Page 1

EVERYBODY

#1 2012

BEAUTY WITH HEART

– VELKOMMEN TIL VORES NYE VERDEN AF SKØNHED!

MØD LILY COLE

– VORES NYE AMBASSADØR

CRUELTY FREE MAKEUP

MAKEUP MED HOLDNING, OG SKØNHED MED HJERTE

SOMMERFRISKE NYHEDER TRADE. NOT AID

– HISTORIEN BAG VORES ØKOLOGISKE ALKOHOL


Funklende

Friske smukke

FØDDER BRONZEGL ØD G I V D I N H U D E N VA R M S O L KYS S E T G LØ D M E D E T N AT U R L I G T B RO N Z E FA RV E T G L I M M E R S K Æ R .

Vores friske Peppermintserie gør underværker for dine fødder. Forfriskende, fugtgivende og kølende førstehjælp til sommerfødderne.

Magisk glimtende med behagelig plejende bivoks og honning. Vores skønne bronzeserie Honey Bronze er lige så perfekt til en dag ved havet som til en skøn varm sommernat. Honey Bronze er en dejlig fugtgivende bronzemakeup, der giver din hud et magisk glimmerskær. Som skabt til et solkysset sommerlook – fremhæv din kulør, eller brug den som highlighter.

Serien indeholder pebermynteolie fra vores Community Fair Trade projekt i England. Peppermint Cooling Foot Spray 100 ml Pris 90,00 kr.

"Vores fair trade er et langsigtet engagement, der bygger på enkle principper: Regelmæssig og fair betaling for arbejde, der udføres under ordentlige forhold."

Shimmering Dry Oil er en tør kropsolie, der hurtigt absorberes af huden. Denne lette olie giver din hud et naturligt bronzefarvet glimmerskær. Honey Bronze Shimmering Dry Oil 100 ml Pris 175,00 kr.

Christina Archer, Senior Buyer Ingredients, Community Fair Trade Læs mere på side 24–27.

FR A OS TIL DIG! Medlemstilbud! Medlemstilbud på vores Limited Edition sommerdufte – White Musk® Sun Glow, Dreams Unlimited™ Sun Fresh och Love Etc...™ Sun Kiss. Køb en af vores Limited Edition sommerdufte og få en Body Puree med i købet. Gælder til og med 6. juni og så længe lager haves. 2  THEBODYSHOP.DK

GAVE NÅR DU HANDLER. Kundeklubdag 31. MAJ

Kundeklubstilbud den 31. maj: • 20 % på et valgfrit produkt • Born Lippy Stick, når du handler. • Få en gave, når du handler for 350,00 kr. Gaven indeholder vores nye Beautifying Oil og en sæbe. Den har en værdi af 150,00 kr.


Velkommen til vores

N Y E V ERDEN A F SK ØNHED! I løbet af foråret lancerer vi en hel ny vision for skønhed – Beauty With Heart – som vil styrke og tydeliggøre, hvad vi står for. Det nye tema beskriver vores virksomhed på følgende måde: Look Good: Vi vil tilbyde vores kunder fantastiske skønhedsprodukter, som hjælper med at styrke den ydre skønhed. Feel Good: Visheden om, at vores produkter er naturinspireret, og at mere end 80 % af produkterne indeholder mindst én og ofte flere Community Fair Trade ingredienser, betyder, at du kan føle dig godt tilpas ved at bruge dem. Do Good: Det er her, at vi så tydeligt adskiller os fra vores konkurrenter. Gennem vores stærke engagement i sociale og miljømæssige spørgsmål har vi med vores kunders hjælp mulighed for at påvirke verden, tage stilling til vanskelige spørgsmål og gøre noget for udsatte mennesker og dyr på vores planet. Vi præsenterede det nye skønhedsideal ved en stor presselancering i London i marts. De over 300 inviterede journalister blev budt på en kavalkade af produktinformation, duftanalyser, mini-makeovers og præsentation af vores værdier. De fik også mulighed for at besøge en af vores helt nye butikker, der går under navnet Pulse. Et indbydende og oplevelsesrigt koncept, der snart vil kunne opleves i alle vores butikker verden over. I dag kan vil prale af vores første tre Pulse-butikker i Danmark: Roskilde, Kongensgade i Odense og på Strøget i København. Hvad mere? Jo, vi har også den store ære at præsentere vores første globale ambassadør for The Body Shop: Lily Cole, som du også kan se på forsiden af bladet. Lily er ikke blot skuespiller og supermodel, men også en fantastisk engageret ung aktivist, der brænder for vores værdier. Vi mødte Lily i London, og hun fortalte os om sit engagement, og at hun for nyligt har været i Ghana for at besøge vores Community Fair

Trade leverandør af sheasmør. I London stod Lily på scenen svøbt i et fantastisk outfit udført af stof, som kvinderne fra Tungteiya-kooperativet havde foræret hende, og som Lily hurtigt så kunne blive til en spændende kjole med lidt hjælp fra familievennen Vivienne Westwood, som også besøgte vores event i London. Ret sejt, synes alle, der var der! Beauty With Heart vil også kunne mærkes på vores nye emballage. De første produkter, der får et nyt look, er nogle af vores klassiske Body Butter! Gå ikke glip af vores seneste produktnyhed, Beautifying Oils, der virker vidunderligt fugtgivende for ansigt, krop og hår og tilbydes i otte af vores favoritdufte! I kampagnen "Butter up and Change the World", som du kan se i vores butikker i maj måned, fejrer vi vores Community Fair Trade leverandører verden over. Ved at handle hos os, er du med til at sikre, at mere end 300.000 mennesker får en højere levestandard på grund af vores fair trade, og det unikke fair handelsprogram kan i år fejre 25 års jubilæum. I begyndelsen af juni kan du sætte din underskrift på et manifest i vores butikker og på den måde støtte vores næste store værdikampagne mod dyreforsøg, som vi gennemfører sammen med Cruelty Free International. Forbuddet mod dyreforsøg på ingredienser trådte i kraft i marts 2009 i Europa – i høj grad takket være den næsten 20 år lange kampagne, Against Animal Testing, som The Body Shop har ført. Nu vil vi lægge yderligere pres på regeringerne i de største lande og helt stoppe dyreforsøg inden for skønhedsindustrien. Til slut vil jeg ønske dig en vidunderlig sommer, og på gensyn til efteråret!

Mark Herman General Manager

Du opnår rabat, gratis gaver, modtager nyhedsbreve om særlige tilbud og bliver inviteret til events – kun for dig som klubmedlem.

ALT DETTE FÅR DU FOR 95,00 KR OM ÅRET:

ET LOVE YOUR BODY™ KUNDEKLUBKORT ER MERE END BLOT ET LOYALITETSKORT

10 % rabat på alle dine køb • Gave ved 4. og 8. kvalificerende køb • Efter 4. kvalificerende køb må du vælge produkter til en værdi af 50,00 kr. • Efter 8. kvalificerende køb må du vælge produkter til en værdi af 100,00 kr. • I din fødselsdagsmåned kommer du selv ind i butikken og vælger en fødselsdagsgave til en værdi af 95,00 kr. • Besøg din lokale butik og meld dig ind allerede i dag! THEBODYSHOP.DK 3


4  THEBODYSHOP.DK


VORES MANIFEST

THE BODY SHOP, ET AF DET 21. ÅR HUNDR EDES STØRSTE OG MEST VELKENDTE VAR EMÆRKER , P RÆSENT ERER NU EN NY VIS ION FOR S KØNHED, DER VIL INSPIRERE OG ENGAGER E VORES KUNDER I DE KOMMENDE GENERATIONER OG S AMTIDIG U DFORDRE NUTIDENS S KØNHEDS IDEAL.

Vi tror på, at skønhed kommer fra hjertet. For os er skønhed meget mere end et kønt ansigt. For os handler det også om at have det godt og gøre noget godt for andre. Vi fremstiller vores produkter med kærlighed og omtanke. Vi indkøber de fineste ingredienser fra alle fire verdenshjørner. Vi benytter de evner vores leverandører besidder og tilsætter vores ekspertise til at fremstille effektive produkter, der er vidunderlige at bruge. Vi handler på fair vis, så både du og små lokalsamfund drager nytte af det. Vi tester aldrig på dyr. Alle vores produkter er 100 % egnet for vegetarer. Vi fører passionerede kampagner for mærkesager, der ligger vores hjerte nært, for vi har aktivisme i blodet. Vi tænker altid på vores medmennesker, dyrevelfærd og vores fælles jord, så når du handler hos os, vælger du ...

THEBODYSHOP.DK 5


Oplev

VORES N Y E VERDEN A F SK ØNHED! VO R E S N Y E S KØ N H E D S B E VÆ G E L S E , S O M V I KALDER , VIL INSPIRERE OG M O B I L I S E R E N Y E G E N E R AT I O N E R A F B E V I D S T E O G E N G AG E R E D E S KØ N H E D S T I L H Æ N G E R E . Beauty With Heart fokuserer på en vision om skønhed, der stikker meget dybere og er mere end blot en fornemmelse på overfladen. Vi sætter et menneskeligt præg på skønhed ved at opmuntre mennesker i hele verden til ikke blot at se godt ud, men også til at have det godt og til at gøre noget godt for andre. Denne stærke kombination giver vores kunder selvtillid til at turde være den, de er, og udtrykke sig gennem deres holdninger og med entusiasme. Beauty With Heart lanceres først gennem et frisk og innovativt butikskoncept, vi kalder PULSE. Konceptet får også et markant udtryk gennem vores egen ambassadør og talskvinde, Lily Cole, der personificerer vores kerneværdier og bliver vores første inspirerende yngre aktivist.

