Stockmann, Vània o Un tramvia anomenat desig. Aquest cop, però, porten a escena un text del director de la companyia, Oriol Tarrasón, molt ben interpretat per Annabel Castan i Dani Arrebola. Una comèdia negra a ritme de mambo per divertir-se i per divertir el públic.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 15 minuts Preu: 15 € / 12 € MÉS INFORMACIÓ http://lesantonietes.blogspot.com ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

17


TRES BUSCADORS DE COSES PERDUDES EN DESCOBREIXEN UNA QUE NO TROBA EL SEU LLOC AL MÓN. EL SEGON ESPECTACLE PER A TOTS ELS PÚBLICS DEL TEATRE DE L’AURORA, DE GRAN FORÇA VISUAL I AMB MÚSICA EN VIU.

18


Direcció: Joan Arqué / Dramatúrgia: Salvador S. Sánchez / Intèrprets: Andreu Martínez, Magda Puig i Pep Pascual / Disseny i construcció escenografia: Adrià Pinar / Disseny i confecció vestuari: Rosa Lugo / Il·luminació: Xavier Amat / Tècnics so i llum: Xavier Amat i Rafel Roca / Direcció de producció: Òscar Balcells / Distribució: Xavier Gonzàlez (Escenapart Management) / Administració i ajudantia de producció: Montse Valentí / Premsa: Toni Cortès / Il·lustració: Xavier Mula / Amb la col·laboració de: Nau Ivanow / Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

UN MÓN DE COSES

7/8/9 ABRIL Divendres a les 21 h Dissabte i diumenge a les 18 h

FAMILIAR

CIA. TEATRE DE L’AURORA

Tres buscadors de coses viatgen junts pel món buscant i classificant coses perdudes. N’hi ha algunes que tenen nom i poden ser descrites. N’hi ha d’altres que tenen una utilitat i es poden fer servir. Hi ha coses grans, hi ha coses petites. Coses pesades i coses lleugeres. Coses que fan llum, coses que fan soroll, coses que fan nosa. Fins i tot coses que, juntes, formen altres coses. Hi ha un munt de coses en aquest món i els tres buscadors saben a quin lloc pertany cadascuna d’elles. Però una tarda, buscant en una platja deserta, es troben amb una cosa mai vista. Una cosa desconeguda. I encara que ho intenten, no aconsegueixen posar-li un nom, trobar-li una utilitat, donar-li un sentit. Els tres buscadors no saben què fer amb aquesta cosa. Però en comptes de rendir-se i abandonar-la, decideixen agafar-la i continuar el seu viatge amb ella. Un viatge molt llarg que els farà descobrir que, fins i tot les coses més estranyes, tenen el seu lloc al món. La Cia. Teatre de l’Aurora, després de l’èxit de El Comte Arnau, presenta el seu segon espectacle per a tots els públics, Un món de coses. Un muntatge de gran riquesa visual amb actors, objectes i música en viu, que fascinarà a grans i petits des del primer moment.

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 55 minuts Preu: 8 € / 6 € MÉS INFORMACIÓ www.teatreaurora.cat

19


UN MOSSO D’ESQUADRA I UN INDEPENDENTISTA “DE LA CEBA” S’UNEIXEN PER ACONSEGUIR QUE CATALUNYA PUGUI VOTAR LLIUREMENT. ARRIBA LA DIVERTIDA SEGONA PART DE L’ESPECTACLE D’ÈXIT ‘LA BUTACA’.

20


Autoria i interpretació: Robert Gobern i Joan Valentí “Nan” / Escenografia i construcció: Joan Jorba - Miró / Vestuari: Patra / So i efectes: David Oriol Rebollo i Xavier Amat / Fotografia: Josep Balcells / Producció: T-Atraco Teatre

LA QUARTA VIA

T-ATRACO TEATRE

La Quarta Via s’inicia el dia en què Catalunya es disposa a celebrar el Referèndum Unilateral d’Independència. Davant la reacció de l’Estat espanyol, els herois de La butaca (l’anterior espectacle de T-Atraco Teatre), Josep Moragues (independentista “de la ceba”) i Toni Villa (mosso d’esquadra d’origen gallec) uneixen les seves forces i habilitats (poques) per aconseguir que Catalunya pugui votar lliurement. Ho aconseguiran? T-Atraco Teatre torna amb un nou i esbojarrat espectacle sobre la independència de Catalunya, després de l’èxit aconseguit amb La butaca, amb més de 100 representacions. La Quarta Via és la segona part d’aquest espectacle, protagonitzat pel conegut actor igualadí Joan Valentí i per Robert Gobern.

