Page 1

Tari Simonis

You are the only one who has your key

1


Begin Mooie woorden Dit jaar ben ik begonnen aan de opleiding Communication and Multimedia Design aan de HAN. Hiervoor deed ik HAVO aan het Olympus College. Waar je nu in aan het lezen bent is mijn digitale werkboek voor het vak Multimedia Design. Hier kom je meer te weten over mijn merk, daar ben ik de afgelopen weken namelijk mee bezig geweest. De afgelopen weken ben ik me er steeds bewuster van geworden hoe typerend bepaalde eigenschappen voor iemand zijn. Ik ben erachter gekomen dat ik wel degelijk echt uniek ben en dat ik dit mag showen aan de rest van de wereld. Ik ben Tari Simonis, maar wat zegt alleen die naam? Ik ben zeventien jaar, maar wat zegt alleen dat getal? Dit zijn gegevens die geen beeld geven aan wat voor persoon ik ben. Ik zal je iets vertellen over mij: om ergens te beginnen, ik ben een dynamic artist. Wat dit precies inhoudt kun je lezen in My personal DNA. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, te tekenen, te ontwerpen en te schrijven. Een grote passie, waar ik eigenlijk te weinig tijd aan besteed, is theater. Vorig jaar heb ik nog in twee stukken gespeeld: ‘Wij’ bij ArtEZ en de eindexamenvoorstelling ‘Licht’ op het Olympus College. Op dit moment heb ik te weinig vrije tijd om te repeteren, anders had ik zeker auditie gedaan voor een theaterstuk. Contact maken is geen probleem voor mij. Ik zit in een hardloopgroep, ben vrijwilliger bij de Richard Krajicek Foundation, werk bij McDonalds en doe oppaswerk. Door al deze tijdsbestedingen snap je meteen waarom ik het druk heb. Gelukkig ben ik goed in plannen en zorg ik ook dat ik tijd over houd voor mijn family, love and friends. Al deze dingen maken mij tot wie ik ben.

2


Personal DNA

8

18

26

14

21

30

5

12

24

Alison Boulter

3


Inhoudsopgave 1

Voorkant

2 Mooie woorden

18

Alison Boulter

Een quote van Alison Boulter

Een mooie intro voor het digitale werkboek

19 Merkanalyses

3 Sneak preview

20 Moodboard

Een overzicht van bijzonder tops in dit werkboek

4 Inhoudsopgave

Een overzicht van de verschillende opdrachten die je gaat vinden in dit werkboek

5 t/m 7 Portfolio’s

3 portfolio’s van mensen die mij inspiratie geven. Hieronder vallen: Marina Abramovic, Carice van Houten en Lieve Bertha

8 en 9 Personal DNA

Na de uitslag van de test bleek dat ik een ‘dynamic artist‘ ben. Ben ik het hiermee eens?

10 en 11 Brendon Burton Een foto van Brendon Burton

12 Stephen King

Een bekende quote van Stephen King

13 Is een mens van nature goed of slecht?

Een filosopische vraag over goed en slecht

14 en 15 Recensie lezing Ruud Boer

Een korte krachtige recensie over brand design

16 en 17 My personal Brands

De merken die ik dagelijks met mij mee draag

Als ik een merk zou zijn

Meer dan duizend woorden in één beeld

21 Lieve Bertha

Stukje uit het geweldige lied ‘Wat ben je mooi in je pas gekochte kleren’ van Lieve Bertha

22 en 23 Visueel verslag

2 projecten waar gebruik is gemaakt van transmedia

24 Typografie in het wild

Opvallend gebruik van typografie in Amsterdam

25 Fonts

5 lettertypes die interessant zijn

26 Monogram

Mijn initialen in een ontwerp

27 Statement

You are the only one who has your key

28 en 29 Poster

Een promo van mijn portfolio

30 Visitekaartje

Een zelf ontworpen visitekaartje

31 Website 32 t/m 36 Foam 37 Reflectieverslag

4


Portfolio’s Marina Abramović In het begin van haar carrière maakte ze vooral gebruik van geluidsexperimenten. Na verloop van tijd werden haar performances steeds heftiger. In 1974 liep een performance in Galleria Studio Mona uit op een vechtpartij, en werd voortijdig beëindigd. Zelfbeschadiging en uitputting zijn kenmerkend voor haar performances. Ik vind het bijzonder dat Marina gebruik maakt van het feit dat de meeste mensen ontwijken wat ze als bedreigend of onbekend ervaren. Dit doet ze namelijk door zulke dingen juist wèl te doen en zo stel je jezelf open voor nieuwe ervaringen. Kanalen: Website en Facebook

