Page 1


Sisena temporada Estrena a TV3 diumenge 19 de febrer a les 22.00


Dia na

Carla

Sílvia TV3 estrena el diumenge 19 de febrer la sisena temporada de "Jet Lag", una sitcom de T de Teatre en què les protagonistes han anat canviant les seves vides al so de les rialles dels telespectadors. Ara, quan els fills es van fent grans, els arriben nous problemes, noves alegries, nous amors, noves crisi de parella i moltes situacions còmiques inspirades en la vida quotidiana..

Mar iona

Jet Lag

her t s E

Cada diumenge, a partir del 19 de febrer, a les 22.00, TV3 emetrà dos capítols de "Jet Lag", un episodi de la nova temporada i un segon capítol de la tercera temporada de la sèrie. Aquesta sisena temporada, “Jet Lag” manté la línia argumental bàsica de la sèrie, però aporta algunes novetats en les vides de les protagonistes. En primer lloc, s'ha apostat per una major presència dels fills i filles que han anat naixent al llarg d'aquestes cinc temporades: el Josep Maria, fill de l'Esther i l'Andreu, que ja té sis anys; la Bruna, filla de la Mariona i el Mario, que ja en té quatre, i la Ramona, filla de la Sílvia, amb la qual s'obre la temporada, celebrant-ne el primer aniversari.


En aquests nous capítols s'aprofita aquesta nova realitat de les criatures per explicar situacions divertides en què es troben els pares i les mares, per exemple, què seran les seves criatures quan siguin grans, les il·lusions, els problemes, les angoixes, les alegries, etc. La nova temporada també porta nous amors a dues de les nostres protagonistes: la Sílvia s'enamorarà d'una comandanta de la Fly, la Sofia, i la Carla, per sorpresa d'ella mateixa, s’enamorarà profundament del Santi, un noi que en principi no compleix cap dels requisits "pijos" de la protagonista... Hi haurà crisis en les parelles ja establertes i necessitats de reforçar els vincles després de les crisis, i la Diana descobrirà que el seu difunt marit, el Rafael, no era un sant...

Mar io

I hi haurà moltes més situacions divertides: una malaltia estranya que farà que les protagonistes hagin de passar una quarantena tancades al pis, la Diana intentarà treballar al Tuppersex, la Sílvia voldrà suavitzar la mala llet per no donar mal exemple a la seva filla, la Carla somiarà ser una gran actriu de Hollywood, l'Esther intentarà solucionar la inseguretat al barri, l'Andreu tindrà la crisi dels quaranta, el Mario i la Mariona es barallaran per les propines del bar... En fi, una temporada en què "Jet Lag" segueix bevent de la font de la quotidianitat buscant aquelles situacions còmiques i reconeixibles que fan de la sèrie un esbós divertit del nostre dia a dia.

reu d n A


Les audiències

PRIMERA TEMPORADA 02.10.2001-01.01.2002 691.000 espectadors 27,4% de quota

"Jet Lag" és una de les comèdies més seguides pels teleespectadors catalans des de l'estrena, el 2 d'octubre del 2001.

SEGONA TEMPORADA

La mitjana de tota la sèrie, de la qual s'han emès 65 capítols, és de 695.000 espectadors i una quota de pantalla del 25,9%.

22,8% de quota

15.10.2002-04.02.2003 615.000 espectadors

TERCERA TEMPORADA 11.02.2003-13.05.2003 674.000 espectadors 25% de quota QUARTA TEMPORADA 20.04.2004-13.07.2004 704.000 espectadors 26% de quota CINQUENA TEMPORADA 19.10.2004-08.02.2005 775.000 espectadors 27,3% de quota


Sisena temporada CAPÍTOL 66: "Quarantena" Guió: David Plana És el primer aniversari de la Ramona, la filla de la Sílvia. Encara que aquesta no ho vulgui, l'Esther ha embolicat a tothom per fer una festa "por todo lo alto", però, per culpa d'un animal exòtic que la Sílvia ha portat a casa, totes cauen víctimes d'una estranya reacció al·lèrgica i han de fer quarantena. Podran celebrar l'aniversari...? Segur que tenen al·lèrgia a l'animal...? Actors convidats: Xavi Lite, Gerard Serralabós, Marina Domènec i Íngrid Amadoz.