12/13/14 MAIG Divendres i dissabte a les 21 h Diumenge a les 19 h

‘A! TEATRE D’HUMOR

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 60 minuts Preu: 15 € / 12 € MÉS INFORMACIÓ www.t-atracoteatre.cat ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

21


CICLE * LES GOLFES 10 FEBRER

Intèrprets: Denitsa Dikova, Glòria Ros i Albert Cirera

Divendres a les 21 h

APEX

DENITSA DIKOVA, GLÒRIA ROS I ALBERT CIRERA

DANSA I MÚSICA

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 50 minuts Preu: 12 € / 10 € Lloc: Sala Les Golfes ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció

22

APEX és la peça de composició instantània

que sorgirà de la trobada en escena entre el reconegut saxofonista igualadí Albert Cirera i les ballarines Denitsa Dikova i la també igualadina Glòria Ros. Una peça que es crea a partir de l’impuls i la percepció de cadascun d’aquests artistes, de l’encaix entre els clímaxs i les morts, les mutacions i la persistència, la subtilesa i la cruesa de sons i moviments. Un treball que es basa en els efectes de la composició dels cossos en l’espai, la informació de les formes, la intransigència del so, la immediatesa de l’acció. Un espectacle d’improvisació de dansa i música a càrrec de tres artistes de prestigi formats en les millors escoles europees i amb una intensa trajectòria internacional.


CICLE * LES GOLFES 3 MARÇ Divendres a les 21 h

Creació i interpretació: Ireneu Tranis, Alba Valldaura i Mariona Naudín / Assessorament escènic: Mònica Almirall / Espai escènic: Clàudia Vilà / Il·luminació: Pol Queralt / Producció: Eli Pujol / Una coproducció de: CAET-TNT i Antic Teatre

MOS MAIORUM

(EL COSTUM DELS AVANTPASSATS)

TEATRE DOCUMENTAL INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 55 minuts Preu: 12 € / 10 € Lloc: Sala Les Golfes Espectacle sense seients MÉS INFORMACIÓ http://mosmaiorumteatre.wixsite.com/ mosmaiorumteatre ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció

Prop de 27.000 persones han mort des de l’any 2000 al Mediterrani mentre miraven d’arribar a un continent on no els volen. Quantes veus són 27.000? Podem parar un moment? Podem escoltar una veu? A partir d’entrevistes fetes a testimonis reals a Melilla, Nador, Tànger i Ceuta, entre d’altres ciutats frontereres, s’ha creat Mos Maiorum, un impactant espectacle de teatre documental sobre la immigració. Els actors difuminen la seva feina deixant d’interpretar per passar a imitar de la manera més veraç els diàlegs mantinguts amb els immigrants. En una sala buida on no hi ha cadires, l’espectador es veurà traslladat a un costat i altre de la frontera presenciant, vivint i coneixent, en primera persona, aquest conflicte oblidat. El fenomen de la immigració, a 23 escena.


CICLE * LES GOLFES 23 MARÇ

Direcció: Sandra Rossi i Martha Escudero / Intèrpret: Sandra Rossi

Dijous a les 21 h

PASADIZOS SECRETOS

SANDRA ROSSI

CONTES PER A ADULTS

INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 1 hora i 10 minuts Preu: 7 € / 5,50 € Lloc: Sala Les Golfes Espectacle en castellà

24

Vas treure el cap alguna vegada per aquella finestreta misteriosa de la infantesa? Vas voler trobar l’entrada d’aquell passadís secret amb el qual somiaves? Vas seguir buscant, salvant obstacles i impediments? Entre ciutats de Buenos Aires existeixen passadissos de la memòria on endinsar-se i alimentar els somnis. La coneguda narradora i actriu Sandra Rossi, dirigida per la també narradora Martha Escudero, torna a Les Golfes amb una nova sessió de contes sobre els somnis d’infantesa. Rossi explica contes d’autor, de tradició oral i altres de la seva collita, contes que l’acaronen, que li toquen l’ànima… Explica històries perquè està convençuda que alimenten els somnis.


CICLE * LES GOLFES 28 ABRIL Divendres a les 21 h

Direcció i dramatúrgia: Sílvia Navarro / Intèrprets: Xènia Castelltort i Esther Sabaté

CABARET DISTÒPIC

CIA. DRAMA QUEENS

CABARET

Què tenen en comú Diotima de Mantinea, Anna Bolena, Edda Mussolini i una dona a punt de parir als lavabos d’una discoteca? Doncs que totes elles, en algun moment s’hauran sentit apartades, maltractades, insultades, menystingudes o ignorades per un home.

