Page 1

Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7.

Tech in

INOVAŢII ÎN TEHNOLOGIE

Pentru învingători

Face diferenţa în faţa adversarilor

Obiectul Dorinţei

Performanţă extremă şi opulenţă

NR 4 2011 WWW.TECHINSTYLE.RO


Cuprins 22

Cuprins

16

04 În ochii privitorului

Combinaţia perfectă dintre măiestrie şi tehnologia modernă.

06 Călătoreşte uşor şi inteligent

Netbook-urile - dimensiunile compacte şi greutatea relativ mică.

08 Interviu

Răzvan şi Dani - tehnologie plină de culoare

10 Fruntaşul clasei

Şcolala nu va mai reprezenta un stres. Îţi prezentăm laptop-urile ideale pentru sarcinile tale de zi cu zi

04 2

|

NUMĂRUL 3


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7.

www.techinstyle.ro

12

12 Să auzi înseamnă să crezi Sunet incredibil - pe un laptop!

14 Construieşte-ţi un PC Învaţă în câţiva paşi simpli cum îţi poti construi PC-ul ideal conform necesităţilor tale.

16 Acordat la perfecţie

Design inovativ cu tendinţe spre perfecţiune şi sunetul de excepţie.

18 Performanţă într-un pachet ultrasubţire

NUMĂRUL 4 - 2011 Copyright: ASUSTek Limited, 2010. Toate review-urile editoriale din această revistă sunt advertoriale sponsorizate de producătorii obiectelor respective.

Cea mai recentă apariţie în domeniu ce poate fi în acelaşi timp puternic dar fără rabat la portabilitate.

20 VX6

20

Netbook-ul devine nu doar un accesoriu necesar, ci un obiect de artă.

22 Pentru învingători Un notebook fără compromisuri.

NUMĂRUL 3 |

3


ASUS Seria U Bamboo

ASUS oferă combinaţia perfectă dintre măiestrie şi tehnologia modernă prin colecţia U Series Bamboo

E

ste foarte interesant că bambusul, materialul preferat al intelectualilor chinezi, a fost ales pentru a constitui partea “organică” a seriei de laptopuri ASUS U Bamboo. Adresându-se celor pasionaţi de modă dar şi de mediu, aceste laptopuri aduc atingerea naturii în mijlocul oraşului.

Frumuseţea performanţei

Folosirea bambusului ar fi fost de prisos dacă colecţia ASUS U Series Bamboo nu ar fi oferit ceea ce trebuie. Dar o gamă de tehnologii de vârf te asigură că performanţa consumă puţină energie, dar rămâne disponibilă. ASUS Super Hybrid Engine îşi face simţită prezenţa în colecţia U Series Bamboo, îmbunătăţind performanţa procesorului, dar prelungind şi autonomia acumulatorului la aproape dublu faţă de un laptop normal. Din punct de vedere vizual, tehnologia graficii duale disponibilă în colecţia U Bamboo, NVIDIA Optimus, oferă putere de procesare doar în timpul sarcinilor intense precum gaming-ul pentru a îmbunătăţi performanţa sistemului. Altfel, pentru a prelungi viaţa bateriei, acesta rămâne în modul “off” atunci când tu optezi pentru procese de computing simple. Conectivitatea de generaţie nouă, USB 3.0, oferă transfer rapid de date precum şi timp rapid de încărcare pentru dispozitivele portabile comparat cu standardele actuale de USB 2.0.

4

|

NUMĂRUL 4 - 2011

Frumuseţea design-ului

Nu există niciun dubiu ca laptop-urile din colecţia U Bamboo au fost făcute pentru a atrage priviri - folosirea într-un mod inovativ a bambusului maroniu pentru exterior şi a aluminiului lustruit pentru suprafeţele interioare, combinate, formează un laptop elegant. Amestecul interesant de texturi organice şi metalice oferă o senzaţie tactilă premium la fel de diferită ca noaptea şi ziua. Colecţia de laptopuri U Bamboo foloseşte plastic mai puţin iar ASUS nu a mai foloseste polistirenul care ne întâmpină atunci când deschidem cutiile acestor bijuterii. În schimb, ambalajul colecţiei U Series Bamboo este fabricat, da, ai ghicit, din celuloză de bambus şi materiale textile.


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro

Frumuseţea imaginii

Panourile LCD introduse în fiecare laptop sunt de calitate superioară şi au fost supuse unor teste stricte ale ASUS. Când vine vorba de multimedia şi mai ales de filme, tehnologia ASUS Splendid Video Intelligence optimizează fidelitatea culorilor prin unul din cinci moduri pre-setate (gaming, theater, night view, scenery şi standard) pentru o experienţă vizuala cât mai bună.

Frumuseţea sunetului

Şi pentru a oferi cireaşa de pe tort, colecţia de laptopuri U Series Bamboo vine cu tehnologia SRS Premium Surround Sound ce completează experienţa vizuală.