CAPÍTOL 67: "La substituta" Guió: Roger Rubio La Mariona encara treballa d'agent immobiliària, per la qual cosa el Mario va molt atrafegat al bar i decideix fer proves per agafar un cambrer nou. Troba una cambrera genial: una dona molt atractiva i eficient. La Mariona, però, creu que té conductes estranyes... La Carla és incapaç de treure's el carnet de conduir, i la Sílvia i l'Esther estan disposades a ajudar-la. Actors convidats: Nora Navas, Jordi Domènech, Pep Papell, Marta Altimira, Josep Lorente, Antonio Palermo i Marta Krcmova.


CAPÍTOL 68: "Doble vida" Guió: Roger Rubio La Diana descobreix que no és l' única viuda del Rafael...! El Mario i la Sílvia fan una aposta per veure qui lliga més; guanya el Mario, però serà víctima d'una atracció fatal! Actors convidats: Lluïsa Mallol, Clara Segura, Genís Hernández, Olga Blanco i la col·laboració especial de Muntsa Alcañiz.

CAPÍTOL 69: "Defenses" Guió: Joan Tharrats El Mario fa que l'Andreu entri de ple a la crisi dels 40. El pobre Andreu navega i s'ofega en una crisi existencial. L'Esther, després d'haver estat víctima d'un atracament, entra en psicosi i decideix, juntament amb la Carla i la Sílvia, organitzar una patrulla de defensa per acabar amb els robatoris. Una mena d'"Àngels de Charlie"... Actors convidats: Olga Fibla, Jordi Gràcia, Carmen Álvarez, Ermel Morales i Ricard Sales.


CAPÍTOL 70: "Boicot" Guió: Eva Mor L'Andreu descobreix per un programa de televisió que té un germà. El porta a casa i conviu amb la parella. És tan maca, la família... La Carla i la Sílvia creuen que els preus que el Mario els cobra al bar són excessius; la Mariona, per la seva banda, creu que el Mario com a empresari és un explotador. Totes tres faran servir diferents mètodes per fer que el Mario canviï... Ho aconseguiran? Actors convidats: Lluís Xavier Villanueva, Carles Martí i Carme del Conte.

CAPÍTOL 71: "Love is in the air" Guió: Sergi Pompermayer La Sílvia s'enamora bojament de la Sofia, la comandanta de l'avió, en ple vol a Pequín. L'Esther, la Carla i tot el passatge seran testimonis i víctimes del seu atac de passió. S'acosta la "Modern Parade" i la Mariona i el Mario volen modernitzar el bar per fer més caixa: demanen idees a l'Andreu. Tots tres decideixen que la Diana ha de fer-se càrrec de les criatures. Actors convidats: Àurea Màrquez, Sergi Galera, Mònica Ballesteros, Miranda Makarof, Gerard Serralabós, Marina Domènec i Íngrid Amadoz.


CAPÍTOL 72: "Miratges" Guió: Míriam Iscla La Diana es retroba amb una antiga amiga, que li confessa el seu amor. La Diana no sap quins són els seus sentiments cap a l'amiga, però feia tant que no agradava a ningú... La Carla no acceptarà que la Diana lligui quan ella fa temps que no ho fa. La Mariona ha d'estar al llit per culpa d'una varicel·la. L'Esther es farà càrrec d'ella i fa anar el Mario i la Bruna a viure uns quants dies amb l'Andreu i el Josep Maria, segons diu ella, "per no encomanar-se"... Actors convidats: Elena Fortuny, Fran Arráez, Gerard Serralabós i Marina Domènec.

CAPÍTOL 73: "No puc" Guió: Eva Mor La Carla està bojament enamorada! Fa unes setmanes que surten junts, es diu Santi, és biòleg, i... verge! El Santi diu que vol seguir verge fins estar ben segur que ella és la dona de la seva vida. La Carla creu que ell és l'home de la seva vida... La Sílvia vol deixar de tenir mal caràcter, no és un bon exemple per a la seva filla. Demanarà ajuda a la Mariona i l'Andreu, que aprofitaran l'excusa per escaquejar-se de netejar. Actors convidats: Toni Gonzàlez, Xavi Lite, Ivan Labanda, Llum Pérez i Íngrid Amadoz.


CAPÍTOL 74: "Tuppersex" Guió: Joan Tharrats Encara que totes ho neguin, l'arribada de la primavera té efectes devastadors en les relacions sexuals de les protagonistes: l'Esther té al·lèrgia, el Mario té astènia, la Carla continua amb el Santi però sense tenir relacions... A sobre, a la Diana li ofereixen treballar al Tuppersex i necessita que les seves amigues vagin a les reunions... Hi aniran? La Sílvia té un problema: sap que estan prohibides les relacions sexuals entre el personal de la companyia, i està obsessionada amb el fet que la Fly espia la seva relació amb la Sofia i que perdran la feina. Actors convidats: Àurea Màrquez, Iñigo Aramburu i la col·laboració especial d'Àngel Pavlovsky.