”Vi ved, at vores varemærke betyder meget mere end blot skønhed. Vores produkter er fremstillet med hjertet. Vi glæder os til en fremtid, hvor vores vision om skønhed stemmer overens med de nye generationers tro på, at ægte skønhed kommer fra hjertet." Sophie Gasperment, Executive Chairman,The Body Shop 6  THEBODYSHOP.DK

LOOK GOOD

Ved at tilbyde produkter, der er inspireret af naturen og fyldt med de absolut bedste ingredienser, giver vi vores kunder innovativ og effektiv skønhedspleje.

DO GOOD

FEEL GOOD

Ved hjælp af en lækker og sanselig sammensætning tager vores produkter hånd om din hud på flere måder. Den gode følelse styrkes fordi produkterne kommer fra et etisk varemærke, der værner om sine medmennesker, vores fælles jord og dyrevelfærd.

Ved at vælge et varemærke, der tager kampen op mod uretfærdighed og arbejder for menneskerettigheder, for at beskytte vores smukke jord og ikke mindst for fair handel, som det sker via det unikke handelsprogram, Community Fair Trade.


LILY COLE

Mød vores nye globale ambassadør

Navn: Lily Cole Født: 19. maj 1988 Nationalitet: Britisk Højde: 178 cm Familie: Opvokset med sin mor og to søskende Hårfarve: Rød Øjne: Blå Uddannelse: Studerer ved King's College, Cambridge, i England Karriere: Blev opdaget som 14-årig på gaden i Soho i London. Skrev kontrakt med Storm Models, som også havde Kate Moss og Cindy Crawford i deres stald. I 2003 kom hendes gennembrud i det Italienske Vogue. I 2004 udnævnte "British Fashion Award" hende til Model of the Year. Siden har hun arbejdet for modehuse som bl.a. Chanel, Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier og Alexander McQueen. Aktuelt: Medvirker i tre forskellige film, der har premiere i år, og arbejder netop nu med et nyt og spændende projekt inden for de sociale medier Kilde: Supermodels

Lily Cole er ikke blot supermodel og skuespiller, hun er også vores nye globale ambassadør og talskvinde. Lily er forfriskende ærlig, menneskelig og klar i sin tro på, at verden kan blive et meget bedre sted. Her fortæller Lily Cole, hvad hun brænder for, og hvorfor hun har valgt The Body Shop – og hvorfor vi valgte hende. – Jeg har længe været fortaler for at bruge virksomheders og forbrugernes magt til at skabe positiv forandring. Ved at tage et ansvar og kommunikere en bevidst holdning til andre, kan jeg støtte et varemærke, der har været banebrydende på mange måder. Det føles fantastisk! For mig er der ikke noget mere attraktivt end et menneske med et varmt hjerte. Det skinner igennem! Det er så selvmodsigende at stræbe efter ydre skønhed ved hjælp af produkter, der fremstilles på bekostning af andre. For mig betyder Beauty With Heart at skabe skønhed i harmoni med de indre værdier. Alene det, at The Body Shop solgte Henna, da jeg voksede op, betød, at jeg syntes, at rødt hår var sejt. Det var lang tid før, jeg selv indså det! The Body Shop har fem kerneværdier, som jeg kan identificere mig med. Jeg er stadig ung og i færd med at udvikle mig, og jeg vil finde ud af, hvad der er vigtigt for mig i min egen personlige proces. Jeg er stærkt engageret i humanitære og miljømæssige spørgsmål, for jeg synes, at vores planet og de mennesker, der lever på den, er noget helt særligt. Jeg

”Der findes ikke noget så attraktivt som et menneske med et varmt hjerte”

håber, at jeg kan inspirere Lily Cole andre på en eller anden måde og få dem til at tænke på, hvordan de selv kan bidrage til en bedre verden gennem deres handlinger og deres holdninger. Det ville gøre mig glad, og det er en af grundene til, at jeg ønsker at samarbejde med The Body Shop.

Mine personlige værdier kan opsummeres i min intention om at være nærværende, venlig, ærlig og træffe bevidste valg. Selvfølgelig er min intention min vilje, men det er ikke altid, at jeg kan leve op til det. Man er jo kun et menneske. Jeg har haft citatet: "Det eneste, der er nødvendigt for, at det onde kan sejre, er, at gode mennesker intet gør" af Edmund Burke på min væg under min opvækst. Jeg siger ikke, at jeg er et godt menneske, men hvis man ved, at der sker uretfærdigheder, har man pligt til at forsøge at stoppe eller påvirke det. Så formodentligt handler det vel for mig om skyld i en eller anden form. Og om en brændende ild i maven ... også selv om jeg stadig ser mig som en spirende aktivist. – Jeg forsøger til stadighed at kæmpe for at være modig. Der er så megen uretfærdighed til i verden. Men at stå ved sin mening og hæve sin stemme er første skridt på vejen mod aktivisme. Jeg tror, at det er de små skridt, der virkelig tæller, slutter Lily. THEBODYSHOP.DK 7


Journalist: Jessica Berghult og fotograf: Angelica Engström

ALLEREDE UDEN FOR DEN IMPONERENDE INDGANG, D E R VA R P Y N T E T M E D E F E U O G H V I D E K A L A E R , KU N N E M A N M Æ R K E P U L S E N O G PA RT Y M U S I K K E N ; V I VA R M I DT I E T R E L E A S E PA RT Y. T H E B O DY S H O P H AV D E I N V I T E R E T J O U R N A L I S T E R F R A H E L E V E R D E N T I L LO N D O N F O R AT D E LTAG E V E D A F S LØ R I N G E N A F D E R E S N Y E S KØ N H E D S I D E A L O G D E R E S G LO B A L E A M B A S S A D Ø R .

Stående ovationer

I LONDON Den eksklusive event havde i lang tid været helt tys-tys og omgærdet af hemmelighedskræmmerier, men nu var tidspunktet endelig kommet.

Først blev vi ført gemmen tre værelser med temaet Look Good, Feel Good og Do Good, hvor vi testede produkter og lærte alt om virksomhedens værdiarbejde. Så blev det tid til den store fest. Vi forsøger i samlet trop at bane os vej frem til scenen, så vi bedre kan se og høre noget. Da det endelig bliver annonceret, at topmodellen Lily Cole er den nye ambassadør og talskvinde for The Body Shop, begynder hele salen at juble af begejstrede og glædeligt overraskede journalister og The Body Shop medarbejdere. Valget føles helt rigtigt. Bifaldet vil ingen ende tage, og Lily må gribe mikrofonen for at kunne fortælle om sit engagement i miljøet og fair trade, og hvorfor hun har valgt at samarbejde med The Body Shop.

eup, e trendmak mmerens ny ret Her testes so le. Aldrig før har det væ Co y Lil Free! lty ue Cr udviklet af re st at væ så glamourø

EN SAND AKTIVIST

Vivienne Wes gæstede twood eventen.

Lily Coles karriere tog fart, efter at hun i en alder af godt 16 år prydede omslaget på det prestigefyldte modemagasin British Vogue. I dag har Lily rundet 24 år og er kendt som både skuespiller, supermodel og engageret aktivist. Lily er dybt involveret i flere velgørende organisationer og står fast ved sine værdier og sin tro på at gøre godt. – For mig er det vigtigt at være bevidst i dagligdagen. At tænke på de små ting; det at slukke lyset efter sig, betale lidt mere for fair trade-produkter og bruge sin magt som forbruger til at skabe positive forandringer. Ved at tage ansvar og kommunikere en bevidst holdning til mennesker, kan jeg med god samvittighed støtte The Body Shop, som har været banebrydende på sin måde at arbejde og anskue vores verden på. 8  THEBODYSHOP.DK

Shimmer Cubes er perfekte at mikse og matche!

Alle jou rnalis høre hen terne flokkedes des fo omkri at sama rklaring på, hvo ng Lily og ville rbejde m rf ed The or hun valgte Body Sh op.


Lily arbejder i en kommerciel modelverden, der for mange kan forekomme overfladisk og upersonlig. Det kræver både mod, indsigt og ærlighed at kunne holde fast i sine idealer og indre værdier. – Jeg tror, at flere og flere sætter spørgsmålstegn ved de ydre værdier og i stedet søger det, der er mere ægte. For mig er skønhed så meget mere end blot et kønt ansigt. Ægte skønhed kommer indefra, og det gør det særligt sjovt at arbejde med Beauty With Heart. Det er meget givende at være en del af en virksomhed, der skaber skønhed i harmoni med sine indre værdier. For første gang kan jeg smile i en reklame og virkelig mene det.

Lily Cole er iført en min ikort kjole, designet af legenden Vivianne Westwood, frem stillet af stof, som Lily fik foræret under sin rejse til Ghana tidligere på året.

