Page 1

Olasz körutazások 2013–2014.

Az árak 2013. december 31-ig érvényesek!


ADRIAI ROMANTIKA

HÉTVÉGE VELENCÉBEN

2014. Június 27-29., Augusztus 1-3.

Augusztus 31-Szeptember 2., Október 19-21., November 1-3., December 1-3. 2014. Március 15-17., Április 19-21., Június 7-9., Szeptember 6-8., Október 29-31.

1. nap: Cividale del Friuli-Udine Utazás rövid pihenőkkel Észak-Olaszország autonóm régiójába, Friuli Venezia Giulia tartományába. Látogatásunkat Cividale del Friuli városában kezdjük, mely a Longobárd Hercegség első székhelye volt Olaszországban. A Julius Cézár által alapított festői városban megnézzük a Piazza del Duomo-t, a Dóm épületét és a legendás Ördög hídját is. Továbbutazás Udine városába. A velencei gótikus árkádok alatt átsétálva megtekintjük a Szabadság tér díszes épületeit, majd utazás a szállásra. Szálláshely elfoglalása Velence közelében az esti órákban.

2. nap: Lido di Jesolo-Velence Reggeli a szállodában, majd utazás Veneto tartomány népszerű üdülővárosába. Szabadidő, fürdési lehetőség a homokos tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Velencébe. Utazás bérelt hajóval a lagúnák mesés városába Velencébe. Gyalogos városnézés a legfontosabb nevezetességekkel, majd visszautazás a kikötőbe a késő délutáni órákban. (Hajójegy: 30EUR/fő)

1. nap: Budapest-Aquileia-Grado-Jesolo Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Délután látogatás Friuli Venezia Giulia tartomány egyik legfontosabb archeológiai lelőhelyén, a Natissa folyó partján fekvő Aquileia-ban. A csodálatos mozaik padlózattal, freskókkal díszített bazilika a Világörökség része. Látogatásunk alkalmával a Santa Maria Assunta bazilika altemplomában a híres hátrafelé nyilazó magyar harcost ábrázoló freskót is megtekinthetjük. Továbbutazás a Nap Szigeteként is gyakran emlegetett Grado városába. A szigetet hídon közelítjük meg és a jellegzetes lagúna világot érintve, a távolból láthatjuk az Isola Barbana szentélyének épületét is. Végigsétálunk a történelmi belváros hangulatos kis utcáin, majd a Velence környéki szálláshelyünkre utazunk. 2. nap: Velence-Burano-Murano Reggeli a szállodában, majd a világ egyik legszebb és legkülönlegesebb hangulatú városának, a szigetekre épült, sikátorokkal tagolt Velencének a felfedezésére indulunk. Kirándulásunk alkalmával a velencei lagúnák gyöngyszemeit és az „Úszó várost” ismerhetik meg, mely 1987 óta része az UNESCO Világörökségnek. Punta Sabbioniból bérelt hajóval utazunk a két legszebb lagúna szigetre. Burano-ra érkezve a világhírű csipkeművészet remekműveit is megcsodálhatjuk, majd szabadidő a sziget jellegzetes, színes házairól ismert festői központjában. Továbbutazás Murano szigetére, ahol rövid bemutatót is láthatunk az egyik üvegkészítő műhelyben. Érkezés Velencébe a délutáni órákban, majd gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Szt.Márk tér, Bazilika, Dózse Palota, Sóhajok hídja, Rialtó stb. Félpanzió esetén vacsora a Szt. Márk tér közelében egy hangulatos kis trattoria-ban. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban. (Hajójegy: 40 EUR/fő)

VELENCE A GONDOLÁK VÁROSA 2014. Május 1-4., Szeptember 11-14., Október 23-26. 1. nap: Budapest-Trieszt-Miramare kastély Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Délután rövid megálló Friuli Venezia Giulia tartomány fővárosában. Festői tengerparti út vezet Trieszt kikötővárosába, így útközben autóbuszunkról már láthatjuk a sziklaszirtre épült romantikus Miramare kastélyt, valamint a Monte Grisa szentélyének épületét is, melyet a triesztiek egyszerűen csak „formaggino”-nak becéznek. A Borgo Teresiano, és a Piazza d’Unitá tér megtekintése után megálló a lenyűgöző szépségű, isztriai fehér márványból épült Miramare kastélynál. Séta a gyönyörű tengerparti parkban, majd a kastély épületének külső megtekintése után búcsú Trieszttől. Utazás a szállásra. Szálláshely elfoglalása Lido di Jesoloban az esti órákban. 2. nap: Torcello-Burano-Murano-Velence Reggeli a szállodában, majd utazás Punta Sabbioni kikötőjébe. Innen bérelt hajóval utazunk Torcello szigetére, ahol megtekintjük a velencei-bizánci építészet kiemelkedő alkotását, a gazdag mozaik díszítésű Santa Maria Assunta katedrálist, valamint az Attila trónjaként elhíresült kőszéket is. Továbbutazás a festői Burano szigetére, szabadidő, majd következő megállónk az üveggyártásáról világhírű Murano. A szigeten rövid bemutató egy üvegfújó műhelyben, majd utazás Velencébe. Érkezés a Szent Márk öbölbe a kora délutáni órákban. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal, rövid szabadidő, gondolázási lehetőség, majd félpanzió esetén vacsora egy hangulatos étteremben. Visszautazás a szállásra a késő esti órákban. (Hajójegy: 40 EUR/fő) 3. nap: Velence Mai programunkat egy fantasztikus panorámahajózással kezdjük. Láthatjuk a San Giorgio Maggiore, San Lazzaro és San Servolo szigeteket, majd a Giudecca csatornán végighajózva gyönyörködhetünk a velencei paloták szépségében. (Hajójegy: 20 EUR/fő) Városnézés, lehetőség a világhírű Akadémia képtár megtekintésére egyénileg, majd programunkat a Frari templom megtekintésével folytatjuk. Visszautazás a jesoloi szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Trieszt-Miramare kastély-Grotta Gigante Reggeli, majd Friuli Venezia Giulia tartomány fővárosába, Triesztbe utazunk. Végig haladunk a gyönyörű tengerparti panoráma úton, majd gyalogos városnézés Olaszország egyik legjelentősebb kikötővárosában. Következő megállónk a Miramare kastély isztriai fehér kőből épült romantikus épülete, mely Erzsébet királyné kedvelt nyaralóhelye is volt. A díszes belső termek és a csodálatos park meglátogatása után folytatjuk utunkat. A Grotta Gigante óriás méretű cseppkőbarlangjának felfedezésére indulunk. A világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangjának belső termében akár a római Szent Péter Bazilika épülete is elférne, a belső tér hatalmas méreteivel lenyűgöző és felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

Reggeli a szállodában, majd utazás Veneto tartomány egyik legszebb városába. Rövid városnézés Padovában, Szt. Antal városában, ahol a legfontosabb nevezetességek közül megnézzük a Prato della Valle teret, a Bazilika épületét, a híres padovai Egyetemet és a Pedrocchi kávéházat, majd programunkat az Igazságügyi Palota épületével zárjuk a Piazza delle Erbe e Frutta terén. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 42.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 37.900,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 10.000,-Ft/fő ■ Félpanzió: 8.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 1.650,- Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 39.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 34.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 7.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 7.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 1.650,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 53.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 47.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

2

3. nap: Padova-Budapest

4. nap: Aquileia-Bled-Budapest Utazás Aquileia-ba. Rövid megállónk alkalmával megtekintjük a Világörökséghez tartozó Bazilika csodálatos mozaik remekeit majd továbbutazás rövid pihenőkkel Szlovénia gyöngyszeméhez a Bledi tóhoz. Séta a tóparton, majd utazás Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


VELENCE ÉS DOLOMITOK

A DOLOMITOK VARÁZSA

Október 18-20. 2014. Május 23-25., Július 25-27.

2014. Június 26-29.

Szeptember 21-24. 2014. Július 17-20., Szeptember 18-21.

1. nap: Budapest-Lienz-Misurina tó Elutazás a kora reggeli órákban a Budapest-SzékesfehérvárVeszprém-Rábafüzes útvonalon keresztül Ausztriába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Tirol tartomány festői kisvárosába, mely egyben egész Kelet-Tirol székhelye. Városnézés az Isel és a Dráva folyó összefolyásánál fekvő mediterrán hangulatú, középkori jellegét hűen őrző városkában majd továbbutazás Olaszországba. Séta a festői Misurina tó partján mely a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye is egyben. A szálláshely elfoglalása az esti órákban.

1. nap: Budapest-Trieszt-Velence Indulás a kora hajnali órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Triesztbe. Belvárosi séta Friuli Venezia Giulia tartomány kikötővárosában, ahol a Borgo Teresiano mellett megnézzük a város díszes főterét a Piazza d’Unitá-t is. Utazás a Velence környéki szálláshelyre. Szálláshely elfoglalása, majd fakultatív kirándulási lehetőség Velencébe. (Ár: 30EUR/fő) Elutazás bérelt hajóval az Úszó városba. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Sóhajok hídja, Szent Márk tér, Bazilika, Rialtó. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

2. nap: Dolomitok-Trento Reggeli a szállodában majd a festői Dolomitok felfedezésére indulunk. A világ egyik legszebb hegyvidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. Kirándulásunk alkalmával rövid pihenőkkel haladunk végig a zöldellő völgyekkel tagolt Nagy Dolomitok útvonalon. A változatos sziklavonulatok, hatalmas pártázatok, fiatornyok, bástyák lenyűgöző látványt nyújtanak. Utazásunk során megismerkedünk a „Monti Pallidi” legendájával is, a Holdhercegnő romantikus történetén keresztül. Délután városnézés Trento-Alto Adige tartomány fővárosában, az Adige folyó völgyében fekvő Trento-ban. A város jelentős oktatási, pénzügyi, tudományos és politikai központ, a trentói érsekség székhelye. Trento fő vonzereje a középkori és reneszánsz történelmi városközpontjában rejlik, ahol gyalogos városnézésünk alkalmával megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket (Dóm, Palazzo Pretorio, Neptun-kút, Városháza, Santa Maria Maggiore templom..) majd visszautazunk a szálláshelyünkre.

2. nap: Belluno-Pieve di Cadore-Cortina A mai napon a 2009 óta az UNESCO Világörökségéhez tartozó festői Dolomitok felfedezésére indulunk. Az egyedülálló hegycsoport égig érő csúcsai, meredek sziklafalai lenyűgöző látványt nyújtanak. Első megállónk Belluno. Belvárosi séta a hangulatos belvárosban, majd Pieve di Cadore városában, Tiziano szülőházának a megtekintése. Késő délután belvárosi séta Cortina d’Ampezzo-ban. Cortina Olaszország leghíresebb és legismertebb síparadicsoma, gyönyörű fekvésű, patinás téli üdülőhely. Este a szálláshely elfoglalása Pieve di Cadore környékén.

DOLOMITOK A HOLDHERCEGNÔ OTTHONA

3. nap: Klagenfurt-Wörthi tó Hazautazás Ausztrián keresztül. Városnézés Karintia tartomány fővárosában, Klagenfurtban, melyet a "Wörthi tó rózsájának" is gyakran neveznek. Séta a jellegzetes délies külsővel, árkádos udvarokkal büszkélkedő hangulatos városközpontban ahol a mondabeli sárkány történetével is megismerkedünk, majd a Wörthi tó ékköve következik. Maria Wörth kis félszigetén elhelyezkedő zarándoktemplomához látogatunk. A híres plébániatemplom, barokk oltárán látható az a Szűz Mária-szobor, amelyet Karintia legszebben kimunkált gótikus faragványai között tartanak számon. Programunkat a meghökkentő alakú Pyramidenkogel, 851 méter magas kilátójánál fejezzük be. Ausztriáról egy lélegzetelállító körpanorámával, a lenyűgöző hegyóriások, a smaragdzölden csillogó víztükör meseszép képével búcsúzunk. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

3. nap: Dolomitok-Misurina tó-Treviso Utazás a csodálatos fekvésű Misurina tóhoz, ahonnan a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormaira nyíló fantasztikus panorámát is élvezhetjük. Séta a tóparton, majd felvonóval felmegyünk egy 2000 m magas csúcsra. Késő délután Trevisoba látogatunk. Belvárosi séta a hangulatos városközpontban, majd a szálláshely elfoglalása Velence környékén.

1. nap: Budapest-Misurina tó Indulás a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a sziklatornyokkal ékesített Dolomitok varázslatos vidékére. Az egyedülálló hegycsoport 2009 óta része a Világörökségnek. Délután a tengerszint felett, 1754 méter magasan fekvő Misurina tóhoz látogatunk. A Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelyéről gyönyörködhetünk a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormokra nyíló fantasztikus panorámában is. Séta a tóparton, majd utazás a szálláshelyre. 2. nap: Pieve di Cadore-Cortina-Bolzano Reggeli a szállodában, majd Tiziano szülőházának megtekintése. Továbbutazás Veneto tartomány egyik legnépszerűbb kisvárosába Cortina d’Ampezzoba. A Valle d’Ampezzo páratlan fekvésű gyöngyszeme, a Dolomitok királynőjeként emlegetett kisváros rendezte 1956-ban a téli olimpiát, ma pedig Olaszország egyik legnépszerűbb síparadicsoma. Cortina d’Ampezzoban lanovkával felmegyünk a Cinque Torri 2000 méteres csúcsára, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dolomitok színes csúcsaira. Délután Dél-Tirolba látogatunk. A Dolomitok Kapujaként is emlegetett Bolzano, Alto Adige tartomány fővárosa is egyben. Séta a belvárosban, majd utazás a szállásra. 3. nap: Riva-Monte Baldo-Malcesine Utazás a Garda tó északi partjának legszebb kisvárosába Riva-ba. A város már a Monarchia idejében is Európa legnépszerűbb üdülőhelye volt. A hatalmas hegygerincek övezte, festői tópartot gazdag mediterrán növényzet veszi körül. Rivai kirándulásunk alkalmával azonnal megértjük majd miért is nevezte Goethe a Garda tavat a természet csodájának. Ezt követően Malcesine hangulatos kisvárosába látogatunk, majd a Monte Baldo csúcsáról gyönyörködhetünk a Garda tóra nyíló páratlan kilátásban. Délután hajókirándulás a Garda tavon. (Ár: 20EUR/fő)

4. nap: Duino-Budapest Látogatás a csodálatos fekvésű Duino várkastélyban, ahonnan megcsodálhatjuk a grignanoi öbölre nyíló páratlan kilátást is. Séta a kastély parkban, illetve megtekinthetünk egy második világháború nyomait őrző bunkert is. Hazautazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

4. nap: Bassano del Grappa-Marostica Utazás a Grappa hazájába, a Brenta folyó partján fekvő festői Bassano del Grappa városába. Belvárosi séta, rövid szabadidő, majd Veneto tartomány egyik legelbűvölőbb kisvárosába, a fallal körülölelt Marosticaba látogatunk. Megismerkedünk a városhoz kapcsolódó romantikus történettel, és megtekintjük a sakktábla formára kialakított teret is, ahol Olaszország egyik leglátványosabb eseménye két évente megrendezésre kerül. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: **/***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: **/***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 47.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 42.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 7.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 8.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 1.650,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 57.500,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 50.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 10.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 63.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 56.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 10.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

(Utazás a Veszprém-Rábafüzes-Graz-Klagenfurt útvonalon!)

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

3


Tóparti romantika

GARDA TÓ ÉS GARDALAND

Szeptember 27-29., 2014. Április 25-27., Június 13-15., Szeptember 26-28.

Október 26-28., 2014. Május 30-Június 1., Augusztus 22-24., Október 24-26.

1. nap: Budapest-Garda tó Elutazás Szlovénián keresztül Észak-Olaszországba. A délutáni órákban érkezünk meg Olaszország legnagyobb tavához a hegyekkel körülölelt festői Garda tóhoz. Látogatás a félszigeten fekvő Sirmione hangulatos kisvárosában. A Scaligeri vár őrzi a Garda tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánk alkalmával felfedezhetjük a zegzugos kisutcákat, az elegáns üzleteket és a csábító kávézókat is. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

1. nap: Budapest-Padova Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés Veneto tartomány híres egyetemi városába, Padovába a kora délutáni órákban. Gyalogos városnézésünk a Prato della Valle hatalmas terével kezdődik, mely Európa egyik legnagyobb tere és egyben egy szoborpark is, ahol a város történelméhez kapcsolódó hírességek szobrai találhatók. A Szent Antal Bazilika megtekintése után gyalogos sétánk alkalmával megtekintjük a város legendás alapítójának, Antenore-nak a jelképes sírját is, majd az Egyetem, a Városháza és a híres Pedrocchi kávéház épületével folytatjuk programunkat. A Piazza delle Erbe e Frutta terén az Igazságügyi Palota épületével zárjuk városnézésünket. Érkezés a Garda tó környéki szállásra az esti órákban.

ÉSZAK-ITÁLIA

2. nap: Brescia-Bergamo-Iseo tó Reggeli a szállodában, majd utazás Lombardia tartomány második legnagyobb városába. Gyalogos városnézés Brescia belvárosában ahol számos gótikus, reneszánsz és barokk templom, valamint csodálatos reneszánsz terek fogadják a látogatókat. Látogatásunk alkalmával megnézzük a Piazza della Loggia terén a város jelképét a Torre dell’Orologio (Óratorony) épületét, a Capitolium-templomot, de nem maradhat ki a „Rotonda” vagyis a Dóm és a Corso Zanardelli sem. Továbbutazás Bergamo városába, ahol Arlecchino történetével is megismerkedünk. Érkezésünk után felvonóval a Città Alta városrész megtekintésére indulunk. Belvárosi sétánk alkalmával megnézzük a Piazza Vecchia reneszánsz épületeit majd a gyönyörű márvány díszítésű homlokzattal büszkélkedő Dómot. Délután utazás a régió festői tavához, a Lago d’Iseo-hoz. Hajókirándulásunk alkalmával megcsodálhatjuk az Iseo tó gyöngyszemeit, a Loreto és a Szent Pál szigetekkel majd partra szállunk Európa legnagyobb tó szigetén a Monteisola-n. Séta Peschiera Maraglio-ban a tóparti promenádon. Szabadidő, majd visszautazás Sulzano kikötőjébe (Hajójegy 25 EUR/fő).

2. nap: Garda tó vagy Gardaland Reggeli után utazás a Garda tóhoz. Legelőször Malcesine hangulatos kisvárosába látogatunk, majd a Monte Baldo csúcsáról gyönyörködhetünk a Garda tóra nyíló páratlan kilátásban. Délután Bardolino városába utazunk. Kóstoló a helyi borokból, szabadidő, vásárlási lehetőség. (Ár: 9.000,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) Vagy látogatás Olaszország legnagyobb szórakoztató parkjában. (Ár: 12.000,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 3. nap: Sirmione-Verona-Budapest Mai programunkat Sirmione festői kisvárosában kezdjük. A Scaligeri vár őrzi a Garda tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánkat folytatva felfedezhetjük a zegzugos kisutcákat. A hazaút során egy belvárosi séta keretében ismerkedünk Rómeó és Júlia romantikus városával, az Adige partján fekvő Veronával. A Piazza Bra hangulatos kávézói és Verona legismertebb nevezetessége, az ókori amphiteátrum, a híres Aréna fogad városnézésünk első állomásaként. A Via Mazzini csábító kirakatai mentén végigsétálunk a Piazza delle Erbe terére, ahol freskókkal díszített épületek és a Torre dei Lamberti impozáns látványa fogadja a látogatókat. A Piazza dei Signori terére átsétálva megtekintjük a Scaligeri család gótikus síremlékét is, majd Júlia híres erkélyével zárjuk programunkat. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

3. nap: Verona-Budapest Reggeli a szállodában majd utazás egy sajtérlelő üzembe. Vásárlási lehetőség. Mielőtt elbúcsúznánk Veneto színes tartományától, egy rövid belvárosi sétát teszünk a „szerelmesek városában” Veronában, mely 2000 óta a Világörökség része. A város legszebb tereinek (Piazza Bra, Piazze delle Erbe, Piazza dei Signori) és a legfontosabb nevezetességeknek a megtekintése után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

GARDA TÓ & TRENTO Havas hegycsúcsok és pálmafák… 2014. Július 3-6. 1. nap: Budapest-Vicenza Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Vicenza-ba, Palladio városába. Városnézés Vicenza belvárosában, mely Olaszország egyik legfontosabb művészeti, kulturális emléke, ennek köszönhetően 1994 óta része a Világörökségnek. A Garda tó környéki szállás elfoglalása az esti órákban. 2. nap: Sirmione-Lazise-Bardolino Reggeli után utazás Olaszország legnagyobb tavához, a Garda tóhoz. Látogatás Sirmione hangulatos kisvárosában, majd hajókirándulás. (Hajójegy: 35EUR/fő) A félsziget partja mentén kihajózunk a Garda tó festői szigetéhez, mely már a rómaiak idejében is lakott volt, majd a későbbi évszázadokban szerzetesek éltek itt, köztük rövid ideig Assisi Szent Ferenc is. A Cavazza család tulajdonában lévő kis szigeten (Isola Borghese) ma egy csodálatos, velencei gótikus stílusban épült villa áll. Az apró sziget körüli panoráma hajózásunk után utazás a tó déli partján fekvő Lazise városába. Szabadidő, majd folytatjuk utunkat Bardolino-ba, ahol borkóstoló a régió ízletes boraiból. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 3. nap: Trento-Riva-Malcesine Utazás Trentino-Alto Adige régió fővárosába, Trento hangulatos kisvárosába. A magas hegycsúcsokkal körülölelt kis ékszerdoboz az Adige völgyben fekszik. A Piazza Grande terén sétálva megcsodálhatjuk a 35 méter magas városi tornyot, a csodás Neptun-kutat, majd a Székesegyház tekintélyt parancsoló épületét pillanthatjuk meg. Délután tóparti séta a Garda tó északi csücskében fekvő Riva del Gardaban, majd a Monte Baldo lábánál fekvő Malcesine hangulatos kisvárosába látogatunk. Megnézzük a középkori hangulatú kisváros festői kikötőjét, a Scaligeri kastély épületét, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 4. nap: Verona-Budapest A hazaút során egy belvárosi séta keretében ismerkedünk Rómeó és Júlia romantikus városával, Veronával. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 42.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 37.900,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 9.000,-Ft/fő ■ Félpanzió: 7.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 1.650,- Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 39.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 35.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 7.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 9.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 1.650,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 54.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 48.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

4

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


A ZENE SZÁRNYÁN Észak-Olaszországban 2014. Július 26-29. 1. nap: Budapest-Vicenza Elutazás a kora reggeli órákban. Utazás a Monti Berici északi lábánál, a Bacchiglione folyó mellett fekvő Vicenzába. Városnézésünk során megtekintjük a Palladio tervezte híres Teatro Olimpico épületét is, mely a Világörökség része. Szálláshely elfoglalása Verona környékén az esti órákban. 2. nap: Roncole-Busseto-Parma-Verona Reggel utazás Roncoleba, ahol a leghíresebb olasz zeneszerző Giuseppe Verdi szülőházát látogatjuk meg, majd továbbutazás Bussetoba, ahol a Verdi Színházat és a főteret tekintjük meg. Utunkat folytatjuk Villanova sull'Arda városába, ahol a zeneszerző, Verdi villáját keressük fel. Továbbutazás Emilia-Romagna tartomány elegáns városába, Parma-ba. Városnézésünk alkalmával lehetőségünk nyílik megtekinteni a Verdi emlékművet, a Keresztelőkápolna és a Dóm épületét, valamint Toscanini szülőházát is. Visszautazás a szállodába a délutáni órákban. Este fakultatív program keretében lehetőség az Aida megtekintésére a veronai Arénában. Érkezés a szálláshelyre az éjszakai órákban. (Ár: 12.000 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő! Magasabb kategóriájú jegy váltására a foglalással egyidejűleg van lehetőség!).

