Page 1

constructeur uitvoering

ENGINEERING BRENGT EFFICIENCY EN VEILIGHEID


INDUSTRIE Eigen spelregels

Toezicht en controle

In de industrie is men vaak genoodzaakt om met steigerwerk te improviseren rond bestaande staalconstructies en leidingwerk. De huidige regelgeving sluit onvoldoende aan op de gebruikelijke steigers in de industrie. Daarom heeft TCA Vogels voor de industrie een aanvullend pakket aan spelregels ontwikkeld om die veilige werkplek te realiseren.

De vrijgave van steigers vindt plaats volgens vaste procedures door eigen medewerkers van de steigerbouwer. Opdrachtgevers hebben vaak onvoldoende kennis in huis om de sterkte en stabiliteit van steigers te beoordelen en berekeningen te controleren.

Uniek concept uitvoering Bij turn-arounds en shut-downs is snel schakelen gewenst. TCA Vogels plaatst een constructeur on-site, die direct de steiger inmeet en de sterkte en stabiliteit beoordeelt. Bij complexe situaties worden de tekening en berekening op kantoor uitgevoerd. Binnen enkele dagen zijn de documenten gereed en kan de steiger, na eventuele aanpassing, alsnog statisch gekeurd en vrijgegeven worden.

Met onze kennis en ervaring leveren wij onafhankelijk toezicht in de uitvoering en vakkundige controle van de berekening.

Zowel in de engineering als in de uitvoering, ĂŠn in de controle op beiden, is TCA Vogels daarom voor u van toegevoegde waarde. Samen met uw HSE-team zorgen wij voor een veilige werkplek op hoogte.

Verankeren en schoren

Off-shore

Loevenhout Utrecht

RWE Eemshaven

Steigertechniek Gebaseerd op de Eurocode en binnen het kader van de Richtlijn Steigers leveren wij een verantwoorde engineering van eenvoudige tot zeer complexe steigers. Inclusief hulpmiddelen zoals liften en bevoorradingssteigers.

Sint-Janskat hedraal ‘s-Hert ogenbosch


Uw adviseur tijdens de uitvoering TCA Vogels is een technisch adviesbureau, onafhankelijk en marktleider op het gebied van tijdelijke constructies tijdens de uitvoering. Groot genoeg om capaciteit te leveren.

Jong en dynamisch in combinatie met ruime ervaring. Vakkundig, eigenzinnig, praktisch, flexibel en werkend in dienst van de klant. Klein genoeg om persoonlijk te blijven.

Industrie en petrochemie

Restauratie van monumenten

Nuon Eemshaven

Palais de Justice Bruxel les

Betuwelijn

Bekistingtechniek Bekistingen voor bv. pijlers, landhoofden en zware wanden worden door ons ontworpen en met succes toegepast. Van traditioneel tot en met systeembekistingen van de klant. Inclusief het opstellen van werkplannen en stortadviezen.


BOUW

Steigerwerken

Ondersteuningen

Wij zijn specialist in steigerconstructies. Van alle merken en alle leveranciers, in allerlei toepassingen. Onze ervaring bestrijkt de standaardconfiguraties metselsteiger tot complexe steigers in en op monumenten en kerktorens. Waar nodig inclusief gaaswerk, sealwerk en/of overkappingen.

Behalve inzettekeningen maken wij ook werkplannen voor het onderstempelen, herstempelen, doorstempelen en/of ontkisten.

Producten Ondersteund door specialistische software of eigen ontwikkelde spread-sheets leveren wij duidelijke rapportages en berekeningen. Het tekenwerk wordt full-colour in pdf aangeleverd. In toenemende mate werken wij in 3D zodat knelpunten vooraf zichtbaar worden en faalkosten kunnen worden teruggebracht.

Bekistingen Waar de standaardoplossing stopt begint het werkterrein van TCA Vogels. Steeds meer bedrijven vertrouwen op onze deskundigheid voor maatwerk in de bouw en infra. Bekistingen, sparingen, vulkisten in hout en/of staal en zo veel mogelijk in combinatie met het beschikbare materieel van de klant. Natuurlijk met beschouwing van de stabiliteit met schoren en verankering in jonge beton.

Hoogbouwprojecten

Bekisting in weg- en waterbouw

Onderhoud aan bruggen

P ipe-rack Eemshaven

Westbrug Nieuw Vennep

Westrandweg Amsterdam

Hulpconstructies Vaak in staal, maar ook in hout of beton, worden tijdelijke constructies ontworpen voor een toegang, onderdoorgang, afschoring, ondersteuning, doorstempeling of herstempeling. Inclusief ontkistingadviezen en verankeringen in jonge beton.

Eusebius Arnhem


Creativiteit

Het zoeken naar optimale oplossingen

Breed perspectief

Verder kijken dan alleen de gestelde vraag

Flexibiliteit Snelle actie waar nodig

EfficiĂŤnt

In de uitvoering niet meer kosten dan noodzakelijk

Praktische en nuchtere kijk op zaken Een gezonde verhouding tussen praktijk en theorie

Duidelijkheid en maakbaarheid Leesbare en sprekende rapportages en tekeningen

Normen en voorschriften

Onze ontwerpen zijn altijd gebaseerd op de geldende normen en voorschriften


constructeur uitvoering

Wist u dat wij ook • de praktijk in werkinstructies vertalen • met de klant producten ontwikkelen • deelnemen aan studiecellen • scholingen en cursussen verzorgen • stagiaires en afstudeerders begeleiden • schadegevallen onderzoeken • actief zijn in de evenementenbouw • buiten Nederland opereren

Technisch Commercieel Adviesburo Vogels B.V. | Diepenbroek 8 | 5707 DA Helmond | T: 0492-664004 | info@tcavogels.nl | www.tcavogels.nl

TCA Vogels brochure