Page 1

HELSEMESSA HELSEMESSA Trondheim Spektrum 27 - 29 september 2013

TRENING • LIVSSTIL • ERNÆRING Trondheim Spektrum 27 - 29 september

”BERRE GJER DA” Tren med Yngvar Andersen eller velg blant en rekke andre spennende treningstimer

4X4, DEN MEST EFFEKTIVE TRENINGSMETODEN Jan Helgerud holder foredrag

ET R Ø J G ! KUPPV GODE

RETT TEKNIKK, MER LØPEGLEDE

DER A UD! G N E M ETILB MESS

Löplabbet deler sine tips

STORT FOREDRAGSPROGRAM! Se oversikt på side 5

FRODE ESTIL MOTIVASJON - avgjørende for både dørstokkmila og femmila

Samarbeidspartner


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

INNHOLD Berre gjer da.............................. 3 Foredragsholdere................... 4 - 5 Rett teknikk, mer løpeglede..........6 Frisk og medisinfri med bedre kosthold..................................... 7 Stamina...................................... 8 Basisball.................................... 9 Tre trinn til jobbsuksess............ 10 Hallkart og utstillerliste............ 11 Messetilbud.............................. 12

VELKOMMEN TIL HELSEMESSA Er du interessert i tema som trening, livsstil og ernæring? Eller ønsker du inspirasjon til å starte et sunnere liv? Da bør du ta turen innom Helsemessa i Trondheim Spektrum 27 – 29 september! Fredag ettermiddag åpner dørene til Helsemessa i Trondheim Spektrum, og vi gleder oss til å vise fram en messe med spennende utstillere, motiverende foredrag, treningstimer og gode messetilbud! Messen arrangeres i samarbeid med Sør-Trøndelag Idrettskrets, og er den første i sitt slag i Trondheim. På Helsemessa kan alle som er opptatt av tema som trening, livsstil og ernæring få inspirasjon,

ny kunnskap – og kanskje gjøre en god handel i tillegg? Vi har vært så heldige å få med oss et bredt spekter av utstillere, som vil stå parat på stand for å dele av sin kunnskap og svare på spørsmål. Se utstillerlisten på side 11. Vi er også stolte av å kunne presentere et stort og variert kurs- og foredragsprogram, med blant andre kjente profiler som Yngvar Andersen og ­

HELSEMESSA Trondheim Spektrum 27 - 29 september 2013 Åpningstider Fredag 27. september 15 - 20 Lørdag 28. september 10 - 17 Søndag 29. september 11 - 17 Inngang kr 100,- Studenter kr 80,Tre dagers pass for kroner 200,2

Utgiver: Trondheim Messeselskap AS Design/layout: Jarle Leivestad Trykk: Printall Opplag: Forsidebilde: Mykjemeir AS

Jan Helgerud. Eller kanskje det frister med et kurs i løpeteknikk, basistrening eller stavgang? Se den fullstendige oversikten over kurs og foredrag på side 5. Vi håper på å se deg i Trondheim Spektrum i helga! Hilsen fra oss i Helsemessa 2013

TRENING, LIVSSTIL OG ERNÆRING


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

Yngvar mener at du må se på trening som en jobb som må gjøres, og hans motto: ”Berre gjer da”, har hjulpet veldig mange ut av sofaen.

”BERRE GJER DA” Yngvar Andersen har i de siste årene inspirert nordmenn i alle aldre til en sunnere livsstil. Selv er han overbevist om han at han har verdens beste jobb!

på Foredrasga mes

l 12.30

Lørdag k

Tren i på mngstime essa Lørd a g kl

15.3

0

Tekst: Mykjemeir AS / Foto: Mykjemeir AS

Yngvar Andersen har de siste ti årene smilt, trent og gjort trening og en sunn livsstil både fristende og oppnåelig for veldig mange. Han er kjent som NRK Puls sin treningsekspert, og er er stadig å se i media. Han har en enkel, tydelig, ærlig og humørfylt måte å kommunisere på, og han holder pekefingeren veldig lavt. Yngvar mener at du må se på trening som en jobb som må gjøres, og hans motto: ”Berre gjer da”, har hjulpet veldig mange ut av sofaen. Livsstilseriene ”To buksestørrelser ned” på NRK var svært populære og hadde over 900 000 seere. Mange endte opp med å følge Yngvars program sammen med deltakerne på skjermen. Yngvar sitt foredrag ”Berre gjer da!” får folk til å ta de smarte valgene ut i fra den hverdagen man

har. For noen er det å trene mindre og spise mer, for andre å trene mer og begynne å spise bedre. Som foredragsholder motiverer og engasjerer han publikum!