3. nap: Milánó-Bergamo Késő délelőtti indulás Olaszország gazdasági központjaként és a divat fővárosaként is emlegetett Milánóba. Milánó az a hely, ahol a modernitás és a csillogás összefonódik a műemlékekkel, a kultúrával és a szórakozással. A forgalmas bevásárló utcák és a város látnivalói lenyűgözik a látogatókat. A Dóm, a Scala, a Viktor Emánuel galéria és a Casa Verdi (Idős Zenészek Otthona) megtekintése után utazás Bergamo városába. Rövid gyalogos városnézés, majd visszautazás a szálláshelyre.

MILÁNÓ

LOMBARDIAI ROMANTIKA

és az alpesi tavak világa

az Észak-Olaszországi tóvidéken

Augusztus 28-Szeptember 1., 2014. Április 19-23., Június 18-22.

2014. Május 1-6., Július 7-12.

1. nap: Budapest-Pavia Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Certosa di Pavia közelében az esti órákban.

1. nap: Budapest-Padova-Garda tó Elutazás a kora reggeli órákban. Útközben rövid belvárosi séta Padovában, majd a szálláshely elfoglalása a Garda tó közelében az esti órákban.

2. nap: Pavia-Milánó Mai napunk első programja Pavia városa lesz. Belvárosi sétánkat követően Lombardia tartomány ékkövét, a lombard reneszánsz stílusban épült XIV. századi csodálatos kolostor együttest tekintjük meg Certosa di Pavia városában. Délután utazás Észak-Olaszország második legnagyobb városába, a „divat fővárosába”, Milánóba. Gyalogos városnézés a belvárosban, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

2. nap: Verona-Garda tó-Sirmione-Gardone Városnézés Veronában, majd utazás a Garda-tó gyöngyszeméhez Sirmione városába. Hajókirándulás a Garda tavon Gardone városába, ahol megtekintjük Gabrielle d'Annunzio villáját, a Vittoriale-t is. (Hajójegy: 20 EUR/fő) Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Lago Maggiore-Milánó Reggel kirándulás az olasz tóvidék gyöngyszeméhez. A Lago Maggiore elegáns szállodákkal, parkokkal, palota épületekkel tarkított festői partján, Stresa városában hajóra szállunk, hogy megismerjük a Borromeoi szigetek szépségét. (Hajójegy: 20 EUR/fő) Kastélylátogatás Isola Bella szigetén, majd továbbhajózunk az Isola del Pescatori-ra. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség Milánóban. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 4. nap: Comói tó-Iseo tó Utazás a Comói tóhoz. Látogatás az Alpok lábánál fekvő festői Como-ban, majd városnézésünk után hajókirándulás a romantikus szépségű hegyekkel körülölelt tavon. (Hajójegy: 20EUR/fő) Városnézés az Y alakú tó három ágának találkozásánál fekvő Bellaggio városában. Következő megállónk Lombardia tartomány negyedik legnagyobb tava, az Iseo tó. Sétahajózás Iseo festői városából a tó három szigetének megtekintésére. Hajózásunk alkalmával láthatjuk a San Paolo, Loreto és Monte Isola szigetét is, majd másfél órás programunkat követően visszautazás Iseo kikötőjébe. (Hajójegy: 10EUR/fő) A kora esti órákban utazás a Garda tó közelében található szálláshelyre.

3. nap: Comói tó-Bergamo Comó városába utazunk, ahol városnézésünk során megtekintjük a Dómot, a Volta templomot és a Villa Olmo-t. Délután felejthetetlen hajókirándulás a romantikus szépségű hegyekkel körülölelt Comói tavon Bellaggioba. Szabadidő és vásárlási lehetőség. Útközben megcsodálhatják az egykor festők, költők tulajdonában lévő pompás villákat, amelyek ma színészek és híres divattervezők magán rezidenciái. (Hajójegy: 20 EUR/fő) Késő délután megtekintjük a falakkal körülvett Bergamo Alta középkori hangulatú városmagját. Gyönyörű terek, macskaköves szűk utcák és lenyűgöző panoráma vár ránk. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 4. nap: Lago Maggiore-Milánó Kirándulás az olasz tóvidék gyöngyszeméhez. A Lago Maggiore festői partján hajóra szállunk, hogy megismerjük a Borromeoi szigetek szépségét. (Hajójegy: 20 EUR/fő) Kastélylátogatás Isola Bella szigetén, majd továbbhajózunk az Isola del Pescatori-ra, rövid szabadidő. Délután városnézés Milánóban. A Dóm megtekintése után végigsétálunk a Királyi Palota épülete előtt a világhírű operaházhoz, a Scalahoz, majd programunk a S. Maria delle Grazie templomban folytatódik, ahol megcsodálhatjuk Leonardo da Vinci híres freskóját, az Utolsó vacsorát. (Ár: 4.500,-Ft/fő – jelentkezéskor fizetendő!) 5. nap: Cremona-Mantova Utazás Cremona városába az itáliai reneszánsz egyik fellegvárába. A város világhírét az itt élt leghíresebb lantkészítő mestereknek köszönheti, mint például Stradivari, Amati, Guarnieri. Városnézés, majd programunkat délután a festői szépségű kisvárosban, a Mincio folyó partján fekvő Mantova-ban folytatjuk. Városnézésünk során megnézzük a Palazzo Ducale épületét is, Mantegna és Rubens festményeivel.

4. nap: Mantova-Budapest Reggeli a szállodában, majd utazás Lombardia egyik legjelentősebb városába, a Mincio folyó partján fekvő Mantova-ba. A lagunákkal körülölelt várost „kis Velencének” is gyakran nevezik. Városnézésünk során a legfontosabb látnivalónk a Palazzo Ducale épülete lesz, mely a Gonzaga család híres rezidenciája volt. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

5. nap: Garda tó-Budapest Reggeli után utazás a Garda tó egyik legfestőibb városába. Séta Sirmione óvárosában, majd hajókirándulás a Garda tavon. Sétahajózásunk alkalmával láthatjuk Maria Callas villáját, Catullus grottáit és a Boiola forrást is, ahol Sirmione termál vize a felszínre tör, majd továbbhajózunk a tó déli partjának üdülővárosába. (Hajójegy: 20EUR/fő) Lazise városában megnézzük a hangulatos belvárost, a Piazza V. Emanuele terét, a halászok védőszentjének tiszteletére épített San Zeno templomot és a Garda tó legépebben maradt kastélyát is. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 56.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 49.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 10.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 14.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 69.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 62.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 16.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.750,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 79.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 69.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 15.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.300,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

6. nap: Vicenza-Budapest Városnézés Vicenza-ban, majd hazautazás. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

5


ITÁLIA A MONT BLANC TÖVÉBEN

PIEMONTE ÉS AZ ÉSZAKOLASZORSZÁGI TÓVIDÉK

2014. Július 16-20.

2014. Június 30-Július 6.

1. nap: Budapest-Torino Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Piemonte tartomány fővárosába, Torino-ba. Torino Olaszország negyedik legnagyobb városa, a harmadik legfontosabb gazdasági központ Róma és Milánó után. Esti érkezés a Torino közelében található szállodába.

1. nap: Budapest-Dolomitok-Misurina tó Elutazás Ausztrián keresztül. Kora délután érkezés Olaszországba. Utazás a Dolomitok festői tájain keresztül. A Dolomitok páratlan szépségű színes hegyvonulatai, az égbe törő 3000 méteres hegycsúcsok és a meredek sziklafalak vidéke 2009 óta része a Világörökségnek. Utazásunkat megszakítjuk a Misurina-tónál, majd utazás a Garda tótól északra található szállásunkra.

2. nap: Torino Reggeli majd városnézés Torino városában, mely a nagy hatalmú Savoya-ház egykori székhelye volt, majd 1861 és 1865 között az újkori Olaszország első fővárosa lett – a főváros ezt követően került Firenzébe, majd Rómába. A város legszebb terei és legfontosabb nevezetességei mellett a Molle Antonelliana kilátója, Kossuth Lajos torinói háza is szerepel programunkban. Rövid szabadidő, vásárlási lehetőség a csokoládé különlegességekből, majd a Filippo Juvarra által tervezett Bazilika Superga épületéhez látogatunk el, amely egy közeli 627 méter magas hegyen található. A Királyi sírok megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.

2. nap: Riva del Garda-Monte Baldo Utazás a Garda tóhoz. Rövid séta Riva del Garda városában majd továbbutazunk Malcesine középkori hangulatú kisvárosába. Rövid belvárosi sétát teszünk a falakkal körülölelt festői kisvárosban, majd felvonóval felmegyünk a Monte Baldo csúcsára. Séta, fényképezési lehetőség, hogy a Garda tóra nyíló fantasztikus panorámát megörökíthessük. Délután a tó déli csücskében fekvő Sirmione hangulatos óvárosában teszünk egy rövid sétát. A tóra mélyen benyúló földnyelv végében fekvő kisvárost a Garda tó gyöngyszemeként is emlegetik. Megtekintjük a Scaligeri család várkastélyát, majd a szálláshely elfoglalása Milánó közelében esti órákban.

3. nap: Aosta-Monte Bianco Korai reggeli majd Valle d’Aosta felfedezésére indulunk. Városnézés Aosta műemlékekben gazdag belvárosában. Valle d’Aosta közigazgatási és kulturális központja stratégiai elhelyezkedése miatt a középkorban már fontos kereskedelmi csomópont volt Franciaország és Svájc között. Az itt található számos római emlék miatt a várost „második Rómának“ is nevezik. A települést még Augustus császár alapította, melynek bizonyítékai a nagy Augustus-diadalív, a Porta Praetoria és a Római színház romjai is. Délután szabadidő Aosta városában vagy fakultatív kirándulási lehetőség a „Fehér hegyhez”. Courmayeur városából felvonóval megyünk fel a Helbronner csúcsra, 3.462 méter magasságig. Felejthetetlen látvány tárul elénk a Cervino, a Monte Rosa és a Gran Paradiso több mint 4000 méter magas csúcsaival. (Ár: 50EUR/fő, mely tartalmazza a felvonó költségét is!) Visszautazás a szállásra az esti órákban. 4. nap: Lago Maggiore-Milánó Kirándulás Olaszország második legnagyobb tavához. A Lago Maggiore festői partjához érkezve Stresa elegáns üdülővárosában hajóra szállunk, hogy a tó ékköveit a természet által létrehozott Borromei szigeteket bebarangoljuk. (Hajójegy: 25EUR/fő) Először a tó legnagyobb szigetét az Isola Madre-t ismerhetjük meg, majd Isola Bella szigetére látogatunk. A 320 méter hosszú, 180 méter széles kis szigetet szinte teljes egészében elfoglalja a Palazzo Borromeo épülete ahol kastélylátogatásunk után a XVII. századi olasz kertépítészet remekművében gyönyörködhetünk. A különlegesen szép teraszos park megtekintése után, áthajózunk az Isola dei Pescatori-ra. Szabadidő az ősi kis halászfaluban, majd visszautazás Stresa-ba. Utazás Lombardia fővárosába Milánóba. Városnézés, rövid szabadprogram, majd a szálláshely elfoglalása az esti órákban. 5. nap: Certosa di Pavia-Budapest Reggeli után Lombardia tartomány egyik ékkövét tekintjük meg. A lombard reneszánsz stílusban épült Certosa di Pavia épületegyütteséhez látogatunk, melynek monumentális temploma méretét tekintve az egyik legnagyobb Olaszországban. Európa egyik legszebb kolostorának megtekintése után hazautazás. Rövid pihenőkkel a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

3. nap: Como-Tremezzo-Lugano Délelőtt az Alpok lábánál fekvő Como városába látogatunk. Como városát még a római korban alapították, jellegzetes emlékeit, mint a négyszögletes városfalat, mai napig is magán viseli. A szűk utcácskákban sétálva gyönyörködhetünk a város csodás műemlékeiben és a számtalan elegáns, színes kis üzlet kirakatában, melyek a régió jellegzetes selyem termékeivel csábítják a látogatókat. Városnézésünk után irány a kikötő, hogy az y alakú tó felfedezésére indulunk. (Hajójegy 20 EUR/fő) A tó egyik legszebb kastélya a Tremezzo városában található XVIII. századi Villa Carlotta. A rokokó stílusú épületegyüttes Canova és Thorvaldsen szobraival díszített, de hírnevét elsősorban reneszánsz díszkertjének köszönheti. A gazdag gyűjtemény és a park megtekintése után továbbutazunk Svájc egyik legszebb városába, a teraszos fekvéséről, gyönyörű parkjairól ismert festői Lugano-ba. Séta az óvárosban. Visszautazás a szállásra. 4. nap: Milánó-Lago Maggiore Városnézés Milánóban, majd a hófödte csúcsokkal körülölelt festői Lago Maggiorehoz utazunk, ahol a tó varázslatos szigeteire is ellátogatunk. Első megállónk a vadregényes Isola Bella. A különlegesen szép teraszos park és a kastély dísztermeinek megtekintése után, áthajózunk az Isola dei Pescatori-ra. Szabadidő a kis halászfaluban, majd visszautazás a luxus szállodákkal, elegáns villákkal büszkélkedő Stresa városába. (Hajójegy: 20EUR/fő) Késő délután utazás a Torino közeli szállásra. 5. nap: Torino Programunkat a Világörökséghez tartozó fantasztikus Királyi Palota a la Venaria Reale megtekintésével kezdjük. Az egyedülálló épületegyüttes és a park megtekintése után városnézés Piemonte tartomány fővárosában Torino-ban. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit kezdve a Piazza San Carlo híres kávézóival, majd a Színház és a Palazzo Carignano épülete - Olaszország első királyának szülőháza következik. A Piazza Castello épületeinek megtekintése után, a Via Po-n gyalogos sétánk a város szimbólumához vezet. A La Mole Antonelliana 167 méteres magasságával Európa legmagasabb kőépülete. Szabadidőben vásárolhatunk a híres torinói csokoládékból, majd visszautazás a szállodába. 6. nap: Bra-Alba-Asti Langhe régió felfedezésére indulunk. Belvárosi séta Bra barokk stílusú épületei között. Következik a Grinzane Cavour kastély, majd városnézés a szarvasgombáról és remek borairól is híres Alba városában. Délután utazásunkat a Monferrato lankás, szőlőföldekkel tarkított vidékén át folytatjuk Asti városa felé. Kóstoló és vásárlási lehetőség a régió jellegzetes édességéből a torrone-ból, majd részvételi lehetőség egy borkóstolón ahol a híres Barolo és Barbaresco borok mellett a régió további ízletes boraival is megismerkedhetünk. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 7. nap: Torino-Budapest Hazautazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 74.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 66.900,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 18.000,-Ft/fő ■ Félpanzió: 14.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.750,- Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 89.900,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő ■ Félpanzió: 21.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.850,- Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

6

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


ÚJ!

A RIVIÉRA KINCSEI

VARÁZSLATOS LIGÚRIA és egy csipetnyi francia Riviéra

2014. Április 9-13., Június 5-9., Szeptember 10-14.

2014. Augusztus 30-Szeptember 6.

1. nap: Budapest-Genova Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszország egyik legkisebb területet felölelő tartományába. Ligúria, az Olasz-Riviéra varázslatos hely, a francia határtól egészen La Spezia városáig húzódik. Ligúria az ország egyik legszebb régiója, ahol az Alpok és az Appenninek találkozik a Földközitengerrel, ahol gyönyörű tengerpartok, mesés öblök, szigetek és félszigetek, színes halászfalvak, mediterrán növényzet és ízletes konyha várja a látogatókat. Érkezés a Genova környéki szálláshelyre az esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

1. nap: Budapest-Ligúr tengerpart Kora reggeli indulás, majd folyamatos utazás rövid pihenőkkel az olasz riviérára. Érkezés az esti órákban a Ligúr tengerparton található szálláshelyre.

2. nap: Rapallo-Portofino-San Fruttuoso-S.Margherita Ligure-Camogli Utazás a Golfo del Tigullio hangulatos kisvárosába. Séta a „csipke városaként” is emlegetett Rapallo hangulatos belvárosában, ahol megtekintjük a Bazilikát, Hannibál kapuját, a város jelképét egy sziklán álló XVI. századi kastély épületét (Castello sul Mare) majd szabadidő. Vásárolhatunk a jellegzetes helyi termékekből majd hajóra szállunk és az Olasz Riviéra Keleti részének egyik gyöngyszeméhez látogatunk. Portofino dús növényzetével, színpompás házaival, régi váraival lenyűgözi a látogatókat. A világ egyik leghíresebb és legszebb kikötőjét, az európai elit kedvenc találkozóhelyét az egyik legtöbbet fotózott településnek tartják. Szabadidő a festői városközpontban, majd utazás San Fruttuoso elbűvölő kis öblébe ahol megtekintjük az apátság épületét majd újra hajóra szállva Santa Margherita Ligure városába utazunk. Délután vár bennünket a Riviera del Levante lélegzetelállító kisvárosa, a „Paradicsom öbölben fekvő Camogli. A kis halászfalu színes házai, a Sárkány vár, a tengerparti sétány és a türkizkék tenger garantáltan mindenkit elvarázsol. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szállodába az esti órákban. (Hajójegy: 25EUR/fő) 3. nap: Portovenere-Tino-Tinetto-Palmaria-Genova Reggel a festői Golfo dei Poeti, vagyis a Költők öble felé vesszük utunkat. A festői öböl mindig közkedvelt volt, híres írók és költők (Byron, Shelley…) is szívesen időztek itt, innen ered az elnevezés is. Portovenere félszigeten fekvő, hangulatos sikátorokkal szabdalt, színes házakkal tarkított kikötőjéből indulunk hajóutunkra. Sétahajózásunk alkalmával láthatjuk a Byron öblöt, a Kék barlangot, Palmaria, Tino és Tinetto szigeteit is. (Hajójegy: 25EUR/fő) Továbbutazás Ligúria fővárosába. Rövid gyalogos városnézés a Földközi-tenger második legnagyobb kikötő városába, mely fekvéséből adódóan Ligúria egyik legszebb városa. Genova belvárosa, Európa legnagyobb területű középkori városmagja, kihagyhatatlan élmény. Látogatás Kolombusz szülővárosában a sikátorokkal, élénk színű lakóházakkal, jellegzetes szürke- fehér csíkos templomokkal, festett homlokzatú középületekkel tarkított belvárosban. 4. nap: A virágok riviérája-Ventimiglia-Dolceacqua-San Remo Irány a riviéra legnyugatibb városa. Séta Ventimiglia középkori hangulatú központjában, majd látogatás a Hanbury Botanikus Kertben. Következő megállónk a Nervia folyó völgyében fekvő Dolceacqua elbűvölő kisvárosa, mely Monet-t is elvarázsolta. A Castello Doria, a sikátoros óváros, a jellegzetes szamárhátíves középkori kőhíd megtekintése után rövid szabadidő, majd folytatjuk utunkat. Látogatás San Remo elegáns üdülővárosában, ahol Olaszország egyik legrégebbi kaszinóját is találjuk. A Corso Imperatrice tengerre néző, stukkódíszes palotáiban lakott a zeneszerző Csajkovszkij és Alfred Nobel is. Séta az óváros középkori házakkal, pasztellszínű zsalugáterekkel szegélyezett szűk utcáin, majd szabadidő a gyönyörű pálmafákkal szegélyezett tengerparti promenádon. 5. nap: Genova-Budapest Reggeli, majd hazautazás. Utazás rövid pihenőkkel Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

2. nap: Pietra Ligure Reggeli után egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. 3. nap: Francia Riviéra-Cannes-Antibes-Nizza-Monte Carlo Egész napos kirándulás a Francia Riviéra legszebb városaiba. A kora reggeli órákban elutazás Cannes-ba a filmfesztiválok híres városába. Csodálatos sziklás tengerszakaszok mellett érkezünk a Cote d’Azur egyik legjelentősebb városába, Nizzaba. Délután rövid látogatás a festői Antibes-ban, az Azúrpart legromantikusabb kisvárosában. Hazautazásunkat rövid sétával zárjuk Monte Carloban (Óváros, Hercegi Palota, Kaszinó). Visszaérkezés a szálláshelyre a késő esti órákban.(Ár: 30EUR/fő) 4. nap: Menton-San Remo Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy délután fakultatív kirándulási lehetőség a Francia Riviéra hangulatos kisvárosába, Menton-ba. Gyalogos városnézés, majd utazás a Virágok városába, a Capo Nero és Capo Verde öblök partján fekvő San Remo-ba. Séta az óvárosban-La Pigna, ahol keskeny és meredek utcácskák, fedett sétányok és apró terek váltogatják egymást. Búcsú a Riviéra dei Fiori-tól, majd visszautazás a szállásra. (Ár: 15EUR/fő) 5. nap: Hanbury Botanikus kert-Dolceacqua-Apricale Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás. Első megállónk Ventimiglia közelében a híres Hanbury botanikus kert majd a Nervia folyó völgyében fekvő Dolceacqua jellegzetes középkori városába utazunk. A városka egyedülálló báját nehéz szavakba foglalni, de szabadidőnk keretén belül lehetőségünk lesz a zegzugos sikátorok, kézműves boltok felfedezésére is. Következő megállónk a tengerpartól 13 km-re, ligúria belső területén található Apricale városa lesz. Séta a középkori hangulatú városközpontban a legfontosabb nevezetességek megtekintésével, majd visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 20 EUR/fő) 6. nap: Hajókirándulás Pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás a Ligúr tengeren, fürdőzési lehetőséggel. (Ár: 30 EUR/fő) 7. nap: Genova-Milánó Reggeli a szállodában, majd utazás a Földközi-tenger második legnagyobb kikötővárosába, a tenger és a helyek között fekvő Genova városába. Városnézés Ligúria tartomány fővárosában, ahol természetesen láthatjuk majd a a Le Strade Nuove XVI. századi palotáit is, mely 2006 óta a Világörökség része. Továbbutazás Lombardia tartomány fővárosában, Milánóba, mely a XV. században a Visconti és Sforza nemesi családok uralkodása alatt Itália egyik legjelentősebb reneszánsz központjává nőtte ki magát. A Piazza Cavour, Sforza kastély, Dóm tér, Galleria Vittorio Emanuele II. és a Scala épületének megtekintése után utazás a Garda tó közeli szálláshelyre. 8. nap: Verona-Budapest Reggeli a szállodában majd városnézés Veronában. Az Adige partján, a Monte Lessini lábánál fekvő város 2000 óta a Világörökség része. Belvárosi séta a „szerelmesek városában”. A város legszebb tereinek (Piazza Bra, Piazze delle Erbe, Piazza dei Signori) és a legfontosabb nevezetességeknek a megtekintése után hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 76.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 67.900,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 18.000,-Ft/fő ■ Félpanzió: 14.800,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.750,- Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 89.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 18.200,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 21.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

7


NYARALÁS JESOLOBAN

NYARALÁS AZ ADRIÁN

Augusztus 24-31., 2014. Augusztus 23-30.

