Page 1

TAPAHTUMIA TARTOSSA

2017


Tapahtumia Tartossa 2017 Tartto on yliopistokaupunki, mutta myös elävä ja värikäs kulttuurikaupunki, joka tunnetaan sen nuorekkaasta ilmapiiristä ja jossa järjestetään monenlaisia kansainvälisesti tunnettuja suurtapahtumia.. Tästä esitteestä saat paljon tietoa Tartossa vuonna 2017 järjestettävistä kulttuuri-ja urheilutapahtumista. Tartossa tapahtuu paljon muutakin, lisätietoja erilaisista tapahtumista saa kulttuuri-ikkunasta osoitteessa.

Kultuuriaken.tartu.ee


4. TARTON TALVIMUSIIKIN FESTIVAALI 01.–08. TAMMIKUUTA Tarton talvimusiikin festivaali on Tartossa järjestettävä kamarimusiikin festivaali, joka uuden vuoden ensimmäisen viikon sisällä tarjoaa joka päivä Tarton Jaanin kirkossa kauniin klassisen musiikin ilotulitusta tarttolaisten muusikoiden soittamana. Vuoden 2017 talvimusiikin festivaaleilla esiintyy tunnettujen ja kypsien muusikoiden, mm. kontratenori Ivo Postin ja kitaristi Kristo Käon, Jorma Tootsin ja Ebe Müntelin pianoduon lisäksi myös omalla soolokonsertilla Vanemuine-teatterin sinfoniaorkesterin uusi nuori konserttimestari Linda-Anette Suss.

facebook.com/TartuTalvemuusikaFestival


TARTTO N E N I L L U K R HE 01.–28. HELMIKUUTA Helmikuu on Tartossa ravintoloiden kuukausi. Herkullinen Tartto esittelee täkäläistä ruokakulttuuria ja tarjoaa uudenlaisia makuelämyksiä kaupungin lukuisissa ravintoiloissa. Kaikissa tapahtumaan osallistuissa ravintoloissa voidaan nauttia edullisia kolmen ruokalain aterioita. Keittiömestarit tekevät parhaansa tarttolaisten ja vieraiden yllättämiseen herkullisia ja monipuolisia makuelämyksiä tarjoavilla annoksilla. Herkkusuilla on mahdollisuus myös arvioida kokkien ponnistuksia ja annettujen pisteiden ja palautteen pohjalta selvitetään kuukauden lopussa parhaat erikoisruoat valmistanut ruokapaikka.

maitsevtartu.ee


KANSAINVÄLINEN VOIMISTELUTURNAUS MISS VALENTINE / RYHMÄVOIMISTELUN EM-KISAT 09.–12. HELMIKUUTA Talviseen Tarttoon tuovat jo 23. kerran kauneutta ja säihkettä voimistelijat ja ryhmävoimistelijat, jotka osallistuvat Euroopan suurimpiin kuuluvaan voimisteluturnaukseen “Miss Valentine”, joka on samalla myös yksi maailmancup-sarjan osakilpailu. Huipputasokkaan ja yleisölle runsaasti ihmettelyn aihetta tarjoavissa kilpailuissa on mukana voimistelijoita noin kolmestakymmenestä maasta.

vkjanika.ee


TON A R A M N O T R 44. TA 26. HELMIKUUTA Tarton Maraton on Itä-Euroopan suurin hiihtomaratontapahtuma ja sen reitin ovat asiantuntijat todenneet ovat koko maailman kauneimman ja kiinnostavimman. Tunnelmallinen urheilujuhla houkuttelee joka vuosi mukaan noin 10 000 hiihdon harrastajaa Virosta ja muualta maailmasta. Perinteisellä tavalla hiihdettävä maraton tarjoaa mahdollisuuden hiihtää 63 tai 31 kilometrin reitin. Nuorempi hiihtosukupolvi osallistuu innolla järjestettäviin Tillu- ja Mini- lastenkisoihin. Tarton maraton kuuluu kansainväliseen Worldloppet pitkien matkojen kisasarjaan.