Ştiai că? • Testele arată că energia consumată de U53Jc este cu 33% mai scăzută faţă de standardul Energy Star 5.0, ceea ce reduce anual emisiile de CO2 cu 18,4 kg. • Bambusul are un ciclu scurt de dezvoltare, de 3 la 5 ani şi este una dintre plantele care cresc cel mai rapid, unele specii ajungând până la 1,2 m/zi.

NUMĂRUL 4 - 2011

|

5


Călătoreşte uşo şi inteligent ASUS Eee PC 1015P

Când eşti des pe drum, un laptop poate deveni incomod de transportat. Dar cu un netbook în mână stresul poate fi îndurat mult mai uşor.

D

imensiunile compacte ale unui netbook şi greutatea relativ mică te asigură că acesta va încape în orice bagaj de mână care te va însoţi într-o nouă aventură. Cu un netbook, chiar şi tranzitul tău în aeroport nu va mai fi o chestiune plictisitoare. Vei fi putea să accesezi filme sau muzică online prin cloud computing sau poţi naviga pe internet şi să spui lumii pe unde călătoreşti. Tech in Style îţi dă cinci motive pentru care un netbook ASUS ar putea deveni camaradul tău de călătorie.

6

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro Spune adio ghidurilor şi hărţilor

şor

Datorită ghidurilor online de călătorie poţi să uiţi de urmărirea hărţii cu degetul prin Times Square. Dacă vrei repere, amplesează-te într-o cafenea, comandă-ţi ceva de băut şi relaxează-te în timp ce verifici unde îţi vei îndrepta paşii împreună cu netbook-ul tău.

Uneltele de călătorie şi cloud computing-ul sunt la un clic depărtare

Nu ştii niciodată când vei avea nevoie de ajutor pe internet. Să fii capabil să te conectezi la Păstrează internet oricând poate să fie vital. Rezervarea de prietenii bilete pe site-urile dedicate sunt la îndemâna ta şi le şi familia aproape poţi accesa atunci când ai mai mare nevoie de aceste Poţi păstra legătura cu familia şi servicii. Şi bineînţeles este reconfortant să ştii că toate prietenii prin chat-uri web sau Skype, conturile bancare sunt doar la un clic depărtare. sau mai poţi să îţi împărtăşeşti Poţi stoca scan-uri de documente importante impresiile de vacanţă pe pe hard disk-ul netbook-ului sau online, Un centru Facebook, Twitter sau pentru a avea la îndemână copii pentru portabil de stocare de chiar pe un blog de bilete, rezervări şi alte documente date şi de încărcare călătorie. importante de călătorie în caz Poţi să partajezi imediat fotografiile că le vei pierde dintr-o făcute în timpul zilei direct pe întâmplare nefericită. netbook pentru a economisi Până la 14 ore de spaţiu pe card. Netbook-ul tău computing poate fi folosit şi la încărcarea Eee PC-urile ASUS garantează dispozitivelor compatibile USB, computing pe tot parcursul zilei ca telefoanele mobile sau datorită tehnologiei exclusive ASUS playerele audio. Super Hybrid Engine. SHE adaptează inteligent şi ajustează consumul energiei pentru a oferi puterea necesară CPU-ului şi performanţa de care ai nevoie, economisind Verdict - Acces la cloud computing, access oriunde şi la maxim energia. oricând.

ASUS Eee PC 1015P

Recomandăm…

Creat pentru călători, modelul Eee PC 1015P combină eficient un design compact şi uşor cu acumulatorul cu autonomie ridicată. Rezultatul este o platformă portabilă care rezistă pe tot parcursul zilei. Modelul1015P dispune de procesorul Intel Atom care, împreună cu tehnologia exclusivă de la ASUS Super Hybrid Engine, oferă o autonomie de până la 14 ore. Modelul vine cu tastatură chiclet şi un ecran LED-backlit de 10,1 inch cu rezoluţie 1024 x 600 WSVGA. USB 3.0 transferă datele de până la 10 ori mai rapid decât standardul actual USB 2.0. ASUS 1015P dispune de 500GB de WebStorage ASUS, prin care poţi încărca şi partaja fişiere prin intermediul unei interfaţe web de tip drag-and-drop. ASUS a făcut echipă cu provider-ul de internet Boingo pentru a oferi acces la peste 100.000 de huburi WiFi Connect în lume prin simpla înregistrarea a uni cont de utilizator.

NUMĂRUL 4 - 2011

|

7


Netbook ASUS Karim Rashid 1008P

Tehnologie şi culoare

Portabilitatea este bună, dar atunci când are o infuzie de stil şi mai ales de culoare, rezultatul este absolut adorabil.