5


Carice van Houten Carice Anouk van Houten is geboren in Leiderdorp op 5 september 1976. Ze is een Nederlandse actrice, zangeres, radiopresentatrice en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Persoonlijk vind ik Carice echt een geweldige vrouw met veel talenten. Ik vind het mooi dat Carice gewoon doet wat ze leuk vindt. Ik vind het prachtig dat ze ondanks haar glansrijke carrière vol lof altijd ‘echt mens’ gebleven. Kanalen: Website, Youtube, Facebook en Twitter

Carice in Volkskrant Magazine: “Soms merk ik dat mensen helemaal staan te trillen als ze naast me staan. Gênant is dat. Ik ga dan juist heel familiair doen om ze op hun gemak te stellen. Ik zou het liefst vragen waar ik kan gaan poepen, zodat ze merken dat ik heel gewoon ben.”

6


Lieve Bertha De muziek van Lieve Bertha is nederpop met een vleugje kleinkunst. Aan hun eigenzinnige, Nederlandstalige liedjes kun je horen dat ze zich breed laten inspireren, maar het vooral bij zichzelf zoeken. Naast de muziek maken ze filmpjes waarmee ze hun visie op het leven propageren: “Kijk buiten de normale kaders en durf je dromen na te jagen�. In deze filmpjes doen ze dingen die mensen wel zouden willen doen, maar vaak niet durven of proberen. De jongens van Lieve Bertha zijn heel open en sociaal. Ik vind het leuk dat zij dingen doen die mensen normaal gesproken niet durven of proberen. Een voorbeeld is slapen in een etalage van een beddenzaak. Rens en Koen hebben veel humor en zijn een echte inspiratiebron voor mij. Kanalen: Website, Youtube, Facebook en Twitter

77


Personal DNA

Volgens ‘My personal DNA’ ben ik een dynamic artist. Uit de test bleek ook waarom ik een dynamic artist zou zijn namelijk: Your appreciation of beauty, ability to think abstractly, and innovativeness make you an ARTIST. As someone who is DYNAMIC, you do not have a hard time meeting new people, and you have a bunch of close friends.

Deze uitslag vind ik goed bij mij passen. Ik vind het belangrijk dat dingen in harmonie zijn hierdoor vinden sommige mensen mij perfectionistisch. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, te tekenen, te ontwerpen, te schrijven en ook te fotograferen. Ergens schuilt er dus zeker een kunstenaar in me. Het klopt ook dat ik een dynamisch persoon ben, ik heb totaal geen moeite met nieuwe mensen leren kennen. Door het dagelijks leven heen kom ik ook met veel verschillende soorten mensen in aanraking. Ik vind het makkelijk om mijn gedrag hierop aan te passen. In de uitslag scoor ik daarom ook erg hoog op ‘extraversion’. Daarin in tegen scoor ik veel minder hoog op ‘openness’ dit klopt ook. Ik ben een heel enthousiast person en vaak ook oprecht geïnteresseerd. Maar als ik praat dan praat ik graag over koetjes en kalfjes. Dit doe ik veel liever dan dat ik een serieus gesprek heb. Waarschijnlijk scoor ik om dezelfde reden ook laag op ‘spontaneity’. Voor de mensen die nog twijfelde over mijn vrouwelijkheid, dat hoeft niet. Uit de test bleek hoe vrouwelijk ik ben, ik scoor 90% op ‘femininity’. Misschien is het een vrouwelijke eigenschap, maar ik vind het belangrijker dat iets mooi is dan functioneel. Ook ben ik regelmatig te vinden in mijn eigen zelf gecreëerde ‘happy place’ en ben ik visueel ingesteld. Dit komt ook wel overeen met de hoge score op ‘imaginative’. Er is één score waar ik aan twijfel, de score 8% voor ‘confidence’. Als ik iets wil bereiken dan gaat dat mij ook zeker lukken. Daarom begrijp ik niet zo goed waarom ik laag scoor op zelfvertrouwen. Aan de andere kant heb ik altijd veel bevestiging nodig van anderen. Dit zou mogelijk een verklaring kunnen zijn voor de lage score op ‘confidence’.