tartumarataon.ee


VISUAALISEN KULTTUURIN FES TIVAALI MAAILMAN ELOK UVA 21.–25. MAALISKUUTA Tarton visuaalisen kulttuurin Maailmafilm–festivaalilla esitellään antropologiasta ja etnografiasta kertovia dokumenttielokuvia. Yleisö saa mahdollisuuden matkata viikon sisällä elokuvien avulla läpi kaikkien mannerten, jossa keskitytään vieraisiin ihmiseen, jotka tulevat elokuvan myötä paljon tutummaksi. Festivaalin aikana järjestetään aihetta käsitteleviä näyttelyitä, työpajoja ja tapaamisia elokuvantekijöiden kanssa.

worldfilm.ee


OPISKELIJAFESTIVAALI TARTON KEVÄTPÄIVÄT 24. HUHTIKUUTA – 01. TOUKOKUUTA Opiskelijoiden luovuutta kuvastavat kevätpäivät tarjoavat osallistujille ja yleisöllä mahdollisuuden rentoutua tiiviin viihde- ja kulttuuriohjelman parissa. Yhteistoiminnasta syntyvä myönteisyys on ollut Tartossa jo vuosikymmenten ajan arvokasta sielunravintoa kaikille, jotka päättävät osallistua johonkin kevätpäivien tapahtumaan.

studentdays.ee


LAULUNTEKIJÖID EN FESTIVAALI TOUKOKUU N LAULU 04.–06. TOUKOKUUTA Tarttoon kerääntyvät joka kevät monta kymmentä laulajaalauluntekijää Virosta, jotta kolmen festivaalipäivän aikana voisi esitellä yleisölle musiikin kautta ilmaistuja tunteita ja ajatuksia. Mailaul on festivaali kuulijalle, joka haluaa eläytyä lauluntekijän maailmaan.

mailaul.ee


35. TARTON TON JUOKSUMARA 07. TOUKOKUUTA Tartu Jooksumaraton on Baltian suurin maastojuoksutapahtuma. Maratonin reitti kulkee EteläViron vaihtelevan maaston halki. Harrastajat voivat valita joko 23 km tai 10 km reitin, molemmat voidaan kulkea joko juosten tai sauvakävellen. Lisäksi järjestetään myös lasten juoksuja.

tartumarataon.ee


KIRJALLISUUSF ESTIVAALI PRIMA VI STA 08.–13. TOUKOKUUTA Hiljattain UNESCOn kirjallisuuskaupunkien joukkoon valitun Tarton täyttyy toukokuussa taas Prima Vistan maagisilla sanoilla. Ohjelmassa ovat tänäkin vuonna puistokirjasto keskustan puistossa ja kirjamarkkinat Tarton yliopiston kirjaston edessä. Ammattikirjailijat tapaavat asiantuntevan ja hyväntahtoisen yleisön, jossa kaikki voivat nauttia luomistyön parhaista hedelmistä, yhdessä keskustellaan kirjoitettuun kulttuurin liittyvistä asioista.

kirjandusfestival.tartu.ee


ALI A V I T S E F I K K MUSII INDIEFEST 18.–20. TOUKOKUUTA Tarton Indiefest tuo yleisölle paikallisen ja ulkomaisen vaihtoehtomusiikin ja esittelee riippumatonta kulttuuria lähemmin. Päivällä toivotetaan yleisö tervetulleeksi keskustelemaan kiinnostavien vieraiden kanssa. Iltaisin esitellään aihetta käsitteleviä elokuvia ja järjestetään konsertteja.

