Page 1

TCS SMASH KAUSIJULKAISU 2/2017 Laadukkuus, yhteisรถllisyys ja kasvatuksellisuus


TCS Smash

TCS SMASH 2017 Jäsenmäärä 380 Valmentajia ja apuvalmentajia yhteensä 51 Sinettiseura 9/2017Toimiston ja harjoitushallin osoite: Manhattan Sport Center Pitkämäenkatu 4 b, 4 krs 20250 Turku Hallitus kaudella 2017: Virpi Huuskonen (pj.), Meri Jompero (vpj.), Venla Lindström, Elli Vappula, Noora Kosola ja Oona Torniainen Facebook: TCS Smash Instagram: @tcssmash www.tcssmash.fi

Työntekijät Toiminnanjohtaja Mia Koivujoki toiminnanjohtaja@tcssmash.fi 044-0665591 Seuratyöntekijä Sofianna Tammenniemi, tcssmash@tcssmash.fi Cheerleadingin kilpajoukkueiden valmennusvastaava Noora Kosola Cheerleadingin harrastejoukkueiden valmennusvastaava Venla Lindström Cheerdance-joukkueiden valmennusvastaava Laura Antintalo Hallivalvoja Iida Mansikka

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2017

Haluatko sinä olla seuramme yhteistyökumppani kaudella 2018? Ota yhteyttä toiminnanjohtajaan (toiminnanjohtaja@tcssmash.fi), niin suunnitellaan yhdessä lisää!

2


Kausijulkaisu 2/2017

3


TCS Smash

SISÄLLYS TCS SMASH 2017............................................................................................2 Puheenjohtajan tervehdys...........................................................................5 Toiminnanjohtajan terveiset........................................................................7 Falconsien EM-matka jojojen silmin...........................................................8 Perhoset valokeilassa..................................................................................10 TET-harjoittelijana urheiluseurassa..........................................................12 Sinettiseura-status lupauksena laadukkaasta toiminnasta ................13 Raptorsien matkassa syyskilpailuissa......................................................14 Koko seuran yhteinen perhepäivä............................................................16

4


Kausijulkaisu 2/2017

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

T

yön ja muutosten täyteinen vuosi on kohta takana päin. Kulunut vuosi on ollut hallitukselle erityisen opettavainen, sillä ensimmäisen päätoimisen työntekijän palkkaaminen on tuonut upeiden mahdollisuuksien lisäksi myös lisää vastuuta ja uusia toimintatapoja. Seuramme valmentajat, työntekijät ja hallitus ovat tehneet valtavan hienoa työtä muutoksen keskellä, ja haluankin kiittää kaikkia jokaisen panostuksesta.

tanssijat pääsevät nauttimaan nyt uudesta tanssialustasta, joka vastaa kilpailuolosuhteita. Tanssijoukkueet ovat myös kasvaneet kahdella uudella joukkueella, joka viestii lajin suosion kasvamisesta Turussa. Tanssijoukkueilla on tänä vuonna mennyt loistavasti, kun seuramme junioreiden tanssin edustusjoukkue Falcons pärjäsi jälleen hienosti kesällä järjestettävissä Euroopan mestaruus –kilpailuissa sijoittuen pronssille. Onnea Falcons!

Ensimmäisen päätoimisen palkkaamisen lisäksi lähdimme tavoittelemaan Sinettiseura-statusta. Sinetti on merkki aktiivisista sekä laadukkaista lasten ja nuorten urheiluseuroista, jotka ovat lajiensa ja paikkakuntansa parhaita lasten ja nuorten urheilun toiminnan toteuttajia. Sinetin saaminen on siis iso kunnia-asia urheiluseuralle, sillä se tuo seuralle lisää arvostusta. Tämän lisäksi kriteerit, joilla Sinetti saadaan ja säilytetään, toimivat seuratoiminnan kehittämisen apuvälineenä. Sinetin tavoitteleminen on ollut pitkä prosessi, sillä se aloitettiin jo edellisellä hallituskaudella. Toimintatapoja on muokattu ja luotu laadukkaammiksi, jotta hyvän harrastuksen ja Sinettiseuran kriteerit toteutuisivat. Iso työ palkittiin syyskuussa 2017, kun Olympiakomitean Sinetti myönnettiin seuralle. Sinetti tullaan luovuttamaan seuralle talvinäytöksessä. Kiitos kaikille, jotka osallistuivat Sinettiseuraprosessiin tänä vuonna ja myös aikaisemmin seurassa toimineille henkilöille, jotka ovat luoneet vahvaa pohjaa hyvälle toiminnalle.

