Premium 2/17

Page 1

[PÄIVÄMÄÄRÄ] [YRITYKSEN NIMI] [Yrityksen osoite]


Sisällys

1. Puheenjohtajan tervehdys s. 2-3 2. Tariffin perinteinen Mökkifest s. 4-5 3. Katsaus syksyyn s. 614 4. FERMA Forum 2017 – riskienhallinnan paalupaikka Monte Carlossa s. 15-19 5. Hallitushaku on alkanut! s. 20-27 6. Yhteistyökumppanit s. 28

1


ja saunomaan. Syksyn ja lukukauden alkaessa Tariffi osallistui aktiivisesti Boomin Smurffiviikoille, ja erityisesti Tariffin läsnäolo näkyi Kerhomöhinöissä, JKY:n Johtajuussymposiumissa ja Kastajaisissa.

Puheenjohtajan tervehdys Tervehdys taas!

Vaikka kuluva vuosi ei ole vielä päättynyt, voin siitä huolimatta ilokseni todeta, että Tariffilla on takanaan mahtava vuosi! Hallituksen tavoite oli tarjota jäsenistölleen hyödyllisiä ja mielenkiintoisia tapahtumia, tiivistää yhteistyötä sidosryhmien kanssa ja lisätä ainejärjestön tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa. Asetetut tavoitteet saavutettiin, ja tällä tiellä on hyvä jatkaa.

Excuilun vastapainoksi yhdistyksen yhteistyökumppani Accenture saapui pääkaupungin loisteesta Koskikeskuksen kattosaunalle esittelemään vakuutusalan trendejä ja Accenturea työnantajana. Accenture-illasta noin kuukauden kuluttua koitti vakuutusvuoden kruununjalokivi – Vakuutuscase 2017. Tänä vuonna Vakuutuscase oli suurempi kuin koskaan, sillä kaikki Tariffin viisi yhteistyökumppania toivat case-tehtävänsä opiskelijoiden ratkaistavaksi. Aon, Accenture, Elo, If ja Turva muodostivat tehtävänantojensa avulla valtavan laajan läpileikkauksen vakuutuskentästä, ja asiapitoisen päivä-

Mitä kaikkea Tariffissa on tapahtunut viimeisen muutaman kuukauden aikana? Kesällä järjestettiin VOO ry:n kanssa perinteinen Mökkifest Kintulammen retkeilymajalla, jonne keräännyttiin syömään 2


osuuden jälkeen siirryttiin Tapas Bar Ineziin palautumaan viininmaistelun ja tapaksien parissa.

Kiitos ja kumarrus kuluneesta vuodesta ja menestystä myös vuodelle 2018!

Aleksi Koivunen Viime Premiumissa mainitsin, että puheenjohtajan tehtävissä hyödyt menevät moninkertaisesti haittojen edelle. Olen edelleen vahvasti tätä mieltä, ja sama hyötynäkökulma pätee hallitustyöskentelyyn pestistä riippumatta. Taitojen kehittyminen ja kokemukset Tariffin parissa tulevat varmasti olemaan tulevaisuudessa kullanarvoisia. Tämän vuoksi suosittelenkin hallitustyöskentelystä kiinnostuneita lukemaan seuraavilta sivuilta hallitusesittelyitä ja hakemaan Tariffin hallitukseen. Lisätietoa saa myös nykäisemällä jotakuta nykyistä tai entistä hallituslaista hihasta ja saapumalla marraskuun lopussa pikkujouluissa järjestettävään syyskokoukseen, jossa valitaan Tariffin hallitus vuodelle 2018. 3


Tariffin jokavuotinen kesäinen perinne, Mökkifest, alkoi auringontäyteisen kesäpäivän saattamana. Kintulammelle saavuttiin autoilla lauantai-iltapäivänä. Osallistujia oli ensimmäisestä vuosikurssista jääriin, vaksun opiskelijoista verotieteilijöihin.