SKAB LOOKET

S Å D A N G Ø R DU: Trin 1:

Påfør Tint It Pink med en Eyeshadow Brush på hele øjenlåget, helt op til øjenbrynet.

Trin 2:

M A K E UP ME D HOLDNING, OG SK Ø NHE D ME D H JE R T E Cruelty Free er sommerens nye trendmakeup, udviklet af vores supermodel Lily Cole, den første ambassadør for The Body Shop, har skabt en ny Cruelty Free-kollektion. Det er en Limited Edition-serie, med glimmer-makeupprodukter, perfekte til sommerens fester. Fra perlerosa til chokrosa! Med Cruelty Free finder du den perfekte makeup i rosa nuancer til enhver lejlighed. Og da det er et produkt fra The Body Shop, kan du være sikker på, at der ikke er blevet krummet ét eneste hår på et dyr for at fremstille serien. Det her er bevidst makeup med holdning, uden dyremishandling og skønhed med hjerte.

2.

"Det her er min favorit i serien"

4.

Lily Cole

1. 1. MINI HI-SHINE

Giv dine læber et smukt glimmerskær med en af farverne Go Pink, Go Wild, Go Play og Go Naked. Pris 50,00 kr.

Påfør herefter Live Lilac på øjenlåget, og jævn ud mod den yderste og inderste øjenkrog.

Trin 3:

Start ved den inderste øjenkrog, og påfør Think Pink langs globelinjen, hele vejen ud til de yderste øjenvipper.

Trin 4:

Påfør Go Violet langs den øverste kant af øjenvipperne samt under de nederste øjenvipper.

Trin 5:

Påfør Liquid Eyeliner i farven Ink Up Violet langs den øverste vippekant. Kom rigeligt med sort Big and Curvy Mascara på.

5. 3.

2 .SHIMMER CUBES Lette at påføre, anvendes med eller uden vand for forskellig intensitet. Indeholder fugtgivende Community Fair Trade marulanøddeolie. Med nuancerne Tint It Pink, Live Lilac, Think Pink og Go Violet. Pris 185,00 kr.

3. PEARL RADIANCE PRIMER En let glimmerprimer, der giver en jævn basis med en smuk glans. Den perlemorsagtige glans stammer fra naturlige mineraler, uden mishandling af natur eller dyr. Pris 155,00 kr.

4. PUFF-ON RADIANCE

Magiske perler i skinnende rosa nuancer, der giver en smuk glans til ansigt og kavalergang. Den vidunderlige bløde puff er fremstillet af syntetiske fibre uden dyrehår. Pris 195,00 kr.

5. LIP & CHEEK DOME

En allround blush, der sætter fokus på læber og kinder. Friske rosa toner hentet fra naturlige pigmenter, helt uden mishandling af dyr og natur. Pris 135,00 kr.

6. 6. LIQUID EYELINER

Indram øjnene helt perfekt med vores mest dramatiske eyeliner nogensinde! Pris 85,00 kr.

THEBODYSHOP.DK  9


Lily Cole i Ghana

E T M Ø DE ME D E T Æ G T E FÆ L L E S S K A B Tekst: Hazel Thompson

D E N P R I S B E LØ N N E D E F OTO J O U R N A L I S T HAZEL THOMPSON F U LG T E L I LY C O L E PÅ HENDES BESØG HOS KV I N D E KO O P E R AT I V E T T U N G T E I YA I N Æ R H E D E N A F TA M A L E I DET NORDLIGE GHANA . H E R KU N N E D E M E D EGNE ØJNE OPLEVE C O M M U N I T Y FA I R T R A D E H E LT TÆ T PÅ , O G S E KV I N D E R N E S E LV F R E M S T I L L E S H E A SMØR I HÅNDEN TIL T H E B O DY S H O P. L Æ S D E N S PÆ N D E N D E BERETNING HER!

F

or at komme frem til den afsides liggende by hvor sheasmørret produceres, fløj vi først til Tamale i det nordlige Ghana. I lufthavnen blev vi varmt modtaget af Madame Fati Paul, grundlæggeren af kvindekooperativet Tungteiya. Samarbejdet med The Body Shop startede, da Dame Anita Roddick først gang besøgte byen i slutningen af 1980'erne. I 1994 afgav The Body Shop sin første ordre på fem ton sheasmør. I dag sælger kvinderne over 450 ton pr. år! Under bilturen fra lufthavnen har Lily og Madame Fati Paul tid til at tale sammen og lære hinanden lidt bedre at kende. Da vi når frem til byen, bliver vi budt velkommen af kooperativet og trakteret med hjemmebagt kage og dejlig te. I den kølige skygge hører vi mere om Tungteiya-kooperativet. Vi får at vide, at det består af 11 byer og 500 medlemmer, og at de er den eneste Community Fair Trade producent af sheasmør, som The Body Shop samarbejder med.

PÅ BESØG I DEN FØRSTE BY

er!

Fantastiske nødd

10  THEBODYSHOP.DK

Nu er det blevet tid til at besøge nogle af byerne. Lily er ivrig efter at komme af sted og længes efter at møde nogle af kvinderne og se Community Fair Trade i virkeligheden. Vi kører i timevis på de lerede veje mod Mbanayii, den første by, der begyndte at fremstille sheasmør for The Body Shop. I dag er der 89 medlemmer i byens kooperativ

og mere end 5.500 mennesker drager nytte af gruppens arbejde. Da bilen stopper, stiger vi ud til 40 graders varme. Ifølge traditionen går vi direkte til byhøvdingens hus, en stor rund lerhytte i udkanten af byen, hvor vi får en varm modtagelse. Han fortæller, at han er meget stolt over kvindernes arbejde, og vi får hans velsignelse til at tale med folkene og filme i byen. Da vi kommer ud af hytten, fortsætter vi til fods og hører på afstand kvinder, der synger. Da vi kommer nærmere omringes Lily af kvinder fra byen, der synger og danser for at byde hende velkommen. Vi går videre, og får for første gang sheatræet at se. Madame Safura, en af lederne af kooperativet, forklarer, at træerne kan blive op til 300 år gammelt. Vi får også at vide, at træets grønne frugter falder ned på jorden i juli, når nødderne er modne. Arbejdet starter da med, at kvinderne går ud og samler de nedfaldne frugter op. Lily får lov til at prøve at bære en kurv på hovedet, og går sammen med de andre kvinder tilbage til byen, mens hun stolt balancerer en kurv på hovedet. Lily fortæller, hvad hun har lært: – De står op klokken fire om morgen for at samle frugterne. Dernæst følger et arbejde i otte trin, hvor nødderne skal sorteres, koges, tørres, knækkes, males, soltørres igen, ristes og til sidst males til en masse. Lily får i nogle timer selv lov til at prøve og se, hvordan


sheasmør-produktionen foregår, et håndværk med århundreders traditioner bag sig. Hun er helt grebet af, hvor meget arbejde, der kræves for at få det færdige produkt. Det er næsten mørkt, da vi forlader den lille by. Besøget har givet Lily en forståelse for, hvor fantastisk samarbejdet med kvindekooperativet er. At sheasmørret foretager en rejse fra træet uden for byerne i det nordlige Ghana, via en omfattende fremstillingsproces i hånden til at indgå som en ingrediens i Body Butter i butikker verden over.

DAG 2 – INDVIELSEN AF LÆRERNES HUS

Næste dag besøger vi byen Dimabi med 84 medlemmer fra kooperativet. Lily er her for at deltage i indvielsen af et hus til nye lærere. Centeret gør det muligt for nyuddannede lærere at kunne bo og arbejde i den afsides by. Vi bliver endnu engang budt velkommen af byens høvding. Denne gang i en lidt mindre hytte, som dog er forsynet med elektricitet. Vi får høvdingens velsignelse og kan gå ud blandt byens befolkning. Omkring 4.500 mennesker bor i byen Dimabi, og kooperativets arbejde gavner alle på en eller anden måde. I byens skole møder vi nogle af de 232 børn, der går der. – Det, der slår mig her, uanset om jeg ser på, at de fremstiller sheasmør eller laver et tag, er det fantastiske samarbejde og det dejlige fællesskab. Alle arbejder sammen og hjælper hinanden. Det er noget, vi i den vestlige verden ikke længere ser som en selvfølge. Vi lever i et mere individualistisk samfund. For os handler meget om at konkurrere. Samarbejde er så meget mere inspirerende, siger Lily. Lily kan som den første sætte nøglerne i det nye hus og indvier dermed centeret for byens fremtidige lærere. Mange af kvinderne, der er med til indvielsen, kan hverken skrive eller læse. Nu oplever de, at deres børnebørn får mulighed for at uddanne sig. Noget, der vil få betydning for både deres egen og for byens udvikling. Lily afslutter dagens besøg med at gå en tur alene gennem skoven af sheatræer. Hun tager billeder og får lidt tid for sig selv før morgendagens afsluttende ceremoni.