indiefest.eu


MUSEOYÖ

20. TOUKOKUUTA Sinä lauantaisen toukokuun iltana avaavat museot ja muut muistilaitokset Tartossa ovensa tavanomaista myöhemmin ja maksutta, näin juhlitaan koko Euroopan museoyötä. Iltaa varten on laadittu monipuolinen ja jännittävä ohjelma. Löytämisen iloa on kaupungissa, jossa on eniten museoita koko Virossa, riittää jokaiselle.

muuseumioo.ee


NIA

O TOUR OF EST

26.–28. TOUKOKUUTA Tour of Estonia eli Viron pyöräkilpailu on kansainvälinen huippupyöräilijöiden kilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Kilpailun prologi ja kaksi osakilpailua pyöräillään kolmena päivänä toukokuun lopulla ja kiertävät Viron kaupunkien ja kylien, kauniin luonnon ja nähtävyyksien kautta. Tänä vuonna osallistuu kilpailuun 20 ammattilaistiimiä. Kilpa-ajon jatkotapahtumana on eliittiajoja seuraavana päivänä järjestettävä harrastajille tarkoitettu 36. Tartu Rattaralli -kilpailu, jossa ovat mukana myös monet ammattilaiskilpailun päättäneet pyöräilijät.

tourofestonia.ee


LASTENSUOJE

LUPÄIVÄÄ

01. KESÄKUUTA Tartossa juhlitaan kansainvälistä lastensuojelupäivää hauskalla koko perheen festivaalilla. Tästä ulkoilmatapahtumasta nauttivat pienet ja hieman isommat vieraat ja varmaan heidän isovanhemmatkin. Se on erinomainen mahdollisuus viettää mainio päivä, keräämällä uusia tietoja ja jakamalla yhdessä olemisen riemua leikkien ja hyvän viihteen kautta.

lille.tartu.ee/lastekaitsepaev


VIRON ILMAILUPÄ

IVÄT

03.–04. KESÄKUUTA Ilmailun laajin ulkoilmatapahtuma toivottaa kaikki isot ja pienet ilmailun harrastajat tervetulleiksi Tarton lähelle Eesti Lennundusmuuseumin eli Viron ilmailumuseon alueella ja sen yllä 3. ja 4. kesäkuuta järjestettäville ilmailupäiville. Ohjelmassa on laskuvarjohyppyjä, huvilentoja, vieraiden käyttöön on varattu monenlaisia laitteita ja huvituksia (simulaattorit, katapultti, laskuvarjohypyn simulaattori, trampoliinit). Ilmailun huipputeknologiaa ja lennokasta ohjelmaa kahden päivän aikana maassa ja ilmassa.

lennundusmuuseum.ee


KANSAINVÄLINEN KIRKKOJEN YÖ TARTOSSA

09. KESÄKUUTA Yhdessä lukuisten muiden eurooppalaisten kirkkojen kanssa avaavat illalla 9. kesäkuuta ovensa kaikille halukkaille myös Tarton kirkot. Kirkkojen yön myönteisessä ilmapiirissä voidaan kurkistaa eri uskontojen arkiseen toimintaan, tehdä kysymyksiä ja saada vastauksia, tutustua kirkkoihin kätkettyihin taideaarteisiin ja nauttia hyvästä musiikista. Toimintaa riittää isoille ja pienille vieraille, voi viettää hiljaisen mietiskelytuokion tai kiipeä kirkontorneihin.

kirikuteoo.ee


KATUTAIDEFES TIVAALI STENCIBILITY

12.–18. SYYSKUUTA Stencibility on ensimmäisen kerran vuonna 2010 Tartossa järjestetty jokakeväinen katutaiteen festivaali, joka järjestetään samanaikaisesti myös muissa kaupungeissa. Festivaalin nimessä on viittaus stencil-tekniikkaan. Festivaalissa esitellään ja luodaan uutta katutaidetta, järjestetään opastettuja kierroksia kaupungin kohteisiin ja julkaistaan katutaitekarttoja.

