Page 1

16

www.metronieuws.nl

travel

VRIJDAG 12 FEBRUARI 2010

DIKKE VETTE DINSDAG Geen enkele stad viert Fat Tuesday als New Orleans OkĂŠ, Quebec viert het groter en Rio viert het naakt, maar als de laatste dag van het carnaval eraan komt feest niemand harder dan de mensen uit deze onvermoeibare stad

PAUL BALDWIN METRO WORLD NEWS

Gek genoeg, bieden vrouwen hun borsten ervoor aan. FLICKR CC JYTYL

PAUL.BALDWIN@METRO.LU

NIET DOEN

Ramptoerisme Hoewel de stad terug naar normaal is, zijn veel buitenwijken nog steeds bezig met de opbouw na Katrina in 2005. Locals zijn niet graag een toeristische attractie.

ZEGGEN

‘Mevrouw en meneer’ Beleefheid is hier belangrijk. Als je dat niet doet, word je arrogant gevonden of denkt men dat je slecht bent opgevoed.

ZIEN

De parades De parades, ‘Krewes’, door de stad proberen elkaar te treffen met de grootste, luidruchtigste en meest flamboyante praalwagens en bands. Pak een biertje zet en een stoel langs de weg en laat Louisianna naar je toe komen!

NIET ZEGGEN

‘The Big Easy’ Net zoals in New York niemand zijn stad ‘The Big Apple’ noemt, noemt niemand in New Orleans het de Big Easy. Gumbo Creole.

HOREN

Bar Blues De beste barmuziek in de VS. Iedere bar aan Bourbon street heeft authentieke, en meestal geweldige, blues- en jazzmuzikanten. Echter, als je ‘Sweet Home Alabama’ hoort, moet je rennen voor je leven.

DRAGEN

Kralen De plaats wordt overspoeld met miljoenen goedkope kralenkettingen die van de paradewagens worden gegooid en om duizenden nekken worden gehangen. FLICKR CC DAN4TH

ETEN

Gumbo Het geweldige Gumbo Creole bij Antoine’s in Rue Saint Louis. Perfect bereide krab, oesters en garnalen, in een traditioneel restaurant dat is geopend in 1840.

DRINK

Handgrenade Een schrikwekkend brouwsel van alcohol, dat meestal naar ‘geheim huisrecept’ gemaakt is. Zonder afbreuk te willen doen aan de mystiek, gaat het in principe om een halve liter rum geserveerd in een blik dat eruitziet als een legerwapen.

DOEN

Relaxen Niemand kijkt raar op in Bourbon Street als je nog een extra glas bourbon bestelt, terwijl een John Lee Hooker-lookalike een strakke versie van Boogie Chillen jengelt.

Het ‘geheime huisrecept’.

8-/10-/15-daagse fly-drive

INCLUSIEF

L I SSA B O N & STRA N D

  vliegreis   verblijf in  4-sterren hotel  ontbijt  autohuur

te Absolu PPER! O -T S A KR

Top tips Beste avond in de stad Preservation Hall (www.preservationhall.com) is een voormalig huis uit 1750 en de meest beroemde plek om naar live jazzmuziek te luisteren, normaal gesproken door muzikanten met zes decennia speelervaring.

479 8 dage n

In dit gevaarte wordt de rum gepresenteerd.

vanaf

o.b.v. 4 person

en

ESTELA SILVA/EPA

kr zi e ww w.

as .n l/ gr

at is we ek

en d

Complete & voordelige FLY-DRIVE Verblijf in het 4-sterren Hotel Pestana, op slechts 30 m van het strand en op ca. 2 km van het centrum van de mondaine badplaats $BTDBJTtNFUPBTBVOB 5VSLTTUPPNCBE 

ďŹ tness, buitenzwembad en entertainment t XJTTFM POCF[PSHEF TUSBOEEBHFO BG NFU uitstapjes (uw huurauto is inclusief!) naar o.a. de bruisende hoofdstad Lissabon en IFU6/&4$08FSFMEFSGHPFEWBO4JOUSB

Zie www.kras.nl/35785

BOEK ONLINE of bel 0900 – 9697 15 cpm Prijzen zijn exclusief reserveringskosten en Calamiteitenfonds

MET 6.5.1

FANTASTISCHE COMBINATIEREIS PORTUGAL! Vertrek: van 2 april t/m 25 oktober

Beste kookcursus Schrijf je in voor een dag- of weekendcursus bij het New Orleans Cooking Experience (www.neworleanscooking) Beste wandeling De 160 hectare in het Garden District genaamd Audubon Park (www.auduboninstitute.org)

Deze meneer heeft nog heel wat kralen te verdelen.

dikke-vette-dinsdag  
Advertisement