8


Hieronder heb ik nog een paar kenmerken gevonden in de uitslag waar ik mezelf in herkende:

There are those who find being around people exhausting—but not you! Interacting with others, whether at a party or in conversation, gives you energy.

You prefer to think about things before voicing your opinion, considering a wide, diverse range of options.

You are curious about things, interested in the “why” more than the “how.”

You’re not afraid to let your emotions guide you, and you’re generally considerate of others feelings as well.

You have enormous respect for those who have earned their success, and have little patience for those who try to bend the rules or ride on the coattails of others’ hard work.

9


10


11


12

“Monsters are real, and ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win.� -Stephen King 12


Is de mens van nature goed of slecht?

Ik vind dit een filosofische vraag, want goed en slecht zijn woorden die wij zelf invulling geven. Iets wat ik slecht vindt, hoeft een ander niet slecht te vinden. Ik denk dat de mens van nature goed is voor zichzelf. Als mens probeer je te overleven als het nodig is ten koste van alles en ook van anderen. Dit gedrag vertoont een organisme van nature. Een mens probeert ook altijd zijn soort te behouden, voorplanting is hier dus het sleutelwoord. Dit maakt de mens een stuk socialer. Want naast zelf overleven wil je dus ook van nature voor je nageslacht zorgen. Het kan echter ook weer voorkomen dat je eten van een ander iemand steelt om je eigen kinderen te voeden of om zelf te overleven. Uiteindelijk kies je toch voor jezelf enof de mensen van wie je houdt en niet voor een vreemde. Zelf denk ik dat zelfs egoïstisch is, want jij wilt die mensen dus in je leven hebben. En je zal er alles aan doen om dat zo te houden omdat ze iets toevoegen aan jouw leven. Dus ik denk dat een mens van nature goed is voor zichzelf, maar slecht voor zijn omgeving. Een mooie film die daar overgaat is ´Butterfly on a wheel´ geregisseerd door Mike Barker. Neil staat voor een dilemma. Hij is handen van een psychopaat gevallen en moet of Judy, vrouw waar hij een buitenechtelijke relatie mee heeft, of Sophie zijn dochtertje neerschieten. Hij vertelt Judy precies wat er aan de hand is en dat het hem spijt. Hij zet het geweer tegen haar slaap en haalt de trekker over.

13


Recensie lezing Ruud Boer

14 14

14


4

Ruud Boer is Register Marketeer. Hij was voorzitter van het BNO Platform Brand Design en is co-auteur van het boek ‘Als jij een merk zou zijn’. Daarnaast geeft hij lezingen, workshops, NIMA Masterclasses, was hij gastdocent bij de Universiteit van Tilburg en is hij docent bij de SRM. (bron: http://www. boek-branddesign.nl/ruudboer.html) Ook heeft hij meerdere boeken geschreven in zijn vrije tijd, onder andere Brand Design. Dit boek kan worden gebruikt als hulp instrument om je merk te vormen of het vorm te geven. De drie belangrijkste elementen van brand design zijn volgens het boek merkinnerlijk, merkuiterlijk en merkgedrag. Deze elementen moeten goed op elkaar aansluiten zodat ze elkaar versterken en niet het merk afzwakken. In het boek Brand Design geeft Ruud Boer daar een mooi voorbeeld over. ‘Is dit nu een konijn, een tijger of een konijger? Wat geef je dit dier te eten, een wortel of een biefstuk en blijft je hand er wel aan zitten als je dit geeft? Als innerlijk, uiterlijk en gedrag niet optimaal bij elkaar aansluiten, dan klopt er iets niet’ Aldus Ruud Boer. In het boek worden alle belangrijke elementen die te maken hebben met Brand Design uitgelegd met heldere leuke voorbeelden. Dit boek kan dus goed worden gebruikt als hulp instrument om je merk te vormen of het vorm te geven.