Tariffin perinteinen Mökkifest feat. VOO

Mökkifestin vietto alkoi rennolla jutustelulla pöydän ääressä järven rannalla. Perinteiseen tyyliin, tarjoiluihin oltiin satsattu ja jokainen osallistuja sai vatsansa täyteen monipuolista grilliruokaa. Illan edetessä alkoivat ulkopelit mölkyn muodossa, jossa etenkin Tariffin luotettu toiminnantarkastaja (lue: jäärä) Tapio menestyi lähes uskomattomalla tavalla, ansaiten itselleen Triplamestarin tittelin.

Hallitus vietti kesää jokainen tahollaan pääasiassa töiden parissa. Kiireisestä työkesästä huolimatta ehdimme hallituksen kesken pariin otteeseen kokoontumaan. Päällimmäisenä Tariffin kesästä tulee mieleen monella varmasti Mökkifest.

Illan hämärtyessä lämmitettiin sauna, jonka löylyissä viihtyi useammankin tunnin, kunhan

4


vain muisti käydä pulahtamassa järvessä välillä. Loppuehtoo vietettiin nuotion äärellä istuen, grillaten ja ennen kaikkea nauttien onnistuneesta mökki-illasta.

Enemmän tai vähemmän varhain aamulla katettiin pöytä runsailla aamupalatarjoiluilla, joiden avulla mökkiehtoon tuoma "väsymys" saatiin nopeasti taltutettua. Kahdentoista pintaan lukittiin mökin ovet ja suunnattiin kohti kotia, Tamperetta.

Kuvassa Triplamestari Tapio Puukka näyttämässä taitojaan

5


Katsaus syksyyn

Tariffin hallitus osallistui Boomi ry:n smurffiviikkoihin monen eri tapahtuman välityksellä. Ensimmäisenä mainittakoon Kerhomöhinät, jossa hallitus oli teettänyt smurffeille pienimuotoisen päättelytehtävän Tariffin toiminnasta vuosikellon tapaan. Smurffit selviytyivät tehtävästä mallikkaasti, enemmän tai vähemmän luntaten.

Seuraavaksi vuorossa olikin Johtamiskorkeakoulun vuosittain järjestämä Johtajuussymposium, jossa Tariffi oli pitämässä omaa rastipistettään. 6


Tariffi oli omalla panoksellaan mukana myös smurffiviikkojen huikeana rastikierrospäivänä, Boomin Kastajaisissa. Hallitus oli jäynäillyt smurffeille rastisuoritukseksi musikaalisia lahjoja ja esiintymistaitoja vaativan koettelemuksen. Tästä smurffiryhmät suoriutuivat kuitenkin kunnialla loppuun asti.

7


Tariffin Accenture-ilta oli onnistunut, asiaohjelmaa ja viihtymistä yhdistävä tapahtuma, josta jäi jokaiselle varmasti tyytyväinen olo. Näitä lisää! Accenture-ilta oli tapahtumakonseptina uusi, ja jo syntyessään menestys. Tilaisuus vietettiin Koskikeskuksen kattosaunalla ja osallistujia oli reippaasti, joten edellytykset ja ympäristö onnistuneelle illalle olivat kunnossa.

Kokonaisuudessaan Accenturen edustajistoa paikalla oli neljä kappaletta: Aleksi Kurki, Iiro Siltanen, Jenny Lehto sekä Riikka Uimonen.

Esitykset keskittyivät Accenturen tarjoamiin työtehtäviin sekä -mahdollisuuksiin, ja kuumaksi perunaksi kysymyksille ja juttelulle syntyi muun muassa kyberriskit ja niiden hallintaan liittyvät seikat.

8


9


Case-yritysten, Accenturen, Aonin, Elo, Ifin ja Turvan, esittäytymisillä. Tämän jälkeen polkaistiin itse tapahtuma käyntiin yritysten esittäessä oman casensa ryhmilleen, josta suunnattiinkin seuraavaksi ryhmätyötiloihin työstämään annettuja tapauksia.