Augusztus 31-Szeptember 7., 2014. Június 21-28., Augusztus 30-Szeptember 6.

1. nap: Budapest-Lido di Jesolo Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Jesolo üdülővárosába a délutáni órákban. Szálláshelyek elfoglalása, eligazítás.

1. nap: Budapest-Emilia Romagna Folyamatos utazás rövid pihenőkkel az Emilia Romagna tartományban található tengerparti üdülővárosba. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban, eligazítás.

2. nap: Szabadprogram Szabadprogram, pihenés a homokos tengerparton, ismerkedés Jesoloval.

2. nap: Szabadprogram Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Este látogatás a tartomány egyik hangulatos üdülővárosában.

3. nap: Sirmione-Verona-Vicenza Egész napos fakultatív kirándulás Veneto tartományban. Látogatás a Garda tónál Sirmione népszerű üdülővárosában, majd utazás Veronába. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal, majd belvárosi séta Vicenzaban, Palladio városában (Olimpiai színház, Palazzo Chiericati,Bazilika...) Visszaérkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (Ár: 30EUR/fő) 4. nap: Velence Délelőtt vásárlási lehetőség Cavallinoban a heti piacon, majd kirándulás az Úszó városba, Velencébe. Utazás Punta Sabbioniból, Burano (csipkekészítés) és Murano (üveggyártás) szigetére, majd városnézés Velencében. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban. (Ár: 40EUR/fő) 5. nap: Szabadprogram Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Program lehetőségek: csúszdapark, Aquarium. 6. nap: Riviera del Brenta-Padova Reggeli a szállodában, majd fakultatív kirándulási lehetőség a legszebb venetói villák felfedezésére. Indulás Oriago kikötőjéből a Brenta folyó legszebb villáinak megtekintésére Stra irányába. A XVII. századi Barchessa Valmarana, a Brenta folyó gyöngyszeme a Villa Widmann és az impozáns Villa Pisani barokk épülete, valamint gyönyörű kertje lesznek mai napunk legfontosabb látnivalói. Hajózásunk után rövid városnézés Padova-ban, majd visszautazás a szállásra az esti órákban. (Ár: 50EUR/fő)

7. nap: Szabadprogram Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Vásárlási lehetőség Jesolo Paese-ben a heti piacon.

3. nap: Mini-Itália Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Délelőtt fakultatív program lehetőség: látogatás az Italia in Miniatura parkjában, ahol olaszországi nevezetességek kicsinyített másait tekinthetjük meg. Összesen 270 olaszországi és európai emlékmű, városrész másolatát találhatjuk meg a parkban, valamint hullámvasút, vízi játékok és egyéb attrakciók várják a látogatókat. (Ár: 30EUR/fő) 4. nap: Ravenna-Rimini-San Marino Egész napos fakultatív kirándulás. Először Ravennába, a mozaikok csodálatos városába látogatunk, majd Rimini hangulatos óvárosában barangolva megismerkedünk a város hajdani urainak, a Malatestáknak „véres” történetével is. A késő délutáni órákban San Marino mini államába utazunk. Kóstoló a jellegzetes helyi italokból, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 30EUR/fő) 5. nap: Parma-Modena Egész napos fakultatív kirándulás Emilia Romagna legszebb városaiba. Városnézés Parma belvárosában (Dóm, Teatro Reggio), kóstoló a híres pármai sonkából, majd utazás Modena-ba. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a híres modenai Dómot is, mely a Világörökség része. Szabadidő, vásárolhatunk a híres modenai balzsamecetből, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 30EUR/fő) 6. nap: Perugia-Assisi-Urbino Szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Umbria tartományába. A mai napon két Világörökséghez tartozó látnivaló is szerepel a programunkban. Legelőször Umbria tartomány fővárosába, Perugia-ba látogatunk, majd továbbutazás Assisi-be, Szent Ferenc városába. Városnézésünk alkalmával megtekintjük az UNESCO védelme alá tartozó XIII. századi Szent Ferenc bazilika épületegyüttesét, majd rövid szabadidő Assisi hangulatos óvárosában. A mai program utolsó állomása, a Marche tartományában fekvő Urbino városa. A Raffaello szülővárosaként is emlegetett város, két dombra épült és a középkorban az Urbinói hercegség fővárosa volt. Urbino óvárosa 1998 óta a Világörökség része. Máig őrzi reneszánsz arculatát, keskeny utcáin sétálva úgy érezhetjük, mintha a városban a középkor óta megállt volna az idő. Megtekintjük az egyik legszebb itáliai reneszánsz palota, a Palazzo Ducale épületét, Raffaello szülőházát és a Dóm épületét is. Visszaérkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (Ár: 35EUR/fő) 7. nap: Szabadprogram-Delfinárium Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Délután egy látványos delfin show megtekintése Riccione-ban. (Ár: 25EUR/fő)

8. nap: Bled-Budapest Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Útközben megálló Szlovénia gyöngyszeménél a Bled-i tónál, majd utazás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

8. nap: Bologna-Budapest Hazautazás, útközben városnézés Bolognában, érkezés Magyarországra az esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: félpanzió

■ Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 89.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 17.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 21.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 89.900,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 28.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

8

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


ÚJ!

ÍZES ITÁLIA

SAN MARINO

KASTÉLYOK ÉS ROMANTIKA

Október 26-29., 2014. Június 12-15.

Augusztus 22-25., Október 19-22. 2014. Április 19-22., Augusztus 21-24.

Szeptember 26-29., 2014. Május 1-4., Július 10-13.

1. nap: Budapest-Ferrara Reggel elutazás Budapestről Szlovénián keresztül Olaszországba. Úti célunk a Pó folyó és az Appeninek között fekvő Emilia Romagna tartománya, ahol először is Ferrara városában teszünk egy rövid látogatást. Ferrara egyike annak a számos művészeti városnak, melyeket a” Pó völgye fővárosai” néven tartanak számon. Ferrara érseki székhely és egyetemi város, az Esték idején jelentős kereskedelmi központ volt. Ennek az időszaknak az emlékei a város széles útjai, pompás reneszánsz palotái és a hatalom jelképe: a Castello. A vizes árokkal körülölelt várkastély és a Dóm tér nevezetességeinek megtekintése után még vásárolhatunk a jellegzetes helyi specialitásból, a Panpepato-ból, majd Bologna környéki szállásunkra utazunk.

1. nap: Budapest-Ferrara Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. A késő délutáni órákban gyalogos városnézés a Világörökség részét képező Ferrara-ban, az Este hercegség egykori székhelyén, ahol az óváros nevezetességeivel ismerkedünk. Megtekintjük a város jelképét, a vizes árokkal körülölelt híres Castello Estense-t, valamint a Katedrális épültét, majd továbbutazunk a San Marino környéki szálláshelyre. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

1. nap: Budapest-Trieszt-Miramare-Duino Elutazás Olaszországba a kora reggeli órákban. Autóbuszunkkal végighaladunk a festői trieszti riviéra mentén, majd rövid városnézés Triesztben. A látnivalók megtekintése után látogatás a világ egyik legszebb kastélyánál a XIX. században épült Miramare kastélynál. Séta a gyönyörű olasz stílusú parkban, ahonnan megcsodálhatjuk a Grignano-i öbölre nyíló pazar kilátást is, majd a Habsurg Miksa osztrák főherceg által építetett kastély külső megtekintése. Programunk folytatásaként a tenger felett magasló, romantikus szépségű Duino várkastélyt tekintjük meg. Szálláshely elfoglalása Velence környékén az esti órákban.

2. nap: Bologna-Parma Utazás a tartomány fővárosába, ahol Európa legrégebbi egyeteme, a San Petronio Székesegyház, Itália legstílusosabb gótikus építménye és a Santo Stefano Rotondo lesznek legfontosabb látnivalóink. A „téglavörös” város hírnevét ízletes ételeinek is köszönheti, hiszen a legtöbb étel, ami a világon az olasz konyha specialitásaként vált népszerűvé, Bologna városából származik. Városnézésünk után rövid szabadidő, majd kora délután utazás Parma városába. Útközben parmezán és culatello kóstoló, vásárlási lehetőséggel egy fattoria-ban. Városnézés Parma belvárosában, melynek fő nevezetessége a Dóm és a hozzá csatlakozó keresztelőkápolna. A kupolát és a főhajót Correggio nagyszerű falfestményei ékesítik. A Hercegi Palota, a színház és Toscanini szülőházának megtekintése után visszautazás a szállásra az esti órákban. 3. nap: Ravenna-San Marino Reggeli után a mozaikok városába, Ravennába utazunk, melynek kora keresztény műemlékeit az UNESCO is a Világörökségek listáján jegyzi. Belvárosi sétánk során megtekintjük Dante sírját, a Városháza loggiás oszlopokkal díszített VI. századi épületét a Popolo téren, a San Vitale épületét, Galla Placidia mozaikok díszítette mauzóleumával és a Sant’Apollinare Nuovo bazilikáját is. Szabadidőben megkóstolhatjuk a régió specialitását a „piadina”-t majd folytatjuk utunkat a világ egyik leghíresebb miniállamába. San Marino a világ legrégebbi köztársasága, rengeteg középkori emlékkel, látnivalóval és a Monte Titano-ról nyíló csodálatos panorámával fogadja a látogatókat. Városnézésünk után italkóstoló, majd szabadidő, vásárlási lehetőség.

2. nap: Rimini-San Marino Délelőtt belvárosi séta Rimini középkori hangulatú belvárosában (Augustus diadalíve, Tiberiusz hídja, Malatesták temploma), majd kirándulás a Monte Titano hegygerincen fekvő mini köztársaságba. A hegy legmagasabb pontján épült fel a „főváros”, San Marino, amely Európa legrégebbi és legkisebb köztársasága is egyben. A kormányzósági palota, a szűk utcák, a csipkés várfalak és az erődtornyok mind-mind a középkort idézik. Gyalogos sétánk során elénk tárul az Appeninek festői vonulata, a romagnai síkság és a távolban a tündöklő Adriai-tenger is. Megtekintjük a Fő teret és a Kormányzósági Palota épületét, majd szabadidő, vásárlási lehetőség, italkóstoló. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 3. nap: Ravenna-Velence Reggeli a szállodában, majd elutazás a római birodalom hajdani fővárosába, a mozaikok városába. Ravenna ókeresztény műemlékei, legfontosabb nevezetességei mind a Világörökség részei. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a S. Apollinare Nuovo Bazilikát, Dante mauzóleumát, a San Vitale nyolcszögletű épületét és Galla Placidia mauzólumát is. Továbbutazás a Velence közeli szálláshelyre, majd a késő délutáni órákban kirándulási lehetőség Velencébe. Utazás Velence kikötőjébe, ahol hajóra szállunk, hogy a „tenger királynőjének” pompás városát felkeressük. Utazás bérelt hajóval Velencébe (Ár: 30 EUR/fő). Gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal, majd visszautazás a szállásra.

2. nap: Ferrara-Ravenna Utazás az UNESCO védelme alá tartozó Ferraraba, az Esték egykori fellegvárába. A XIV. században építették Olaszország egyik legszebb kastélyát, az Esték rezidenciáját. A négytornyú vizivár az Este hatalom és a város jelképe a város közepén. Továbbutazás Ravennába, a mozaikok városába, ahol megtekintjük a szintén Világörökséghez tartozó San Apollinare Nuovo Bazilikát, majd belvárosi sétánk alkalmával láthatjuk Dante Mauzóleumát és a San Vitale épületét is. A városnézést követően a szálláshely elfoglalása Rimini környékén. 3. nap: San Marino-San Leo A világ egyik legrégibb és legkisebb köztársaságába, San Marinoba látogatunk. Megtekintjük a Monte Titano csúcsán épült fallal körülvett, bástyákkal és tornyokkal ékesített mini államot, kóstoló a helyi italkülönlegességekből, vásárlási lehetőség, majd szabadidő. Délután továbbutazunk San Leo kastélyához. A Riminitól 32 km távolságra fekvő városkát, Olaszország egyik legszebb városnegyedeként tartják számon. A Marecchia völgy fölé magasodó sziklán álló impozáns XIV. századi várkastély megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: Modena-Maranello Délelőtt szabadidő Modena hangulatos városközpontjában vagy látogatás a híres Ferrari múzeumban Maranello városában. A késő délelőtti órákban búcsút veszünk Romagna tartományától és Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

4. nap: Aquileia-Budapest Reggeli a szállodában, majd utazás Aquileába, Olaszország egyik legjelentősebb ókori romvárosába. A régészeti terület és a Bazilika csodálatos mozaik remekei 1988 óta az UNESCO Világörökségek közé tartoznak. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

4. nap: Rimini-Budapest Reggeli a szállodában, majd Rimini óvárosába látogatunk, ahol megismerkedünk a Malatesták véres történeteivel is és megtekintjük a Castello Sigismondo és a Malatesta templom épületét, valamint a Tiberius hidat is. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 59.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 52.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 55.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 49.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 9.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 14.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 57.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 49.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 9.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 14.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

9


MICHELANGELO NYOMÁBAN

A RENESZÁNSZ ITÁLIÁBAN

MAGYAR EMLÉKEK ITÁLIÁBAN

Október 14-19.

Augusztus 7-13.

Október 1-6.

1. nap: Budapest-Ferrara Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. Délután városnézés Padova-ban, majd utazás a Ferrara közeli szállásra.

1. nap: Budapest-Aquileia-Treviso Elutazás a reggeli órákban. Folyamatos utazás Észak-Olaszország egyik legjelentősebb archeológiai lelőhelyére. Látogatás a Natissa folyó partján fekvő Aquileiában, ahol az ókeresztény bazilikában Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázoló freskót csodálhatunk meg. Továbbutazás Trevisoba, ahol a domonkos rendi templomban kutatunk fel egy Szent Margitot ábrázoló képet. Szállás Treviso közelében.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Montecatiniben az esti órákban.

2. nap: Ferrara-Bologna Városnézés a vöröstéglás városfallal körülvett Ferrara-ba, melynek óvárosa az Unesco védelme alá tartozik. Megtekintjük a város jelképét, a vizesárokkal, szökőkutakkal díszített Este palotát és a katedrálist, majd megpihenünk a városi park ősi fái között. Városnézésünk utolsó állomásaként meglátogatjuk az Este család közös sírhelyét a klarisszák templomában. Délután már Bologna városával ismerkedünk meg. Az etruszkok által alapított város jellegzetes arculatát a hosszú, árkádos utcák, a pompás paloták, a sok régi templom, az érdekes ferde tornyok, harangtornyok és a közel nyolc kilométer hosszú XIII.-XIV. századi városfalmaradványok adják. Belvárosi sétánk alatt a Piazza Maggiore vörös téglás épületeit és a város szimbólumaként ismert ferde tornyokat csodálhatjuk meg. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. 3. nap: Firenze Látogatás a reneszánsz szülővárosába Firenzébe. A város történelmi központja a Világörökség része. Városnézésünk során megtekintjük a belváros legfontosabb nevezetességeit (Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Dóm tér), majd az Uffizi képtárban a festészettel, a Medici kápolnában a szobrászattal ismerkedhetünk meg részletes tárlatvezetés mellett. (Ár: 35EUR/fő*) Délután felkeressük a Medici család egyik nyári palotáját, a Villa Petraiát, mely 1865-71-ig az első olasz király, II. Viktor Emánuel rezidenciája volt. Visszautazás a szállásra az esti órákban. 4. nap: Mantova-Pavia Indulás Mantovába, Vergilius és a Gonzagák városába. Városnézésünk során megcsodálhatjuk a Hercegi palotát, amely a Gonzagák által összegyűjtött fantasztikus kincseket rejti (Mantegna és Giulio Romano freskói, Rubens festménye, függőkert, ókori szobrok) és amely feledhetetlen élményt nyújt a művészet szerelmeseinek. Délután Pavia városába látogatunk, melyet a lombard tartomány ékkövének is emlegetnek. A XIV. századi paviai kolostorban tiszteletünket tesszük a Sforzák sírjánál, majd megtekintjük a több részből álló fantasztikus épületegyüttest. Szálláshely elfoglalása Milánó környékén. 5. nap: Milánó Lombardia tartomány fővárosát a művészetek városa mellett a divat fővárosaként is emlegetik. Megtekintjük a gyönyörű, gótikus dóm és a Milánói Scala épületét is, majd városnézésünket a Sforzák kastélyával folytatjuk. A középkori vár megtekintése után a vártól néhány száz méterre található Santa Maria delle Grazie templom melletti kolostorban találjuk a művészettörténet kiemelkedő alkotását, Leonardo világhírű freskóját, az Utolsó Vacsorát. (Ár: 4.500,-Ft/főjelentkezéskor fizetendő!) A szervezett program után szabadidő a Dóm téren, ahol a híres Galleria Vittorio Emanuele elegáns üzleteit és kávéházait is végigjárhatjuk. 6. nap: Bergamo-Budapest Utazás Bergamo városába. A hegyen épült régi városrészben megnézzük a reneszánsz építészet gyöngyszemét, a Santa Maria Maggiore templomban található Colleoni-kápolnát majd rövid szabadidő és hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

2. nap: Velence Az „Adria királynőjének” városában Gellért püspök emlékének nyomába eredünk. Látogatás a San Giorgio Maggiore szigeten. Belvárosi séta a legfontosabb látnivalókkal, majd magyar vonatkozásokat kutatva megtekintjük a híres Pala d’Oro oltárt a Szt. Márk Bazilikában, amelyen Szt. László király lányának zománcképe is található, aki Irén néven vált bizánci császárnévá. Délután a Santa Maria del Giglio és a Frari templom következik. Szabadidő, visszautazás a szállodába a késő esti órákban. (Hajójegy: 30EUR/fő) 3. nap: Padova-Firenze Padovai városnézésünk során először a Prato della Valle téren Báthori István erdélyi fejedelem szobra előtt tisztelgünk, majd ellátogatunk a Szent Antal Bazilikába, ahol a Magyarok és Osztrákok kápolnáját keressük fel. Az Egyetem épületénél megtekintjük az egykor itt tanult híres családok címereit, majd városnézésünket a Scrovegni kápolnában folytatjuk, ahol Giotto híres freskósorozatát csodálhatjuk meg. (Ár: 4.500,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!) Utazás Firenzébe. Városnézésünket a város „Pantheonjában” kezdjük, ahol megnézzük a Giottonak tulajdonított Árpád-házi Szent Erzsébet freskót is, majd a Palazzo Vecchio homlokzatán Anjou-címereket fedezhetünk fel. Szállás Montecatini Termeben. 4. nap: Firenze Lehetőség az Uffizi képtár megtekintésére (Ár: 7.500,-Ft/fő*jelentkezéskor fizetendő!), mely során Leonardo, Michelangelo és Rafaello képei mellett Mátyás királyt, valamint Báthori Istvánt ábrázoló képet is látni fogunk. Délután szabadidő, vagy a Pitti Palota gyűjteményét tekinthetik meg, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 20 EUR/fő*) 5. nap: Róma Utazás Rómába. A déli órákban programunkat Róma jelképénél a Kolosszeumnál kezdjük, majd ellátogatunk a magyarok nemzeti templomába, Santo Stefano Rotondo-ba. Innen a Lateráni Szent János Bazilikához sétálunk, ahol II. Szilveszter pápa síremléke előtt idézzük fel, miként kapta első királyunk a Szent Koronát. Késő délután a városnézés folytatása, érkezés a szállásra az esti órákban. 6. nap: Róma-Vatikán-Assisi Látogatás a Vatikáni múzeumokban, tárlatvezetéssel. (Ár: 45 EUR/fő*) Ezt követően a Szent Péter Bazilikában megtekintjük a hun Attila és Nagy Szent Leo találkozását ábrázoló domborművet, valamint az Esztergomi bazilikára utaló feliratot is, majd utazás Assisi-be. Szállás Montecatiniben.