Cabaret distòpic és un particular espectacle INFORMACIÓ PRÀCTICA Durada: 60 minuts Preu: 12 € / 10 € Lloc: Sala Les Golfes MÉS INFORMACIÓ www.facebook.com/cabaretdistopic ACTIVITAT PARAL·LELA Trobada amb la companyia en finalitzar la funció

sobre la Història de les dones i la Humanitat, en què entre stripteases invertits i números de màgia, no hi ha lloc per la rancúnia i el retret, hi ha lloc per l’humor, la reflexió i tal vegada un futur una mica més lluminós que el passat. La Cia. Drama Queens, integrada per la igualadina Xènia Castelltort i la vallbonenca Esther Sabaté, ens proposa acompanyar a Hammer i la seva diligent assistent al llarg d’aquest viatge històric (i també una mica personal) en un cabaret organitzat amb més bones intencions que no pas mitjans. Passin i vegin. 25


JOVENTUTS MUSICALS D’IGUALADA

4 MARÇ Dissabte a les 21 h

Intèrprets: David Fonseca González (violí), Andrea Santiago Carrillo (violí), Pau Planell Molist (viola) i Rut Mateu Carles (violoncel)

LUX QUARTET

MÚSICA Durada: 60 minuts Preu: 10 € / 8 € Concert organitzat amb: Joventuts Musicals d’Igualada MÉS INFORMACIÓ www.joventutsmusicals.cat/igualada

26

Aquest jove quartet, que compta amb la violoncel·lista igualadina Rut Mateu, es forma especialment per participar al curs intensiu de música de cambra del Qvixote Quartet (Q4 Stage). Durant el curs, rep classes dels professors Daniel Cubero, Maria Sanz, Bernat Bofarull, Amat Santacana i Elena Rey i treballa obres com el quartet n.7 de Shostakovich, el quartet n.2 de l’opus 76 de Haydn “Les Quintes” o el quintet amb dues violes n.1 de l’opus 88 de Brahms. Gràcies a l’esforç i el treball rigorós que els seus membres han mostrat durant el curs, Lux Quartet ha estat proclamat guanyador del concurs de formacions del Q4 Stage, obtenint l’oportunitat d’actuar en el cicle de concerts de la Universitat de Lleida, al costat de formacions com Evenos String Quartet, Havel Quartet o el Quartet Gerhard. Ara actua per primera vegada a Igualada.


CICLE * JOVENTUTS MUSICALS D’IGUALADA 30 ABRIL

Intèrprets: Marta Vara (oboè) i Edmon Bosch (violoncel)

Diumenge a les 19 h

CELLOBOE

MARTA VARA I EDMON BOSCH

MÚSICA Durada: 60 minuts Preu: 10 € / 8 € Concert organitzat amb: Joventuts Musicals d’Igualada MÉS INFORMACIÓ www.joventutsmusicals.cat/igualada

Quan un músic es posa davant una partitura no en té prou en saber què hi posa. Ni tan sols en reconèixer totes les notes, acords, ritmes, harmonies, etc. La seva feina consisteix en saber interpretar, posar el talent i la pràctica d’un grapat d’anys d’estudi, hores i esforços al servei de qui l’escolta. Transmetre emocions, donar els matisos necessaris i, finalment, transportar a cadascuna de les persones del públic a indrets que, sovint, ni tan sols pot imaginar. Crear una atmosfera per tal que, el que un dia un autor va plasmar en un paper, sigui escampat arreu amb sensibilitat i respecte vers l’obra original. Celloboe és el duet format per l’igualadí Edmon Bosch (violoncel) i Marta Vara (oboè). Una formació poc habitual que presenta un original repertori amb obres de Bach i Händel, arranjaments per a aquest duet fets per Salvador Brotons i Juan Pardo, així com composicions 27 del mateix Edmon Bosch.


tenir amics no té preu

FES-TE AMIC DEL TEATRE DE L’AURORA

Els Amics del Teatre de l’Aurora som un grup de persones que, de forma voluntària i altruista, destinem temps o diners a col·laborar amb el Teatre de l’Aurora. Junts tirem endavant aquest projecte cultural col·lectiu, sense ànim de lucre i basat en la complicitat i la cooperació. Fes-te Amic-iga del Teatre de l’Aurora amb una col·laboració de 50 euros anuals. Ajudaràs a que puguem gaudir d’una bona oferta teatral a prop de casa, formaràs part del nostre projecte i tindràs molts avantatges. I el més important: serem amics, bons amics. Avantatges de fer-se amic: • 2 entrades gratuïtes cada any per a l’espectacle que tu vulguis. • Entrades “a preu d’amic”: tindràs preu reduït en la compra d’entrades de tots els espectacles amb el teu carnet d’Amic, tant a taquilla com per Internet. • Reserva telefònica d’entrades exclusiva per als Amics, tots els dies laborables, en horaris d’oficina (la reserva per al públic general es fa només els dijous laborables de 19 a 20h). • Invitacions a assajos d’espectacles exclusius pels Amics i d’altres activitats que organitzem puntualment. • Avantatges en altres activitats culturals de la ciutat. • Invitació al sopar de final de temporada el mes de juliol amb tots els Amics de l’Aurora. Informa’t escrivint a amics@teatreaurora.cat o trucant al 93 805 00 75 .