8

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro Ne-am întâlnit cu Daniela, Răzvan şi Dani în decembrie anul trecut, în timp ce savurau un coctail şi profitau de o pauză din programul lor încărcat. Şi nu am putut să nu observăm netbook-urile pe care le foloseau. Aşa că am profitat de ocazie pentru a îi intreba despre modul în care mobilitatea le-a schimbat viaţa. Reporter: Mobilitatea şi accesul la internet sunt esenţiale în ziua de azi. Care este reţeta voastră secretă pentru a rămâne conectaţi la internet, cu prietenii si familia? Răzvan: Acasă de pe desktop, la munca şi întâlniri de pe netbook. Dani: Merg mult cu avionul, aşa că iau netbook-ul cu mine, plus o baterie suplimentară. Iar al meu a venit cu una în cutie. Pentru restul, am un smartphone. Daniela: Eu nu sunt foarte conectată, dar ţin legătura cu prietenii pe Facebook, de acasă, pe un minilaptop ASUS cu stick de internet. Reporter: Care sunt aplicaţiile pe care le folosiţi permanent? De care dintre ele nu vă puteţi lipsi? Răzvan: Nu mă pot lipsi de Facebook şi de mail. Dani: Eu sunt fan solitaire. La un moment dat credeam că există dependenţi de solitaire. O luasem prea în serios cu jocul ăsta. În plus, fac update pentru daniotil.ro şi otilpeafara.ro saptamanal. Daniela: Eu stau pe mess şi pe Facebook, mai ales seara. Reporter: Dacă ar fi să pariem, am spune că aţi v-aţi ales netbookurile pentru design-ul aparte. Cu siguranţă sunt diferite faţă de orice am văzut până acum. Ne înşelăm? Ce alte argumente v-au făcut să le alegeţi? Răzvan: Mie îmi place că e mic şi stie foarte multe. Are tot ce se cheamă wireless plus cameră web. Dani: Mie îmi place consumul mic. Adică autonomia mare. Şi îmi place la drum, pentru că e uşor şi aproape nu-l simţi ca greutate. Daniela: Mie îmi place pentru că e trendy. Am şi două poşete care se asortează la el. Reporter: Micuţul netbook pe care îl aveţi vine cu Windows 7 preinstalat. Cum vi se pare interacţiunea cu noul sistem de operare? Răzvan: Mi se pare că e mai simplu să lucrezi cu fotografiile. Pentru mine e un plus important. Dani: Eu eram mare prieten cu XP-ul, dar nu te poţi pune cu progresul. Iar cu Windows 7 n-ai de ce să te împotriveşti. E o plăcere să lucrezi cu noua interfaţă. Daniela: Eu cred că Windows 7 e mai deştept. Se mişcă bine pe calculator.

NUMĂRUL 4 - 2011

|

9


Laptop ASUS seria K Laptop ASUS seria N

Fruntaşul clasei Şcoala aduce cu ea şi stresul. Lecţii şi referate, toate cer timp şi documentare. Dar nu trebuie să te panichezi. Un laptop bun te poate ajuta să ţii piept avalanşei.

E

ste greu să nu te laşi doborât când vezi avalanşa de proiecte şi referate ce te aşteaptă, dar când ai un laptop capabil de un echilibru optim între muncă şi joacă, multe din griji dispar. Tech in Style îţi prezintă ABC-ul unui laptop ideal pentru şcoală.

udio

Un sunet puternic şi clar poate să facă diferenţa între o prezentare aşa-şi-aşa şi una spectaculoasă , sau un film mediocru şi unul care te lasă mască. Aşa că alege un laptop care are încorporate un set bun de boxe şi o suită de tehnologii audio. Nu uita să testezi laptop-ul în magazin pentru a te asigura că oferă un volum suficient de puternic pentru a fi auzit într-o sală de clasă.

ateria

Ultimul lucru de care ai nevoie atunci când trebuie să predai o lucrare este să alergi după o priză. Un laptop care este destul de inteligent va economisi energie atunci când nu ai nevoie de putere mare de lucru şi o va folosi doar atunci când e necesar, rezistând unei întregi zile la şcoală.

onectivitatea Multe dintre proiectele şcolare se fac în echipă şi este important să fii capabil să

10

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro

partajezi munca ta foarte rapid . Alege un laptop care suportă cel puţin două conexiuni wireless cunoscute ca Bluetooth şi Wi-Fi. Dacă temele îţi cer să faci transfer mare de fişiere, îţi recomandăm să alegi un laptop cu porturi USB 3.0.

esign-ul

La şcoala contează foarte mult şi moda. Pentru a arăta cool fară a da în ridicol, alege un laptop care prezintă un design subtil cu materiale rezistente la pete sau amprente.