Opp gjennom åra har eg vore utøvar i fleire ulike idrettar, blant anna friidrett, langrenn, styrkeløft og ulike ballsportar. Alt dette har gjeve meg erfaringar som eg har god bruk for i dag.

Yngvar er veldig opptatt av språk og kommunikasjon, og i 2011 ble han tildelt målprisen fra Noregs Mållag for ”eit ledig, konkret og godt språk”. Han driver også treningsselskapet Mykjemeir, som tilbyr personlig trening over hele landet.

Dei siste åra har eg fått gleda av å hjelpe utrena folk til å komme i form i programmet Puls på NRK. I tillegg til jobben som personleg trenar, har eg undervist og vore sensor på personleg trenarutdanninga ved Noregs Idrettshøgskule, samt halde foredrag og workshops rundt omkring i landet.

Trening har alltid vore ein viktig del av livet mitt. Heilt sidan eg som 5-åring gikk rundt i huset på “ullsokkskøyter”, og bestemor kalla meg Eric Heiden, har eg visst at eg ville jobbe med trening.

Eg er overbevist om at eg har verdas aller beste jobb! Å møte, inspirere og motivere andre menneske er det kjekkaste eg veit. Eg ivrar veldig for å gjere trening morosam og meiningsfull. 3


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

FOREDRAGSHOLDERE Vi har samlet spennende foredragsholdere innen flere ulike kategorier. Løplabbet viser deg hvordan du kommer i form med rett løpeteknikk. Lær om matens påvirkning på deg og hvordan du kan spise riktig. Profilerte aktører snakker om 4x4-modellen og motivasjon! I tillegg holdes det treningstimer, der første mann til mølla gjelder. Se oversikt til høyre! Deltakelse på Yngvar Andersens treningstime koster 100,-, send mail til info@helsemessa.no for påmelding!

FRODE ESTIL MOTIVASJON - avgjørende for både dørstokkmila og femmila

Tid: Fredag kl 18.00 / Sted: Hall 1 41 år, oppvokst i Lierne. Tidligere landslagsløper i langrenn, med til sammen 13 OL og VM medaljer på merittlista. Best kjent for sin kjappe takt i bratte bakker, og ”Estilbakken” har derfor blitt et begrep på flere av de kjente mesterskapsdestinasjonene. Også kjent for å ha en rekke medaljer bak utøvere som i ettertid er blitt avslørt som juksemakere, blant annet Johann Muhlegg. Har etter karrieren jobba som lærer og trener på Meråker vg skole. Jobber nå som idrettspedagog ved Meråker Sanitetsforenings Kurbad. Er også en ettertakta foredragsholder, der motivasjon ofte er et hovedtema.

4

JAN HELGERUD

THORUN RANES Søtt uten sukker Tid: Søndag kl 13.00 / Sted: Hall 2 Thorun Ranes har viet de siste årene til å finne nye måter å bake på, slik at man slipper å bruke sukker. Hun har en sterk forkjærlighet for den Sør-Amerikanske urten stevia, som endelig er blitt tilgjengelig som sukkererstatning. Denne urten har flere helsefremmende egenskaper, og hun vil fortelle deg hvordan du kan bake, lage desserter og annet søtt, på en sunnere måte.

TORE CHARLES STILES

4x4 Trening for livet!

Nå dine mål med mental trening!