Róma-Firenze

2. nap: Firenze Utazás az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. A reneszánsz szülőföldjén járva megismerkedünk Michelangelo híres alkotásaival. Látogatásunkat a Casa Buonarotti megtekintésével kezdjük, majd a Santa Croce templom következik Michelangelo sírjával. Átsétálunk a város politikai központján és a Dóm térre érkezve a Dóm múzeumában megismerkedünk a művész egy kései alkotásával a négyalakos Pietá-val. Délután az Akadémia épületében megtekintjük a híres Dávid szobrot is, majd programunkat a város hajdani urainak a Medicieknek nyomdokain folytatjuk (Medici Palota, S. Lorenzo templom, Medici kápolna). Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 3. nap: Caprese-Siena Elutazás Capresebe, Michelangelo szülővárosába, majd folytatjuk utunkat toszkána egyik legszebb városába. Siena egy ízig-vérig középkori és mégis nagyvilági város, csodálatos látnivalókkal, és hamisítatlan toszkán hangulattal. A három dombon fekvő Siena belvárosa az UNESCO Világörökség része. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a Dómban található Michelangelo szobrokat is, majd rövid szabadidő után folytatjuk utunkat Lazio tartományba. Róma közeli szállásunkra az esti órákban érkezünk. 4. nap: Róma Az „olasz csizma ékszerdoboza” ókori városközpontjával, nyüzsgő tereivel garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk során Róma jelképétől a Kolosszeumtól sétálunk fel a San Pietro in Vincoli templomba, ahol II. Gyula Pápa síremlékének leghíresebb alakja a Mózes szobor áll. Felsétálunk a Kapitóliumra, majd délután folytatjuk programunkat Róma legfontosabb nevezetességeinek megtekintésével. (Spanyol lépcső, Pantheon, Trevi kút stb.) Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 5. nap: Róma-Vatikán Látogatás a Vatikánban. A Vatikáni múzeumokban szakszerű tárlatvezetés keretében ismerkedhetünk meg Michelangelo remekműveivel a Sixtusi kápolnában található Utolsó ítélet és Ádám teremtése című kép kapcsán, majd a Szent Péter tér és Bazilika megtekintése következik, ahol a művész híres Pietá szobra is megtekinthető. (Ár: 45 EUR/fő*) Délután folytatjuk a városnézést, majd a Montecatiniben található szállásra utazunk.

7. nap: Bologna-Budapest Rövid gyalogos városnézés Bologna-ban, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

6. nap: Bologna-Budapest Rövid városnézés Bologna belvárosában, ahol megtekintjük a San Domenico templomban található Michelangelo szobrokat, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 89.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 78.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 18.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.300-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 87.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 22.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 24.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.850-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 87.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 77.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 18.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 18.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.300,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

10

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


FIRENZE A RENESZÁNSZ BÖLCSÔJE… Október 19-22., 2014. Március 20-23., Május 1-4., Július 24-27., Szeptember 25-28. 1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Montecatini városában található szálláshelyre. 2. nap: Prato-Firenze Reggeli a szállodában, majd utazás Toszkána második legnagyobb városába, a Monte Retaia lábánál fekvő Prato-ba. Rövid városnézés a hangulatos belvárosban, ahol vásárolhatunk a város és egyben Toszkána jellegzetes édességéből a híres cantucci-ból is, majd vonattal Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe utazunk. (Vonatjegy: 8EUR/fő) Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része, majd délután az Akadémia épületét keressük fel, ahol megcsodálhatjuk a híres Dávid szobrot is. Rövid szabadidő, majd a Medici Palota, a San Lorenzo templom (Michelangelo tervezte pompás lépcsősorral) és a Medici kápolna következik, ahol Michelangelo leghíresebb művei közül a Medici sírokat díszítő szimbolikus szobrok fogadnak. Mai programunk utolsó állomása a Szent Kereszt templom, ahol a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap: Vinci-Firenze Mai programunkat a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosában kezdjük. Látogatás a toszkán dombvidék által körülölelt Vinci városában. A múzeum és a szülőház megtekintése után továbbutazás vonattal Firenze városába. (Vonatjegy: 8EUR/fő) Programunkat a Santa Maria Novella templomával kezdjük, majd a délelőtti órákban az Uffizi képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel. (Ár: 7.500,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!) Délután szabadidő Firenze belvárosában. Visszautazás Montecatinibe a kora esti órákban. 4. nap: Pistoia-Budapest Látogatás Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

PUCCINI FESZTIVÁL

TOSZKÁNA ÉS CINQUE TERRE

Elôkészületben

Augusztus 22-26., Október 9-13. 2014. Április 18-22., Június 6-10., Július 9-13., Augusztus 27-31.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés a szállodába a kora esti órákban.

2. nap: Lucca-Torre del Lago Reggeli a szállodában, majd elutazás Puccini szülővárosába, Luccába. Belvárosi séta a legfontosabb nevezetességek megtekintésével. Programunkból nem maradhat ki természetesen a híres zeneszerző szülőháza sem. Majd megalapozzuk a jó hangulatot egy borkóstolóval egy jellegzetes toszkán tanyán, ahol borkorcsolyaként a toszkán konyha legfinomabb specialitásait fogyaszthatjuk. (Ár: 15EUR/fő) Vásárlási lehetőség a helyi termékekből (olívaolaj, szárított paradicsom, cantucci stb.) majd visszautazás a szállodába a délutáni órákban, készülődés az előadásra. (Vacsora ezen a napon nincs!) A fesztivál helyszíne Torre del Lago, melyet a Maestro „az én Földi Paradicsomom”nak hívott. Részvétel a Tosca szabadtéri operaelőadásán. (Ár: 12.000,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) 3. nap: Pisa-Viareggio Látogatás Pisába, ahol 1876-ban egy Verdi-opera megtekintése után döntötte el Puccini, hogy ő is zeneszerző lesz. A Dóm, keresztelőkápolna és a Ferde harangtorony látványa különleges élményt jelent. Ezután Viareggióban a Maestróhoz hasonlóan mi is élvezhetjük a tengert. Séta a szecessziós stílusú épületekkel tarkított utcákban vagy strandolás. Délután hajózhatunk a Massaciuccoli-tavon (Hajójegy: 10EUR/fő), ahol Puccini oly szívesen vadászott, és a tóparton a házát is megtekintjük részletes tárlatvezetéssel. 4. nap: Bologna-Budapest Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló Emilia-Romagna központjában a Pó folyó és Appeninek szomszédságában fekvő Bologna városában. Rövid városnézésünk során a dóm, az Egyetem és a főtér mellett Rossini házát is megtekintjük. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban. Esti érkezés a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. 2. nap: Firenze Utazás Firenzébe. A Santa Croce templom megtekintése után a város jelképéhez, a híres Ponte Vecchio hídjához látogatunk. Rövid szabadidő után megtekintjük a város politikai központját, a Piazza della Signoria terét a Palazzo Vecchio épületével, a Loggia dei Lanzit híres szobraival, majd programunk a Dóm téren folytatódik. Délután szabadprogram, vagy lehetőség az Uffizi képtár gyűjteményének megtekintésére, helyi idegenvezetővel, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 7.500,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!) 3. nap: Carrara-Cinque Terre Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség az „Öt föld” mesés tájaira. A mai napon egy felejthetetlen kirándulásra indulunk, Olaszország egyik legszebb partszakaszát és a híres fehér márvány hazáját fedezhetjük fel. Programunk első állomása Carrara. A márványfejtés rejtelmeibe történő rövid betekintés után továbbutazunk La Speziába, a meredek hegyfalak alatt meghúzódó kikötővárosba. Hajózásunk alkalmával láthatjuk Porto Venere jellegzetes magas, színes házait, majd kikötünk Manarola városában. A festői Cinque Terre területét tulajdonképpen öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti park felfedezése során Riomaggiore városából végigsétálunk a híres Via dell’Amore útján Manarola-ba, ahonnan gyönyörködhetünk a csodálatos panorámában, majd hajókirándulásunk alkalmával a meredek sziklaszirtekre épült festői kis halászfalvakat fedezhetjük fel. Monterosso bájos kivárosában rövid szabadidő, majd visszautazás La Spezia kikötőjébe. (Ár: 40EUR/fő) Visszaérkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. 4. nap: Pisa-Lucca-Montecarlo Reggel Pisa városába látogatunk, mely egykor Olaszország egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. Városnézésünk alkalmával Itália egyik legszebb terét az UNESCO örökségek közé sorolt Csodák terét tekintjük meg a Keresztelőkápolna, a Dóm és a híres pisai Ferde torony épületegyüttesével. Délután utazás Lucca városfalakkal körbezárt lenyűgöző hangulatú városába. A szűk utcákon barangolva megtekintjük a város jellegzetes hangulatú terét a Piazza dell’Anfiteatro-t, a San Martino katedrálist, a város román stílusú templomait és kereskedőházait. A késő délutáni órákban a toszkán Montecarlo városába látogatunk. Látogatás egy toszkán villa gazdaságban, kóstoló a jellegzetes helyi termékekből, majd részvételi lehetőség egy hangulatos borkóstolón. (Borkóstoló: 15EUR/fő) 5. nap: Pistoia-Budapest Reggeli a szállodában, majd rövid gyalogos városnézés Toszkána tartomány kis gyöngyszemében, Pistoia városában. A tekintélyes múlttal rendelkező középkori város egykor jelentős vas és fegyverkovács manufaktúrákat működtetett, az első pisztolyok is itt készültek és a történet szerint a fegyver elnevezése is a város nevéhez kapcsolódik. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a Dóm teret, mely díszes épületeivel méltán tartozik Olaszország legszebb terei közé, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 52.500,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 46.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 56.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 49.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 69.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 61.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 14.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 16.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.750,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

11


ÚJ!

TOSCANA ÍNYENCEKNEK

TOSZKÁN ÍZELÍTő

2014. Június 11-15., Augusztus 6-10.

Október 23-27., 2014. Április 30-Május 4., Október 1-5.

1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Toszkánába. Rövid séta Pistoia belvárosában, majd utazás a Montecatini Terme városában található szállásra. Szálláshely elfoglalása az esti órákban. 2. nap: Collodi-Greve in Chianti-Montefioralle-Siena A mai napon legelőször az itáliai kertművészet remekét, a híres Giardino Garzino-t keressük fel. A reneszánsz és barokk kertépítészet lenyűgöző alkotását csodálhatjuk meg a szobrok, szökőkutak, kanyargós lépcsősorok díszítette mesés parkban. Látogatásunk után csodálatos tájakon keresztül utazunk el Greve in Chianti városába. Rövid városnézés, vásárlási lehetőség a híres Chianti borokból majd folytatjuk utunkat toszkána egyik legszebb falujába mely Amerigo Vespucci szülővárosaként is ismert. Séta a dombra épült, falakkal körülvett Montefioralle hangulatos központjában, ahol megtekintjük a Santo Stefano templomot is majd utazás Siena városába, melynek történelmi városmagja az UNESCO Világörökség része. Szabadidő a belvárosban, majd a Chianciano Terme városában található szálláshely elfoglalása az esti órákban. 3. nap: Sorano-Pitigliano-Porto Santo Stefano Ma toszkána rejtett gyöngyszemeit keressük fel. Első megállónk az ízletes boráról is híres Sorano ahol megtekintjük az Orsini kastélyt majd folytatjuk utunkat a régió másik elbűvölő településhez. A vulkáni sziklára épült Pitigliano hangulatát nehéz szavakba önteni, de garantáltan elvarázsol majd mindenkit. Belvárosát „kis Jeruzsálemként” is emlegetik. Városnézésünk után irány a toszkán tengerpart, ahol gyönyörű homokos strandok, festői öblök várják a látogatókat. Séta a Monte Argentario festői vidékén található Porto Santo Stefano hangulatos városában, majd fürdési lehetőség a gyönyörű tengerszakaszon. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 4. nap: Montalcino-Pienza-Montepulciano Uticélunk a hatalmas falakkal körülvett, impozáns vár uralta Montalcino, mely ismertségét és gazdagságát az itt termelt, Itália egyik legjobb boraként is elhíresült Brunello-nak köszönheti. Séta a belvárosban majd programunk Pienza festői városában folytatódik mely 1996 óta része az UNESCO Világörökségnek. A kis település hírnevét többek között II. Pius pápának köszönheti, aki itt született, majd rezidenciát építtetett magának. Izgalmas látnivaló a Piccolomini palota is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Val d'Orcia völgyre. Montepulciano következik , mely középkori sikátoraival, reneszánsz palotáival és templomaival bőven kínál látnivalót. Városnézésünk után megkóstolhatjuk a jellegzetes helyi borokat majd visszautazás a szállásra. 5. nap: Arezzo-Budapest Utazás Arezzo hangulatos városkájába. A dombtetőre épült, etruszkok által alapított városban Petrarca szülőháza, a Dóm és a Szent Ferenc templom lesznek legfontosabb látnivalóink. Városnézés majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Toszkánába. Esti érkezés a szállodába. 2. nap: Firenze-Pisa Utazás Firenzébe. Belváros séta a város legjelentősebb műemlékeinek megtekintésével (S.Croce, Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Dóm…), majd utazás Pisa különlegesen szép városába. A Campo dei Miracoli csodálatos épületeinek megtekintése után rövid szabadidő, majd egy jellegzetes vidéki villagazdaságba látogatunk. Részvételi lehetőség egy hangulatos borkóstolón, ahol a régió jellegzetességeit is megkóstoljuk. (Ár: 15EUR/fő) Vásárlási lehetőség, majd visszautazás a szállodába. 3. nap: Siena-San Gimignano-Volterra Ma toszkána legszebb városainak felfedezése következik. Városnézés a három összefüggő dombon fekvő Siena gyönyörű gótikus városában, majd délután látogatás San Gimignanoban. A „tornyok városában” vásárolhatunk a Chianti és Vernaccia borokból, vagy megkóstolhatjuk a szarvasgombával töltött vaddisznószalámit is. A késő délutáni órákban rövid séta a toszkána szívében megbújó, etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az „alabástrom város” központja Itália egyik legszebb középkori tere, a Piazza del Priori. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. 4. nap: Elba szigete Egész napos kirándulás a toszkán szigetvilág egyik lenyűgöző szépségű szigetére. Piombinoból egy órás hajóúttal érkezünk Elba meseszép szigetére, ahol természetesen a Napóleon villát is megtekintjük. Városnézés és rövid szabadidő Portoferraioban, majd látogatás Porto Azzurro városában. Visszautazás a kikötőbe a délutáni órákban. (Hajójegy: 35EUR/fő) 5. nap: Vinci-Budapest Reggeli a szállodában, majd elutazás Leonardo da Vinci szülővárosába, Vincibe. A tipikus kis toszkán falut olajfaültetvények és rendezett szőlősorok teszik jellegzetessé. Múzeumlátogatás, majd hazautazás. Folyamatos utazás Magyarországra, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 74.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 67.500,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 16.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.750-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 74.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 66.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 16.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.750,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

12

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


TOSZKÁNA CSODÁI és Elba szigete

ELBA SZIGETE ÉS KORZIKA

Augusztus 15-20., Szeptember 17-22., 2014. Június 7-12., Július 22-27., Augusztus 19-24., Szeptember 22-27.

Augusztus 30-Szeptember 5. 2014. Elôkészületben

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány kisvárosában, Montecatini Termeben az esti órákban.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Montecatiniben az esti órákban.

2. nap: Vinci-Firenze Elutazás a kora reggeli órákban Leonardo da Vinci szülővárosába Vincibe, múzeumlátogatás, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Lehetőség az Uffizi képtár gyűjteményének megtekintésére, magyar nyelvű tárlatvezetéssel.(Ár: 7.500,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!) A múzeumlátogatást követően gyalogos városnézés keretén belül megtekintjük az Arno parti város legfontosabb látnivalóit. A Piazza della Signoria, a Ponte Vecchio és a Dóm tér épületeinek megtekintése után rövid szabadidő, majd firenzei látogatásunkat a Santa Croce templom híres sírhelyei előtt tisztelegve zárjuk. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban. 3. nap: Pisa-Torre del Lago-Montecarlo-Lucca Egész napos fakultatív kirándulás Toszkána legszebb városaiba. Először Pisa-ba utazunk, utunk a Csodák mezejére vezet, ahol a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad. (A Ferdetoronyba a feljutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!) Utána látogatás Torre del Lago városában. Lehetőség a Puccini Villa megtekintésére. Programunkat egy toszkán borgazdaságban folytatjuk. Részt veszünk egy hangulatos borkóstolón, ahol a régió specialitásait is megízlelhetik. (Olivaolaj, balzsamecet, szárított paradicsom, cantucci.) Utolsó állomásunk a falakkal körülölelt festői Lucca városa. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, Dóm, San Martino templom... (Ár: 40EUR/fő) 4. nap: Siena-San Gimignano-Volterra Reggeli a szállodában, majd Toszkána varázslatos tájainak felfedezésére indulunk. Ciprusokkal körülölelt domboldalak festői vidékén keresztül legelőször is Siena városába látogatunk el, melynek belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a jellegzetes középkori városkában, amely a középkori kereskedők és bankok „mekkája” volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival (Palazzo Pubblico, Il Campo Torre del Mangia, Fontana Gaia), majd délután látogatás San Gimignanoban, a „tornyok világhírű városában”. A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról is kiemelkedik a toszkán táj lankái közül, jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyből 14 maradt meg teljes pompájában. A késő délutáni órákban rövid séta a Toszkána szívében megbújó, etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az „alabástrom város” központja Itália egyik legszebb középkori tere a Piazza del Priori, mely napjainkban már a Stephenie Meyer nagy sikerű regényéből készült film, az Újhold helyszíneként is világhírűvé vált, igaz a jeleneteket Montepulciano városában forgatták. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban. 5. nap: Elba szigete Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, Napóleon száműzetésének színhelyére. Utazás Piombino kikötővárosába, ahonnan egy órás hajóút során érkezünk meg Portoferraio városába. A zöld szigetként is gyakran emlegetett gyönyörű toszkán szigeten megtekintjük a Napóleon villát, majd festői öblök mentén Porto Azzurro városába látogatunk. Séta a hangulatos kikötőben, majd délután szabadidő, fürdési lehetőség. (Hajójegy: 35 EUR/fő) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 6. nap: Montecatini Terme-Budapest Hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

2. nap: Pisa-Elba szigete-Portoferraio Reggeli után Olaszország egyik legrégebbi városába utazunk. Az Arno folyó partján fekvő Pisa városában megtekintjük a Dóm teret, Itália legnagyobb keresztelő kápolnájával és a világhírű Ferde Torony lenyűgöző épületével. Folytatjuk utunkat Piombino kikötővárosába. Áthajózás a Tirrén tenger gyöngyszemeként is gyakran emlegetett Elba szigetére. (Hajójegy: 35EUR/fő) Látogatás Portoferraio hangulatos városában. Rövid szabad idő után egy fantasztikus panoráma útvonalon utazunk a szállásunkra. Érkezés a szállodába az esti órákban. 3. nap: Korzika-Bastia Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy egésznapos kirándulás Korzika szigetére. A „Szépség szigetének”felfedezésére Marciana Marina kikötőjéből indulunk. Mediterrán hangulatú kisutcák, vad sziklák és lankás völgyek, égbeszökő hegyormok és lustán elnyúló tengerpartok jellemzik Korzika festői szigetét. Látogatás Bastia városában, Felső-Korzika tartományi székhelyén. Gyalogos belvárosi séta, majd szabadprogram, városnézés folytatása egyénileg vagy fürdőzés Miomo strandján. (Hajójegy: 50EUR/fő) Két órás hajóút után érkezünk vissza Elba szigetére. Séta Marciana Marina hangulatos tengerparti promenádján majd visszautazás a szállásra. 4. nap: Giglio szigete Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy hajókirándulás fürdési lehetőséggel a festői Giglio szigetén. (Hajójegy: 40EUR/fő) A legenda szerint, amikor Vénuszkikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngyszem, ebből lett a hét toszkán sziget: Elba, Giglio, Capraia, Giannutri, Pianosa, Montecristo, Gorgona. Először a Liliom szigetre látogatunk. A toszkán szigetvilág legendás történetű kis szigete változatos partjairól is nevezetes, gránit szirtek és homokos partok váltják egymást. Giglio kikötője festői szépségű hely, színes házait szőlőkertekkel teli dombok veszik körül. Érkezésünk után minibuszokkal felmegyünk a Castello városrészbe, majd szabad idő fürdési lehetőség. (A kikötőből motorcsónakokkal lehetőség van eljutni a sziget legszebb strandjára is, a csak vizi úton megközelíthető Caldana öbölbe.) Délután visszautazás az Elba szigetén található szállásra. 5. nap: Pianosa szigete Egésznapos szabadprogram vagy hajókirándulás Pianosa sík, zöldellő szigetére. Utazás Porto Azzurro gyönyörű kisvárosából a toszkán szigetvilág ötödik legnagyobb szigete, 13km-re található Elbától. Az alig lakott kis sziget, természeti kincseit tekintve talán a legértékesebb a toszkán szigetvilág gyönyszemei között. Az egykori börtön szigetre érkezve azonnal magával ragadja a látogatót a sziget varázsa, a letűnt idők nyomai, az érintetlen természet, az azúrkék és smaragdzöld öböl…Fürdési lehetőség, majd visszautazás a szállásra. (Hajójegy: 35EUR/fő) 6. nap: Volterra-Firenze Búcsú Elba szigetétől. Portoferraio városából áthajózás Piombino-ba. Jellegzetes toszkán tájakon keresztül az utunk először a falakkal körülölelt Volterra középkori hangulatú városába vezet. Városnézés majd folytatjuk utunkat Firenzébe. Belvárosi séta a legfontosabb nevezetességekkel, majd utazás a Montecatini Terme városában található szállásra. 7. nap: Pistoia-Budapest Belvárosi séta Pistoia városában, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 84.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 75.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 16.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.300,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 129.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 114.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 24.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.850,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

13


NYARALÁS ELBA SZIGETÉN

Nyaralás a Tirrén tenger partján, kirándulásokkal

2014. Június 15-21.

2014. Június 14-22., Szeptember 1-9.

NAPSÜTÖTTE TOSZKÁNA

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Montecatiniben az esti órákban.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Montecatiniben az esti órákban.

