Page 1


Conn ex i

on

sM

old

avie

Groupe d’Initiatives Culturelles


MITURI DESPRE VOTUL ELECTRONIC Mit

Contra-argument

Votul prin internet este o tehnologie nouă care este puţin înţeleasă. Sistemul de Sistemul folosit poate fi pretestat ‘off-line’ suficient de mult pentru a fi identificate vot electronic se poate defecta în ziua alegerilor conducînd la probleme majore. orice potenţiale probleme. Votul prin internet poate fi fraudat.

Nu au existat nici un fel de alegeri ale căror rezultat să fi fost contestate datorita unor potenţiale fraude datorate votului electronic.

Votul prin internet poate fi blocat sau fraudat de către hackeri.

Problema poate fi evitată prin alegerea unei soluţii de securitate potrivită şi scanarea permanentă a sistemului pe parcursul procesului de vot.

Proporţia votanţilor care folosesc calculatorul pentru accesarea internetului este Rata de acoperire a internetului și tendința privind folosirea calculatorului în încă redusă. majoritatea ţărilor cu număr mare de moldoveni sunt mari și în creștere. Orice metodă de vot la distanţă este mai susceptibilă de influenţarea votului prin Creşterea ratei de participare rămîne cel mai eficient instrument de reducere a cumpărarea lui. impactului cumpărării voturilor.


ProDiaspora_10  

Pro Diaspora

ProDiaspora_10  

Pro Diaspora