Tid: Søndag kl 14.00 / Sted: Hall 1

Tid: Lørdag kl 14.30 / Sted: Hall 1

Jan Helgerud er professor i medisin (idretts­ fysiologi) ved det Medisinske fakultet, NTNU. Helgerud har forsket på begrensninger i oksygentransporten og de fysiologiske til­pasningene ved utholdenhetstrening fra pasient til topp­ idrettsutøver. Han har også studert kraft og kraft­utvikling og de fysiologiske tilpasninger som følge av styrke­trening. Helgerud har en rekke ­vitenskapelige artikler i internasjonale journaler, han har også vært gjeste­professor ved flere universitet i USA. Helgerud har praktisk erfaring som trener og treningsrådgiver innen en rekke idretter. Han har vært landslagssjef i langrenn og har vært / er rådgiver for en rekke fotbal­lag i Champions League (f.eks Celtic FC, Real Madrid FC og Barcelona FC).

Professor i klinisk psykologi dr.philos Tore C. Stiles er en erfaren foreleser, mental trener og coach. Han har spisskompetanse innen stressmestring, mental trening og lederutvikling. Tore har siden 1980-tallet bidratt som aktiv forsker og foreleser innen kognitiv terapi. Stiles har publisert en rekke internasjonale artikler og fagbøker innenfor kognitiv psykologi, og er en populær foredragsholder med et bredt engasjement for psykisk helse.


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

Foredrag

Treningstime

Fredag 27. september Tid

Foredragsholder

Hall 1

Søndag 29. september Tid

Foredragsholder

Hall 1

16.30

Lanullva: Hvordan kle seg på tur

17.30

Bwell: Take a Nap - Change Your Life

18.00

Frode Estil: MOTIVASJON - avgjørende for både dørstokkmila og femmila

19.00

PT Anette Nordseth (Elixia): Varig livsstilsendring

12.00

Wenche Drøivold: Helsenyheter i media – kilde til frustrasjon eller din mulighet for klokere valg?

13.00

Are Bjørnerud: Såler i relasjon til sko, fot, prestasjon og skader!

14.00

Jan Helgerud: 4x4 Trening for livet!

15.30

Løplabbet: Løp deg i form

Hall 2 Hall 2 16.30

Løplabbet: Kurs i løpeteknikk

17.30

BasisBall: Basistrening som funker

18.30

Zenit Yoga: PLAYFUL MINDFUL - Dynamisk, oppløftende og kreativ yogapraksis

Lørdag 28. september Tid

12.00

BungyPump: Walking

13.00

Thorun Ranes, forfatter av kokeboken - Søtt uten sukker

14.30

Merete Askim: Dårlig psykisk helse med feil mat?

15.30

Linn Bæra (ROS) Trening: Når vet man det blir for mye av det gode.

Foredragsholder

Hall 1 10.30

Merete Askim: Dårlig psykisk helse med feil mat?

11.30

Anders Kindberg: Fra topptrent til tarmsyk, nytt kosthold ble redningen

12.30

Yngvar Andersen: Berre gjer da!

13.45

Riktig kosthold: Debatt med Yngvar Andersen og Anders Kindberg

14.30

Dr. philos Tore C. Stiles: Nå dine mål med mental trening!

Hall 2 10.30

Elixia: Fast, Fit & Fabulous

11.30

Zenit Yoga: ACTIVE BODY, PEACEFUL MIND: Aktiv, dynamisk yoga etterfulgt av mindfulness meditasjon

13.00

BAZ: Pulsslaget Energi

13.30

BAZ: Zumba Mix

14.30

BasisBall RAW

15.30

Yngvar Andersen: Kor som helst, når som helst!

VARME ULLKLÆR Kom å se vår flotte ullkolleksjon!

Velkommen til en hyggelig handel på Lanullva sin stand! Vår populære ullskjorte finnes i flotte farger. Den passer like godt til daglig bruk som ute på tur. Hemmeligheten er å ha den rett på kroppen. Lanullva - varme og velbehag. Se også: www.lanullva.no 5


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

TRE TRINN TIL JOBBSUKSESS Det er veldokumentert at trening bidrar til å redusere sykefravær. Samtidig kan mye utrettes med tankens kraft. Visste du at kun minutter av arbeidsdagen kan utgjøre hele forskjellen? Tekst: Coperio / Bilde: Coperio

Tren deg smertefri Muskel- og skjelettplager, psykiske- og subjektive somatiske helseplager er blant de fremste årsakene til sykefravær i Norge. For den som sliter kan treningsavbrekk mellom arbeidsoppgavene gjøre underverker.