Kvindekraft, der øger selvværdet

DAG 3

– Jeg har længe været bevidst om styrken i virksomhedens aktiviteter. Det er derfor, at jeg ønsker at samarbejde med The Body Shop. Og nu har jeg fået både historier og billeder på, hvordan det kan fungere i virkeligheden. Jeg tror vældig meget på virksomhedernes ansvar. De kan styrke og hjælpe lokalsamfundene gennem fair trade, frem for blot at give penge. Vi på den anden side af ækvator får globale produkter til gengæld for nogle af verdens bedste ingredienser hentet direkte fra naturen.

En anderledes catwalk

ET SMUKT OG LEVENDE FÆLLESSKAB

Den sidste dag af vores besøg vender vi tilbage til Mbanayili for en afsluttende ceremoni og for at se på byens sygehus, skole og spisesal. Her findes også en fødeafdeling. – Det er slående at være i en del af verden, der er så anderledes end den, man selv bor i. Jeg lever jo også et ekstremt liv. Jeg rejser meget, sidder ofte i et fly og tilbringer meget tid helt alene. Når jeg er sammen med mine venner, er det ofte bare et par dage ad gange, og så skal jeg af sted på en ny rejse. I den sidste tid har jeg følt, at jeg nogle gange længes meget efter at stoppe op. At kunne være på ét sted, i et hus, i naturen sammen med min familie ... og føle fællesskabet. Mens solen langsomt går ned i det fjerne på den sidste aften af vores rejse, er det blevet tid for Lily og teamet at vende hjem. Efter et formelt farvel til høvdingen og de ældre i byen, tager kvinderne i Tungteiyakooperativet afsked med Lily med den samme sang, de bød hende velkommen med. Da vi sidder i bilen på vej væk fra byen, er det deres glade og kraftfulde stemmer, vi hører. Lily er tydeligt berørt og bevæget af mødet med dette smukke og levende fællesskab.

Ægte håndarbejde

Mirakel fra naturen

THEBODYSHOP.DK 11


PULSE

Nu slår vi dørene op for vores nye butikskoncept:

P U L S E E R N AV N E T PÅ VO R E S N Y E DY N A M I S K E B U T I KS KO N C E P T. E T S T E D, H VO R H U D P L E J E , M A K E U P, K RO P S P L E J E O G VO R E S VÆ R D I E R E R I C E N T RU M O G S K A B E R E N U N I K O G S TÆ R K O P L E V E L S E , D E R E N G AG E R E R , I N F O R M E R E R O G A KT I V E R E R . Med innovative produkter inspireret af naturen og fyldt til randen af lifligt duftende og skønne fugtgivende ingredienser. Ingredienser med en historie baseret på menneskers viden og erfaring gennem hundredvis af år. Et sted, hvor skønhed, aktivisme og ansvarlighed mødes, og med kampagner der inspirerer vores kunder til at tage stilling i sociale og miljømæssige spørgsmål.

BORD MED "STORYTELLING"

Giv plads til legen! Midt i vores nye Pulse-butikker står vores store indbydende og kundevenlige borde med vores fineste produkter. Her kan du dufte, teste og lære mere om historien bag produktet og alle de fantastiske ingredienser. Test dig frem, leg, og prøv noget helt nyt!

VÆRDIVÆG

Større engagement! Hos flere. I hver Pulsebutik har vi en væg, hvor vi viser globale og lokale kampagner og aktiviteter. Her fortæller vi mere om vores fem kerneværdier på forskellige måder, i både ord og billeder.

COMMUNITY FAIR TRADE INGREDIENSER

Vores fineste ingredienser er det bedste, naturen har at byde på. De kommer fra alle verdenshjørner. Vores ingredienser er fyldt med nærende og fugtgivende egenskaber, og så er de produceret

12  THEBODYSHOP.DK

på en etisk og miljøvenlig måde. Men det mest fantastiske er nok alligevel, at vores unikke og fair handelsprogram, Community Fair Trade, skaber bedre levevilkår for mere end 300.000 mennesker i hele verden. Det, der gør godt, føles godt!

RETRO ER RIGTIGT!

Vores nye retro-inspirerede indkøbsvogne er kopier af dem, der fandtes på de franske markeder i gamle dage. Her anbringer vi nogle af vores favoritprodukter, lige ved døren, for at give kunderne en behagelig shoppingoplevelse lige, når de kommer ind.

BÆREDYGTIGT TRÆ

Vi anvender kun FSC-mærket træ overalt i vores butikker. Det betyder, at alt alt træ er indkøbt fra bæredygtige skovbrug og fremstillet på en ansvarlig måde, hvilket gør vores butikker endnu mere fantastiske. Når det gælder alt vores papir og emballage, stræber vi også efter at tænke på miljøet. Det gør vi bl.a. ved at plante flere træer, end der bruges til at fremstille vores materiale.

FRI MAKEUPRÅDGIVNING

Tid til forandring? I hver Pulse-butik er der dygtige makeupartister og hudplejeeksperter, der står klar til at hjælpe dig med personlige råd og tips. Aldrig har det været lettere at være og føle sig smuk, præcis som den, du er.


THEBODYSHOP.DK 13


Vores populære

BODY BUT TER har fået et nyt look!

En cremet klassiker og den ultimative luksus for huden

Der er ét produkt, der mere end noget andet forbindes med The Body Shop: den klassiske cremede og intenst fugtgivende Body Butter. Vores populære kropssmør er den ultimative luksus for huden og virker fugtgivende i op til 24 timer. Body Butter blev introduceret i 1992. Gennem årene har The Body Shop vundet adskillige priser og anerkendelser for den fantastiske konsistens og fugtgivende effekt. Fælles for alle vores Body Butters er, at de indeholder gavnlige fair trade ingredienser, som f.eks. kakaosmør, sheasmør, paranøddeolie, olivenolie og bivoks. Dufte er kommet og gået, men visse klassikere som Olive og Shea har været med os længe. Senest er Body Butter Duo kommet til. Et smart produkt med to forskellige typer fugtgivere i samme flotte runde krukke og i fire vidunderlige dufte indhentet direkte fra naturen! 14  THEBODYSHOP.DK

Fremtiden vil byde på flere nyheder, men den vidunderlige følelse og hovedingrediensen kakaosmør vil bestå i vores cremede klassiker, som hvert år sælges i omkring 8 millioner eksemplarer.

NYT YDRE, SAMME LÆKRE INDHOLD

Nu har vores runde favoritter fået et nyt udseende. Hvad er så specielt ved det nye emballagedesign? • Flotte billeder, der fokuserer på en ingrediens, der stammer fra naturen • Ekstreme nærbilleder, der forstærker og fremhæver det smukke i ingrediensen • Vores logo omslutter ingrediensen og fremhæver vores omsorg for naturen • Den matte overflade får produktet til at fremstå mere eksklusivt og ægte • Et renere design med flere billeder og færre ord på emballagen • Emballage, der er 100 % genanvendelig


Uovertruffen

SENSUEL OLIE! B EAUTI F Y I N G O IL E R E N PL E J E N DE olie til krop, hår og ansigt, DE R H URTIGT O G LE T A B SO R B ERE S A F H UDE N .

Svøb dig i en vidunderligt duftende, blød sensuel og fugtgivende oplevelse. En Fugtgivende, tør, tør kropsolie, der et let at let og med en påføre og hurtigt absorberes. vidunderlig duft Gør på et øjeblik krop, hår og ansigt fløjlsagtigt og blødt med en sund glans og naturlig spændstighed. Alt sammen takket være de tre plejende nøddeolier fra hhv. marula, kukui og mandel. Med Beautifying Oils får din krop, dit hår og dit ansigt en naturlig glød og glans, som får dig til at føle dig godt tilpas og stråle af skønhed. Olierne er ikke-fedtende og ikke-klistrende. Indeholder op til 99,6 % naturlige ingredienser og fås i duftene: Coconut, Shea, Chocomania, Olive, Moringa, Mango, Satsuma og Sweet Lemon.

TIPS TIL PÅFØRING!

Beautifying Oil er bedst på let fugtig hud. Påføres umiddelbart efter brusebadet om morgen, eller før du går i seng om aftenen. Hæld en kapsel med olie i badevandet, mærk den skønne duft sprede sig, og lad hvilen falde på dig. Olierne kan anvendes alene eller sammen med din bodylotion eller ansigtscreme for en øjeblikkelig glød og fugtgivende effekt.

MED TRE OLIER AF TRE GRUNDE:

Kukui-nøddeolien stammer fra Candlenut-træet på Hawaii og er fyldt med omega 3, 6 og 9. Sammen med mandelolien, der indeholder koncentreret E-vitamin, og Community Fair Trade marulanøddeolie, har den en forrygende plejende og fugtgivende effekt på hud og hår.

Beautifying Oil 100 ml Pris 125,00 kr.

THEBODYSHOP.DK 15


Vidunderlige

SOMMERTID DAGENE BLIVER LÆNGERE, NÆTTERNE LYSERE. ENDELIG NÆRMER DEN SIG – SOMMEREN, SOM VI SÅDAN HAR LÆNGTES EFTER. VÆK SOMMERFORNEMMELSERNE ALLEREDE NU, OG GIV PLADS TIL LIDT EKSTRA NYDELSE. VORES BUTIKKER ER FYLDT TIL RANDEN MED VELDUFTENDE OG DEJLIGT PLEJENDE NYHEDER. DU ER MEGET VELKOMMEN TIL AT BOTANISERE!