Recomandăm… Laptopurile ASUS seria K

Când vine vorba de laptopuri pentru studenţi, seria ASUS este favorita din mai multe motive. Nu numai că aceste laptop-uri îndeplinesc toate criteriile menţionate mai devreme (excepţie face USB 3.0 care este prezent în următoarea recomandare), dar sunt şi accesibile ca preţ.

rgonomia

De-a lungul semestrului vei folosi mult butoanele laptopului aşa că asigură-te că tastatura este capabilă să îţi ofere confort în utilizare. Datorită suprafeţei mai mari a butoanelor, tastatura chiclet oferă un confort mai bun şi o acurateţe ridicată.

reamătul

Un laptop cu un ventilator zgomotos va enerva colegii de clasă (sau pe biblotecară!), prin urmare alege un model care îţi permite să ajustezi viteza ventilatorului atunci cînd ai nevoie de linişte.

rafica Prezentările multimedia sunt frecvente în zilele noastre aşa că este esenţial ca laptopul tău să aibă un procesor grafic bun. Pentru cele mai detaliate imagini, asigură-te că laptopul dispune şi de tehnolgii video ca ASUS Video Magic care poate converti imaginile standard definition la rezoluţii Full HD 1080p.

Laptopurile ASUS seria N

Pentru studeţii care iau cursuri şi care au nevoie de mult sunet sau care sunt foarte exigenţi în privinţa calităţii audio, le sugerăm să dea ceva mai mulţi bani pe un laptop ASUS N series. Aceste modele oferă tehnologia SonicMaster care permite difuzoarelor încorporate să redea sunet puternic ce poate rivaliza cu un sistem de boxe externe dedicate.

altera

Nu e de glumit cu transportul laptopului toată ziua, de aceea te asigurăm că vrei un model care să nu fie o povară pentru umerii tăi sau să îţi forţeze spatele . Pentru confort optim, un laptop nu ar trebui să cântărească mai mult de 2,65 kg. NUMĂRUL 4 - 2011

|

11


ASUS seria N

Să auzi înseamnă să crezi

Calitate audio de la Bang & Olufsen ICEpower® împreună cu tehnologia ASUS SonicMaster, pentru un sunet şi clar şi precis

L

aptop-urile au fost întodeauna asociate cu difuzoare mici şi sunet distorsionat. Dar datorită celor de la ASUS şi noului standard SonicMaster, nu mai există scuze pentru sunetul de proastă calitate.

Sunet incredibil - pe un laptop

Pentru că petrecem un număr relativ mare de ore pe zi în activităţi legate de audiţie este logic să ne asigurăm că ascultăm la cel mai bun nivel audio. Din păcate, până acum, performanţele au fost rare când vine vorba de laptop-uri. Acum le folosim pentru aproape tot, de la vizionarea de filme la ascultarea muzicii, gaming şi chiar să facem apeluri telefonice, iar ASUS este de părere că a venit vremea schimbării. De aceea ASUS a dezvoltat standardul SonicMaster, o combinaţie de tehnologii audio care includ o combinaţie de hardware şi software, astfel încât să se obţină o reproducere fidelă a sunetului, fără amplificarea artificială a unor anumite frecvenţe. Asta îţi garantează că ceea ce auzi cu SonicMaster este ceea ce a fost înregistrat în original şi nu este cea mai bună redare făcută de un software “şmecher”. Toate modelele generaţiei a treia ASUS N se conformează standardului SonicMaster, aşa că vei beneficia de cea mai bună calitate audio, de la cel mai compact ultraportabil până la cel mai mare desktop replacement. Pentru a înţelege ce face SonicMaster pentru un laptop, vom trece în revistă câteva specificaţii tehnice.

* Poate să difere de la un model la altul.

12

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro

1

Sunet clar şi criStalin

A

SUS a dezvoltat probabil cel mai bun codec analog/ digital din industrie, oferind cel mai bun raport semnal/ zgomot şi maxim de claritate audio.

2

DiStorSiuni Scăzute

3

BaSS aDânc şi Bogat

Amplificatoare puternice de 3W* cu alimentatoare suplimentare ajută la eliminarea distorsiunilor care apar de obicei când muzica e redată la volum ridicat.

Difuzoarele mari îmbunătăţesc redarea liniară a frecvenţelor, împreună cu bassul virtual, asigurând o redare audio fidelă.

4

gamă auDio Sporită

Boxele cu camere de rezonanţă până la 80cc*, mai mari decât cele tipice, înseamnă că seria N poate suporta o gamă mai largă de frecevenţe faţă de laptopurile standard.

5

voce DiStinctă

Software-ul de procesare vocală ajustează reprezentaţiile vocale pentru a îmbunătăţi claritatea şi volumul, prevenind în acelaşi timp distorsiunile audio.

6

Sunet SurrounD

Sunetul surround este îmbunătăţit prin softwareul dedicat, remodelând undele sonore pentru a lărgi spaţialitatea şi realismul.

NUMĂRUL 4 - 2011

|

13


Construieşte-ţi un PC

Un calculator nou este o decizie importantă. Dar cum îţi alegi componentele ideale?