2. nap: Piombino-Portoferraio Reggeli a szállodában, majd utazás Piombino kikötővárosába. Áthajózás a Tirrén tenger gyöngyszemeként is gyakran emlegetett Elba szigetére. (Hajójegy: 35EUR/fő) Komphajónkról már gyönyörködhetünk Elba vadregényes, sziklaszirtekkel, gyönyörű öblökkel tarkított partjaiban és megérezhetjük miért is nevezik ezt a festői szigetet a „zöld szigetnek” is. Kikötésünk után látogatás Portoferraio hangulatos városában, ahol Napóleon egykori rezidenciáját is megtekintjük. Rövid szabadidő, majd egy fantasztikus panoráma úton utazunk a szállásunkra.

2. nap: Firenze Utazás Firenzébe. Városnézés, majd délután szabadidő, vagy lehetőség az Uffizi képtár megtekintésére részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 7.500 Ft/fő – jelentkezéskor fizetendő!) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Pianosa szigete Egésznapos szabadprogram vagy hajókirándulás Pianosa sík, zöldellő szigetére. A sziget csak 1999 óta látogatható előtte szigorúan őrzött börtönsziget volt 150 éven keresztül. Természeti kincseit tekintve talán a legértékesebb a szigetek közül. A szigeten egy rézkori nekropolisz maradványai, ősi katakombák és egy csodálatos római kori villa (Villa Romana) is megtalálható. Az egykori börtönszigetre érkezve azonnal magával ragadja a látogatót a sziget varázsa, a letűnt idők nyomai, az érintetlen természet, az azúrkék és smaragdzöld öböl… Fürdési lehetőség, majd visszautazás a szállásra. (Hajójegy: 35EUR/fő) 4. nap: Giglio szigete Szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy hajókirándulás fürdési lehetőséggel a romantikus Giglio szigetére. Hajózásunk alkalmával érdemes lesz figyelni a végtelen tengervizet, hiszen a delfinek ezen a tengerszakaszon előszeretettel szegődnek a kiránduló hajók nyomába. (Hajójegy: 40EUR/fő) A toszkán szigetvilág legendás történetű kis szigete változatos partjairól is nevezetes, gránit szirtek és homokos partok váltják egymást. Olaszország legtisztább tengervize, gazdag víz alatti világ, apró települések falusi hangulata, a béke és nyugalom szigete fogadja a látogatókat. A sziget egyetlen kikötője a rómaiak idejében épült, festői szépségű hely, színes házait szőlőkertekkel teli dombok veszik körül. Érkezésünk után minibuszokkal felmegyünk a 405 méter magasan fekvő Castello városrészbe, mely a szűk utcácskáival és jellegzetes boltíveivel a sziget központja. Délután szabadidő, fürdési lehetőség, illetve vásárolhatunk a sziget ízletes borából az Ansonaco-ból és az egyéb jellegzetes helyi termékekből is. Délután visszautazás az Elba szigetén található szállásra. 5. nap: Porto Azzurro-sziget körüli hajózás Látogatás Elba délkeleti partján, Porto Azzurro hangulatos kisvárosában, ahol betekintést nyerhetünk a sziget gazdag ásványvilágába. Az azúrkék vízű öbölben hajóra szállunk, hogy Elba vadregényes partjainak felfedezésére induljunk. Hajózásunk alkalmával fürdési lehetőség a szárazföldről el nem érhető csodálatos szépségű öblökben. (Hajójegy: 20EUR/fő) 6. nap: Capraia szigete Szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy hajókirándulás a vadregényes Capraia szigetére. Utazás Marciana Marina kikötőjébe, ahol hajóra szállunk, hogy a toszkán szigetvilág vulkánjaként emlegetett Capraia-ra utazzunk. (Hajójegy: 40EUR/fő) Elba és Capraia között könnyen nagyon kellemes kíséretben lehet részünk, hiszen kedvelt helye ez a szakasz is a delfineknek. Vörös sziklák, érintetlen természet és gyönyörű kék tenger fogadja a látogatókat. A vulkanikus eredetű sziget alapvetően hegyvidék, legmagasabb pontja a Monte Castello, 447 méter, a nyugati oldala hegycsúcsokkal csipkézett, barlangokban és szurdokokban gazdag, míg keleti oldala inkább finom lankákkal fodrozott. Az egyetlen lakott település a szigeten Capraia, mely kis kikötőjével egy öbölben fekszik.

3. nap: Siena-Chianti-San Gimignano-Volterra Az utunk ma a legszebb toszkán tájakon keresztül legelőször is Sienaba vezet. Városnézés majd délután San Gimignanoban, a „tornyok” világhírű városában pihenhetünk meg.Utolsó megállónk a vulkanikus dombok között emelkedő Volterra, majd utazás az Etruszkok riviéráján található szállásra. 4. nap: Roccalbegna-Monte Amiata-Grosseto Délelőtt szabadprogram, pihenés a tengerparton. Délután fakultatív kirándulási lehetőség Dél-Toszkána mesés dombvidékére. Első megállónk a sziklatetőre épült Roccalbegna, a tartomány egyik legjellegzetesebb kisvárosa, majd továbbutazunk a festői szépségű Monte Amiata területére. Útközben rövid megálló Grosseto városában. (Ár: 20EUR/fő) 5. nap: Elba szigete Elbára utazunk, mely Napóleon száműzetésének színhelyeként is ismert. Portoferraio-ba érkezésünk után elsétálunk a festői történelmi városközpontba, megtekintjük Napóleon egykori rezidenciáját, majd rövid szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban. Visszautazás a szálláshelyre a késő délutáni órákban. (Hajójegy: 35EUR/fő) 6. nap: Torre del Lago-Pisa-Lucca Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás. Rövid látogatás Torre del Lago városában, ahol a Puccini Villát is megtekinthetik (Ár: 2.900 Ft/fő – jelentkezéskor fizetendő!), majd utazás Pisa-ba. Délután városnézés Lucca falakkal körülölelt városában, majd a városnézés után látogatás teszünk egy kis gazdaságban, ahol az olívaolaj készítés rejtelmeinek megismerése mellett megismerkedhetünk a kiváló toszkán borokkal is. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 40EUR/fő) 7. nap: Capraia szigete Szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív hajókirándulás a vadregényes Capraia szigetére, a Tirrén tenger gyöngyszeméhez. (Ár: 35 EUR/fő) 8. nap: Cortona-Arezzo Elutazás a Napsütötte Toszkána című filmből is ismert Cortona domboldalba épült kisvárosába, majd délután Toszkána egyik legjelentősebb etruszk alapítású városába, Arezzoba folytatjuk utunkat. Érkezés a Montecatini városában található szálláshelyre az esti órákban.

7. nap: Portoferraio-Budapest Elutazás Elba szigetéről a reggeli komphajóval. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

9. nap: Montecatini Terme-Bologna-Budapest Hazautazás a kora reggeli órákban. Útközben még rövid belvárosi séta Bologna-ban, majd folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 114.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 102.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 24.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.850-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 119.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 107.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 36.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.950,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

14

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


NAPSÜTÖTTE TOSZKÁNA

TOSZKÁNA

& a toszkán szigetvilág gyöngyszemei…

és Itália zöld szíve Umbria

Szeptember 12-20. 2014. Szeptember 11-19.

Október 7-13. 2014. Május 26-Június 1., Augusztus 11-17.

1. nap: Budapest-Chianciano Terme Elutazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban. 2. nap: Montepulciano-Pienza-Volterra Utazás az ízletes borairól is világhírű Montepulciano városába. Montepulciano hegytetőre épült városát még az etruszkok alapították. Falakkal körülvett belvárosa, reneszánsz épületei, templomai, szűk kis utcái évszázadok történetét elevenítik meg a látogatók számára. Borkóstoló, vásárlási lehetőséggel, majd a tartomány egyik kis gyöngyszemét keressük fel, melynek történelmi központja 1996-ban került fel a Világörökségek listájára. Belvárosi séta II. Pius Pápa szülővárosában, Pienza központjában, majd folytatjuk utunkat a vulkanikus dombok között emelkedő Volterra városába, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetünk a környező vidékre és a Tirrén tengerre nyíló fantasztikus kilátásban is. Az etruszk emlékekben gazdag város utcáit hatalmas kockakövekből építették. Városközpontjában Itália egyik legszebb középkori tere fogad, a Piazza dei Priori. A Palazzo dei Priori és a Dóm megtekintése után továbbutazás az etruszkok riviéráján található szálláshelyre. 3. nap: Giannutri-Giglio Szabadprogram, vagy hajókirándulás a toszkán szigetvilág két lenyűgöző szigetére. Utazás a kikötőbe, ahol hajóra szállva Giglio és Giannutri szigetére látogatunk. Ízletes ebéd a fedélzeten. (Hajójegy: 50EUR/fő) 4. nap: Capraia szigete Szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás a vadregényes Capraia-ra, Livornoból két órás hajóút után érkezünk meg a Tirrén tenger gyöngyszeméhez. A vulkanikus eredetű sziget egyetlen lakott települése Capraia, egy festői öbölben fekszik. A délutáni órákban megmártózhatnak a kristálytiszta vizű öbölben a Tirrén tenger vizében, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 35EUR/fő - a kiránduláson résztvevő utasok a késő visszaérkezés miatt nem vacsorát, hanem úticsomagot kapnak!) 5. nap: Siena-San Gimignano Programunk első megállója Siena, mely egykor a középkori kereskedők és bankok “mekkája” volt, belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Kora délután San Gimignano elbűvölő kisvárosába utazunk. A „Tornyok városában” 14 lakótorony vészelte át a történelem viharait, és vált a város fő szimbólumává. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban. 6. nap: Elba szigete Áthajózás Elba szigetére. Látogatásunkat Portoferraio-ban kezdjük. Séta a festői történelmi városközpontban, majd Napóleon nyári rezidenciáját, a Villa San Martino-t keressük fel. Délután Porto Azzuro-ban, a sziget gazdag ásvány készletének rövid bemutatása, majd utazás egy fantasztikus panoráma úton keresztül a szállásra. (Hajójegy: 35EUR/fő) 7. nap: Elba szigete Pihenés a tengerparton, vagy sziget körüli hajókázás, fürdési lehetőséggel. (Ár: 20EUR/fő) 8. nap: Pisa-Lucca Búcsú Elbától, utazás Piombino-ba. Városnézés Pisa-ban majd látogatás Lucca elragadó városában. Érkezés a Montecatini Terme városában található szállásra az esti órákban. 9. nap: Firenze-Budapest Rövid városnézés Firenzében, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Montecatiniben, a termálfürdők városában az esti órákban. 2. nap: Firenze-Pisa Reggeli a szállodában, majd Toszkána felfedezésére indulunk. Városnézés a tartomány fővárosában, Firenzében. Majd délután továbbutazás Pisa-ba. Rövid városnézés (Dóm, Keresztelő Kápolna, Ferde Torony), majd visszautazás a szálláshelyre. 3. nap: Siena-San Gimignano-Cortona Reggeli után a legszebb toszkán tájakon átutazva érkezünk meg Siena városába. A város hangulatos szűk utcácskáin sétálva megtekintjük a híres Piazza del Campo-t és a Dómot, majd továbbutazás a „tornyok városába”, San Gimignanoba. Gyalogos városnézés, majd rövid szabadidő. Mai programunk utolsó állomása a Napsütötte Toszkána című filmből is ismerősen csengő Cortona. Séta a varázslatos kisvárosban, majd a szálláshely elfoglalása a Trasimeno tó környékén. 4. nap: Gubbio-Perugia-Trasimeno tó Mai programunkat már a Szentek földjeként is gyakran emlegetett Umbria tartományban kezdjük. Reggeli után a régió egyik legősibb városába, a hegyoldalba épült Gubbióba látogatunk. A középkori hangulatot idéző utcákon járva megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit, majd a monumentális Bazilika felkeresésekor a város védőszentjének, Szent Ubaldonak legendájával is megismerkedünk. Utazás a tartomány fővárosába, Perugia-ba, városnézés. Délután a festői Trasimenus tavon áthajózunk Isola Maggiore szigetére, majd rövid látogatás a tó legszebb kisvárosában Castiglione del Lago-ban. (Hajójegy: 25 EUR/fő) Visszautazás a szállásra. 5. nap: Assisi-Norcia-Cascia-Roccaporena Umbriai kirándulásunkat Assisi városában folytatjuk, ahol a Santa Maria degli Angeli Bazilikában található Porziuncola kápolna történetével és Szent Ferenc életének csodálatos eseményeivel ismerkedhetünk meg. Assisi városában a Bazilika épületében megtekintjük a Szent sírját, majd a ’szív formájú’ városkába Norcia-ba, Szent Benedek városába látogatunk. Városnézésünket követően továbbutazunk Casciaba, majd a misztikus hangulatú Roccaporena-ban folytatjuk programunkat. Megtekintjük Szent Rita szülőházát is, majd a Terni közeli szálláshelyre utazunk. 6. nap: Spoleto-Marmore-Orvietó Spoleto középkori hangulatú kisvárosába utazunk. Városnézésünk után a festői Marmore vízeséshez kirándulunk, majd az Olaszország zöld szíveként is emlegetett Umbria tartomány lenyűgöző városa, Orvietó következik. Szállás Montecatiniben. 7. nap: Montecatini Terme-Budapest Hazautazás folyamatos pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 129.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 114.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 21.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 36.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.950,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 104.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 93.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 27.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.850,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

15


RÓMAI BARANGOLÁSOK Szeptember 18-22., Október 19-23., Október 30-November 3., December 4-8. 2014. Március 12-16., Április 30-Május 4., Június 7-11., Július 26-30., Szeptember 17-21., Október 22-26. 1. nap: Budapest-Velence Kora reggeli indulásunkat követően a délutáni órákban érkezünk a Velence közeli szálláshelyre. Szabadprogram, vagy kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palotát, majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint „Európa legszebb szalonja”. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile megtekintése után elsétálunk a Rialtóhoz, majd rövid szabadidő. (Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben.) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő) 2. nap: Róma Reggeli, majd utazás Róma irányába. Érkezés az Örök városba a délutáni órákban. Gyalogos városnézésünk alkalmával a következő látnivalókat tekintjük meg: a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia, valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka, a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja. Természetesen nem maradhat ki Róma jelképe, a Kolosszeum sem, melynek megtekintésével zárjuk mai programunkat. (Forum Romanum+Kolosszeum 25EUR/fő*) Szálláshely elfoglalása az esti órákban. 3. nap: Vatikán-Róma Látogatás a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeumok és a Szent Péter Bazilika megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 45 EUR/fő*) Délután a következő látnivalók várnak ránk: az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Róma-Orvietó-Montecatini Terme Folytatjuk római barangolásunkat: a Szt. Pál Bazilika, Circus Maximus, a Santa Maria in Cosmedin és az Igazság Szája, majd rövid szabadidő. Utazás Umbria varázslatos kisvárosába, a tufasziklára épült Orvietóba. Séta a középkori óvárosban, majd továbbutazás a szálláshelyre. Érkezés Montecatini városába az esti órákban. 5. nap: Firenze-Budapest Korai reggelink után utazás Firenzébe. Rövid városnézés (Santa Croce, Piazza Signoria, Ponte Vecchio, Dóm tér), majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő éjszakai órákban.

AZ ÖRÖK VÁROS RÓMA 2014. Március 29-Április 3., Június 25-30., Augusztus 1-6., Szeptember 23-28. 1. nap: Budapest-Velence Elutazás a kora reggeli órákban. Érkezés a Velence környéki szállásra a délutáni órákban. Szabadidő, vagy fakultatív kirándulás Velencébe (Ár: 30 EUR/fő). Rövid gyalogos városnézés (félpanzió esetén vacsora egy kis trattoria-ban), majd visszautazás a szállásra. 2. nap: Padova-Orvietó Utazunk Róma irányába, útközben megálló Szent Antal városában, Padovában. Városnézés, majd továbbutazunk Umbria tartomány festői kisvárosába. A tufasziklára épült Orvietóban megtekintjük a gyönyörű gótikus Dómot, majd rövid szabadidő után továbbutazás Róma felé. Róma környéki szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.

3. nap: Róma Az Örök város felfedezését Róma jelképénél, a Kolosszeumnál kezdjük. (Forum Romanum+Kolosszeum 25EUR/fő*) Ezután a S.Pietro in Vincoli templomban megcsodálhatjuk Michelangelo híres Mózes szobrát. Folytatjuk a városnézést: a Forum Romanum, a Kapitólium és a Piazza Venezia látnivalói várnak, majd a Trevi kútnál pihenünk meg. Szabadidő, majd a késő délutáni órákban a Lateráni Szent János Bazilikát és a Szent Lépcsőt tekintjük meg. 4. nap: Vatikán-Róma Reggeli után részletes tárlatvezetés keretében meglátogatjuk a Vatikáni Múzeumokat, majd a Szent Péter tér és a Bazilika felfedezése következik. (Ár: 45 EUR/fő*) A délutánt Róma szökőkutakkal és terekkel teli belvárosában töltjük el. Megtekintjük az Angyalvárat, a Navona teret és a Pantheont is. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban. 5. nap: Tivoli-Róma-Assisi Délelőtt egyénileg, szabadidő keretében barangolhatunk Rómában, vagy fakultatív kirándulási lehetőség az Aniene folyó mentén fekvő Tivoliba, ahol a Villa d’Este termeinek megtekintése és a felejthetetlen szökőkutak látványa vár ránk. A villa épülete és a hozzá tartozó gyönyörű park a Világörökség része. (Ár: 30 EUR/fő) Utazás Assisi városába. A délutánt Santa Maria degli Angeliben kezdjük, majd a híres Porziuncola kápolna megtekintése után Assisi Szent Ferenc szülővárosában megtekinthetjük a Szent legendás életét elmesélő freskó sorozatot a Szent Ferenc Bazilikában. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, mely Toszkána tartományában, Montecatini Terme városában lesz. 6. nap: Firenze-Budapest Utazás Firenzébe. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce, Ponte Vecchio, Signoria tér, majd a Dóm tér nevezetességeivel fejezzük be programunkat. Hazautazás Budapestre. Érkezés a késő éjszakai órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 74.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 66.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 15.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.750,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 87.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 78.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 18.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 25.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.300,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

16

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


RÓMA HALADÓKNAK Október 15-20., 2014. Április 8-13., Július 19-24. 1. nap: Budapest-Grado-Montecatini Terme Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Rövid megállót tartunk az Adria Aranyszigeteként és a Nap Szigeteként is gyakran emlegetett Grado városában, mely a Monarchia idején élte fénykorát. Sétálunk a történelmi belváros hangulatos kis utcáin, majd folytatjuk utunkat Montecatini Termébe. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban. 2. nap: Viterbo-Róma Reggeli után folytatjuk utunkat déli irányban. Viterbo a XIII. században pápai székhely volt, és itt őrzik a Szt. Ferenctemplomban Árpádházi Szt. Erzsébet fejereklyéjét. Rómába érkezve a Spanyol lépcsőtől sétálunk az Augustus által megteremtett béke tiszteletére emelt Ara Pacishoz, amely betekintést enged az első római császár korába és családjába. A Popolo téren álló templomban Caravaggio festményeket csodálhatunk meg, majd a tér fölötti Napóleon teraszról gyönyörködhetünk a városra nyíló kilátásban. Szálláshely elfoglalása az esti órákban. 3. nap: Keresztény Róma-Ostia Antica Mai városnézésünket a Colosseum külső megtekintésével kezdjük, majd a Szt. Kelemen bazilika több szintjén nyomon követhetjük Róma különböző korszakait. Következik a Lateráni bazilika „minden templomok anyja és feje”, benne a Magyarok emlékműve II. Szilveszter pápa sírján. Megtekintjük a Szent lépcsőt, majd az ókori Római Birodalom legfontosabb útjának történetével ismerkedünk meg. A Via Appián sétálva egy pogány sírt, Cecilia Metella sírját is felfedezhetjük. Programunkat a Quo Vadis-kápolna és a San Callixtus katakomba megtekintésével folytatjuk, mely a kereszténység őstörténetébe visz vissza minket. Délután ellátogatunk Ostia Anticába, ahol egy ókori város tárul a szemünk elé – fürdőivel, kocsmáival, templomaival, a kikötő kereskedelmi képviseleteivel, színházával. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 4. nap: Reneszánsz Róma Római városnézésünket a Tevere partján álló Angyalvárnál kezdjük melyet belülről is megtekintünk. A Villa Farnesina (Raffaello freskók) épületében tett látogatásunk után barangolás a Trastevere városrészben, mely kitűnő trattoriáiról is híres, majd a Tiberis-szigeten át elérjük a Capitolium dombot, ahol megtekintjük a világ egyik leggazdagabb múzeumi gyűjteményét szakszerű tárlatvezetéssel. (Ár: 25EUR/fő*) Végül pénzt dobhatunk a Trevi-kútba, hogy garantáltan visszatérjünk még Rómába. Szállásunkra az esti órákban érkezünk vissza. 5. nap: Antik Róma – Montepulciano Délelőtt Róma legősibb épületeit tekintjük meg: Forum Romanum-Palatinus domb (Romulus kunyhói)-Caracalla termákCircus Maximus. Elhagyva Rómát utazás az ízletes borairól is világhírű Montepulciano városába. Borkóstoló után séta a falakkal körülvett belvárosban, a reneszánsz épületek, szűk kis utcák évszázadok történetét elevenítik meg a látogatók számára. Szállás elfoglalása Montecatini Termében az esti órákban. 6. nap: Montecatini Terme-Trieszt Indulás hazafelé. Útközben rövid belvárosi séta Triesztben. Hazaérkezés a késő esti órákban.

