Page 1

56€

9 temporada 12 abril 26 juliol 2012

Els dijous a les 19.30 i a les 22 h Cinemes Sant Cugat

12 abril

19 abril

Segona sessió retardada

26 abril

Dins del marc del Dia Internacional de la Dansa

Aki Kaurismaki

Radu Mihaileanu

Win Wenders

Una comèdia que connecta amb els grans clàssics del cinema francès, com Marcel Pagnol o Sacha Guitry. Un escriptor bohemi ajuda un nen emigrant i desperta els sentiments humanitaris de la seva comunitat. Guanyadora del premi FIPRESCI a Cannes.

En un poblet musulmà sense nom, potser de l’Orient Mitjà o potser del nord d’Àfrica, una dona lluita contra la tradició masclista i encapçala una vaga de sexe per protestar pel tracte que reben per part dels seus marits. Molt simbòlica, actual i divertida. Del director romanès d’El concierto.

Original aproximació al món de la dansa a través d’un retrat personal, de gran impacte visual, de la ballarina Pina Bausch. Rodat íntegrament a Wuppertal, la ciutat on va viure 35 anys, seu de la seva companyia. Millor documental de l’Acadèmia europea de cinema.

“El Havre” (Le Havre) França, Alemanya, Finlàndia, 2011 (103’) Apta Idioma: francès

3 maig

“La fuente de las mujeres” (La source des femmes) Bèlgica, Itàlia i França (135’) + 7 anys Idioma: àrab

10 maig

“Pina” Alemanya, França, Regne Unit (2011) 103’ 3D. Apta. Idiomes: alemany, francès, castellà, croata, italià, portuguès, rus i coreà

17 maig

Mohamed Al Daradji

Sylvie Verheyde

Jean-Pierre Améris

Després de la caiguda de Sadam, un nen, acompanyat de la seva àvia, viatja pel nord de l’Irak per trobar el seu pare, un soldat empresonat feia anys per la guàrdia republicana. Un autèntic i esgarrifós document social sobre el genocidi del poble kurd. Premiada a Berlin i Karlovy Vari.

París, 1977. Una nena d’onze anys inicia un nous curs. Les humiliacions de professors i companys i l’actitud dels pares li desperten els seus instints més violents. La directora mostra amb molta sensibilitat els efectes de l’educació i la família i la fragilitat emocional dels infants. Premiada a Gijón.

Típica comèdia agredolça que barreja el romanticisme amb la tendresa i els bons sentiments. El director i una treballadora d’una fàbrica de xocolata senten una gran passió pel producte que fan. Es lògic que s’enamorin però, com que són tan tímids, no s’atreveixen a manifestar-ho.

“Hijos de Babilonia” (Son of Babylon) Palestina, Holanda, Regne Unit, 2009 (90’) + 7 anys. Idiomes: kurd i àrab

“Stella” França, 2008 (103’) + 7 anys Idioma: francès

“Tímidos anónimos” (Les amótifs anonymes) França i Bèlgica, 2010 (80’) Apta Idioma: francès

24 maig

31 maig

Valèrie Donzelli

Sergio Rubini

Sebastián Borensztein

Inspirada en fets reals. Una òpera prima, sorprenent pel seu realisme, que narra la història d’una parella jove que lluita per superar la greu malaltia del seu fill. És una història íntima i dramàtica de la vida quotidiana tractada amb optimisme i vitalitat.

La companya d’un famós crític d’art el deixa per un artista turmentat que lluita per obtenir l’èxit absolut. L’abandonat no s’hi conforma i elabora un pla maquiavèl·lic. Melodrama molt italià que mostra les interioritats de l’actual món de l’art.

La insòlita relació entre un habitant normal i corrent de Buenos Aires i un xinès apallissat per uns delinqüents. L’un no parla xinès i l’altre no sap res de castellà. Guanyadora del Goya, del festival de l’Havana i de l’Acadèmia Argentina de Cinema.

