Page 1

t wit t er

Σημερινή

Ειδήσεις

Απόψεις

Ράδιο Πρώτο

Αθλητικά Super FM

InBusinessNews I Love Style

Lifestyle

Time Out

Videos

Live Radio

Fitnessline

Paidiatros.com

google plus

yout ube

r ss

Search here ...

Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2014

Αρχική

f acebook

Sigma TV Travel

Βρίσκεστε εδώ: News » International Sl » Ολοκληρωμένο πρότυπο Μοντέλου Διεκδίκησης Κλεμμένων Θησαυρών

Ολοκληρωμένο πρότυπο Μοντέλου Διεκδίκησης Κλεμμένων Θησαυρών Από: SigmaLive Ημερομηνία: Ιανουάριος 09, 2014 12:56

A+ AΈνα πρότυπο μοντέλου διεκδίκησης κλεμμένων Και το 2014, στις ΆλφαΜεγ θησαυρών και χαρτογράφηση του διεθνούς τοπίου που α αφορά τη σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει Advertisment ολοκληρωθεί και αποστέλλεται σήμερα σε διεθνείς οργανισμούς και προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων τα Ηνωμένα Έθνη, την Ουνέσκο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μοντέλο είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας των προτάσεων που είχαν κατατεθεί και συζητηθεί στο διεθνές συνέδριο “Art Trafficking and Restitution” που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (Peace Palace) με οργανωτή το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Walk of Truth. (Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο από το Συνέδριο) Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 50 ειδικοί, νομικοί, ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες διεθνών οργανισμών, αξιωματούχοι της Europol και Interpol. Την εισαγωγική ομιλία έκανε η ιδρύτρια του Walk of Truth, Τασούλα Χατζητοφή, το έργο και η στρατηγική της οποίας έχει αναγνωριστεί διεθνώς στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόσφατα

Δημοφιλή

ILoveStyle

«Έπεσε» σε μποτιλιάρισμα ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Ιανουάριος 10, 2014

Συζητήθηκαν περιπτώσεις και παραδείγματα παράνομου εμπορίου τέχνης από το Αφγανιστάν και την Κύπρο. Aναλύθηκαν από πλευράς Κύπρου οι υποθέσεις Λανς (τέσσερις εικόνες του converted by Web2PDFConvert.com


και την Κύπρο. Aναλύθηκαν από πλευράς Κύπρου οι υποθέσεις Λανς (τέσσερις εικόνες του Αντιφωνητή) και Μονάχου από τους δικηγόρους Rob Polak και Τhomas Kline αντίστοιχα. Μίλησαν επίσης, o Δρ. Willy Bruggeman, πρώην διευθυντής της Europol και πρόεδρος του Belgian Federal Police Council, ο Steven van Hoogstraten, διευθυντής του Carnegie Foundation (Peace Palace), ο Bruce Clark δημοσιογράφος του Economist και συγγραφέας, ο Δρ. Norman Palmer, καθηγητής Νομικής στο Kings College, ο Δρ. Omar Said Sultan, σύμβουλος του υπουργείου Πολιτισμού του Αφγανιστάν, ο Martin Finkelnberg επικεφαλής του Art and Antique Crime Unit της Ολλανδίας, η Anna Kedziorek της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Peter Kitschler, πρώην διευθυντής της Αστυνομίας της Βαυαρίας (επικεφαλής της επιχείρησης του Μονάχου το 1997), ο Δρ Wouter Veraart, καθηγητής της Φιλοσοφίας της Νομικής στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ κ.ά. Οι εισηγήσεις και τα πορίσματα που έγιναν στο Συνέδριο έτυχαν επεξεργασίας από εμπειρογνώμονες του Walk of Truth και της Αστυνομίας του Βελγίου και χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για τη σύνταξη του νέου μοντέλου στρατηγικής αντιμετώπισης του θέματος σε πολιτικό επίπεδο που αφορά τη λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το παράνομο εμπόριο τέχνης. Το Μοντέλο λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα που αφορούν τη λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το παράνομο εμπόριο έργων τέχνης όπως διαμορφώνονται στο νέο πολιτικόκοινωνικό πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης.