CAPÍTOL 75: "The end" Guió: Roger Rubio La relació entre la Sílvia i la Sofia passa per una greu crisi... El Santi li confessa a la Carla que ja se sent preparat per mantenir relacions sexuals. La Carla s'angoixa: anirà bé? Estaran a l'alçada? Es compliran les expectatives?!!! L'Esther vol que l'Andreu parli d'home a home amb el seu fill de sis anys, el Josep Maria, i li expliqui tot allò referent al despertar sexual. Actors convidats: Àurea Màrquez, Toni Gonzàlez, Eli Iranzo, Ramon Giné, Gemma Figueras i Gerard Serralabós.


CAPÍTOL 76: "Il·lusions perdudes" Guió: David Plana La relació entre la Mariona i el Mario es troba en un moment plàcid... potser massa tranquil... un pelet "apalancat". Podríem dir que tot va bé, però... massa bé, fins i tot horrorosament bé... Potser caldria sacsejar una mica la vida per no perdre la il·lusió...? Per altra banda, les hostesses de la Fly decideixen ser solidàries i col·laborar amb l'ONG Hostesses en Acció. Què faran? Hores extres sense cobrar? No! Donaran una part del sou? No! Un calendari amb fotografies de les hostesses despullades...?!?!

CAPÍTOL 77: "De cine" Guió: Eva Mor La Sílvia pot marxar de vacances amb la seva filla al Carib, però descobreix que, com a passatgera, té por de volar... L'Esther i la Carla miraran d'ajudar-la a superar-ho. El Mario és un addicte a la feina, però ho nega davant la Mariona i s'agafa uns quants dies de vacances: seran els pitjors de la seva vida. La Diana està enganxada al cine... Actors convidats: Blanca Pàmpols i Daniela Romero.


CAPÍTOL 78: "Projeccions" Guió: Lluís Llort Tots, excepte la Carla, decideixen passar el cap de setmana junts amb les criatures a la muntanya, però la seva intenció es veu frustrada per culpa del mal temps, que farà que l'hagin de passar igualment junts però a casa. Les diferents maneres d'educar i les projeccions de cada família sobre els fills faran que el cap de setmana no sigui tan plàcid com havien previst. La Carla es prepara un càsting per una pel·lícula amb l'ajuda de la Diana. Repartiment, en curs.

CAPÍTOL 79: "Rivals" Guió: Eva Mor La Sílvia necessita parella per un concurs de balls de saló i tria l'Andreu. Amb l'ajuda de la Diana intentaran convertir-lo en un Fred Astaire. La Carla i l'Esther decideixen presentar-se a Miss Fly. Qui guanyarà? La Mariona i el Mario no es posen d'acord en com s'han de repartir les propines del bar... Actors convidats: Gerard Serralabós, Marina Domènec i Íngrid Amadoz. Resta del repartiment, en curs.


CAPÍTOL 80: "L'estrella" Guió: Joan Tharrats La Mariona decideix provar sort com a periodista sensacionalista de TV local i manipula imatges del seu entorn per crear crisis entre les amigues. L'Andreu té un sopar de feina amb uns japonesos amb possibilitats d'aconseguir un ascens laboral i l'Esther farà tot el possible perquè l'aconsegueixi. La Ramona arriba amb una rascadeta de la guarderia i la Sílvia vol descobrir "l'agressor": un company de guarderia de la Ramona. Repartiment, en curs.

CAPÍTOL 81: "Reencarnacions" Guió: Míriam Iscla Últim capítol de "Jet Lag". Han passat els anys, mooolts anys... i les nostres protagonistes s'han fet grans, mooolt grans... Repartiment, en curs.