Hyvää joulun odotusta kaikille harrastajille, valmentajille, työntekijöille, hallitukselle, ideointiryhmille sekä kotijoukoille!

T

Virpi Huuskonen

änä vuonna toteutui myös harjoitustilojen laajennus laadukkaiden harjoitusolosuhteiden parantamiseksi. Laajennuksen lisäksi

5


TCS Smash

6


Kausijulkaisu 2/2017

TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET

N

oin vuosi sitten sain iloisen puhelun, jossa kerrottiin, että minut oli valittu Turun Cheerleadingseura Smashin toiminnanjohtajaksi. Vaikka paljon on tuon puhelun jälkeen tapahtunut, on viimeinen vuosi mennyt yhdessä hujauksessa – tai ehkäpä juuri siksi. Huomasin pian töiden alettua, että käytännön operatiivista työtä oli todella paljon ja ymmärsin, etten selviäisi työmäärästä, ellen pyrkisi uudelleenorganisoimaan ja kehittämään seuran arkea. Muu kehittämistyö joutuisi nyt odottamaan. Käytännössä tämä tarkoitti erilaisten toimintaohjeistusten selventämistä ja uudelleenkirjaamista, minkä lisäksi uudistimme konkreettisesti seuramme toimijoiden toimenkuvia kesäkuusta 2017 alkaen. Seuran pankki vaihtui vuoden vaihteessa ja kirjanpito ulkoistettiin, joten myös laskutukseen liittyviä uudistuksia on tehty. Kirjanpidon ulkoistaminen ei ole sujunut täysin suunnitelmien mukaan ja se tuotti seuratyöntekijällemme varsinkin alkukaudesta paljon lisätöitä. Seuratyöntekijämme vastaa laskutuksen lisäksi seuran tilauksista. Kaudella 2018 olemme käynnistämässä uutta yhteistyötä kahden suomalaisen yrityksen, Piruetin ja Nonamen, kanssa.

sa, joka on nyt pyhitetty lähes täysin valmentajien ja harrastajien käyttöön. Valmentajat ja muut seuran toimijat pystyvät varaamaan Lounge-tilan tarvittaessa vanhempain- tai joukkueiltoja sekä palavereja varten.

M

aailma muuttuu joka päivä, ja meidän tulee pyrkiä pysymään sen vauhdissa mukana – mieluummin jopa edellä. Seuran kehittäminen onkin jatkuva prosessi ja sitä tehdään joka päivä. Kaikki kehitysprojektit ja -ideat eivät näy jäsenistölle eivätkä edes valmentajille, osa niistä koskettaa puolestaan koko seuraa.

O

n etukäteen mahdotonta sanoa, mitä kaikkea kausi 2018 tuo tullessaan, mutta suuntamme on varmasti oikea. Tällä hetkellä työnalla olevaan toimintasuunnitelmaan on kirjattu paljon hyviä ja selkeitä painopistealueita, joihin tulemme kiinnittämään seuraavalla kaudella huomiota. TCS Smashin toimistolla työskentelevät toiminnanjohtaja Mia ja seuratyöntekijä Sofianna toivottavat mukavaa loppusyksyä ja joulun odotusta kaikille!