“Declaración de guerra” (La guerre est declarée) França, 2011 (100’) + 12 anys Idioma: francès

“Miradas de amor” (Colpo d’occhio) Itàlia, 2008 (110’) Idioma: italià

7 juny

“Un cuento chino” Argentina i Espanya, 2011 (90’) Apta Idiomes: castellà i xinès mandarí

Abonament de 56 euros per a les 16 pel·lícules d’abril a juliol: Aquest es podrà adquirir a les taquilles dels Cinemes Sant Cugat abans del 12 d’abril Venda d’entrades anticipades: Telèfon: 902 33 32 31 Internet: www.cinesa.es Taquilla: de dimarts a diumenge, de 16 a 22.30h Av. del Pla del Vinyet, 50 / Av. Torreblanca Servei d’autobús L8 Estació FGC Sant Cugat/c. Safareigs-Esade/av. Torreblanca i viceversa Fins a les 21.45 h, i 22 h, respectivament Autobús cada 15 minuts


Lectures múltiples La selecció d’aquest darrer quadrimestre del cicle Cinema d’Autor està formada per pel·lícules que poden interessar des de les perspectives més diverses, sense perdre la seva condició de films d’autor. Un mateix tema en diferents pel·lícules ens fa constatar que no hi ha una sola manera de tractar les coses. El romanticisme, el paper de les dones a la societat actual, l’explotació de gènere, els problemes de la vida quotidiana, l’educació, l’aprenentatge com a base imprescindible per construir-la (de rabiosa actualitat al nostre país), la solidaritat, la immigració, el narcotràfic, la dansa i les conseqüències de la guerra. I, com a valor afegit, la possibilitat de veure com pel·lícules considerades de gènere poden tractar de temes importants. A més gaudirem d’una nombrosa representació de la filmografia de dos països actualment en hores dolces cinematogràfiques: Argentina i França. Àngel Comas Periodista i Historiador cinematogràfic

14 juny

21 juny

28 juny

Segona sessió retardada

Gerardo Naranjo

Maïwenn

La història d’una noia jove, maca i modesta que aspira a guanyar un concurs regional de bellesa en un Mèxic dominat pels narcotraficants i la corrupció. L’èxit com a mitjà per sortir de la pobresa és la base d’aquest film de denúncia de rabiosa actualitat.

La rutina diària dels policies de la unitat de protecció de menors d’un departament de policia francès. Dramàtic calidoscopi de la delinqüència juvenil que posa a prova la capacitat dels funcionaris per encaixar la seva vida professional amb la privada. Premi del Jurat al festival de Cannes.

“Miss Bala” Mèxic, 2011 Idioma: castellà i anglès

“Polisse” França, 2011 (127’) + 16 anys Idiomes: francès, italià, romanès i àrab

Carlos Sorin

“El gato desaparece” Argentina i Espanya, 2011 (98’) + 7 anys Idioma: castellà

Una dona va a buscar el seu marit, un professor universitari, a la clínica neuropsiquiàtrica on ha estat internat durant mesos arran d’un inesperat brot psicòtic i violent. L’adaptació a la situació anterior és la base d’un inusual thriller psicològic d’un dels millors directors argentins actuals.

5 juliol

12 juliol

Alix Delaporte

Ventura Pons

Iciar Bollain

Una dona jove que acaba de sortir de presó, condemnada per un accident on va morir el seu marit, vol donar un gir a la seva vida i recuperar el seu fill que viu amb els avis paterns. La trobada amb un pescador obre un camí d’esperança. Un exemple del millor cinema francès de sempre.

En el barri de Gràcia, una vella malcarada comparteix pis amb un jove de poble, inconformista, que lluita per tenir èxit a la vida. La vella ja ha renunciat als seu somnis, els del jove encara resten intactes. Sainet costumista molt barceloní fet amb el toc sempre personal del seu director.

Principis dels anys 90. Una jove mestra catalana va com a voluntària a una escola local de Katmandú. Descobreix una pobresa extrema, unes diferències de classe i de sexe que no pot acceptar. L’única solució és implantar un sistema educatiu innovador. Premiada als Gaudí.

“El amor de Tony” (Angèle et Tony) França, 2011 (87’) + 7anys Idioma: francès

19 juliol

“Any de gràcia” Espanya, 2012 (91’) + 7anys

“Katmandú, un espejo en el cielo” Espanya, 2011 (104’) Apta Idiomes: castellà, anglès i nepalès

26 juliol

54 premis Sant Jordi de cinematografia Premi a la millor iniciativa de la indústria a Cinesa i l’Ajuntament de Sant Cugat, pel Cicle Cinema d’Autor

Gustavo Taretto

“Medianeras” Argentina, Espanya i Alemanya, 2011 (95’) Idioma: castellà

Una història d’amor narrada amb molta originalitat, que fa reflexionar sobre la incomunicació en una gran ciutat com Buenos Aires. Els dos protagonistes no es poden trobar malgrat que viuen molt a prop l’un de l’altre. Una comèdia que trenca els motlles.

www.teatre-auditori.santcugat.cat www.cinesa.es

Col·laboren:

www.santcugat.cat

CICLE CINEMA D'AUTOR  

Programa Abril-juliol 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you