S

ă construieşti un PC este o experienţă. Economiseşti bani, dar beneficiul suprem vine atunci când înţelegi mai bine tehnologia. Să “bricolezi” prezintă un proces cu potenţial educaţional pentru oricine, aşa că hai să vedem care sunt ingredientele cheie pe care trebuie să le iei în considerare. Promitem că vei înţelege mult mai bine computerele odată ce totul s-a încheiat!

lăci de bază Primul pas pe care trebuie să îl faci este să alegi între o placă de bază AMD sau Intel. Apoi alege forma sau mărimea plăcii — ATX sau microATX. Un ATX complet oferă mai multe opţiuni, dar microATX economiseşte spaţiu şi energie. Ambele sunt bune pentru proiecte DIY, prin urmare bazează-ţi alegerea pe cât de mult Modelul P7H55 pentru CPU Intel oferă spaţiu vei dedica PC-ului tău în cameră. Dacă TurboV EVO şi Turbo Key în mod normal va trebui să lucrezi cu multe II pentru overclocking de invidiat şi Energy informaţii, îţi sugerăm să achiziţionezi o Processing Unit pentru placă de bază echipată cu USB 3.0 şi SATA economisirea energiei. Pentru AMD, 6Gb/s pentru a transfera datele rapid. recomandăm M4A88TD-M Recomandăm de asemenea să cumperi EVO, o placă de bază microATX cu funcţia Core o placă de bază destul de inteligentă care Unlocker ce activează să overclockeze sau să reducă performanţa nucleele procesoarelor pe care AMD le-a dezactivat. sistemului în timpul perioadelor de încărcare mare, respectiv mică. Anumite plăci de bază ASUS oferă o tehnologie exclusivă denumită Dual Intelligent Processors — care constă în TurboV Processing Unit (TPU) şi Energy Processing Unit (EPU) — iar aceasta este perfectă pentru ceea ce vrei. TPU îmbunătăţeşte performanţa cu până la 37 % atunci când foloseşti procese intense ca gaming-ul, în timp ce EPU reduce semnificativ consumul energiei în timpul proceselor mai puţin intense, de exemplu, când navighezi pe internet sau scrii.

14

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro

lăci video

ENGTX460 DirectCU TOP

Modelul ENGTX460 foloseşte tehnologia NVIDIA şi suportă DX11 şi 3D Vision, în timp ce EAH5550 de la Radeon are DX11 şi cele mai noi codecuri video AMD într-un pachet foarte economic. Amândouă sunt perfecte pentru stundeţii care îşi fac un nou PC.

EAH5550

Pentru computing simplu şi home theatre, poţi folosi procesorul grafic integrat, dar noi îţi recomandăm să adaugi o placă video separată pentru gaming şi multimedia. AMD şi NVIDIA oferă putere şi performanţe comparabile. Îţi recomandăm să alegi un model cu suport DirectX11 pentru a vizualiza cele mai recente efecte grafice — vital în gaming şi arta digitală. Totodată, alege o placă video cu cel puţin 1GB de memorie, care te va ajuta să descătuşezi rezoluţii mai ridicate de 1920 x 1600 pixeli. Plăcile video moderne suportă computing paralel prin CUDA (NVIDIA) şi Stream (AMD) pentru rulare împreună cu CPU-ul. Caracteristici suplimentare pot fi considerate cele de la NVIDIA, 3D Vision şi cele de la AMD, Eyefinity.

arcasa Asemenea plăcilor de bază, trebuie să alegi o formă — ATX sau microATX. Cu cât carcasa este mai mare, cu atât aerisirea se face mai uşor la interior şi beneficiezi de opţiuni de expansiune, dar carcasele mari mai ocupă şi spaţiu. Asigură-te că placa de bază şi carcasa au aceeaşi formă şi că aceasta permite montarea de ventilatoare în spate, în faţă sau lateral. Carcasele foarte grele prezintă dificultăţi şi sunt greu de transportat aşa că alege modelele uşoare făcute din aluminiu. Acestea sunt rezistente şi se lucrează uşor cu ele.

nitatea optică

ASUS BC-08B1LT

Este timpul să treci la era HD — achiziţionează o unitate optică Blu-ray pentru filme în HD! Asigură-te că acesta este compatibilă cu DVD şi CD reader/writer pentru un pachet complet de stocare optică şi redare.

ursele Nimic nu se compară cu o o sursă de calitate, aşa că asigură-te că vei achiziţiona una care va rezista. Vei avea nevoie de cel puţin 650 waţi de putere stabilă pentru a susţine toate componentele PC-ului. Caută surse cu trei rail-uri de 12 volţi care oferă putere şi reduc zgomotul, păstrând sursa rece. Fii atent şi la numărul conectorilor — vei avea nevoie de acest lucru mai târziu în caz că vei dori să adaugi componente.