Toimistomme muutti kevätnäytöksen jälkeisellä viikolla uusiin tiloihin, jotka mahdollistavat työskentelemisen myös iltaisin. Aikaisemmin työt tehtiin nykyisessä Lounge-tilas-

Mia

Sofianna

7


TCS Smash

FALCONSIEN EM-MATKA JOJOJEN SILMIN

M

atkaan lähdettiin juhannuksen alla ja ensimmäisen haasteen kohtasimme jo Helsinki-Vantaalla, jossa kuivaharjoittelimme lentämistä istumalla koneessa kolme tuntia ennen matkaan pääsyä. Tytöt ehtivät jo kerätä pientä lentopelkoa lukemalla Wikipediasta lentoyhtiön onnettomuuksista, eikä kuulutus lentokoneen korjaamisesta erikoisteipillä auttanut asiaa juurikaan. Mutta ilmaan lopulta päästiin ja siellä pysyttiin perille asti. Saavuimme siis noin kolme tuntia myöhässä Prahaan, jossa meidät otti vastaan komea ukonilma. Majoituimme kolmen hengen huoneissa, joissa yhdelle tytölle oli aina varattuna lisävuode. Tämä vuode ei ollut mitään prinsessamallia ja jojot yrittivät parhaansa mukaan löytää lisäpehmikettä sitä tarvitseville. Matkaväsymys taisi painaa sen verran, että ensimmäisenä iltana jojojen iltatarkastus sujui rauhallisissa merkeissä.

8

Ensimmäinen päivä valkeni kauniina ja saimme toimia turisteina valmentajien kaupunkikierroksella. Kävelimme vanhassa kaupungissa, näimme Raatihuoneen kellon ja Kaarlen sillan. Liikkuminen sujui kätevästi raitiovaunulla ja vähän väliä otettiin lukua, että koko porukka on kasassa. Illalla tytöt olivat raottaneet hotellihuoneensa ikkunaa ja sisään oli päässyt joukko todella pelottavia hyttysen näköisiä ötököitä. Taas tarvittiin jojoja apuun. Jojo-Johanna tarttui oitis hotellin mainoslehtiseen ja kiipesi tyttöjen sängylle. Siinä pomppimalla ylsi listimään nuo verenhimoiset öttiäiset, jojo-Erikan ryhtyessä kuvaamaan tilannetta ja nauramaan kippurassa. Noh, rauha saatiin lopulta maahan ja tytöt nukkumaan. Seuraavana päivänä kävimme porukalla kannustamassa Suomen aikuisia huippusuorituksiin. Löysimme myös kisapaikan läheisestä puistosta uimalammen, jossa osa tytöistä kävi virkistäytymässä, osan


Kausijulkaisu 2/2017

ottaessa hieman lepoa hotellilla. Oli kätevää, kun aikuisia oli matkassa enemmän, näin pystyimme jakautumaan porukoihin ja jokainen sai valittua itselle mieluisaa tekemistä.

K

isapäivän aamuna jojojen huoneessa kävi vilske! Laitettiin yhdessä nutturoita, valmentajat meikkasivat tytöt ja jojot liimailivat ripsiä. Sitten jännittynyt porukka lähti kohti kisapaikkaa Suomen liput liehuen. Päivän aikana jojojen hommiin kuului katsoa, että porukka pysyi koossa, pidellä kisapasseja ja tavaroita tyttöjen lämmitellessä sekä huolehtia, että kaikki muistavat juoda tarpeeksi. Joutuivatpa jojot vielä virallisen joukkuekuvan ottajiksikin, kun valokuvaaja ei ollut muistanut saapua paikalle.

Viimeisen päivän vietimme shoppaillen ja osa uudemman kerran uiden. Juuri ennen lentokentälle lähtöä sattui vielä pieni sairaustapaus, joka hieman nostatti tuskahikeä jojoille, mutta sekin saatiin hoidettua muun joukkueen jo odottaessa lentokenttäbussissa. Paluulennolle kuitenkin ehdittiin ja päästiin palaamaan rakkaaseen kotimaahan. Kirjoittaneet: Falconsien EM-kisamatkan joukkueenjohtajat Erika ja Johanna

Ennen kisasuoritusta tytöt suorittivat omat rutiininsa, tossujen kostutus, pusut maskotille ja sitten menoksi! Jojot siirtyivät valmentajien kanssa omaan karsinaansa lavan edustalle. Tytöt tekivät hienoa työtä lavalla ja ohjelma meni lähes täydellisesti.