Belastningssmerter kan reduseres med enkle strikkøvelser på kontoret.

- Det mest positive er at folk blir i bedre humør og i bedre fysisk form. Men vi skal ikke glemme den psykiske positive effekten dette har for hele arbeidsmiljøet! Flere trener sammen slik at det også har en sosial effekt, forteller Elverum. Tenk deg til mestring Det er ikke bare kroppen som trenger trening. Hjernen fortolker konstant ulike situasjoner i hverdagen. Hvordan du tolker påvirker hvordan du mestrer.

- Enkle øvelser med strikk, såkalte ”energipauser,” er effektivt for å redusere muskel- og skjelettplager og spenningshodepine, forteller Solveig Myrekrok som til daglig er fysioterapeut ved CoperioSenteret. Få med kollegaene I Sør-Trøndelag Tingrett får de ansatte trene 2 timer hver uke i arbeidstiden. Seksjonssjef Bente Elverum mener treningen har god effekt.

- Du klarer mer enn du tror. Visualiser måloppnåelsen, og handle deretter, oppfordrer professor dr.philos. Tore Stiles.

CoperioSenteret Hør foredraget «Nå dine mål med mental trening» på Helsemessa 28.september. Gratis frokostmøte om trening i bedrift, 4.oktober. Se www.coperio.no

- Det handler om å forsterke tanker med handlinger, sier professor Stiles. Helsemesseannosne:Layout 1

02-09-13

12:34

Side 1

Vi kan tredemøller!

GymSport AS er en totalleverandør fra Trondheim på treningsutstyr til både privat og kommersiell bruk.

Tredemølle TX100

for både eliteutøveren og mosjonisten

Fritt hjemkjørt og montert i Trondheimsregionen

Ordinær pris

Messetilbud

17 500

12 500

inkl. MVA

inkl. MVA

40 Programmer

Nå også på Sirkus Shopping • Tannproteser • Akutthjelp • Restaurering av • Behandling av ødelagte tenner tannlegeskrekk • Krone og brobehandling • Behandling av tannkjøttsykdommer • Kosmetisk (estetisk) • Vi har oral kirurg tannpleie • Lystgass • Rotfylling

Pulsmåling Vi gir student-rabatt og TOBB-rabatt!

Fold-up Løpeeate: L: 152 cm B: 50 cm

Kongensgate 49 - 7012 Trondheim Bestill time på 73 53 45 45

Sirkus Shopping, Falkenborgveien 9 - 7044 Trondheim Bestill time på 73 60 50 45

gymsport.no 6

post@gymsport.no

4000 1618

All tannbehandling på et sted • 365 dager i året! www.trondheim-tannhelsesenter.no www.toppen-tannhelsesenter.no


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

RETT TEKNIKK, MER LØPEGLEDE Vi har tatt en prat med Löplabbet i Trondheim om en av trendene innen løpingen nå for tiden. Med rett teknikk tar du kroppens eget apparat for demping og stabilitet i bruk. Da får du mange flere morsomme skomodeller å velge i. Og rett løpeteknikk kan læres. Her er et lynkurs! Tekst: Löplabbet / Bilde: Löplabbet

Lander du med hælen først. så bremser du, du stemmer i mot og foten din får et kraftig støt. Da er sjansen stor for at ankelen din faller inn, at du overpronerer. Dessuten trenger du kraftig demping i hælen for ikke å bli skadet. Det er i hovedsak to måter å møte denne utfordringen på. Enten kan du fortsette å lande på hælen og velge en stabil og støtdempende sko. Det fungerer helt greit, men det finnes en annen måte: Bedre teknikk – slik at kroppens egne støtdempende apparat blir aktivisert. Fordelene med en bedre teknikk er mange. Du får veldig mange flere skomodeller å velge i, og du kan velge modeller som er morsommere å løpe i. God teknikk er også effektiv løping. Og sist, men ikke minst, det forebygger belastningsskader. Her er de fem viktigste punktene:

1. Holdning God holdning er helt grunnleggende. Du skal ikke ”sitte” og løpe. Stå rett, se rett fram og strekk armene i været. Kjenn hvordan kroppen strekker seg ut, hofta kommer fram og hvordan hodet balanserer på kroppen. Senk armene langsomt mens du lar resten av kroppen beholde den gode holdningen. Nå har du en god utgangsposisjon for et effektivt løpesteg. 2. Fall Når du løper skal kroppen være litt foroverbøyd. Når du står i en god utgangsposisjon, lar du deg falle forsiktig framover, med strak kropp. Du skal ikke ha knekk i hofta. Når du kjenner at du holder på miste balanse, setter du fram foten. Løping skal være en endeløs rekke støttesteg for å unngå å falle.

