__MAIN_TEXT__

Page 144

138  ГРА ДЪТ    БРОЙ 2 | 2020

РЕШЕНИЯ ЗА СУХО СТРОИТЕЛСТВО В KAMENITZA OFFICE PARK

пожар до 60 или 120 минути. Шахтовите стени в сградата са изпълнени с гипсфазерните плоскости "Кнауф", които в голяма степен решават проблема с шума и осигуряват огнезащита до 120 минути. Гипсфазерът "Кнауф" е произведен от висококачествен печен гипс и целулозни влакна от избрани видове стара хартия. Металните елементи и колони на Kamenitza Office Park са облицовани със специалната гипсфазерна плоскост за огнезащита – Vidifire A1. Отличаващата характеристика на плоскостта е, че тя има клас по реакция на огън А1 и е предназначена за найвисока безопасност в случай на пожар.

Много са предимствата на системите за сухо строителство, като например по-кратките им срокове на изпълнение, олекотяване на сградата, свобода на дизайна, по-добър микроклимат в помещенията и не на последно място повече използваема площ. Немската компания "Кнауф" с представителства и заводи в 86 държави по цял свят произвежда изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство - от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите. Kamenitza Office Park е част от многофункционалния комплекс Kamenitza Park, построен на мястото на бившата пивоварна „Каменица“ в сърцето на Пловдив. Обектът e с PЗΠ 10 500 ĸв.м, нa седем нaдзeмни нивa, eднo пoдпoĸpивнo и eднo пoдзeмно нивo. ЗА ПОВЕЧЕ ПРОСТРАНСТВО Преградните стени в офис сградата са изградени от системи за сухо строителство "Кнауф". Единичната конструкция от метални профили, съчетана с двуслойната облицовка с гипсови плоскости от всяка страна, увеличава пространството. ЗА ПО-ГОЛЯМА СИГУРНОСТ Друг важен аспект в такъв тип сгради е огнезащитата. Системите за преградни стени с огнезащитни гипскартонени плоскости "Кнауф" осигуряват защита от

АКУСТИЧНА И ЗДРАВОСЛОВНА СРЕДА Големината и типът на сградата предполагат множество усложнения върху акустичния комфорт. Струпването на много хора на едно място предизвиква високо ниво на шума, което генерира умора и стрес. За спокоен работен процес и здравословна среда в офисните части са изпълнени окачени тавани с перфорираната гипскартонена плоскост Knauf Cleaneo Akustik. Намаляването на шумовото въздействие осигурява не само съсредоточеност при работа, но и спокойна почивка. Преодоляването на шумовия дискомфорт по време на работа води до ефективна и разбираема звукова обстановка и комфорт на персонала. Гипскартонените плоскости Cleaneo Akustik съдържат в ядрото си зеолит, благодарение на който абсорбират вредните емисии, без да се изхабяват. За по-лесен и ефективен монтаж те се произвеждат вече с UFF кант, който е фабрично грундиран фалц по четирите страни на плоскостта. ЦИМЕНТОВИ ПЛОСКОСТИ ЗА ПО-ДОБРА УСТОЙЧИВОСТ Като система с много възможности за изграждане на външни стени по технологията на сухото строителство Knauf AQUAPANEL® предлага на архитекти и строители висококачествена и икономична алтернатива на традиционните методи на строителство, какъвто е монолитният начин на изпълнение. Системата въвежда нови мащаби при проектирането и строителството на сгради в целия свят. Циментовите плоскости за външно приложение Knauf AQUAPANEL® OUTDOOR са използвани, за да се удовлетворят изискванията за здравина и устойчивост на външните части на офис сградата. "Кнауф" предлага своите решения в пълно съответствие с европейските стандарти и най-добрите практики.

Profile for ГРАДЪТ Медиа Груп

Списание "ГРАДЪТ", брой 2/2020 г.  

Списание "ГРАДЪТ" брой 2/2020

Списание "ГРАДЪТ", брой 2/2020 г.  

Списание "ГРАДЪТ" брой 2/2020

Profile for tcmgbg