Limited Edition!

SOMMERDUF TE Lige i rette tid til den dejlige sommer tilbyder vi nye, luftige og sommerfriske versioner af tre af vores største dufte. Alle tre i form af Eau de Toilette og som lette afkølende bodylotions. Opfriskende dufte, der understreger din kvindelighed på en let og strålende måde. Med den fineste økologiske Community Fair Trade alkohol og skøn og plejende olivenolie. Alle tre fremhæver din kvindelige sensualitet og er perfekte til alle sommerens lune dage og nætter.

WHITE MUSK® SUN GLOW

Du føler dit lidt mere feminin med vores nyhed White Musk® Sun Glow. En sensuel blanding af citron, pion og patchouli, der giver din hud glans. Body Puree 250 ml Pris 115,00 kr. og Eau de Toilette 50 ml Pris 195,00 kr.

16  THEBODYSHOP.DK

DREAMS UNLIMITED™ SUN FRESH

LOVE ETC...™ SUN KISS

Body Puree 250 ml Pris 115,00 kr. og Eau de Toilette 50 ml Pris 195,00 kr.

Body Puree 250 ml Pris 115,00 kr. og Eau de Toilette 50 ml Pris 195,00 kr.

Dreams Unlimited™ Sun Fresh – en ny og sensuelt lokkende duft til skønne stunder ved havet. Opfriskende duft med mandarin, neroli, cedertræ og et stænk af vandmelon.

Den nye Love Etc...™ Sun Kiss vækker følelser af sommer og solkysset hud. En fristende blanding af lokkende bergamot, jasmin og sandeltræ.


BODY MIST Spray på hele kroppen!

Nu udvider vi vores skønne duftsortiment med en ny serie af dejlige lette body sprays. Body Mist findes i alle de klassiske favoritdufte fra The Body Shop. Perfekt at have med i håndtasken. Spray et tyndt lag over hele kroppen. Når som helst, og hvor som helst.

VINEYARD PEACH Limited Edition!

TEA TREE PORE MINIMISER Få perfekte porer!

Vores Limited Edition kollektion Vineyard Peach vil svøbe dig i solskin og give dig en fornemmelse af dejlige, afslappende dage ved Middelhavets vidunderlige vingårde!

Reducer synlige porer med Community Fair Trade teatree-olie. Frisk, kølende hudpleje for større velvære! 30 ml Fås i butikken fra slutningen af august 2012.

Shower Gel 250 ml. Fås i butikken fra august 2012.

Teatree-olie siges at være naturens mest komplette og afbalancerede kilde til proteiner, kulhydrater, mineraler og vitaminer.

100 ml Pris 95,00 kr. Fås i butikken fra midten af juli 2012.

Prøv noget helt nyt! Body Mist er som en let sommerregn af skønne friske dufte.

THE BODY SHOP FOUNDATION LIP BUTTER Gør en forskel!

Dine læber, din stemme, bliv hørt! The Body Shop Foundation Lip Butter er med til at gøre en forskel mange steder rundt om i verden. 10 ml. Fås i butikken fra juli 2012.

VOYAGE Dufte fra hele verden!

Vi har rejst til fem forskellige steder og arbejdet sammen med nogle af verdens bedst parfume"næser" for at skabe Voyage. Aldrig før har velduft været så naturlig. 50 ml. Fås i butikken fra slutningen af september 2012.

ALL IN ONE BB CREAM Ny teknologisk formular! Den første BB Cream, der tilpasser sig din hud takket være innovativ pigmentteknologi.

25 ml. Fås i butikken fra slutningen af august 2012.

Den ultralette formel indeholder pigmenter, der naturligt blander sig på huden og giver en jævn og stjerneklar glans.


Sommerens bedste

G AVE ÆSKE

HVER DAG ER EN GAVEDAG! KÆRESTER FORKÆLER HINANDEN, DET ER MORS DAG, STUDENTERNE SYNGER OM KAP MED DEN VIDUNDERLIGE SOMMERSOL. SPRED GLÆDE MED VORES FÆRDIGPAKKEDE GAVEÆSKER.

Sensuel og frisk fortolkning af et duftikon!

ANIMAL SOAPS

PRIS 50,00 KR. Børnene elsker denne gave med dyresæber, der dufter af og indeholder Community Fair Trade ingredienser.

WHITE MUSK LIBERTINE SPRITZ & MOISTURE SET

PRIS 450,00 KR. Vores feminine White Musk Libertine gavesæt indeholder Body Wash 250 ml, Body Lotion 250 ml og Eau de Toilette 60 ml.

BORN LIPPY™ GAVE

PRIS 175,00 KR. (VÆRDI 250,00 KR.) Vores løsslupne Born Lippy™ gavesæt med Strawberry, Raspberry, Shimmer Satsuma, Watermelon og Passionberry, alle med 10 ml. 18  THEBODYSHOP.DK

COCONUT SHOWER, SCRUB & SOFTEN COLLECTION

PRIS 185,00 KR. Coconut som en fin sommergave med Shower Cream 60 ml, Body Butter 50 ml, Body Scrub 50 ml, Soap og Bath Lily.


BODY BUTTER DELUXE

PRIS 425,00 KR. (VÆRDI 450,00 KR.) Ultimativ luksus. Tre lækre fugtgivende Body Butters, der bevarer fugten i op til 24 timer. Moringa, Shea og Coconut hver på 200 ml.

SKØN PLEJE TIL HÆNDERNE

PRIS 125,00 KR. (VÆRDI 150,00 KR.) Praktisk størrelse og vidunderlig pleje for hænderne. Håndcremerne Rose, Almond og Hemp, alle i aluminiumstuber med 30 ml.

ALMOND HAND MANICURE SET

PRIS 150,00 KR. Almond håndplejesæt er den perfekte gave til alle, der kan lide at passe på sine hænder. Indeholder 100 ml Almond Hand & Nail Cream, fil og lille negleklipper.

HUDPLEJE TIL HAM

I ny og fin sommerindpakning, der både er dejlig at modtage og forære væk

PRIS 100,00 KR. For Men Maca Root Face Wash og For Men Maca Root Face Scrub begge i 50 ml.

LUKSUS KROPSPLEJE MED OLIVEN

PRIS 350,00 KR. (VÆRDI 400,00 KR.) Plejende olivengavesæt med Shower Gel 250 ml, Body Butter 200 ml, Body Scrub 200 ml, Soap og Bath Lily.

FRUGT OG BLOMSTER. BODY BUTTER TRIO

Et udvalg af vores populære Body Butter i en praktisk tagmed-størrelse!

PRIS 125,00 KR. (VÆRDI 150,00 KR.) Vores Body Butter i sommerstørrelse med Sweet Lemon, Strawberry og Moringa, alle indeholder 50 ml.

MORINGA SHOWER & MOISTURE SET PRIS 75,00 KR. Vindunderligt duftende moringagavesæt med Shower Gel 60 ml og Milk Body Lotion 60 ml.

THEBODYSHOP.DK  19


Sund og

FRISK

M ED VO RE S CIT RU SD UF TE N D E SPA FI T- SE R I E FÅ R DU EN G LAT O G F LOT H UD ME D E N S MUK G L A NS. En forfriskende og lækker duftoplevelse, der rengør, eksfolierer og efterlader huden dejligt blød. Serien findes som Smoothing & Refining Scrub, Intensive Toning Concentrate og Toning Massage Oil. Alle fyldt til randen med skønne og plejende Community Fair Trade ingredienser som honning, sojaolie, aloe vera og sesamfrøolie. Massér produktet ind i huden med vores ergonomiske Massager, og nyd din egen SPAoplevelse flere gange om ugen, når du tager dig et dejligt veltempereret brusebad. Et perfekt øjeblik og en skøn start på dagen! Spa Fit fås som: Skin Perfecting Toning Massage Oil 150 ml Pris 255,00 kr., Intensive Toning Concentrate 100 ml Pris 275,00 kr., Smoothing & Refining Body Scrub 200 ml Pris 225,00 kr. og Toning Body Massager Pris 75,00 kr.

S OMMER L EMON A DE ”Hvis livet giver dig citroner, så lav lemonade."

Ukendt Her er opskriften på en dejligt læskende og opfriskende sommerdrik, der passer godt til måltidet og er ideel som en kølende eftermiddagsdrink. Opskrift: 5 citroner, 1 liter vand, 2,5 dl sukker og 2,5 dl vand Kog 2,5 dl vand op med lige så meget sukker. Afkøles og sættes i køleskabet. Pres citronerne. Si frugtkødet fra. Bland citronsaften i den afkølede sukkerlage, og hæld 1 liter vand i blandingen. Tilføj tynde citronskiver, et par isterninger og pynt med citronmelisse. Serveres afkølet.

20  THEBODYSHOP.DK

Opkvikkende

VITA MINER! Vidste du, at ordet vitamin stammer fra det latinske ord vita, der betyder liv? Om sommeren optager vi oftest vitaminer gennem solen, og når vi spiser lækker frugt og friske grønsager. Huden har også godt af at få et vitamintilskud. Vores opkvikkende Vitamin C-serie giver din hud en flot glans og får den til at se friskere og mere levende ud. Så giv din hud en forfriskning efter en varm dag på stranden. Vores Vitamin C-serie kvikker huden op og gør den frisk og smidig. Vitamin C Daily Moisturiser SPF30 50 ml Pris 175,00 kr.