K

isasuorituksen jälkeen jojot ryntäsivät ilahduttamaan pienen lähikaupan myyjän ja ostivat tytöille evästä niin, että kaupan hyllyt jäivät ammottamaan tyhjyyttään. Haalimamme sekalainen buffettarjoilu katosi nopsasti tyttöjen suihin. Palkintojenjaon alkaessa tytöt kerääntyivät lattialle piinapiiriin odottelemaan tuloksia. Jojot siinä sivussa jo ehtivät miettimään, menemmekö mukaan, jos kolmen kärkeen kuulutetaan. Niin siinä sitten kävi, että mitalistien joukkoon päästiin ja siinä ei enää paljon mietitty, kun syöksyimme tyttöjen perässä palkintopallien läheisyyteen jännäämään lopullista sijoitusta. Oli mahtavaa jojona päästä osaksi tätä mieletöntä fiilistä! Pronssisijan ratkettua riemu oli ylimmillään, eikä edes onnesta sekaisin olleet jojot huomanneet Suomen lipun jääneen tytöillä väärin päin. 

9


TCS Smash

PERHOSET VALOKEILASSA

Nimi ja ikä

Seuramme nuorimmat harrastajat löytyvät minimikrojen eli Perhosten joukkueesta. Perhoset harjoittelevat kaksi kertaa viikossa cheerladingin ja cheerdancen lajitaitoja sekä perusliikuntataitoja pelien ja leikkien kautta. Tarkoituksena on auttaa lapsia innostumaan liikunnasta, opettaa ryhmässä toimimista ja luoda lapsille onnistumisen kokemuksia. Perhosten valmentajat Riina ja Jenna haastattelivat muutamaa Perhosta syksyn harjoituksissa.

Lilja: ”Lilja. Neljä.” Minni: ”Minni. Kuusi” Juliet: ”Juliet, kuusi vuotta (näyttää sormilla 6).” Venla: ”Venla. Kuusi vuotta.”

Mitä olet oppinut treeneissä?

Lilja: ”Hippaa ja venytystä.” Minni: ”Mm… Hippaa ja tanssia.” Juliet: ”Öö… Tanssia ja hippaa ja tötteröhippaa.” Venla: ”Tanssia.”

Kivointa treeneissä?

Lilja: ”Hippa ja esitys.” Minni: ”Mm... Tanssi.” Juliet:”Öö… Sekun tehdään niitä - venytellään.” Venla: ”Venyttelyt.”

Kuvassa Perhoset vasemmalta oikealle Lilja, Minni, Juliet ja Venla.

10


Kausijulkaisu 2/2017

11


TCS Smash

TET-HARJOITTELIJANA URHEILUSEURASSA

M

iten keksin hakea TCS Smashiin? Olin miettinyt minne haluaisin mennä TET:iin, mutten keksinyt mitään paikkaa, mikä kiinnostaisi. Sitten muistin, kun Venla oli keväällä huudellut käytävillä, että tarvitsisiko joku TET-paikkaa. Silloin en päässyt, sillä minulla oli jo paikka. Syksyllä en mitenkään keksinyt paikkaa, minne mennä, joten kysyin valmentajaltani, miten päästä tänne ja hän käski laittaa sähköpostia toiminnanjohtajalle. Halusin tulla tänne, sillä en keksinyt muutakaan paikkaa ja ajattelin, että olisihan se kiva päästä tutustumaan seuraan enemmän. Kirjoitin sähköpostiviestin ennen treenejä joukkuekaverini kanssa ja minulle vastattiin muutaman päivän päästä, että voin tulla. Seurassa työskentelee valmentajia, apuvalmentajia, kolme valmennusvastaavaa, toiminnanjohtaja, seuratyöntekijä ja hallivalvoja. Itse olin toiminnanjohtajan, seuratyöntekijän ja valmennusvastaavien kanssa. Toiminnanjohtajan vastuulla on toiminnan johtaminen ja kehittäminen. Hän hoitaa seuramme asioita. Seuratyöntekijä hoitaa seuran laskutusta ja tilauksia. Valmennusvastaavan kanssa kävin seuraamassa Kolibrien treenejä ja kirjoitin paperille ”palautetta”. Valmennusvastaavat käyvät aktiivisesti treeneissä seuraamassa valmennusta ja antavat rakentavaa palautetta valmentajille. Koko seuran

12

johdosta vastaa hallitus, jossa on tällä hetkellä kuusi jäsentä.