Actrius i actors principals Mamen Duch és Carla Marta Pérez és Esther Míriam Iscla és Diana Carme Pla és Sílvia Àgata Roca és Mariona Xavi Mira és Mario Andreu Ribalta és Andreu


ació alitz LES e r RO . de Aux OGUE N PEP ió ó i c S ducc O za t o i Ó l r a B p IND e re ALA . de Aj. d I SERR Aux ORA GU LOSA GAB AUR R SENIL ació i guió: n i d r PILA Coo ument A Ó ció r V o L L id oduc r p d'arg M ISC Reg RD CA . de A IA EZ Aux eatre MÍR EDU i T a VAR p L e Z s d Á e E T d' N D ó: eny TS ucci ERNÁN RME s d s A ió o i r C D P F inac PRA RTÍN m AR u S l M · I l É i A K C d' ID M cnic ÍN V è A ó T i D c U litza OAQ ÁLEZ ió J c Rea S RIUS a t Z ien AR Í GON LLU Amb MÍ OLIV ció ió OE ienta c N b a Z : n m i ó 'a T m HE cci Aj. d A MIRE RTE d'il·lu DEZ Dire A SÁNC y n N e I ANN I RUBE Diss FERNÁ SÒN D Ó S l JOR SAMS LUI igina E r l a O A n IMM Idea TEATR origi EM a c i s L IL A Mú T DE GAY I GU sta ENTOS i l C i K t S s A S E V C CE ic . TV RTA f x A à e r M g ó A ri eny ucci stua Diss LAY Prod XA ORE ÉNDEZ e v C e Z M Aj. d ME RUÍ CON BETH EVA uari t s e A R ev CA ELIS ny d A tiva e u s c s e a LO Di BI ex tress CABEL I AU cció s P e a r i E S D P E RE ARM ació z C t i TVC I ROU r cte EZ D A tge JOR Cara TA LÓP uilla CARRI . q R x a A e M M ó AL ucci RA PARRA OR C A M V S A Prod Teatre A óT EZucci AUR d L T de EL LÓP o r ep I S Aj. d MACÍA DAN S A Ó AN OR ó ucci d s o r e ep nist LA O Aj. d eatre Guio M ISC T RRID IA A e d R G Í T M CHE MOR IO MER EVA ER RUB ATS R ROG THAR N JOA

Equip

Per ru CAR queria MAR MEN M BEL IA PÉR AYOR INA E Ope VIZC Z r FEL adors d AÍN Coo I O JOA P ALCO e càme JOS rdinaci ra Q ó EP JOA UIM M N M. S tècnica EGU JOA N POR URGA Enc R NA R A a . SÁ EDON RAM rregat NCH d'e ON Enc EZ arre GIN xplotac g M E i ó R ANE at de Con L FR pl t r o l MA ANC ató RTÍ de càm Aux H RUI e iliars LOB res p tècn lató Mes A ics d clad J O e JAU or d SEP e ví ME JOS M . d BAR C e JAU É L.GU AÑIZA GUÉ o Ope I M S r DIE E ME SADO RES FRA ador d GO N NÇO e vtr MO A NRO IS C Pos Y LAM Tèc t prod OUR nics O u RIO QUI d L B cció de NTÍ e so ORB v ÀLE ALF ONE ídeo X P A o R D stp ALB O E T ERT GREG RIC roducc ARD ió JUV ORIO ÉS CLO d'àudio S Mun t a MA tge m NEL u VAL sical LS Anim a MA dor p TEO úb VER lic GAR A

www.tdeteatre.com i www.tvcatalunya.com/jetlag


H d’història Una aventura original i singular comença al maig del 1991, quan cinc joves actrius acabades de graduar-se a l'Institut del Teatre de Barcelona opten per no consumirse al costat del telèfon esperant la trucada d'un director que les sol·liciti i prenen la iniciativa de volar pel seu compte. Pere Sagristà, un company de les cinc protagonistes, els proposa llegir el volum de Patricia Highsmith Petits contes misògins, publicat per primera vegada el 1977. Fascinades per la hilaritat i la ironia d'aquests relats, decideixen posar-se a treballar amb el material de l'autora nord-americana. Creen la companyia per presentar en societat el que serà el seu primer espectacle i la bategen amb el nom T DE TEATRE, per la debilitat que tenen totes elles pel te. És un amic comú, Daniel López-Orós, qui a partir d'aleshores s'encarregarà de la producció executiva. En aquest primer muntatge, la companyia aposta per la senzillesa escènica: dos tamborets, una taula, una cadira de fòrmica i una butaca són els únics elements escenogràfics. El pes de l'espectacle recau, doncs, en el text i en la interpretació de Mamen Duch, Rosa Gàmiz, Míriam Iscla, Carme Pla i Àgata Roca. T DE TEATRE continuarà fidel a aquesta puresa escenogràfica, i la convertirà en una de les seves constants.