Konijn, tijger of konijger?

15


Personal Brands De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is een merk wat ik dagelijks met me mee draag. Ik ga er 4 keer per week naar toe om lessen te volgen. De opleiding die ik doe ik best vervangbaar, maar de sfeer die je vindt op de HAN is niet vervangbaar. Dit merk is dus voor mij erg belangrijk en ook nog leerzaam.

Sinds de lente van 2013 ben ik aanraking gekomen met het Richard Krajicek Foundation. Het RKF zet zich al jaren in om sport voor kansarme jeugd in achterstandswijken mogelijk te maken. Ik heb in oktober 2013 mijn Scholarschip uitgereikt gekregen, dit houdt in dat ik me vrijwillig inzet voor het RKF en hiervoor een vergoeding krijg in vorm van een studiebeurs. Dit merk is dus onmisbaar en onvervangbaar voor mij. Ik ben al vier jaar lid van loopgroep Arnhemia samen met mijn moeder. Op dinsdag en donderdagavond worden er hardlooptrainingen verzorgt. De loopgroep zorgt ervoor dat mijn conditie goed op peil blijft en ik gemotiveerd blijf om te gaan hardlopen. Ook kan ik op dit soort momenten goed bijkletsen met mijn moeder of andere leden. Dit merk zorgt dus voor mijn goede conditie en helpt bij het onderhouden van relaties.

16

1616


De merken die je hieronder ziet zijn vervangbaar. Er zou in mijn leven niet extreem veel veranderen als ik niet mijn kleren bij American Today of Only koop, maar ergens anders. Of als ik niet de dagcremĂŠ van Garnier gebruik. Ik denk dat mijn punt wel duidelijk is. Toch vind ik deze merken erg fijn en gebruik ik ze graag. Ik weet wat de kwaliteit van deze merken is en wat ik dus kan verwachten. Ik blijf deze merken dus ook gewoon gebruiken.

17


“Always remember that you’re unique. Just like everyone else.” -Alison Boulter 18


Merkanalyse Innerlijk Visie: ‘Een verre reis naar India maken en huisje, boompje, beestje en leuk werk in een reclame bureau’. Missie: Trots zijn op wat ik heb bereikt en genieten van het leven met zekerheid en structuur. Waarden: Eerlijkheid, gezondheid, gelukkig en zekerheid. Merkpersoonlijkheid: Jong en uniek, maar toch vertrouwd. Boodschap: You are the only one who had your key. Kernconcept: Controle. Uiterlijk Zien: Ik ben heel open naar veel mensen toe en heb een positieve uitstraling. Horen: Ik heb een fijne stem erg rustig en toch ook enthousiast. Ook ben ik duidelijk, maar wel vergevend. Voelen: Ik ben een beetje terughoudend naar onbekende mensen en neem dan ook mijn persoonlijke ruimte. Ruiken: Ik ga erg bewust met geur om en zorg en wil dat alles in harmonie is. Taal: Ik heb liever een gezellig gesprek dan een formeelgesprek. Ik ben gemakkelijk in de omgang en maak gebruik van vlot taalgebruik. Personen: Mijn vriendje, familie en vrienden hebben invloed op mijn uitstraling. Gedrag Aanbod: Reisgenoot: Een geweldig tijd samen, waarbij we elkaar nog beter leren kennen en genieten van de omgeving en het leven. Familie: Mijn onvoorwaardelijke liefde en steun Interne communicatie: Ik wil graag dat mijn familie en vrienden trots op me zijn. Dat als ze over mij vertellen dat ze niet weten waar ze moeten beginnen met vertellen. Externe communicatie: Reisgenoot: Het leven is kort, geniet ervan met degene van wie je houdt Familie: Wat er ook gebeurt ik zal jullie steunen en van jullie houden zoals ik altijd heb gedaan. Omgeving: Ik ben: de kosmopoliet De open en kritische wereldburger die postmoderne waarden als ontplooien en beleven integreert met moderne waarden als maatschappelijk succes, materialisme en genieten.