O

len itse päässyt tutustumaan enemmän seuran toimintaan, joten tiedän jotenkuten, miten homma kulkee. Olen etsinyt potentiaalisten yhteistyökumppanien yhteystietoja netistä ja kirjoittanut niitä ylös ja järjestellyt listoja. Olen myös päivittänyt seuramme somea ja kävin valmennusvastaavan kanssa seuraamassa treenejä ja kirjoitin ylös palautetta. Siivoamistakin on vähän ollut. Täällä on aika kiva ja rento fiilis, joten työnteko ei ole tylsää! Pidän itse toimistotyöstä, vaikka siinä voikin tulla paikat vähän kipeäksi, mutta taukoja saa pitää.

K

annattaa hakea tänne, jos on kiinnostunut seuratoiminnasta ja toimistotyöstä. Ensin ajattelin vain, että joutuisin siivoamaan ja järjestelemään kaappeja, mutta täällä tehdään paljon muutakin. Päivät eivät ole liian pitkiä ja jaksan mennä jopa treeneihin jälkeenpäin. Kirjoittanut lokakuun alussa apuna ollut TET-harjoittelija


Kausijulkaisu 2/2017

SINETTISEURA-STATUS LUPAUKSENA LAADUKKAASTA TOIMINNASTA

S

euramme pääsi läpi Sinettiseura-auditoinnista syyskuussa ja Olympiakomitean Sinetti luovutetaan seurallemme talvinäytöksessä Logomossa 26.11.2017. Sinetti on merkki laadukkaasta työstä lasten ja nuorten urheilun parissa. Samalla kun Sinetti on tunnustus jo olemassa olevasta hyvästä toiminnasta, toimii se mittarina toiminnan laadun kehitystä seurattaessa. Sinettiseurana me lupaamme, että lasten ja nuorten harrastaminen on seurassamme laadukasta myös jatkossa.

S

käsin:

inettiseurakriteerien avulla auditointitilaisuudessa arvioitiin kattavasti seuran toimintaa muun muassa seuraavista näkökulmista

• Seuran toiminnan organisoituminen ja talous • Valmennustoiminnan suunnitelmallisuus • Sisäinen ja ulkoinen viestintä • Lasten ja nuorten osallistaminen • Lasten ja nuorten innostus • Toiminnan turvallisuus • Urheilullisten elämäntapojen opettaminen ja tukeminen

Vaikka seuran toiminnan kehittäminen ei pääty Sinettiseuraprosessiin, antaa Sinetti meille uskoa siitä, että seurassamme tehdään asioita oikein ja ennen kaikkea oikeita asioita. Perustoiminnan taso on niin hyvää, että voimme keskittyä kehitysprojekteissa lisäarvoa tuottaviin kokonaisuuksiin.

V

aikka seuramme täyttää Sinettiseurakriteerit hyvin tai jopa erinomaisesti, toiminnassa on aina kehityskohteita. Toiminnan kehittäminen ilman rakentavaa ja suoraa palautetta on kuitenkin mahdotonta. Keräämme palautetta toiminnasta seuraavan kerran talvinäytöksessä, jossa palautetta on mahdollista antaa nimettömänä. Seura olemme me kaikki yhdessä, joten kerrothan sinäkin rohkeasti mielipiteesi sekä kehitysehdotuksesi aina kun siltä tuntuu! Palautetta voit lähettää suoraan toiminnanjohtajalle (toiminnanjohtaja@ tcssmash.fi).

Laadukas toiminta ei tarkoita siis ainoastaan laadukkaan valmennuksen takaamista lapsille ja nuorille, vaan laadukkuuden tulee näkyä läpileikkaavasti Sinettiseuran koko toiminnassa. Auditointitilaisuudessa auditoijat, valmentajat, urheilijat ja vanhemmat kertoivat, miten seuramme toimii heidän mielestään edellä mainituilla osa-alueilla, joten saimme samalla positiivista ja rakentavaa palautetta suoraan kasvokkain.