stencibility.eu


GIN TARTON KAUPUN LJILLÄ Ä J N O T R A T – Ä IV PÄ

29. KESÄKUUTA Joka vuoden 29. kesäkuuta järjestetään Tartossa paljon uutta ja mukavaa.Juhlapäivän vietto alkaa usein jo edellisenä iltana ja päättyy seuraavan päivän aamulla. Tarton jälkiä etsitään ja löydetään monipuolilla kiertoretkillä, taitavasti suunnitelluissa konserteissa ja esiintymisissä, tietovisailussa, joissakin huolellisesti valmistelluissa (ihmis)kokoonpanoissa tai vauhdikkaissa turnajaisissa, pitkään piilossa pysyneillä pihoilla sekä kaupungin päivin uusissa ja vanhoissa perinteissä.

tartulinnapaev.ee


SUUNNISTUKSEN MA AILMANMESTARUUSKILPAILUT 2017 30. KESÄKUUTA – 08. HEINÄKUUTA Vuonna 2017 järjestetään Virossa ensimmäisen kerran suunnistusjuoksun maailmanmestaruuskilpailut, joiden tavoitteena on tarjota kiehtovia ja jännittäviä kisaelämyksiä kilpailijoille ja yleisölle, esitellä suunnistusta laajemmin ja suoda meidän alan huipuille mahdollisuus kilpailla mitaleista kotimaansa kauniin luonnon keskellä. Maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuu 40-50 maan tiimit kaikilta mantereilta ja television suoria lähetyksiä esitetään kymmenessä maassa Pohjoismaista Yhdysvaltoihin.

woc2017.ee


FESTIVAALI LASIHELMIPE LI

06.–11. HEINÄKUUTA Festivaalin otsikko on poimittu Hermann Hessen saman nimisestä romaanista. Lasihelmipeliin on kutsuttu osallistumaan muusikot, jotka tulkitsevat sävellyksiä tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Tämän toukokuisen festivaalin kohteena ovat erilaiset soittimet, epätavalliset kokoonpanot ja yhteyksien luominen muihin taiteen aloihin ja filosofiaan.

erpmusic.com


L TARTU MIL TRIATLON 07.–09. HEINÄKUUTA Tartu Mill Triatlon on kaupunkitriatlon, jota on pidetty useita vuosia. Ohjelma on haaste kilpaileville urheilijoille ja alan harrastajille tarkoitettu jokamiehen triatlon ja lasten triatlon. Kilpailureitti on koko pituudeltaan yleisölle avattu ja osallistujille aikamoisia haasteita tarjoava.

tartutriatlon.ee


HANSAPÄIVÄ T

07.–09. HEINÄKUUTA Tarton hansapäivillä juhlitaan tänä vuonna jo 22. juhlavuotta. Päivät luovat keskikesäiseen Tarttoon keskiaikaisen ilmapiirin, paljon hauskoja tempauksia ja iloisia tapahtumia. Hansapäivien vieraat voivat kahden päivän aikana osallistua elävän musiikin esityksiin, leikillisiin näytelmiin ja moneen muuhun tapahtumaan, jonne toivotaan osallistumaan nuoria ja iäkkäämpiä hansapäiväläisiä. Kuten aina, avataan myös monenlaisia tavaroista pursuavat Hansamarkkinat.

hansapaevad.ee


Y TARTON RALL

14.–15. HEINÄKUUTA Heinäkuun on tulossa neljäs Tartu Rally joka on kansainvälinen moottoriurheilukilpailu. Tartu Rally kuuluu Viron rallin mestaruuskilpailun viralliseen kisakalenteriin. Tartu Rally 2017 on suunniteltu tarjoamaan kaikille kilpailijoille todellinen sekunti-sekunnilta tavoiteltava voiton jahti ja tarjoaa katsojille ikimuistettavia hetkiä jännittävistä kisoista jotta he tulisivat seuraavinakin vuosina takaisin Tartoon.