Vakuutuscase vuosimallia 2017 poikkesi edeltäjistään muun muassa siinä, että caseyritysyhteistyökumppaneita oli yksi enemmän: vahinkovakuutusyhtiö If. Case-työstäjiä oli siis viisi eri ryhmää, joten osallistujat saivat kokea oman tehtävänsä lisäksi myös monenlaisia muita case-tapauksia.

Tämän vuoden suosittuja Case-aiheita olivat digitalisaatiota ja automatisaatiota käsittelevät

Tapahtuma alkoi starttikahvittelulla ja Aleksin tervetulopuheella. Osallistujia Vakuutuscasessa oli juuri sopiva määrä, luoden tilaisuudelle hyvän perustan. Aamupäivä jatkui

10


tapaukset, mutta aiheita oli myös esimerkiksi korvauspäätöksistä syntyneisiin some-kohuihin liittyen.

Voittajien julistamisen jälkeen matkaa jatkettiin kohti Tapas Bar Ineziä, jossa oli luvassa viinien ja tapaksien maistelua. Nämä case-jatkot olivat menestys, joka muodostuu varmasti uudeksi perinteeksi tapahtumalle. Päivä oli ollut jokaisen osalta pitkä, mutta sitäkin antoisampi ja jokainen osallistuja oli ansainnut antamastaan panoksesta illan herkuttelut.

Jokaisella työryhmällä oli noin 15 minuuttia aikaa oman casetyönsä esittelemiseen muulle Vakuutuscase-kansalle. Tämän vuoden voittajaryhmäksi palkittiin Aonin casea työstänyt työryhmä start-up -yrityksiin liittyvän casensa ansiokkaasta ratkaisusta.

11


12


Tervetuloa Tariffin pikkujouluihin! Vuoden viimeiset vakuutustieteen pirskeet järjestetään tänä(kin) vuonna YTHS:n saunatiloissa, tiistaina 28.11. Saunatiloista löytyy myös allas, joten pool party – fiilis on taattu! Paikalle saapuu myös vanhoja vakuutustieteen opiskelijoita, joiden uratarinoilla tapahtuma polkaistaan käyntiin. Tilaisuudessa on siis esimerkiksi pääainettaan pohtiville mahdollisuus kuulla, minkälaisia urapolkuja voi vakuutustiedettä opiskellessa muodostua.

Mitä: Tariffin pikkujoulut sauna- ja uimaoptiolla! Missä: YTHS:n saunatilat, Kalevantie 3 C 33 (Linnan viereinen rakennus) Milloin: Tiistaina 28.11.2017 klo 19.30 alkaen Mitä maksaa: Ei mitään! Miksi: Tariffin vuoden viimeiset viralliset pirskeet, hallituksenvaihto sekä laajat ilmaiset tarjoilut!

Pikkujoulut toimivat samalla myös Tariffin syyskokouksen paikkana, joten jos hallituspesti tulevalle vuodelle kiinnostaa niin tätä tilaisuutta ei kannata missata! Paikalle voi siis ilmestyä klo 19 alkaen, ja pyrimme aloittamaan syyskokouksen noin klo 19.30 heti uratarinoiden jälkeen. Silloin pääset kuulemaan mitä Tariffi on saanut aikaan tänä vuonna,

Miten mukaan: Ilmestymällä paikan päälle

13


minkälaisia tehtäviä hallituksen jäsenet hoitavat sekä tietysti myös hakemaan Tariffin hallitukseen vuosimallia 2018!

Tariffi tarjoaa myös runsaasti syötävää ja juotavaa, joten omia eväitä ei tarvitse ottaa mukaan!

Kun illan syyskokous-osio on hoidettu sujuvasti pois alta, päästään kunnon pirskeisiin! YTHS:n saunalta löytyy myös uima-allas, joten halukkaiden kannattaa ottaa uimakamppeet mukaan

Kaikki boomarit ovat tervetulleita!

