Page 1

12 gener

19 gener

26 gener

Mariano Cohn i Gaspart Duprat

Mike Leigh

Gianni de Gregorio

Un simple conflicte entre veïns es converteix en una imparable lluita a mort, com a símbol de les diferències socials i de diverses formes de vida a l’Argentina actual. Una pel·lícula d’humor molt àcid i crític amb una formidable interpretació dels dos protagonistes masculins. Gran èxit de públic al seu país i guanyadora de nombrosos premis internacionals.

Un any a la vida de dues parelles, els seus amics i els seus familiars narrat de forma realista, simple i amb molta sensibilitat pel realitzador de Secretos y mentiras i El secreto de Vera Drake. Una petita obra mestra que indaga sobre els fets quotidians que fan possible la felicitat o la frustració. Un emotiu retrat humà i sociològic guardonat arreu del món.

L’autor de Vacaciones de Ferragosto fa una divertida comèdia sobre un jubilat utilitzat astutament per la seva dona i la seva filla com a camàlic, a qui, de sobte, se li desperten les velles frustracions sexuals. L’humor italià de sempre posat al dia per un cineasta sorprenent que utilitza personatges del seu entorn per composar una crònica amable i tendra.

2 febrer

9 febrer

16 febrer

Ramon Térmens

Danis Tanovic

“Cirkus Columbia” Bòsnia-Herzegovina, França, Gran Bretanya, Alemanya, Eslovènia,Bèlgica i Sèrbia 2010 (113’) +7anys Idiomes: bosnià, croata, serbi

Claire Denis

“White Material” França, 2010 (101’) +12 anys Idioma: francès

Un expresidiari, un immigrant a l’atur i un empresari d’èxit són els protagonistes d’una de les pel·lícules catalanes més polèmiques dels darrers anys que, amb una encertada barreja d’humor i dramatisme, proposa una reflexió, política i social, sobre la societat de la Catalunya actual.

El 1991, després de la caiguda del comunisme, un exiliat a Alemanya torna al seu lloc d’origen, una petita ciutat bosniana, per reclamar la seva casa familiar. Apareix com un autèntic milionari, i amb una dona espectacular. Tanovic En tierra de nadie descriu un microcosmos sobre els canvis socials del país amb un corrosiu sentit de l’humor.

En un conflictiu país del cor d’Àfrica, una terratinent francesa nascuda en aquell país viu els darrers dies de la colonització. El seu personatge es converteix en el símbol d’una classe social que lluita per conservar els privilegis heretats dels seus avantpassats.Una pel·lícula per entendre, des de noves perspectives, el drama de la descolonització.

23 febrer

1 març

8 març

“El hombre de al lado” Argentina, 2009 (103’) +7 anys Idioma: castellà

“Another year” Regne Unit, 2010 (129’) Apta Idioma: anglès

“Gianni e le donne” Itàlia, 2001 (90’) Apta Idioma: italià

Amb la presència de Ramon Térmens

“Catalunya über alles” Espanya, 2011 (98’) +16 anys Idiomes: català, castellà i mandinga

Dia Internacional de la Dona

Asghar Farhadi

“Jodaeiye Nader az Simin” Iran, 2011 (125’) +7 anys Idioma: persa

Sofia Coppola

“Somewhere” Estats Units, 2010 (97’) +7 anys Idiomes: anglès i italià

Mohamed Diab

El director d’A propósito de Elly narra el conflicte d’una parella que decideix separar-se per discrepàncies sobre com ocupar-se del seu pare malalt. Això provoca esdeveniments que mostren com funciona la societat mitjana de l’Iran d’avui. Guanyadora de diversos premis a Berlín i altres festivals internacionals.

La filla de Francis Ford Coppola i directora, entre d’altres films, de Lost in Translation recupera la sensibilitat amb aquesta narració sobre la història d’un actor famós de Hollywood que,de sobte,descobreix la seva filla d’onze anys. Humana, senzilla i plena de suggeriments,mostra el món de les grans estrelles, que la directora coneix a la perfecció. Lleó d’Argent a Venècia.