tarturally.eu


VANEMUISEN SINFONIAORKEST ERIN KESÄKONSERTTI

30. HEINÄKUUTA Kaupunkilaisten iloksi on herätetty eloon 1900-luvun alkupuolella suosittu tapa järjestää maksuttomia kesäkonsertteja, jonka ohjelmassa on kunniapaikan saanut klassinen musiikki. Tämän vuoden ulkoilmakonsertin kapellimestarina on Vanemuine-teatterin musiikillinen johtaja ja pääkapellimestari Paul Mägi. Konsertti järjestetään kaupungin historiallisessa ytimessä sijaitsevassa luonnonmukaisessa amfiteatterissa – Toomemägi-kukkulan Kassitoome–laaksossa.

vanemuine.ee


TEN PUHALLINSOITIN IN SOI FESTIVA ALI SOIT

03.–06. ELOKUUTA Mürtsub pill täyttää Tarton puhallinmusiikilla. Tällä Viron suurimassa ja Baltian ainutlaatuisella orkesterimusiikkifestivaalilla esiintyvät tanssi- ja lastenorkesterit, big bandit ja festivaalin yhteisorkesteri. Järjestetään suurorkestereiden juhlakulkue ja galakonsertti. Vierailevia esiintyjiä saapuu Unkarista, Tšekistä, Latviasta, Venäjältä, Suomesta ja Ruotsista.

potartu.ee


11. TARTON KU V IEN O L E S U A K K RA RTUFF A T I L A A V I T FE S

07.–12. ELOKUUTA Vuodesta 2006 lähtien on Tarton rakkauselokuvien festivaali tARTuFF tarjonnut suuria tunteita, sisäisten tunteiden tutkimista, kaipausta ja lämpimiä kohtaamisia. Kuuden päivän sisällä esitellään Tarton raatihuoneen torilla 12 elokuvaa, joista jokainen kertoo suoraan tai epäsuoraan rakkaudesta. Rakkaus voi tehdä kipeää, rakkaus voi olla kaunis, ahdistava ja kaiken anteeksi antava.

tartuff.ee


RUOKA FESTIVAALI

12. ELOKUUTA Tarton ruokafestivaali eli suuret virolaisen ruoan juhlat järjestetään 12. elokuuta Tarton ydinkeskustassa. Festivaalissa esitellään ja tarjotaan runsain määrin virolaisia ruokia ja uutta satoa. Makuelämyksiä tarjoavat tarttolaisten kahviloiden ja ravintoloiden lähiruokaan keskittyvät annokset. Ruokanautintojen lisäksi voi tutustua koko perheelle tarkoitettuun viihdeohjelmaan.

ettevotlus.tartu.ee


IVA AL T S E F I K K AUPUN U IT

I

16.–19. ELOKUUTA Festivaali tarttuu heti innokkaasti vierasta kädestä ja kuljettaa mukanaan sellaista Tarttoa tutkimaan, johon aika harvat ovat arkielämässään tutustuneet. UIT on kansainvälinen festivaali, joka tutkii esitysten, asetelmien, kiertueiden ja konserttien ohjauksessa Tarton kaupunkitilaa, esittelemällä yleisölle uusia ja vanhoja, tavanomaisia ja ihmeellisiä paikkoja, auttaa kokemaan, miten kaupunki hengittää ja liikehtii. Täällä tavataan!

uit.ee


EMAJÕE-FESTIVA

ALI

18.–19. ELOKUUTA Festivaalin keskiössä on Tarton tunnetuin symboli – Emajõgi. Sen ympärille on keskitetty monenlaisia kilpailijoita, erilaisia tapahtumia vedessä ja rannalla ja tätä kaikkea säestää hyvä musiikki. Tämä monenlaisia kokemuksia tarjoava tapahtuma on tapaamispaikka vailla vertaa!

