Page 96

94  ГРА ДЪТ    МАРТ / АПРИЛ 2019

АРХ. РАДКО ТОДОРОВ ОРГАНИЧНИТЕ ФОРМИ НА СГРАДИТЕ ПОДЧЕРТАВАТ ВРЪЗКАТА ИМ С Р. ТЕМЗА

Комплексът е развит от четири обема на 22 етажа – 3 офисни и 1 хотелски. Над партерния етаж, в зоните между офисните кули, е оформен зелен покрив

Woolwich Towers е разположен в едноименния квартал в югоизточната част на Лондон, недалеч от р. Темза. Избраната локация в непосредствена близост до London City Airport е добра предпоставка за появата на офис център с хотелска част в тази зона. Сградният комплекс се различава от традиционния лондонски стил, който е изпълнен със стъкло и тухли. Решението за промяна на дизайна бе взето спонтанно. Така създадохме ултрамодерна визия, необичайна за средата си. Нашето предложение бе прието от местната администрация. Благодарение на силната воля на инвеститора и нашата защита идейният проект е факт и предстои реализацията му. Формите и обемите на сградите получиха одобрение не само поради уникалността си, но и заради не толкова скъпото решение на материалите, които ще се използват. Органичните форми, образуващи обемите, подчертават връзката и близостта на сградите с река Темза и се отличават монументално в заобикалящата ги среда.

За остъкляването на сградите е предвидена окачена фасада с подчертани вертикални профили. Непрекъснатите парапети на терасите деликатно обвиват всеки етаж от сградата. Изпълнени от специални материали, те подсилват вълнообразните обеми. Комплексът е развит от четири обема на 22 етажа – 3 офисни и 1 хотелски. Офисните кули са изградени върху общ партерен етаж, който е изцяло с търговски функции – проектирани са ресторант, кафене, retail пространства, фитнес. Над партерния етаж, в зоните между офисните кули, е развит зелен покрив. Разработени са офиси с над 780 работни места в стил оpen-space, който се наложи в изграждането на модерното офис пространство. Конферентните зали и общите пространства предоставят на посетителите възможност да се насладят на Лондон отвисоко.

Profile for ГРАДЪТ Медиа Груп

Списание "ГРАДЪТ", брой 2, 2019  

Списание "ГРАДЪТ", брой 2, 2019

Списание "ГРАДЪТ", брой 2, 2019  

Списание "ГРАДЪТ", брой 2, 2019

Profile for tcmgbg