14


roopassa. Saadessani mahdollisuuden hakea SRHY:n tukemaa opiskelijapaikkaa joka toinen vuosi järjestettävään FERMA Forum -tapahtumaan, en itsekään tiennyt näistä organisaatioista juuri edellistä virkettä enempää. Tuoreena vakuutuksen ja riskienhallinnan alumnina näin kuitenkin tilaisuuden päivittää riskienhallinnan ymmärrystäni ajan tasalle ja tutustua alaan Euroopan tasolla. Hain mukaan ja ilokseni minut valittiin osallistumaan foorumiin. Seuraavassa avaan hieman kokemuksiani tästä ainutlaatuisesta kolmipäiväisestä Monacossa.

FERMA Forum 2017 – riskienhallinnan paalupaikka Monte Carlossa

Nimi FERMA on monelle tariffilaiselle tuttu ainakin vuoden 2016 ilouutisista. Tuolloin henkilökuntamme ja Suomen Riskienhallintayhdistyksen (SRHY) yhteisten ponnistusten tuloksena FERMA - Euroopan riskienhallintayhdistys - huomioi opintosuuntamme riittävän korkeatasoisena valmistamaan opiskelijat riskienhallinnan ammattilaisten Rimaptutkintoa varten yhtenä kuudesta maisteriohjelmasta Eu-

Matkustettuamme SRHY:n edustuksen kanssa Nizzan lentokentältä Monacoon ja kotiuduttuani viihtyisään hotelliin (joka tosin teknisesti ottaen sijaitsi Ranskan puolella, korttelin päässä rajasta), löysin kävelymatkan päästä massiivisen tapahtumapaikan Grimaldi Forumin sekä laukullisen semi-

15


naarimateriaaleja ja aikatauluja. Heti alkuun pääsin tutustumaan moniin FERMA:n ja SRHY:n jäseniin sekä muiden akkreditoitujen oppilaitosten edustajiin ja laajentamaan heidän kanssaan käsityksiäni siitä, mitä riskienhallinta merkitsee yhtäältä uraa sen parissa jo pitkään tehneille ja toisaalta sitä vasta aloitteleville. Jo ensimmäisenä iltana foorumissa vaikutuin kahdesta seikasta: eurooppalaisen riskienhallintayhteisön laajuudesta ja foorumin sisällön rikkaudesta. Mielestäni FERMA Forum palvelee, näitä ensivaikutelmiani mukaillen, kahta tarkoitusta: verkostoitumista ja oppimista.

työskentelevät saavat mahdollisuuden tavata suuren määrän sidosryhmiä myös liiketoimintaan liittyvien keskustelujen merkeissä. Euroopan suurin yhteen paikkaan kokoontunut joukko riskienhallinnan ammattilaisia yhdistettynä ensiluokkaisiin tiloihin ja tapahtumiin muodostavat ympäristön, jossa riskit ovat – rakentavalla tavalla – ensimmäisenä kaikkien mielessä. Oppimisen näkökulmasta foorumi tarjoaa kattauksen riskienhallinnan ajankohtaisia ideoita, joiden lentokorkeus vaihtelee yleismaailmallisista megatrendien vaikutuksista käytännönläheisiin toimintatapoihin ja nyrkkisääntöihin. Viime vuosina julkista keskustelua tuntuu mielestäni hallinneen näkemys yleisestä epävarmuudesta ja volatiilista maailman tilasta; eräänlaisesta ”uudesta normaalista”, joka on muotoutumassa eri alueilla – liike-elämässä, tek-

Verkostoitumisen kannalta foorumi tarjoaa nuorille alasta kiinnostuneille paikan ymmärtää riskienhallinnan tarjoamien mahdollisuuksien laajuus Euroopan tasolla ja tavata kokeneita asiantuntijoita, joilla on näkemystä ja urakokemusta. Toisaalta alalla jo