tartu.ee/emajoefestival


11. TARTON RATON A M U L E T S I U RULL AL

20. ELOKUUTA Pohjoismaiden ja Baltian suurimmassa rullaluistelutapahtumassa odottavat alan harrastajia maraton-ja puolimaratonreitit. Päälähtöjä edeltävänä päivänä ovat ohjelmassa vauhdikas sprinttikisa ja perheen nuorimmille tarkoitetut lasten lähdöt.

tartumaraton.ee


TA A N H E T I T T A A R A P A FESTIVA ALI

24.–26. ELOKUUTA Toisen kerran järjestettävät Aparaattitehtaan festivaalit tarjoavat neljän päivän sisällä runsaan kulttuuriohjelman, johon on yhdistetty paikan asukkaiden tarjoama yöleffa, kirpputori, ateriapalvelut, katu-urheilutapahtumat ja musiikki. Erilaisia tapahtumia järjestetään rakennuksen sisällä, pihalla ja tänä vuonna myös tehdasalueen ulkopuolella, joten festivaalirytmien aallot vyöryvät Kastani-Vaksali-korttelin katujen, pihojen ja kujien yli.

aparaaditehas.ee


V IROL AISEN TEATTE RIN FESTIVA ALI DRA AM A

04.–10. SYYSKUUTA Syyskuun alussa valloittaa Tarton taas Draamafestivaali. Se on kuraattorifestivaali. Ohjelmistossa on Eestin teatterin parhaat ja kiinnostavimmat esitykset. Festivaalien pääohjelman, jonka aihe selviää vasta toukokuussa, lisäksi on tarjolla myös jännittävä sivuohjelma, erilaisia musiikkitapahtumia ja mukavia tuokioita festivaalin aikana avattavissa kerhotiloissa.

draama.ee


20. PYÖRÄILYM AR

ATON

17. SYYSKUUTA Maailman kolmanneksi suurin maastopyöräilymaraton tarjoaa osallistumisen iloa useille ikäluokille ja erikuntoisille pyöräilijöille – maratoniin osallistuu kaiken kaikkiaan noin 7500 pyöräilijää. Perusreitit, 89 ja 40 km, ohjaavat kilpailijat kauas kaupungin melusta, Etelä-Viron vaihtelevaan maastoon. Perheiden pikkuväki voi osallistua lasten ajoihin.

tartumaraton.ee


TIEDEMIESTEN YÖ FESTIVA ALI

24.–29. SYYSKUUTA Tiedemiesten yön festivaali eli TÖF on monipuolisen ohjelman tarjoava koko perheen festivaali, joka raottaa ovea tieteismaailmaan ja korostaa tietämyksen merkitystä. TÖF juhlii vuonna 2017 jo 12. vuosipäivää. Tämän johdosta puhutaan tänä vuonna modernin tieteen uusimmista saavutuksista, festivaalivieraat viedään tutustumaan salaisiin laboratorioihin, huippututkijat tutustuvat omiin töihinsä. Lisäksi voi osallistua lukuisiin maksuttomiin kursseihin työpajoissa, teatteriesityksiin, elokuvailtoihin ja kokeiluihin.

teadlasteöö.ee


6. TARTU KAUPUNKIMARATON

01. LOKAKUUTA Tarton kaupunkimaraton on Virossa ainutlaatuinen – koko 42 km matka juostaan yhtenä kierroksena eli jokainen reittikilometri tarjoaa ainutlaatuisia näkymiä ja uusia elämyksiä. Täyspitkän maratonin lisäksi valita myös 21 km tai 10 km reitin.