RÓMAI VAKÁCIÓ Ponza szigete-Gaeta… 2014. Július 5-12. 1. nap: Budapest-Chianciano Terme Elutazás kora reggel. Szállás Chianciano Terme városában. 2. nap: Montepulciano-Orvietó Utazás dél felé. Rövid városnézés a Val d’Orcia régió egyik legszebb városában, Montepulciano-ban. Továbbutazás Orvietóba. Városnézés Umbria tartomány tufasziklára épült városában, majd látogatásunkat követően továbbutazás a Róma közeli szállásra. A szálláshely elfoglalása az esti órákban. 3. nap: Róma Gyalogos városnézés Lazio tartomány fővárosában, az Örök városban, melynek történelmi városközpontja a Világörökség része. Városnézésünket az ókori Róma legfontosabb nevezetességeivel kezdjük majd mai programunkat a Spanyol lépcsőnél fejezzük be. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

RÓMA REPÜLÔVEL Október 3-6., 2014: Elôkészületben 1. nap: Budapest-Róma Elutazás Budapestről menetrend szerint. Találkozás a helyi idegenvezetővel a reptéren, majd buszos, panorámás városnézés. Késő este a szállás elfoglalása. 2. nap: Róma-Vatikán Lehetőség a Vatikáni múzeumok és a Szent Péter Bazilikának a megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel. (Ár:13.500,-Ft/fő – jelentkezéskor fizetendő!) Délután a városnézés folytatása: a Piazza di Spagna a hajót formázó Fontana di Barcaccia-val, Trevi kút… Ezután az ókori Róma impozáns hagyatéka, a Forum Romanum, és Róma legforgalmasabb tere, a Piazza Venezia következik, majd Róma jelképe, a Kolosszeum, melynek megtekintésével zárjuk mai programunkat.

4. nap: Vatikán-Castel Gandolfo Kora reggel a Vatikáni múzeumok páratlan gyűjteményének megtekintésére indulunk, majd a Szent Péter tér és Bazilika következik, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 45EUR/fő*) Továbbutazás az Albanói tó partján fekvő Castel Gandolfo városába, ahol a pápák nyári rezidenciáját láthatjuk, majd folytatjuk utunkat a Latina megyében található szállásra. 5. nap: Gaeta-Sperlonga-Terracina-Sabaudia Első utunk egy különleges Szentély épületéhez vezet. Megismerkedünk a Monte Spaccata különleges legendájával, megcsodálhatjuk a Tirrén tengerre nyíló fantasztikus panorámát, majd Gaeta városának felfedezésére indulunk. Séta a hangulatos belvárosban, majd továbbutazás Sperlonga mitikus városába, ahol a város legfontosabb nevezetességét a híres Tiberius villát és a barlangot is megtekintjük. Programunk következő állomása Terracina. Városnézésünk után Sabaudia, paradicsomi környezetben fekvő tengerpartjára látogatunk. Fürdési lehetőség, majd visszautazunk szállásunkra. 6. nap: Ponza szigete A mai napon egy fantasztikus hajókirándulásra indulunk. Szállásunkról a kora reggeli órákban indulunk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk, hogy a tartomány legnagyobb szigetét felkeressük. Ponza igazi gyöngyszem a Tirrén tengerben, mely nyaranta az olasz elit népszerű üdülőhelye és a mediterrán világ egyik legszebb szigeteként tartják számon. (Hajójegy: 40EUR/fő)

3. nap: Róma Folytatjuk Róma felfedezését: a Szt.Pál Bazilika, Circus Maximus, a Santa Maria in Cosmedin, az Igazság Szája lesznek első legfontosabb látnivalóink. Rövid szabadidő, délután a városnézés folytatása: az Angyalvár, a Navona tér és a Pantheon, ahol Raffaello sírját is találjuk. Szállodánkba az esti órákban térünk vissza.

7. nap: Monte Cassino-Tivoli Utazás Monte Cassino városába, ahol egy sziklás hegy tetején, 520 méter magasan épült meg a világhírű kolostor. Az épületegyüttes megtekintése után következő megállónk az Appeninek lejtőin fekvő Tivoli. Látogatás a Villa d’ Este festői reneszánsz palotájában és csodálatos szökőkutakkal díszített parkban. Esti érkezés a Chianciano Terme városában található szállásra. 8. nap: Chianciano Terme-Budapest Hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

4. nap: Róma-Budapest Délelőtt szabadprogram vásárlási lehetőséggel, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerint. Utazás: repülővel ■ Szállás: ***belvárosi szállodában ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***/****szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 89.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 77.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 18.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 21.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.300,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 119.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 107.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 31.500,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő ■ Reptéri illeték: kb. 42.000,-Ft/fő ■ Félpanzió (2 vacsora): 12.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 25.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 2.200,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

17


ITÁLIA GYÖNGYSZEMEI

NÁPOLY REPÜLÔVEL

Szeptember 2-10., Október 19-27., 2014. Április 19-27., Június 23-Július 1., Július 14-22., Szeptember 1-9.

Október 1-6., 2014: Elôkészületben

1. nap: Budapest-Ferrara Elutazás Ferrara virágzó kereskedővárosába, ahol az óváros szívében megnézzük a vizesárokkal körülölelt vöröstéglás várkastélyt, mely egykor Lucrezia Borgia udvarához tartozott. Esti érkezés a szálláshelyre Montecatinibe. 2. nap: Pisa-Firenze Látogatás Pisa városában, ahol a Csodák mezejének zöld pázsitján nézzük meg a büszkén elhelyezkedő csontfehér épületeket. Mai napunk második állomása Firenze. Elsétálunk a város egyik jelképéhez a Ponte Vecchiohoz, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a Piazza della Signoria és a Dóm tér felfedezésére indulunk. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban. 3. nap: Orvietó-Róma Dél felé vesszük utunkat. Látogatás Orvietó tufasziklára épült hangulatos kisvárosában, ahol Itália egyik legszebb székesegyháza fogad. Az „Örök városba” a délutáni órákban érkezünk. Római városnézésünket a Spanyol lépcső, Trevi kút, Forum Romanum és a Kolosszeum megtekintésével kezdjük. (Forum Romanum+Kolosszeum 25EUR/fő*) Szálláshely elfoglalása az esti órákban Róma környékén. 4. nap: Vatikán-Róma Látogatás a Vatikáni múzeumokban és a Szent Péter Bazilikában magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár: 45EUR/fő*) Délután folytatjuk gyalogos városnézésünket Rómában. 5. nap: Nápoly-Vezúv-Pompei Campania tartomány fővárosába, a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba látogatunk. A városnézés alkalmával a keskeny sikátoros utcákon járva megízleljük az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát is. Délután a ma is működő vulkánhoz, a Vezúvhoz utazunk, majd legnagyobb pusztításának nyomait keressük fel az ókori romvárosban, Pompeiben. Az ásatások megtekintése szakszerű tárlatvezetéssel (Ár: 20EUR/ fő*), majd utazás a szállásra, mely a varázslatos Sorrentói félszigeten lesz.

1. nap: Budapest-Nápoly-Sorrento Elutazás menetrend szerinti járattal. Érkezés Nápolyba késő délután, majd transzfer a Sorrentó környéki szállodába. (Késői érkezés miatt hideg vacsora.) 2. nap: Sorrento-Positano-Amalfi-Ravello Reggeli a szállodában, majd utazás Positano festői kisvárosába végig Európa egyik legcsodálatosabb partszakaszán, az 50 km hosszú Amalfi partvidéken. Panoráma megálló Positano-nál, látogatás a „Smaragd Barlangban”, majd továbbutazás Amalfiba. Felkapaszkodhatunk a Dóm XI. századi bronzkapujához, majd mai utolsó állomásunk az Amalfi part legbájosabb városa, Ravello. (Ár: 30EUR/fő) 3. nap: Capri Hajókirándulás Capri szigetére. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat, majd kisbusszal átutazás Anacapri városába, ott az Axel Munthe villa megtekintése után délután szabadidőben lehetőség van fürdésre, vagy sziget körüli hajókázásra, esetleg a Kékbarlang megtekintésére. (Ár: 80EUR/fő) 4. nap: Szabadprogram – pihenés a tengerparton Egész napos szabadprogram, pihenéssel a szállodához tartozó tengerparton. Este vacsora után fakultatív Sorrento By Night Tarantella esttel. Részvételi lehetőség egy látványos folklórműsoron Sorrentoban. (Ár: 30EUR/fő)

6. nap: Capri szigete A Nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, Caprira utazunk. Látogatásunk alkalmával gyönyörködhetünk a tenger ámító kékségében, fotózhatjuk a híres Faraglioni sziklákat és megcsodálhatjuk a Monte Solaro csúcsáról a sziget lélegzetelállító körpanorámáját. (Ár: 80EUR/fő) 7. nap: Perugia-Assisi Mai programunkat Umbria gyönyörű fekvésű városában, Perugiában kezdjük. Továbbutazás Assisi-be. Szent Ferenc városában megtekintjük a Bazilika épületét a híres freskósorozattal, majd a szálláshely elfoglalása San Marino környékén az esti órákban. 8. nap: San Marino-Ravenna Elutazás a Monte Titano ormára épült San Marino zsebkendőnyi mini államába. Megnézzük a Kormányzói Palotát, az erődtornyokat, majd továbbutazás Ravennába. Városnézésünk után utazás a Velence környékén található szállásra. 9. nap: Velence-Budapest Szabadidő, vagy fakultatív hajókirándulás a cölöpökre épült Velencébe. (Ár:30EUR/fő) Gyalogos városnézés, majd hazautazás. Érkezés Magyarországra az éjszakai órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli ■ Részvételi díj: 128.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 109.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 28.800,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.950,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

18

5. nap: Vezúv-Pompei-Nápoly Utazás Nápolyba, városnézés, majd délután kirándulás a Vezúv kráteréhez. Programunk utolsó állomása Pompei, ahol az Kr. u. 79-ben elpusztult romvárosban helyi idegenvezető kíséretében járhatjuk végig az ásatásokat. (Ár: 60EUR/fő) 6. nap: Nápoly-Budapest Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazaérkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Utazás: repülővel ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: félpanzió ■ Részvételi díj: 124.900 Ft/fő ■ Reptéri illeték: kb. 50.000 Ft/fő ■ Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.300,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


O SOLE MIO

DÉL-ITÁLIA HALADÓKNAK

A Sorrentói-félsziget gyöngyszemei

Nápoly-Ischia-Calabria

Szeptember 9-15., 2014. Május 1-7. , Június 16-22., Augusztus 18-24., Szeptember 11-17.

2014. Július 7-14.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. 2. nap: Nápoly-Sorrentó Utazás Campania tartomány fővárosába Nápolyba. Megtekintjük az Anjou-sírokat a Santa Chiara templomban a híres majolika díszítésű kerengővel, majd a San Gennaro dóm, a Piazza Plebiscito, a Királyi palota, a Galleria Umberto és a San Carlo színház következik. Szállás elfoglalása Európa egyik legszebb üdülőhelyén, a Sorrentói félszigeten az esti órákban. 3. nap: Szabadprogram Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Este ismerkedés a félsziget központjának számító festői Sorrentó városával. (Piazza Tasso, limoncello kóstoló) Fakultatív program: részvételi lehetőség egy hamisítatlan Tarantella esten. (Ár: 30EUR/fő) 4. nap: Kék-szalag útvonal Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe. Végighaladunk a Kékszalag útvonalon, útközben megcsodálhatjuk a Smaragd-barlangot, majd a Földközi tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. Utolsó megállónk Ravello bájos városa. (Ár: 30 EUR/fő) Visszautazás a szállásra az esti órákban. 5. nap: Capri szigete Hajókirándulás a világ egyik legszebb szigetére, a mesés Caprira. A sziget gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. A délutáni szabadidőben fürdési lehetőség, esetleg látogatás a sziget legnagyobb látványosságához, a Kék-barlanghoz. Visszautazás a szállásra az esti órákban. (Ár: 80 EUR/fő) 6. nap: Pompei-Vezúv Búcsú a Sorrentói félszigettől. Látogatás Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése, lehetőség az ásatások megtekintésére (Ár: 20 EUR/fő*), majd utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. Szálláshely elfoglalása Montecatini Terme városában az esti órákban. 7. nap: Montecatini Terme-Budapest Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

1. nap: Budapest-Chianciano Terme Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Szálláshely elfoglalása Chianciano Termében az esti órákban. 2. nap: Nápoly-Solfatara Reggeli után továbbutazás Campania tartomány fővárosába, Nápolyba. A Régészeti Múzeumban megtekintjük a Pompeiben előásott legszebb freskókat, mozaikokat, külön színfolt az ún. „titkos szoba” az erotikus dísztárgyakkal, képekkel, szobrokkal. Buszos városnézés keretében ismerkedünk az olasz dél fővárosával: Castel Nuovo, Villa Comunale, királyi palota, Galleria Umberto, majd limoncello-kóstoló. Városnézésünk után egy izgalmas program következik egy alvó vulkán kráterének megtekintésére indulunk. A Solfatara egy kénes kigőzölgésekkel, fortyogó iszappal teli táj, a Pokol bejáratára emlékeztet. Szállás elfoglalása a Sorrentói-félszigeten az esti órákban. 3. nap: Positano-Amalfi A Világörökséggé nyilvánított Amalfi-part felfedezése hajóval. Séta és fürdési lehetőség a festői Positanóban, majd látogatás a Smaragd-barlangban. Az egyik legjelentősebb tengeri köztársaságból, Amalfiból mára egy bűbájos kisváros maradt arab-normann stílusú dómmal. Szabadidő, vásárlási lehetőség. (Hajójegy: 50EUR/fő) 4. nap: Ischia Egész napos kirándulás Ischia szigetére, melyet a gazdag növényzetének köszönhetően zöld szigetként (Isola Verde) is emlegetnek. Érkezés a vulkáni kráterből kialakított kikötőbe, ahonnan bérelt busszal fedezzük fel a sziget szépségeit. A Castello Aragonese egy 1441-ben, sziklára épített, 133 méter magas erődítmény, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Innen egy panorámabuszozás után felkeressük Forio településen a Mortella-kertet. Szabadidő, séta a városka hangulatos utcáin, vagy fürdési lehetőség az Epomeo-hegy lábánál található Citara-strandon, ahol a tengervíz termálvízzel keveredik. (Hajójegy: 80EUR/fő) 5. nap: Paestum-Vibo Valentia Továbbutazás dél felé. Paestumban 3 dór templom és az ott talált görög emlékek múzeuma kápráztatja el a látogatókat. Ebédelési lehetőség egy fattoriában, ahol megkóstolhatjuk a hely specialitását, a finom mozzarella sajtot is. Utazás a gyönyörű calabriai hegyek között Vibo Valentiáig, mely egy hangulatos, magasan fekvő városka, ahol megtekintjük a normannok által épített várat, onnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, a hegyekre és tiszta időben a Stromboli szigetre. Szállás elfoglalása a környéken az esti órákban. 6. nap: Tropea-Scilla Kirándulás Tropeába, a festői kisvárosba, mely a tengerpart fölé magasodik egy szirtfokon. Az óváros gyönyörű normann székesegyházában egy arcképet őriznek, melyet a legenda szerint maga Szent Lukács festett. Délután Scillába érkezünk, ahonnan mesés kilátás nyílik Szicíliára. A monda szerint itt élt egy barlangban a hatfejű szörny, Szkülla, aki itt kapta el a Messinai-szoroson átkelő tengerészeket. 7. nap: Herculaneum-Chianciano Terme Indulás vissza Campania irányába. Délután Herculaneumot, az ókori romvárost fedezzük fel, melyet a Vezúv 79-es kitörése pusztított el. Szállás Chianciano Termében. 8. nap: Chianciano Terme-Budapest Reggeli, majd hazautazás Szlovénián keresztül. Érkezés a késő éjszakai órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 84.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 15.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 24.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 3.850,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 114.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 102.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 21.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 28.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

19


ÚJ!

SZENTEK NYOMÁBAN ITÁLIA FÖLDJÉN

AZ OLASZ CSIZMA SARKA…PUGLIA

Október 1-8., 2014: Elôkészületben

2014. Július 14-21.

1. nap: Budapest-San Marino Elutazás a kora reggeli órákban. Érkezés a San Marino környéki szálláshelyre a kora esti órákban. Esti séta San Marino belvárosában.

1. nap: Budapest-Chianciano Terme Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Toszkánába. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.

2. nap: Loreto-San Giovanni Rotondo Utazás Loreto városába.Városnézésünk alkalmával megtekintjük a népszerű katolikus zarándokhelyen található bazilikát, majd továbbutazunk Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére San Giovanni Rotondoba. Itt élt 1916-tól haláláig Szent Pió atya. Városnézés, majd a szálláshely elfoglalása San Giovanni Rotondo környékén az esti órákban. 3. nap: M. San’t Angelo-Manfredonia-Siponto-Foggia Utazás Monte San’t Angelo-ba. Rövid városnézésünk alkalmával megtekintjük a város erődítményét az Óriások Kapuját és a Santa Maria Maggiore templomot. Továbbutazás Manfredoniaba, majd a várostól mintegy 2 km-re délre található Siponto városába látogatunk. A hagyomány szerint Siponto városa egyike volt az első itáliai püspökségeknek, melyeket Szent Péter apostol alapított, a Szűz Mária templom megtekintése után továbbutazunk Foggia-ba. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szálláshelyre. 4. nap: Montecassino-Róma Rövid megálló Monte Cassinoban, ahol Nursiai Szent Benedek a bencés rend megalapítója egy kolostort alapított. Látogatásunk alkalmával megtekintjük az apátságot, majd továbbutazunk Róma irányába. Délután városnézés, majd a Róma környéki szálláshely elfoglalása az esti órákban. 5. nap: Róma Lehetőség a Vatikáni múzeumok felkeresésére tárlatvezetéssel, majd a Szent Péter tér és Bazilika megtekintése. (Ár: 45EUR/fő*) A program után folytatjuk a városnézést Rómában: Angyalvár, Navona tér, Pantheon. 6. nap: Roccaporena-Cascia-Assisi Utazás a misztikus hangulatú Roccaporena-ba “Umbria gyöngyének” Szent Ritának a szülőhelyére, ahol megtekintjük a szülőházat, majd továbbutazunk Casciába. Itt a Szent Rita templomban őrzik egy eucharisztikus csoda ereklyéjét is. Délután utazás Assisibe. A Bazilika falait díszítő híres képsorozat megtekintése után a Perugia környéki szállásra utazunk. 7. nap: Gubbio-Siena Utazás Gubbio-ba. Városnézés, majd továbbutazás Olaszország patrónájának Siena-i Szent Katalin szülővárosába, Sienába. Szállás Montecatiniben. 8. nap: Padova-Budapest Belvárosi séta Szent Antal városában, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

2. nap: Vietri sul Mare-Paestum Campania elbűvölő kisvárosába Vietri sul Mare-ba látogatunk. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének. Délután Paestum ősi romvárosába utazunk. Szállás a környéken. 3. nap: Matera-Altamura-Alberobello Dél-Olaszországnak egyik rejtett kincsét, a semmi máshoz nem hasonlítható különleges szépségű és hangulatú Matera-t, a kősziklák városát ismerhetjük meg, mely a Passió című film forgatási helyszínéül is szolgált. Matera régi városnegyede a Világörökség része. Keskeny, kanyargó utcák, sziklába vájt lakások adják a város sajátos hangulatát. Megtekintünk egy sziklatemplomot, egy jellegzetes lakóházat majd folytatjuk utunkat a Puglia és Basilicata tartomány határán fekvő Altamura városába mely egykor Puglia fővárosa volt. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a román stílusú Dómot és vásárolhatunk a jellegzetes termékekből is. (Taralli, Caciocavallo, Primitivo stb.) Folytatjuk utunkat és a tartomány másik gyöngyszemét az UNESCO által védett Alberobellot, a trullik hazáját fedezzük fel. A különleges jellegű középkori utcákban vásárolhatnak a helyi kézművesek portékáiból, majd rövid séta a város ősi történelmi központjában. Szálláshely elfoglalása Alberobello közelében az esti órákban. 4. nap: Locorotondo-Martina Franca-Ostuni Egy látnivalókban gazdag nap vár ránk a trullik földjén. Belvárosi séta és borkóstoló Locorotondo festői kisvárosában. A dombra épült városkából gyönyörű kilátás nyílik a Valle dei Trullira. Következő megállónk a Valle d’Itria legszebb városai közül a pugliai barokk második fővárosa, Martina Franca, melynek óvárosát középkori paloták és barokk templomok alkotják. Séta a fehérre meszelt házakkal teli jellegzetes keskeny utcácskákban majd a Piazza Plebiscito és a Basilica di San Martino megtekintése következik. Utolsó megállónk a falakkal körülölelt „fehér város”Ostuni. Városnézés, olívaolaj kóstoló majd délután szabadidő, fürdési lehetőség a gyönyörű homokos tengerparton. Visszautazás a szállodába az esti órákban. 5. nap: Lecce-Otranto Reggeli után utazás a „Csizma sarka” felé. A „barokk városa” Lecce következik. A Piazza Sant’Oronzo, a Dóm tér és a város legfontosabb nevezetességeinek megtekintése után folytatjuk utunkat Otranto városába. Itália legkeletebben fekvő városában megtekintjük a Castello Aragonese épületét és a Szent Péter Dómot majd majd délután szabadidő, fürdési lehetőség a tengerparton. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 6. nap: Bari-Castel del Monte-Andria-Barletta Reggeli után Dél-Olaszország második legnagyobb városában Bariban az óváros megtekintésével folytatjuk programunkat."Barivecchia" a régi és az új kikötő közötti félszigeten fekszik, a régi városfalak által körülhatárolva. A Piazza del Ferrarese, a San Nicola tér, a Katedrális és a Vár megtekintése után továbbutazás. Következik Puglia „kőkoronája” a Világörökséghez tartozó Castel del Monte megtekintése, majd kora délután városnézés Andria-ban. Utolsó megállónk Barletta. Belvárosi séta majd utazás a szállásra. 7. nap: San Giovanni Rotondo-Loreto A mai napon Olaszország és Puglia tartomány legfontosabb zarándokhelyére utazunk. Látogatás Pió Atya városában. Következő megállónk Loreto kisvárosa, mely hét évszázad óta híres búcsújáróhely. Loreto a kereszténység egyik szent helye, Marche tartományának legfontosabb vallási központja, valamint Olaszország leghíresebb zarándok- és csodatevő helye. A Santa Casa és a Bazilika megtekintése után folytatjuk utunkat a Rimini közelében található szállásra. 8. nap: Rimini-Budapest Reggeli majd utazás Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli ■ Részvételi díj: 117.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

20

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli ■ Részvételi díj: 134.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 119.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


ÚJ!