Foredrag messa på Tid: Søn dag kl 16.30

3. Frekvens Frekvens er det aller viktigste elementet. Det fleste ligger vanligvis på 120–150 steg i minuttet. Da blir stegene gjerne ganske lange, og da ender man gjerne med å lande med foten langt foran kroppen, på hælen. Sett opp frekvensen til 180 steg i minuttet. Bruk gjerne en metronom-app på smarttelefonen din, eller installér appen CruiseControl hvis du løper med musikk, så kan du stille alle sangene til å gå i 90 eller 180. 4. Armbruk Armene er viktige når du løper. De skal ikke svinge inn foran kroppen, men pendle i rett linje fram og tilbake, med 90 graders vinkel i albuen. Svinger de inn, får du rotasjon i overkroppen og du ender med å bruke unødig mye krefter på å stabilisere denne rotasjonen. Og når du trenger å sette opp frekvensen, bruker du armene til det. Når du går fortere følger beina etter! 5. Blikk Det er hodet ditt som styrer posituren din. Hvis blikket faller ned på bakken, så bøyer du nakken og så følger resten av kroppen etter. Og da mister du den gode holdningen. Hold blikket festet langt fram.

7


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september rødt kjøtt og egg. I 2007 skjedde imidlertid de første endringene i retning av et mer bevisst kosthold. Anders flyttet sammen med kjæresten Siri, som jobber som bioingeniør. – Hun kunne ett og annet om HDL og LDL kolesterol, så vi ble mer bevisste på hva vi spiste. Vi unngikk mettet fett, for «alle» visste jo at animalsk fett var skadelig på grunn av kolesterolinnholdet. Det ble også litt mer brus og godteri, men vi tenkte at siden vi begge var trente og slanke, så var vi også «sunne». Så kom kiloene Anders ble etter hvert ferdig med studiene, og begynte å jobbe som lærer. Gradvis økte vekten, og ved 88 kg begynte irritasjonen å bite seg fast. – Selv om vi holdt oss til et «vanlig, sunt norsk kosthold», fortsatte jeg å gå opp i vekt. Jeg var lite fornøyd, og ville ta noen grep, forteller Anders, som meldte seg inn i VGs vektklubb. Men verre ble det: Magesmertene meldte seg. Anders forstod ikke hva som skjedde; smertene kom intenst, han måtte sette seg ned og avbryte undervisningen i klassen. I juli 2011 fikk han diagnosen Crohns sykdom. – Det var godt å få svar på hvorfor jeg hadde disse plagene, men ikke oppmuntrende å få vite at dette var en kronisk sykdom jeg måtte leve med resten av livet. Legen mente jeg måtte forberede meg mentalt på å bli uføretrygdet rundt fylte førti.

Foredrag messa på Tid: Lørd ag kl 11.30

FRISK OG MEDISINFRI MED BEDRE KOSTHOLD Da Anders G. Kindberg gikk på Wang Toppidrett, ble han fortalt av en profilert ernæringsprofessorer at «pizza var greit, så lenge du tok litt grønt på». Så med god samvittighet spiste han pizza. Inntil en dag … Tekst: Jan Mesicek / jm@lillemaane.no / Bilde av Anders: Bedre Helse / Egmont Hjemmet Mortensen