19


20


Wat is het anders nu we niets meer samen delen Want je loopt nu veel sierlijker dan anders En je barst nu weer van de energie Je klink ook veel opgeluchter lijkt wel Dus uit elkaar gaan leek de beste therapie Het is bijna grappig dat wij ooit dachten te weten Dat wij voor eeuwig voor elkaar waren bestemd Het was een grot het was een hele koude kermis. Jij was een feeks en ik een hele nare vent Jij bent veel leuker en veel mooier op een afstand Zo van veraf kunnen wij prima met elkaar Als ik niet beter wist zou ik je weer beminnen Maar ik weet beter en ons samenzijn is klaar Als ik nog zo’n vrouw zou treffen word ik homo Of ik forceer me tot een eeuwig celibaat Want zeg nou zelf je was niet bepaald een engel Ik luister voortaan naar mijn moeders wijze raad. Het was niet jij het was de slechte combinatie Het was het gebrek aan een sprankje harmonie Ik weet ook jij zal ooit je prins en paard ontmoeten Wie dat ooit zou moeten wezen weet ik niet. Stukje uit het geweldige lied ‘Wat ben je mooi in je pas gekochte kleren’ van Lieve Bertha

21


Transmedia projecten Bij GTST komt er een cliffhanger voor de zomerstop. Voor welke inwoner van Meerdijk slaat het noodlot toe tijdens de gezamenlijke parachutesprong. Met de ‘GTST: Spring Levend’ app kunnen fans zeven weken lang op onderzoek uit, waarbij ze op maandag, woensdag, vrijdag en zondag informatie ontvangen om het verhaal verder te ontrafelen. De app zit vol met exclusief beeldmateriaal en informatie die een nieuw licht werpen op de dramatische gebeurtenis.

Mediakanalen: Met de mobiele applicatie start de ontdekkingstocht naar antwoorden op de vele vragen waar de kijkers na de zomercliff mee blijven zitten. Sommige informatie moet ontgrendeld worden door het spelen van spelletjes en het invoeren van codes. De codes zijn overal te vinden: online, op televisie en radio, in kranten en op diverse locaties door heel Nederland. Na het ontgrendelen van alle informatie kunnen gebruikers wekelijks een badge verdienen. Wanneer ze alle badges hebben verzameld, maken ze kans op één van de geweldige ‘GTST’-hoofdprijzen: hun eigen naam als personage, een acteerworkshop van Joep Sertons, figureren in de 5000ste aflevering of een GTST make-over. Daarnaast wordt elke week een prijs uitgeloofd aan de speler met de meeste punten. Meedoen? De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android smartphones. De uitzending met de cliffhanger is te zien op vrijdag 5 juli, tussen 20.00 uur en 20.30 uur bij RTL 4.

22


Wie is de mol? Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een mol in haar midden. De kandidaten voeren deze opdrachten uit om gezamenlijk de prijzenpot te spekken. Met de aanwezigheid van een mol – een saboteur - in hun midden is dat voortdurend een lastige klus.

Mediakanalen: Het programma Wie is de Mol is elke donderdag om half 9 is het programma te zien op de AVRO op Nederland 1. De dag na de televisie-uitzending kun je naar Radio 1 luisteren om het exclusieve verhaal te horen van de kandidaat die is afgevallen. Op de website van Wie is de Mol kun je de afleveringen terugkijken, korte biografieën van de kandidaten lezen en hints over de mol vinden. Daarnaast heeft ‘de Mol’ ook een twitteraccount (@ikbendemol) waar hij (of zij) elke week wat hints geeft. De opdrachten zijn spectaculair, angstaanjagend of ontroerend, maar altijd intrigerend. Nodig zijn: inventiviteit, stressbestendigheid, intelligentie, inzicht, lef en bovenal mensenkennis.

Meedoen? Seizoen 14 wordt uitgezonden vanaf donderdag 2 januari 2014, 20:30 uur, Nederland 1.

23 23


24


Fonts Header

Blackoak Std

Subheader

Dit lettertype spreekt me aan omdat het groot en open is. Je ziet duidelijk wat er staat en het trekt ook de aandacht. Dit zou ik dus goed kunnen gebruiken voor teksten die moeten opvallen. Een nadeel aan dit lettertype vind ik de grote afstand tussen de letters.