16


nologiassa, maailmanpolitiikassa, demografioissa ja niin edelleen – samanaikaisesti vaikuttavien muutosten yhteisvaikutuksesta. Tänä maailmanaikana riskienhallinnan voitaisiinkin väittää olevan ajankohtaisempi osa kaikkea liiketoimintaa kuin koskaan aiemmin. FERMA tuntui huomioineen tämän foorumin teemassa, joka oli “Risk Manager in Pole Position: Steering risks in turbulent times”, ja mielestäni epävarmuus, jonka kaltaista emme ole ennen kokeneet, toistui foorumin asiasisällössä monin tavoin. Eri yhteyksissä käsiteltiin päivänpolttavista ilmiöistä erityisesti niitä, joilla on merkittäviä riskienhallinnallisia implikaatioita; näistä mainittakoon Brexit ja poliittinen epävakaus eri puolilla maailmaa, ilmastonmuutos ja luonnonkatastrofit sekä teknologian eksponentiaalisesti kiihtyvä kehitys ja sen synnyttämät uudenlaiset riskit.

Mitä sitten opin? Eurooppalainen riskienhallintayhteistö tuntuu olevan yhtä mieltä siitä, että tulevaisuus edellyttää kaikilta organisaatioilta entistä luovempaa ja parempaa päätöksentekoa mahdollistavaa riskienhallintaa ja vakuuttajilta totuttua kokonaisvaltaisemmin asiakkaan elämää tai liiketoimintaa helpottavia, datan ohjaamia palvelumalleja. Vakuutusmarkkinoilla on havaittavissa viitteitä siirtymästä “kovaan markkinaan”, ainakin yritysvakuutuksen osalta; toisaalta vakuuttaminen liiketoimintana tulee lähivuosina kohtaamaan perustavanlaatuisia muutoksia, joista on niin ikään jo nähtävissä merkkejä esimerkiksi uusiin kanaviin, dynaamiseen hinnoitteluun ja modulaarisiin palveluratkaisuihin liittyvien markkina-avausten muodossa. Mielenkiintoista, että nämä asiat, joista muistan puhutun vakuutuksen ja riskienhallinnan peruskurssilla jo syksyllä 2012, alkavat vähitellen 17


olla todellisuutta. Akkreditointi taisi tulla oikeaan osoitteeseen!

Summa summarum, FERMA Forum oli silmiä avaava kokemus, jota voin vilpittömästi suositella jokaiselle, jota riskit ja niiden parissa työskentely kiinnostavat. Foorumin aikana kävin erilaisia keskusteluja eri taustoista tulevien ja eri vaiheissa uraansa olevien ihmisten kanssa. Kaikki tuntuivat olevan samaa mieltä yhdestä asiasta – riskienhallinta ”toimialana” ja osana taloudellista ekosysteemiä rakentuu ihmisten ja organisaatioiden väliselle luottamukselle. Tässä viitekehyksessä kaksi menestymisen avaintekijää ovat luotetun verkoston rakentaminen ja ylläpito sekä aktiivinen tiedonjako ja oppiminen. Koska FERMA Forum luo erinomaiset puitteet molemmille, tämän vuoden teeman ja formulakuvaston mieleen tuoma vertaus riskienhallinnan paalupaikasta osunee kohdalleen myös vuoden 2019 foorumiin Berliinissä.

Tärkein kotiinviemiseni foorumista on kuitenkin ymmärrys riskienhallinnan ja vakuuttamisen toimialoista ja niiden laajuudesta Euroopassa. Esimerkiksi foorumin 46:sta näytteilleasettajasta vain 11 oli minulle entuudestaan edes nimeltä tuttuja. Nyt tunnen ainakin pintapuolisesti sellaisiakin alan toimijoita, joista en ollut Suomessa kuullut mainittavan missään. Sain myös uutta tietoa uramahdollisuuksista ja kehityspoluista riskienhallinnan parissa. Lisäksi puheissa, paneelikeskusteluissa ja työpajoissa käsitelty substanssi antaa minulle tuoreita riskienhallinnallisia näkökulmia jo nykyiseenkin työhöni. Erityisesti on kehuttava kunkin foorumipäivän pääpuhujia, jotka lukeutuvat inspiroivimpiin näkemiini esiintyjiin.