Anders fikk i 2011 diagnosen Crohns sykdom – en kronisk og alvorlig fordøyelsessykdom som nesten alltid medfører tung medisinering og anses som uhelbredelig. – Jeg fikk sjokk da legen sa at det var stor sannsynlighet for at jeg kunne bli uføretrygdet allerede som 40-åring, sier han. Men Anders tok etter hvert saken i egne hender, og fant en løsning som har gjort ham frisk, medisinfri og i bedre form enn noen gang. Trening på toppnivå Fra Anders var 15 til 20 år drev han aktivt med friidrett, og trente mellom 20 og 25 timer i uken. Ikke uvanlig når den videregående skolen heter Wang Toppidrett, med to treningsøkter hver dag. – Ofte 8

ble det avholdt foredrag om kosthold på skolen, men det var ingen diskusjon, debatt eller refleksjon. Vi måtte ha mye karbohydrater, spesielt brød. Med andre ord – ganske likt tradisjonelle kostholdsråd fra offentlige helsemyndigheter og de fleste ernæringsfysiologer i statlige idrettsmiljøer. Anders fulgte kostholdsrådene, som også advarte mot kjøtt og egg på grunn av fettinnholdet. På et foredrag om kosthold i regi av Olympiatoppen spurte noen om brus og godteri. – Svaret var at dette var uproblematisk, dette var bare «tomme kalorier». Det var ikke sunt, men heller ikke farlig å spise – bare det ikke ble enorme mengder. Mindre trening etter videregående Etter videregående løp Anders stadig mindre, men trente fremdeles mye og spilte fotball. Han reduserte matinntaket, men endret ikke kostholdet særlig. Familien til Anders har en historikk med høyt kolesterol i familien. Det var arvelig ble han fortalt, og derfor var det særdeles viktig å holde seg unna

Medisiner og magesår Til tross for at Chrohns er en sykdom som gjør at kroppens immunforsvar angriper fordøyelsessystemet, fikk Anders beskjed om at kostholdet ikke hadde noen ting å si. – De første medisinene gjorde meg litt friskere i tarmsystemet, men bivirkningene var skrekkelige. Jeg fikk kviser over hele ryggen og etter hvert magesår. Men legene hadde medisiner mot dette også, så etter en tid gikk jeg som fersk trettiåring på tre tunge medikamenter. Vekten fortsatte å øke, og jeg ble slappere og slappere. Det var på tide å sette seg bedre inn i sykdommen gjennom artikler og bøker. Nytt kosthold og nytt liv Anders fattet interesse for lavkarbo og LCHF (Low Carb High Fat), og la om kostholdet i september 2011. Han kuttet drastisk ned på karbohydratinntaket, kuttet ut melkeprodukter, spiste mer fett, og tok utvalgte kosttilskudd. Etter omleggingen av kostholdet er han i bedre form enn noen gang, har blitt kvitt alvorlige helseplager, og en sykdom som han fikk beskjed om at han måtte leve med resten av livet. – Jeg er også generelt i mye bedre humør, men jeg blir irritert når jeg ser hvor lite samfunnet tar problematikken rundt alt sukkeret og søppelmaten vi blir solgt og servert overalt på alvor, sier Anders. Selv vil han ikke tilbake dit. Han ble forespeilet uføretrygd og medikamenter, men spiste seg frisk. Nå håper han at flere leger ser at kosthold faktisk kan ha effekt for flere som har problemer med fordøyelsessystemet.

Vil du høre mer om historien til Anders? Hør foredraget hans på Helsemessa!


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

STAMINA – ET HELHETLIG HELSEKONSEPT I dag regnes nesten én million nordmenn som fysisk inaktive. Passiv livsstil regnes som et av vår tids største helseproblem.

Stamina Helse og Trening Stamina er en nasjonal kjede bestående av treningssentre, offentlig godkjent bedriftshelsetjeneste og privat sykehus (Nimi). Vi gir et profesjonelt og faglig solid tilbud innen trening, bedriftshelse, behandling og ernæring.

Tekst: Stamina / Bilde: Stamina

Forskning viser at 40 prosent av sykefraværet i Norge kommer fra muskel og leddlidelser, ofte forårsaket av lav aktivitet og ensidig arbeidsstilling. Stamina bidrar til å forebygge og hindre videre utvikling av disse helseproblemene, blant annet gjennom et integrert og tilpasset helse- og treningstilbud. Stamina har 40 egne kontorer for offentlig godkjent bedriftshelsetjeneste, og tilbyr tjenestepakker og løsninger med utgangspunkt i bedriftens risikoprofil og behov. På denne måten gir vi våre kunder et helhetlig helsetilbud som blir en del av det systematiske HMS arbeidet i virksomheten. I tillegg har Stamina 53 treningssentre spredt over hele landet med over 70.000 medlemmer.