DÉL-OLASZ VARÁZSLAT Puglia-Basilicata-Campania

SZICÍLIA ÉS CALABRIA

2014. Június 14-22.

Október 5-13., 2014: Elôkészületben

1. nap: Budapest-Rimini Elutazás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás a Rimini közelében található szállásra.

1. nap: Budapest-Chianciano Terme Elutazás. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Loreto - San Giovanni Rotondo Reggeli a szállodában, majd utazás Loreto városába, melynek nemzetközi híre a Mária kegyhelyhez kötődik, ahol Szűz Mária házát őrzik és tisztelik, melyet 1294-ben szállították át Názáretből. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a népszerű katolikus zarándokhelyen található bazilikát (Basilica della Santa Casa), mely a reneszánsz művészet egyik nagyszerű alkotása. Magyarországon Máriabesnyőt tartják a magyar Loretonak. Továbbutazás Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére San Giovanni Rotondoba. A Foggia megyében található városka hírnevét Pietrelcinai Szent Pió atyának köszönhette, aki itt élt 1916-tól haláláig. A stigmákat kapott kapucinus szerzetest 1999-ben boldoggá, majd 2002-ben szentté avatták. Városnézésünk alkalmával lehetőségünk nyílik a Szent tiszteletére emelt zarándoktemplom és Pió atya sírjának megtekintésére. Szálláshely elfoglalása San Giovanni Rotondo környékén az esti órákban.

2. nap: Cosenza Folyamatos utazás rövid pihenőkkel dél felé. Útközben látogatás a „Kálábria tartomány Athénjének” is gyakran emlegetett Cosenza hangulatos óvárosában. Érkezés a Tropea környéki szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Tremiti szigetek Reggeli a szállodában majd az Adriai tenger gyöngyszemeinek felfedezésére indulunk. A Garganói félsziget közelében található festői Tremiti szigetcsoport öt szigetből áll: San Domino, San Nicola, Capraia, Pianosa és Cretaccio. Hajókirándulásunk alkalmával megmártózhatunk a kristálytiszta öblökben és megismerhetjük Diomédész legendáját is. (Hajójegy: 40EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 4. nap: Bari-Polignano a Mare-Alberobello Rövid belvárosi séta Bari hangulatos központjában majd folytatjuk utazásunkat a „Csizma sarka” felé. Látogatás Polignano a Mare festői városában mely számos költőt, művészt ihletett meg. A mészkő sziklára épült városka ihlette meg Modugno-t is aki híres Volare című alkotását is itt írta. Rövid szabadidő majd továbbutazás a trullik földjére. Látogatás Alberobello mesés városközpontjában, majd a szálláshely elfoglalás Lecce közelében az esti órákban. 5. nap: Lecce-Gallipoli Városnézés Lecce történelmi központjában, majd utazás Gallipoli tengerparti városába. Séta a hangulatos óvárosban, majd a délután további részét Puglia egyik legszebb tengerpartszakaszán töltjük. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 6. nap: Taranto-Matera Utazás Taranto-ba, ahol rövid elvárosi sétánk során megismerkedünk a város legfontosabb látnivalóival. A Cittá Vecchia (régi város) egy téglalap alapú szigeten fekszik a Mar Piccolo és Mar Grande között. A főutca, a Via Duomo mentén található a város katedrálisa, a San Cataldo, melyet a XI. században építettek. Látogatásunk alkalmával megtekintjük a San Domenico Maggiore templomot valamint az Aragóniai-erőd épületét is majd folytatjuk utunkat Basilicata tartományába. Városnézés Matera különleges hangulatú városában. A Piazza Vittorio Veneto, a Katedrális, egy régi barlanglakás majd egy sziklatemplom megtekintése után kóstoló, majd folytatjuk utunkat a szállásra. Érkezés a szállodába az esti órákban. 7. nap: Sorrentó-Benevento Reggeli után rövid séta Sorrentó belvárosában, majd a festői sorrentói félszigetet magunk mögött hagyva utazás a „boszorkányok városába”. Benevento, katolikus érseki székhelye, egy 130 méter magas dombon fekszik a Calore Irpino és Sabato folyók találkozásánál. A Világörökséghez tartozó , gyönyörű longobárd stílusban épült Santa Sofia templom megtekintése után folytatjuk az utunkat észak felé. Érkezés a Chianciano Terme városában található szállásra az esti órákban. 8. nap: Chianciano Terme-Budapest Kora reggelinket követően megkezdjük hazautazásunkat. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

3. nap: Pizzo-Vibo Valentia-Tropea Első állomásunk Vibo Valentia magasan fekvő városa. Megtekintjük a normannok által épített várat, ahonnan gyönyörű, átfogó kilátás nyílik a tengerre, a hegyekre és szép időben a vulkáni Stromboli szigetre, majd séta Pizzo festői központjában. Délután kirándulás Tropea-ba, a környék talán legfestőibb kisvárosába, mely a pompás tengerpart fölé magasodik egy szirtfokon. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 4. nap: Scilla-Szicília-Savoca-Taormina Utazás Scilla-ba. A festői szépségű, élettel teli kisvárosból gyönyörű kilátás nyílik a napfény szigetére, Szicíliára. Megtekintjük a festői Chianalea halásznegyedet, lépcsőzetesen elhelyezkedő házaival és a partmenti sziklákon fekvő Castello dei Ruffo erőd épületét is. Továbbutazás Szicíliába. Átkelés komphajóval a Messinai-szoroson majd rövid fotószünet a „Keresztapa városában”. A délutánt Taormina festői városában töltjük. A Piazza IV. Aprile teréről gyönyörködhetünk a lélegzetelállító kilátásban majd városnézésünk során a Görög színház, a Dóm és a Villa Comunale lesznek legfontosabb látnivalóink. Ezt követően elvegyülhetünk a Corso Umberto forgatagában és megkóstolhatjuk a különlegesen finom szicíliai édességeket. Szállás Taormina közelében. 5. nap: Alcantara-Etna-Catania Kirándulás az Alcantara folyó által kialakított látványos szurdokvölgybe. A néhány száz méter hosszú szűk bazalt kanyonszurdokban tett kirándulásunk, utazásunk egyik fénypontja lesz. Majd a 3300 méter magas Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja vár ránk. Délután utazás Cataniaba, Szicília második legnagyobb városába. A város barokk épületegyüttesei az UNESCO Világörökség részéhez tartoznak. Belvárosi sétánk alkalmával a Szicíliában legépebben megmaradt római színház, a Sant' Agata katedrális, az Ursino kastély és a híres Fontana dell'Elefante lávakő szobor lesznek legfontosabb látnivalóink. 6. nap: Palermo-Monreale-Cefalú Utazás a sziget fővárosába Palermóba. Városnézésünk után Monreale városába látogatunk. Az aranymozaikokkal borított katedrális megtekintése után továbbutazás Cefalú-ba, Szicília egyik legnépszerűbb üdülővárosába. A varázslatos óváros festői kis halászkikötőjével hatalmas mészkőszikla alatt fekszik. Séta a központban majd visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban. 7. nap: Lipari és Vulcano szigete Pihenés a tengerparton vagy kirándulás a Tirrén tenger paradicsomi szépségű szigeteire. Látogatás Lipari szigetén, majd strandolás és iszapfürdőzés Vulcano szigetén. (Hajójegy: 40 EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 8. nap: Messina-Róma Búcsú Szicília szigetétől. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Róma környéki szállásra. Esti érkezés a szállodába. 9. nap: Róma-Budapest Hazautazás a kora reggeli órákban. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 139.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 124.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.500,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.400,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 149.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 129.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 24.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 36.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 4.950,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)

21


ÚJ!

BELLA SZICÍLIA…

SZICÍLIA

2014. Június 16-26.

2014. Szeptember 20-30.

1. nap: Budapest-Montecatini Terme Elutazás. Érkezés Montecatinibe a kora esti órákban, szálláshely elfoglalása. Látogatási lehetőség Montecatini Alto hangulatos óvárosában. 2. nap: Sorrentói félsziget-Positano Utazás Dél-Olaszországba. Szállás elfoglalása a Sorrentói-félszigeten a délutáni órákban. Hosszú utazásunkat egy igazán különleges élménnyel koronázhatjuk meg. Fakultatív programlehetőség a félsziget legbájosabb kisvárosába, a salernói öböl felett fekvő Positano-ba. (Ár: 25EUR/fő) 3. nap: Szicília-Savova-Taormina Calabria csodálatos tájain keresztül utazunk Szicíliába. Utazás a „Keresztapa városába”, a hegyek között megbújó Savoca-ba. Fotózás a híres Bar Vitellinél, ahol a fiatal Corleone esküvőjének néhány jelenetét forgatták, majd délután városnézés Szicília legszebb kisvárosában. Rövid szabadidő Taormina belvárosában, majd a szálláshely elfoglalása. 4. nap: Alcantara-Etna-Catania Látogatás a festői Alcantara szurdokban, majd kirándulás Szicília jelképéhez az Etnához, amely Európa legnagyobb működő vulkánja. Délután utazás Cataniaba, Szicília egyik legjelentősebb városába. Gyalogos városnézés, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 5. nap: Agrigento-Siracusa Fakultatív kirándulás a hegytetőre épült Agrigento városába, a híres Templomok völgyébe, mely a Világörökség része, majd továbbutazás Siracusaba. Városnézés a gyönyörű fekvésű városban, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő) 6. nap: Lipari és Vulcano szigete Ma a Tirrén tenger paradicsomi szépségű szigeteinek felfedezésére indulunk. Látogatás Lipari szigetén, majd strandolás és iszapfürdőzés Vulcano szigetén. (Hajójegy: 40 EUR/fő) Szállás Palermo környékén. 7. nap: Trapani-Egadi szigetek-Erice Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás az Egadi szigetekre, fürdési lehetőséggel. Első megállónk a csodálatos Favignana szigete. Ebéd a fedélzeten, majd Levanzo szigetére utazunk, fürdési lehetőség a Cala Minnola kristálytiszta vizében. Késő délután városnézés Erice festői városában. (Hajójegy: 40EUR/fő)

1. nap: Budapest-Chianciano Terme Elutazás a kora hajnali órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Esti érkezés a szállodába. 2. nap: Róma Utazás Rómába, gyalogos városnézés az Örök városban: Spanyol lépcső, Trevi-kút, Pantheon, Kapitólium, Forum Romanum, Kolosszeum (kívülről). A délutáni órákban folytatjuk utunkat Campania tartománya felé. Érkezés a Nápoly környéki szálláshelyre az esti órákban. 3. nap: Szicília-Taormina Utazás Calabria csodálatos tájain keresztül Szicíliába. Átkelés a Messinai-szoroson, majd utazás Szicília legszebb kisvárosába. Taormina fekvéséből adódóan, a látnivalókon kívül a csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk. Ismerkedés a belvárossal a Jón-tenger feletti teraszok lejtőjén , ahol a Csontváry által is megfestett görög színházat megtekintjük. Városnézésünk után akár a híres szicíliai édességeket is megkóstolhatjuk. Szálláshely elfoglalása Taormina közelében az esti órákban. 4. nap: Savoca-Etna-Catania Reggeli után kávézás Savocában, a Keresztapa című film egyik forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Kirándulás Szicília jelképéhez, az Etnához, amely Európa legnagyobb működő vulkánja. Az autóbusz az Etnán 1700 m-ig megy fel, onnan felvonóval és dzsippel lehet továbbjutni. Bor- és "Etna tüze" likőrkóstolás, majd utazás Cataniaba, Szicília egyik legjelentősebb városába. Gyalogos városnézés a belvárosban, melynek építészetét elsősorban a mélyfekete "lávabarokk" uralja. Megtekintjük a Dóm épületét és az Elefántos kutat, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. 5. nap: Siracusa-Noto Ismerkedés a keleti-part csodáival. Városnézés a gyönyörű fekvésű Siracusában, ahol Archimédesz "körein" kívül láthatjuk Dionüszosz fülét, az Amfiteátrumot , a Görög színházat és Hierón áldozati oltárát is. Az Ortigia-szigeten a középkori Siracusa utcáin sétálgatva Aretusa legendájával ismerkedünk meg. Délután Noto városában csodálhatjuk meg a szicíliai barokk legszebb palotáit. 6. nap: Lipari és Vulcano szigete A Tirrén-tenger paradicsomi szépségű szigeteinek felfedezésére indulunk. A szigetcsoport két kis vulkánikus eredetű szigetét Liparit és Vulcanot látogatjuk meg. Lipari-szigetén a városnézés után szabad idő, vásárlási lehetőség, majd továbbutazás Vulcano-szigetére, strandolás és iszapfürdőzés. (Hajójegy: 40EUR/fő.) 7. nap: Agrigento-Cefalú Elutazás a görögök által alapított, hegytetőre épült Agrigento városába, a híres Templomok völgyébe. Az ókori belvárosban megtekintjük a monumentális görög és római templomok maradványait, majd továbbutazás Cefalúba, a sziget északi partjára. Belvárosi séta, vásárlási lehetőség. Szállás elfoglalása Palermo környékén.

8. nap: Palermo-Monreale Városnézés Palermóban. A Normann palota, Dóm, a belváros és a hátborzongatóan különleges Kapucinusok kriptájának megtekintése után utazás Monreale városába, a mészkőhegyen épült, ősfákkal övezett érseki székhelyre. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

8. nap: Favignana szigetek A paradicsomi szépségű Egadi-szigetek felfedezésére indulunk. Favignanában a tonhal-halászat ősi módszereibe pillanthatunk be. Fürdési lehetőség a kristálytiszta tengeröblökben. Ebéd a hajón. A késő délutáni órákban a normann erődváros, Erice megtekintése.

9. nap: Pompei Látogatás, részletes tárlatvezetéssel a világ legépebben maradt ókori romvárosában, amelyet Kr.u.79-ben a Vezúvból kitörő láva pusztított el. (Ár: 20 EUR/fő*) Szállás elfoglalása Nápoly környékén a késő esti órákban.

9. nap: Palermo-Monreale Utazás a sziget fővárosába. A Normann palota, Dóm, a belváros és a hátborzongatóan különleges Kapucinusok kriptájának megtekintése után elmerülünk a híres Vucciria-piac forgatagában. Délután Monreale városába látogatunk, a mészkőhegyen épült, ősfákkal övezett érseki székhelyre. Az aranyozott mozaikokkal díszített Katedrális és a Kolostor megtekintésével a normann építészet egyik remekművét ismerhetjük meg. Este hajóra szállunk. Éjszaka a hajón.

10. nap: Nápoly-Caserta Reggeli után városnézés Nápolyban, majd továbbutazás Caserta felé. Rövid megálló Casertában, ahol megtekintjük Olaszország legnagyobb királyi palotáját, mely a Világörökség része. Szálláshely elfoglalása Montecatiniben az esti órákban.

10. nap: Nápoly-Herculaneum Reggeli kávézás Nápolyban, majd az ókori romváros megtekintése Herculaneumban, melyet a Vezúv pusztított el Kr.u. 79-ben. Utazás a Montecatini Terme városában található szállásra.

11. nap: Firenze-Budapest Belvárosi séta Firenzében, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

11. nap: Bologna-Budapest Reggeli a szállodában majd a hazaúton rövid városnézés Bolognában. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

Utazás: autóbusszal ■ Szállás: ***szálloda ■ Ellátás: reggeli

■ Részvételi díj: 169.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 149.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 30.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 40.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 6.050,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

■ Részvételi díj: 189.900,-Ft/fő ■ Gyermek ár: 169.900,-Ft/fő ■ Félpanzió: 40.000,-Ft/fő ■ Egyágyas felár: 40.000,-Ft/fő ■ Biztosítás: 6.050,-Ft/fő ■ Sztornó biztosítás: 1.5%

22

TdM Travel Tours Kft. – 2600 Vác, Görgey u. 4/b • Tel: +36 27 319 381, Fax: +36 27 319 379 • Eng.sz: U-000204 (Belépôkrôl és helyszínen fizetendô költségekrôl részletes tájékoztatás a weboldalon!)


ÁLTALÁNOS SZERZÔDÉSI FELTÉTELEK 0. Bevezetés 0.1. A TdM Travel Tours Üdülési és Utaztatási Kereskedelmi Szolgáltató Kft.-2600 Vác, Görgey u.4/b. Tel: 06 27 319 381, 319 382, 502 820, 502 821 Fax: 06 27 319 379 Ügyeleti szám: 06 30 331 3359 ( Adószám : 12755800-2-13, Nyilvántartási szám: U-000204, Felelősségbiztosító: QBE Atlasz Biztosító Rt.) a továbbiakban: TdM / az alábbiakban, a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk) 415-416 paragrafusaival, illetve az utazási és utazást közvetítő szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendeletbe foglaltakkal összhangban meghatározza a TdM és az Utas közötti utazási szerződésben nem szabályozott kérdéseket. Az alábbi tájékoztató az utazási szerződés részét képezi. 1. az általános szerződési feltételek alkalmazási köre 1.1. Az utazási szerződés alapján az utazásszervező köteles a szerződésben meghatározott utazásból, az út egyes állomásain való tartózkodásból, a szállás és az ezzel összefüggő szolgáltatásokból (így különösen: közlekedés, étkezés, idegenvezetés, szórakozás, kulturális program) álló szolgáltatást (utazást) teljesíteni, az utas pedig köteles a részvételi díjat megfizetni. 2. az Utazási szerződés tartalma 2.1. A TdM által meghirdetett utazások feltételeit és programját a programfüzet, a jelen általános szerződési feltételek és az utas által aláírt utazási szerződés együttesen tartalmazzák. 2.2 A TdM az utazási szerződésben rögzíti a nyilvántartásba vételi számát -ha az utazási szerződést utazásközvetítő útján kötik, az utazásközvetítő nevét, székhelyét, telefonszámát- az utas/utasok nevét és lakcímét, továbbá - elektronikus úton kötött utazási szerződés esetén - elektronikus levelezési címét, az utas által megrendelt szolgáltatást, a szolgáltatás igénybevételének idejét, helyét, a célállomást, a szolgáltatásnak a szervezési díjat is magába foglaló díját forintban meghatározva, az utas által megrendelt részszolgáltatásokat, a szolgáltatás díjában nem benne foglalt, külön felszámításra kerülő adó, illeték és egyéb kötelező terhek (így különösen az üdülőhelyi díj, repülőtéri illeték) forintban meghatározott összegét, az utazási szerződés alapján fizetendő teljes díj forintban meghatározott összegét, valamint annak a biztosítónak, vagy pénzintézetnek a megnevezését, amellyel az utazásszervező a vagyoni biztosítékra vonatkozóan szerződést kötött. 3. a szerződés megkötése 3.1. Az utas utazását írásban személyesen bármely, a TdM Travel Tours Kft. által ajánlott, szerződéses jogviszonyban álló partner irodájánál (TdM utazást értékesítő utazásszervező, vagy utazást közvetítő iroda) lefoglalhatja. Érvényes utazási szerződés csak abban az esetben jön létre, ha a közvetítő iroda rendelkezik érvényes együttműködési szerződéssel. Az utazási szerződés érvényesen akkor jön létre, ha a foglalást az utazási iroda az utas részvételi szándékával, befizetett előlegével vagy teljes részvételi díjával egyidejűleg nyilvántartásba veszi, a TdM az utazást írásban visszaigazolja és a partner iroda a számlaadatok alapján a részvételi díjat határidőre megfizeti. Hiányos adat megadás (cím, telefonszám, utazási okmány szám) vagy késedelmes fizetés esetén irodánk nem vállal felelősséget az útiokmányok szerződéstől eltérő időpontban történő kiadására. Az előleg, az esetleges speciális utazási feltételek által szabályozott ajánlatok kivételével (kiemelt időszak, vagy nagyobb létszámú zártcsoport), az indulás előtti 30. napig a részvételi díj 40%-a. Ha az előleg megfizetése nem a lefoglalással egyidőben történik, az utazási iroda az utas kérésére a kiválasztott úton való részvételi lehetőségét fenntartja az utasnak az előleg megfizetésére kölcsönösen megállapított időpontig. Ha ezen időpontig az utas az előlegét nem fizeti meg, az utazási iroda a lefoglalt utat bárkinek értékesítheti és kérheti az utastól a lefoglalással kapcsolatos költségeinek a megtérítését. A 2011. január 1.től hatályos, többször módosított Áfa törvény 206. §-a alapján az Ügyfél a foglaláskor köteles nyilatkozni arról, hogy az utazási iroda által nyújtott szolgáltatást : nem adóalanyként, vagy nem adóalanyi minőségében (azaz utasként) veszi igénybe, vagy adóalanyként saját nevében és javára, tehát végső felhasználóként (pl.céges utak, üzleti