EXPOSICIONS

20 ANYS DEL TEATRE DE L’AURORA (1997-2017) El 17 de maig de 1997 s’inaugurava oficialment el Teatre de l’Aurora, tot i que la primera programació estable ja s’havia iniciat la tardor de 1996. Igualada comptava amb un nou espai per a les arts escèniques nascut des del teixit associatiu i obert a la ciutat. Aquest 2017, l’espai independent de Cal Font arriba als 20 anys. I per això es crea aquesta exposició que vol fer un breu repàs als 20 anys d’història del Teatre de l’Aurora, però a través de la mirada dels altres: dels comentaris escrits dels espectadors a la sortida del teatre, de les dedicatòries d’actors i companyies que hi han actuat, d’objectes, obsequis i curiositats... que habitualment el públic no veu però que simbolitzen el bategar d’aquest espai cultural.

FEBRER/MAIG Lloc: Vestíbul del teatre

Un senzill però sentit homenatge a totes les persones –que són les que donen sentit als projectes– que han omplert el teatre durant aquests anys, bé sigui asseguts a la penombra de la grada, bé sigui il·luminats a l’escenari. A totes elles, a tots vosaltres, moltes 29 i moltes gràcies per fer-ho possible.


TEATRE DE L’AURORA El Teatre de l’Aurora, gestionat per la cooperativa Unicoop Cultural, és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre basat en la complicitat, la participació i la cooperació. Ofereix una programació estable des de 1996 amb la voluntat que el teatre, i la cultura en general, siguin accessibles per a tothom a través d’una oferta de qualitat.

Comissió de programació Agustí Coll, Anna Garcia, Lluís Segura, Òscar Balcells, Joventuts Musicals d’Igualada (JJMM), Edmon Bosch (JJMM), Nuska Corrià (JJMM), Joaquim Font (JJMM), Josep M. Ribaudí, Montse Pelfort, Francesc Esteve, Alison Newman, María José Lizarte, Empar Bové, Maria Muntané, Toni Closa, Carme Solà Col·laboradors Carme Aloy, Salvador Baliu, Lídia Coca, Agustí Coll, Fina Cortés, Teresa Cuadras, Gemma Esquer, Margarida Ferrer, Maite Franquesa, Antoni Galtés, Roser Garcia, Joan Guasch, Joan Miquel, Gemma Moncho, Ernestina Morera, Anna Noguera, Alba Osuna, Antoni Osuna, Montse Pelfort, Pere Pelfort, Rosa Perelló, Maria Roca, Roser Vila

Coordinació exposicions Xavi Méndez (laCultural) Junta d’Unicoop Cultural President: Lluís Segura Vicepresidenta: Montserrat Valentí Secretari: Pere Pelfort Vocals: Fina Cortés, Salvador Baliu, Antoni Galtés, Alba Osuna, Agustí Coll Interventor: Antoni Osuna Equip gestor Cap tècnic: Xavier Amat Administració: Montserrat Valentí Taquilla: Marta Valls Comunicació: Toni Cortès Direcció: Òscar Balcells

Carrer de l’Aurora, 80 (Plaça de Cal Font) 08700 IGUALADA (Barcelona) Tel. 93 805 00 75 info@teatreaurora.cat - www.teatreaurora.cat 30


COL·LABORADORS

ESTABLIMENTS AMICS

1915 ORIGINAL ANTONI GRAELLS - FUSTERIA I MOBLES ATENA 2000 BITØK CAL PERICO - MERCERIA VIDAL COPISTERIA RAMBLES DRAC PUFF EL CAFÈ DE L’ATENEU FER FRANS I-ENGINY INTERSPORT PEDRAFORCA KAN BAKUS LA BOTIGUETA L’ESTANC DE LA RAMBLA

LLEGIM? LLIBRERIA LLIBRERIA AQUALATA LLIBRERIA CAL RABELL MARCEL CLARAMUNT ÒPTICA RODRIGO ROIG FOTÒGRAF’S SNOW FUN STAR FOC ANOIA STYL’S COMERCIAL SUPERMERCATS SUPERMAS TAXIS IGUALADA UNIGRAFIC XURRERIA DUNA

TEATRE ASSOCIAT A


PATROCINADORS

MITJANS OFICIALS

SENDRA & ENRICH

MECENES

AMB EL SUPORT DE

www.teatreaurora.cat teatreaurora

@teatreaurora

Programació Gener/Maig 2017  

Programa amb tots els espectacles (teatre, música, contes per a adults...) de la Programació Gener/Maig 2017 del Teatre de l'Aurora d'Iguala...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you