Basada en la història real de tres dones de diferent classe social que afronten l’assetjament sexual encara imperant a l’Egipte actual. Una mestressa de casa, una dissenyadora de joies i una monologuista, lluiten per la seva dignitat com a dones i com a éssers humans.

15 març

22 març

29 març

Giovanni Veronesi

Nick Tomnay

“The perfect host” Estats Units, 2011 (89’) +16 anys Idioma: anglès

Jean Pierre i Luc Dardenne

“Le gammin au vélo” Bèlgica, França, Itàlia, 2011 (87’) +7 anys Idioma: francès

Un filó comercial que segueix divertint i emocionant per la seva simplicitat a l’hora de reflectir, de forma amable, situacions quotidianes de la vida real. I amb l’al·licient de l’aparició de Robert de Niro i Monica Bellucci que viuen, potser, la més estimulant de les tres històries.

Després d’atracar un banc, un home ferit i perseguit per la policia, entra en una luxosa casa i segresta l’home que hi viu. Debut del director australià Nick Tomnay, que utilitza el carisma de l’actor David Hyde Pierce (famós pel seu personatge televisiu de Frasier) per fer una comèdia negra cínica, divertida i, sobretot, sorprenent. Tota una troballa.

Un nen d’onze anys fuig de la llar d’acollida per buscar el seu pare que l’ha abandonat. La casualitat fa que conegui una dona que l’acull com si fos un fill. Darrera pel·lícula dels germans Dardenne que segueixen denunciant els problemes que afecten la infantesa en una societat cada vegada més deshumanitzada. Guanyadora a Cannes i la SEMINCI.

“Manuale d’amore 3, las edades del amor” Itàlia, 2011 (127’) +7 anys Idioma: italià

“El Cairo 678” Egipte (106’) +7 anys Idioma: àrab


t 40 amen Abon

9temporada 12gener 29març 2012 Els dijous a les 19.30 i a les 22 h Cinemes Sant Cugat

Europa, Europa! De les dotze pel·lícules seleccionades per a aquest trimestre, set són d’autors europeus. Una francesa (Claire Denis), dos italians (Giovanni Veronesi i Gianni de Gregori), un bosnià Danis Tanovic), dos belgues (Jean Pierre i Luc Dardenne), un anglès (Mike Leigh) i un català (Ramon Térmens). I els temes són d’allò més variats: comèdies, reflexions polítiques passades i presents, crítica social sobre els infants o retrats de la vida quotidiana. Malgrat la crisi, present també a totes les cinematografies del món, i la pèrdua d’espectadors, el cinema fet a Europa dóna mostres d’un gran vigor, i encara hi ha gent que és capaç de fer pel·lícules personals sense perdre el favor del gran públic. Les cinc pel·lícules fetes fora d’Europa van en la mateixa línia: dues dels Estats Units, una iraniana, una egípcia i una argentina que, de formes diferents, mostren la unificació global de la majoria de països. Submergir-se en el nostre cicle representa per a l’espectador una oportunitat de no perdre de vista el món actual, especialment d’Europa. Àngel Comas Periodista i historiador cinematogràfic

Abonament de 40 euros per a les 12 pel·lícules de gener a març Aquest es podrà adquirir a les taquilles dels Cinemes Sant Cugat abans del 12 de gener. Venda d’entrades anticipades : Telèfon: 902 33 32 31 Internet: www.cinesa.es Taquilla: de dimarts a diumenge, de 16 a 22.30 h Av. del Pla del Vinyet, 50 / Av. Torreblanca Servei d’autobús L8 Estació FGC Sant Cugat/c. Safareigs-Esade/ av. Torreblanca i viceversa Fins a les 21.45 h, i 22 h, respectivament Autobús cada 15 minuts

54 premis Sant Jordi de cinematografia Premi a la millor iniciativa de la indústria a Cinesa i l’Ajuntament de Sant Cugat, pel Cicle Cinema d’autor

010

CICLE CINEMA D'AUTOR  
CICLE CINEMA D'AUTOR  

Cicle de Cinema d'Autor. Eld dijous, a les 21 h