(Teksti ja kuvat: Niko Karhapää, alumni)

18


19


Puheenjohtaja

Puheenjohtaja johtaa hallitusta, edustaa Tariffia ja vastaa yhdistyksen toiminnasta. Käytännössä katsoen puheenjohtaja kutsuu hallituksen koolle, valmistelee esityslistat ja johtaa kokouksia. Lisäksi puheenjohtaja on vuorovaikutuksessa muun muassa jäsenistön, henkilökunnan, yhteistyökumppanien, Tamyn ja JKY:n kanssa. Tehtäviin kuuluu myös kokonaisuudesta huolehtimista ja tehtyjen päätösten toteutumisen valvomista. Vaikka puheenjohtajalla on viime kädessä suurin vastuu yhdistyksen toiminnasta, hallitukset organisoivat tekemisensä ja käytännön vastuunsa juuri kuin ne itse haluavat. Tämän lisäksi puheenjohtaja saa tukea sekä

Tariffi ry:n hallitushaku on alkanut! Jos hallituspesti vakuutuksen ja riskienhallinnan opiskelun maailmassa kiinnostaa, niin liity rohkeasti mukaan Tariffin Pikkujouluihin 28.11.2017 ilmaisemaan kiinnostuksesi ja asettumaan ehdolle!

Jos hallitushakuun liittyy kysyttävää, nykyisiä hallituslaisia saa ahdistella esimerkiksi sähköpostin välityksellä, yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme!

Seuraavaksi esittelemme nykyiset hallituspestit ja kolme parasta asiaa kussakin vastuualassa.

20


omalta että edeltäviltä hallituksilta. Aleksi vastaa mielellään kysymyksiin Tariffin puheenjohtajuudesta!

Kolme suurinta plussaa: + Käytännön johtamis- ja organisointikokemusta, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa + Mahdollisuus nähdä aitiopaikalta ainejärjestötoimintaa + Mahtavat verkostoitumismahdollisuudet Aleksi Koivunen

21


Koulutuspoliittinen vastaava Koulutuspoliittisen vastaavan ensisijainen tehtävä on toimia linkkinä vakuutustieteen opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Koulutuspoliittisessa toiminnassa keskeistä on kerätä lukukausien lopussa palautetta kursseista vakuutustieteen opiskelijoilta ja raportoida sen tuloksista opetushenkilökunnalle. Henkilökunta ottaa palautteen hyvin vastaan ja palautteen antamisella todella on merkitystä. Viime vuonna vakuutustieteen kurssitarjontaan palautettiin Sijoitustoiminta-kurssi, joka oli aiemmin opiskelijoiden keskuudessa hyvin suosittu kurssi.

Sakari Rytkönen

Kolme suurinta plussaa: + Vapaus + Konkreettinen palkitsevuus + Yhdessä tekemisen hauskuus 22


Tiedotusvastaava Tiedotusvastaava huolehtii Tariffin jokapäiväisestä näkyvyydestä sosiaalisen median, verkkosivujen sekä tietenkin tämän Premiumin kautta. Tiedotusvastaava hallinnoi myös Tariffin sähköpostilistaa, johon putkahtelee aika ajoin ilmoituksia ja vinkkejä vakuutusalan työpaikoista ja opiskelusta. Saku Saarela Kolme suurinta plussaa: + Oma kädenjälki Tariffin julkisuuskuvassa