Carcasele microATX ASUS TM-22 şi ATX TA-F1 sunt alegeri ideale pentru proiectele de bricolaj (DIY).

Sursa ASUS U-65GA oferă tot ce ai tu nevoie .

NUMĂRUL 4 - 2011

|

15


ASUS NX90

Acordat la perfecţie

Cei de la ASUS au căutat să combine tehnologia şi căldura muzicii. Au reuşit cu NX90. DIFUZOARE MONTATE VERTICAL Cu 54cc fiecare, difuzoarele lui NX90 oferă camere de rezonanţă de 4 până la de 5 ori mai mare faţă de cele ale unui laptop normal. Profilul vertical asigură în acelaşi timp că sunetul este direcţionat către urechile utilizatorului.

16

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro

TOUCHPAD DUBLU Touchpad-urile duble, pe ambele laturi ale tastaturii au suport multi-touch şi gesture control în Windows 7, pentru a oferi un control imersiv şi intuitiv al interfeţei.

F

ull HD este un termen comun atunci când vine vorba de home entertainment. Laptop-urile se laudă toate că pot oferi imagine Full HD 1080p. Este foarte posibil ca tu să ai parte de cea mai bună calitate video, dar chiar primeşti calitate de divertisment home-theatre? Sacra experinţă “theatre” se referă atât la calitatea audio, cât şi la cea video de înaltă calitate. Niciun laptop nu a reuşit să ofere ceea ce a promis. Asta până acum - vă prezentăm ASUS NX90.

Lucrând împreună cu Bang & Olufsen ICEpower, echipa ASUS Golden Ear oferă promisiunea unei audiţii perfecte prin folosirea celor mai bune codec-uri şi amplificatoare de pe piaţă. Tehnologia ASUS SonicMaster oferă un nou standard pentru sunetul de laptop.

“Credem că sunetul HD poate să îmbunătăţească experienţa vizuală.” - David Lewis

Calitatea audio este optimizată şi prin software-ul încorporat care îmbunătăţeşte vocea, bass-ul şi sunetul surround, facând să pară că Norah Jones chiar cântă în camera ta. Din punct de vedere estetic, NX90 vine cu un profil curat ce integrează în design-ul său două touch pad-uri. O premieră pentru laptop-uri, aceste touch pad-uri au fost mutate sus faţă de locul lor tradiţional, pe lateralul tastaturii, direcţionând ochii utilizatorului către partea superioară a laptopului. Utilizatorii pot folosi touch padurile asemenea unui mouse virtual sau ca un DJ, cu funcţii inovative precum Rotation Desktop. NX90 mai sparge un tipar, fiind primul laptop realizat din aluminiu lucios. Cea mai mare încercare a echipei de design a fost să se asigure că finisajul este fără cusur şi că acest laptop cu cea mai bună tehnologie audio este demn de a fi numit o operă de artă. Pentru ceva care a fost gândit pentru a deveni starul camerei de zi, NX90 arată şi îşi joacă rolul admirabil. “NX90 a fost făcut pentru oameni cărora le pasă de calitatea vieţii lor şi nu le este frică să iasă în evidenţă”, a declarat David Lewis.

NUMĂRUL 4 - 2011

|

Fotografia David Lewis prin amabilitatea http://mediacenter.bang-olufsen.dk/mediacdner/mc.nsf

DETALII ALE DESIGN-ULUI Încă dinainte să îşi descătuşeze piesa de rezistenţă, NX90 este capabil să demonstreze ceva prin design-ul cu linii curate şi finisaje de aluminiu lustruit.

NX90 este primul laptop despre care se poate spune că oferă o experienţă de divertisment “home theatre”, prezentând echivalentul audio al imaginii Full HD 1080p. “Am încercat să spargem stereotipul laptop-urilor şi să creeăm noi valori pentru ele. Experienţa audio-video este ceva care a rămas neglijat înainte” spune David Lewis, şeful echipei de design şi directorul firmei de design din Copenhaga, David Lewis Designers. Clientul principal al acestei firme este Bang & Olufsen, pentru care David Lewis a creat încă din 1967 numeroase produse câştigătoare de premii. Aşa că atunci când vine vorba de sunet, acesta ştie despre ce vorbeşte. “Credem că sunetul high definition poate să îmbunătăţească experienţa vizuală.” NX90 se rupe de modelul laptop-ului standard. În timp ce mulţi optează pentru portabilitate, NX90 îşi doreşte statutul de centru al camerei de zi. În multe privinţe, NX90 este un laptop al premierelor. Difuzoarele notebook-urilor care se găsesc în prezent în comerţ sunt limitate de dimensiunea carcasei. Ceea ce a făcut ASUS este să le mute pe părţile laterale ale ecranului LCD - o premieră mondială. Abordarea inovativă a ASUS vede NX90-ul un turn audio care stă în poziţie verticală la marginea ecranului şi oferă camere de rezonanţă cu un volum cumulat de 108cc – de până la 10 ori mai mare decât camera laptop-urilor normale. Din această poziţie sunetul este proiectat către utilizator şi nu în sus sau jos ca şi în cazul altor laptop-uri. Difuzoarele amplasate în vecinătatea balamalelor mai adaugă stabilitate – adică împiedică vibratiile să ajungă la componentele delicate ale notebook-ului.