Ανησυχίες απο το Στειτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία Ιανουάριος 10, 2014

Πώς να μάθουμε το παιδί να μελετά μόνο του Ιανουάριος 10, 2014

Οι μικρότερες κατοικίες του κόσμου (Φωτογραφίες) Ιανουάριος 10, 2014

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου υπογραμμίστηκαν σημεία τα οποία επιβάλλουν την υιοθέτηση από πλευράς των κρατών νέων τρόπων διεκδίκησης των κλεμμένων θησαυρών τους καθώς: * Το παράνομο εμπόριο της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένα φαινόμενο σε έξαρση μαζί με τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο όπλων. * Η καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου είναι ένα περίπλοκο εγχείρημα καθώς υπάρχουν πολυάριθμα νομικά εμπόδια λόγω κυρίως της μη εναρμόνισης της νομοθεσία των κρατών με τις διεθνείς συμβάσεις. * Το παράνομο εμπόριο αξίζει περισσότερης προσοχής από τους πολιτικούς * Επιβάλλεται η ευαισθητοποίηση και εμπλοκή του κοινού στο σοβαρό αυτό θέμα. Museum of Disputed Art Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού -... Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ειδική αναφορά έγινε για τα έργα τέχνης που γίνονται αντικείμενο παράνομου εμπορίου και τα οποία φυλάγονται σε αποθήκες μέχρι να διευθετηθεί η επιστροφή τους. Μια σημαντική πρόταση της οργανώτριας του Συνεδρίου, Τασούλας Χατζητοφή, η οποία έχει γίνει ένθερμα αποδεκτή από την Ολλανδία, αφορά τη δημιουργία ενός Μουσείου (Museum of Disputed Art), το οποίο θα στεγάζει όλα εκείνα τα έργα τέχνης που δεν έχουν στέγη. Όπως αναφέρθηκε, εν αναμονή κατάληξης νομικών υποθέσεων για επαναπατρισμό τους, αντί να φυλάγονται σε αποθήκες, εκτεθειμένα στη φθορά του χρόνου, να εκτίθενται σε ένα Μουσείο όπου θα τυγχάνουν της φροντίδας των συντηρητών και παράλληλα θα λένε την ιστορία του κάθε πρόσφυγα σε όλο τον κόσμο. Πρόταση της ίδιας είναι το Μουσείο να γίνει στην Ολλανδία, τη χώρα η οποία της πρόσφερε στέγη όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γενέτειρα της Αμμόχωστο κατά την Τουρκική εισβολή το 1974.

«Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου» Η Ιπποκρατική αυτή φράση δεν χάνει την επικαιρότητά της. Ποιες οι πιθανές επιδράσεις της κατανάλωσης του πρόχειρου φαγητού... Περισσότερα στο:

Sigmalive Like 29,725

Follow

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του sigmalive.com. Οποιοσδήποτε μη κόσμιος σχολιασμός θα διαγράφεται.

Κάντε κλίκ για άνοιγμα οδηγιών Login.

0 comments Sign in

2 people listening

converted by Web2PDFConvert.com


+ Follow

Share

Post comment as...

Newest | Oldest

Σχετικα

«Έπεσε» σε μποτιλιάρισμα ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι

Εγγραφή Newsletter

E d i t o r '

Ανησυχίες απο το Στειτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία

Mobile

s

Πακιστάν: 15χρονος σκοτώθηκε για να σώσει τους φίλους του

Applications

Πρωτοσέλιδο ο Ολάντ και ο «μυστικός» του έρωτας με ηθοποιό

Find us on Facebook

C h o i c e

Follow us on Twitter

Διαφημιστείτε

Login

Χ ρ ή σ ι μ α Λευκωσία: 14 °C Λεμεσός: 14 °C Λάρνακα: 15 °C Πάφος: 17 °C Αναλυτικά

ΥΠΕΞ: Η πώληση των περιουσιών, αλλοιώνει τη διεκδίκηση λύση ς

Eπ. Οικ. Ευρωβουλής: Αμφισβητείται η νομιμότητα της τρόικας Προσωπικά Δεδομένα

Εως 30 ημερών το βρέφος που πετάχτηκε στα σκουπίδια

Όροι Χρήσης

Ιδού η επιστολή Αναστασιάδη στον Μπαν

Applications

Ταυτότητα

Επικοινωνία

Site Credits

© 2012 Powered By SigmaLive, Part of Dias Group of Companies. t wit t er

f acebook

google plus

yout ube

r ss

converted by Web2PDFConvert.com


converted by Web2PDFConvert.com

10 01 2014 walk of truth looted restitution model sigmalive com  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you