N Y T TER DE T NOGE T ?

– SPØRGER MAN OF TE SIG SELV, NÅR MAN SKRIVER UNDER PÅ EN UNDERSKRIF TSINDSAMLING ELLER KØBER ET PRODUKT TIL FORDEL FOR EN GOD SAG.

De 7 millioner underskrifter blev overrakt til FN’s menneskerettighedsråd – og var en af de største underskriftsindsamlinger i FN’s historie.

Overrækkelse af de danske underskrifter til ligestillingsministeren.

58.045 kunder hos The Body Shop skrev under på fire ændringsforslag til den nye ”Handlingsplan imod menneskehandel 2011-14”. Resultatet på underskrifterne blev, at de nedenstående tre forslag blev inkluderet i handlingsplanen: 1. Menneskehandlede skal ikke sættes i fængsel eller udvises som kriminelle 2. Alle ofre for menneskehandel, som opholder sig i Danmark skal beskyttes 3. Flere ressourcer og bedre uddannelse af politi og myndigheder til forbedring af hjælp til menneskehandlede Underskrifterne og vores foretræde for de fire politiske udvalg, der var ansvarlige for handlingsplanen, gjorde en forskel. Så ja, det nytter noget! Tak, til daværende ligestillingsminister, Lykke Friis, der modtog underskrifterne og lyttede til vores og kundernes opfordring. Ved fælles indsats lykkedes det at gøre en forskel og give ofrene for menneskehandel i Danmark en hjælpende hånd. Lykke Friis udtalte efter offentliggørelsen af den nye handlingsplan mod menneskehandel: "Regeringen kan dog ikke gøre det alene. Det er helt afgørende, at både virksomheder og NGO’ere deltager i kampen, så vi gennem en fælles indsats skaber en bevidsthed i befolkningen om, at menneskehandel ikke bør finde sted, hverken globalt eller i Danmark. Derfor er jeg også glad

The Body Shop vandt i 2011 en Danish Beauty Award i kategorien: Best In-store Activity for kampagnen ”Stop Sexhandel af Børn og Unge”. Christian Stadil fra Hummel overrakte prisen.

for, at The Body Shop både har gjort en stor indsats for at sætte fokus på menneskehandel og bidrager med at få gjort opmærksom på det på politisk niveau".

TAK TIL JER

I vores, vores kære kunder, skal også have en KÆMPE TAK. Uden jeres opbakning ville det ikke være muligt at få budskabet igennem eller få støttet ofrene for menneskehandel. Salget af håndcremer i de danske butikker er blevet til mere end 22.000 stk., og I har derved været med at sende mere end 1 million kroner videre til de menneskehandlede kvinder og børn i Bulgarien og i Danmark.

GLOBAL SUCCES

På verdensplan har kampagnen rundet 7 millioner underskrifter og er blevet den største nogensinde for The Body Shop. 16 lande har foretaget ændringer i lovgivningen på baggrund af kampagnen og The Body Shop kunder har verden over været med til at få politikerne til at agere og tage menneskehandel alvorligt. Når vi ser på hele Stop Sexhandel af Børn og Ungekampagnen må vi endnu en gang citere Anita Roddick, stifter af The Body Shop®: ”Hvis du tror du er for lille til at gøre

en forskel, så har du aldrig haft en myg i sengen”.

THEBODYSHOP.DK 21


S A H A R A S Ø R K E N E R HE LT U NIK. HE R FI N D E S D E R N Æ ST E N I N G E N BY E R, I N G EN V E J E O G I N GE N ME NNE S KE R . BLOT E T H AV A F S A ND, H E LT S T I L L E O G E N U E N D E L I G H I MM EL. I MARTS VAND R E D E OM K RI N G 30 M E N N E SK E R M E RE EN D 10 0 K I LO ME TE R TIL FO D S GE NNE M ØRK E N E N F OR E N VI RK E L I G G OD OG L I VS V IGTI G S AG. F O RMÅLE T VAR , AT THE B ODY SH OP F OUN DAT I ON SKUL L E S AM L E P E N G E I N D TIL WATERAID: S VIG T I G E A R B E J D E OG B I D RAG E T I L E N V E R D E N , H VO R ALLE HAR ADG AN G T I L R E NT VA ND O G S A NI T E T.

Gennem Sahara for

LIVSVIGTIGT VANDPROJEK T Vi stillede et par spørgsmål til Mark Hermann, adm. direktør for The Body Shop i Sverige og Danmark, som deltog i ekspeditionen:

HVORFOR GJORDE DU DET HER?

– Hvert 20. sekund dør et barn af diarré som følge af forurenet vand og mangelfuld sanitet. Derfor føler jeg, at det er vigtigt at hjælpe med til at skaffe rent vand og støtte op om WaterAids store arbejde. Initiativet til turen kom fra vores organisation The Body Shop Foundation, som arbejder med flere forskellige projekter inden for globale problemer. Indtil videre har de igennem 20 år bidraget med over 192 millioner kroner til mere end 2.500 projekter verden over. Sahara Challenge var en krævende ørkenvandring for en god sag. Rent vand er en menneskeret og en forudsætning for et godt liv for alle rundt omkring i verden. Gennem vandringen viste vi vores støtte til WaterAid, som arbejder med konkret bistand.

”Rent vand er en menneskeret og en forudsætning for et godt liv for alle rundt omkring i verden. Gennem vandringen viste vi vores støtte til WaterAid, som arbejder med konkret bistand." Mark Hermann, adm. direktør for The Body Shop i Sverige og Danmark

22  THEBODYSHOP.DK

Jeg ville samtidig gerne gøre noget aktivt og fysisk for at samle ind til et velgørende formål. At gå 106 kilometer i ørkenen var en stor personlig udfordring for mig.

HVAD INDEBAR VANDRINGEN FOR DIG PERSONLIGT?

– For mig betød Sahara Challenge tre vigtige ting: Indsamling af penge til rent vand og sanitet, at genoplive mine trekkingfærdigheder, som jeg har lært som spejder, samt at møde nye og gamle kolleger i The Body Shop netværket. Alle mine forventninger blev opfyldt. Mit indsamlede beløb oversteg langt målet pr. deltager med i alt 32.000 kr. Naturoplevelserne og udfordringerne var helt utrolige, og det samme var oplevelsen af at gå og tale med kolleger fra mange forskellige steder i verden. Mange af os har nok det samme ensidige billede af ørkenen: sand, sand og atter sand ... Og der var da også utroligt meget sand. Men landskabet var alt andet end


OM MARK:

Vandringen bød på mange forskellige opdagelser ... ensidigt. Vi oplevede høje sandklitter, dybe flodsenge og høje bjerge.

En stærk naturoplevelse, der tærede på kræfterne.

PROGRAMMET KORT FORTALT: Dag 1: Cirka fem timers bilkørsel fra

Ouarzazate i Marokko lige ind i ørkenen mod den algierske grænse. Herefter to timers vandring til vores første lejr.

Dag 2: Vandring over sandklitter og

gennem flodsenge i seks timer. Her blev vores trekkingudstyr virkelig sat på prøve!

Dag 3: Denne dag har vi givet navnet

"Vabeldag". En dagtur på små og store vulkansten, hvor man konstant skulle tænke over, hvor man satte fødderne. Efter syv timers vandring havde mange af deltagere fødderne fulde af vabler! Takket være mine dejlige vandrestøvler klarede jeg dagen perfekt. Om aftenen blev vi alle overrasket med et dejligt opfriskende brusebad.

Dag 4: Helt klart den bedste dag! Med

enorme sandklitter så langt øjet rakte. Det var en naturoplevelse i verdensklasse, der betød, at man glemte alt om både træthed og varme (næsten da). I alt vandrede vi i syv timer.

Dag 5: Flere sandklitter, mere ørkenlandskab og nogle små byer. Vi aflagde et kort besøg på en lille byskole og nærmede os dermed afslutningen på vores lange ørkenvandring. Endelig at få øje på teltlejren i det fjerne og efter godt to en halv times vandring at være nået frem, fik mig til at føle mig utrolig lille – på en stor måde. – Det er svært at give en detaljeret beskrivelse, af alt det, jeg oplevede under vandringen. Men at gå sammen med de andre i dette endeløse ørkenlandskab og

føle os helt alene var en fantastisk naturoplevelse.

Arbejder som: Adm. direktør for The Body Shop i Sverige og Danmark Fritid: Har været spejder i over 30 år Familie: Hustru Anne og børnene Molly, 2 år og Kamille, 5 år Højst personligt: Jeg er nok den eneste, jeg kender, der stadig synes, at programmet, Americas Funniest Videos, er ufatteligt sjovt!

Hvad skal vi monstro have til frokost ..?

HVORDAN BLEV UDFORDRINGEN FINANSIERET?

– Selve trekkingen blev finansieret med deltagernes indsamlede midler. Mindst 60 % af donationerne vil gå ubeskåret til WaterAid. Jeg har personligt valgt selv at finansiere min del af rejsen, så hele mit indsamlede beløb går til WaterAid.