Møt oss på Helsemessa 2013!

Nimi er et søsterselskap av Stamina og har et ledende spesialistmiljø innen idrettsmedisin og rehabilitering. Her tilbys kompetent behandling for overvekt, konsultasjoner og behandling av personer med skader og lidelser i muskel- og skjelettsystemet.

Gjennom forebygging, behandling, rehabilitering og tilrettelegging har Stamina et helhetlig tilbud både til virksomheter og privatpersoner. Stamina tilbyr et samlet helsetilbud, samt mulighet for individuell skreddersøm. Dette er sentralt for å lykkes med forebygging og rehabilitering.»

PERFEKT HELSETILTAK FOR FAMILIER! NYBEGYNNERKURS I KLATRING Vårt mest populære kurs- Mer enn 2000 har deltatt! Kurset går hver helg og inneholder det du trenger for å klatre innendørs og utendørs på tilrettelagte klatrefelt. Kurset inkluder alt utstyr, 2 ukers fri klatring samt rabatt på kjøp av utstyr. Vi arrangerer også egne kurs for bedrifter!

For mer info og påmelding : www.ute.no/Kurssenter 9


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

BASISBALL – NYTT NORSK TRENINGSKONSEPT BasisBall er et nytt norsk treningkonsept med fokus på basistrening. BasisBall er motiverende, effektivt og skadeforebyggende trening. Treningen passer for alle - mosjonist eller idrettsutøver! Tekst: Martin Hole Hanstvedt / Foto: Jørn Sønsterudbråten

Fakta om BasisBall • Konseptet er grunnlagt og satt sammen av Silje Blindheim og Siri Linn Haugen • Konseptet bygger på Basisprinsipper innenfor trening

Back to start er et firma som nå lanserer BasisBall i ulike konsepter. Firmaet er grunnlagt av Silje Blindheim og Siri Linn Haugen, to damer med svært god kompetanse innenfor idrett og trening. Deres nye treningsform tar for seg trening av hele kroppen, og har som formål å bedre dine prestasjoner innenfor en rekke mulige arenaer. Gründerne bak konseptet er opptatt av funksjonell, hensiktsmessig og effektiv trening.

• BasisBall passer for alle. Hver time har øvelser og variasjoner som passer ulikt nivå og fysisk form.

Ved bruk av en BasisBall som er en vektball med to håndtak og et gjennomtenkt utvalg av øvelser får du trent hele kroppen og ulike bevegelsesmønstre med stort fokus på stabiliserende, utholdende og eksplosiv styrke. BasisBall er et konsept som er svært allsidig og vil kunne være til stor nytte for både idrettsutøvere og den vanlige hobby­mosjonist da hver øvelse kan tilpasses med tanke på vanskelighetsgrad, tempo og intensitet. Treningen er også overførbar til en rekke treningsformer som

• Øvelsene individualiseres og du skal “pushe” ditt eget utgangspunkt. Øvelsene går på tid og er fri for koreografi.

bl.a. ballidrett, kampsport, alpint, og mye mer. Et motiverende og faglig solid øvelsesprogram sammen med fengende og inspirerende musikk gjør Basisball til en treningsform mange vil ha glede og nytte av.

På Helsemessa 2013 i Trondheim kan du prøve BasisBall Raw, samt delta på foredrag: ”BasisBall - Basistrening som funker.”

