Page 10

Studentersamfundet i Trondheim Foto: Trygve Norum-Lunås

Foto: Istockphoto

Trondheim

Bergen

Innbyggere: 190.500 Antall studenter: 37.000 (19 %)

Innbyggere: 278.500 Antall studenter: 35.100 (13 %)

Trønderhovedstaden har den største andelen studenter i landet, og har gjentatte ganger blitt kåret til Norges beste by å studere i.

Vestlandshovedstaden har et av landets mest aktive og markante studentmiljøer, og tross de mange regndagene hevdes det stadig at byen er landets beste å studere i.

NTNU, byens universitet, ble etter sammenslåinger i 2016 landets største, og er dessuten hjem til landets største idrettsforening, NTNUI. Samtidig holder flere høyskoler og folkehøyskoler til både i og like utenfor bykjernen. Studentene, som utgjør hver femte innbygger, gjør seg vel bemerket i «Bartebyen», og i det over 100 år gamle Studentersamfundet er mer enn 1.500 studenter engasjert i frivillige verv. Kultur- og utelivet i Trondheim er ungt, levende og variert – fra kunstgallerier og mikrobryggerier langs sjøen til dunkle kjellere med hardrock på høyttaleranlegget. Naturen omgir byen, med Trondheimsfjorden på den ene siden og Bymarkas mange turløyper på den andre. 10

Utdanningstilbudet er mangfoldig, og foruten Universitetet i Bergen har byen en rekke høyskoler og fagskoler og to folkehøyskoler. Utelivet i Bergen er rikt, og mens kafeer og restauranter dominerer på dagtid, holder puber, barer og nattklubber liv i natten gjennom hele uken. Konserter og kulturelle arrangementer florerer det også av, og byen besøkes jevnlig av store og små artister. Også i studentenes eget hus, Det Akademiske Kvarter, er en populær konsertscene. Nærheten til naturen understrekes av tilnavnet «byen mellom de syv fjell», og mens turløyper leder til de omliggende fjellene åpner havgapet for aktiviteter som padling og båtsport.

Profile for Trondheim Messeselskap AS

Utdanning & Karriere - Oslo 2019  

Utdanning & Karriere - Oslo 2019