HVAD VAR DIT PERSONLIGE MÅL?

– Målet med Sahara Challenge er omfattende. Det handler om at gøre verden opmærksom på, at så mange mennesker ikke har adgang til det mest basale, nemlig rent vand. For blot 160 kroner kan et menneske få adgang til rent vand og bedre hygiejneforhold. For godt 2.000 kroner kan en by i Mozambique få deres egen pumpe. The Body Shop er konstant involveret og stærkt engageret i en række forskellige humanitære projekter. I 2012 vil der udover at være konstant fokus på menneskerettigheder også blive arbejdet med forskellige projekter inden for miljø, mod dyreforsøg i kosmetikindustrien samt på at opbygge menneskers selvværd. Læs mere om vores værdier og kampagner på thebodyshop.dk

Et par af selskabets vigtigste medlemmer. THEBODYSHOP.DK 23


TR ADE. NOT AID. Om økologisk alkohol

– EN FREMSTILLING, SOM MED SMÅ SKRIDT GØR EN STOR FORSKEL FOR MANGE. EN TID L I G O G KO L D MORG E N I FEBRUAR F I K V I B E S Ø G A F TO S PÆ N D E N D E G Æ S T E R – N E M L I G TO A F A F VO R E S

Community Fair Trade leverandører, DER VA R KO M M E T HE LE VE J E N FRA EC UAD O R F O R AT FOR TÆLLE O M P RO D UKTION EN AF ØKO LO GI SK A L KOHOL. SAMM EN M E D D E M VA R OG S Å CHRISTI NA A RCH ER FR A THE BO DY SHO P I LON D ON , SOM B ESKREV D ET UN IK K E O G FA I R HA ND E L SPROG R AM, COMMUNI TY FA I R TR ADE .

I provinsen Cotopaxi, ved foden af Andesbjergene, bor folk i små byer i området Moraspungo. Her er kooperativet Consorcio Agro-Artesanal Dulce Organico (CADO) vokset frem takket være et langsigtet og gensidigt respektfuldt samarbejde med The Body Shop. I dag er der ca. 220 mindre familielandbrug, der kan forsørge sig selv og har fået bedre levevilkår takket være vores Community Fair Trade program. På bjergsiderne i det utilgængelige område dyrker landmændene sukkerrør, der bruges til at producere den økologiske alkohol, som The Body Shop anvender i flere parfumer. Sukkerrørene vokser i et vanskeligt terræn med mager jord. Dyrkerne benytter sig af traditionelle og helt økologiske dyrkningsmetoder og høster sukkerrørene med hånden. De spreder sukkerrørsbladene ud på marken, så planter og dyr kan leve i samspil med hinanden. Vores fair handel med kooperativet betyder, at mere end 500 mennesker har mulighed for at skabe sig bedre levevilkår og få større selvværd. Den gode pris, de får for deres produkter, giver dem et eksistensgrundlag og hjælper dem med at betale for uddannelse af deres børn og bygge broer, brønde og sundhedsklinikker i området.

CHRISTINAS REJSE

Cecilia Arcos, Christina Archer og Carlos Cabrera.

Christina Archer er en ud af tre "Senior Buyer Ingredients" inden for Community Fair Trade handelsprogrammet hos The Body Shop. Hun begyndte at arbejde for The Body Shop i 2007 og har nu ansvaret for den fair handel med lande som Nicaragua, Guatemala og Ecuador. Men hendes rejse startede i en helt anden del af verden. Christina er født og opvokset i Grækenland. Her uddannede hun sig på universitetet og vidste hele tiden, at hun ville arbejde med udvikling og økonomi. Efter studietiden rejste hun til Eritrea, hvor hun arbejdede med forskellige bistandsprojekter. Herefter tilbragte hun tre år som frivillig i Peru med udviklingsprojekter, landbrug og genbeplantning. Senere fik hun ansættelse ved Red Barnet på Cuba, hvor hun beskæftigede sig med


børn og sundhedsspørgsmål. Gennem årene har hun været på Sri Lanka, i Indien og i Asien. Og det var i Sydøstasien, at hun blev ramt af en stærk forståelse for, hvor vigtigt arbejde er for folks selvværd og sundhed. Hun bestemte sig for, at hun ville arbejde videre med at bruge hele sin lange erfaring til at påvirke folks levestandard. Efter sit arbejde med ofrene for Tsunamien blev hun ringet op af The Body Shop, som spurgte hende, om hun kunne tænke sig at arbejde for deres fair handelsprogram. I 2007 startede Christina, og allerede i 2008 afgav hun den første ordre hos CADOkooperativet.

"Det, at købe Community Fair Trade ingredienser, er den bedste måde at støtte respekterede producenter på."

Christina Archer, Senior Buyer Ingredients, Community Fair Trade – Jeg rejser ofte tilbage til de små landbrugskollektiver med vareprøver, så de kan se, hvad deres produkter anvendes til. I dag arbejder vi på at forbedre økomærkning og certificering. Målet er et uafhængigt mærke, der attesterer, at Community Fair Trade gør det, det siger, at de gør. Miljøet er et andet spørgsmål, der bliver stadig vigtigere for The Body Shop. Her vil vi i fremtiden fokusere endnu mere på fremstillingsprocesser og kvalitetskontrol. Alt sammen for at vores produkter skal belaste miljøet så lidt som muligt. I dag indeholder 80 % af vores produkter mindst en og ofte flere Community Fair Trade ingredienser. Målet med alle nye produkter er, at de skal indeholde mindst én Community Fair Trade ingrediens. Det at købe Community Fair Trade ingredienser er den bedste måde, at støtte respekterede producenter på, udtaler Christina.

COMMUNITY FAIR TRADE ER SOM ET ÆGTESKAB

– Vores Community Fair Trade er i dag et program, der omfatter mere end 30.000 landmænd i 21 lande, fra Indien til Italien, Ghana til Guatemala og Bangladesh til Brasilien. Det hele startede i 1987 i den sydindiske delstat Tamil Nadu, hvor Dame Anita Roddick indledte det første Community Fair Trade samarbejde med et lille kooperativ på fem personer. Teddy Export har lige siden fremstillet håndlavet tilbehør til The Body Shop. I dag beskæftiger de omkring 400 personer, og det er mennesker, der ikke blot har fået et arbejde, men også adgang til sundhedspleje, uddannelse og hjælp til mad. – Vores fair handel er et langsigtet engagement, der bygger på enkle principper: Regelmæssig og fair betaling for arbejde, der udføres under ordentlige forhold. I dag ved vi, at mere end 300.000 mennesker verden over på en eller anden måde påvirkes positivt af vores handel. Målet for os er, at hver leverandør skal se os som en respektfuld partner, præcist som i et godt ægteskab. Vi er ikke blot en indkøber, fortæller Christina.

Christina Archer, Senior Buyer Ingredients, Community Fair Trade.

Når det gælder økologisk alkohol startede det hele med, at The Body Shop, i vores bestræbelser på at have Community Fair Trade ingredienser i alle produkter, ikke havde det i nogen af duftserierne. Så da CADO-kooperativet kontaktede os i 2007, blev vi interesserede og besøgte kooperativet. Vi var på besøg hjemme hos folk, der boede i byerne, kontrollerede produktionen, fremstillingsprocessen og naturligvis, at ingen børn blev udnyttet på nogen måde. Den økologiske alkohol, som de fremstillede på stedet, blev brugt både som bakteriedræbende middel på de lokale sundhedsklinikker og som en drik. Efter vi havde talt om, hvordan kvaliteten på alkoholen yderligere kunne forbedres, blev vi enige om, at vi havde fundet en ny Community Fair Trade leverandør!

DEN FØRSTE ØKOLOGISKE ALKOHOL I PARFUMER

Hvert år sælger The Body Shop millioner af flasker med dufte og parfumer i serierne Love Etc...™, Dreams Unlimited™, White Musk Libertine og White Musk® For Men. THEBODYSHOP.DK 25


Oppe i bjergene arbejder man helt økologisk. Alle planter høstes med hånden, før de transporteres på æselryg ned til fabrikken.

Vidste du, at en af de største bestanddele i parfumedufte er alkohol? Og at The Body Shop er det første kosmetikfirma, der anvender økologisk fair trade alkohol i fremstillingen af dufte?