• BasisBall kommer i tre konsept: BasisBall Raw, BasisBall 4x4 og BasisBall CenterCore • Konseptet ble første gang presentert på NIH Fitness Convention 2012. I år vil de presantere nytt konsept: CenterCore på samme convention

Kom innom Helsemessa for en hyggelig prat. Midt-Norge VVS har utstilt utendørsmassasjebad og steamdusj. Paris

stea mdu s Kr 1 9 50 j 100 Veil. pris k 0,r2 8 89

0,-

Varene leveres av: 10

www.vikingbad.no

Her it Kr 7 age II Veil. 95 pris kr 1 00,14 690

,-

Vi sees på Helsemessa i Trondheim Spektrum 27-29 september! Sorgenfriveien18, 7037 Trondheim, tlf 73 83 26 70


Helsemessa Trondheim Spektrum 27 - 29 september

HALLKART OG UTSTILLERLISTE

Nidelva

Ila

ot

g an a ng s In l me ti

Trondheim Spektrum, hall E Klostergt. 90, 7030 Trondheim

Sti m

sen tru

m

ll E Ha

n

a Pl Ho ve d

in ng an g

1

Inngang

UT

(mot Nidelva)

INN

WC damer

WC herrer

UTSTILLERE Back to Start

Lotus Helse og Velværesenter

Badstueksperten Din

Lyskroppen

Birk Sport Trondheim og Etto Norge - Hamax AS

Løplabbet Trondheim

BK-Sport AS

Midt-Norge VVS AS

Britannia Hotel

Memira

Bwell Midt-Norge AS

Norges Røde Kors

CoperioSenteret AS

Nortex Kveta Britakanova

Danske Bank

NPIF - Norsk Proteinintoleranseforening

Din Naprapat- og Helseklinikk

NSA JuicePlus+

ELIXIA Trondheim

PersaunetTerapeutene

Ellipseklinikken / Akademikliniken

ROS Rådgivning om Spiseforstyrrelser

Fokus Øyeklinikk AS

Skin Medical Scandinavia AS

Forbundet Tenner og Helse

Stamina Trening AS / Stamina Helse AS / Impulse

Forever, Aud & Svein Tore Gullerud

Sør-Trøndelag Idrettskrets

Forlaget Lille Måne AS

Trondheim Tannhelsesenter AS

Fretex Midt-Norge AS

UTE.no

Friskonomen

Via Tours Trondheim

Ging AS

Vinje Ullprodukter AS

Grete Roede AS

Visit Meråker

GymSport AS / InfoGym

Zenit Yoga

Kostreform for bedre helse 11


NOEN AV VÅRE GODE MESSETILBUD

Gratis

undersøkelse av muskelog leddplager!

50% PÅ kajakker fra

Seabird Designs (Norges mest solgte kajakkmerke)

50% Kom i bedre form på 8 uker.

50% på spesialtilpasset

Jakker (Arcteryx, OR, RAB, North Face)

50%

Houdini Undertøy

treningsopplegg

50% Thermarest

8 uker basert på en laktattest hvor vi finner dine treningssoner, 1 test ved oppstart 1 test ved endt periode. Veil pris kr 2000,-

50% North Face

Gratis

skotest / teknikkanalyse

modeller av Fuji

50%

på en mengde hjelmer fra Etto

50%

på en briller fra Swisseye

Liggeunderlag

(vantette bager) og Helsport sekker

50% Sko til trening og tur

(North face, La sportiva, Varg)

50% Sole såler for ditt syn

40% PÅ utvalgte sykkel-­

30%

Alt av Klattermusen

VISP = Very Important Spa Person Årsambonement Nå kr 10 000,(ordinært kr 12 000,- )

Fri tilgang til hele vårt 840 kvm spa 7 dager i uken fra kl 07.00 - 21.00 Inkl. mange gode dealer.

Gratis

forundersøkelse ved bestilling av time på messen (verdi 500,-).

Gratis

undersøkelse av fotledd, og tilpassing av såler

Treningstime

20% rabatt på timer som avtales med våre terapeuter på messa. 20% rabatt på kjøp av gavekort. Vi har også 50% rabatt på utvalgte kosmetikk produkter.

Bwell Midt-Norge markerer 11 år med å tilby 11 dager uforpliktende testperiode, samt 11% rabatt på leieavtaler knyttet til helsemessa!

med Yngvar Andersen BungyPump treningsstaver med innebygd motstand til kr. 1250,- I tillegg får du med et par sammenleggbare reisestaver (verdi kr.450,-)

Lørdag kl 15.30 Kr 100,info@helsemessa.no for påmelding!

Helsemessa 2013  
Helsemessa 2013  

Trening, livsstil og ernæring