tartumaraton.ee


KANSAINVÄLINEN LAULUNTEKIJÖIDEN FESTIVAALI PUTOAVIEN LEHTIEN MUSIIKKIA

06.–08. LOKAKUUTA Kansainvälinen lauluntekijöiden festivaali on todellinen herkku lauluntekijöille ja kuulijoille. Festivaali on ansainnut lujan aseman koko maailman saman alan festivaalien joukossa. Lehesaju Muusika –festivaalilla esiintyvät tunnetut ja taitavat lauluntekijät, jotka ovat kirjoittaneet ja esittäneet kappaleita pitkään ja hyvällä menestyksellä. Festivaaleille saapuu osallistujia koko maailmasta ja hyvinkin eksoottisista maista.

mellnovfest.com


ANHAN V N E N I L Ä V KANSAIN ALI A V I T S E F N I MUSIIK CIDENT C O T E T N E I OR

12.–15. LOKAKUUTA Festivaalin keskiössä on itämainen kulttuuri yhdistettynä eurooppalaiseen varhaiseen, ensinnäkin keskiaikaiseen kulttuuriin. Tavoitteena on ollut luoda taiteellinen kokonaisuus, jossa eri aiheisiin syvennytään erilaisten näkökulmien turvin. Festivaalia kuvaa parhaiten kaksoiskonserttien järjestämisen perinne, jossa samassa konsertissa ovat esiintyvät yksi eurooppalainen ja yksi aasialainen yhtye ja lopulta he improvisoivat yhdessä.

festivitas.ee


XVI KANSAINV ÄLINEN NYKYMUSIIKI N FESTIVAALI A FEKT

20.–27. LOKAKUUTA XVI Kansainvälinen modernin musiikin festivaali AFEKT on jatkoa Tartossa 15 vuoden ajan järjestetylle Viron säveltäjien festivaalille, joka on viime vuosina laajentunut myös Tallinnaan. Festivaalin tavoitteena on tuoda virolaisen yleisön ihailtavaksi eurooppalaisen modernin musiikin sävelmaailma ja festivaalin nimenmuutos johtuukin ensisijaisesti festivaalin laajentumisesta kansainväliseksi musiikkitapahtumaksi.

composer.com


FESTIVAALI O HULLU TARTT

09.–10. MARRASKUUTA Tartto on seonnut -festivaali on kansainvälinen monien alojen edustajia yhdistävä festivaali, jossa yleisölle ovat esiintymässä kirjailijat, runoilijat, muusikot ja taiteilijat Virosta ja muualta maailmasta. Festivaalin päämääränä on tarjota yleisölle mahdollisimman paljon sellaista, josta ei ole aikaisemmin missään muualla nähty, kuultu tai koettu. Tätä periaatetta noudatetaan myös esiintymispaikkojen valinnassa. Jokaisena vuotena järjestetään yllättävissä paikoissa myös jonkin taideteoksen ensiesittely.

tartuslam.ee


TARTON J AZZ– JA RYTMIMUS IIKIN FESTIVAAL I IDEEJAZ Z

09.–12. MARRASKUUTA Tarton jazz- ja rytmimusiikin festivaali IDeeJazz kerää Tarttoon luovuuttaan pursuavan virolaisen musiikin johtohahmot. Virolaisen jazzmuusikoiden kerman parhaita ajatuksia ja nuorien muusikoiden sukupolvien rohkeita ja myönteisen energian täyttämiä hankkeita yhdistäviä piirteitä ovat kauniit soinnut, improvisaatio ja idea. Tässä esitetään hyvin monenlaista musiikkia valtavirtasävellyksistä ja kamarijazzista etniseen ja maailmanmusiikkiin, groove- ja fusion-musiikkiin.

ideejazz.ee


ELOKUVAFESTIVA ALI TARTON PÖFF

10.–26. MARRASKUUTA Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) eli Pimeiden Öiden Elokuvafestivaali on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka järjestetään vuonna 2017 peräti 21. kerran. PÖFF: in aikana järjestetään myös siihen kuuluvana animaelokuvien festivaali Animated Dreams, lyhytelokuvien festivaali Sleepwalkers sekä lasten ja nuorten elokuvien festivaali Just Film. PÖFF tarjoaa tarttolaiselle yleisölle joka vuosi monipuolisen ja jännittävän elokuvaohjelman. Festivaalin aikana järjestetään monenlaisia tapahtumia myös elokuvasalien ulkopuolella.