17


1

Procesoarele Intel Core i3 şi i5 oferă performanţă fără compromis, îmbunătăţită de tehnologia exclusivă ASUS Super Hybrid Engine.

Fantastic de uşor ASUS U35 & U45

Noua serie ASUS U oferă performanţa intr-un ambalaj super subţire

D

dacă vrei ce e mai bun în materie de portabilitate, dar nu vrei să sacrifici performanţa, atunci noua serie ASUS U este făcută pentru tine. Oferind puterea celor mai noi procesoare Intel Core, seria U vine în variante de ecrane LCD-backlit de13,3 inch sau 14 inch şi grafică duală NVIDIA Optimus pentru imagini excelente, indiferent de cipul grafic utilizat. Tehnologia ASUS Super Hybrid Engine ajută la prelungirea autonomiei acumulatorului până la 10 ore — totul într-un design metalic care nu depăşeste 2,54 cm grosime. Cu un ASUS U35JC sau un U45JC subţire şi uşor, vei avea acces la toate puterea lui Windows® 7, indiferent unde te vor duce paşii.

18

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7.

www.techinstyle.ro

2

Tehnologia NVIDIA Optimus comută automat între procesorul integrat şi cel 3D pentru a economisi energia şi a maximiza performanţa.

07:45

3

Cu ecranul de 13,3 sau 14 inch şi cântărind sub 2 kg, ASUS U Series oferă experienţa unui laptop mare, dar fără inconvenientele impuse de mărime.

11:30

4

Măsurând doar 14,8 mm în cel mai subţire loc, laptopurile ASUS din seria U sunt într-adevăr o declaraţie de stil.

5

ASUS Super Hybrid Engine optimizează în mod inteligent consumul energiei, mărind autonomia acumulatorului până la10 ore şi oferind astfel computing pe tot parcursul zilei. Nu mai trebuie să cauţi prize.

20:15 NUMĂRUL 4 - 2011

|

19


Obiectul

dorintei ,

Performanţa extremă şi opulenţa nu au mers niciodată mână în mână, dar totul se va schimba odată cu ASUS-LAMBORGHINI VX6

A

semenea supercar-urilor de lux Lamborghini care i-au inspirat design-ul, ASUS-LAMBORGHINI VX6 se mândreşte cu caracteristici opulente. În spatele exteriorului extravagant de un negru sau alb lucios, se ascunde o întreagă tehnologie mobilă de vârf, de la cel mai recent procesor Intel Atom care oferă eficienţă a energiei de nemaivăzut, până la sistemul de operare Windows® 7 Home Premium Original şi platforma grafică Nvidia Ion 2 3D. ASUS-LAMBORGHINI VX6 se lasă accesorizat cu perifericele generaţiei viitoare. USB 3.0 înseamnă că poţi face transfer de date mult mai rapid şi că accelerezi încărcarea dispozitivelor portabile, în timp ce Bluetooth 3.0 te lasă să te conectezi wireless la alte gadgeturi sofisticate de generaţie nouă. Deşi este compact, design-ul lui ASUS-LAMBORGHINI VX6 oferă confortului aceeaşi prioritate ca şi portabilităţii. Ecranul high-resolution de 12,1 inch redă o imagine clară atât a paginilor web, cât şi a jocurilor, fără ca tu să fi nevoie să mijeşti ochii, în timp ce tastatura de dimensiuni standard te lasă să butonezi fără să-ţi încâlceşti degetele. Prin urmare, dacă eşti în căutarea unui laptop compact care să întoarcă priviri oriunde ai merge, ia cu tine superbul ASUS-LAMBORGHINI VX6.

20

|

NUMĂRUL 4 - 2011

ASUS-LAMBORGHINI VX6 Procesor Intel Atom D525 (1.8GHz) Windows® 7 Home Premium Original Până la 4GB DDR3 RAM Monitor LED-backlit de 12,1inch (1366 x 768) Grafică NVIDIA® Ion 2 DirectX 10


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro MAESTRU MULTIMEDIA

Gaming, muzică, filme — ASUS-LAMBORGHINI VX6 cu Windows® 7 Home Premium Original poate să jongleze cu toate foarte uşor. Chipsetul grafic Nvidia Ion 2 oferă playback video HD fără cusur, cu rezultate 3DMark mai mari decât soluţiile de referinţă, deschizând astfel o nouă lume a gaming-ului. ASUS nu a ignorat nici sunetul. Sistemul de sunet Bang & Olufsen ICEpower, combinat cu SRS Premium Sound, oferă un sunet cristalin chiar şi la un volum ridicat.