13


TCS Smash

RAPTORSIEN MATKASSA SYYSKILPAILUISSA PERJANTAI 6.10.2017 Klo 10.00 On perjantai aamu ja kävelen kohti Tuomiokirkkoa. Kolme joukkuetta on kerääntynyt odottamaan alkavaa kisamatkaa syyskilpailuihin Ouluun seuran edustusasuihin sonnustautuneina. Tästä alkaa Raptoreiden, Panttereiden ja Tiikerien bussimatka kohti syksyn ensimmäisiä kisoja! Kisakausi avataan siis Oulussa järjestettävissä syyskilpailuissa 7.10 ja lähdemme matkaan odottavaisin mielin. Loukkaantumisten ja sairasteluiden takia olemme joutuneet tekemään paljon muutoksia ohjelmaan, mutta joukkue on näyttänyt meille valmentajille pystyvänsä ihan mihin tahansa positiivisella treeni-asenteella! 

Klo 19.00 Saavumme perille Ouluun, käymme rekisteröinnissä ja suuntaamme siitä päivälliselle hotelliin. Pidämme vielä lyhyen palaverin ruokailun jälkeen, kertaamme kisa-aikataulut ja teemme yhden mielikuvaharjoituksen. Tämän jälkeen joukkue suuntaa unten maille ja aamulla saakin onneksi nukkua pitkään! 

LAUANTAI 7.10.2017 Klo 11.30 On syöty täyttävä hotelliaamiainen ja kaikki tavarat on pakattuna kisapäivää varten. Suuntaamme kohti kisapaikkaa pienen kisajännityksen kera! 

Klo 13.00 On kisojen avajaiset. Kaksi joukkueemme jäsentä (Vasili ja Camilla) menevät edustamaan meidän seuraa. Tämän jälkeen ruokailemme kisapaikalla, teemme lämmittelyt ja sitten onkin suorituksen aika. Ennen omaa suoritustamme menemme yhdessä

14

kannustamaan muut seuran joukkueet mahtaviin suorituksiin!

Klo 16.34 Raptors esittää kisaohjelmansa huikealla menestyksellä. Aivan täydelliseen suoritukseen ei päästy, mutta onneksi meillä on aikaa näyttää kaikki loputkin taitomme ensi kuussa järjestettävissä Sm-karsinnoissa Vaasassa! 

Klo 19.00 Palkintojenjako alkaa ja sijoituimme sarjassamme ensimmäisiksi, sillä olimme sarjan ainoat osallistujat. Hyvä fiilis joukkueen kesken välittyy myös meille valmentajille. Onnittelemme huikeista suorituksista myös seuramme juniorijoukkueita Tigers ja Panthers, otamme ryhmäkuvan kisapaikalta ja suuntaamme kohti paluumatkan bussia! 

Klo 20.00 Pysähdytään ruokailemaan Oulun Abc:lla ja vatsat täynnä jatkamme matkaa Turkuun iloisella (ja hieman väsyneellä) fiiliksellä! 

SUNNUNTAI 9.10.2017 Klo 00.00 Välipysähdys Kalajoella räppitunnelmissa Raptoreiden aka räppäreiden tapaan. Siitä matka jatkuu kohti Turkua! 

Klo 07.00 Saavumme vihdoin takaisin Turkuun. Nyt tarkoituksena on levätä huominen ja aloittaa ensi viikolla treenaus kohti seuraavia kisoja! 


Kausijulkaisu 2/2017

”Käytiin kisoissa hakemassa tuomaripalautetta ohjelmasta ja kisakokemusta uusille raptoreille. Reissu oli siinä mielessä oikein onnistunut ja oli kiva viettää viikonloppu joukkueen kanssa. Kisamatolla tunnelma oli huikea ja oli ihana päästä fiilistelemään joukkueen kanssa tähän mennessä tehtyä työtä!” kommentoi kapteeni Saikku

T

ämä kisareissu oli tälle joukkueelle erityisen tärkeä, sillä pieni osa joukkueesta kilpaili ensimmäistä kertaa tässä lajissa. Joukkue näytti meille mihin he pystyvät ja kisareissu oli erittäin

onnistunut. Me valmentajat olemme tästä tiimistä erittäin ylpeitä, emmekä malta odottaa mitä kaikkea saamme näyttää seuraavissa kisoissa. Kiitos onnistuneesta kisareissusta muille joukkueille, valmentajille, vapaaehtoisille ja kuljettajille, sekä erityisesti meidän omalle jojolle Emille! Kirjoittanut Iina Bergqvist, Raptorsien toinen valmentaja