DEN ENGELSKE VOLONTØR

I Cotopaxi-provinsen sker dyrkningen i stedet på små jordlodder, der er stærkt knyttet til miljøet og samvirker med flora og fauna. Samarbejdet med The Body Shop, som blev kooperativets første internationale kunde, gjorde, at man kunne begynde at leve af at fremstille økologisk alkohol HVORDAN FOREGÅR FREMSTILLINGEN? i hånden. Grunden til, at CADO kontaktede os, skyldtes en Ecuador ligger i Sydamerika ved ækvator. Højt oppe langs pige, der arbejdede som volontør. Kooperativet var hårdt bjergsiderne, mellem 400 og 1.300 meters højde over presset i en periode. I forbindelse med et volontørprogram, havets overflade, bor de små familier og dyrker deres som de deltog i, havde de besøg af en pige fra England. Man jord under meget simple forhold. Fra bjergene løber der diskuterede, hvem der kunne tænkes at købe en økologisk, frisk vand ned til sukkerrørene, som trives i den fugtige lidt dyrere alkohol. Pigen tænkte sig lidt om, og sagde så: varme. Forældreplanten, der kan blive op til 40 år gammel, "Den eneste virksomhed, jeg kan komme i tanke om, er skal blive stående helt urørt, for at nye friske planter The Body Shop." To måneder senere sad Carlos og Cecilia skal kunne vokse frem fra den, mens den biologiske i et fly på vej til London. Med sig i bagagen mangfoldighed i form af hundredvis af havde de en lille flaske med en uklar væske. planter og dyr kan leve i fred og ro. I dag fremstiller de en million liter alkohol om året! Ud over The Body Shop sælger de I CADO-kooperativet høstes de også til andre kosmetikfirmaer, der har de modne sukkerrør i hånden. Herefter Carlos Cabrera, chef for samme sociale værdier som os. Alkoholen transporteres rørene på æselryg ned til CADO-kooperativet til kosmetik og parfumer renses og er af en fabrikken, hvor hvert sukkerrør vaskes meget høj kvalitet. separat. Ved hjælp af kværne presser man derefter saften ud af rørene af og lader DEN KVINDELIGE FORMAND den gære. Dernæst destilleres den og forfines til et 60 % Cecilia Arcos var en af de første jorddyrkere, der rent og økologisk slutprodukt. Resultatet er en meget ren sluttede sig til kooperativet. Cecilia arbejdede lige fra alkohol af høj kvalitet – og den eneste økologiske fair trade starten med at give landmændene og deres familier alkohol i verden, der anvendes i duftprodukter. basal sundhedspleje og kom på den måde i kontakt med sygehuse og apoteker, der begyndte at købe den CADO-kooperativet har i årevis arbejdet med at samle alkohol, som hun og hendes familie fremstillede. I dag er folk i provinsen for at hjælpe dem med at forbedre deres Cecilia formand for kooperativet og leder det ydmygt levevilkår og sammen skabe en produktion, der giver og demokratisk. Man har udviklet en liste med krav, der dem en langsigtet og sikker indtægtskilde. Kooperativet stilles til de, der gerne vil optages. Det handler om alt fra giver dem økonomisk støtte, viden og forudsætninger for sikkerhed, fremstillingsproces og sociale forhold til forbud at kunne producere alkohol i denne højde. mod børnearbejde. I dag er der mange, der står i kø for at blive optaget i kooperativet! Inden for den industrielle sukkerrørsdyrkning tilintetgøres og afbrændes enorme jordområder for at Siden den første ordre i 2007 har samarbejdet vokset give plads til dyrkning af sukkerrør. Hele områder dør, sig stærkere for hvert år, og i tusindvis af beholdere med når den biologiske balance forstyrres, og landmændene økologisk fair trade alkohol er blevet anvendt til parfumer, må høste sukkerrørene i sod og aske, hvilket er livsfarligt som The Body Shop har solgt i hele verden. for deres helbred.

”Vores vision er en bedre fremtid"

26  THEBODYSHOP.DK


Ved hjælp af kværne presses juicen ud, som herefter får lov at gære, før den forfines til et 60 % rent og økologisk slutprodukt.

Arbejdet med at fremstille den økologiske fair trade alkohol er ikke blot en vigtig indtægtskilde for beboerne i den lille provins. Det betyder også, at man kan vedligeholde veje, bygge skoler, og at folk på den måde får adgang til bedre uddannelse og sundhedspleje. Kooperativet har nu eksisteret i mere end 15 år. I tre år har man eksporteret internationalt. – For nogle år siden havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg ville rejse til Europa, besøge butikker og se, hvordan vores ingredienser indgår i produkter, der sælges i hele verden, fortæller Cecilia Arcos, formand for CADO-kooperativet

HVAD HAR SAMARBEJDET MED THE BODY SHOP BETYDET?

Samarbejdet blev indledt i 2007, men den første bestilling blev først afgivet i 2009. I løbet af det første år fremstillede 70 landmænd 1.000 liter alkohol. I 2011 producerede man 125.000 liter ved hjælp af 220 medlemmer. Et af de mest mærkbare resultater af samarbejdet med The Body Shop er, at folks livskvalitet er steget. Det kommer til udtryk på forskellige måder. For eksempel fortæller en ung pige, at hun har kunnet gennemføre et universitetsstudie takket være den indtægt, hendes familie nu har. En anden fortæller, at man har kunnet lave en bro, så man nu lettere kan komme til byen lidt længere nede ved foden af bjerget. En tredje fortæller om en enlig forsørger, der nu kan uddanne sig og forsørge sine børn. For en fjerde landmand har Community Fair Trade betydet, at han har fået råd til at få repareret sit køleskab ...

forskellige måder til at forbedre arbejdsvilkårene for folk. Andre forbedringer er, at man kan benytte sig af rustfrit stål ved produktionen, og at gamle maskindele, der er rustet op, er blevet udskiftet.

TRADE. NOT AID.

– The Body Shop samarbejdet med CADO er kun lige begyndt, og vi ser frem til et langsigtet partnerskab. Ved at anvende den erfaring og den viden, de lokale landmænd har, og forvandle den til førsteklasses økologisk produceret alkohol, hælper man folk i landsbyerne i fremtiden. Handlen omfatter ikke kun en fair pris for et godt produkt, men også en fond til at støtte landmændene i sociale spørgsmål og miljømæssige projekter. Det her er blot begyndelsen på et langt og gensidigt respektfuldt samarbejde. – I stedet for at give penge ønsker The Body Shop, at hjælpe folk til selv at skabe mulighederne og forudsætningerne for et bedre liv. Vi kalder det trade, not aid, afslutter Christina Archer.

Vores dufte m ed økolog Community F isk air Trade alkoho l:

– The Body Shop har betydet, at mange familier har fået en højere livskvalitet. I dag kan børn få en uddannelse, og folk har adgang til bedre sygepleje. Det er små skridt, der gør en stor forskel for mange, fortæller Carlos Cabrera, chef for CADO-kooperativet. En anden ting, som The Body Shop har bidraget til, er sikkerhed. Flere af kooperativets maskiner har i løbet af den seneste periode fået afskærmning for at forhindre ulykker. Et direkte bevis på at fair trade kan bidrage på

White Musk® For Men Edt 100 ml Pris 195,00 kr., Dreams Unlimited™ EdP 50 ml 195,00 kr.,White Musk Libertine EdP 30 ml Pris 245,00 kr. og Love Etc...™ EdP 30 ml Pris 150,00 kr.

THEBODYSHOP.DK 27


AGAINST

ANIMAL TESTING

SUPPORT

COMMUNITY FAIR TRADE

ACTIVATE

SELF ESTEEM

DEFEND

HUMAN RIGHTS

PROTECT

THE PLANET

EVERYBODY Sommer 2012

JEG

BESTEMMER

SELV!

JEG

BESTEMMER

Everybody udgives af The Body Shop Ansvarlig udgiver: Mark Hermann Design og produktion: Nkel Kommunikation Tryk: LPD solutions Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og prisændringer. © 2012 The Body Shop International Plc. All rights reserved. Absolutely no reproduction without the permission of the owners. ® Registered trademark of The Body Shop International Plc.™ Trademark of The Body Shop International Plc.

V I BE S T EMMER SELV JEG – DER F OR SENDER V I BESTEMMER SELV! M ÆNDENE HJEM! - sådan lød det hos The Body Shop den 8. marts i år.

D E N A D M I N I S TREREND E D IREKTØ R O G ØVRIGE MÆND I T H E B O DY S HO P BLEV D EN 8 . MA RTS S ENDT HJ EM, F O R D E N DAG BES TEMTE KVIND ERNE A LT!

SELV!

JEG

BESTEMMER

I anledning af den internationale kvindedag hyldede The Body Shop nemlig alle kvinder, deres rettigheder, og at kvinder bestemmer selv.

SELV!

Kunderne kunne derfor i dagene op til se posters og skilte med kvinder, der viste de bestemmer selv, og der blev uddelt ”Jeg bestemmer selv”-badges. Sammen med vores kunder ville vi ikke kun hylde de kvinder, der banede vejen, eller dem der bestemmer selv. Vi ønskede også at hylde og støtte op om de kvinder, der er flygtet fra vold og undertrykkelse. Derfor donerede vi den 8. marts 10 % af dagens salg til kvindekrisecentre i Danmark, og kunderne kunne ligeledes støtte det ved at runde deres køb op. Det blev til i alt kr. 41.558,- som vil blive overrakt til LOKK, Landsorganisationen af Kvindekrisecentre. Vi håber, at vi med vores donation kan være med til at give kvinderne på krisecentrene den støtte, det kræver, for at begynde eller holde fast på et nyt og bedre liv. Og vi vil gerne lige slå fast, at vi holder rigtigt meget af vores mandlige kolleger, men den 8. marts i år bestemte kvinderne alt!

Find nærmeste butik på thebodyshop.dk Følg os på facebook.com/thebodyshopdanmark

Everybody #1 2012  

BEAUTY WITH HEART – VELKOMMEN TIL VORES NYE VERDEN AF SKØNHED!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you