Les primeres funcions d'aquest espectacle es poden veure al circuit alternatiu (La Cuina, Sala Beckett, Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega). L'interès que desperta entre els espectadors provoca que la producció iniciï una peregrinació per diverses sales de Barcelona (Mercat de les Flors, Teatre Villarroel), i una gira per gran part de la Península: participen en diversos festivals i actuen en nombroses ciutats espanyoles. Obtenen una excel·lent acollida de crítica i públic, i reben el Premi de la Crítica de Barcelona a la Revelació Teatral de la Temporada. La segona peripècia teatral té nom masculí: Homes!, dirigida per Sergi Belbel, arriba el 1994 al Mercat de les Flors. Disseccionen irònicament el sexe oposat a partir de creacions pròpies i d'alguns relats encarregats a quatre dramaturgs. L'èxit de públic manté l'espectacle sis mesos en cartell i, posteriorment, comença una gira per Catalunya i per diverses ciutats espanyoles. Rosa Gàmiz decideix iniciar una carrera en solitari i l'actriu Marta Pérez entra a formar part de la companyia. Marxen a Madrid el 1995 per representar l'espectacle durant un mes i mig, però l'èxit les sorprèn i Homes! es manté un any seguit en la cartellera del Marquina. Aquest triomf a la capital espanyola és decisiu per a la companyia i els permet accedir als circuits de gira comercials. Se'n van cap a les Amèriques: el teatre La Plaza de Buenos Aires acollirà durant tres mesos les últimes funcions d'Homes! el 1997. La companyia promet estrenar el seu proper espectacle en aquesta ciutat. I ho compleix. A l'abril del 1998 viatgen a Buenos Aires per estrenar Criatures, una creació sobre l'imaginari infantil,

codirigida per T DE TEATRE i David Plana. Per primer cop són quatre les actrius que trepitgen l'escenari. L'Àgata Roca assumeix en aquest muntatge les tasques d'ajudant de direcció. Amb un ull que mira els nens i l'altre que observa els adults, Criatures arriba a Barcelona al setembre i s'instal·la al teatre Poliorama, novament amb gran èxit de crítica i de públic. Comencen una gira per tot Catalunya, i també s'estan al Teatro Lara de Madrid durant vuit mesos. Continua un llarga gira per Espanya i retornen al Poliorama per finalitzar l'espectacle. La primera experiència en el terreny televisiu té lloc l'any 2000 amb la sèrie Jet Lag per a Televisió de Catalunya. Juntament amb el director de cinema Cesc Gay, la companyia crea una comèdia de situació que reflecteix la vida quotidiana de cinc amigues i els reptes que comporta la vida moderna, amb gran dosis d'humor i sensibilitat. L'acollida és excel·lent, amb una mitjana de 691.000 espectadors, i permet seguir treballant per crear nous capítols que s'emetran durant els anys 2002 i 2003. El quart espectacle s'estrena a Artà (Mallorca) al setembre del 2003. Això no és vida!, novament dirigit per David Plana, planteja situacions obsessives i compulsives contemporànies tenyides de sarcasme. Després de fer una llarga temporada al Teatre Poliorama, les espera una gira per Catalunya.


La primavera del 2004, Jet Lag engega els motors de la quarta temporada, i es pot veure a TV3, Canal Satélite i Vía Digital. El bon resultat possibilita que el 2005 se n'estrenin nous capítols. I coincidint amb el desè aniversari de la seva estrena a Madrid, Homes! torna a representar-se al Teatro Príncipe de Madrid al febrer del 2005. Per a la reposició, es forma una segona companyia: M de Misògines, amb un nou repartiment on no es busquen dobles, sinó actrius amb capacitat per crear els seus propis personatges, sense perdre el segell personal de la companyia. Ara, mentre preparen la sisena temporada de Jet Lag, una sèrie de la qual ja s'han emès seixanta-cinc capítols, celebren els quinze anys del seu naixement amb l'espectacle 15.

X de xifres T DE TEATRE ha fet quatre espectacles i més de 2.000 funcions, a les quals han assistit més de 750.000 espectadors.

Jet Lag – Una sèrie de T de Teatre - Dossier de premsa  

Jet Lag retrata el món de cinc dones que ja han complert els trenta anys, des de la quotidianitat del seu dia a dia en una gran ciutat. Un r...

Jet Lag – Una sèrie de T de Teatre - Dossier de premsa  

Jet Lag retrata el món de cinc dones que ja han complert els trenta anys, des de la quotidianitat del seu dia a dia en una gran ciutat. Un r...