NUMĂRUL 4 - 2011

|

21


Putere portabilă În trecut nu te puteai bucura cu adevărat de gaming pe un laptop, dar cu gama Republic of Gamers, lucrurile se schimbă

O

dată cu progresul continuu al miniaturizării, laptop-urile pot ascunde rezerve uimitoare de putere, ceea ce înseamnă că în sfârşit le putem recomanda ca sisteme viabile de gaming. Gama ROG are câţiva concurenţi care îşi pot demonstra evoluţia.

G51 3D

Laptopul entry-level ROG este totuşi o unealtă puternică de gaming, având suport 3D din fabrică, cu un puternic procesor Intel Core i7 720QM quad-core ce rulează cu până la 2,8 GHz. G51 3D poate lucra cu până la 8 GB de memorie DDR3, grafica este oferită de un puternic NVIDIA GeForce GTS 360M echipat cu propria memorie de 1GB GDDR5. Pe parte de stocare, cei de 500GB asigură suficient loc pentru jocuri şi multimedia. Astfel, G51 este o platformă foarte bună echivalentă cu un PC de gaming. În trecut era nevoie de o maşinărie mare pentru a avea asemenea performanţe.

22

|

NUMĂRUL 4 - 2011


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7. www.techinstyle.ro

G53 3D

În continurea lanţului întâlnim puternicul G53, cu un look iconic inspirat de avionul de război stealth F117. Impresia de putere este accentuată de cele două guri de aerisire care duc căldura şi zgomotul departe de utilizator, oferind un confort sporit. G53 este un bolid dotat cu cel mai recent procesor Intel quad core, cu memorie DDR3 de până la 8GB şi până la 1 TB spaţiu de stocare. Pentru gameri, cel mai important lucru este grafica, furnizată de NVIDIA GTX 460M. Rezultatele finale sunt spectaculoase pe ecranul de 15,6 inch iluminat cu LED, puterea lui făcând ca pe acest laptop să ruleze orice joc fără compromisuri.

G73 3D

Starul absolut al colecţiei de laptop-uri ROG este G73 prin care înfăţişarea de stealth fighter şi-a făcut debutul la începutul acestui an şi a declanşat o adevărată isterie în comunitatea gamerilor. Cu specificaţii care pot rula orice joc, modelul G73 este un adevărat desktop replacement cu ecran de 17,3 inch capabil să redea orice imagine în cele mai mici detalii. Are aceleaşi specificaţii puternice ca G53, dar îmbunătăţite. Cheia a fost comunitatea de gameri şi cerinţele lor pentru a se putea juca în condiţii bune pe un laptop. Cu această abordare, G73 îşi atinge scopurile cu succes.

Treci în dimensiunea următoare

Toată lumea vorbeşte de 3D, de aceea laptop-urile Republic of Gamers sunt livrate cu soluţii tridimensionale încorporate. Pachetul include toate driverele pe laptop, gata de acţiune, plus un emiţător 3D inclus. Nu există niciun senzor extern, prin urmare nu există lag – acţiunea este rapidă şi precisă. Ochelarii active shutter

sunt capabili de redare a 120 cadre/secundă randând astfel o rată dublă faţă de modelele standard, pentru a elimina ghosting-ul şi alte efecte vizuale neforite. Bucură-te şi de 3D pe televizor - această caracteristică, disponibilă pentru laptop-urile gaming ROG, poate transmite conţinutul 3D, chiar şi 3D Blu-ray, pe orice TV 3D prin intermediul conexiunii HDMI 1.4, aducând astfel bucuria divertismentului 3D din camera de lucru, în cameră de zi.

NUMĂRUL 4 - 2011

|

23


Windows®. Viaţa fără limite. ASUS recomandă Windows 7.

În sfârşit, un tur de forţă răsunător ce va captiva chiar şi cei mai pretenţioşi ochi şi cele mai sensibile urechi. Procesorul Intel® Core™ i7 şi sistemul de operare Windows 7 Ultimate sunt doar începutul unei poveşti incredibile. Liniile fine, fluide, ale noului NX90 sunt create pentru a domina living room-ul şi pentru a lăsa o impresie de neuitat în mintea ta. Iar pentru performanţe audio supreme, NX îmbină tehnologiile exclusive ASUS SonicMaster şi Bang & Olufsen ICEpower, o combinaţie de vis ce oferă un sunet surround cu adevărat tridimensional şi o experienţă auditivă inegalabilă, demnă de cei mai pretenţioşi audiofili. Pentru cei ce au gusturi impecabile, alegerea nu a fost niciodată mai uşoară.

Tech In Style nr. 4  
Tech In Style nr. 4  

Numarul 4 al revistei Tech In Style

Advertisement