utak) veszi igénybe, vagy adóalanyként lással, hitelkártyával, készpénzfizetéssel, saját nevében, de más javára (azaz nem vagy egyéb fizetési mód felhasználásával utasként) veszi igénybe. történhet. Ha az utas a részvételi díjat esedékesség szerint nem fizeti be, vagy 3.2. Az utazási szerződés alapján az utazási átutalás esetén a díj az iroda számlájára vállalkozó köteles a szerződésben meg- nem érkezik meg, akkor az iroda úgy határozott szolgáltatásokat teljesíteni, az tekinti, hogy az utas az utazáson nem utas pedig köteles a részvételi díjat meg- kíván részt venni, ennek megfelelően az fizetni. utast törli a részvételre jelentkezők nyilvántartásából. Ebben az esetben az iroda 3.3. Az utazás időtartamát, a szolgáltatások kárainak megtérítését igényelheti. meghatározását, minőségét, a teljesítés módját és a részvételi díjat a TdM által köz- 4.3. Ha a katalógus leírása az utas által zétett programajánlat, illetve a megrendelés lefoglalt utazással összefüggésben un. favisszaigazolása tartalmazza. A katalógusban kultatív szolgáltatásokat (programokat) is található általános információk, a lefoglalt tartalmaz, ezeket a TdM-közreműködője utazás leírása, a jelentkezési lap tartalma útján-csak akkor köteles nyújtani, ha a és ezen Általános Szerződési Feltételek az fakultatív szolgáltatás (program) teljesítési utazási szerződés tartalmát képezik. helyén a teljesítés feltételei adottak (pl. kirándulás esetén a jelentkezők megfelelő 3.4. A jelentkezéskor a szerződésen minden létszáma). esetben szerepeltetni kell: az utas nevét, lakcímét, telefonszámát, biztosítás meg- 4.4. Mivel az utazási szerződés teljesítése kötéséhez-születési dátumát és az útiok- során az utasok fuvarozása (részben) remány számát; az utazás kezdetének és pülőgéppel történik, e szolgáltatásra a légi befejezésének helyét és időpontját; az személyfuvarozásra, a fuvarozás teljesítéutas által megrendelt szolgáltatásokat; sekor vonatkozó szabályok és szerződési részvételi díjat, valamint a részvételi díjban kikötések az irányadók. E szabályokról az nem szereplő külön felszámított díjakat. utas kívánságára az utazási iroda köteles tájékoztatást adni. A légitársaságok a me3.5. Az utazási szerződés csak akkor jön netrend változtatás jogát fenntartják. Ha létre, ha az utas szándékát a jelentkezési az utazási vállalkozó az utazás lebonyolílap aláírásával, vagy más módon egyértására légitársaságot vesz igénybe, feletelműen közli, a jelentkezés az utazási lősségére a 2005. évi VII. törvénnyel kivállalkozóhoz megérkezik és az utazási hirdetett Montreali Egyezmény, a visszairoda a jelentkezést nyilvántartásba vételt utasított beszállás, a légi járatok törlése, követően írásban, cégszerűen visszaigazolja vagy hosszú késése esetén a 261/2004. és az utas a szerződés szerinti összeget EK rendelet, valamint a légi személyi befizeti. szállítás szabályairól szóló 25/1999 (II.12.) 3.6. Ha nem az utas személyesen, hanem Korm. rendelet rendelkezései az irányadók. 3. személy javára foglalja le az utat, az Busszal történő utazásoknál az ülésrendet utazási iroda nem köteles vizsgálni, hogy a befizetések sorrendje dönti el. A részvételi e harmadik személy jogszerűen képviseli- díj megfizetésekor köteles az utazási iroda e az utast. Az utazási szerződés függetlenül az utast tájékoztatni az utazáson való részattól, hogy az utazási szolgáltatásokat az vételre jogosító iratok átadásáról. Az utazási utas valamely harmadik személy javára iroda az utazáson való részvételre jogosító rendeli meg, illetve, hogy az utas a harmadik iratokat legkésőbb az utazás megkezdésekor személy vonatkozásában rendelkezik-e köteles az utasnak átadni. Az Utas csak a képviseleti jogosultsággal, az utazási szer- részvételi jegyen feltüntetett szolgáltatások ződés az utazásszervező és az utazási igénybevételére jogosult. Az Utasprogramszerződést aláíró személy között jön létre. ban és a részvételi jegyen megadott indulási A kötelezettségek az aláírót terhelik és a időpontoktól eltérni nem tudunk! A késésből eredő károkért az Utas felel! jogok a harmadik személyt illetik meg. 3.7. A TdM fenntartja a jogot a meghirdetett utazások feltételeit és programját tartalmazó programfüzetben foglaltaktól való eltérésre. A módosítás azonban csak akkor válik az utazási szerződés részévé, ha az utas a tájékoztatást megkapja és ennek megtörténtét az utazási szerződés tartalmazza, vagy az Utas aláírásával igazolja, hogy a tájékoztatást megkapta. 4. Szolgáltatások, részvételi díj 4.1. A TdM kizárólag a katalógusban található, az utas által lefoglalt utazásról szóló leírás szerint valamint az utazás visszaigazolásában, vagy a díj megfizetéséről kiállított számlában felsorolt szolgáltatásokat köteles személyesen, vagy közreműködő(i) útján nyújtani. A TdM jogosult az előző mondatban felsorolt okiratokban körülírt szállodai, közlekedési, vendéglátási, vagy egyéb utazási szolgáltatásoknak minőségben teljesen megfelelő szolgáltatást nyújtani az említett okiratokban megnevezett szállodától, közlekedési eszköztől különböző, de kategóriájában azonos szolgáltatás szerint, amennyiben a szolgáltatások teljes körű nyújtását csak így tudja maradéktalanul biztosítani. 4.2. Az utazás megkezdését megelőző 30 napon belül történő foglalás/szerződéskötés esetén a teljes részvételi díj esedékes. Az utas a részvételi díjat az utazás megkezdése előtt 30. napig köteles számla vagy nyugta ellenében megfizetni. (Kivétel esetleges speciális feltételek-kiemelt időszak, nagyobb létszámú zárt csoport, illetve ha a külföldi közreműködővel kötött szerződés ennél szigorúbb kötelezettséget szab az utazási vállalkozóra.) A részvételi jegy a teljes összeg befizetése után kerül átadásra. Amennyiben Ön utazását partner irodánál foglalja le a részvételi jegy/utastájékoztató anyag minden esetben az iroda részére kerül kiküldésre (kb. 7 nappal indulás előtt), miután a részvételi díj maradéktalanul átutalásra került a TdM részére. Késedelmes fizetés esetén kötbért számolunk fel, illetve a kapott kedvezmények érvényüket veszítik. Az utazási iroda a szerződéstől elállhat, amennyiben az utas a fizetési kötelezettségeinek 8 napon belül nem tesz eleget. Ebben az esetben az utas köteles a TdM költségeit a 6.3 pont szerinti összegben megtéríteni. A fizetés banki, postai átuta-

esetben az utazás megkezdésének az idő- szolgáltatást külföldi közreműködő útján teljesíti. A szerződésben vállalt szolgáltatások pontja tekintendő elállási időpontnak. teljesítésért az utazási vállalkozó felel. Az 6.2. Ha az utas azért áll el, mert a részvételi utazásszervező közreműködője magatardíj emelkedésének mértéke a 8 %-ot tásáért úgy felel, mintha maga járt volna meghaladja, vagy az utazási iroda az el, kivéve, ha a közreműködője felelősségét utazási szerződésben foglaltakat lényegesen jogszabályban kihirdetett nemzetközi egyezmódosítani kívánja, igényt tarthat az ere- mény korlátozza. detivel azonos értékű helyettesítő szolgáltatásra, vagy követelheti a teljes befizetett 8.2. Hibás teljesítés esetén az utas szavadíj azonnali visszafizetését a jogszabályban tossági igényét érvényesítheti. Az utas szaelőírtak szerint. Az utas az értesítés kéz- vatossági igénye elsősorban kijavítás iránti hezvételétől számított 5 munkanapon belül igény, amelyet a TdM úgy teljesít, hogy az utas által közölt hibát az utas egyetértésével a szerződéstől díjmentesen elállhat. kijavítják, vagy a hibás szolgáltatás helyett 6.3. Ha az utas nem a 5.1. pontban meg- a TdM azonos, vagy magasabb értékű szolhatározott okból áll el, köteles a TdM költ- gáltatást nyújt. Az Utas a hiba felfedezése ségeit az alábbiak szerint megtéríteni: után haladéktalanul köteles a kifogását az Utaskísérővel és a helyszíni szolgáltatóval Az utazás megkezdése előtti: közölni, jegyzőkönyv felvételével írásba foglalni. A kifogást teljes terjedelmében jegy60-36. napon belüli lemondás esetén a zőkönyvbe kell foglalni, a jegyzőkönyv egy részvételi díj 10%-a példányát az utasnak át kell adni. A közlés késedelméből eredő kárért az utas felelős 35-25. napon belüli lemondás esetén a és a bizonyítási teher az utasra hárul. A részvételi díj 40%-a helyszínen nem, vagy csak részben orvosolt 24-15.napon belüli lemondás esetén a kifogásra tekintettel fennálló szavatossági igényt az utas az utazás befejezésétől részvételi díj 60%-a számított legkésőbb 8 napon belül köteles 14-6.napon belüli lemondás esetén a az utazási irodának írásban bejelenteni. A közlés késedelméből eredő kárért az Utas részvételi díj 80%-a felelős. Az Utas szavatossági igényeire egye5-3.napon belüli lemondás esetén a rész- bekben a 281/2008.(XI.28.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadók. vételi díj 90%-a 8.3. Az utazási vállalkozó felel az utazási szerződésben meghatározott szolgáltatások nem, vagy hibás teljesítésből eredő károkért, kivéve ha a nem teljesítés vagy hibás teljesítés sem az ő, sem az általa igénybe vett közreműködő magatartására nem vezethető vissza, különösen ha a hiányosságok az Utas vagy harmadik személyek magatartására vezethetők vissza, vagy vis major esete következett be. Ilyennek minősül az a szokatlan, előre nem látható körülmény, amely az utazási vállalkozó akaratán kívül áll, és amelynek következményeit az utazási vállalkozó a legkörültekintőbb gondoskodással sem lett volna képes elhárítani. Harmadik személynek tekintendő az, akinek tevékenysége az utazási szerződésben vállalt szolgáltatások teljesítésével nincs kapcsolatban, s a hibát az utazási vállalkozó 6.4. Az utas utazási szerződés szerinti fog- kellő gondossággal sem láthatta előre. lalásának lényeges elemeinek megváltoztatása (pl. a szállodaváltozatás) az utazás 8.4. Ha a TdM az utazás lebonyolítására megkezdéséig - elállásnak és új foglalásnak légitársaságot vesz igénybe, felelősségére minősül. A módosítás közlésére és hatá- a 2005. évi VII. törvénnyel kihirdetett Montlyának beálltára a 6.3. pontban írottak reali Egyezmény, a visszautasított beszállás, megfelelően irányadók. Ha az utas valamely a légi járatok törlése, vagy hosszú késése szolgáltatást saját elhatározásából, illetve esetén a 261/2004. EK rendelet, valamint a saját érdekkörében felmerült okból nem a légi személyi szállítás szabályairól szóló vesz igénybe, a TdM nem köteles erre te- 25/1999 (II.12.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók. kintettel a részvételi díjat leszállítani.

2 napon belüli lemondás esetén (vagy az utazáson meg nem jelenés esetén) a részvételi díj 100%-át fizeti költségtérítésként. Semmilyen visszatérítés nem illeti meg azt az utast, aki az utazás folyamán lép vissza a szerződéstől, vagy azért nem tud részt venni az utazáson, mert a vonatkozó mindenkori (útlevél, vízum, deviza, vám stb.) előírásokat nem tartotta be. Speciális utazási feltétel kivételes esetekben (pl. kiemelt időszak, nagy létszámú zárt csoport, légitársaságok szabályzata) érvényesül, mivel ezekben az esetekben a külföldi közreműködő is speciális feltételeket köt ki az iroda felé. A speciális utazási feltételekről a jelentkezéskor illetve a szerződés megkötésével egy időben, részletes tájékoztatót adunk ki.

4.5. Az utas jogosult az utazási szerződésben lekötött utazásban való részvétel jogát harmadik személy részére engedményezni. Az utas köteles erről az utazási irodát haladéktalanul tájékoztatni. Az engedmény feltétele az, hogy a harmadik személy vállalja az utazási szerződésből eredő még esedékes kötelezettségek teljesítését és megfizesse az utazási irodának az engedményezés költségeit. Módosítási költség: 3000 Ft/fő Kivétel-a repülőgéppel történő utazás, ha a légitársaság szabályzata szerint a névmódosítás nem lehetséges 6.5. Módosítás esetén az utas köteles a (várólista stb.), illetve amennyiben lehet- módosítás miatt felmerülő költségeket a séges, a módosítás költségére szintén a TdM-nek az alábbiak szerint megtéríteni: légitársaság szabályzata az irányadó. - az utazás megkezdése előtti 60. napig: személyenként 3.000,-Ft. 5. Szolgáltatás-és díjváltozások A TdM fenntartja a díjváltoztatás jogát, - az utazás megkezdése előtti 60. naptól: azonban a díj emelésére kizárólag a köza 6.3. pont szerint megfelelően alkalmalekedési költségek nemzetközi egyezményen zandó, elállás esetére megállapított költalapuló díjszabásait, vagy a hatósági árának ségtérítés. változása miatt, továbbá az utazási szerződésben vállalt egyes részszolgáltatásokkal 7. a TdM elállása kapcsolatos adó-, illeték és egyéb kötelező 7.1. A TdM legkésőbb az utazás megkezterhek (üdülőhelyi díj, reptéri illeték stb.), dése előtt 20 nappal írásban tett nyilatkovalamint a szolgáltatóval kötött szerződésben zattal elállhat az utazási szerződéstől. Ha szereplő deviza/forint időközi változása a TdM nem az utas érdekkörében felmerült miatt kerülhet sor. (Az árak 300Ft/EUR ár- okból áll el az utazási szerződéstől, köteles folyamig érvényesek!)A TdM köteles a díj- megtéríteni az utasnak az elállás követemelés mértékét és indokát az utassal keztében felmerült kárát, beleértve a nem írásban közölni. A díjemelés indokát a vagyoni károkat is, kivéve, ha: TdM az utassal legkésőbb az indulást megelőző 20. nappal közli és tájékoztatja - az utazást a szerződéskötéskor előre az utast, hogy amennyiben a díjemelés a nem látható- emberi életet és egészséget, 8 %-ot meghaladja, a szerződéstől elállhat. illetve vagyonbiztonságot veszélyeztetőHa a díjemelés a 8 %-ot meghaladja, az külső körülmény veszélyezteti, utasnak öt munkanapon belül jeleznie kell, ha a szerződéstől el kíván állni. Az utazási - a jelentkezők létszáma a meghirdetett iroda köteles a 4. pontban írt szolgáltatások legalacsonyabb résztvevőszámot nem éri és részvételi díj bármilyen megváltozásáról el és a TdM erről az elállásáról az utast az utast haladéktalanul írásban, vagy a írásban, az utazás megkezdése előtti 20. körülmények által lehetővé tett leggyorsabb napig tájékoztatta. A TdM elállása esetén köteles az utasnak az eredetivel azonos módon értesíteni. értékű helyettesítő szolgáltatást felajánlani, 6. az utas elállási és módosítási vagy - ha az utas a felajánlott utazási joga szolgáltatást nem fogadja el - az utas 6.1. Az utas az utazási szerződéstől az által befizetett részvételi díjat (díjelőleget) utazás megkezdése előtt bármikor elállhat. visszafizetni. Az elállást írásban kell közölni az utazási irodával. Az elállási nyilatkozat akkor válik 8. Hibás teljesítés/Visszatérítés hatályossá, ha arról a címzett tudomást 8.1. A szerződésben vállalt szolgáltatások szerzett. Elállásnak minősül az is, ha az teljesítésért a TdM felel. A TdM helytáll az utas előzetes nyilatkozattétel nélkül-nem utazási szerződés szerinti szolgáltatások kezdi meg utazását (un.no show). Ilyen teljesítéséért abban az esetben is, ha a

8.5. A TdM felelőssége, kártérítési kötelezettsége nem vonatkozik az utas poggyászának elveszéséből, megsérüléséből eredő károkra, melyeket a TdM és a repülőtársaságok megállapodásának értelmében az utasnak kell haladéktalanul bejelenteni és érvényesíteni. Nem vonatkozik ez a rendelkezés azokra az esetekre, melyekben a poggyász kifejezetten a TdM őrizetében volt. (Ha az utas rendelkezik utasbiztosítással, akkor az adott Biztosító társaság szerződésében foglalt feltételei szerint a biztosítás kiterjed a poggyász elveszéséből vagy megsérüléséből eredő károkra). Autóbuszon, repülőn, szállodában hagyott tárgyakért a TdM felelősséget nem vállal, ez esetben a fuvarozó vállalkozót/ szállodát stb. terheli a felelősség. 8.6. A TdM köteles az utazási szerződéssel az utasnak okozott kárt megtéríteni, kivéve, ha bizonyítja, hogy az utazási szerződés teljesítése érdekében úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható.

elmaradásáért a TdM felelősséget nem tud vállalni. A fenti okokból jelentkező többletköltségek az utast terhelik, illetve a bekövetkezett változásokért a TdM kártérítési felelősséggel nem tartozik, de a befizetett részvételi díj arányos részét visszatéríti. A TdM az adott helyzetben, a lehetőségekhez képest minden segítséget megad az Utasoknak, de a továbbiakra vonatkozóan az illetékes hivatalos szervek által kiadott állásfoglalás az irányadó. 9. Útlevél-, vízum-, vám-, devizaés közegészségügyi rendelkezések 9.1. E rendelkezések betartásáért az utas felel. Az utazási iroda köteles az utazási szerződés megkötése során az utas figyelmét felhívni erre, és a rendelkezések folyamatos változására. Ha a rendelkezések be nem tartása miatt az utas az utazáson nem tud részt venni, úgy kell tekinteni, mintha a 6.1. és 6.3. pontban írottak szerint az utazást nem kezdte volna meg. 10. Biztosítás 10.1. A programfüzetben szereplő részvételi díjak nem tartalmazzák a BBP biztosítást, de ennek megkötése minden programunk esetében ajánlott. Kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy már rendelkezik érvényes biztosítással. Az árak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. (Alapdíj 1.5%-a) A biztosításról az ATLASZ biztosító társaság feltételi rendelkeznek. Részletes tájékoztatás irodánkban illetve a weboldalon. A biztosítás utazásképtelenség esetén érvényes. A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, max. 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni közvetlenül vagy megbízott útján a megrendelést kezelő irodát. (Önrész 20%)* 11. Utazás 11.1. Repülővel történő utazás esetén az adott légitársaság utazási feltételei érvényesek. Az esetleges késésekért, járat-, menetrend-, repülőgéptípus-, vagy légitársaság változásért társaságunkat felelősség nem terheli. A poggyász szállítása 20 kg-ig díjtalan, a többletsúlyért- amennyiben lehetséges- fizetni kell. 11.2. Autóbuszos utazás esetén, ha az utazás időtartama alatt technikai okok miatt (műszaki meghibásodás, időjárás, útviszonyok, határátlépés...) jelentős késés következik be, ezekért irodánkat felelősség nem terheli. Az iroda kötelessége – a lehetőségek figyelembevétele mellett - intézkedni a hiba elhárításáról. Célszerűségi megfontolásokból az iroda az útvonal változtatás jogát fenntartja. Esetleges program elmaradás esetén (időjárási viszonyokból, jelentős késésből származóan) csak a befizetett külön költségeket köteles az iroda visszafizetni (belépők, fakultatív program) egyéb kártérítési kötelezettsége a fentiekkel kapcsolatban nincsen. Az egyes programokban meghirdetett hajókirándulások időjárási viszonyoktól függően valósulhatnak meg! A fentiek miatt esetleges program elmaradás/módosítás miatt irodánkat kártérítési kötelezettség nem terheli! 11.3. Az utas késéséből származó károk tekintetében az irodát kártérítési felelősség nem terheli. 11.4. A TdM az út indulásakor vagy azt követően azonnali hatállyal kizárhatja utazásából az Utast, amennyiben az Utas jelentős mértékben megzavarja az utazás lefolyását, magatartásával utastársai egészségét, biztonságát veszélyezteti, megtagadható tőle a további programokon való részvétel. Ilyenkor az Utas hazautazásáról saját maga köteles gondoskodni. Az irodát ebben az esetben a bizonyítható megtakarítások után fennmaradó teljes részvételi díj megilleti.

11.5. Amennyiben az utas egyedül utazik, 8.7. Az utas által az utazási szerződés tel- de kétágyas elhelyezést kér, indulás előtt jesítése során harmadik személyeknek legkésőbb 7 nappal tájékoztatjuk arról, hogy sikerült-e szobatársat találnunk. Ha nem siokozott károkért az utas felel. került a TdM az egyágyas felár felét átvállalja. 8.8. A TdM nem köteles a díjat leszállítani, A szerződés megkötését követően amennyiha az utas valamely szolgáltatást saját el- ben az iroda biztosítja a társítást, a szerződés határozásából, vagy az érdekkörében fel- már nem módosítható egyágyas szobára. merült okok miatt nem vett igénybe. 12. Jogviták rendezése 8.9. A TdM nem felel olyan szolgáltatások 12.1. A TdM kötelezettséget vállal az esetelmaradásáért, amelyek a közlekedési esz- leges hibás teljesítésből adódó jogos igények közök késése, illetve menetrendváltozás gyors, peren kívüli rendezésre. A felek az miatt, vagy a járat törlésének következtében utazási szerződéssel kapcsolatban keletkező minden jogvitájukban alávetik magukat a maradnak el. Vác Városi Bíróság eljárásának. A TdM a 8.10. Ha vis maior, háború, természeti tájékoztatóban foglaltak változásának jogát csapás, járvány, sztrájk stb. az utazást fenntartja. A jogszabály időközbeni változása befolyásolják vagy meghiúsítják, ezért és miatt általános feltételeink is a jogszabálynak a szolgáltatások fenti okokból bekövetkezett megfelelően módosulnak.

*Alulírott aláírásommal igazolom, hogy a TdM Travel Tours Kft. biztosításközvetítőtől a biztosítási szerződés megkötése előtt a QBE Isurance (Europe) Limited-ről és a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepének több adatairól (a társaság neve, székhelye, jogi formája és címe, székhely államának és felügyeleti hatóságának megjelölése) és a kalkulált útlemondási biztosítás elnevezésű biztosítási szerződési feltételeinek jellemzőiről közérthető, egyértelmű és részletes írásbeli tájékoztatást kaptam, a kalkulált útlemondási biztosítás feltételét a szerződés megkötése előtt átvettem, tartalmát megismertem. Dátum: Számlázás az érvényes ÁFA törvénynek megfelelően!

……….…………………… jelentkező aláírása

TdM Travel Tours Kft. – 1023 Budapest, Lukács u. 1. • Tel: +36 1 336 0727 • Fax: +36 1 336 0726 • Eng.sz: U-000204

Olasz2014  
Olasz2014  
Advertisement