poff.ee


JOULUK AUPUNKI TARTTO

27. MARRASKUUTA – 15. TAMMIKUUTA Mutta yhdestä asiasta voi olla varma – Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi ja säästä riippumatta. Se tapahtuu aina ensimmäisenä adventtina, jolloin Raekoja platsilla eli Raatihuoneen torilla sytytettävä kynttilä sytyttää kaikki kaupungin joulutulet täyteen loistoonsa. Samalla torilla tavataan myös seuraavina torstaipäivinä ja jouluaattona. Näitä iloisia tapaamisia Raatihuoneen torilla ja joulunviettoa kaupungissa tukevat osaltaan kaupungin viihtyisät konserttisalit, museoiden työpajat, suureen juhlaan valmistuvat kirkot, laajat joulumarkkinat ja talvisessa ydinkeskustassa käynnistyvä tanssijuhla.

joululinntartu.ee


MUITA TAPAHTUMIA: Tarton venäläiset tanssiaiset 08. –09. helmikuuta kultuuriaken.tartu.ee

Voitonpäivä ja juhannusjuhla Raadin 23. kesäkuuta erm.ee

Japanilaisen animaatioelokuvan festivaali JAFF 14.–23. helmikuuta animefest.eu

Tornimusiikki kesäkuuta – elokuuta mailaul.ee/tornimuusika

Kaupunginosan festivaali Supilinnan Päivät 17.–23. helmikuuta supilinn.ee/supilinna-paevad Maamess 20.–22. helmikuuta maamess.ee Happy Big Band Weekend 21.–23. helmikuuta convivo.ee Muotiesitys Muoti-Performance-Tanssi 22. helmikuuta www.artcol.ee/mpt Estonian Enduro Weekend 28. helmikuuta msport.ee Kevätmarkkinat 06. toukokuuta ettevotlus.tartu.ee/laadad Karlovan kaupunginosan päivät 08.–14. toukokuuta karlova.ee/karlova-paevad Sprite Streetball 3x3 katukoris turnaus 27. toukokuuta tanavakorvpall.ee Tarton voimistelujuhla 30. toukokuuta tartuvoimlemispidu.weebly.com Premium7 Cup rantalentopallossa 10.–11. kesäkuuta volley.ee

Musiikkifestivaali Punk & Rock 14.–16. heinäkuuta kultuuriaken.tartu.ee Maarjamarkkinat 09. syyskuuta kultuuriaken.tartu.ee Tarton Syyspäivät 18.–24. syyskuuta studentdays.ee Japanilaisen popkulttuurin festivaali AniMatsuri 23.–24. syyskuuta animatsuri.eu sTARTUp DAY 08. joulukuuta startupday.ee Katutanssifestivaali Battle of EST 09. joulukuuta boe.ee Joulumarkkinat 09. joulukuuta ettevotlus.tartu.ee/laadad


Suunnittelu: Studiole60.com Painos: OÜ Paar Koonnut: Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakond Valokuvat: Heikki Leis, Lauri Kulpsoo, Margus Ansu, Kalev Ints, Elke Unt, Tarmo Haud, Nele Tammeaid, Remy Steinegger, Ray Põder, Mona Menets, Agnes Joala, Rasmus Põld, Aivo Põlluäär, Nikita Artjom, Peeter Langovits, Kai Kreos

Kalenteri on koottu 18.11.2016 Tarton kaupunginhallituksen kulttuuriosaston tiedossa olleiden tietojen pohjalta. Kalenterin laatijat eivät vastaa mahdollisista muutoksista tapahtumien ohjelmassa.


Tapahtumia Tartossa 2017  
Tapahtumia Tartossa 2017  
Advertisement