15


TCS Smash

KOKO SEURAN YHTEINEN PERHEPÄIVÄ

S

inettiseuraprosessissa muiden seurojen innoittamana päätimme järjestää seuran ensimmäisen Perhepäivän. Olemme joskus aikaisemmin järjestäneet Kesäpäivän harrastajille, mutta tällä kertaa halusimme toivottaa tervetulleeksi myös harrastajien perheet. Kun Perhepäivän ideaa lähdettiin työstämään, koimme, että tällaisen tapahtuman järjestämien on tärkeää seuran yhteisöllisyyden kehittämiseksi. Seuran eri toimijat pääsevät tutustumaan toisiinsa viettäen liikunnallista päivää.

J

oukkueet vastasivat päivän ohjelman toteutuksesta. Yksi joukkue teki tehtäväpassin, johon muiden joukkueiden pisteiltä haettiin merkintöjä ja täydellä lapulla sai lunastaa itselleen

16

ilmaisen vapaavuorokortin. Joukkueiden pisteillä oli mahdollista kokeilla cheerleadingiä ja cheerdancea sekä osallistua temppurataan ja tietokilpailuun. Lisäksi oli mahdollista saada kasvomaalauksia ja tehdä ostoksia kirpparilla sekä buffetissa.

P

äivän aikana tunnelma oli erittäin kiva ja ihmisvilske kävi tasaisesti koko päivän ajan. Koemme, että tapahtuma oli onnistunut - paikalla kävi yli 200 henkilöä. Tapahtumassa sai antaa palautetta seuran toiminnasta sekä Perhepäivästä. Perhepäivästä tulee toivottavasti joka vuotinen perinne, jota pyritään kehittämään toiveiden perusteella. Kirjoittanut, Virpi Huuskonen


Kausijulkaisu 2/2017

17


TCS Smash

Sissi Fysio Oy on erikoistunut hoitamaan tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja aina urheiluvammoista selkä- ja nivelongelmiin. Tutkimisen perusteella laaditaan aina yksilöllinen hoitosuunnitelma, joka sisältää muun muassa kotiohjeet vaivojen ennaltaehkäisemiseksi. Sissi Fysio Oy tarjoaa TCS Smash:n urheilijoille edulliseen yhteistyöhintaan paketin, johon sisältyy 30min fysioterapeuttinen tutkiminen ja 3 x 60min fysioterapiaa. Paketin yhteishinta on 160€. Lisäksi Sissi Fysio Oy tarjoaa TCS Smash:n jäsenille fysioterapiaa edulliseen yhteistyöhintaan (ilman lääkärin lähetettä): 30min 28 € 45min 40 € 60min 45 € 90min 57 €

Sissi Fysio Oy

Hämeenkatu 16, 20500 Turku Ajanvaraus nettiajanvarauksen kautta www.sissifysio.fi tai puhelimitse 044 260 1608

Suomen upein tenniskeskus! Tennis - Sulkapallo - Kuntosali - Ryhmäliikunta Pro Shop - Kokoustilat - Hieronta Ravintola - Kahvio

18


Kausijulkaisu 2/2017

Löytyykö sinulta jotakin, josta ei enää sinulle ole iloa?

Otamme vastaan hallille ja toimistolle kaikkea tarpeellista! Yhteydenotot sähköpostilla toiminnanjohtaja@tcssmash.fi

19


TCS Smash Kausijulkaisu 2/2017  

Olemme Turun seudun suurin kilpacheerleading-seura, joka liikuttaa viikoittain noin 400 lasta ja nuorta, naista ja miestä. Lue lisää toiminn...

TCS Smash Kausijulkaisu 2/2017  

Olemme Turun seudun suurin kilpacheerleading-seura, joka liikuttaa viikoittain noin 400 lasta ja nuorta, naista ja miestä. Lue lisää toiminn...

Advertisement