Platte tekst

Header Subheader

Platte tekst Header Subheader

Platte tekst

Hobo Std Dit lettertype spreekt me aan omdat ik vind dat het een mooie ronde afwerking heeft. Het heeft geen overbodige poespas, dus het is goed te lezen. Dit lettertype kan ik dus goed gebruiken voor langere teksten. Jokerman Dit lettertype sprak me in eerste opzicht heel erg aan door de creatieve details. Het is een leuk lettertype om te zien, maar nadat ik een header, subheader en platte tekst had gemaakt vond ik het toch te druk. Het lettertype is te druk om een lange tekst mee te schrijven. Ook een boodschap wordt er naar mij idee niet helderder van.

Header

Ravie

Subheader

Dit is een lettertype dat me aansprak om een boodschap mee te schrijven. De letters hebben een mooie ronde vorm. De afstand tussen de letters is minder groot dan bij Blackoak Std, hierdoor leek het mij een geschikter lettertype.

Platte tekst

Header Subheader

Platte tekst

Bauhaus 93 Dit lettertype kwam ik tegen omdat ik verder ging zoeken naar een lettertype waar ik mijn boodschap mee kon schrijven. Dit moest dus geen standaard lettertype zijn, niet te veel afstand tussen de letters hebben en een mooie ronde afwerking vind ik ook het mooiste. Dit lettertype heb ik daarvoor gekozen.

25


Monogram In mijn monogram staan mijn initialen verwerkt, de T van mijn voornaam en de S van mijn achternaam. Als je goed kijkt zie je de T in de sleutel staan en achter de sleutel loopt De sleutel staat symbool voor de belofte die ik maak: ‘You are the only one who has your key’. Deze belofte gaat over dat je zelf beslissingen maakt en dus zelf verantwoordelijk bent. De S staat voor een weg naar het hart, naar de kern. De S is een goede letter voor de boodschap die ik met deze weg wil aangeven. In een S zitten namelijk bochten, maar zelfs met bochten en omwegen kun je bij de kern komen, het hart van de sleutel.

Kleurgebruik De sleutel is in een oranje/rood tint, dit heb ik gekozen omdat het een bepaalde sfeer overbrengt. Deze kleur straalt namelijk kracht, duidelijkheid en toch warmte uit. De kleur van de weg is geel, dit wordt vaak geassocieerd met de zon, dit wordt dan weer geassocieerd met licht en leven. Dit past goed bij de boodschap, want ik wil overbrengen dat je in het leven soms rare bochten moet maken om bij de kern te komen.

26 26


‘‘You are the only one who has your key.’’

- Tari Simonis

27 27


28


29


Visitekaartje De posters van de Stenberg Brothers zijn een grote inspiratiebron geweest. Omdat ik vind dat ze iets artistieks hebben en echt een verhaal vertellen. Dat wil ik namelijk ook met mijn poster en visitekaartje. Deze poster spreekt mij aan omdat ik met mijn merk wil laten zien dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Je kunt zoveel als je wilt van jezelf blootgeven of juist niet. In de poster en het visitekaartje komen dezelfde foto’s terug. Deze zijn gemaakt in een fotoshoot bij Marco Harmelink. Deze fotoshoot heb ik gedaan om een open en een gesloten foto te laten maken om in mijn poster en visitekaartje te verwerken. Ik heb gekozen om een visitekaartje te gebruiken als communicatiemiddel, omdat dit dicht bij mij staat. Hierdoor heb je namelijk controle, je bepaalt zelf aan wie je het kaartje geef en aan wie niet. Kleurgebruik poster In de poster heb ik gebruik gemaakt van zwart om de aandacht meer naar de banner te trekken waar de boodschap op staat. In de banner zelf staan cirkels, dit zijn de cirkels van het leven, deze zijn allemaal met elkaar verbonden. Kleurgebruik visitekaartje In het visitekaartje heb ik ervoor gekozen om de stijl die ik in de poster heb gebruikt terug te laten komen. Dit keer heb ik ervoor gekozen om de cirkels van het leven niet in de banner te zetten, dit zou te druk worden.