Yrityssuhdevastaava

+ Viestintätaitojen kehittyminen

Sidosryhmävastaava toimii Tariffin yhteistyökumppaneiden pääasiallisena yhteyshenkilönä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteistyösopimusten solmimista tai uusimista, mutta sen lisäksi myös kaikenlaista muuta yhteydenpitoa yhteistyökumppaneihin. Tariffilla

+ Itsenäisyys

23


onkin tällä hetkellä huikeat viisi yhteistyökumppania: Accenture, Aon, Elo, If sekä Turva! On tärkeää, että sekä olemassa olevia yhteistyökumppaneita, että muita tahoja varten on olemassa henkilö, jota he voivat lähestyä kaikissa yhteistyötä koskevissa asioissa.

Kolme suurinta plussaa: Nina Lipponen

+ Tapahtumien ideointi yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa

Tapahtumavastaava

+ Mahdollisuus kehittää Tariffin toimintaa + Verkostoituminen

Tapahtumavastaavan tehtävänä on olla vetovastuussa tapatumien käytännön järjestelyistä esimerkiksi tarjoilujen ja tilavarausten osalta. Koko hallitus on kuitenkin apuna tapahtumien toteutuksessa. Tapahtumavastaavana on ollut hienoa päästä oppimaan, 24


millaisia järjestelyitä hieman isompien tapatumien onnistuminen vaatii. Tapahtumien kehittämisessä on vain taivas rajana ja seuraavakin hallitus saa vapaat kädet siihen, kuinka tapahtumia halutaan tulevaisuudessa toteuttaa. Toki uusienkin tapahtumien keksiminen on enemmän kuin sallittua :)

Kolme suurinta plussaa: + Luovuus Laura Koponen

+ Monipuolinen kokemus järjestelyistä + Mahtava fiilis onnistuneen tapahtuman jälkeen

Talousvastaava Talousvastaavan keskeisin tehtävä on huolehtia yhdistyksen taloudesta. Talousvastaavan pesti pitää sisällään yhdistyksen kirjanpitoa, tapahtumien budjetointia, laskujen 25


maksamista sekä yhteistyökumppanien laskuttamista. Tilikauden päättyessä eli vuoden vaihteessa talousvastaava tekee tilinpäätöksen sekä alustavan budjetin ensi vuodelle. Talousvastaavan pestistä saa arvokasta kokemusta, koska kirjanpidon osaamisesta ja ymmärtämisestä on taatusti hyötyä.

Kolme suurinta plussaa: Tiina Tuovinen

+ Käytännön kokemus kirjanpidosta + Taloudellinen ymmärrys

Projektivastaava

+ Mahdollisuus vaikuttaa tapahtumiin

Projektivastaavan pesti perustettiin osaksi Tariffin hallitusta vasta vuoden 2017 alusta. Vastuualueena on erityisesti vuoden kohokohta Vakuutuscase, joka järjestettiin tänä vuonna entistäkin isompana viiden yrityksen voimin. Projektivastaavan timanttia oli tietysti keissin valmistelu, 26


mutta toisaalta pestin tuoreuden takia hauskaa on se, että tästä voi muokata mieleisensä! Tariffin kanssa on resursseja lähteä toteuttamaan uusia proggiksia, joista tietysti projektivastaavana voi ottaa koppia. Tässä pestissä pääsee helposti mukaan hallitustoim intaan ja kokemaan sekä tapahtumajärjestämisen että yritysyhteistyön helmiä.

Kolme suurinta plussaa: + Itse kehitettävissä oleva pesti + Vakuutuscasen kokee uudesta näkövinkkelistä Eeva Luotolampi

+ Rentoa ja hauskaa yhdessä tekemistä

27


Accenture https://www.accenture.com/fi-en

Aon Finland http://www.aon.com/finland/

Elo https://www.elo.fi/

If https://www.if.fi/henkiloasiakkaat

Turva https://www.turva.fi/henkiloasiakkaat

28


29


30


31


32


33


34


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.