Bewuste keuzes Op mijn visitekaartje en poster verwijs ik duidelijk naar mijn site. Dit is namelijk mijn hoofdkanaal, hier komt alles in samen. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn logo niet te vermelden in mijn poster en visitekaartje. Hierdoor kan ik het aan iedereen meegeven zonder aan iets vast te zitten.

3030


Website Om mijn merk te presenteren aan de medemens, heb ik een website opgezet. Je kunt mijn website vinden op www.tarisimonis.nl. Dit is mijn hoofdkanaal, hier komt alle informatie in samen. In mijn site kun je naar verschillende subpagina’s. Ik vertel je nu wat je waar kunt doen en vinden: Mijn voorpagina: hier vind je een inleiding over mijn website. About me: hier vertel ik wat meer over mezelf My inspiration: hier kun je zien welke mensen en groepen mijn inspireren. Hier post ik onder andere: quotes, foto’s en filmpjes. My pictures: hier laat ik mijn zelfgemaakte foto’s zien in een diashow Wall of fame: hier post ik al mijn zelf ontworpen en gecreëerde dingen Tari blogt: hier kun je zien hoe ik mijn ontwikkel als student en mens Gastenboek: hier vraag ik om: vragen, opmerkingen en dus om feedback Kleurgebruik Ik laat in mijn website ook weer dezelfde stijl terug komen. De roodtinten en de cirkels zijn weer duidelijk in beeld. Deze site is nog lang niet af en dat gaat hij ook nooit zijn. De inhoud wordt keer op keer aangevuld. Aan de opmaak moet ik ook nog klussen. Mijn site is dus een lange termijn

31


32 32


33 33


34 34


35


36 36


Reflectieverslag Hier zijn we bij het einde van mijn digitaal werkboek aangekomen. Ik zal je nu vertellen wat ik van deze multi media design course vond. Toen ik begon met deze course wist ik niet goed wat er precies van me verwacht werd. Gelukkig werd er al snel verteld dat alle opdrachten stonden omschreven in de studiehandleiding. Ik keek erg op tegen het maken van een digitaal werkboek, omdat ik helemaal geen ervaring had met InDesign. Ik had dus af en toe hele creatieve ingevingen, maar geen flauw idee hoe ik dat moest verwerken in InDesign. De enige manier om het echt te leren is om er veel mee te werken, dit ontdekte ik door mijn leerproces heen. Doordat het een redelijk vrije opdracht was liep ik af en toe vast, omdat ik dan niet goed begreep hoe ik iets moest aanpakken. Dit loste ik dan op door er een nachtje over te slapen of te overleggen met medestudenten of vrienden. Hoe dichterbij de deadline kwam hoe meer ik begreep van de essentie van de opdracht. Naar het einde toe werd de druk dus groter, maar ging het allemaal gemakkelijker. Het leuke aan de course vind ik dat de opdrachten echt vast staan, terwijl je je eigen invulling eraan kan geven. Je kunt de opdracht zo persoonlijk maken als je wilt, maar ook een alter ego creĂŤren. Deze course heeft ervoor gezorgd dat ik geen dummy meer ben, maar een enthousiaste beginneling. Ik moet nog heel veel leren, maar deze course heeft de een basis gelegd. Ook heeft deze course ervoor gezorgd dat ik ben begonnen met mijn portfoliosite.

De echte TOPS - Je wordt vrijgelaten om je eigen invullingen aan opdrachten te geven - Er zijn praktijklessen waar je de tijd krijgt om vragen te stellen over de programma’s waar we mee moeten werken. - Ga vooral door met deze course!

37

Nog even wat TIPS - Aan het begin van de course een duidelijke inleiding geven over de mogelijke resultaten met voorbeelden. Dit zou handig zijn om een indruk te krijgen van het doel van de course. - Een voortgangsgesprek met de leraar is een goede toevoeging. Omdat ik meerdere keren vastliep heb ik sommige opdrachten aan het einde met haast moeten maken, dit vind ik zonde.

37

Digitaal werkboek af  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you